Enkelt spel!!!!!Utslaget på det tillfälliga sjunde hålet och ni ser själva den grönvita plattan. Härifrån sopade han upp bollen till fem meter till höger om flaggan och missade återigen eagleputten men gjorde givetvis en enkel birdie.

Kolla gärna plattan nästa gång du spelar hålet och "känn" på det slaget!

STORcaddie på banan!Jesse som gått caddie på de stora tourerna i 10 år och nu är greenkeeper på Strängnäs GK fick åter bära bag idag. Han hjälpte den gamla bandypolaren Kjula med bagen idag och i och med detta så klarade han cuten och går ut i början av fältet i morgon.

Vad gjorde Kjula här och här och här?


Eagleputt!Gul trea och här ligger bollen efter utslaget. Den gick över träden slog ner hitom bunkern rullade ner och upp ur bunkern och slog sedan i flaggan. Det kallar jag golfslag!

Putten som smet förbi och sedan den enkla birdieputten!
Svärfar 90 år!

Grattis Erik som idag har fyllt 90 år!

Stor "liten" baluns som vi ordnat för honom på K-stigen med många glada gäster.

Veckans fredagscitat!

Det är alltid fel människor som har dåligt samvete.

Erich Maria Remarque

Tengilsoldater!

finns det även i Strängnäs och inte bara i Vimmerby!


Första hålet på

Falsterbo GK ochtill höger om hålet finns parkeringen så man förstår att skylten finns under tavlan.


Får får får?eller får de lamm?

Nu vill han att vi får stryk!

Har idag  ställts öga mot öga med Sture H om 2 poäng.

Matchen spelades i ett strålande väder på SPM banan, jag fick den äran att avgå med seger där siffrorna skrevs till 7-5.

Tack Sture för en trevlig runda och hoppas du ställer till det för de andra i gruppen.

Ulf E

Som ni ser så vann Ulf stort och nu vill han att Sture skall slå oss andra. Det var inte snällt men vi får väl göra vårt bästa att slå Sture även vi andra.


Ulf D T T kom igen!

Efter största förlusten någonsin (mot Acke igår), kom jag igen och slog Willy med 4/3. 2 upp efter 9 hål, vann 11' an, delade 12, förlorade 13, vann 14 och sedan 15de hålet. Lade mig på green med en järnfyra (mitt bästa slag under rundan) och gjorde par. Willy missade utslaget och tappade där chansen till reducering. Ingen av oss spelade någon drömgolf, men trevligt hade vi. Acke spelade däremot formidabelt dagen innan. 2 bättre än hcp första nio, jag fem sämre. Inte konstigt att man får storstryk då! Han bar säkerheten personifierad!!!

mvh Uffe D T T


Signaturhålet på Sands GK!Andra hålet par fem och här är det 100 meter kvar till green och den ligger rätt över "bunkern".

Jag har just slagit mitt slag från 105 meter och den ligger på green och efter två puttar var paret räddat. Det blev också dagens enda par och trepoängare.

Sveriges svåraste golfbana - Sands GK!

Har idag spelat min 97 svenska golfbana och det är den som hittills har varit den klart svåraste!

Sands GK utanför Jönköping.Fjortonde hålet och det är ett par fyra som har index 17 (jag hade inget slag). Ni står just på tee och frågar er var är fairway? Lycka till!

Så här såg det ut runt hela banan, det fanns vatten också, greenerna var inte platta direkt och det rullad snabbt.

Fick ihop 23 poäng och slog bort tre bollar och jag är nöjd. Tror att det nog är bra om man är singelhcp för att trivas på banan men en upplevelse var det.

Avspelad och tror nog inte att jag åker tillbaka men om någon vill åka dit så hör av er - jag kanske vill ge den en chans till.

Bengt-Erik tog det med 1-0!

Hej!

 

Efter en spännande match mot Stig O var jag i ledning med ett efter 17 hål. På hål 18 brände Stig en kortputt och jag kunde gå hem med en 1-0 vinst.

 

Hälsn

 

B-E


Vinst sex för Acke!

VILKEN SOMMARKVÄLL!

Vad kan man mer önska sig, strålande väder trevligt matchkompis och vinst.

Resultatet blev Acke-B Ulf 5-4.


Vinst fem för Acke!

