Snickarhjälp!

Då mina kära läsare så behöver jag hjälp!

Varken Martin T eller Ernst K har visat intresse för mina garagedörrar som nu står på åtgärdslistan.Frågan är hus fasen man byter panelen som sitter på dörrarna?

Tacksam för konstruktiva förslag hälsar UTE.

Banrekord på Onsjö GK

Som f d officer så har jag haft lite "span" på Victor från Onsjö GK och går man in på deras hemsida http://www.onsjogk.com så hittar man där under banbeskrivningen innehavaren av banrekordet och där står det.

Victor inledde med en bogey och sköt sedan åtta par och nio birdie och landade på 64 på en par 72 bana. Inte illa!

Tror nog att det är hans mamma och syster som är på förstasidan och där står det att de vann RM mor/dotter i år.
Kan nog vara så då familjen hade under 10 i hcp. Systern +1,5, Victor 0, pappan 4 och mamma 6.
Blir totalt hcp 8,5 och då kämpar man själv på 12,3.

Mörkt i morgon!

Solen skall ju lysa över vårt avlånga land även i morgon men under fm mellan cirka 10.00 och 12.00 så kommer det att bli en partiell solförmörkelse över oss.

Det är som ni vet månen som passerar mellan solen och jorden och gör att det blir skugga över moder jord.
I norra Kanada, norra Grönland och norra Ryssland så kommer det bli en total solförmörkelse.

Det är bara att hoppas att strålarna kommer tillbaka efter några timmar annars blir det nog kärvt.

Tallin

Måste väl bli några bilder från Tallin också eftersom det även där blev ett stopp på åtta timmar. Vi passade på att ta en bussrundtur under de tre första timmarna och första stoppet blev vid denna stora utomhusanläggning. Här var det bl a cirka 300 000 människor som samlades och sjöng i början av 90-talet då de stora förändringarna skedde. Måste ha varit en imponerande syn att se 300 000 "sångare" på en gång.Nästa stopp blev vid småbåtshamnen öster om centrum och ni minns väl att det var här som sjösporterna avgjordes under Moskv-OS 1980. Facklan var kvar men elden är väl snart framme i Peking.En imponerande strand fanns det om man vände på sig vid småbåtshamnen och byggnaden som ni ser innehåller bl a ett spa som är välbesökt av svenskar.Efter bussrundturen så avslutades turen med en promenad i gamla staden och där varnades det på detta viset för ficktjuvar. Mötte ett svenskt par när vi kom tillbaka till båten och mannen hade där blivit av med plånboken som innehöll
1 100:- och givetvis ett antal kort.

Tråkigt!På det centrala torget var det stor medeltidsmarknad och där fanns MYCKET att köpa.Passerade även förbi den största kyrkan innanför murarna där det var en strid ström med turister som skulle in och titta.Skojiga stuprör hade de också!Långa rader med blombutiker och klädesstånd fanns det men detta var inte så intressant för undertecknad så det får bli små bilder på detta.

   

En god öl fick det bli som avslutning på dagen i Tallin innan vi vandrade åter till båten.


P 10 utvecklasOj vad gamla regementsområde utvecklas. Här ser vi en bild från baksidan av gamla matsalen och till höger byggnaden som bland annat innehöll "markan". Nu blir det inomhusgångar mellan byggnaderna så man slipper regn på sig vid förflyttningarna. En liknande anordning finns mellan Livkompanikasernen och gamla matsalen.
Har hört att bl a "komvux" skall in i byggnaderna och det kanske är de som inte vill ut i friska luften?

Trevlig runda i sjunde omgången av U 2

Under denna dags härliga fm. har Göran och jag tagit oss en vandring längs den gula och den röda slingan på Strängnäs GK:s vackra men ack så torra bana.

Verkligen trevligt att den röda slingan för en gångs skull ingår i 18-hålaren. Det fick dock sin förklaring i och med att den blå var helt avstängt. I morgon är det den gula som är helt avstängd. Anledningen är förberedelserna inför SPM Open och det är fullt ok då de givetvis måste vattna ordentligt så att inte spelarna krossar banan med dagens rull. 

