Vad gjorde Tiger!

Läste i tidningen att han ibland åkte tidigt till gymet för att träna. Kansk man måste iväg 02.00 för att bli så bra som han men lite tidigt verkar det ju vara.

Frågan är om vi kommer att få något svar på frågan vad han gjorde ute så tidigt?

Finalkvalet till Europatouren!

Jag har under året spelat med en av spelarna som just nu spelar Europatourkvalet i Spanien. Spelade med Victor Almström i somras på Proam inför SPM Open här i Strängnäs.

Just nu ligger han på 65:e plats efter en av sex rundor i kvalspelet. Minus ett och på minus två finns det hela 20 spelare så det kommer nog att hända mycket innan kvalspelet är slut.

En spelare har gått ifrån och ligger på minus 10. Sedan kommer ett koppel på minus sex ovh där finns bäste svensk, Jarmo Sandelin.

Skall bli spännande att följa spelet och 30 spelare kommer att få tourkortet på torsdag efter 108 spelade hål, puh!

Svenskarna i slagläge!

Efter tre ronder så är Henrik Stensson och Robert Karlsson ett slag efter Irland i World Cup som avgörs på Missions Hill i Kina. De har spelat 54 hål och inte en bogey men desto mer birdie. 25 st har det blivit och i morgon avgörs det. Efter första dagen var de hela sex slag bakom, tog in tre igår och ytterligare två idag.

I ledarboll i morgon går Irland och Italien och vi får hoppas att de hetsar varandra så att svenskarna kan upprepa segern från förr året.

Lycka till och tidigt i morgon svensk tid avgör det!

Ny GUIF-förlust

Så här ser det ut på HerrElit Handbolls hemsida vad gäller referat från gårdagens match i Kristianstad. Ytterligare en förlust och nu är laget näst sist i tabellen. På måndag är det en ny ödesmatch och vid förlust mot Helsingborg så är det sista plats i tabellen.

Kämpigt!

IFK Kristianstad-Guif 33-28 (14-12)
(2009-11-26)
 
IFK Kristianstad svarade för en prima överraskning, då laget slog Guif med fem måls marginal. IFK-spelarna hade fullt fokus matchen igenom och tränaren Kenneth Andersson var nöjd med sina adepter.

Enerigknippet Johan Jepson som omsom var kantspelare och rätt som det var spelade han på nio meter. Han svrade för en gedigen insats och snitsade in hela åtta fullträffar. Det är målrekord för hans del i IFK-tröjan.

Alexander Arvidsson hade det stora nöjet att virka in hemmalagets två sista mål inför stående ovationer. Han svrade för sju mål varav två kom på straffkast. Hemmapubliken var verkligen nöd med killarna i den oranga tröjan. Idel leenden var på allas läppar, när det var dags för hemfärd.

Jesper Larsson var som vanligt bra i hemmalagets målbur, Men blev skadad i andra halvleken. Nu stod han matchen ut.
Unge Markus Olsson gjorde en bra insats och noterades för sex fullträffar. Rutinerade hemmaspelarna Claus Kjeldgaard och Love Asplund svrade för säkra insatser.

Guif kom aldrig riktigt igång. Topbias Aren var hela tiden på hugget och svarade själv för hela nio mål. Han hade övertag på Jesper Larsson matchen igenom. Även Tomas Tverin och Mathias Tholin var säkra. Däremot lyckades IFK knäppa till så att Eskilstunalagets kontringsspel inte blev vad det brukar vara.

Nu måste sörmlänningarna börja vinna även i Elitserien, som är oerhört jämn. det har gått bra i cupsammanhang, men det är livsviktigt med framgångar även i Elitserien.


Missions Hills

En bild från tävlingen som pågår just nu i Kina och det ser ju inte helt fel ut. Vår egen Robert Karlsson som slår över vattnet under inspelsvarvet. Efter första dagen var han och Henrik Stensson på fjärde plats, sex slag efter Irland, men idag tog de in tre slag och ligger nu tvåa tre slag efter Irland.

