Ölands GK

CB Öland Open började på Ölands GK som ligger på norra delen av Öland och vi hade en starttid kl 09.30 i torsdags. Bilturen från vår boplats, CB:s stuga på Öland, var cirka halvtimmen och när vi hade åkt halvvägs så började dropparna från himlen. Skulle det bli en golfdag i regn vilket ingen av oss fyra hade hoppats på?

Väl framme blev det till att springa in till receptionen och eftersom vädret var som det var så var det inte många bilar på parkeringen. Klubbchefen är en gammal Strängnäsbo så det blev ett glatt återseende för oss alla. Det var det inga problem för oss att vänta med utgång så det blev en fika i den lilla gemytliga restaurangen och samtidigt passade vi på att beställa deras specialitet, raggmunk och fläsk, till måltid efter golfandet.

När vi fikade kom även "golfletaren" som visade sig vara en 74-årig herre som tidigare varit VD på A-betong här i Strängnäs så det blev åter lite Strängnäsprat. Han ville även sälja bollar till oss för juniorernas räkning och alla köpte en plastpåse med sorterade bollar för 100:-. Själv fick jag 14 st fina NXT Tour och eftersom det fanns dammar på nästan varje hål så skulle de gå åt enligt honom. Blev inte så utan alla var med tillbaka och endast en gick åt på hela resan. Frågan är sedan om pengarna gick till juniorerna men det är en annan historia.P-O, BP och CB vid fikat efter nio hål.CB beredd slå ut på det tionde hålet.De fina "teekulorna" som givetvis hade olika färg på vingarna.Undrar hur den här reklamen hamnat på norra Öland och frågan är om det gynnar min elräkning?

Banan var en mycket positiv överraskning och den var mycket trevlig och i mycket god kondition. De första nio var de gamla hålen och de var separerade från varandra och smala och relativt korta. Det fanns dessutom många dammar och jag kan väl avslöja att några kamratbollar hamnade där.

De nya hålen var längra och hade bredare fairway men dammarna fanns kvar.

Slutbetyg klart över medel och en bana som jag gärna åker tillbaka till.

Hur gick då tävlingen:

Slog 39 ut och 47 hem vilket gav 73 netto och 34 poäng. Gjorde en birdie på banans näst svåraste hål som var ett par femhål på 418 meter. Bästbollen vann Bengt och jag med två upp och närmast hål knep jag medans CB själv knep närmast hål efter tre slag.

Kan även rapportera att raggmunken och fläsket var helt i klass med motsvarande meny på Strängnäsbanan.


CB Öland Open

Då har det återigen varit lite bloggtorka men det har givetvis sin förklaring.

CB Öland Open har genomförts och tävlingen spelades tors-lör och tävlingsplatsernerna var på tors Ölands GK, fre båda banorna på Ekerum och avslutningen igår på ett blåsigt Grönhögen.

Bilder och text kommer givetvis.

Albin och ormen!

Om ni vill veta vad som har hänt Albin när han möte ormen så gå in på han blogg

http://albint.blogg.se

Kan bara meddela att allt är väl med honom och farfar skall åka över till honom idag.

Bengt-Erik vann över Purjo!

Då har det kommit ytterligare ett resultat från årets U 2 och här kommer referatet som skrivaren gärna ser att Örebro-Janne läser.

Nu har jag spelat min 2.a match och planen att ta hem slutsegern lever vidare.  

Matchen var mellan mig och Ulf Eriksson, där han fick lämna 8 slag.  Vi spelade blå-gul slinga och efter 9 hål hade jag 1 upp. På gula slingan blev det mer kamp och efter 16 hål var vi lika. Ulf slog ett snett utslag på par trehålet och fick svårighet att nå green. Inför sista hålet så var jag i ledning med ett och det sista hålet delades varvid jag vann med 1/0.  

Åtta slag blev för mycket samtidigt som jag bl a spelade par 5 hålen på par, par, boogie, boogie.

Hoppas Jan E läser resultatet.

Bengt-Erik

Kinesgult!

Kan någon svar mig på vart allt gult "pollen" kommer ifrån?