Fick lämna 13 slag till Göran och han knep genast det första hålet. Sedan var han fin nog att ge mig tre hål på raken vilket jag givetvis behövde för hål sju till nio tog han så vi var lika efter nio hål.

Omväxlande spel och efter 13 var vi lika. Tog 14:e där Göran hade lite problem ut till vänster som han inte är ensam om att ha, delade 15:e och sedan tog jag 16:e på ett sandy par. Tyvärr så slog Göran andraslaget på 17:e i bunkern och därmed var matchen över och resultatet skrevs till 3/1.  

Som vanligt en trevlig dag på golfbanan med en trevlig U 2 spelare.Göran "laddar" på den röda slingan.Fina slag på blå trea. Vi fick Janne, ensamspelare som kom ifatt oss, med oss från tian. Vi gick från hålet med tre fina par och givetvis så lagade vi nedslagsmärkena.

Peter Hedblom och SPM Open!

Tyvärr får man väl säga för idag på fm fick jag på golfklubben höra att Peter Hedblom inte kommer till start i kommande helgs SPM Open på Strängnäs GK. Han hade fått inbjudan till USA-mästerskapen som går nästa helg och kommer att åka dit och förbereda sig. Det är de 100 högst rankande som får vara med och när han anmälde sig till SPM så låg han utanför. Trots att han inte spelade i Ryssland i helgen så har han ändock hamnat under hundra. Låter konstigt men så är det och tyvärr kommer han inte till start här i lilla Stängnäs.

Tråkigt tycker nog många för det hade nog varit många som följt honom och hemmaspelarna Stefan och Kjell under fredagens första runda. Nu får de nog någon reserv i bollen och han blir givetvis glad att komma med i tävlingen.

Visby

Under vår kryssning för några veckor sedan så hade vi ett stopp på åtta timmar i Visby. Det första vi stötte på när vi lämnade båten var skeppet Göteborg som på sin rundresa i sommar just nu var i Visby hamn. Imponerande fartyg och på kajen fanns det en stor utställning om fartygets resa till Kina. Mycket intressant.Promenaden fortsatte till Almedalen där det var sista dagen och "de röda" hade sin dag. Partiledaren skulle tala tidigt för han skulle sedan tillbaka till storstaden för att titta på fotboll. Vi passerade fort förbi för vi ville också titta på annat.Vi fortsatte vår vandring och nästa stopp blev domkyrkan där biskopen Lennart Koskinen just höll på att genomföra ett dop. Trevligt att återigen stöta på honom för honom hade jag som lärare på Militärhögskolan under åren 1985-87.
Här ser vi staden från muren ovanför domkyrkan.Vandringen fortsatte runt hela Visby och vi hann även med några affärer och givetvis en lunch på en mysig restaurang vid Stortorget.

Vandringen tillbaka till båten var krävande så det fick bli att ta en paus på ett typiskt gotländsk djur.På kvällen fortsatte båten sedan till Tallin.

Nueov Cup

Idag var det dags för Nuevo Cup på Strängnäsbanan och tävlingen avgörs över 27 hål. Det vill säga att alla tre slingorna skall avverkas.

Hade en mellandag på banan och som vanligt var det par treorna som spökade i och med några bunkerbesök där det gick åt två slag. Par femmorna gick desto bättre med ett antal par. Gjorde även en birdie och den kom på blå två.

Hade tur att få gå i den första bollen och vi gick ut 08.00 och vi pinnade på så vi var i mål lite efter 13.00.

Resultate blev 45 på gul och sedan 43 på både blå och röd. Detta gav 77 netto plus 38 netto och slutsumman 115.
Vet inte var jag hamnade för jag tog mig hem i värmen och har tillbringat resten av dagen under ett parasoll!

Bilder från Bro Hof Slott G CDrivingrangen var som det ska på gräs och här ser ni dagens rep och märken från mina 30 bollar som man för övrigt fick efter att fått sin egen kod till rangemaskinen.Golfer vandrar över den fina stenbron som du passerar mellan andra och tredje hålet samt mellan det sjunde och åttonde hålet.På tee på det nionde hålet.Gott om banarbetare var det och här ser ni några som rensar dammen mellan ettan och nian."Gänget" på tians fariway.Ur Viktors golfinstruktionsbok!

