Käppar i hjulet för Hasse!

Hej UTE!

Har spelat min sista match i gruppspelet för 2009.

GRUS I MASKIN FÖR HASSE.

I kvällens match på Gul / Blå slinga mellan Hans och undertecknad konstaterade vi på första tee att jag hade ett slag på Gul 2, detta var förutsättningen för machen. Vi började med varsit par, fortsatte med par på tvåan där jag hade slag. 1 Upp. Trean behöver vi ej prata så mycket om men Hasse tog tillbaka A/S. Hål 4, 5, 6, 7 och 8 gör Hasse par på, jag gör par på 7 och 8. Hasse är 3 Upp.

Börjar fundera på hur detta skall sluta! Hasse är 2 över banans par efter 8 hål
.

Gul 9 missar Hasse utslaget kort om vattnet, slår 2:a i vattet. Jag ligger mitt i fairway förbi pumphuset, efter ett slag till av Hasse får jag hålet. Hasse 2 Upp.

Vi delar Blå 1:a jag tar 2:an och 3:an ställning A/S. Vi delar 4 och 5. Blå 6 lägger jag upp bollen pinn haj, 3 m till kopp. Hasse trycker ut sin boll till höger i ruffen. Vi letar men hittar den ej, Hasse ger mej hålet. 1 Upp. 7:an delar vi, på 8 slår vi bra utslag bägge två, Hasse känner trycket öka, han är på green på 1 slag mer än mej. Jag sätter birdeputten och machen är slut 2/1

Kollade genom resultaten för återstående matcher i Ben Hogan.

Kan bara sitta och vänta på en spännande upplösning i Gruppen.

Vid datorn

Torbjörn D


Idrisgolf på Arninge GK

Idag var det dags att ta ut årets lotterivinster vad det gäller golfspelandet. Två friplatser sedan förra året, Sture och UTE, samt sex nya lotterivinnare styrde tidigt i morse kosan till Arninge GK för årets drabbning.Gänget samlat innan tee off.Lite tur skall man väl ha och utslaget 20 cm före vattnet på sjunde hålet. Slaget runt 210 m och sedan ett inspel och tvåputt så här kom dagens första par. Lite sent men till slut kommer de.Sture, vänsterspelaren, hade problem med fairwayträffarna men på det 15:e hålet kom den första och den följdes upp med ytterligare två bra slag och en birdieputt som stannade 10 cm från hål. Enkelt par på det 469 meter långa hålet.P-O blev dagens glada vinnare som slog till med en av de bättre rundorna för säsongen. Fina 74 netto på en ny bana.

Grattis P-O!

Lagtävlingen, med en massa extratävlingar, vann P-O tillsammans med Stig så de har nog en golfrunda säkrad även nästa år.

Resultat

P-O 74
UTE 82
Stig 84
Hans 88
Pär 89
Sture 89
Christer 90
Markku 91

TACK PETER FÖR DE FINA PRISERNA OCH EN TREVLIG DAG!

En helg med Albin

I helgen var det storfrämmande. Det var Albin som var här från lördag till söndag. På lördagen blev det en sväng till golfbanan och lite golfträning. Pappa Jonas och farmor var också med så det var ett riktigt slående på rangen.

Albin som är vänsterhänt slår från höger men vi får väl se vad det blir i slutänden?Han är även en trevlig åskådare som uppskattar grannens slag.Vi hade cykeln i bagageutrymmet så Albin och farfar tog en lugn hemfärd. Efter ett tag stötte vi på Göran G som höll på att rensa rabatterna men det var mycket roligare att förevisa mc för Albin. Det framkom att Göran hade fått mc i 50-års present av sin fru och det framförde givetvis Albin till farmor när vi kom hem.Efter ytterligare en bit så var det en lekplats som lockade och det märks inte på Albin att det var gips i 1,5 månader för en tid sedan. Full fart igen.

Bredvid lekplatsen bor Magnus som vi stötte på som tyckte att det är alldeles för mycket golf på bloggen just nu så här kommer lite annat Magnus.


Hemfärden tog tid så till slut blev vi "efterlysta" då djungelgrytan var klar.

Men det behöver ju inte gå så fort i alla lägen och det är mycket som skall utforskas.

Hasse S rullar på

Hej och god kväll!

Jag mötte Kjell T i eftermiddags (söndag). Vi spelade riktigt bra bägge två men idag drog jag det längsta strået.

Resultat 3-1 till undertecknad.

Mvh

Hans

Janne och Purjo

Fem U 2 spelare ställde upp i torsdagens Mellansvenska Seniortour i Strängnäs.

Bäst i B-klassen blev Christer E med en 89 runda. Därefter UTE med 90, Purjo med 95 och Örebro-Janne med 97.
Lite tufft att vi hemmaspelare "sabbade" för Örebro-Janne då han innan tävlingen låg bra till i sammandraget.

