Trosa stadslopp

Igår, den första fredagen efter midsommar, var det som vanligt dags för Trosa stadslopp. Loppet avgjordes för
21:a gången och det är alltid en festlig tillställning i centrala Trosa.

Inledningsvis så är det knattar och knyttar som springer 700 m, därefter ungdomar som springer 2300 m och kl 21.00 är det dags för motionärer och elitlöpare att avverka 8900 m i olika tempo. I år var det hela 1800 löpare som sprang den långa banan.

Själv tog jag det lite lugnare vad det gäller löpandet och "slet" i stället lite mera på rösten. Hjälpte till som speaker för jag vet inte vilken gång. Ett mycket trevligt uppdrag i ett mycket väl genomfört arrangemang.

I morgon är det dags för lite golf igen då det är en äkta makartävling på Torshällas trevliga bana. Vet att även Mona och Bengt-Erik samt Gunnel och Hans kommer till start så det gäller att ladda ordentligt för att kunna bli bästa "Strängnäspar".

Bengt-Erik mot Roger i U 2

Här kommer en rapport från matchen mellan Bengt-Erik och Roger i veckan. Det verkar som att Bengt-Erik har vässat formen inför årets upplaga av U 2.

Vår match i veckan slutade med seger för mig med 3/1. Roger vann 1 och jag 1 på de första 7 hålen. Övriga delades och vi var lika. På 8, 9, 10 gjorde jag ett litet ryck med segrar. Vi kom ihop med Ulf E och Ulf d T efter nio hål. Kul att se några som kan slå långt. Roger tog tillbaka några hål, 14 och 15 och jag blev lite fundersam över utgången. Efter ett bra bunkerslag på hål 17 avgjorde jag matchen. Vi spelade blå ? gul slinga. Jag fick ej möjlighet att använda mina favorithål (röd slinga).

Kul att även höra att det inte bara är jag som gillar den utmanande röda slingan på Strängnäs GK.

Sala GK



Greenen på det 12:e hålet sett från "kaffestugan".



Greenen på det tredje hålet sett från "kaffestugan".



Puttande Salaungdomar på den tredje greenen.

Sala GK ligger cirka en mil öster om Sala längs vägen mot Uppsala. Du möts av ett mycket trevligt klubbhusområde som är mycket välskött. Där finns förutom allt som skall vara på ett klubbhusområde även en överbyggd drivingrange och även tiotalet små stugor till uthyrning.

Banan består av 18 plus 9 hål och de första nio hålen byggdes redan 1970. Artonhålaren har par 73 och på utvägen är det endast en par tre och i stället tre par femmor. På hemväg är det tvärt om således 38 ut och 35 in.

Det är en lättkuperad park- och skogsbana i en naturskön miljö och det finns vatten på ett antal hål men de är lätta att hantera. Relativt brett så det passar min spelstil. Fina bunkrar som var lätta att ta sig ur. Fin fairway och relativt snabba greener.

Det enda negativa som vi kunde upptäcka var att kiosken kom först efter tolv hål så det gäller att vara förberedd på detta.

Efter ronden fanns det ett litet trevligt omklädningshus som var snyggt och välstädat. Dessutom serverade restaurangen en god dagens lunch, panerad rödspätta, till ett pris av 69:-.

Slutsats: Banan är väl värd ett besök!

Förlust i Sala

image279

Kerstin, Ulf B och Astrid vid informationstavlan på Sala GK.

Idag var det tävling mellan familjerna B och T. Förra året, första upplagan, vann fam T när det var tävling på Avesta GK. I år hade fam B bestämt att det skulle spelas på Sala GK och som vanligt är det bästboll match som gäller.

Tävlingen inleddes med att det var jämt mellan lagen och det var i stort sätt vartannat hål som gick till fam B och fam T. Efter 11:a hål var det helt jämt men då slog Astrid och Ulf till och tog tre hål på raken genom att göra trepoängare och vi endast kom upp i tvåpoängare. Därefter delades två hål på trepoängare och segern skrevs därmed till 3/2 till fam B.


Ulf B gjorde verkligen ett kanonslag på det 15:e hålet, 125 m par tre index 17. Han slog utslaget i greenbunkern och missade därefter första slaget som "skuttade" fram en meter i bunkern.

Då kom slaget! Ur bunkern och upp på green där bollen rullade 15 m för att sedan mycket fint försvinna i kopp. Där trodde vi på att vi skulle minska försprånget då Kerstin gjorde en trepoängare men så blev det inte och på nästa hål var matchen slut.

Vi bestämde vid den efterföljande lunchen att vi inte kan vänta till nästa år med nästa match så nu gäller det för oss att leta upp en passande bana.

Fortsättning följer!