Birdie på ögreenen!

Det 17:e hålet på Bro Hof Slott G C är ett signaturhål för banan och greenen är på en ö och dit ut finns bara en liten gångväg. Vitspelarna hade 126 m och lade upp bollarna fint nära flaggan.

Vi gulspelare hade 97 m och Golfers som slog först lade upp bollen en m från flaggan. Pressen på UTE och det var bara att ta fram P och titta på bollen. Bra slag som landade vid flaggan och fortsatte drygt fyra m.

Vitspelarna puttade först och gjorde enkla par. Koncentration och en putt som satt  rätt i kopp. Birdie och "stor glädje". Nu skulle det bli en till men den smet retsamt vid sidan om hålet men ett enkelt par blev det.

Mikaels kommentar när vi vandrade tillbaka på den smala gångvägen.

"Hur många fyrbollar idag tror ni vandra tillbaka här med tre par och en birdie"?

Jag tror inte att det är många men några är det nog för det var hög standard på spelarna som man såg på banan.

Mina spelkamrater på Bro Hof

Det var min kamrat Golfer som hade lockat med Bro Hof Slott G C så här kommer han på bild och bilden är på 18:e hålet då vi är på väg att avsluta rundan. Golfer gjorde ett fint par på hålet.Vi fick dessutom sällskap med Viktor och Mikael från Vänersborg som var på en liten golfresa till storstaden.
Viktor har noll i hcp och Mikael runt tre och det syndes på deras spel.När vi summerade rundan så landade Viktor på otroliga 43 poäng och när vi slog ut på 18:e så var han ett under banans par. Han satsade friskt och tog fram sin drive för att nå green som var 303 m bort. Han missade med 50 cm och slog i stenmuren som ni ser hitom slottet. Viktor är den bäste spelaren som jag gått en runda med och det var verkligen en lektion i golf.
Själv landade jag på 34 p efter en birdie, två par, 11 bogey, två dubbel bogeys och två par femmor där jag hade nio i. Det var lätt att räkna då jag fick 18 slag på 12,2 i hcp.
Mikael hade 33 p och Golfer landade på 31 p och det är ju inte så illa att alla var över 30 p när vi spelade banan för första gången.

På väg mot eagle!Här ser vi Viktors utslag på det 13:e hålet på Bro Hof igår. Viktor som har 0 i hcp spelade givetvis från vit tee och då mäter hålet 531 meter. Drivern som för övrigt var den enda träklubban i bagen slog han så bollen landade till vänster och bortom bunkrarna. 266 m långt slog han och ni ser böjen på klubban i svingen. Därefter genade han över vattnet och då slog han en järntrea som mätte 215 m. Bollen låg då cirka fyra m till höger om flaggan och putten satte han. Ett enkelt spel det här med golf.

Själv så slog jag i vattnet, droppade i ruffen, slog i vattnet, droppade och slog fram, sedan över green, in på green och sedan tvåputt för att gå därifrån med en nia i protokollet.

Viktor skall för övrigt spela SPM här i Strängnäs nästa helg och det skall bli kul att se honom krossa Strängnäsbanan.
Det är bara att önska honom lycka till!

Flera bilder

Golfer har varit effektiv idag medans jag legat på stranden och ni hittar nu massor med fina bilder från gårdagen på

http://golfers.blogg.se

Veckan fredagscitat en dag för sent!

Man hinner med nästan hur mycket som helst, om man bara inte gör sig någon brådska.

Anonym

Bro Hof Slott Golf Club

Det andra hemliga uppdraget som genomförts är ett besök norr om Mälaren och spel på Bro Hof Slott Golf Club.

Spelade där igår tillsammans med Golfer och vi fick gå ihop med två mycket trevliga killar från Vänersborg.

Golfer kunde inte hålla sig utan satte sig framför datorn redan igår kväll. Själv fick jag hasta vidare till ett grillparty och nu är jag på vät till Albin så innan ALLT om den spännande dagen kommer här så får ni hålla till godo med Golfers mycket fina rapport.

Delar hans inlägg till 100% som ni hittar på
http://golfers.blogg.se

Ha en BRA helg!