Resultat från match Acke mot Ulf D T T 6-5.


Tre kilo fläskfilé!

Igår så slog Kenneth och jag till under tävlingen Matpiraten här i Strängnäs!


Ni ser ju vem som är Kenneth.

Vi kom på sjunde plats och spelformen var greensome på gul slinga och foursome på den blå slingan. Fick ihop 73,8 hur man nu kan få det efter 43 slag på resp slinga. Tyvärr två tripplar på den gula slingan och det var på tvåan och det lätta sjätte hålet som var vårt sista för dagen.

Bra pris i alla fall och det blev tre kilo fläskfilé per person så det är väl bara att hämta ut priset och ställa till med grillfest i trädgården.

Framtung båt!Edda Freya är en norsk båt som kom in till kaj i Ystad när vi var där p g av hårt väder. Ser lite framtung ut med den stora hkpplatsen längst fram.

Dagen efter vi tog kortet var jag på golfbanan och då kontrollerade Kerstin vad det var för fartyg och det är ett specialfartyg som kontrollerar ledningar på havsbotten. De hade till och med en liten ubåt som verkade från fartyget.

Frågan är sedan om det är en båt eller ett fartyg?

Tror att jag vet svaret men är inte säker.

Ger detta något?Denna jättekran höll på att lyfta upp ännu ett vindkraftverk utanför Hörby. Frågan är om det är vår framtid?

Såg fyra som tyvärr stod lite tråkigt till och dessa har ni kanske också sätt om inte så titta extra noga när ni passerar Brahehus på E 4:an norr om Jönköping. De står precis i blickfånget för den fina borgen och står som jag tycker på fel plats.


Kanske bra vind där men ändock FEL!

Vilken polisstation är detta?Speciell polisstation som ni nog alla känner till och du som kan får gärna svara på frågan?

12 år max!Så här är det i Ystad!

När du fyller 12 år så är det slut på bollsparkandet och då får du börja med annat.............................

Frågan är om det inte är bättre att sparka på så länge det är kul och du vill?Torbjörn vann över Purjo!

Hej Ulf

 

Har varit ute på banan igen. Denna gång stod Ulf E för motståndet. Han förlorade lotten så han fick inte honören fören på 6:e hålet då han reducerade till +1 i min favör Jag återtog honören på hål 9 för att sen tappa den på hål 12 för att ta tillbaka den på hål 14 som vi delar. Avslutar matchen på hål 15 med att få putten (40 cm) för par. Och slutresultatet blev ......4/3 till Undertecknad

 

Torbjörn


Sagostund med farfar!


Johan Edfors över vattnet!Johan Edfors pustar ut efter att slagit bollen precis över vattnet på andraslaget på det 13:e hålet under dagens spel på Bro Hof. Enkel chipp in till flaggan och birdien var säkrad.

Kan berätta ett efter morgonens regn så blev det VARMT på Bro Hof.

Riddare Albin!Här ser vi Albin tillsammans med en av vakterna vid gårdagens Riddarspel i Marieftred. Albin har till och med fått låna vaktens blankslipade svärd.

Visst är golf härligt!

Hej!

Match mot Willy i dag.

 

Spelade stabilt och tog de tre hål jag hade slag på under första nio – tre upp vid fikat. För två år sen hade jag sex upp mot Willy och förlorade, så det kändes inte särskilt betryggande.

 

Delade tian efter att ha puttat 1 dm för kort.

 

Sen började raset – Willy började gå på par och raskt tog han fem hål på raken. Efter korthålet (15) hade Willy två upp! Jag spelade som en kratta och försöker nu förtränga det mesta, men Willy hade en del tur med lyckliga studsar och puttade fantastiskt (han satte allt under 3 m). Jag gjorde några heltokiga klubbval i hinder. Så fort det kan svänga!

 

16 – mitt sista hål med slag. Båda boogie, så jag tog hålet. Ett upp för Willy.

 

17 – utslaget för långt till vänster (de nyplanterade träden börjar bli besvärande stora!). Willy långt och rakt. Tränia fram till vägen – Willy över vägen, men med de tre ekarna i spellinjen. Får till en bra träsjua precis fram till bunkern – Willy slår i första trädkronan och bollen går rakt ner och lägger sig bakom stammen. Lyckas få delning, ett upp för Willy och dormy.