Bengt-Erik spelade i C-klassen och kom i mål på X. Var nog en reaktion efter tisdagens HIO.


Den glasögonprydde Purjo vandrar in mot 18:e green.


Örebro-Janne spelar elegant in på 18:e green.


Purjo och Örebro-Janne väntar på att få tacka för matchen.

Veckans fredagscitat!

Ungdomen varar mycket längre än ungdomen tror.

Comtesse Diane


Debuten på MST

Mellansvenska SeniorTourenSå här såg det ut på ledartavlan när det återstod två trebollar. "Tyvärr" kom det in ytterligare tre spelare på 89 så det blev till slut en femte plats.

Hade en tung dag på banan och flera puttar som var nära men inte gick i. Två bollar i vattnet också, den ena som vinden tog på gul fyra och den andra i vattnet på gul nia. Då tror ni att det var från tee men det var det inte. Jättefint utslag som låg mitt i fairway i höjd med pumphuset och sedan skulle bollen långt. En klack och bollen nästan mellan benen och med god fart rätt i vattnet. Tänk så det kan bli.

Spelade ihop med Ingemar från Surahammar som jag låg två efter vid vändningen men som jag sedan kom ifatt och förbi. Vi hade mycket trevligt i bollen och jag tackar så mycket för de greenfeecheckar som jag fick. Skall givetvis utnyttjas på banan i Surahammar.

Kul tävling och det kanske blir flera nästa år.

Willy vs Christer B!

Hej!

Jag spelade mot Christer B som spelade dubbelmatch. Jag vann med 7-6 men har inte koll på slutställningen mellan Christer och Janne E (Janne vann).

Vi hade ett otroligt underbart väder, slutade regna 45 min innan utslag.  

Willy

Golfbil i terrängen!


Kom ifatt dessa två herrar från hemmaklubben på röd nia för några dagar sedan. Deras utslag hade väl inte varit helt ok så de låg något kort och fram till höger ner mot ettans green.

Den något yngre bytte under vintern höft så han kör än så länge bil och den drygt 80-åriga Lennart hade tagit plats bredvid. Ni ser Lennart bakom trädet iförd vit keps så det var nog hans boll de letade efter och det verkar som om de hade lånat en terrängående golfbil.

Spännande såg det dock ut och de klarade bilen men jag vet inte hur det gick med bollen!

Tourdebuten

Mellansvenska Seniortouren!


Det låter väl det!

I morgon är det debut på Touren och det blir på hemmabanan. Touren gästar Strängnäs och det är givetvis en schratchtävling. Dock uppdelad i tre klasser, 0-10, 10,1-15 och sedan från 15,1 och uppåt.

Örebro-Janne har varit med många år på Touren och han skall även vara med i morgon. Han går i samma boll som Purjo och även HIO-spelaren Bengt-Erik kommer till start.

Själv går jag ut 08.20 tillsammans med en "kille" från Surahammar.

Blir väl att fila på klubborna i kväll, eller det kanske är onödigt?


Bra spel och storseger!


Här ser ni scorekortet från gårdagens match mot Leif från Gripsholms GK. Fick ett slag och det hade jag på gul tvåa.
Som ni kan konstatera så gick det BRA igår och efter åtta hål var jag åtta upp.

Gjorde med de skänkta slag som var korta följande på de första nio: par, p, b, b, p, p, b, p och p (39 slag).

På korthålet, fyran, låg jag i bunkern och Leif på green och jag slog upp och tvåputtade. Vad gjorde då Leif? Jo fyrputtade!

Han tog sedan nia då han gjorde birdie och jag gjorde "bara" par.

Hur gick det då sedan?


Han tog sedan 10:an på b då jag skulle testa en chipp med åttan då jag hade 15 m kvar. Ingen lycka test så det blev en dubbel.

Gjorde sedan två par så segern skrevs till 8/6!

Har upplevt en sådan här seger en gång tidigare och det var sista matchen som H 45:a 2006. Borta mot Viksberg så vann jag min match med 8/7.

Tänk vad roligt det är med match men det är inte så roligt när det skenar iväg på detta sätt.
 
Eller är det det?

Seriesegrare!


Här ser ni storpubliken som stod och väntade på oss i sistabollen igår. Måste då avslöja att det var omvänd startordning igår eftersom den sista Gripsholmsspelaren, min motståndare, kom insladdande på parkeringen fem min före start. D v s de med högst hcp gick först och de med lägst hcp sist.

Det behövdes oavgjort eller vinst för serieseger och det lyckades vi med. Segern skrevs till 8/4 och det var redan klart då vi kom till green för "åskådarna" ledde med 6/2.