Vingåkers GK

image278

Sista greenen på Vingåkers GK

Vingåkers GK vid Båsenberga var för mig en ny upplevelse. Banans första nio hål byggdes 1990 och förra året kompletterades banan med ytterligare nio hål.

Mycket fina fairway och greenerna var för dagen mycket snabba så det gällde att hålla varsamt i puttern.

Inledningsvis spelas fem gamla hål och sedan bär det av upp i skogen för nio nya.

"Bär upp i skogen" gör det verkligen då det sjätte hålet, par fyra 322 m index 3, går rätt upp och sedan svänger höger med kraft. Landningsytan är stor som ett "A 4 papper" och på sidorna är det skog och berghällar. Förstår att det här blir stopp i spelet när det är mycket folk på banan.

Därefter trevliga hål på andra sidan åsen och det som man kommer ihåg speciellt är det trettonde, par fyra 345 m index 2, där Du har att besluta om hur mycket Du vågar satsa över vattnet. Dessutom är det out bortom fairway så man får inte var för försiktig. Hålet därefter går över åsen och är relativt enkelt om man bara spelat det tidigare. När Du passerat åsen igen så återstår fyra av de gamla hålen in till det fina klubbhusområdet.

Slutintryck av banan är att den är värd att besöka och det underlättar givetvis med ett inspelningsvarv om Du skall göra en bra runda.

Oavgjort i Vingåker

Så har seriens sista match avverkats och det var långresa bort till Vingåker.
I och med att vi ledde och Vingåker var tvåa i serien så var det frågan om seriefinal.

I förstabollen gick Kurt som mötte en motståndare som för dagen gick på 68 netto så det blev förlust med 5/3. Dessutom gick Hans i bollen som såg ut att gå mot en klar seger då han hade två upp med fyra hål kvar. Men som vi alla vet så är det inte klart innan sista bollen är i hål så motståndaren vaknade till liv och tog de återstående hålen och vann med 2/0. Bland annat gjorde han två birdie på de sista fyra hålen.

Själv gick jag i andra bollen och mötte en hemmaspelare i form. Han räknade sina slag och hade 43 ut och 38 in vilket innebar 67 netto. Till detta skall läggas att han slog den första bollen out så han startade på tre. Höll mitt spel upp så vi var lika fram till tionde hålet men att matcha en 38-runda in var inte aktuellt så det slutade med förlust 4/3.
Christer vann sin match relativt lätt mot en formsvag hemmaspelare som nyss sänkt sig. Christer var fem upp efter sju hål och höll sedan i spelet och vann med 3/1.

I sista bollen gick debutanten Sören som vann på sista greenen mot en motståndare som han fick lämna fem slag till. Av dessa tog motståndaren bara ett. Starkt spelat av Sören.
I bollen gick även säkre matchspelaren Bengt-Erik som vann relativt enkelt mot en motståndare som hade exakt lika många slag.

Oavgjort alltså och förhoppningsvis innebär detta att vi vunnit vårserien.

Skall bli spännande att se resultatlistan och lottningen inför hösten då respektive lag tar med sig poängen från matcherna mot de lag som kommer från samma grupp. I höst är det alltså fyra matcher mot ledarlagen i den andra gruppen.



Christer, Kalle och Lars efter fullbordat varv på Vingåkers GK

Vinst i omgång två

image276

Peter, Pekka och Jonas i väntan på utslag på röd sex.

Idag var det dags för den andra omgången i Stadiumgolfen. Vi hade hemmamatch även fast Jonas har Kallfors som sin hemmaklubb. Pekka, hcp 4,4, och Peter, hcp 6,6, från Strand var våra motståndare. Jag fick åtta slag och Jonas fick sju slag.

I övrigt kan konstateras att Peter är en "gammal" bandyprofil som både spelat i Brukets blå och i Eskilstuna. Det är hans tredje säsong och redan är han nere på 6,6. Hur skall det sluta och jag kan avslöja att han kan verkiligen hantera sin drive och den går mycket långt.

Min match inleddes med att jag tog de första tre hålen där jag hade slag. Tog sedan även det fjärde då Pekka gick i vattnet till vänster. Där inträffade en lite rolig episod som Ni kan läsa om på Jonas blogg golfers.blogg.se.
Spelet rullade sedan på och Pekka fick inget riktigt flyt i sitt spel idag så jag vann på det trettonde hålet, 6/5.

Jonas vann de två första hålen men sedan vände hans match genom att Peter tog fem hål på raken. Jonas fick inte riktigt grepp om greenerna som för dagen var något långhåriga. Det blev dormy sex men sedan vann Jonas tre hål, bl a båda "Willyshålen", och höll matchen därvid vid liv. På det sextonde, korthålet, gjorde båda par och därmed var det upplagt för särspel.