 

18 – slice och landar vid 150-pinnen. Willy svarar artigt och tar plats vid samma pinne. Jag måste vinna hålet, så jag drämmer i med träsjuan – riktigt bra slag 3 m från greenkant. Willy behöver ju bara delning och tänker slå ett försiktigt slag över eken – tyvärr förstod inte bollen, utan den dyker för tidigt, går i kronan och gömmer sig bakom trädstammen!

 

Vinner sista hålet och det blir 0-0. Visst är golf ett underligt spel!

 

Mvh

P-O


Bra Bengt-Erik!

Hej Ulf.

 

Nu har jag tagit mig ann en av gruppens långtslående spelare. Hans S hade inte sin bästa dag.

Av de åtta slaghålen tog jag 4 och delade 2, borde varit tre (tankefel). Jag spelade skapligt första nio och hade en ledning med 1. Detta bevakade jag på sista nio och avgjorde genom att vinna 16:e och dela 17:e.

Seger med 2-1 och jag kommer att möta Stig O på måndag.

 

Hälsn

B-E


1/0

Stig-Willy!

Anders fjärde seger!

Tog fjärde raka segern idag motståndet var Stig O resultatet blev 2-1

Hälsningar
Anders H

Tack detsamma!

Hej

Mötte Bengt P.

Vi spelade jämt över de första nio, sedan tappade B något så jag vann med 5-3.

 

Ha det bra i semestertider!

Ulf B


Kortreferat!

Hej Ulf

 

Match 3 avklarad. Spel mot Mats L. Vinst merd 3/2.

 

 

Torbjörn


Ny seger för P-O!

Hej!

 

Match mot Hasse S i dag.

 

Första nio; tog fyra av de fem hål jag hade slag på. Fyra upp vid fikat.

Nästa nio; hade slag på tian, men hade förmodligen tagit hålet i alla fall – fem upp.

Delade elvan.

Tolvan blev mitt sämsta hål, första slaget försvann till höger. Ny boll i bunkern, Hasse spelade stadigt – fyra upp.

Tretton började med slag i diket långt fram på vänstersidan. Hasse bra utslag, men för långt till höger för att kunna fortsätta mot green. Jag tog mig ur diket och Hasse transportslag rakt fram. Efter lite trixande kom vi upp på green. Jag hade slag och Hasse släppte hålet – dormy fem.

 

På fjorton hade Hasse rätt mycket oflyt och hamnade i greenbunkern på slutet. Hasse i på sex, jag 3 m från flaggan på fyra. Tvåputt för delning.

 

Slutresultat 5-4.

 

Sammanfattning: jag spelade stabilt och hade inte många dubbelboogie. Spelade förmodligen något bättre än mitt hcp. Hasse spelade långt ifrån sin kapacitet och blev både svartögd och rätt tystlåten (påminde om en annan Hasse för några år sedan).

 

Mvh

P-O


Onsdagsgolf på Strängnäs GK!

Idag blev det en runda på banan efter lite golvläggning. Passade på att spela onsdagstävling och det med ett skiftande resultat.

47 ut, 14 p och 19 puttar.

41 in, 20 p och 13 puttar.

Inrundan bestod av bogie, bogie, par, par, trippel och sedan fyra säkra par. Trippeln kom då jag hade 90 meter kvar till green på par femma och slog en socket rätt ut i skogen. Tre nya slag och sedan på green för tvåputt. Det blev väckarklockan för de fyra fina paren!

74 netto och 32 puttar är väl helt ok!

Gammelskylt!Fanns den här skylten när du tog körkort?

Själv så kommer jag inte ihåg den men kul är den.

Onsdagstävling på Ystad GK!Tionde hålet på Ystad GK.

Förra onsdagen spelade jag herrgolf på Ystad GK och det var hela 93 anmälda till tävlingen. Knappt 40 st i A-klassen och jag tog där en fin femte plats på 71 slag och det blev en sänkning till 14,3 också.

Lite insats i bollen också så jag knep förutom de 100:- som var priset för femteplatsen ytterligare lite Skånepengar.

Trevlig bana som är värd ett besök. Speciellt spännande med ett öppningshål, par tre, som går över en "stor sjö" och det finns inget annat val än över för att nå green. Det kallar jag spännande öppningshål.