Tvättade för två timmar sedan bilen men nu är det vanligen antracitgrå bilen gul igen och jag gillar det inte. Dessutom är uteplatsen helt gul och det är ingen idé att göra rent den innan allt pollen är borta.

Frågan är dessutom vad vi får i oss dessa dagar och det måste ju vara helt livsfarligt att springa i skogen och suga i sig allt "gult".

Inte var det så här för 25 år sedan eller var det det?

Golfer har gått förbi!

Läste på Golfers blogg, http://golfers.blogg.se , att han sänkt sig till 12,x och när jag i samma stund har höjt mig till 13,0 så ser det ut som att laguttagningen till först matchen i Stadiumgolfen är klar.

Det är dock några dagar kvar till första matchen och man kanske hinner ut på banan och försöka sänka sig. Känner dock att en match mot en dam som har runt 33 i hcp är helt ok. Den andra damen har runt 20 i hcp och det fixar nog Golfers lätt.

Spännande skall det dock bli att åka till Mälarbaden och självklart hoppas vi på att ni alla håller tummarna för "Bloggers".

87 banan - Gumbalde GK - 87 plats

Spelade i fredags min 87 golfbana och frågan är om det inte också är den som kommer på 87 plats. Banan som var föremål för årets Bardalandsmästerskap i golf var Gumbalde GK på södra Gotland.

Banan blev spelklar 1989 och frågan är om arkitekten hade någon tanke när den ritades men den hittade inte jag. Det var den första bana som jag spelat som jag inte hade någon aning om hur bansträckningen hade varit och hur jag gått på banan. Det var "korsande eld" och långt mellan green och tee och när det dessutom var obefintligt med pilar till nästa tee så blev det svårt.

Resultatmässigt blev det en sjätte plats i det 30 man stora startfältet med 83 netto och vinnaren hade 78 netto.

Som sagt en bana som kan bockas av och som jag inte kommer att återvända till men ni kan ju själva åka dit och skaffa er en egen uppfattning om ni inte tror mig!

Jan vs P-O i U 2!

Då har det inkommit en sammanfattning av den fjärde matche i årets U 2 och frågan är varför det är förloraren som skrivt referatet. Orkade inte segraren eller njuter han bara efter segern?

Här kommer referatet.

Fick i går (24 maj) stryk av Janne E med 2-1.


Janne spelade mycket stabilt och tog en rask ledning med tre upp tidigt. Själv var det knackigt på alla sätt. Under första nio tog jag väl ett par ströhål, men när vi kom till gul 9 låg jag fortfarande tre ner. Nu fick jag chansen, men missade segerputten på hålet med en futtig cm.


Fortfarande tre ner.


Styrkta av kaffe gick vi ut på röd slinga och nu börjad det hända saker. Tog första hålet och kände mig rätt säker också på röd 2 när jag satt en sexmetersputt och Janne hade fyra meter för delning. Pyttsan! Den satte han lätt och jag började bli lite moloken.


Men, det tog sig och efter de båda sjöhålen hade jag utjämnat till lika!


Sen tog det snabbt slut, Janne lade i överväxeln och vann lätt röd 7 efter att jag gått i diket. Röd 8 spelade jag bort mitt andraslag till höger om eken och dagen var körd.


I samma ögonblick som jag gav upp öppnade sig himlen. Även Gudarna grät.


Mvh

P-O


Full agenda!

Då har jag "fått upp" datorn igen och det är ju kul att man får mail från er läsare som efterlyser några små inlägg.

Tyvärr har de senaste dagarna varit fulla med aktiviteter så datorn har stått och samlat damm och så här har det sett ut sedan onsdagen förra veckan

Ons - två pass på kommunen och sedan några hinkar på rangen och därefter dubbel packning.

Tors - tidig avfärd till Gävle för lite speakeruppdrag (behöver ni en speaker eller konferencié så är det bara att ni hör av er), avfärd från Gävle 16.15 och sedan via Strängnäs för packningsbyte och 21.05 satt vi på färjan till Gotland.