Foursome match med sudden är det som gäller så det var bara att trockla sig tillbaka till gul ett. Ingen kö så det var bara att ta plats på tee. Vi konstaterade då även att vi hade slag på första hålet. Lottningen gav vid handen att motståndarna skulle slå ut först. De hade valt Peter för utslaget och han slog en "hiskelig" drive som rundade hörnet så Pekka bara hade 80 m kvar till hål. Själv hade vi under återmarschen kommit överens om att jag skulle slå ut då Jonas när vi startade fyra h tidigare hade haft ett mycket bra andraslag på första hålet. Jag "kontrade" Peters utslag genom att i motvinden hamna till vänster och i höjd med bunkern. Nu gällde det för Jonas att ta fram takterna från starten och det gjorde han givetvis. Ett mycket bra slag som hamnade fyra m hitom green.
Pekka slog lätt in på green och hamnade fyra m bortom pinnen. Själv tog jag både puttern och P med mig men i match så är det inte frågan om skönspel utan det gäller att vinna hål. Blev därför en putt och eftersom puttern gick BRA idag så lade jag mig 25 cm från hålet. Kändes skönt. Peter puttade för birdie och den var helt rätt i linjen men stannade fem cm från hålet. Jonas puttade lätt i kopp och segern i andra omgången var klar.

Fortsättning följer och vi ser fram mot den tredje omgången. Lottningen kommer i början av juli och vi har hela juli månad på oss att spela.

Midsommargolfen

Fjärde upplagan av midsommargolfen gick av stapeln igår. I år var det fam B som stod för spelformen och det var en kombination av bästboll poäng, närmast hål, enputtar och ett hemligt hål.

image273

Sammanbitna deltagare innan start.

Efter nio hål stod fam L för "korven"

image274

Under kvällen genomfördes sedan "bankett" med prisutdelning. Resultatet var mycket jämt och efter alla parametrar utom det hemliga hålet ledde killarna med 64 mot 63 för tjejerna. Det hemliga hålet blev efter lottdragning det 12:e vilket innebar korthålet röd tre. Där gjorde alla killarna par vilket innebar tvåor för alla. I damlaget gjord Ulla-Britt par också och då hon har slag gav det tre poäng. Vinnande lag av det hemliga hålet erhöll två poäng och därmed passerades killarna och tjejerna vann med 65 mot 64.
Kampen fortsätter förhoppningsvis nästa år.

image275

Här ser vi det segrande tjejlaget innan utslag på röd etta.

11.20 i morgon

I morgon kl 11.20 är det dags att pega upp på gul etta. Andra omgången i Stadiumgolfen skall avgöras och vi får hoppas på en härlig dag på banan med goda resultat.
Motståndarna från Strand har fyra och sex i hcp så Jonas och jag får väl ett antal slag inför kampen. Efter gul är det den spännande röda slingan där de " berömda "Willyshålen" ingår.

Veckan resultat i U 2

Under veckan har följande resultat inkommit i U 2

Torbjörn - Ulf E

Har varit en tur på golfbanan och avverkat en match mot Ulf E i Torsdags eftermiddag. Vi gick gul-röd slinga och jag får medge att Uffe var på ett mycket bra bjudhummör för min del.  Matchen slutade på Röd 6:a där jag gjorde ett par. Detta innebar att slutställning i denna match blev 5/3 till undertecknad.

Willy - Christer B  5/4

Christer var inte på sitt bästa spelhumör denna förmiddag, även om den inramades av kvinnlig fägring i massor.

Stig Orrberg - Hans Ohlsson = 1/0

H 55 sjätte omgången

Resultaten i den sjätte omgången i H 55 serien i golf gick verkligen Strängnäs GK:s väg.
Själva så var det lätt 12/0 i och med w o mot Torshälla som drog sig ur serien.
Båda topplagen Vingåker och Mälarbaden fick stryk mot Sundbyholm och Katrineholm .
Detta innebär att hela fem lag, Vingåker, Katrineholm, Mälarbaden, Flen och Sundbyholm krigar om de tre återstående platserna till höstens A-serie.
Vi i Strängnäs har redan säkrat en plats i A-serien.
På tisdag är det sista omgången då vi möter Vingåker borta.

Grabbarna i Sälen

Då har tre generationer T haft en avkopplande vecka i Sälen.
Resan skedde i Albins tecken och det var han som fick styra aktiviteterna.
Det var mycket som skedde och det var bl a att titta på alla "Byggare Bob" som fanns i området för att bygga mer och renovera, titta på asfaltsläggning, göra toppturer, besöka Trollskogen i Hundfjället, vara på älgsafari i Rörbäcksnäs och besöka skidorten Trysil i Norge.
En avkopplande vecka med bra väder.
När vi åkte hem dagen före midsommarafton så besökte vi också dalahästtillverkningen i Nusnäs.
Albin har lagt ut många saker på sin blogg albint.blogg.se som Ni gärna kan besöka.

