Vi vann och jag "lurade" Conny!Idag var det seriefinal mot Åda borta och det är alltid en spännande kamp. Så också denna gång och de fem första fick lämna ett till tre slag. Vad fick jag då göra, jo lämna sju slag till bilåkande Conny.

Bara att börja hårt så jag stänkte i en birdie redan på första hålet, sedan tog han två hål varav ett där han hade slag. Kontrade med en ny birdie och genom tre raka par på sjuan till nian var jag två upp vid vändningen.

Han tog 10:an och 11:an. Slog bollen på mig själv på 11:an och det innebär att hålet förloras direkt. Jag tog 12:an och han 13:e där jag slog i ett träd och bollen for långt upp i skogen.

Delat 14:e och nu började det mörkna för UTE. Fyra hål kvar och han hade slag på tre av dessa!

Lyckades dela 15:e. På 16:e där han inte hade slag var han så ivrig framme vid green att han slog på fel boll och hålet till mig.

Nu kom lagledare Bengt-Erik gående med info. En match till vardera lag i boll ett och två och i vår boll vann Kenneth på 16:e. Minst en poäng med oss hem och den enda match som var kvar var min.

Han hade slag på det långa korthålet och tyvärr så misssade jag green så det blev bogie på oss båda och lika i matchen.

Ett hål kvar och han har slag!

Conny slår ut och jag slår längre och lite till höger. Han duffar 50 meter och jag slår fram till 70 meter kvar. Han slår ytterligare ett dåligt slag och får slå sitt fjärde slag och det hamnar på green med en sexmetersputt kvar. 70 meter över en bunker till flaggan. Går fram och tittar som de stora pojkarna för nu stod alla på balkongen och tittade. Tar 52-gradaren och slår lugnt och fint över bunkern och bollen stannar direkt fyra meter bortom flaggan.

Han puttar och ligger nu 50 cm från hålet. Jag puttar och ligger 40 cm från hålet.

När jag går fram mot bollen och närmar mig den för att markera den så säger jag snabbt "skall vi dela hålet"?

Conny är snabbare och tackar ja och tar direkt upp markeringen. Jag tar upp bollen och tackar för matchen.

När vi går mot bilen och vagnen så säger kompisen från Åda. Vet du att du gav bort hela matchen?

Så kan det vara men man måste ju hålla reda på turerna i golf och jag kan garantera att den putt som jag fick hade suttit hårt i bakkant eller?

Men nu behövdes den inte spelas utan 7-5 till Strängnäs och vi är fortfarande i ledning i gruppen.

Seriefinal mot Åda G C C!

Idag är det seriefinal mot Åda G C C och vi spelar i Trosa. Gäller att hålla i spelet och idag har lagledare Bengt-Erik toppat laget då "Kjula" är med.

Övriga är

Anders W
Ubbe
Kenneth
Hasse
och "sistemannen" UTE

Avresa 12.00 och första bollen ut 14.00 och lagledaren är idag med för att köra bussen och matcha laget.

Nästa som Ryder Cup!

Omstart på Hälsoskaparna!

Om 50 minuter är det åter dags för uppstart på Hälsoskaparna. Vann en månads träning i våras på Rotarys "stegräkningstävling" och när jag tittade på presentkortet i förra veckan så gick det ut idag.

Snabbt på telefon och introduktion idag för en månads träning och sedan blir det en fortsättning då företagets friskvårdspolicy har utarbetats under sommaren.

Stöter väl på Ulf D T T i lokalen men han har ju vikter som jag bara kan drömma om!

Oxdjupet!Lite militärt får det väl bli också och då passar väl Oxdjupet bra. Här har vi just passerat genom "hålet" som en gång fylldes med sten och sedan rensades igen. Tänk vilket jobb och det var ju inte igår.Här ser ni de fortifikatoriska byggnaderna och det är inte så brett i "hålet"!

35 år sedan Karlberg

och det skulle givetvis firas men det blev inte så många!

Vi var 166 kadetter som blev löjtnanter hösten 1975 och 18 av oss firade detta tillsammans med respektive under 24 h på en Ålandsbåt. Som vanligt så var andra avdelning starka och ställde upp med sex numera grånande herrar.Ni känner ju igen UTE men de övriga vill inte vara med med namn då de fortfarande vill vara lite "hemlig" eller?

Kul var det och många gamla minnen var det som berätttades och som vanligt fick vi som var där skäll av vår ordförande för att vi var för få. Men så är det ju.

Nästa träff skall bli om fem år och då kanske vi blir fler eller?????????????

Borta ett dygn och tre matcher spelade!

Näst sista för året!
Ulf B -Sture 2-1. Växlande ledning under ronden, Sture bra från tee, min korta järn lite bättre.
Ulf B

-------------------------------------

Så är vi färdigspelade
 
Stig O - Göran E = 5/3
 
Hälsn / Stig O´

-------------------------------------

Hej Ulf,
 
Dagens och matchspelseriens sista resultat.
 
Vinst 6/4 över CB
 
Björn Z

Veckans fredagscitat!

Ta dig samman och gör något onyttigt!

Okänd


Där försvann gruppsegern!

Hej!

Efter floppen (måste få säga så) mot Sture i tisdags (var tre upp då fyra hål återstod) där jag förlorade med 1-0 gjorde jag den sista matchen mot Stig idag. Vi spelade bra båda två (hade själv 37 slag efter 9 hål och 51 slag efter tolv hål). Det var dormy då fyra hål återstod till min fördel men slutresultatet skrevs till 2-1 till undertecknad.

Hälsn Hans

Missen i tisdags då Sture låg under med tre och hade fyra hål kvar men vände och vann med 1/0 mot Hans gjorde att Hans gick miste om gruppsegern. Nu blev det en god andraplats.

Snacka om vändning. Ta fyra hål på raken och det mot matchspelsräven Hans. Har hört från obekräftat håll att Sture på sista hålet till och med hade inspelet nere vid nians green och därifrån lade upp bollen precis vid pinnen. Vilken dramatik det måste ha varit.

Slutspel nästa lördag och inna dess så återstår en respektive fyra matcher i grupperna.

Ulf D T T slog B-E i gruppfinalen!