Fre - ytterligare en tidig morgon för 08.45 var det kanonstart på Gumbalde GK i hällande regn och kraftiga vindar. Så det kan vara på soliga Gotland. Em för återhämtning och på kvällen pubafton med buffé och prisutdelning.

Lör - tre möten i Druidlokalen och då jag är Stormarskalk och den som står för den cermoniella delen så är det lita att "hålla i". På kvällen bankett på P 18. Dock inte på mässen som håller på att byggas om till kommunalhus utan i f d matsalen där 160 personer deltog i festen.

Sön - Ytterligare ett möte som dock startade kl 10.00 men sedan var det till båten som gick 15.05.

Idag - en sväng till huvudstaden på fm och ett pass på kommunen under em och kvällen har tillbringats bakom gräsklipparen och lite administrativt arbete för enmansföretagaren.

Nu har det dock blivit tid till lite bloggande och förhoppningsvis så är det tid för lite inlägg också men nu har ni fått lite förklaring till "bloggtorkan"!

41 + 41

Idag på morgonen så tänkte jag åka ut till rangen och slå några slag. Tog bärbagen med sju gamla klubbor som är lätt att slänga in i bilen. När jag kom ut till banan så såg det tomt ut och det var endast en bil på parkeringen. Lika bra att gå nio hål och slå lite tänkte jag.

Sagt och gjort. Ut på gula slingan och slog ut till i höjd med bunkern. Enkel järnsjua in på green och par. Över kullen på tvåan och in på green med järnsjuan och par. Boogie följt av par och par. Därefter DB, B, par och par och landade på 41 efter knappt en timmes vandrande på banan.

Kul det här tänkte jag och hinner nog med den blåa slingan också. Då anslöt Lubos som stod och puttade tillsammans med alla damer som skulle spela tisdagstävling och hade sett mig komma gående.

Fortsättningen blev B, B, par, B par, par, B, par och B. 41 även in och jag notaerade att det blev par på alla fyra par femmorna och totalt 82 slag. Totaltiden runt blev 2 h och 40 min vilket är helt godkänt för 18 hål.

82 slag med sju gamla klubbor och noll uppvärmning så det där med att köpa prylar och värma upp det låter som lite överkurs. Samtidigt är det ju färskvara att spela golf så man vet inte hur det går en annan dag.

19:e hålet

När du spelat din golfrunda så brukar det ibland sluta med det 19:e hålet. D v s en öl i baren och lite eftersnack varför det gick som det gick och inte som det var tänkt.

Det finns dock alternativ till det traditionella 19:e hålet och det är "aktiviteten" som finns på den här banan.

http://www.youtube.com/watch?v=_pUUDf_55KQ


http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/article5138892.ab


Är nog bättre än ölvarianten.

Tre matcher blev noll!

Hade i dagarna tre matcher inplanerade i U 2 så att spelande skulle komma igång lite. Men det blev som med de tio små ...............

Förkylningsbortfall mot Willy!
Regn idag mot Ulf D T T och eftersom vi båda två är "vackertväderspelare" så tar vi inte fram regnkläderna!
Uppskjuten match mot Purjo i morgon då han skall plantera fisk. Skumm verksamhet och kan det ha något med att de har 10-årsfest på den nybyggda brandstationen i kväll!

Bara att avvakta och snart är det väl dags att börja matchandet.


Kraftdraget

I samband med invigningen i lördags så hade de även en "krafttävling" som innebar att en 12 ton tung lastbil skulle dras 30 m av fem man. Förra året så vann Räddningstjänsten och de var även i år favoriter bland de 14 lagen.

Till semifinal gick Hockeyklubben, Räddningstjänsten, Kindbloms bygg och SEVAB.På bilden ser vi Räddningstjänstens lagledare och även Räddningschefen heja på det mixade laget.

Hur gick då tävlingen - Hemmagrabbarna hade givetvis tränat så de vann finalen och hur det gick för Purjos gäng hoppas jag att vi får en förklaring till här på bloggen?