"Hemligt uppdrag"!

Då är jag åter vid datorn efter några dagars uppehåll p g a "hemliga uppdrag".

Det första var en tur till Växjö och vi hade valt att åka ons-tors och givetvis så blev det dagarna då sommaren kom. Trevlig stad och som alla städer så hade de en bargata där det var full fart framåt kvällen. Passade också på att passera f d I 11 som var ett regemente med samma arkitekt som P 10. De hade gjort om kasernerna till kontor och det var mycket snyggt på området.

På vägen hem så åkte vi via Lammhult, Småland möbelrike. Var bland annat inne på Svenssons och hittade där en stol som jag funderade på.Som ni ser fanns det en prislapp och här kommer den lite tydligare.Som ni ser så var priset överkomligt om man nu är intresserad av gamla rostiga möbler. Spännande eller hur?

Fanns dock snyggare möbler till lite lägre pris.

    

Vi stannade även till i Linköpuing och gick in på IKEA men där tog jag inga bilder men där var priserna som ni vet något lägre!

Golfkommentar!

Igår under vårt matchspel så kom följande kommentar från en av motståndarna efter Golfers fina utslag på det nionde hålet, gul nia:

"Rakt och tråkigt"!

Frågan är om det var en psykning, konstaterande eller en tanke på att matchen skulle gå dem ur händerna?

Vad är "fel"?

Antti ser vi här på blå åtta och det finns en sak som är lite annorlunda på bilden.

Vad är det?Lycka till!

Vidare i Stadiumgolfen

Det gick vägen!

Motståndarna igår slår 100 m längre än både Golfer och mig så det var ett tufft motstånd som vi mötte men golf är golf och vad som helst kan hända. Givetvis så gjorde det så också.

Golfer hade taktiken "vilseledning" och det kan ni läsa om på
http://golfers.blogg.se så han vann sin match med 6/5 mot Antti. Mycket säkert spel igår av Golfer!

Själv så spelade jag mot Micke och fick sju slag vilket innebar att jag hade slag på de tre första hålen. Då "nöp" jag till och ledde med tre efter tre hål. Säkert par på fyran och sedan tog han femman och sexan där jag inte hade något slag.

Avslutade gula slingan med tre par vilket innebar att jag var två upp vid vändningen.

Delade 10:a då jag hade slag. Sedan åter tre par vilket innebar att jag hade fyra upp efter tretton hål. Micke missade parputten på 12:an och jag hade slag på 13:e.

På fjortonde kom sedan dagens dåliga slag! 100 m kvar och bollen rätt ut i skogen till höger. Kan någon förklara dessa slag för mig?

Tre upp och fyra hål kvar - då kom avgörandet - Micke som jag på hålet innan, rätt ut i skogen till höger, och p-bollen i bunkern. Slog ut ett säkerhetsslag. Vi hittade massor av bollar i skogen men inte Mickes. Puttade in på green, lite fegt men match är match, och Micke slog upp på green och gav upp matchen.

Seger med 4/3 och totalt 4-0 i matchen och vi är vidare till fjärde omgången.

Då får det bli lite stilbilder som avslutning och det är tur att det inte är stilpoäng i golf!


Golfer slår ut på blå åtta.


Golfer testade även kameran på mig upptäckt jag när jag tömde kameran.

I morgon gäller det!

Det är dags för tredje omgången i Stadiumgolfen som ni nu vet heter något annat.

Icke för ty så möter Jonas och jag grabbarna från Sundbyholm som förra året slog ut oss i femte omgången.

Jag möter deras bäste spelare som har 4,9 i hcp och Jonas motståndare har 5,9 i hcp.
Själva spelar vi för dagen på 12,2 och 13,7.

09.50 slår vi ut och det är gul och blå slinga som gäller och givetvis så finns resultatet på nätet men jag kan inte garantera att det är direktrapportering.

Vi hoppas givetvis på revansch i år!


Sommarstädning!!!!!!!!!!!!!