Ulf D T T i för trånga skor och med rejäla skavsår ställde till det för B-E som var på väg mot gruppseger.
Nu blev det 3/2 till Ulf och tre spelare hamnar nu på goda 14 poäng.

Den tredje är P-O som vinner gruppen eftersom de i inbördes möten har varsin vinst men P-O den med bäst "målskillnad"

P-O Ulf 5/4
Ulf B-E 3/2
B-E P-O 2/1

Grattis P-O till gruppsegern och finalmotståndaren blir Kjell. Båda herrarna gör debut i ledarbollen så i år blir det en ny segrare i U 2 spelet!

Purjo avslutar starkt och blir

tuff under finaldagen och det ser ut som att "hans" grupp är favoriter till segern eller?

Har idag spelat den  9:e och sista matchen i u-2 för i år.
Dagens motståndare var lagens långa arm Willy .
Jag fick nöjet att lämna 6 slag till Willy, trots detta lyckades jag vinna matchen med klara 5-4. Ser nu fram emot slutspelet där jag förväntar mig att min grupp skall gå segrande ur dramat med "våra"  toppspelare som P-O och Bengt Erik i spetsen . Ha det Ulf .E

Mera mygg och vinst!

var inte så intensiv idag.  6/5 mot Göran
svejs!

Vinst trots 17 slag mot sig - bra jobbat!

God afton Ulf,
 
Det är med glädje jag ber att få meddela 3/2 mot Bengt P trots hans 17 slag!!!
 
/Björn Z

Tredje gången gillt!

Hej, den tredje gången jag stod med lika-läge inför 18.e lyckades jag hålla nerven i styr och faktiskt vinna. Willy fick ge sig mot ett upp.
Mats


Mera mygg och resultat!

Hej Ulf!
i går spelad jag och Christer B och jag vann med 7-6.
Christer hade inte sin dag direkt, men trevligt bland myggen var det.
Willy

Myggmatch!

Har nog alldrig spelat innför så många åskådare det var cirka 3440 st. Synd att det var mygg.
Resultatet Acke-Lasse K 2-1

Sture ställde till det för Hans!

hundratvå myggbett och en liten formsvacka från Hans' sida så vann undertecknad matchen med 1/0
svejs!

Innebär att Hans med en match kvar kan komma upp i 15 poäng och då Kjell redan har 16 så grattar vi Kjell till seger i gruppen och nu är det bara att träna på inför finalen nästa lördag.

Några golfbanearbetare!Acke med en stor maskin och Calle med en något mindre på ryggen!


Stig på toppen

av tee på gul nia!


Golfresan on tour!

gick här i Strängnäs i lördags och drygt 70 lag var med och kämpade om en golfresa. Spelade ihop med Gunnel och vi kom på 44 plats efter 16+16 poäng vilket vi inte är helt nöjda med.Övriga lag i bollen hade 33 och 37 poäng. Segrarlaget hade 44 poäng och det var ett "proffs" på plushcp och en medelmåtta på 23 i hcp. Så skall det se ut om man skall ha någon chans. Sista laget hade 22 poäng.

En som hade tur i utlottningen efter att försökt vinna en golfresa genom att göra HIO var Purjo. Alla som var med fick en lott och vid dragningen efter tävlingen så vann Purjo boende i fyra dagar med all inklusive och tre dagars golf i Turkiet för två personer. Tyvärr så ingick inte resa med det fixar du.

och jag fick stryk!

i min sista match för året i U 2 spelet. Förlust mot Willy med 2/1 och slutsummean blev tre vinster, en oavgjord och fem förluster.

Slutspelat för i år och nu är det bara finaldagen den 4 september kvar i det trevliga U 2 spelet.

Nu ställs klubborna undan och kommer tidigast fram på söndag och det behövs för att vila ryggen som fick sig en knäck på rangen innan dagens spel och det märktes sedan på banan. Skall nog sluta med det där att försöka värma upp innan spel eller?

P-O mot Mats!Just nu spelar Mats mot P-O och det är sista matchen för P-O. Den spelas open och efter första utslaget så är nog Mats en riktig högodsare till seger. Men man vet ju inte eller vi kommer väl ihåg matchen P-O-CB!


Bengt-Erik vann igen!

Här ser ni Bengt-Erik och Bengt på första tee och som ni redan vet så vann Bengt-Erik och har final mot Ulf D T T om årets gruppvinst i morgon tisdag.
Bengt-Erik ångar på!

Hej.
 
Nu har Bengt och jag spelat och jag fick lämna 5 slag. Efter en trevande inledning varvade vi efter 9 hål med 3 upp för mig. Av de 3 hålen Bengt hade slag tog jag 2 och ett delat. Hål 10 och 11 delades och sedan tog Bengt 2 på raken. Nu var det dags att skärpa sig och jag tog hål 14 och 15 och var åter tre upp. Det räckte för mig att dela hål 16 där Bengt hade slag. Detta blev resultatet och matchen till mig med 3/2. Ser fram emot måndagens gruppfinal i Ulfs och min sista match. 
 
B-E    

Veckans fredagscitat!

Den som ingenting har att göra är alltid upptagen.

Svenskt ordspråk


Ubbe avslutade med

en trippel på sista hålet idag men han var lika glad för det.

Nästa gång vi ses blir det som "motståndare" och det blir på lördag då årets "golfresa" spelas på Strängnäsbanan.
Purjo och han skall försöka ta sig söderöver för lite golf men det är det nog ytterligare 75 par som vill!

     


Årets sänkning!

Kul dag idag!

Efter ideliga spel inom zonen och 20 höjningar var det dags att sänka sig. Spelade idag på 85 netto och det gav 38 poäng.

Inledde med fyra par och sedan blev det ytterligare ett par och fyra bogie på första rundan - 40 slag.

In gick det på 45 slag efter sju bogie, ett par och en dubbel (som på Sundbyholm igår).

Endast en treputt och det blev det när jag gjorde dagens enda dubbel. Berodde på en upptitt och duff. Annars sitter puttarna igen och det får jag tacka min tränare för som ändrat puttgrepp under måndagens träning. Dessutom har jag bytt putter till en som är 2,5 tum längre än den förra.