Kraftvärmeverket

I lördags var det invigning av det nya kraftvärmeverket som golfvännen Hans varit med och arbetet fram men som han tyvärr inte fick se i drift. Stor anläggning som drivs med spillvirke och som inte släpper ut så mycket farligheter i naturen.Imponerande anläggning och frågan är vem som har koll på alla ledningar och kopplingar så att rätt slag kommer till rätt ställe. Anläggningen har kostat 500 miljoner att bygga och det är bara att hoppas att allt är "rätt kopplat".

Är det "hon" eller "han"?

En språklärare försökte förklara det  här med tinget "kön" för sina elever.

T ex, sa läraren, benämns båtar, flygplan och orkaner som "hon".

En av eleverna undrade vilket kön isåfall en dator skulle vara.
 
Läraren gjorde detta till en gruppuppgift och delade upp klassen i två grupper - killar för sig och tjejer för sig.
Uppgiften var att ge datorn ett kön och motivera varför.
 
Tjejerna kom fram till att en dator definitivt är en "han" eftersom:
 
1. Han kan en hel del, men vet sällan hur han ska använda sin talang utan att få instruktioner.
2. Det är meningen att han skall hjälpa till att lösa dina problem, men hälften av tiden är han själv det största problemet. 3. För att få hans uppmärksamhet måste du först sätta på honom.
4. Så fort du skaffat dig en vet du att om du bara hade väntat litet längre skulle du kunna hittat en bättre modell.
 
Killarna, å andra sidan, ansåg att en dator är en "hon" eftersom:
 
1. Ingen, utom hennes skapare, kan förstå den inbyggda logiken.
2. Det språk en dator använder för att kommunicera med en annan dator är obegripligt för alla som inte är datorer.
3. Minsta lilla misstag lagras i ett långtidsminne och kommer att ställa till problem långt  efteråt.
4. Så fort du har fastnat för en, kommer du tvingas att spendera halva lönen på mer eller mindre nödvändiga tillbehör.

Albin och bullen

Fick igår samtal från Albin som var på väg ner till Jönköping då föräldrarna skall på bröllop där idag.

De hade stannat vid Brahehus då Ella skulle ha mat och Albin givetvis ville titta på riddarborgen då riddare ligger i topp.

Det skull också fikas så det blev juice och en smaskig bulle med en fin mittendel. Men ni vet att ibland måste det tas en lite runda även under fikapausen så när Albin lämnade bordet för några sekunder så kom givetvis en "utbildad störtbombare" i form av en kråka som hade låst på mittendelen på bullen. Vips var den borta och Albin och pappa Jonas i "jägartagen". Bulle fick dock kastas och Albin en upplevelse rikare och ni kan tänka er berättelsen i telefonen!

Första omgången i Stadiumgolfen

Vår första uppgift i Stadiumgolfen i år blir att möta två damer från Mälarbadens GK och de har hemmabana. Får hoppas att de väljer sin hemmabana som spelplats för det är en trevlig bana som är kort men har vatten i spel på alla nio hålen.

Hur skall det då gå till att spela nio hål undrar ni nu?

Jo det är så spännande att de har olika tee på de två rundorna så det är till och med så att ett hål är par fyra ena rundan och sedan par fem andra rundan. Inte nog med det utan de har två flaggor på green. En röd och en vit och det är olika färg under rundorna. Det stora problemet när man då är inne i golfspelandet är att hålla reda på färgerna så jag brukar med stora bokstäver skriva färgen på scoorekortet och det brukar hjälpa.

Damerna har 21 och 33 i hcp och den som har lägst är sambo med en gammal kamrat fran somrarna i Kvicksund, Hasse B. Det spännande med oss att vi idag båda har samma hcp, 12,9, så vem skall lagledaren sätta in mot vem?

Hoppas själv på att få möta ....... Nej det får Golfer avgöra.

Vi hoppas på spel den 31 maj och rapport kommer givetvis.

Stadiumgolfens lottning

Igår kom lottningen för årets Stadiumgolf och det var en riktig härva. För det första så skulle lottningen ha kommit i torsdags så den kom en dag för sent. Sedan var sökningen inte den enklaste så de hade klara dataproblem.