                    

Stadiumgolfen andra omgången

Gul och röd gäller nästa vecka på Strängnäsbanan och på söndag den 24 juni tar Jonas och jag an oss grabbarna från Strand i andra omg i Stadiumgolfen.

Innan gårdagen så var det jag som skulle spela mot Peter och Jonas mot Pekka. Nu blev det ombytta roller i och med hcpsänkningen men Jonas skall väl spela några ronder innan nästa söndag så det kan ju förändras innan dess.

Just nu har jag 12,3 och Jonas 13,0 i hcp.

Laget till "seriefinalen"

Tisdagen den 26 juni är det dags för den sista matchen i våren H 55 serie för "herrarna" i Strängnäs GK.

Vi möter Vingåker borta i en kamp om eventuell serieseger och Strängnäs ställer upp med följande lag:

Kurt (vår förste singelhcp), Hans (stabil matchspelare), undertecknad, Christer (fyra vinster på fyra matcher), Sören (ny i laget och säker matchspelare) samt den alltid säkre Bengt-Erik.

Sänkning - Vila

I och med gårdagens sänkning så kommer jag att ställa in klubborna i garaget under en vecka.

Har läst att man skall lägga av när man är på topp men för egen del så har jag bestämt mig för att ta ett uppehålle efter varje sänkning för att kunna njuta av detta. Nu kommer de ut först på midsommarafton och till dess får jag syssla med annat.

Känns även skönt med lite vila efter 67 golfrundor under året.

Arbetskamrater/golfvänner

image266

Under gårdagens PGA spelade jag ihop med Bertil och Olle. Båda f d officerare vid numera nedlagda Södermanlands regemente.

Bertil har alltid varit en riktig bollkonstnär. I unga år en duktig bandy- och fotbollsspelare och Ni skulle se hans finter i innebandy när det var befälsfys i gymnasiksalen på P 10. Nu är det mest golf och segling som gäller.

Olle var en riktig Vasaloppskämpe och han har nog själv tappat räkningen på hur många gånger som han skidat de nio milen mellan Sälen och Mora. Numera är det bara golf som gäller och Olle lever på sydliga breddgrader under vinterhalvåret för att inte komma av sig vad det gäller golfen.

Mycket trevliga "grabbar" som jag som sagt hade förmånen att spela tillsammans med under gårdagen.

Fredagskul

Under försommaren så har klubbkommittén och Samuel i restaurangen på Strängnäs GK anordnat fredagskul.

Intresserade spelare av alla kategorier har samlats för att spela nio hål scramble och därefter grilla på den stora grillen. Igår kväll var det den sista gången innan sommaruppehållet och förhoppningsvis så kommer det åter i slutat av juli eller i början av augusti.

Igår kom knappt 20 spelare till start och vi spelade röd slinga. Bästa resultatet var 29 slag och det laget gjorde bl a eagle på båda par femmorna (tvåan och nian). Kan väl nämna att Samuel själv spelade i det laget.

"Gubben" ville inte lämna mig........

Idag var det dags för den andra PGA för året. Planen var att spela i Enköping men p g a annat arrangemang där så blev det Strängnäsbanan som gällde. Idag var det den blå och den röda slingan som stod för 18-hålaren.

11 f d P 10 anställda kom till start och kl 08.20 bar det av för första bollen. Eftersom PGA alltid spelas som slag så tar det ibland lite extra tid. Bertil, Olle och undertecknad gick i sista bollen och redan på tredje hålet gick vi om den första bollen och tätbollen gick vi sedan om på det tionde hålet.

Själv spelade jag idag mycket bra och då är det lätt att spela golf. 43 slag ut och 39 in på den röda slingan efter sex par och tre boogie på tvåan, det svåra femte och avslutningshålet. Spelet gav 82 brutto och fina 69 netto och det innebar att jag fick återföra gubben till Kantarellstigen. Tvåan landade på 74 netto.

Närmast hål på blå tre och det var bara jag som träffade och bollen låg 8 m från hål. Vinst även där.

Inte nog med det! På röd sex, hålet tillbaka från Willys, var det längsta drive och där slog jag bollen 215 m och tog även den tävlingen. Långtslående Tommy låg i höjd med mig men tyvärr utanför den kortklippta delen.

Slutsats: En bra dag på "jobbet" och en sänkning till 12,3!

Klara för serie A i höst

Då kan vi redan efter den femte omgången av sju konstatera att H 55-laget från Strängnäs GK redan nu är klara för A-serien i höst.

Nästa omgång vinner vi på wo och får därmed 12/0 och två poäng och hamnar på totalt nio poäng. Flen som nu ligger femma på fem poäng har redan nu 33 "insläppta" och vi kan endast komma upp i 30 "insläppta" vid en 12/0 förlust i sista matchen mot Vingåker.