TACK HASSE FÖR DETTA!

Mellansvenska scratchseriens avslutning

Idag var det dags för den sista sammandrabbningen i årets Mellansvenska scratchserie H 55 div tre. Tävlingen avgjordes på Gustavsviks GK utanför och alldeles framför oss låg Kils GK och Askersunds GK. Det var dessa tre lag i bollen idag och förändringen var att idag gick flytankarna i lagen, de med högst hcp, ut först.

Förutom undertecknad så deltog Ubbe, Göran E, Hasse S, Owe och Kenneth.

Vi lyckades avancera en placering genom att passera Kils GK med fyra slag och hamnade till slut på åttonde plats detta debutår med tre lag efter oss.

Surahammar 1393
Vreta Kloster 1364
Kils 1360
Strängnäs 1356
Askersund 1344

De övriga sex lagen hade bättre resultat.

Hur gick det då för oss och vilka resultat räknades?


Strängnäslaget i mitten!

UTE 85
Ubbe 86
Göran 87
Hasse 87
Owe 97
Kenneth 102

Bara att ta nya tag och förhoppningsvis så kommer lagledare Purjo att föra laget vidare nästa år och se till att vi spelar lika bra då.


Bana 102

blev Gustavsviks GK i centrala Örebro. En spännade bana med mycket vatten och även mycket vita pinnar.

Hade en bra dag på banan och då är ju alltid banan bra eller?

Helt ok bana men inte någon bana som man återkommer om man inte blir "tvingad". Finns många andra banor som går före.


Inspelet mot 18:green!

Tredje plats och på hcp!

Bra runda igår på Sundbyholms GK. Gick första nio på 43 efter att varit två över efter sex hål (bogie, b, b, par, p, birdie). Sedan kom två dubblar efter att jag skjutit in i en en på korthålet och förpassat en boll i sjön på åttan.

Hemresan blev en bogierunda med sju b, ett par (17:e) och en dubbel på korta 15:e. Får skylla detta på den övervattnade banan då inspelet "dog" när bollen skulle rulla in på green. Så blir det ibland.

88-16 ger 72 vilket är lika med banans par.

Vinnaren hade 71 och var den spelare som jag var markör åt. Dessutom en dam på 71 med högre hcp.
Tredjeplatsen gav en fin bärbag av märket Adidas och är det någon som behöver en sådan så är det bara att höra av sig. Kommer att ligga på Blocket om en vecka om ingen hör av sig.Övriga i bollen hade 71, trea i A-klassen, och 75, sjua i C-klassen, så alla i bollen fick pris. 89 för laget där segrarna hade 96.

Volkswagen Masters


Utslaget på 18:e hålet. Spännande att slå från ett gräsförsett flak!

Spelade igår årets hittills bästa arrangerade tävling. Det var Volkswagen Masters på Sundbyholms GK.
Tävlingen går på 24 banor runt om i Sverige och var ett toppenarrangemang.

Kaffe och thé samt god macka vid ankomst.
Startkit med trepack bollar, vattenflaska, sportdryck, pegar och penna.

18 hål slaggolf enskilt och i lag, bollen.

Under rundan kom trossen två gånger med dryck, mackor, bullar, bananer, godis och glada tillrop.

Efter tävlingen lunch och prisutdelning med ett mycket fint prisbord.

Allt detta för 100:- och på en greenfeebana!

Inte illa - tack VW för ett mycket trevligt arrangemang.

Fyra U2 resultat!

Det är inte utan tillfredsställelse jag kan rapportera en vinst. Björn fick ge sig med 6/4.  Trevlig runda med ett och annat felslag men även lyckostudsar kunde noteras, flera för mig.
Mats

--------------------------------------------

Hej och god kväll!
Mötte Roger G i em. Bra spel första nio men uselt sista. Drog dock det längsta strået och vann med 2-1.

---------------------------------------------

Stig O - Ulf B = 8/7

---------------------------------------------

Hej
 
Resultat Ben Hogan omg 9  
Växlande kvalitet på spelet som på vädret på torsdagsmorgonen.
Torbjörn / Ulf B    2/0 
1 match kvar.
 
TorbjörnKjell har spelat "färdigt"!

Hej Ulf!
 
Kjell T/Sture H..............3/1
 
Då var sista matchen avklarad.
 
Mvh

Kjell

Bra jobbat av Kjell och han har åtta segrar på nio matcher och är den som spelat färdigt först. Den enda som kan hota honom är Hans S som slog Kjell i första matchen. Hans har råd att förlora en match eller spela två oavgjorda i och med att inbördes möte räknas på lika poäng. Tappar han tre poäng är finalplatsen klar för Kjell.

Spännande upplösning i gruppen.

Tre veckor kvar

till finalen i året U 2 och själv har jag bara en match kvar och det är mot Willy. Placeringen i årets upplaga kommer att bli i mitten och det är helt ok men något sämre än planen.

Finalspelet den 4 september är dels en kamp om placeringarna men även en kamp mellan de två grupperna där det i dagsläget är lika efter sju års kämpande.

Kommer någon grupp att rycka i år är frågan?

Ytterligare en trevlig match!

Hej Ulf!

Rapport från dagens match (13/8) mellan Mats L  och mig.

Vädret var i varmaste lagret så vi tog det lugnt på banan (vi tillhör inte de yngre).

Matchen tog slut på blå 15, där jag lyckades med att sätta en birdie.

Slutresultat 5-3 till mig.

Tack Mats för en trevlig dag.

m.v.h.

Bengt P


Acke mot Göran i U 2!

Hej chefen U 2!

En av årets trevligaste matcher spelade jag i måndags kväll mot Göran E inte bara för att jag vann med 7-5 utan vi hade verkligen kul på banan trots att våra drivar på första tee inte kom förbi röda kulorna.

Kul att man blir kallad "chefen U2". Det förpliktar och synd att man inte var med i bollen för det hade ju varit gott.

Veckans golfande!

Kommande vecka är det följande spel för UTE på golfbanan.

Onsdag - VW-tävling på Sundbyholms GK
Torsdag - Mellansvenska scratchserien på Gustavsvik GK (102 banan)
Lördag - Golfresan på Strängnäs GK ihop med, det är frågan?