Två dagars spel återstår och de har ju segern sedan fjolåret att försvara.


Veckans fredagscitat!

Gå ofta hem till din vän, för en oanvänd stig växer snart igen.

Eddan


Full hand!

Det tog knappt 24 h innan den 12 spelare hade anmält sig så nu är startfältet klart!

Vem det är får ni dock fundera på.

Två avhopp!

Då kan alla som följer bloggen konstatera att igår var sista dagen för anmälan till golfresan vecka fem nästa år.

Det blir ju alltid lite byten av deltagare och på slutet har två sena avhopp inneburit att vid summeringen igår kväll
så finns det en plats kvar.

Är du intresserad av en veckas "tävlingsgolfande" med trevliga vänner i Lisboa så är det bara att du hör av dig för ytterligare information.


Ny knäled!

Tänk vad man kan göra med människan.

Nu är det löpande band på att bl a få en ny knäled och det är ju som Rikard Wolff tar upp i sin låt Solkräm "Var rädd om dina knän".

Fick igår mail från vännen Bengt som just kommit hem från knäbyte och nu börjat rehabträningen. Som jag uppfattad det så är det hårdträning från början och det är väl det bästa.

Bengt är ju dessutom golfare så det pasar ju extra bra att göra operationen just nu och sedan vara igång när säsongen 2010 tar fart framåt våren.

Lycka till med träningen!

Internationella GUIF

Igår blev det åter en färd till E-tuna för det var hemmamatch för GUIF i Cuipvinnarcupen. För motståndet stod Aon Fivers från Wien som hade att ta ikapp ett sjumålsunderläge sedan förra veckans match i Wien.

Det blev dock inte någon match igår då GUIF redan after fem minuter hade 6-1. Till slut skrevs resultatet till 41-24 och fortsättning följer i feb nästa år.

Nu står Kristianstad på tur på bortaplan på torsdag och sedan är det Helsingborg hemma på måndag. Två måstematcher om det inte skall bli kvalserie till våren.


Dansuppvisning

I lördags var det dansuppvisning i Pingvinen i Parken Xoo i Eskilstuna. Albin hade bjudit in oss för nu skulle hans dansgrupp uppträda inför publik. Spännande var det och hans grupp dansade "Trollkarlsdansen" och full fart var det på gruppen. Ytterligare fyra grupper var på scenen.Trollkarlen Albin i dubbel uppsättning!Allt avslutades med att alla grupperna var på scenen och det var då lite trångt  men alla fick plats och dansandet på topp.


Baren bort!"Baren" i golfrummet har försvunnit till förmån för svingen så nu finns det två barstolar och ett barbord (klaffbord) till salu på Blocket.

Bara att titta där och slå en signal!

Tre våningar ner och en upp!

Igår var det flyttdags och det var Andrea som bytte bostad. Bil hyrd i fyra timmar och Jonas anlitad så kl 15.00 startade fyspasset och kl 18.45 lämnades bilen åter efter fyra fulla lass till den nya adressen.

Allt gick enligt plan och man sov gott och var lite mör när man vaknade!

Önskelistan till Tomten

Snart är det jul men innan dess så måste önskelistan skrivas. Ett bra sätt är att ta en av alla de leksakskataloger som kommer så här i juletid och klippa ut vad man önskar sig.

Albin var på besök igår och vi hade givetvis sparat katalogerna så nu finns det ett kuvert med många önskningar.Full koncentration vid klippandet och Albin är en hejare att klippa med vänster hand.Nu får vi se om Tomten kommer?

0 - 5, missat slutspel!

Som ni redan vet så blev det en tung match för GUIF i onsdags kväll.

I första halvleken så kom ett ryck från Alingsås fram till 6-12 men grabbarna gnetade ifatt till 12-14 i paus. Andra halvlek började bra och Daniel Johansson i målet blev som en vägg i mitten av andra. Sex raka räddningar bäddade för en hemmaledning med 26-24 när det återstod drygt fem minuter.

RIDÅ!