Vår fina målkvot har främst kommit till genom fina 12/0 mot Sundbyholm och 11/1 mot Flen. Dessutom har vi spelat jämt i övriga tre matcher.

Återkommer med laget inför kommande "seriefinal" mot Vingåker borta den 26 juni.

Det gäller att tänka före........

Igår under matchen mot Göran på Solbacka så utspelade sig en spännande situation på det 17:e hålet.

Jag var dormy två efter att tagit korthålet 14:e och sedan delat både 15:e och 16:e där han hade slag.

17:e är en par trea på 142 m och jag slog ut först och hamnade i slänten till höger om flaggan. Göran slog också till höger men låg i greenkant. Slog in och hamnade 2 m bortom flaggan. Göran puttade men tog i lite för mycket och hamnade ytterligare lite bortom flaggan.

Det andra paret var redan klara och var nu åskådare. Göran gick med raska steg fram mot bollen för att putta.

Då kom det ur mig "Skall vi dela och gå vidare". Göran var nu framme vid bollen och snabbt som en vessla tog han upp bollen och tackade för erbjudandet.

Han tog sedan två steg och utbrast "Vad innebär detta? Har jag förlorat matchen".

Matchen slutade 2/1 men på vilket sätt vet bara vi som var med i bollen.

P-O mot Hans S i U 2

P-O ångar på och nu har han redan spelat sex matcher och det går bara bättre och bättre.

Här kommer hans trevliga rapport från dagens match

Matchen mellan undertecknad och Hans S började lite skakigt för oss båda där vi växlade vinnare på de första hålen. Sedan började jag hitta spelet (Hans letar fortfarande....) och det blev nog årets bästa dag (hitintills) för mig på golfbanan. 

Efter åtta hål på Blå slingan hade jag tre upp och vi gjorde båda kanonutslag på nian. Andraslagen gick också bra och jag bad att få putta först eftersom jag inte var riktigt på green. Birdie från 8 m! Hans såg lite uppgiven ut, men satte raskt sin 12-metersputt för delning. Dagens snyggaste slag! 
 

Efter kaffet drog vi ut på Gul slinga. Hans började med att nå diket och till slut missade han delningsputten. 

Genom en kombination av bra spel och lite flax tog jag raskt de första tre hålen (jag hade slag på hål nr 2 och 3) och det var Dormy. Korthålet lade jag utslaget 2 m från flaggan, Hans några meter längre bort. Hans birdieputt var i koppen - men skuttade ur igen! Jag satte min, och slutresultatet blev 7-5!

Frågan är nu vem som törs möta P-O nästa gång?

Oavgjort på Solbacka

Under gårdagens em så avverkade vi den femte omgången i H 55-serien. Det var en ny bekantskap för fem av sex i vårt lag då resan gick till Solbacka mitt i Sörmland och dess golfbana. Konstigt att vi inte besökt den tidigare då det var en spännande och utmanande bana med mycket fina men små greener. Det hade varit en stor fördel att ha spelat banan tidigare då det var några blinda och svåruppfattade hål.

Solbacka kom till spel med tre spelare på hcp 20,5, 22 och 23 vilket innebar att de fick spela på 20 i hcp.

Vad hände då?

Jo dessa herrar slog till och spelade strålande golf och vann alla tre sina matcher med klara siffror, 6/5, 5/4 och 3/2. En av herrarna räknade sina poäng på rundan och kom upp i fina 42 poäng och då är det inte mycket att göra.

Hans, Anders och undertecknad som gick i de tre första bollarna höll ihop spelet och vann alla tre. Anders med klara 7/6 efter mycket bra puttande. Hans med 5/3 efter mycket säkert spel och slutligen undertecknad med 2/1 efter att tagit första hålet och sedan aldrig legat under i matchen.

6/6 och en poäng till laget. Totalt nu sju och en poäng efter Vingåker som igår tog två p på wo. Nästa vecka har vi redan två p och 12/0 i och med w o mot Torshälla. I sista omgången har vi sedan Vingåker borta.

Målsättningen att  försöka gå till hösten A-grupp kvarstår.

image265

Gösta, Hans och Anders på sista green efter gårdagens seriespel.

"Bli av med gubben"

På fredag är det dags för årets andra PGA. P 10 Golf Ass har kampen om den "fina gubben". Just nu står den på hedersplats hemma hos mig efter segern på Stallarholmsbanan för några veckor sedan.

Enligt planen var det dags för Enköpingsbanan men p g a annat arrangemang så flyttas kampen till Strängnäsbanan.

Senast var vi drygt tio till start och förhoppningsvis blir vi lika många på fredag.

P-O mot Ulf i U 2

image264

Idag var det dags för en av de svåraste matcherna i U 2. Det var mot matchspelsräven P-O och jag fick lämna fyra slag. Blå och röd slinga stod på programmet så det skulle bli en tuff avslutning om det var match så långt.