Bara att ladda batterierna!

Puttningsträning!

I morgon kl 09.00 har jag bokat tid hos Strängnäs stora puttguru som skall hjälpa mig att återfå den fina puttningen som försvann i juni. Skall enligt honom inte vara några problem och efter dagens samtal så hade han redan lösningen på problemet.

Var även ute hos Stoffe i golfshopen och tittade på en helt nyinkommen putter. Den var helvit och fungerade klockrent och kostade bara, nej det har jag förträngt. Kanske blir det en sådan också för en present är ju aldrig helt fel!

Blev en sjätte plats!

i gårdagens KM i H 55 klassen på Strängnäs GK. Vann gjorde Kjell "Kjula" E på goda 119 och själv landade jag som sagt på 134. Vi var 12 i klassen så det var sex efter mig så det är väl helt ok.

I årets KM var det även inlagt en nettoklass och jag förstår inte varför. KM kan ju bara vara brutto så placeringarna där får ni inte reda på.


KM i golf!

Idag var det KM i golf här i Strängnäs och det var i tryckande värme och man kände sig som ett våtvarmt omslag i 27 hål.

Gick ihop med Gösta och Hans och efter 18 hål hade jag 90, Gösta 92 och Hans 100. Mina 90 kom efter 47 på gul och 43 på blå. Efter en kort paus blev det gul igen och då slog Gösta 42, jag 44 och Hans 52.

Blev 134 på Gösta och mig och han kom före eftersom de sista nio räknas först. Hans sladdade lite med 152.

Återigen var det puttern som saknade glöd så i morgon skall jag ringa till min specialpro för en genomgång av puttningen.

Poängmässigt så blev den en runda på 32 och en på 35 och det är väl helt ok men kunde blivit minst fyra poäng bättre varje runda om de korta puttarna hade suttit. Men även de skall ju i.


Golfrestaurangen kvar!

Fick idag höra av Pelle när jag var ute och spelade KM i golf att det skett en vändning i den uppsägningsfrågan. Nu var uppsägningen hävd och Bella och Pelle skall vara kvar på golfklubben.

Konstiga turer och det är frågan är vad styrelsen och ordförande har haft för diskussioner och möten i frågan.

Det kommer nog att bli något efterspel efter denna "konstiga affär" men det bästa är att

BELLA OCH PELLE BLIR KVAR!

Grattis och lycka till i fortsättningen!

Riddare Sir Albin av Arboga stad!Igår var jag och Albin i Arboga för att Albin skulle bli dubbad till riddare. Här ser ni honom när han blir det i kyrkan i Arboga centrum. N
amnet blev riddare Sir Albin av Arboga stad. Låter väl inte så illa.

           

Vi var i Arboga i fem timmar och det var inte bara riddardubbning utan mycket annat också som ni kan se på bilderna . En trevlig medeltidsdag och något bättre än riddardagarna i Mariefred.


Vänsterhäntas dag!

Hoppas att alla ni som är vänsterhänta haft en bra dag för idag har det varit er dag.

Tänker speciellt på Albin som är vänsterhänt och jag vet att han haft en BRA dag!

27 hål på Torshälla GK

Spelade igår en trevlig tävling på Torshälla GK. Det var en inbjudningstävling för 55+ och det var två herrklasser som var jämt fördelade. Dessutom givetvis en damklass.

Hade nöjet att hamna i A-klassen och för oss var det 27 hål. Först skogsslingan och sedan omstart för att spela hela banan.

Gick ut i förstabollen och hade hemmaspelaren Håkan som spelkamrat. Utslag 08.00 och eftersom vi var två gick det snabbt och 09.40 var vi åter i klubbhuset.

Gick på 50 b och 42 n. Detta efter ett otal bunkerbesök och även ett antal mellanputtar som tyvärr hamnade på koppkant. Innebar en 24 plats i det 33 man stora fältet. Torbjörn Cairén ledde på fina 34.

Efter en runda till Tuna Park för att träffa Albin och Ella och en stor hamburgare på Max så var det ny start 11.15. Nu gick det bättre och gick på 44 ut och i stället för 50 i skogen nu på 43. Detta bl a med par, par, par och birdie på hål 12-15 (lång par tre, två smala par fyror och korthålet).

Gav 72 netto och på banans par och en andraplats på rundan. Slutsegraren var bäst på 70. Totalt en åttondeplats på 114 (sist av tre 114).

Noterbart ävan att jag gjorde par båda varven på sista hålet, par fem.

Anders Östberg även han från Strängnäs knep en fin andraplats i B-klassen.

Trevlig tävling och synd att så få utanför Torshälla kom till start. Får hoppas på fler nästa år då det var en välarrrangerad tävling på en fin bana som kan rekommenderas.Min spelkamrat Håkan längst till höger på sista green och till vänster Ulf och Börje som vi slog oss ihop med efter nio hål på sistarundan då vi var två tvåbollar i täten på A-klassen och hade kommit ifatt damklassen.

Veckans fredagscitat!

En persons livsfilosofi uttrycks inte på bästa sätt med ord.
Den uttrycks med de val man gör.

Eleanor Roosevelt


Ny vinst för Uffe T!

Hej!


Mötte Bengt idag och fick lämna 15 slag.
Efter att ha börjat med en trippelbogey, vunnit 2´an på par, sedan dubbel, bogey och dubbel, -3 efter 5 hål, såg det mörkt ut.
Delade 6´an och 7´an ( jag par, bogey), slog ett fantastisk bra slag på gul 8´a som landade 1 meter kort om flaggan och rullade förbi precis till 1,5m från hålet. Bengt trodde på champagne!!Birdie!
Delning på 9´an med bogey för mig.

Tog några missade samtal under fikapausen och meddelade de jag talade med att nu skulle Bengt få….