Travtouren!

Igår var det månadens fjärde golfrunda och det blev en sväng till Sundbyholms GK och travtouren. Blev inviterad av Kenneth E att deltaga och det är en tävling för hästfolk från hela Sverige. Spelade ihop med en hästägare från Mantorp och en dam som de senaste tre dygnen åkt 400 mil genom Europa med en häst som skulle göra "någonting".

För egen del vet man ju vad en häst är men sedan är det stopp. Kenneth blev nog inte så imponerad då vi förra året efter spel på Kils GK stannade vid ett stort stall hon en känd travtränare, självklart har jag glömt namnet, och tittade på en kuse som var till salu för en hemskt massa pengar.

Blev sjua i A-klassen på 75. Helt ok! Banan inte i bästs skick och särskilt tee och fairway är inga höjdare. Fortfarande lägesförbättring på fairway.

Hoppas den blir bättre till VW Master som går på Sundbyholm den 15 augusti och det är en tävling som kan rekommenderas. Spelade den förra året och klart årets bästa arrangemang.

Strömmning eller sill?Ja frågan är var gränsen går för där strömmingen blir sill?

I Simrishamn blev det i alla fall sill och den smakade riktigt bra enligt Kerstin.

För egen del blev det fisksoppa.


Bra träningsläger?

Direkt tillbaka från Österlen blev det match mot alltid trevliga Hasse och ännu bättre blev det att jag vann med 2-1

Hälsningar
Anders


Mannen som bara delar!

Tuff ända in i det sista. Jag hade Purjo i brygga från 15.e men då kastade han in tre par och så slutade matchen "all even".

Det var min tredje delade match. När får man stora delningspriset?


Mats


Mina spelkamrater på Abbekås GK!Dessa två herrar hade jag en trevlig stund med på Abbekås GK i fredags. Kent och Jan Henrik var två trevliga herrar som spelda golf hellre än bra, egen åsikt.

Jan Henrik och jag hade också ett antal gemensamma bekanta kom vi fram till och bl a några off. Själv hade han gjort vpl på P 7 och varit bland de första att "åka" strv 103. Dessutom var han bekant med ägaren av hotell Rogge här i Strängnäs. Tänk vad världen är liten.

Idag skulle de spela första dagen på Abbekås GK:s golfvecka och hoppas att det gick bra idag!

En riktig riddarborg!Synd att inte Albin var med för då hade han fått se en riktig riddarborg. Farmor och han har läst om just Glimmingehus så det måste givetvis besökas.

Glimmingehus började byggas den 2 maj 1499 åt den danske adelsmannen och riddaren Jens Holgersen Ulfstrand och hans familj.

Borgens stenmästare, vår tids arkitekt och bildhuggare, var den nordtyske mästaren Adam van Düren.

Det tog bara några år att bygga borgen med dess vallgrav.

Nu är borgen ett stort turistmål i sydöstra Skåne.


Vad har den här mannen gjort?Han sitter fast i stupstocken på Glimmingehus i Skåne men som ni ser så är sprintarna inte i.
Dock behövdes hjälp för att komma loss då brädan vägde "lite".

Åter på banan!

Lite semester skadar inte och det har det varit de senaste dagarna och platsen är i trakten av bilden nedan.

Då vet ni alla var vi varit och det är ju................................Ja vad är det?

"All even"

Hej!


Ytterligare en tät match där ingen under matchen var mer än ett upp. Slutet blev ett salomoniskt "all even".


Mats mot Sture


P-O ångar på!

Hej igen!

 

Match mot Stig i dag. Lite upp och ner, men efter 10 hål låg vi lika.

Elvan gör Stig birdie och tar ledningen för första gången.

Tolvan; båda inom 5 m från flaggan på utslaget, men jag sätter min andraputt – lika igen.

Tretton; jag har slag. Mitt rätt långa utslag över diket till vänster, Stig något för långt till höger. Några transportslag och sen puttar jag bättre igen – ett upp.

Fjorton; inte helt nöjd med mitt utslag, men Stigs var betydligt sämre strax förbi damtee. Sen fortsätter Stig upp mot enarna. Mitt tredjeslag med en träsjua från bäcken blev mitt bästa inspel på detta hål någonsin. Stig lite oflyt och hamnar i green-bunkern. Två upp.