Det som dock var lite roligt var att resultaten fram till omgång fyra redan redovisades. Gå gärna in på spelkamraten Golfers blogg och titta för då ser ni hur det har gått för oss
http://golfers.blogg.se

Enkelt det där att vinna och det kanske det är så här det går till i toppen?

Anmälningsläget UTE National

Som jag tidigare skrivit så är det dags för återträff vad det gäller UTE Internationalgolfandet efter sex våromgångar runt om i världen. Den 5 juni är det dags på Strängnäs GK och av den 28 som fått inbjudan är anmälningsläget följande

14 anmälda
8 kan inte (5 studenten, 2 arb och en cykelcoach)
6 har ännu inte svarat men vi hoppas givetvis på ett positivt svar även från dessa välspelande golfare.

De har ytterligare några dagar på sig att svara och det är väl så att de nu håller på att finslipa formen inför tävlingen och anmäler sig sista dagen.

Kul skall det dock bli att återse ett antal golfspeladen kamrater.

Veckans fredagscitat

Det är den sista grimasen du gör
som märks.

Vintips

Har just fått ett vintips från en Gotlandsvän som kanske kan vara till nytta inför sommarens begivenheter!

Så här in för sommaren så kanske ett litet vintips kunna passa?

Jag som är lite kunnig när det gäller vin, har några tips som jag
tänkte dela med mig av.
 
Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:

Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar
ut en skvätt på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en lila fläck efter
sig, är ett rödvin.

Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött.
 
De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.
 
Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan
jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.
 
Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta
vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett
rött vin.

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port,
kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.
 
När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag
eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet
omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför
lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.
 
Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt
i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.

Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat
vidbränt kött serverar brännvin. Söndagsstek sköljer man ner med renat.
 
Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:

- Oöverträffat
- Innovativt
- Preliminärt
- Kvastskaft
 
Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:

- Västkustskt
- Konstitutionerad
- Substantiera
- Tillvägagångssätt
 
Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för 
mycket vin:

- Tack, men jag vill inte ha sex.
- Nej, ingen mer sprit för min del.
- Ledsen, du är inte riktigt min typ.
  
Lycka till med vindrickandet i sommar!

Så ja, då har ni fått vintips utan att gå med i Munskänkarna som då både spar tid och pengar.

Tack Willy!

Idag skulle jag ha spelat årets första match i den sjunde upplagan av U 2 som är en av årets prioriterade golfaktiviteter. Den andra är givetvis Stadiumgolfen, lär mig aldrig det nya namnet, tillsammans med Golfer.

Albinförkylningen är inte helt borta utan fortfarande får jag "skärpa till mig" inför de dagliga konsultmötena, ofta två om dagen, så golf idag hade varit tungt.

Mailade Willy i tisdags och eftersom även han är farfar så kom följande svar.

Av barnbarn kan man få många underbara ting.
Krya på dig.
Willy

Tur att jag har så goda kamrater som förstår problemet och det är bara att leta fram en ny dag. Nu blir förhoppningsvis premiären mot den långtslående, både på och utanför banan, Ulf D T T på måndag.

Återigen tack Willy för din förståelse!

Albin och yoga!

Albin går i farmors fotspår vad det gäller yoga och här ser ni grundställningen plus den övning som han kör när det är sagostund på dagis. Gäller ju att vara effektiv redan i unga år.

Själv satt jag mitt emot Albin och gjorde samma övning och den som tror på det har aldrig sett min sving på golfbanan.

Men tänk vilken sving Albin kommer att ha om några år om han fortsätter med sin yoga!

    

Manlig förkylning!

Tänk vad lätt det är att bli smittad av ett barnbarn men det är inte så konstigt då han med sin hosta sov en dm från farfar i helgen.

Ni vet ju dessutom  hur vi män blir när vi blir förkylda så det känns inte så bra just nu. Bara att nya tag och det finns väl ett antal huskurer som ni kanske kan rekommenera en "matt" UTE.

Förlust nummer två!

Igår var det första omgången i Kuriren Cup som är ett parspel på 11 golfklubbar här i länet. Tävlingen går för drygt trettionde gången.