Slår i vattnet på blå 1, men ordnar ändå delning med min dubbel eftersom Bengt inte riktigt fick till det.
Gör birdie på blå 2, skråputt på 5-6 m!
Tappar blå 3 med en dubbel, - 2 igen.
Sedan spelar jag bra på blå 4 och gör par, -1 nu.
Blå 5, bra utslag med träfemman, hookar ut den till höger bland tallarna på andraslaget, landar tredjeslaget till höger om green, chip, putt 1m från pinnen. Bengt ligger något slag efter och slår sitt sjätte slag ( en putt ) precis förbi hål, ca 40-50 cm från hål. Jag som ligger under skänker inte putten ( tänkte på Uffe T som missade flera korta vår match ) och Bengt går fram och på en fot nonchalant slår till o missar. Jag sätter min 1m putt och vinner hålet på bogey. Lika.
Sedan gör jag bogey och på äppelträdet par, vilket innebär delning eftersom Bengt har ett slag mer på båda hålen.
Blå 8 bra utslag slutet av fairway till höger, järnåtta till 100 m kvar, bra slag in 3-4 m från pinnen, sätter birdien (som inte behövdes efterson Bengt missat några slag innan och gav upp hålet när han hade 6 slag kort om greenbunkern och jag låg på green på 3.
För första gången i ledning och pressen på Bengt.
Båda slår ut till höger, jag ca. 160 kvar, Bengt 20-30 till. Han spelar in sig på fairway kort o till höger om eken. Jag missar min järnsexa och ligger till vänster om eken i ruffen. Bengt för långt med sitt inspel emedan jag missar green med någon dm uppe till vänster. Bengt duffar 2 slag i ruffen och jag lägger putten 1m från kopp. Bengt ger mig hålet och slutresultatet skrivs till 2/0.

Måste tacka Bengt för en otroligt trevlig match där det var jämt hela tiden, om man bortser från de första 5 hålen då jag trodde det var rökt. Spelade alldeles för dåligt för att tro på en chans mot Bengt med alla sina slag som spelade metodiskt och säkert.


Mvh Uffe Tay


Hur gick det då efter nio?????????????

Fortsättning av matchen mot CB
 
Gul slinga

#1 CB vinner på bogey 1 upp
#2 CB vinner på par nu 2 upp
#3 Delning på hålet 2 upp
#4 Delning på  hålet 2 upp
#5 Vinst på par 1 upp till CB
#6 Delning 1 upp
#7 Vinst på par lika nu
#8 Vinst på par nu är jag 1 upp
#9 Delning vinst med 1-0

Tack CB  för en rolig runda med många konstiga slag här och var.//Ulf E

Gå in på facebook och stötta Bella och Pelle!

Rädda Bella & Pelle kvar

Tabellen i H 55

hittar du som kommentar under rapporten från gårdagens kamp på Sundbyholm.

Trevlig läsning!

Var är Purjo den här gången?

Just nu pågår en spännande match i U2 ute på Strängnäsbanan. CB möter Purjo och jag har följt spelet under de första nio hålen och efter nio hål är det lika. Båda spelarna tyngda av stundens allvar så skönspelet varvades med lite mindre bra spel.


Slantsingling innan start med sammanbitna spelare!

Såg när de slog ut på tian och sedan blev det hemfärd och det skall bli spännande att höra rapporten från matchen.

Dagen fråga är var den här bollen har hamnat?
(Purjo och CB får inte vara med i tävlingen)


Givetvis ett trepack bollar till första rätta svaret!

Vilka vann och vilka förlorade?Kenneth, Bengt-Erik (lagledare igår), Owe, Purjo, Urban och Hans!

Fin samling inför gårdagens bortamatch mot Sundbyholms GK i den sjätte omgången i H 55 serien, A gruppen. Vi hade ledningen i gruppen med sju poäng och Sundbyholm med en match mindre spelad hade fyra poäng. Trosa spelade samtidigt mot Katrineholm hemma.

Hur gick det då?

Urban fick stryk efter att varit ett upp då det återstod två hål!
Owe fick stryk!
Purjo fick ännu mer stryk!

Sex poäng till hemmalaget i klubbhuset och ölen var framburen enligt Bengt Person, känd fotbollstränare, som satt och tittade på avslutningen vid sista hålet!

Hasse tog sin match säkert!
Kenneth tog sin match med 6/4 och ännu säkrare!

Då hängde det på flytankaret, UTE, som dagen till ära fick lämna sju slag!

Var tre upp efter nio efter 41 slag ut. Delade tian men sedan blev det en P-O-are, förlorade tre hål på raken. Gjorde birdie på fjortonde där han hade slag och sedan delning av femtonde. Han tog sextonde då jag slog dåligt i ruffen på andraslaget.

Lika och två hål kvar varav han hade slag på sista!

Vad gör han då. Ut i skogen till vänster på korthålet och sedan ytterligare ett slag där ute. Själv låg jag i vänster greenbunker och puttade upp och rullade precis över green. Han slog över green och sedan in på green. Jag chippade in och hade en halvmetersputt kvar. Han brände sin dubbelputt och gav hålet till mig.

Ett upp och ett hål kvar där han hade slag. Slog ut mitt i banan och hade 150 meter kvar.
Han återigen i skogen till vänster. Nytt slag till ny skog lite längre fram. Ut på fairway. Nytt slag till 50 meter kvar. Slog då själv till fairwaykanten och 40 meter kvar.
Han missade inspelet vilket även jag gjorde.
Han slog in och rullade ner till höger och jag slog in och låg kort flaggan fem meter efter att varit upp och nosat på densamma.
Han inne på sex och jag på fyra. Han puttade kort och jag puttade fram till flaggan.
Då tog han upp markeringen och tackade för matchen.

Vinst och ytterligare två poäng till laget och hemmaspelarna fick bära tillbaka ölen!

ANALYS

41 ut och 45 in efter några uppskattade hål.
86-15 vilket ger 71 och ett under banpar.
Han skänkte fyra hål bl a det första där han hade slag och kunnat satt sin dubbelputt för delning men inte tänkte på att han hade slag.
Gjorde två birdie, fyran, korthål, och 14:e, par femma.

Av de 11 där han inte hade slag
Förlorade fem
Delade tre
Vann tre

Av de sju där han hade slag
Vann fem
Delade ett
Förlorade ett

Skall ju egentligen vara tvärt om men det kan ju gå så här.

Fortsättning följer och nästa omgång står vi över och sedan är det Åda på bortaplan den 31 augusti.