Femton; mitt utslag 10 m från greenkant, Stig i första bunkern. Chip in två m från flaggan. Stig i nästa bunker. Dormy 3.

Sexton; rätt bra utslag efter högerkanten. Stig in i skogen till höger. Vi hittar bollen men där tog matchen slut.

 

4-2

 

Perfekt golfväder, mycket trevligt att prata om, Stig hade lite oflyt på slutet – resultatet kunde lätt ha blivit något helt annat.

 

Mvh

P-O


Torbjörn vann mot Kjell!

Hej Ulf

 

2:a Matchen är nu avklarad. Match mot Kjell T i Tisdags kväll. Seger för undertecknad med  4/3

 

Torbjörn


P-O mot Roger!

Hej igen!

 

Match mot Roger G. i dag på Stallarholmens Gk.

 

Tog ledningen direkt och behöll den hela matchen. Slog lite längre och rakare och puttade något bättre än Roger.

 

Slutade 5-4.

 

Vi fick en härlig golfdag på Stallarholmens fina bana – den kan verkligen rekommenderas. Sen hade vi mycket trevligt tillsammans, vilket också förhöjer upplevelsen.

 

Mvh

P-O


Ulf D T T mot Stig!

Återigen “a battle” på golfbanan, idag mellan mig och Stig. Börjar med att lämna 6 slag. Hål 1, fadäs 1. Jag spelar in mig på green på 3, Stig på 4. Han sätter sin putt och jag har för att få bogey, en andraputt på någon meter. Då säger Stig: Det behövs inte, jag har väl vunnit hålet, har ju slag här, det är väl index 6! Jag blev lite förbryllad, eftersom jag inte kunde minnas att jag ringat in hål 1 som ett av de hål jag skulle lämna slag. Trodde dock på Stig och brydde mig inte så mycket om putten, missar och får 6 i. Kollar kortet och ser att det är index 7. Nåväl, det jämnar väl ut sig säger jag och är -1. Hål 2 gör jag birdie på och vinner hålet. Hål 3, jag par, Stig bogey, delning. Korthålet delas på 5 slag vardera!! 5´an delas också, nu på 6 slag. Hål 6 slår jag drivern i träden till vänster och bollen hittas icke. 7 i, Stig par, -1. Dålig puttning av mig på 7´an ger 6 slag vardera, vilket ger Stig hålet. Korthålet gör jag par, extremt nära ny birdie, vinst och nu -1. Spelar bra på 9´an, efter 3 slag ligger jag på övre platån där flaggan är placerad och får par. Lika efter 9 hål. På 10 an kort utslag men otroligt bra slag med spoon och går upp på green. Slaget torde varit mer än 200 m. Stig missar på fairway men som så ofta under denna dag, slår fantastiska chippar och lägger sig nära hål och sänker bogeyputten. Delning eftersom jag sätter parputten. Båda par på 11´an. Korthålet renderar mig ett litet utbrott. Bra utslag, 4-5m från hål på green,  rakt uppför och treputt!! Stig par, -1. På nästa hål träffar mitt utslag med spoon träden till vänster, nära damtee. Bra andraslag, men missar inspelet, bunker till höger. Båda får 6 i och Stig vinner hålet. – 2. Nästa hål så missar Stig utslaget, hamnar i skogen, ett par dåliga slag och på green ligger jag på 3, han på 6. Jag par, vinst. -1. Korthålet, nästa fadäs. Båda slår ut till höger och träffar träden vid diket. Båda bollarna hittas, Stig slår ner sig i greenbunkern närmast green, jag duffar och missar bollen helt, slår sedan upp mig på green, puttar och ligger nära hål. Stig upp ur bunkern, missar putten och ligger lite längre ifrån hål än mig och tar upp bollen! Vad gör du säger jag då? Du ligger närmare på 3, jag längre ifrån på 4, så det är klart. Han har alltså inte sett min miss som jag då upplyser honom om, jag är här på 4 precis som du. Nåväl, hålet mitt och kanske var det rättvist efter hål 1, vad vet jag?? Hål 16, jag bogey efter dålig putt igen, men vad gör det när Stig gör par. -1. 17´de blir mitt efter bra spel och ligger på green på 3. Stig slår sitt fjärdeslag ur greenbunkern upp i skogen och skänker mig hålet. Lika. Allt avgörs alltså på sista hålet. Mitt utslag hamnar kort bunkern, Stig i ruffen vid gattet. Mitt andraslag till höger, i ruffen före greenbunkern. Stig slår och hamnar till vänster om eken i ruffen, missar tredjeslaget och slår upp sig på green på fjärdeslaget. Min chip hamnar 4m till höger om flagg, puttar mig 20cm från flagg och kan ta upp bollen, 5 i. Stigs putt är nog 5 m och han missar. Vinst med 1/0. Vi kämpade på med både bra och mindre bra spel. Stig missade nästa ingen fairway, vilket jag gjorde lite oftare. Stig missade däremot fler järnslag än mig, men tog igen det med bra närspel. Hade varit roligare om vi sluppit ”fadäserna”, men jämnt var det. Tack Stig!! För kampen och sällskapet.