Spelade ihop med kamraten "sekretess" som är hemlig och därför har sitt namn skyddat i golfsammanhang. Därav inget namn. Mötte en mor och son där sonen var cirka 18 år och hade 25 i hcp. Ni kan ju då tänka er hur han spelar och på det fick vi lämna fyra slag.

Storstryk med 7/6 efter att vi delat första hålet och sedan förlorat sex hål på raken. Tog åttonde och nionde på fina par men sedan åter tre förlorade hål så det var bara att gå hem efter 12 hål.

Hann då med att klippa gräset och tvätta bilen under kvällen så förlusten hade ju lite gott med sig också.

Två förluster på två dagar, GUIF och golf, så det är bara att bryta ihop och komma igen.

Grattis till silvret!

Det är bara att gratulera Alingsås till guldet och GUIF till silvret i årets handbollsspel. Spännande tillställning och nästa 14 000 personer på läktaren så det var en mäktig stämning.

GUIF gjorde en dålig första halvlek och låg under med 15-12 i halvlek men vände starkt i andra och var i ledningen med 24-22 då domarna inte pallade för trycket utan tre märkliga domslut fick avgöra tillställningen.

Först stegfelet på Mathias Tholin vid en kontring som var mycket märkligt.

Därefter Johan Petterssons fina skådespeleri från noll vinkel då han både fick en utvisning och en straff som belöning. Straffen gick i mål och sedan vände Alingsås till 25-24 under utvisningen.

Sedan utvisningen på Richard Blank då jättespelaren i Alingsås, Kristian Bliznac, föll som en klubbad oxe och såg ut att behöva bår för att ta sig av banan men på ett mirakulöst sätt efter några sekunder stod på benen och kunde därefter avgöra matchen.


Bara att komma igen och återigen grattis till silvret!


För gammal?

Fick en mail från en kamrat idag med följande innehåll och frågan är hur det ser ut på jorden om 50 år!

Enligt dagens lagstiftare och byråkrater borde de av oss, som var barn på 40-talet, 50-talet, 60-talet, och 70-talet inte ha överlevt.

Våra sängar var målade med blybaserad färg.

Vi hade inga barnsäkra medicinflaskor, dörrar eller skåp, och när vi cyklade bar ingen av oss hjälm.

Vi drack vatten från trädgårdsslangen. Vi åt bröd med smör, drack läsk med socker i, men blev aldrig överviktiga, därför att vi alltid var ute och lekte.

Vi delade gärna en läsk med andra och drack ur samma flaska, utan att någon dog av det.

Vi använde timmar på att bygga lådbilar av gamla skrotade saker och körde i full fart ned för backen, bara för att lite senare komma på att vi hade glömt att sätta på bromsar. Efter några turer i diket lärde vi oss att lösa problemet.

Vi gick ut tidigt om morgonen för att leka ute hela dagen, och kom hem först när gatubelysningen blev tänd. Ingen kunde få fatt i oss på hela dagen - ingen hade mobiltelefon.

Vi hade ingen Playstation, Nintendo eller X-boxar - i det hela taget inga TV-spel, inte 99 TV-kanaler, inget surround-sound, hemdatorer eller chatrooms på Internet.

Vi hade vänner! Vi gick ut och fann dem!

Vi ramlade ned från träd, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder, men ingen blev stämd efter dessa olyckor. Det var olyckor. Inga andra kunde få skulden - bara vi själva.

Vi slogs, blev gula och blå och lärde oss att komma över det. Vi hittade på lekar med pinnar och tennisbollar och åt jord och gräs. Till trots för alla varningar, så var det inte många ögon som blev utstuckna.

Vi cyklade och gick hem till varandra, bankade på dörren, gick rakt in och blandade oss i samtalet.
Vissa elever var inte så kvicka som andra i skolan, de fick helt enkelt gå om ett år.

Vi fick äta jordnötter. Åkte bil utan bälte med föräldrar som rökte i bilen. Fick aldrig skjuts utan fick ta oss själva gående eller per cykel. Ritade med tuschpennor med ämnen som är förbjudna idag.  

Denna generation har fostrat några av de mest riskvilliga, de bästa problemlösare och investerare någonsin. De sista 50 åren har varit en explosion av nya idéer. Vi hade frihet, fiasko, succéer, förälskelser och ansvar, och vi lärde oss att förhålla oss till alltihop.