0-5 under sista fem minutrarna och till slut stryk med 26-29. Johan Pettersson visade i slutet hur handboll skall spelas. Tre straffar och lika många mål plus ett spelmål. Under matchen missade GUIF tre av sex straffar och det har man inte råd med i dessa sammanhang.

Slutsatsen är att GUIF i år kommer att missa slutspelet och får kämpa i den nedre regionen av tabellen och försöka undvika nedflyttning och kvalspel.

Nya tider, nya ordspråk

Lite att tänka på i helgen!

* Den man ligger med får bädda.

* Den som tar, han har.

* Det man inte minns, har inte hänt.

* Det man inte vet, har man ingen aning om.

* Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.

* Förtala är silver, förtiga är guld.

* Gammal kärlek kostar alltid.

* Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.

* Man ska inte kasta spjut i radhus.

* Liten stuga kallas ofta stort dass.

* Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.

* Som man raggar får man ligga.

* Övning ger träning.

* Friskt kopplat, hälften brunnet.

Veckans fredagscitat!

Ett huvud utan bekymmer finns bara på en fågelskrämma.

Anonym


Solen lyser!

Bäst att gå ut och ta sig en promenad för snart är det mörkt igen.

Har dock "lyst upp mig" under fm då hallen har blivit ljus och fin.

Får GUIF revanch?

I kväll är det stormatch i Eskilstuna Sporthall i och med att det är en repris på vårens SM-final. Där fick ju GUIF stryk mot Alingsås med tre bollar och frågan är hur det går i kväll?Har bara varit och tittat på en match i höst och det var premiären då GUIF fick storstryk mot Drott och spelade som ett pojklag. Tänkte ta mig en resa till E-tuna även i kväll och hoppas på en bättre match.

Grattis Musse Pigg!

Den 18 november 1928 så "föddes" Musse Pigg i och med att filmen Steamboat Willie visades för första gången just den dagen.

Grattis 81-åringen!

Especial är GODAST!

              

Många olika ölsorter finns det på Kanarieöarna men den som smakar bäst kommer från en helt annan ö!

Ni ser skylten längst till höger och för er som varit på Azorerna känner ni nog både till ölsorten och skylten och håller nog med om att den inte smakar helt fel.

Sista höstmiddagenIgår, lördagen den 14 november, var det den sista höstmiddagen på Siegrothska Officersmässen på det numera nedlagda Kungliga Södermanlands Regemente. Den första höstmiddagen på mässen genomfördes inflyttningsåret 1921 så det var den 89 gången som middagen genomfördes.

För egen del så var det första gången 1975 så det har blivit ett antal höstmiddagar. Vasallen har nu kommit med ett nytt hyresavtal vilket innebär att det inte är möjligt att ha kvar mässen. Delar skall flyttas över till Ulfhälls Herrgård och nästa höstmiddag kommer att genomföras där i november 2010. Vi får väl se om det blir lika stor uppslutning då som igår. Hela 170 deltog och här ser ni den sista regementsledningen med respektiv vid samlingen innan middagen.

Trevlig kväll som innehöll god mat och dryck och mycket dansanta gäster.

Tack till alla som var där!

Långt till golftoppen, eller?

Totalt i Sverige: 69991
Totalt i Sverige, samma kön: 65652
Totalt i Sverige, samma ålder: 812
Totalt i Sverige, samma kön och åldersgrupp 55-64: 6661
Samma distrikt: 3028
Samma distrikt och kön: 2901
Samma distrikt och ålder: 44
Samma distrikt, kön och ålder: 41
Samma distrikt, kön och åldersgrupp 55-64: 303
Samma klubb: 160
Samma klubb och kön: 155
Samma klubb och ålder: 5
Samma klubb, kön och ålder: 5
Samma klubb, kön och åldersgrupp 55-64: 18

Det här är min golfranking ut idag och det är knappt 70 000 spelare före och målet för nästa år får väl bli att komma under 50 000 plats. Frågan är hur svårt det är.

UTE International 2010

Nu är spelplatsen fastställd för UTE International 2010 och det blev så att Lissabon även i år tog hem tävlingen.