Hur kul är det på en skala att städa ett uteförråd?Det kan man ju fråga sig men det är vad som vi har gjort idag. Ingen golf och inte heller någon titt på tv vad det gäller golfen i England. Hade dock datorn på så jag kunde följa spelet.
Tänk vad mycket prylar som det får plats i ett sådant här litet förråd. I morgon
så bär det av till soptippen med ett stort lass.
Det är inte så roligt men det blev mycket fint efter "rensningen".
I morgon är det dags för lekstugan att få sig en duvning.


Strängnäs DrumcorpsI början av augusti så går VM i USA och där skall givetvis Strängnäs Drumcorps vara med.
Igår var det stort genrep på Vasavallens grusplan och det var mycket publik på plats.
Lasse Ö hade övat gruppen i sju dagar och varje dag hade de hållit på minst 10 timmar.
Det hade givetvis gett resultat och det var ett mycket proffsigt program som de genomförde.
Det är bara att önska dem lycka till i USA och förhoppningsvis så kommer de hem med den STORA POKALEN.


Ungar!Nu har rådjuren fått ungar så nu gäller det att verkligen hålla 30 km/h i Finningeområdet.
Dessa upptäckte vi endast några meter från Brunnsvägen och de är verkligen gulliga.

Kryssning

Förra helgen så var vi på en kryssning till Visby och Tallin. Kan konstatera så här efter att gjort kryssningsdebut att det nog krävs att man tar med sig fyskläder på nästa kryssning för annars kommer man nog hem något "större".


Så här stor var inte vår båt utan den här mötte vi i Tallin. Vi åkte med Birka och den var stor nog.


Vi gick givetvis den guidade turen upp på bryggan och här ser ni kaptens plats vid angöring.
Kändes lite som att hänga i luften.


Måste ju även passa på och känna på kaptensstolen.


Mötte ju även andra fartyg ute till sjöss.


Programmet var fullmatat och bl a så var det två shower varje kväll som dessutom var sevärda.


Sista dagen in till Stockholm passerade vi även dessa öde öar som dock var massinvaderade av skarvar. Konstigt att man inte skjuter bort lite fåglar för vad jag vet så ställer dessa fåglar bara till oreda.
 
Trevlig kryssning som kan rekommenderas.

Riddardagar i Mariefred

Här kommer ett tips för dig som inte har något inplanerat i helgen.
Tag en tripp till Mariefred och besök riddardagarna där. Varje dag så har de tornerspel och igår så var Albin, Mats och jag där och hejade på kungens riddare. De kämpade mot de övriga riddarna och de stod till slut som segrare i kampen.
Föreställningen pågår knappt en och en halv timme och är mycket prisvärd.


Här ser vi den svarte riddaren som försöker få de fem ringarna på svärdet.
De flesta riddarna tog alla ringarna och det var imponerande att se.


Det fanns även gycklare och här ser vi han som var på vår sida och han "lekte" bl a med elden som han till och med en gång släckte i byxorna hur varmt det nu kan vara.


Alla sex riddarna uppställda efter fullbordad kamp.


Här ser vi den sjunde riddaren med svärd och sköld som hans farmor köpt.
Han heter riddare Albin.

Veckans fredagscitat

Livet har lärt oss att kärlek inte består av att
stirra på varandra utan att titta i samma riktning.

Antoine de Saint-Exupery

Gubbracer!Nu har min gamla fina Boomerangvagn fått ge vika för en sådan här populär "gubbracer". Efter att ha provat Kerstins vagn idag så fick jag ge mig. Den går mycket lätt att rulla så det var bara att köpa en. Hade lite "vinstpengar" hos Stoffe så den blev nästan gratis. Kul att få sådana här fina priser när man lyckas med spelet.

19:e hålet!Det var som sagt ett ordentligt 19:e hål idag som sponsrades av ett känt bryggeri som nog har varit på någon bild tidigare. Här ser vi B-E studera grabbarna som tog igen sig ordentligt efter rundan. Tyvärr hade vi vår resa hem att tänka på så vi får väl besöka hålet när Golfresan kommer till Strängnäs den 24 augusti för då kan vi ju ta cyklarna hem.

Ni övriga i bollen är hjärtligt välkomna till oss i Strängnäs men vi kan inte garantera att vi kommer i samma boll.