Mvh Uffe Tay


Bengt igång också men!!!!!!!!!!!!!!

Hej!

 

Spelade mot Bengt Pettersson i dag.

 

Som vanligt hade vi mycket att babbla om, men även golfen blev riktigt kul.

 

Tog ledningen redan på första hålet och sen hade jag två upp som bäst -- fram till hål 10 då Bengt stack upp i ledning.

 

Normalt slår jag längre än Bengt, men sen handlar det ju ofta om vem som kommer först upp på green, och här var han riktigt vass!

 

Avgörandet kom på korthålet (15), jag placerade mig 10 m från green och Bengts första, och andra utslag, ligger fortfarande i skogen till höger.

 

Ett upp! Äppelträdet – Bengt har slag. Två rätt bra utslag, jag fortsätter fram med en nia – Bengt i skogen. Lätt chipp upp 3 m från flaggan. Bengt flera spännande slag ute i naturen – ger upp hålet. Dormy 2.

 

17 – slår klart längst och bra andraslag över vägen. Bengt kortare men fullträff på andraslaget. Mitt tredjeslag blir en flopp hitom bunkern, Bengt 2 m från flaggan. Skitslag i bunkern, för långt, för dåligt – och Dormy 1.

 

Enkelt par på 18 och 2-0.

 

Mvh

P-O


Kort resultat!

Kjell T/Ulf E   0-0


Hård batalj på Strängnäs GK!

Jag och P-O möttes I en ganska välspelad match I lördags. Lämnade 11 slag till P-O och sedan började kampen. Vann hål 1 på bogey efter besök av oss båda i fairwaybunkern. Jag träffade bunkerkanten och hamnade bara några meter ifrån den, emedan P-O slog ner bollen i diket 30-talet meter ifrån green. Jag träffar green på tredjeslaget, P-O droppar, gör någon miss till och jag vinner hålet. Hål 2 blir P-O´s. Jag slår bort boll 1 ut till höger över/in i skogen, hittas ej. Andrabollen gör jag nästan birdie på, men P-O räddar sig ur diket och gör bogey och med slag är jag borta… 3´an vinner P-O också på ett mycket fint par. Korthålet mitt på bogey. 5´an gör vi båda par på, P-O vinner eftersom han har slag.  Nästa hål mitt på par. 7´an delas och korthålet mitt på par. 9´an delar vi, trots att P-O hamnar i skogen till höger och inte är ute förrän 2 slag gått åt i skogen. Jag slog en litet väl kort putt från foregreen, mitt fjärdeslag, för att göra par och vinna hålet. Jag 1 upp efter 9 hål. 10´an P-O´s efter mycket fint spel. Jag slog 2 meter längre drive, vilket gjorde att jag låg i bunkern, nära främre kanten och P-O låg 2 decimeter framför bunkern istället. Återigen träffade jag bunkerkanten och där avgjordes det definitivt, enär P-O slog upp sig på green. Mycket snyggt inspel!! 11´an delades på par. Korthålet mitt efter att P-O slog ner sig i högra gräset kort till höger om tee. Nytt utslag, återigen kort och jag låg nära green på mitt utslag. 13 vinner P-O efter fint spel, båda gör bogey, men han har ju slag… 14 mitt efter par. 15 tar P-O efter snyggt par, men min chip efter dropp vid vattnet missar hålet med några cm, och om den gått i hade hans korta parputt känts längre. Lika igen. 16 vinner P-O på bogey, jag räddade upp ett katasrofalt utslag, men missade parputten på ett sätt man inte får göra, var inte ens nära att nå hål i ett läge där den måste i. -1 nu. 17´nde hålet delas, trots att jag slog utslaget i träden till höger och landade bollen straxt över vägen nedanför tee. Arg som bara jag kan bli tog jag träfemman och med adrenalinstinna armar klappade iväg den, nästa på framförvarande 4-boll, fram till vägen, till höger och mask. Vi gör båda bogey, jag fortfarande – 1. På sista hålet missar P-O utslaget och hamnar till höger och precis bakom vägen, jag mitt i gattet. P-O slår sig sedan fram och hamnar till vänster om trädet i hörnet till gattet, slår tredjeslaget kort green i tjockruffen. Jag kort green till höger, puttar därifrån och lägger den 20-30 cm från hål. Par. Vinst av hålet och delad match!!