Eftersom du är en av dem. Grattis!!!

Du har upplevt den stora lycka att växa upp som barn ...

Det goda livet är vårt!


Tänkvärda ord!

"Mannerheims droppar"

Idag blev det inget golftävlande i PGA som hade årsförsta på Strängnäs golfbana. I stället blev det att följa en gammal vän till den sista vilan och det var begravning i Alsike kyrka. Vid efterföljande begravningskaffe kom vi in på snapsar, hur man nu kan göra det under begravningskaffet, och då fick jag receptet på "Mannerheims droppar" och här kommer det.

1/1 Vodka
1/1 Skåne
3 cl Gin
3 cl Torr Vermouth

Skall blandas i en stor flaska, petflaska kan vara ett alternativ, och sedan är det bara att lägga det i frysen ett tag och sedan är det dags för avsmakning.

Tänk att det även i sorgliga tider kan finnas utrymme för lite annat smått och gott också!

Årets första resultat i U 2

Då har årets första resultat i U 2 kommit in och det är den alltid så duktiga vårspelaren som slagit till igen så här kommer Bengt-Eriks referat från gårdagens drabbning.

Nu har vandringen mot en topplacering i U 2 börjat. I går spelade jag och din golfpartner i Kuriren vår första match. Christer hade inte spelat sedan Portugal och jag blev styrkt i min tro att det spelet ligger för tidigt på året.  

Vi spelade gul-blå slinga och fick under några hål lite fint regn som inte påverkade spelet. Jag fick lämna 5 slag och efter gula slingan var jag 3 upp. Lite kaffe och sedan ut på blå runda där jag vann de två första hålen. Vi delade korthålet och sedan vann jag hål 4 och avgjorde matchen. Seger till mig med 6/5 och 2 viktiga poäng i fortsatt kamp om slutsegern.    

Av de 5 hålen som Christer hade slag på spelade vi 4 och han vann endast hål 3 på gula. Detta är ett för dåligt facit om man vill slå en spelare med tidig vårform.

Tack för referatet och de två första poängen är fördelade och frågan är om Bengt-Eriks vårform håller i sig!

Anmälningarna kommer in

Igår kväll gick inbjudan ut till UTE National som går av stapeln den 5 juni och redan nu på morgonen har åtta spelsugna golfare anmält sig. Några har tyvärr förhinder som t ex studenten, arbete och Tjej-Vättern men det är inte som egen åkare utan som coach hoppas jag.

Inbjudan har gått ut till 28 st och vi får se hur många vi blir och ännu har ingen som inte varit med försökt anmäla sig.


Veckans fredagscitat

Lev om dagen så att du kan sova om natten.

Uppvaktning på dagis

När jag hämtade Albin igår på dagis så var det ordentlig uppvaktning direkt efter dörren och så här såg det ut

    

Under dagen så får födelsedagsbarnet också sitta i kungastolen och äta och givetvis med kungakrona på huvudet. Dessutom ljus och sång och en "katt" med namnet och datumet på så att ingen glöms bort.

Tänk att bli så uppvaktad när man fyller år. Det är inte dumt när man är fyra!

Riddarborgen!Här ser ni riddare Albin och riddare UTE i den fina riddarborg som Albin fick av faster Andrea. Något liten för UTE men det är bara att rulla ihop sig som en köttbulle tycker Albin. Under natten förvarades sedan den nya riddardräkten i borgen och "vindbryggan" var givetvis stängd.

Albin fyra år!

Igår så var det stor fest i Skogstorp då Albin fyllde fyra år och så här såg den specialbeställda tårtan ut.Grattis Albin önskar farfar!

Skönt med regn............

Mossrivning i helgen och igår så var det dags att lägga på gödsel och idag kom regnet. Tänk vilken tur man kan ha och tänk så många gånger man kommer att få går runt med gräsklipparen under den härliga sommare.

Förhoppningsvis så kommer det dessutom att vara en härlig matta att trampa runt på!