Är det slut på raggmunken på Strängnäs GK?

Oj vad rykten det går!

Fick i måndags rapport från en av mina "kontakter" att krögarna, Bella och Pelle, blivit uppsagda från restaurangen på Strängnäs GK. Skälet skulle vara att maten var dålig och att ordf i klubben, utan styrelsebeslut, meddelat att de var uppsagda från sista oktober.

Givetvis kontroll under gårdagen med Bella och det var som "kontakten" rapporterat dock inget om att maten skulle vara dålig. De hade inte fått något motiv då ordf meddelat sitt beslut utan de var uppsagda och kontraktet skulle ut på marknaden så att ev flera intressenter skulle kunna komma i fråga.

Kontrollerade även med Pelle som står i receptionen och han hade ingen aning om motivet och han meddelade att även intendenten var helt ovetande i frågan.

Frågan är vilka som varit inblandade i affären och vad motivet är?

Tråkigt är det dock då jag och många med mig upplever det positivt att äta på golfklubben. God mat, trevlig miljö, trevlig personal och öppet hela året. Kan det bli bättre på en golfklubb.

Hoppas att det löser sig för er Bella och Pelle och det skall bli spännande att följa affären.

Fram med motivet och informera om detta är mitt krav som medlem!

Hoppas att det är flera som gör det.

Bra vattenslag

Efter tre slag låg denna spelar i vattnet framme vid green på blå åtta och slog upp bollen till 1,5 meter från flaggan. Tyvärr missade han parputten och förlorade hela tre slag på ledaren. Men ett mäktigt slag från diket var det och jag tror att 99% av mina golfkamrater hade droppat bollen.

  

Dopingkontrollär det givetvis på en sådan stortävling som SPM Open och här ser ni en spelare från Bro Bålsta som blir intervjuad och sedan är det övervakat kissande. Kan lugna er med att det fanns två manliga kontrollanter med också.

Seger på SPMSegraren slår in på blå åtta och här låg han efter ett slag. Enkelt inspel till en meter från flaggan och en eagle. Hur svårt kan det vara men är ryggen inte lite väl böjd?

     

Han vann med fem slag och var ohotad i toppen.

"Gammalt resultat"!

Hej!
Har nog inte rapporterat att jag vann över Göran E med 3-1
Ha det
Ulf

Tror vi på detta?

Vilken golfvecka det kan bli då jag ska möta två storheter på måndag Roger Granath och lyckades vinna med 6-4.

På fredag ska jag spela med Anna Nordqvist på Torshälla GK .Vi får väl se om hon har något att lära av mig.

Hälsningar

Anders H

CB vann!

Hej Ulf!

Rapport från dagens match CB & P.O. 3-1 till mig.

P.O hade en god ledningen med 3-0 efter nio hål. P.O tog en kaffe och äggmacka och jag satsade på en banan. Efter detta vann jag blå 1 och 2 vi delade hål 3 & 4 sedan vann jag resten av hålen tills matchen slutade 3-1
till undertecknad.

Efter detta var P.O lite sorgsen av förlusten just mot mig.

Tack P.O för en trevlig förmiddag.

Hälsningar CB

Närmast hål - 192 cm!

Idag vann jag en närmast håltävling och det var på det tionde hålet på Åda GCC. 140 meter över vatten och med två bunkrar hitom green. Motvind så det fick bli en hybrid på 24 grader.

När jag kom dit så var det två anteckningar, en på knappt sex och en på drygt tre meter. Båda dessa hade gjort birdie.

Slog ner 192 cm från flaggan och tyvärr var putten nedför och på skrå och den gick tyvärr på fegsidan med två cm men returen satte jag.Fin väska från Taylor Made som pris!
Åda GCC!

Idag var det tävling på Åda GCC och det var Golf Digesttävlingen som gästade banan.

Gick på 46 ut och 46 in så totalt 92-13 så 79 netto. Vinnaren hade 70 och det var Conny som är en av motståndarna i H 55 laget. Tror att Bengt-Erik satte dit honom när de gästade oss. Vi skall dit den 31 augusti så det blev en bra inspelningsrunda.

Kamraterna i bollen hade 71 och 72 och kom två resp fyra på detta. Själv kom jag i mitten på startfältet.

  

Det spännande sjunde hålet och bilden tagen från den plats där utslagen låg. Alla tre på rätt plats och det slutade med tre fina par.

Ligger nu på 13,4 och ytterligare en höjning innebär att jag slår i taket och det är "slutspelat" för i år.


Sista sommarkvällen?

Var det sista riktiga sommarkvällen i fredags?

Vi åt en härlig sommarsallad dagen till ära.

  

Gott var det!

"Storpublik" på SPM!

Mycket folk var det på banan under SPM Open och här ser ni tee på blå åtta när segrarbollen slår ut.

Dessutom marschen ner på fairway.

  

Spelrätt säljes!

Den här annonsen finns nu på golf.se så det är bara att slå till!

Spelrätt Strängnäs GK

Pris: 6200:-
Område: Södermanland
Typ: Säljes
Upplagd: 2010-08-07 15:10
Min fru har tröttnat på golfandet! Hon säljer sin spelrätt, fullvärdig medlem, omgående. Du har "fritt spel" året ut.
Publicerad av: UTE, Telefon: 070-2680302

Gårdagens drömslag!

På sjuttonde hålet, blå åtta, hamnade jag efter andraslaget till höger. Detta är ett välkänt läge för många och jag hade exakt 100 m kvar till greenmitt.

Två alternativ!

Antingen järnfemman och ett lågt pressat slag. Det är samma variant som på gul tre då jag hamnar till höger på utslaget.
Det andra är givetvis en P och ett högt slag över de tre ekarna som ni ser mitt i bilden när John-Erik skall slå sitt andraslag.Blev alternativ två och med lite "bakåtlutning" så slogs bollen i en härlig båge över träden och landade fem meter från flaggan. Birdieputten fem cm till höger om hålet och ett enkelt par.

Gårdagens "drömslag"!