Blir spel på den 88-rankada Oitavos och Quinta de Marinha.

         

Är du intresserad så finns det två platser kvar.


4:e lektionen

En ung kille kommer in på apoteket och ber apotekaren om en kondom. Han tycker det är lite pinsamt och känner att han vill förklara sitt köp för mannen i kassan.

'Min flickvän har äntligen bjudit hem mig på middag och jag är säker på att om allt går bra kommer jag att tillbringa natten med henne.'

Innan han betalar ångrar han sig och frågar efter en kondom till.
 
Han förklarar:
 
Min flickväns syster flörtar med mig ibland, jag är säker på att hon gillar mig, kanske har jag tur även med henne i kväll.
 
Han tar upp plånboken men betalar för tre kondomer samtidigt som han förklarar för receptarien:
 
- Min flickväns mamma är relativt ung och snygg, jag tror att hon tycker om mig och jag kan faktiskt ha möjlighet med henne OCKSÅ.
 
Kvällen kommer och alla sitter samlade runt middagsbordet och det första som händer är att dom ber en bordsbön. Efter bönen tar alla upp besticken utom den unge killen som fortsätter att be. Efter några långa minuter knuffar flickvännen på honom och säger:
 
Jag visste inte att du var religiös.

Då svarar killen:

- Och jag visste inte att din pappa är apotekare..

Slutsats: Prata inte om dina strategiska planer med främlingar, hela organisationen kan kollapsa.


Zlatan i Skogstorp!Nu finns Zlatan även i Skogstorp i och med att det blev en sådan dräkt till Albin efter färden till Kanarieöarna. Brukar bli en fotbollströja efter varje resa och nu var det en blåröd som stod på önskelistan och den kommer att passa perfekt till vårens spel.

Bättre än kött?Den här fiskgrytan fick vi sista kvällen på Gran Canaria. Det var i Porto Mogan där vi var tillsammans med CB och Annie och åt på den fina fiskrestaurangen som ligger UTE på piren. Har ni vägarna förbi så stanna till där och ät.

Veckans fredagscitat!

Vill du veta något om vägen du har framför dig, fråga den du möter.

Kinesiskt ordspråk


Världsrankingen av golfbanor!

Jag har spelat på en av världens 100 bästa golfbanor. Frågan är om du gjort det?Banan som jag har besökt tre gånger är Oitavos Dunes som ligger precis ute vid Atlantkusten några mil väster om Lisboa. Här spelas bl a en Europatourtävling och det är en verkligen fin bana.

Banan kom in som en av fem nykomlingar i årets ranking och blev den näst bästa på 88 plats. Bäst av nykomlingarna är Chambers Bay Wash på 77 plats. Etta på listan är Pine Valley N.J. Hela listan hittar ni här
http://www.oitavosdunes.pt/TOP100

3:e lektionen

En smålänning åker till landet på några dagars semester. Där köper han en tjur för 1000 kronor av en bonde.

Han övertalas att hämta tjuren dagen därpå. Nästa morgon kommer smålänningen för att hämta tjuren, men upptäcker att den har dött under natten.
 
Han kräver pengarna tillbaka men bonden har redan spenderat pengarna han fått för tjuren. Då beslutar smålänningen sig för att ta med sig den döda tjuren hem till stan, till bondens stora förvåning. Efter en månad träffas de igen och bonden kan inte hålla sig utan frågar vad smålänningen gjort med den döda tjuren. Då säger smålänningen:
 
 - Jag startade ett lotteri med tjuren som högsta vinst, sålde 500 lotter för 20 kronor styck och tjänade 8 980 kronor.
 
 - Men tjuren var ju död, är det ingen som har klagat? Undrar bonden förvånat.
 
 - Visst, men bara vinnaren, och han fick sina 20 kronor tillbaka svarade smålänningen.
 
 Slutsats: Man kan alltid vända ett nederlag till framgång.
 


Ingen vindsurfare!Verkar vara en farlig sport!