Biljetterna släpps i morgon!

Såg i tidningen att kl 10.00 i morgon så släpps biljetterna som GUIF har fått till SM-finalen på lördag. Matchen startar kl 19.00 och redan kl 16.15 så är det damfinalen. Frågan är om man skall åka till E-tuna i morgon bitt i arla morgonstund eller skall matchen följas på TV-apparaten?

Det går inte att jämföra att se matchen live så vi får se hur det går i frågan!

Första maj aldrig på samma dag ..............

Tänkte att det var dags för lite onödigt vetande också så här första vardagen i maj!

Den första maj är aldrig på samma veckodag som någon "första dag" i någon av årets andra elva månader.
Det är det dessutom oavsett om det är skottår eller ej.

Kan ju vara bra att känna till eller också får ni lägga det i "korgen" onödigt vetande!

Hoppar årets seriespel!

Har de senaste åren varit med och spelat seriespel i både H 55 och även i H 45 då de ibland saknat spelare.

I år blir det dock inget seriespel för klubben då det inte finns utrymme för det i kalendern och då gäller det ju att prioritera så jag får önska lagen LYCKA TILL!

Start för årets U 2!

Då skall spelet igång i årets U 2 också och nu är de två första matcherna inplanerade. Tar mig an Ulf D T T den 18 maj och följer sedan upp med ytterligare en Ulf den 19 maj då det är "Purjo" som står för motståndet. Han ville dock starta en bit in på dagen då det på kvällen den 18:e skall firas på brandstationen då den fyller tio år. Trodde de bara hade vatten på en brandstation men det här verkar lurt. Får nog bli en spaningsfråga till någon gammal spaningssoldat att konstatera vad de har i glasen.

Kul att tävlandet är igång och nu gäller det att finslipa formen.

UTE National

Ni som har följt bloggen har nog inte kunnat undgå att det finns en årlig tävling som heter UTE International och spelas vecka fem. Vi har nu spelat i sex år och 29 spelare har deltagit varav 28 fortarande är aktiva.

Nu är det dags för den första återträffen och den är planerad till fredagen den 5 juni och vi får se hur många som då kommer till den nationella varianten av UTE.

Frågan är om det skall vara en öppen tävling om det är några andra som vill vara med och sedan försöka komma med på UTE International, 16 deltagare, den vägen. Vad tycker ni om det?

GUIF till Globen!

Grattis GUIF till SM-finalen!

Tänk er att först i den tionde av de tio semifinalmatcherna så blev det bortaseger. Under em tog Aligsås en enkel seger mot Hammarby och i kväll så kom bortasegern för GUIF som var nödvändig för att ta sig till Globen. Vinst med 22-20 och jag försökte se den på datorn men det var en knackig sändning men det gjorde ju inget då det blev vinst.

Sökte biljetter på nätet till lördagens final men de var slut så nu är det bara att börja leta på Blocket.

Lyckat till Guif och nu får vi hoppas att bucklan hamnar i smedstaden!

Mossrivare

Hoppas att ni vet vad en mossrivare är för något för det vet jag efter arbetet den första maj.

Det var alltså det som var den stora grejen igår och det började först med två körningar och krattningar på tomten här i Strängnäs. Som arbetskraft anlände Albin och Jonas tidigt på morgonen och Albin var iförda sina nya arbetarbyxor som han fått av pappa Jonas på morgonen.

Efter slitet här och en god pastalunch var det dags för att åka till slitet där. Ilastning med maskin och utrustning och iväg till Skogstorp och en ny tomt som skulle köras både på längden och tvären.

Lika mycket mossa där och framåt kvällen var vi klara och då blev det en bastu med vatten, vindruvor och öl och det var ju en spännande kombination. Sedan fina hamburgare och ni kan sedan tänka er hur gott vi alla som slet igår har sovit i natt.

Men nu skall det på gödning och vatten och sedan kommer det att bli fint!

Veckans fredagcitat

dock en dag för sent p g a fredagens arbetsbelastning om de nu är ett skäl!

Vissa förändringar går så sakta att du inte märker dom!
Andra förändringar går så fort att de inte märker dig!