Utan byxor på golfbanan!

Det gäller att kämpa även på en golfbana. Idag fick vi se ett exempel på detta på det sjätte hålet. Pappa Tomas slog som vanligt långt men motvinden gjorde att den inte gick helt över vattenhindret. Bollen låg 10 cm från vattnet och tyvärr på den högra sidan av hindret.

Då kom följande från Tomas till sonen Martin, "Vill du vinna?". Självklart, så det var bara att ta av sig skor och byxor och kliva ner i sjön och med vatten upp till knäna slå fram bollen tiotalet meter.

Tomas lade sedan upp bollen snyggt på green och efter en tvåputt gick de från hålet med fem i på par fyrahålet.
Det kallar jag kämpatakter.Martin återvänder till skor och byxor!

Röda siffror!

Idag så var det dags för en återresa till platsen för BELUT-kampen i våras. Vi var ju på Nynäshamns fina bana och idag var det "Golfresan" som hade tävling så det var bara att anmäla sig. Denna gång så fick vi spela "sjö" och "berg" så nu har vi spelat alla tre slingorna då vi inledde med "dal" förra gången.

Efter att ha spelat alla tre slingorna så är min rangordning "sjö", "berg" och sedan "dal". Dock skall sägas att alla tre slingorna år mycket fina och standarden på anläggningen är av yppersta klass så banan är verkligen värd ett besök. Det är inte så konstigt att anläggningen förra året blev "årets anläggning".Här ser vi dagens boll då det återstod två hål. Dock skall sägas att det endast återstod ett spelhål och sedan var det "nittonde" hålet som hägrade. Från vänster ser vi B-E, far och son Tomas och Martin och kompisarna Jan och Olle.

Vi hade mycket trevligt i bollen och det blev röda resultat för oss alla tre. Tomas, som är den andre spelaren som jag mött som använder omvänd fattning i sitt högerspel - och har 4,4 i hcp och slår väldigt långt, och Martin lyckades bäst med 67 netto efter 39 brutto ut. Kompisarna kom tvåa på 69,0 och där kan noteras att officeren Olle som har 31,5 i hcp och tog grönt kort i höstas nog snart är nere i 10-15 i hcp. Själva var vi "sämst" i bollen på 69,2 hur man nu kan ha det.
Vi hade 44 ut och 42 hem och enda plumpen var en åtta i på tredje hålet som är ett par fyra - inte bra!

B-E hade idag mycket bra utslag och puttade som en gud så frågan är om vi inte skall vänta ett tag med nästa BELUT-match för just nu är han het.

Trevlig dag och tack för sällskapet!

Birdie på flyttat hål!

Gjorde en fin birdie häromdagen på gul sjua. Tredjeslaget direkt i kopp från 100 m. Detta efter ett något sämre utslag och sedan ett slag fram till 100 m.

Tyvärr så hade någon varit där och flyttat koppen så det blev till slut fem i!


Albin och Fantomen!

Har du riktig tur när du är i Parken Zoo i Eskilstuna så kan du stöta på Fantomen. Den här gången var han utanför sin grotta men stämpeln hade han med sig så Albin fick givetvis en Fantomenstämpel på handen.Lite läskigt är det så det gäller att vara på sin vakt!

Självgående golfvagnEn sådan här vagn är det en av kamraterna i H 45 laget som har och det speciella med den är att den är självgående.

Du styr vagnen med en lite dosa och det ser rätt kul ut när vagnen kommer rullande och byter riktning hej vilt. Det är bara att hoppas på att signalerna går fram så att vagnen inte börjar leva sitt eget liv.

Veckans fredagscitat

Bättre en dålig dag på golfbanan
än en bra dag på jobbet!

Hört på golfbanan.

SommarmatDet här är ju riktig sommarmat och det brukar ju vara männens uppgift att sköta om grillen.

Varför är det så?