Hälsar Uffe Tay och P-O.


Stig på banan!

Hej Ute

Har ljust spelat en trevlig ronda med Roger.

Resultat 7/5 till undertecknad.

Hälsn / Stig O´


Under av Mats L!

Hej!

Än är icke undrens tid förbi!

Efter 6 hål var Kjell T 5 upp, men sedan började mitt svaga spel sprida sig i bollen såpass att efter 13 hål var det fortfarande inte mer än 4 upp. Men på 14.e slog han bort bollen med sitt tredje slag och på 15.e måste han ge slag och på 16.e gick han in i skogen med sitt andra vilket gjorde att vi var båda på gren med våra fjärde och då är det tufft att ge slag. Ett olyckligt andraslag till en bunker på 17 gjorde att ställningen efter hålet var ohyggligt jämn. Min drive tråcklade sig genom tallen till vänster utan större skador medan Kjells hookade drive slutade på en stubbe. Därifrån gjorde han ett tappert försök att nå green men bollen kunde inte återfinnas medan Mats, efter sitt tredje slag, låg på fairway 20 m kort om green. Hålet och därigenom matchen uppgiven med resultat 1/0.

Ha det!

Mats


Sture mot Kjell!

Jag har nöjet meddela att matchen mot förra årets finalist (visst var det så?) Kjell slutade i solnedgången med resultatet 1-0 till undertecknad.

Hälsningar!

Sture


Ordning i bilen!Ordning och reda i hantverkarbilen!

Så är det i alla fall hos de hantverkare som varit och byggt UTE-platsen hos oss.

Ser nästan ut som att de var packgruppchefer i det militära.

Sydafrikabesök på Kantarellstigen!Ingrid och Bengt som bor och arbetar i Sydafrika är hemma på sommarbesök och de passade på att besöka oss på Kantarellstigen under ett dygn.

Bengt var siste regementschefen på Södermanlands Regemente och jobbar nu som miltärattaché i Sydafrika. Spännande jobb och kanske tar vi en tur dit för att se hur det är där "nere".

Kul att ni kom förbi!

Avverkning längs spåret!Idag på morgonen så hördes åter avverkningsljud uppe i skogen. Det var nu på tiden att gallringen längs elljusspåret blev gjord.

Stort tack till Bosse Nordebrink på kommunen som beslutat om avverkningen!

Mycket ljusare och trevligare. Inga dolda ställen som skapar oro för löparna. Lätt för snön att komma ner.

Kom under tiden jag såg på en "trädkramare" som undrade varför träden sågades ner och det står väl snart med stora rubriker i tidningen. Konstigt att det inte kommit något ännu.

Maskinföraren berättade att huggaren "sprang" före och märkte träden så att folkstormen kunde utebli. Han berättade även att han bytt sågaggregat på maskinen då det gamla hade varit med i 8 000 h och det nya kostade "bara 550 000:-. Inte undra på att den spännande maskinen måste gå dygnet runt.

Trevlig mats mot Mats!

Sjunde matchen i U 2 spelades under fm och det var mot den alltid välspelande Mats L. Dessutom extra roligt då han är golfdomare och inte sparar på kommentarerna under en runda. Uppförde mig dock väl och inte vid något tillfälle blev jag "bestraffad" av Mats.


