Blå slinga och på hcp!

Har precis gått nio hål på den blå slingan och gick på hcp. Två par, sex bogie och en dubbl blir sju över och det är vad jag får ha.

Berodde nog på spelkamraterna CB och Bärgar-Lasse som tyvärr inte kom åt honnören under rundan.

Sistan november!

Sterkfonteingrottorna och Rhino & Lion Park!Grottorna är ett världsarv och 1947 hittade paleontologerna en nästan komplett skalle efter en vuxen kvinna. Kvinnan hade levt för cirka 2,6 till 2,8 miljoner år sedan. Det ni!

Utgävningarna fortsätter och tills idag har de hittat omkring 500 hominder.På em besök i nästa djurområde. Rhino & Lion Park med bl a utfordring av lejon, vilthundar och geparder. På bilden ser ni hur lejonen får mat. "Gubbarna" bilen gick inte ut utan hade djuret i ett rep på flaket och repet hakade de fast i en påle. Var nog bäst för lejonen åt med god aptit.

Träning inför UTE Int 2012!

Har kommit till min kännedom att ett fleratal golfare tränar flitigt i simulatorn som finns i bowlinghallen här i staden!

Många av dessa skall med till Turkiet på UTE Int 2012. Får väl bli till att ha lite span på vilka det kan vara för de kommer väl inte själva att ge sig till känna här på bloggen?

De kommer nog ihåg förutsättningarna för tävlingen - inget besök på rangen innan första utslaget!

Sista november!

Då är snart november till enda och vi går in i julmånaden.

Inte en gnutta snö så långt ögat kan nå - det var skillnad förra året då det var mycket snö och 20 grader kallt. Kommer ihåg det för då bytte de tak på garagetaket i perfekta förhållanden. Inte en fuktdroppe!

Ha en BRA dag!


Dag fem i Sydafrika!På fm blev det kulturbyn Lesedi där de olika stammarna i Sydafrika visas upp och efter rundvandringen så var det dansuppvisning och lunch med sydafrikanska rätter.På em blev det första kontakten med de vilda djuren i FarmInn parken alldeles utanför estaten.

På kvällen blev det sedan middag på Farm Inn.


Trevlig första advent!

Plus nio och regntungt!

Ha en BRA helg och en trevlig första advent!

Spelstrategi!

Har ju förstått att de som gör banorna har lite tänk bakom varje hål. På Silver Lake så hittade jag det mest utmanande strategihålet hittills.14:e hålet - par fem - knappt 500 meter. Nu står jag på tee som är långt bak idag.

Green till höger om mina promenadkompisar som inte förstod varför jag skulle springa upp på tee. Dock över två vattendrag för det är en stor ö rakt mot green och över vattnet.

Vi övriga skall nog slå åt vänster och det ser ni här.Sedan förstod de inte varför jag då skulle ut över bron på den stora ön men det förstår ni när ni ser denna bild.En liten bit kvar till green!

Frågan är vilken väg jag tog de två gångerna jag spelade hålet och frågan är vad du skulle ha gjort?

Följdfråga - hur många bollar skänkte UTE hålet?

Måndag för några veckor sedan!

Då skulle det bli en golfrunda på Silver Lake under fm då programpunkten var "hopp och lek".

Tidigt på väg till banan bromsade en stor suv in och en trevlig kille frågade om jag var på väg att spela golf - drog ju en golfvagn bakom mig.

Han meddelade då tyvärr att banan var stängd m a a av banarbetet. Efter ett trevligt samtal så blev det "bakåt".Så efter frukost blev det golfvandring 18 hål för alla som var "hemma" och här ser ni tredje hålet.Så här såg de små husen ut som låg runt golfbanan.Nionde hålet innan fikat och ett "lätt" par tre över litttte vatten.

Fotoboken klar!

Lite lite med inlägg på sistone men all tid förutom konsultande, tränande, sovande och lite annat har gått åt till att färdigställa fotoboken "Sydafrika - en spännande resa".

Nu är den klar och går i tryck.

Blir nog en bästsäljare!

Veckans fredagscitat!

Jag äter inte ekologiskt odlad mat.
I min ålder behöver man alla konserveringsmedel man kan få.

George Burns

Är detta godkänt i Sverige?Så här såg det ofta ut på vägarna i Sydafrika. Inte undra på att det blir många skadade och dödade när det inträffar olyckor.

Söndagen i Johannesburg!

Började med marknad och inköp av stenfigurer!

som var ett mycket sevärt muséum och som tog tid!

Militärmuséet där det var fotoförbud men vi lyckades hitta en Centurion som kom med på bild!

Dagen och kvällen avslutades på Monte Casino där det inte blöev något spel men en god middag!

Veckans fredagscitat!

De som försöker ge skrattet en metafysisk förklaring är sällan några muntergökar.

Francois Voltaire

(en dag för sent)

Downtown Pretoria!