AssistancekårenIgår så var det dags för årets sjätte match i U 2 och det var Lasse K som stod för motståndet.
I bollen gick också Inger och Göran från Botkyrka som har sommarstuga i Malmköping och som hade bokat in en runda golf denna varma och härliga dag.
Lasse försökte muta mig med mycket fina bollar som går långt och rakt och det tackar man för.
Nej så var det inte - fick dessa fina bollar när vi spelade på Mosjö för en månad sedan men de kommer ju från Lasses organisation.
Mycket trevlig runda och vi spelade gul och blå och på det 12:e hålet var det klart. Seger med 7/6 men det speglar inte matchen. Lasse som slår otroligt långt hade siktet fel inställt när han skulle spela in på green så när han får till detta så kommer ni som har honom kvar att få en ordentlig match.

Stadiumgolfen tredje omgången

Då har lottningen kommit för den tredje omgången i Stadiumgolfen som skall vara spelad innan juli månads utgång.

Det verkar som att det är samma lag med i år som förra året för återigen har vi fått motståndare som vi mötte förra året.

Det är de två ungdomarna från Sundbyholm som slog oss i den femte omgången förra året. De har fyra och sex i hcp och förra året så varade matcherna fram till det 17:e och 18:e hålet. Kom ihåg att jag bl a delade blå åtta på birdie så det var en tuff match. Rundan var dessutom trevlig så det kan nog bli kul i år igen. Vi har återigen hemmamatch så kampen kommer att gå på Strängnäs GK.

Grabbarna kom tyvärr inte vidare från Sverigefinalen men de som vinner i år har fortfarande chansen.


Grattis 60-åringen!

Idag vet jag att en av mina flitigaste läsare fyller 60 år.

Grattis Magnus E på den stora dagen och ha det bra med tårta och annat gott!

Hoppas att du fortsätter läsa bloggen och att du har glädje av den även i fortsättningen.

Hurra, hurra, hurra, hurra för Magnus!

Jordgubbstjuven!Det är bra att vara liten ibland! Då är det bara att gå in under grannens nät som skyddar jordgubbarna och ta för sig.
Ni ser dock att Albin får lite hjälp av jordgubbsägaren för att hitta de riktigt fina "gubbarna".

BELUT på plats!Då var gubben levererad efter gravyr!

Kan meddela att det på den vänstra sidan står

UTE
2000 Ängsö
2001 Tortuna
2002 Sundbyholm
2004 Nora
2005 Vassunda
2007 Körunda

och på den högra

B-E L
2003 Orresta
2006 Kallfors

Nu är det snart dags för B-E L att välja bana för årets kamp och frågan är vilken det blir. Han behöver bara meddela mig senast 24 h innan kampen så det är svårt att träna på kommande bana.

Sundbyholms GK

Idag var det singelutbyte på Sundbyholms GK. Startade i sista A-klassbollen och vi hade mycket jämt hcp i bollen. Själv 12,1, Christer från Strängnäs 12,2, Joakim från Flen 12,3 och Sven-Åke från Eskilstuna 12,9. Jämt så det förslår.Här ser vi de glada bollkamraterna efter utslag på det 17:e hålet. Trots det något svajiga spelet så var humöret på topp och vi hade trevligt i bollen.

Själv så började jag med att ligga åtta över efter fyra hål och då kunde det bara bli bättre spel vilket de också blev. Första nio på 48 och sista nio på 44 vilket gav 92 brutto och 78 netto. Då vi alla fyra varvade bra spel med mindre bra spel så lyckades jag bli bäst i bollen. Övriga hade 80, 82 och 90 netto. Vinnaren slog 66 netto.

Endast en birdie hade vi och det var Joakim som gjorde en fin birdie på det långa 12:e hålet. Par fyra och lång och uppför men idag hade vi för ovanligheten medvind på hålet. Det blev även två par och själv gjorde jag en bogie på hålet så totalt 16 slag på detta svåra hål. Inte illa grabbar!Christer vandra uppför mot den sista green. Inte så mycket folk kantade fairway som på Masters men pampigt är det.

I övrigt är banan ok förutom greenerna som är klart underkända. På den ena får du ta i så mycket du orkar och på nästa rullar det som bara den. Inte roligt att spela på sådana banor och helhetsintrycket blir tyvärr ett IG på banan. Hoppas de får ordning på greenerna i framtiden för banan är rolig att spela.