P-O tog ledningen på blå tre genom ett fint par då jag själv hade slagit i bunkern. På blå fem tog jag tillbaka i och med att P-O gick i diket till vänster. Ny ledning för P-O på äppelträdet där han hade slag och vi båda gjorde boogie.

Sedan tog jag två efter en birdie på åttan och ett skogsbesök av P-O på nian. Ett upp efter nio hål.

Kvitterat på tian återigen m a a av att P-O hade slag. Elvan tog P-O på ett fint par.

Tolv och tretton delade vi på par.

Fjorton och det började kännas lite oroligt. P-O slog ut fint och han hade här sitt sista slag. Tog fram driver för nu fanns inget att förlora. Jätteutslag och sedan in på två och var fyra m till vänster om flaggan. P-O gjorde en enkel boogie och själv missade jag birdieputten.

Femton - till vänster för P-O och själv slog jag ett fint utslag och hade 100 m till flaggan. P-O i bunkern till höger och vad gör jag själv, lägger mig i den vänstar bunkern. Upp och tvåputt för båda.

Sextonde i lätt motvind. P-O i bäcken med sin järnsexa och då tog jag tränian för att vara säker att komma upp på plattan. Gjorde så, P-O droppade och slog förbi flaggan. Själv sänkte jag för birdie och nu var det utjämnat.

Sjuttonde, BärgarLasses hål, bra utslag och 100 m kvar. P-O ut i ruffen till höger, andraslaget bakom ett träd, själv slog jag till greenkant, P-O i bunker och sedan fem m bortom kopp. Missad putt och hålet var mitt.

Artonde och avgörandet. OK utslag av båda på detta "Kalle-Ankahål". Vi ligger alltid på samma ställe vid bunkern oavsett var vi landar. P-O andraslaget ut skogen, själv till 100 m kvar. P-O fortsatte i skogen och sedan i bunker.
P-O på green med fem m kvar på fem och själv låg jag en m från flaggan efter fyra. P-O insåg att matchen var förlorad och skänkte mig hålet.

Trodde inte, när jag slog i bunkern på femtonde, att chanserna till ytterligare en vinst var så stora men tänk vad ett dåligt slag kan ställa till det.

Femte omg i H 55

I morgon är det långresa för oss från Strängnäs GK. Vi skall till Solbacka och ta oss an H 55-orna från hemmaklubben. Just nu är vi i täten tätt följda av Vingåker som i morgon tar en säker seger i och med WO mot Torshälla. Vi själva har spelledigt nästa vecka då vi skulle ha hemmamatch mot Torshälla.

Vi ställer upp med Hans, undertecknad, Anders, Acke, Sture och Benny. Ny denna vecka är Benny som vi hälsa välkomna i gänget. Vet att det är några av oss som aldrig spelat Solbackabanan så det skall bli en upplevelse och förhoppningsvis skall det inte påverka spelet att vi inte är "inspelade" på banan. Start i morgon redan 14.00 och förhoppningsvis så håller vädret i sig så att det blir en härlig dag på banan.

Andra omgången

Då har andra omgångens lottning vad det gäller Stadiumgolfen kommit. "Vi" slog ju Flensgrabbarna och med vi menar jag P-O och jag. Vi fick ju kasta in P-O då Jonas som är i karriären tyvärr inte kom loss från jobbet.

Nu är det hemmamatch på Strängnäsbanan och vi har blivit lottade mot Pekka och Peter från Strands GK. De har 4,6 och 6,6 i hcp och omg skall vara spelad senast den 1 juli. Jonas håller som bäst på att samverka med killarna från Strand för att få till en dag då vi alla kan mötas i en ädel kamp på Strängnäsbanan.

Återkommer med resultatet efter genomförd rond.



SAS-golfen

Igår den 7 juni så spelade Elisabeth från REvent och jag SAS-golfen på Arlandastad. Tävlingen är en stor foursometävling som går på ett antal platser med finaldag på Arlandastad den 5 september. Trevligt att få spela den kommande Mastersbanan och se vad de stora grabbarna skall ta sig an i augusti månad.

Banan är kantad av mycket vatten och så brukar det blås på banan vilket det även gjorde igår. Dessutom så är det en svårbemästrad ruff.

Båda hade en medelmåttig dag "på jobbet" och det inleddes med att jag slog utslaget på ettan i vattnet till vänster. Fortsatte så under dagen och totalt lade vi fyra bollar i vattnet. Kom in på 27 p vilket gav en 35:e plats i det 65 par stora startfältet. Våra kamrater i bollen, IBM och HeartZ, hade även de en tung dag och hamnade på 56:e resp 57:e plats med 23 p och 22 p. Totalt fick bollen dock ihop 42 i "bollbästatävlingen".