Mats tog hjälp av ett antal juniorer från klubben för att värma upp. Kommentaren från Mats var "deras sammanlagda ålder överstiger knappt min"!

Hur gick då matchen?

Fick lämna sex slag och Mats tog tre av dessa, dessutom tog han ett där han inte hade slag och så delade vi två.

Vad blir då detta jo följande:

Tre upp efter nio hål. Mats tog 10:an och sedan kom det avgörande för matchen på 11:an. Mats rätt ut på fairway och här kom ett av mina mindre bra slag för dagen. In i snåren till vänster. Spelade ny boll som lade sig lite framför Mats. Mats i bunker och jag kom inte heller över utan slog i bunkerkanten och rullade tillbaka ner i bunkern. Slog ett perfekt bunkerslag till 40 cm från flaggan, fem slag.

Mats ner i bunkern och efter ett tag räknade han fyra kratrar i bunkern och bollen låg precis över kanten. Inspel sju och där gav han upp hålet.

Det är matchspel det!

Vinst på 15:e och segern skrevs till 5/3.

Nu är det U 2 vila fram till den 8 augusti för egen del men förhoppningsvis kommer det andra roliga berättelser under tiden fram tills dess.

Hur skall jag få flera läsare?

Idag är det cirka 50 läsare per dag på bloggen och jag ser att det inte är samma varje dag.

Några är dock trogna prenumeranter och det tackar jag för.

Vad skall jag då skriva för att få ytterligare läsare och komma lite högre i bloggtoppen?

Kanske inte en miljon i veckan men kanske lite mer.

Vad skall till?

Tips mottages med tacksamhet.

Ringa hem!Så här glad är man om man sovit jättttttelänge i farmor och farfars sköna sängar.

En glad Albin som ringer hem till Skogstorp på söndagmorgonen.

Många härliga upptåg under helgen och det bästa var nog att slå farmor i hockeyspel.

Tropisk natt?

Var det inte en så kallad "tropisk natt" mellan fredagen och lördagen?

När vi kom hem från Trosa kl 00.00 så var det plus 22 grader och det lägsta som var under färden hem var 20,5 grader.

Är inte det en tropisk natt?

Var många fönster öppna och många satt UTE fortfarande när vi anlände hem till Strängnäs.

Trosa Stadslopp!

Det blev rekordtid i Trosa Stadslopps damklass då etiopiskan Degefa Eshetu slog
Marie Söderström-Lundberg 11-åriga rekord på 29:42 från 1999. Rekordtiden blev nu 29:08. Överraskande tvåa blev Frida Lundén från FK studenterna före fjolårssegrarinnan Anna von Schenk som hade lite skadekänning.
I herrklassen blev det återigen Lars johansson från Enhörna IF som vann nu med hela 1.22 min till närmaste tvåan Patrik Andersson från Hälle IF och Oskar Landin förra årets trea.
Damer 8 900 m 1) Degefa Eshetu Etiopien 29:08, 2) Frida Lundén FK STudenterna 30:42, 3) Anna von Schenck Hässelby SK 31:45
Herrar 8 900 m 1) Lars Johansson Enhörna IF 26:50, 2) Patrik Andersson Hälle IF 28:12, 3) Oskar Landin Spårvägens FK 29:18

Tack alla löpare, sponsorer, samarbetspartner, funktionärer och publik!
Tack vädergudarna för att det alltid blir fint väder. Allt sammantaget så blev det det BÄSTA Trosa Stadslopp hittills! Nytt anmälningsrekord (på 2000-talet) med
2 200 anmälda.

Så här ser det ut på Trosa Stadslopps hemsida efter fredagens löparfest.

Var själv där och agerade speaker och för vilken gång i ordningen har jag tappat räkningen på. Fick redan nu uppdrag till den 26:e upplagan nästa år som även då går första fredagskvällen efter midsommar.

Vart for bror?Jo han tog cykel och packning och for till barnbarnet Erik i Östersund. Erik fyllde sju i fredags och kl 18.00 stod Peter på trappan och överraskade alla. Turen avverkades på fem dagar och allt gick bra förutom kullagerras på släpkärran vid lekplatsen i Västerviken efter 500 meters färd.

Tur och bra att det hände redan där så att det kunde fixas på ett lätt sätt.

Frågan är nu om han cyklar hem också?