Fina rådjurSå här fina rådjur har vi på våra tomter i Finninge. De hoppar omkring och äter i trädgårdarna och det är tur att man inte är någon större odlare för då skulle man nog inte uppskatta djuren på samma sätt.

De är fina att se på men man får ta det lugnt i trafiken för de hoppar vilt över vägarna också.

Halva året - golfsammanfattning

Då har halva 2008 gått och det är dags att sammanfatta sitt golfande.

56 golfrundor

15 utomlands

30 tävlingar

13 matcher, 9 vinster, 2 oavgjorda, 2 förluster

17 singeltävlingar, 2 sänkningar, 1 inom zonen, 14 höjningar

Började året på hcp 11,5 och idag är det 12,1.

Fortsättning följer!

Speedway

En av två stora sporter i Eskilstuna är speedway. Den andra är givetvis handboll och GUIF. I veckan var det hemmamatch för Smederna mot Lejonen och Jonas hade vunnit biljetter på jobbet så han tog med sig Albin och far på tävlingen på Gröndal.

Där träffade vi även B-E L som brukar ta ut sin mc och åka dit och titta.Fullt ös på banan.Albin har givetvis hörselskydd när han är på speedway.Fikapaus ingår också.

I de yngres gäng!

I går kväll så hade "de yngre" återigen kallat till match i H 45. Denna gång var det bortamatch mot Katrineholm på Robert Karlsson hemmabana. Gick ut som femte man då jag efter helgens hcpsänkning passerat Göran.

Spelade mot Lasse som var betydligt yngre och som jag fick lämna tre slag till. Slog i vattnet redan på första hålet men tog igen det på tredje hålet. En birdie på det sjunde hålet gjorde att jag seden låg ett upp efter nio hål. Tog sedan 11:e där han hade slag. Sedan kom dagens dåliga utslag och korthålet var därmed Lasses. Två delade hål i skogen och sedan åter ett till mig. Delat korthål och dormy två till mig. På 17:e sänkte han sedan en långputt för seger på hålet och det skulle avgöras på sista hålet. "Tyvärr" slog han bort sin boll så jag kunde fegspela hem hålet och en ny vinst, denna gång med siffrorna 2/0 vilket för den oinvigde betyder två hål upp och inget hål att spela.

Tyvärr blev det lagets enda seger. Urban spelade oavgjort och övriga fyra förlorade. 9-3 till hemmalaget men platsen i A-gruppen till hösten var redan klar före matchen.

Undrar om man får något ytterligare bud från lagledaren Ulf E till hösten om att vara med i "de yngres gäng"?Sveriges finaste golfhål enligt Göran Zachrisson! Det femte hålet och det är ett par fem på 345 m där green som ni ser finns långt ute i sjön. Lasse förbereder inspel och jag kan avslöja att vi båda gjorde fina par och delade hålet.


Veckans fredagscitat!

Bättre förlora något
än att aldrig ha haft något.

Sommarjobbaren - vad gjorde han?

Läste i tidningen häromdagen att många husägare använder semestern till att "dona" med sitt hus och sin trädgård. Detta var vad grannen L gjorde häromdagen och han kom och ringde på för han ville att jag skulle ta en bild på honom så att han kunde visa hustru vad han gjort. Tog givetvis en med den egna kameran också.Frågan är vad han hade gjort. Vad tror du?

GolfgarderobenPå golfbanan gäller det att synas så att man inte blir "skjuten" av andra spelare och då är det bra att ha färgglada kläder på sig.

Här ser ni en dal av UTE:s garderob och de som ännu inte gjort debut på banan är de gröna som i måndags inköptes på Peak.

Strands GKStrands GK är en mycket trevlig folkgolfbana mellan Strängnäs och Eskilstuna. Den är helt i klass med många vanliga banor och i år har de fått grästee på samtliga hål vilket förbättrar banan med 100 %.
Här ser ni det tionde hålet och kamraterna i bollen framför är på väg till sina bollar. Ulf D T T fick här på ett mästerslag vilket landade långt framför de två bunkrarna som vi vanliga givetvis har i spel.
Vid banan finns även övernattningsmöjligheter och dessutom finns en mycket trevlig restaurang.
Strands GK är verkligen värd ett besök.