Bäst att hålla sig till golfen men på vissa platser finns det ju både krokodiler och farliga ormar så man vet aldrig.

2:a lektionen

En präst kommer körande i sin bil på landsbygden och får syn på en nunna som står och väntar på bussen.

Han stannar bilen och erbjuder henne skjuts till närmsta stad.

Den unga nunnan tackar honom, lägger väskorna i baksätet och sätter sig på passagerarsätet bredvid prästen.

Hennes nunnedräkt hasar upp när hon kliver på och blottar hennes ena knä.

Prästen kan inte lägga band på sig utan lägger sin hand på hennes knä.

Nunnan tittar på honom och utbrister:

- Fader, kom ihåg psalm 129.

Han drar snabbt till sig handen och beklagar det inträffade, men hans ögon kan inte låta bli att kasta blickar på den unga nunnan.

En stund senare glider handen återigen från växelspaken till nunnans knä.
 
 - Fader, kom ihåg psalm 129, påminner nunnan honom åter igen.

Han ursäktar sig en gång till och tar bort handen. De kommer fram och nunnan kastar en menande blick på prästen samtidigt som hon tackar honom för skjutsen. Prästen fortsätter hem och där skyndar han sig till psalmboken för att läsa psalm 129. 

Där står det att läsa "Fortsätt att prova dig framåt, det är enda vägen till salighet".
 
Slutsats: Håll dig uppdaterad i ämnen som rör arbetet, annars kan du missa många möjligheter.


Farfar UTE!Behövs inga kommentarer!

Tack Albin!

1:a lektionen

En man går in i duschen samtidigt som hans hustru kommer ut därifrån.

I samma stund ringer det på dörren och hustrun går och öppnar iklädd endast en handduk.
I dörren står grannen. Han erbjuder henne 10 000 kronor om hon låter handduken falla till golvet...

Utan att tveka släpper hon handduken till golvet medan grannen njuter av utsikten. Han tar upp 10 000 kronor från fickan, ger henne och går därifrån. Kvinnan tar återigen på sig handduken och går tillbaka till badrummet för att föna håret.
 
 - Vem var det som ringde på dörren? Undrar mannen.
 - Det var grannen mitt emot, svarade hustrun.
 
Mannen tittade på sin hustru och frågade:
 - Kom han för att lämna tillbaka de 10 000 kronorna jag lånade ut till honom igår?

Slutsats: Delge dina medarbetare finansiell information.


Vilket golfår!Då kommer även årets summering av golfspelandet och i år har det blivit 70 besök på en golfbana.

Hcp var vid starten 12,3 och är idag 11,5 efter 35 hcprundor.

Av dessa är 21 höjningar, nio inom zonen och fem sänkningar och det är följande.

29 maj på Ekerum, Långe Jan, 38 p
9 juni på Arboga GK och även där 38 p (tvåa)
7 juli årets toppennotering på 39 p på Sundbyholms GK (tvåa på sämre hcp)
17 augusti på hemmabanan och återigen 38 p
19 september blev det åter 38 p Viksbergs GK (tvåa på sämre hcp)

Till detta skall läggas 16 matcher varav det blev vinst i 14, oavgjort i en och en förlust. Förslusten blev mot den enda damen som jag mött i år och det var på Mälarbadens GK i samband med Stadiumgolfen. Var ett upp inför
17:e då hon sänkte en sexmetersputt och jag brände min tremeters och vips så vann hon även sista hålet. Så kan det gå.

Detta innebär 51 tävlingsrelaterade rundor och 19 övriga.

72,8 % tävlingsgolf och en sänkning på 0,8 så det är nog ingen som kan kallen UTE för en hcpmyglare!


Albin och UTE i "Turtlesfight"

UTE beredd med sitt lasersvärd inför striden mot den fruktade Mikie.och här är stiden i full gång.Det gick dock bra för båda för ingen vann men det var en spännande och härlig lek.

Fars dag!Hoppas att alla ni pappor blivit uppvaktade idag. För egen del blev det en tårta tillsammans med Albin och Jonas och alla tjejer. Dessutom en läsvärd bok med en massa kloka ord om oss pappor.