Bilder från PGA 100806

                    

Gubben har vandrat ......

sedan 1994 och det är 43 tävlingar som har spelatsoch det finns 43 "plåtar" på den fördelat på följande 16 namn

Bertil 8
UTE 7
Tommy 4
Lars A 3
Kent 3
John-Erik 3
Max 2
Gert 2
P-O 2
Peter L 2
Jyrki 2
Carl-Johan 1
Hans S 1
Lars N 1
Bengt D 1
Janne E 1

Nästa PGA 10 september!

 
Torbjörn vs Göran!

Resultat.
 
Ben Hogan Omg. 2 
 
Torbjörn- Göran   3/2 till Undertecknad
 
Torbjörn

Fem minuter till finalen!

Det blir Bolt eller vad tror ni?

PGA augusti!

Idag var det dags för PGA augusti och Max hade valt Strängnäs GK som tävlingsarena. Ett bra val då banan är i kanonskick efter helgens SPM Open. Tyvärr har det kommit mycket regn som gjort att rullen försvunnit.

10 hoppfulla spelar till start och jag blev lottad i sistabollen som blev en fyrboll. Övriga i bollen var P-O, John-Erik och Max.

Slagtävling så det gäller att tänka på varje slag. Dagen toppnotering var Stefan som behövde 14 slag för att håla ut på blå fyra och det är ju inget kul.

Spelade på 46 ut och 45 vilket innebar 15+15 poäng och det är alltid ett gångbart resultat.

Netto 78 och det räckte till den sjunde inteckningen i vandringspriset.

Tvåa och trea blev Max och Lars på 80 och för Lars så föll det på blå fyra och fem där det blev 11 och nio i hål.

Får nu ha gubben hemma till den 10 september då nästa tävling går av stapeln.

Tur att förrådet är städat!


Strängnäs GK i finskrud!

Några fina bilder från en välpreparerad bana inför SPM Open!Blå sjua med tee borta i skogskanten. Huvuddelen av spelarna slog drive över den hitre kullen. Mäktiga slag.Green på blå tvåa skådad från fairway på blå sjua och bland annat Björn Pettersson försökte driva green.
Hans boll var uppe på green men rann tillbaka ner i bunkern.Green på blå ett från fairway på blå sju i fint solljus.

Med Albin på Vasa!

              

I onsdags var det en tur till Stockholm tillsammans med Albin och målet var Vasamuséet. Kerstin var också med men hon föredrog affärerna i centrala hufudstaden.

Knappt fyra timmar var vi inne i lokalen och innan dess så stod vi i kö en dryg halvtimme då det inte bara var vi som planerat dagens besök.

Mycket att titta på och spännande är det också. Vi såg bl a filemen två gånger. Först på tyska och sedan på svenska.

När vi sedan kom åter till Strängnäs så blev det som vanligt en skogspromenad på dryga timmen. En sådan promenad blev det även på torsdagsmorgonen innan det blev dags för hemfärd till Skogstorp.

Härliga dagar med Albin!

Veckans fredagscitat!

Livet är som att cykel. För att hålla balansen måste du vara i rörelse.

Albert Einstein


P-O vann på Katrineholms GK!

I dag spelade jag och Björn Z på Katrineholms utmärkta bana (grön-gul slinga). Underbart väder – inte så fantastisk golf.

 

Tyvärr klipptes ranchen, så vår enda uppvärmning blev promenaden till första tee. Tror att detta drabbade Björn hårdast, eftersom han slår så långt.

 

Jag fick 11 slag mot Björn och det är ju en rätt häftig uppgift att hantera (se kommentar nedan).

 

Björn fick problem med utslaget redan på första hålet och det höll i sig. Efter första nio hade jag 6 upp. Kaffet smakade utmärkt!

 

Jag spela riktigt ämligt på något hål, men höll oftast bollen i spel. Så på det 13:e hålet slutade matchen – jag på green, Björn i vattnet.

 

Slutresultat 6-5.

 

Björns golfbag var mycket lättare på slutet – han gick i mål med sin sista boll!

 

PS: Diskuterade problemet med stora hcp-skillnader med Roger Haker i onsdags. Roger berättade att förr ansåg man att den med högt hcp gynnades på ett otillbörligt sätt och det fanns en regel att man endast fick tillgodogöra sig ¾ av slagskillnaden. Ex: skillnad 12 slag * ¾ ger 9 slag. Han visste inte varför regeln tagits bort, men att den fungerade utmärkt. Kanske något att fundera på?

 

 

Katrineholms golfbana är värd en resa!

 

Mvh

P-O


Kampen mot flygmyrorna!

Skall det finnas flygmyror på green Jesse?

Det finns det i alla fall på blå sjuas green och de gillar speciellt vita kläder och de håller sig lugna om någon boll inte behöver genom området.

I den här bollen hade de väckt stacken och med tre spelare i vitt blev det både puttande och viftande.  

Viftningshjälp och myrboet på green.

31 år sedan marathondebuten!

För exakt 31 år sedan på dagen här dagen gjorde jag min marathondebut. Tiden i det första S-holm marathon blev runt 3:20 och det blev ytterligare fem st i Stockholm.

Totalt blev det 17 st och det sista gjorde jag 1984. Några år sedan!

Missad eagleputtSpelaren från Vreta Kloster hade 230 meter till flaggan på gul nia och lade upp bollen för denna eagleputt.
230 meter är på första "kullen" bakom skogsridån och det är lååångt.Tyvärr blev den för kort vilken den givetvis inte får bli. Dock enkel birdie.

Det är som norrmännen säger "endast 10 % av de för korta puttarna går i"!

Purjo och Bengt delade!

Har idag spelat mot Bengt P vid tvåtiden när regnet försvunnit över Strängnäsbanan.
Efter att Bengt fått sina extra slag tilldelade 16 till antalet började dagens spel.
Det spelades en relativt bra golf genom hela rundan från oss båda så slutresultatet blev blev precis som vi börjat oavgjort eller delad match om man så vill i golftermer.
Tack Bengt för en mycket trevlig och givande runda.//Ulf E

Ulf D T T sänkte sig!

Hej på er alla! 

Vill nu möta mina 2 sista kombattanter, Bengt och Bengt-Erik.  Idag gick jag runt på 81 slag på Gripsholm, 69 netto. Äntligen stämde spelet och nytt Hcp 10,7. Något för vissa att ta efter, spela hcp.sänkande sällskapsronder….! 