Tävlingen vanns på 37 p resp 49 p.

Under em startade även Janer och Lennart i tävlingen och det är två av de knappt 200 besökarna som REvent hade på Azorerna under våren. Trevligt att möta gamla resenärer på detta sätt. De slog ihop 29 p under em.

image263

Janer och Lennart inför start på det tionde hålet vid SAS-golfen på Arlandastad den 7 juni.
I bakgrunden syns klubbhuset.

Stig mot Mats i U 2

Jag har spelat mot Mats Lörstad, resultat 5/3 till min favör.

P-O mot Christer

Då har ytterligare en match spelats i U 2 och här kommer rapporten från P-O

I dag möttes jag och Christer B i en mycket tät och rolig match i stark försommarvärme. 

I början spelade vi riktigt bra båda två, särskilt Christers långa järnslag imponerade. På Gul fyra delad vi hålet med varsin Birdie. Lite snopet för oss båda att man måste göra HIO för att vinna ett hål. 

Jag hade i alla fall två upp vid kaffet, vilket inte känns betryggande (minns fortfarande matchen mot B-E där jag hade tre upp och förlorade).
 Efter Röd femma hade jag tre upp och jag hann förklara för Christer att det kunde vara slut om jag vann sexan.

Följdriktigt vann Christer raskt både sexan och sjuan! Att man aldrig kan lära sig!
 

Vi delade åttan och jag hade ett upp när vi gick ut på sista hålet. Vi hamnade båda på den gräsbevuxna kullen vid trädet vi utslaget, sen lade jag andraslaget i skogen på högersidan och Christer vädrade nog seger på hålet och delning av matchen.
 Jag snirklade mig ur skogen och lade upp bollen 3 m från flaggan på nästa slag, så nu hade Christer lite tryck på sig. En för kort chip och några puttar senare delade vi hålet och slutresultatet blev 1-0 till mig.

Dessutom vann jag en pilsner som vi också spelade om ? den var mycket god i värmen!

Flaggtävling

Idag på nationaldagen den 6 juni var det dags för den årliga flagtävlingen på Strängnäs GK. Själv blev jag lottad i den första bollen tillsammans med Johanna och Lisa.

Det blev en härlig och VARM dag på banan coh själv lyckades jag håla ut på det sjuttonde hålet innan mina 83 slag på den gula och röda slingan var slut. Lisa och Johanna placerade sina flaggor något tidigare.

Totalt knappt 50 deltagare och min placering vet jag inget om.

image262

Min vackra svenska flagga på tee på 18:e hålet efter att jag hålat ut på det 17:e hålet.
Johanna och Lisa var mina trevlig spelkamrater för dagen.

God mat på Strängnsä GK

I restaurangen på Strängnäs GK huserar chefen Samuel och till sin hjälp har han kocken Felix. De är ena riktiga hejare att tillaga god mat och det märks inte minst på vardagsluncherna då det är trångt i lokalen. Besökarna har tre huvudrättter att välja på och det är buffé som serveras.

Dessutom är de alltid glada och trevliga och enligt helt obekräftade uppgifter är Samuel en riktigt duktig golfspelare som slår väldigt långt också.

image261

De alltid glada, kocken Felix och chefen Samuel, i Strängnäs golfrestaurang.

Strängnäs i serieledningen

Igår var det seriefinal i H 55 på Strängnäsbanan.

Serieledande Sundbyholm kom på besök och vi i Strängnäs innehavde andraplatsen i serien. Sundbyholm hade bättre "målkvot", 25-11 mot 24-12 för Strängnäslaget. Tyvärr anlände Sundbyholm med endast fem spelare då det fått ett mycket sent återbud. Stig blev den som tog hem två p utan att spela. Stig hade åkt in från landet och lämnat barnbarnen och då det inte blev något spel så återgick han till grillen på landet.  

Det var för dagen gul och blå som gällde. 

Hans, Anders Ö och Acke var åter i laget och utöver undertecknad så kompletterades laget med ständige vinnaren Christer. 

I första bollen spelade Hans och undertecknad. Hans avgjorde sin match på det sista hålet och med den sista putten. Han var dormy 2 men förlorade det 17:e hålet och sedan hade han en en meters putt för att dela det sista hålet och vinna matchen. Säker putt och två p till laget. Själv vann jag med 6/4 efter att tagit ledningen redan på det första hålet. 

I andra bollen så vann Christer och Anders Ö båda med god marginal. 

I sista bollen vann Acke med 2/0 mot Sundbyholms lagledare och därmed så skrevs vinstsiffrorna till förkrossande 12/0.  

Vinsten innebär att laget nu leder serien efter fyra omgångar och det återstår nu bortamatcher mot Solbacka och Vingåker. Tyvärr så blir det wo på den återstående hemmamatchen mot Torshälla då de i ett sent skede drog sig ur serien. 