Tack för detta!

UTE är Paul Newman?

Kerstin åt en stor portion och CB undrade om det var tillsammans med Paul Newman och det var det men det ville jag inte avslöja men nu måste jag förklara det hela.

Eftersom det vid rätt många restauranger på turistorterna finns inkastare så är det ju framåt på olika sätt. En kväll efter några dagar i solen så tog vi en promenad i shopingcentrat och vid en restaurangerna så tyckte inkastaren att det var en kopia på Paul Newman som passerade. Givetvis var det en solbränd, vältränad, ljushårig (gråhårig) UTE som passerade och det kändes helt rätt att bli jämförd med Paul Newman.

Kerstin tyckte att jag växte lite väl mycket men visst hade han rätt. Tänk att ingen tidigare har talat om det för mig. Skall nu hyra några av han filmer och jämföra mig med den häftige skådespelaren.

Åtta nya golfbanor!

Då kan nog årets golfrundor summeras och ett sätt att göra det är att konstatera vilka nya banor som har besökts och här kommer årets åtta nya banor i rangordning.

1. Hammarö GK2. Ekerum (både Långe Jan och Långe Erik)3. Halmstads Norra4. Ölands GK5. Grönhögen GK6. Söderköpings GK7. Arninge GK8. Gumbalde GK

Var så dålig så där tog jag inte ens fram kameran!

Om ni vill ha motiven till rangordninge så är det bara att ni hör av er.

Nu har totalt 94 banor avverkats varav 82 är i Sverige och 12 utomlands. Får väl hoppas nå 100 under nästa säsong.

Lite från grillen!Så här kan det bli om man inte är så hungrig och beställer "lite från grillen". Detta gjorde Kerstin på Gran Canaria och när kyparen kom in med tallriken så placerades den givetvis hos den "store mannen" men där fick han vara så snäll att flytta över den till damen.

Frågan är om en mätt Kerstin fick i sig allt?

"Liten läxa"

En kalkon snackade med en tjur.

"Jag skulle så  gärna vilja komma upp i toppen, men jag orkar inte" suckade kalkonen.

"Tja, varför tar du inte och äter lite av min skit?" svarade tjuren. "Den innehåller massor med näring."

Kalkonen pickade lite i skiten och upptäckte att den faktiskt gav honom ork att ta sig upp på första grenen.

Nästa dag, efter att ha ätit lite mer skit tog han sig upp till nästa gren.

Slutligen, efter en tid, hade han tagit sig upp i toppen och satt och kråmade sig.

Självklart blev den tjusiga kalkonen snart upptäckt av en jägare som tog fram bössan och sköt  ner kalkonen.
 
Sensmoral: Att äta och prata skit kanske kan hjälpa upp dig till toppen, men det kan inte hålla dig kvar där.


Veckans fredagscitat!

Gör inga andra dumheter än dem som du har verkligt nöje av.

Colette


Liten läxa!

En kråka satt i toppen på ett träd, och gjorde ingenting speciellt.

En liten kanin fick syn på  honom och frågade:

"Kan inte jag också sitta som du, och göra ingenting  speciellt?"

Kråkan svarade: "Visst, varför inte."

Så kaninen satte sig på marken, och gjorde ingenting alls, precis som kråkan.

Plötsligt dök det upp en räv som kastade sig över kaninen och åt upp honom.
 
Sensmoral: För  att kunna sitta och göra ingenting speciellt, måste du sitta i toppen. 

Har varit här!

Tyvärr så har det inte blivit tid till bloggen den senaste veckan p g a det härHar varit en vecka på Gran Canaria och där i Porto Rico.

Som ni ser i fören på en båt, nej utan längst uppe på höjden och med perfekt utsikt mot stranden och solen.

600 trappsteg ner till stranden och dessa avverkades varje morgon under morgonpasset.

Sammanfattningsvis en avkopplande vecka med lite annat väder än här utanför fönstret.