Blev det sedan och det ser ni på bilden nedan. Kan meddela att vi inte gick ur bilen där.Färden fortsatte sedan till Voortrecker Monumentsom är ett monument som uppfördes på 1930-talet som minne över de nybyggare som drog från Kap till Transvaal på 1830-talet. Monumentet syns på mycket långt håll och i taket finns ett hål där solen en speciell dag och klockslag i december lyser ner på den stenkista som står längst ner i anläggningen. Fråga mig inte hur de fixat till att det sker just på minnestidpunkten. Mäktig byggnad.Som avslutning på dagen åkte vi sedan igenom Mamelodi som är en av kåkstäderna ca fem km från estaten. Runt 500 000 människor bodde i den enorma kåkstaden. Även här passerade vi bara igenom.

Kvällen avslutades med grillning och vi somnad gott!

Det blev dock "fyrverkeri" under natten då ett enormt åskväder drog över huset. Bengt hade varnat för dessa och det var bra det för det small ordentligt. Förstår att de hade åskledare på husen. Det blev dock det enda åskvädret under vår tid i SA.

Golf i syd och nord!Kontraster - i fredags på Silver Lake utanför Pretoria tillsammans med Isaac och hans caddie. Plus 32 grader och strålande sol. De övriga låg vid poolen och njöt.

Idag - nio hål på Strängnäs GK tillsammans med mina kamrater Hans och Ulf. Plus tre och lite sol i början som sedan mulnade på.


Grattis Purjo!

Den stora golfivraren fyller i dag år och då är det bara att ställa sig upp och hurra!

Grattis Purjo!

Union Building och Freedom ParkEftermiddagen fortsatte med regeringsbyggnaden i Protoria och där stötte vi på de trevliga souvenirförsäljarna för första gången. På balkongen som syns på bilden hade bland annat Nelson Mandela hållit tal efter frigivningen.

Via gps:en styrde vi sedan vidare till Freedom Park som är ett monument över alla stupade i de krig och oroligheter som utkämpats i SA.


Tuff ankomstdag!

Efter inkvartering så blev det fika och genomgång av dag ett!

Vi beslutade om att p g a de ca tre timmarnas försening så ströks lejonparken. Det skulle bli lejon senare upplyste Bengt oss om.

Em började med en titt på de vilda djuren i estaten.


Springbock i närområdet.

Sedan blev det jakarandaträden inne i Pretoria och de var inte få och de stod i perfekt blom så här på försommaren.En perfekt start på tiden i Pretoria.

Tänkvärt!

En man hade föreläsning för 500 ungdomar.

 

Han tog fram en 500-lapp och frågade: Är de någon som vill ha den här?

Alla räckte upp handen!

 

Han knölade ihop den och frågade samma sak. Alla räckte upp handen.

Han stampade på den och frågade samma sak Alla räckte upp handen.

Då sa han:

 

Det här ska ni ta lärdom av, för hur ful, smutsig och tilltufsad av livet någon än är så har han eller hon fortfarande samma värde!


Lördagen 111029

Efter en halvtimmes bilfärd på fina vägar var vi framme vid estaten som skulle bli vårt boende under den kommande veckan. Vakter och fingeravtryck av föraren för att få bommen att gå upp. Inga problem.Så här var husnivån bland de cirka 2 000 husen och som ni ser så var det inte långt till fairway för vissa hus.

Mot Sydafrika!Fredagen den 28 oktober bar det av till Sydafrika tillsammans med Pia och Staffan. Vi hade planerat resan under ett antal månader och målet för resan var våra gemensamma vänner Ingrid och Bengt som för tillfället bor i Pretoria.

12.00 åkte vi från Strängnäs och 15.30 lyfte ett fullt plan till London där det var dags att byta till South Africanplanet som skulle ta oss hela långa vägen ner till O R Tambo flygplats utanför Johannesburg. Flygtiden beräknad till 10 h och 35 minuter.

Resan enda strul inträffade redan innan start i London och det var problem för mekanikerna att få i de sista 5 000 literna flygbränsle så vi blev stående på marken i 3,5 h innan det blev fixat. Tur dock att de fyllde på för det är ju alltid bra att ha full tank. Tyvärr hade de börjat servera maten då problemet var löst så det blev en snabb måltid.

10.15 landade vi sedan i Johannesburg och kl 11.00 togs vi emot av Bengt med en svensk flagga i handen.

Äventyret hade börjat!
Åter på banan!

Hej alla trogna läsare!

Som ni nog har sett så har det varit lite ont om inlägg senaste tiden och det beror på att jag varit lite upp och ner. Har varit i Sydafrika under två veckor och då har det blivit mest safari och andra trevliga saker. Kommer givetvis att återkomma till dessa härliga veckor. Kom hem kl 16.45 idag efter 24 h resande från O R Tambo flygplats i J-burg via London till Stockholm.

Önskar er en fortsatt BRA helg!

PS! När vi lämnade J-burg igår så var det 33 grader och under fm hann jag med att gå 18 hål på Silver Lake golfbanan utanför Pretoria DS!Uppe på Taffelberget i Kapstaden.

GUIF i topp!

Tänk vad bra handbollskrigarna i Eskilstuna är. Efter segern mot Aranäs är de i topp av tabellen.
Kul och hoppas att det står sig.