Efter 6 hål, 1 över banpar, sedan 2 dubblar och en bogey, 18 poäng. In 7 par och 2 bogeys, 39 slag!! 22 poäng. Totalt 1 birdie, 10 par, 5 bogeys och 2 dubblar = 81 slag -12 är 69 netto. Skönt!! 

Mvh Uffe


Purjo avgjorde på sista!

Har idag klarat av min 6:e match av 9!

Dagens motståndare var Mats L som erhöll 10 slag av mig, matchen var jämn hela tiden och avgjordes inte förrän
på 18:e green där Mats avslutade med en trippel och jag låg 30 cm från hål på 4, Mats skänte mig då hålet och jag tog hem matchen med 1-0 .

Tack Mats för en underhållande och trevlig match/runda  //Ulf E

Tvåan eller åttan?På gul tvåa kan man lätt slå till höger och då kan det gå så här. Spelaren ligger mellan green och greenbunkern på åttan och det blev väl en bra bild.

Stod och tittade på utslag på åttan då bollen kom och de skrek som sig bör "for" högt och tydligt.Bra slag över skogen mot green och den landade också på green.

Vesterby direkt in på topp tio!

Vesterby går direkt in på "topp tiolista" av mina 101 spelade banor.

Banan ligger 15 km so om Linköping och blev klar 2007. Den gick i kk och numera är den en del av Landeryds GK.

I golfguiden beskrivs den som "inlandslink med unika eklandskap med stora och spännande greenområden".

Det sista är det jag fastnade för. Stora upphöjda greener som var lagom ondulerade. Dessuotm stora avrinningsområden och knappt något gräs på greenerna. Det var mest sand och det heter väl något speciellt som någon kanske kan hjälpa mig med.

En bana som jag garanterat kommer att återvända till.18:e green.Del av 18:e green till höger. Till vänster och mitt i bild utslaget på 10:an med bunkrar i mitten, det mörka vattnet och den stora backen upp till green där ni ser ytterligare en bunker till höger vid green.

Åk gärna dit själv för du kommer inte att bli besviken!

Out eller inte?Så här låg bollen för en spelare på gul femma. Detta efter att hamnat i högra bunkern och sedan slagit ett "dåligt" slag och hamnat i vattnet till vänster.

Den andra outpinnen som ni ser tydligt är den tredje och den riktga andra står i gräset rakt fram (ni skymtar den).

Bollen dömdes som out och jag håller med. Det är innerkanten på stolpen som räknas och alla delar av bollen var till höger om denna linje.

Två slag som försvann!

Bra golfresultat eller god öl?det är frågan man kan ställa sig när man ser dessa "herrar"?

Jo, det blev lite resultat också och vi blev bl a tvåa i lagtävlingen som vanns av en hemmaloge.

Individuellt blev Calle bäst på sjunde plats med 78 netto och därefter

10. Stig 80
11. P-O 80
16. UTE 82
23. Sune 86
27. Peter Lö 89
30. Stefan lite mer
33. Mats Lö ytterligare lite mer

Damerna kom bra och lite mindre bra!

Som tack för vårt stora deltagande så får vi arrangera riksmästerskapet 2011 och då ni!

Riksmästerskapet

i golf för Druider gick i lördags på Vesterby och från oss i Strängnäs var vi åtta herrar och två damer som kom till start.

Spelade själv med tre herrar varav två från Linköping och en från Söderhamn.Lite godis innan utslaget på 18:e.Henrik, 83 år, från Linköping åkte bil och slog från röd tee men spelade golf som han aldrig gjort annat. Bl a par på det långa och svåra 10:e hålet. Par fem och 411 meter från röd tee och förbi bunkrar, vatten och uppför en rejäl backe framme vid green.

Så det gäller att hålla ut och det verkar aldrig för sent med golf!

Mark Larsson Barsebäck G&CCMycket trevlig kille från Trelleborg som spelar för Barsebäck G&CC.

Träffade honom direkt när jag cyklade ut för att titta på SPM Open som spelades under dagarna två på Strängnäs GK. Tyvärr så regnade fredagen bort av förklarliga skäl.

Den första jag såg på rangen var Mark som stod och slog järntvåor på ett för mig fulländat sätt.

Frågade om klubba och om starttid och önskade honom lycka till!

Mötte honom och caddien Helena som även är flickvän vilket framgår av hemsidan
http://www.marklarsson.se på sjätte hålet där alla tre i bollen låg inom fem meter och mellan bunkrarna och green.

Imponerande och det blev en birdie och två enkla par.Vilken klubba mot den tufft placerade flaggan?

     

Blev en sjätte plats och 7 200:- hem till Trelleborg. Lite chansning på sista hålet med en järntrea över husen som landade framför eken, enkel chipp nära flaggan och en birdie. Hörde att han slog en p-boll som inte behövde användas. Chansningen var värd 5 000:- då nästa placering gav 2 000:-.

Prisutdelningen klar 19.30, hemresa till Trelleborg och idag på morgonen 07.30 avfärd till Barsebäck för färd till Nässjö och lag-SM för juniorer. Tufft liv.

I höst skall Mark kvala till Europatouren och det är bra att önska honom lycka till!

Bana 101blev Vesterby som är en bana lite söder om Linköping som ingår i Landeryds GK eftersom den efter några år gick i kk och blev köpta av Landeryd.

Här ser ni UTE på 18:e tee som är en par femma upp mot klubbhuset som ni ser i fonden.18:e tee utan UTE. En av medspelarna slog givetvis en boll i vattnet.17:e green från 18:e tee.

En par trea som var en ögreen och utslaget är uppe på höjden mitt i bild. 125 meter och 111 meter över vattnet från gul tee.

En på green och tre i vattnet och vem var på green och gjorde par tror ni?

Golfskor

till salu!Ecco goretex som jag köpte förra året i storlek 42 men som tyvärr är för stora då 42 inte alltid är 42.

Ni vet hur det är att köpa skor!

Ett bud och du får skorna annars kan du hitta dom på "12 korgar" här i Strängnäs om någon vecka.