Ny match alltså på tisdag mot Solbacka borta. 

Totalt nu tre vinster och en förlust.

image260

Christer och Anders Ö i andrabollen igår efter att de hålat ut på det 18:e hålet. Klar seger för båda och som Ni ser så var det ett strålande väder igår för golf.

Officiellt hcp

Idag lyckades det för Kerstin!

Hon slog till med 21 p på den röda slingan på Strängnäsbanan så nu är det officiellt hcp som gäller.
Rundan "toppades" med par på båda vattenhålen på slingan. D v s röd fem och sex som går ner mot Willys och det är inga lätta hål.

En sten har nu fallit från Kerstins hjärta.

HIO på rangen

Igår kväll skulle hustru och jag ut och gå en niohålsrunda framåt kvällen. Innan vi gick ut så delade vi på en hink på rangen för att mjuka upp lite. Det blåste kraftigt mot så det gällde att ta i ordentligt. Tog fram P ur bagen och slog mot flaggan som stod 87 m från mattan. Snyggt slag som landade i hitkanten på konstgräset och sedan rullade snyggt i kopp.
Härligt med en HIO på rangen.

Åtta av 64

Idag var det Sörmlandsutbytet på Strängnäsbanan och det var blå + gul slinga som gällde.
Gick i första bollen kl 08.00 och det var tillsammans med Gunnar från Södertälje. Vi gick på 3 h och 30 min så det var en härlig runda.
Gjorde par på de första tre hålen men sedan blev det dubbel på hål fem till sju vilket var lite olyckligt. Slutade första rundan på 45. På elfte hålet kom dagens katastrof, åtta i på ett par fyra och Gunnar gjorde sju i på samma hål.
Då övergick vi till att spela match resten av hålen och då spelade vi direkt bättre. Matchen slutade med att Gunnar vann på 17:e hålet. När vi kom in räknade vi ihop dagen och jag hamnade på 76 netto efter 44 in och Gunnar slutade på 81 netto.
76 räckte till en åttondeplats av 64 startande. Helt OK efter en åtta i!

Arlandastad 070602 kl 05.40

I morse hade jag förmånen att vara chaufför till Arlanda med avfärd från Strängnäs i tidig morgonstunde. Efter att lämnat de lyckliga resenärerna så tog jag den norra vägen åter mot Strängnäs. Kunde inte låta bli att svänga in till Arlandastads golfbana för att kontrollera första tee. Skall själv slå ut där på torsdag i SAS-golfen.

Självklart fem bilar på parkeringen redan 05.35 och nedan har Ni första hålet i det strålande solskenet som skall lysa över oss ett antal dagar framåt.

image259

Par fyra och 305 meter från gul tee. Den observante ser de första spelarna på andra hålets green till vänster om sjön.

Seriefinal

Just nu är det mycket tätt i H 55 Västra serien i Sörmland. Alla lag slår alla och det är nu efter tre omgångar hela fem lag på fyra poäng. Bäst är Sundbyholm med "målskillnaden" 25-11 tätt följda av Strängnäs med 24-12.

Övriga lag på fyra poäng är Vingåker, Flen och Mälarbaden.

På tisdag är det tidig seriefinal i Strängnäs då Sundbyholm kommer på besök. Vi hoppas på välfyllda läktare på första tee och vi Strängnäs mönstrar följande lag.

Hans, undertecknad, Christer, Anders, Acke och Stig.

Tidig start

I morgon söndag är det dags för Strängnäs GK att arrangera Sörmlandsutbytet. Det innebär att medlemmar i klubbar i Sörmland kan spela tävling på banan för endast tävlingsavgiften. Utbytet omfattar ett stort antal klubbar och det är tävling nästan varje helg någonstans i Sörmland.

Till morgondagens tävling är hela 185 spelare anmälda och det är start från 08.00 till 16.10.

Själv önskade jag tidig start och det uppfylldes med råge. Går ut i första bollen 08.00 och vi är endast en tvåboll för att det skall bli rätt i fortsättningen. Känns skönt att inte ha någon framför sig och speciellt då de hotar med blå och röd slinga. Kan bara tänka mig hur det kommer att se ut på röd etta framåt dagen.

Efter tävlingen hinner jag ju också med lite marknadsföring för REvent och Ni som inte är i Strängnäs i morgon hittar ju informationen om kommande resor på

www.revent .nu


Sparbankseken?

Nu har det kommit upp nya teekulor på Strängnäs GK. Mycket trevliga är de men frågan är vad de föreställer.

Är det "Sparbankseken" som återkommit eller symboliserar de alla de fina ekar som omgärdar Strängnäsbanan?

image258

Nya teekulorna på Strängnäs GK.