En omgång återstår men då står vi över men det är som sagt inget lag som kan jaga ifatt!

GRATTIS TILL SEGERN!

HIO av Bengt-Erik


Så här glad är man om man har gjort HIO på Strängnäsbanan!

Det var Bengt-Erik som igår slog till under H 55 matchen mot Gripsholms GK. På det åttonde hålet, gul åtta, tog han fram järnfemman ur bagen och slog till. Bollen gick så fint över bunkern och rullade som den alltid gör från vänster till höger på green och rätt i kopp.

Bengt-Erik som "sommarjobbar" på banan kanske själv hade koppat på morgonen men när jag åt lunch på klubben idag så fick jag höra att det var en annan H 55 gubbe som koppat igår och satt hålet på rätt plats.

Då Bengt-Erik gick i första boll så fick vi efterföljande ett trevligt mottagande efter att hålat ut och det var tur att det var cykel till banan igår.

Kom även att tänka på motspelaren i matchen och det måste vara ett hyfsat svårt läge att ta på plats på tee och försöka klämma i med en HIO för att dela hålet. Det gjorde han inte och han kom inte igen utan Bengt-Erik vann sin match med 5/3.

CB:s första vinst!

Då kom rapporten från CB.

Hej Ulf!

Efter en lugn och trevlig golfrunda med Purjo lyckades jag äntligen få en vinst denna säsong. Det blev 4-3 till undertecknad.

Hälsningar CB.

Måndagshöjning!

Fint väder och massor med uppgifter som lades åt sidan för en golfrunda. Träffade på Roger som är inne i ett "helt vidrigt" socketspel, Christer som spelar golf varje dag och 78-åriga Åke som redan kl 07.00 hade avverkat nio hål och fick gå med dessa herrar (Åke gick bara första nio skall jag väl avslöja).

Återigen gul och blå och det blev 43+44 och 16+15 vilket innebär ett hcp på 11,2 efter dagens runda. Två streckade hål på andraslingar, fyra ettor och sju par är väl helt ok en måndag så här i augusti.Strängnäs "meste golfspelare" slår ut på blå nia. Frågan är hur många rundor han spelare på banan på ett år?

Verkar som CB-vinst!

Fick just mail från Purjo med följande text:

Sänder ett litet mail om vår match UE-CB. 

Lämnade 13 slag vilket var i mesta laget när CB spelade sin bästa golf för året. Första nio gjorde han 20 p och ledning med 1-0. Andra slingan, den blå, visade sig gå samma väg och CB blev därför alldeles för svår idag.

Resultatet  får CB  skriva om, vi hade som man brukar säga gott sällskap och tur med vädret.

/Ulf E

Bara att invänta CB:s rapport!

Sista matchen i H 55

I morgon är det dags för den sista omgången i H 55 för Strängnäs GK:s lag. Det är återigen en hemmamatch och denna gång mot Gripsholms GK då vårmatchen blev i Mariefred i stället för i Strängnäs m a a de dåliga greenerna här i Strängnäs.

Sista omgången genomförs nästa tisdag men då står Strängnäslaget över.

Förutsättningarn inför morgondagen är att om det blir oavgjort eller vinst så är seriesegern klar.

Uttagna för hemmalaget är

Förstabollen - Urban och UTE
Andrabollen - Kenneth och Hans
Tredjebollen - Anders och Bengt-Erik


"Golfresan" i olika väder!


Så här såg det ut på första green igår när tävlingen Golfresan gick av stapeln här på Strängnäs GK. Bengt-Erik och jag hade valt tidig start då jag hade andra uppdrag som väntade under dagen. Fick gå i första bollen kl 08.00 tillsammans med bilåkande Sören och Roffe.

Alla andra var trebollar och då det var greensome så var det många bollar i spel och lusigt tempo med anledning av vädret. Det tog nog tid för de som spelade efter oss.

Kollade på yr.no innan avfärd till banan och det skulle sluta regna kl 10.00 och sedan skulle solen komma. Mycket riktigt. Vi hade 10 hål med regn och blåst och då golf för min del är en vackertvädersport så var det mest en "trevlig morgonvandring" mot 18:e green. Här kan man snacka om olika förutsättningar i tävlingen.

Vi gick på drygt 3,5 h så de hade till och med missat att placera ut beställaren på 18:e tee, så snabba var vi. Det blev 16 poäng ut och 12 hem så totalt 28. Medspelarna hade 13 ut och efter några hål på andra slingan var de om oss så då gällde det att bita ihop. På sju hål hade vi gnetat ihop sex poäng men sedan slog vi till med två par och sex poäng som avslutning. Sören och Roffe tröttnade och streckade de sista tre hålen och slutade på 22 poäng och en köplats i tävlingen.

Vi kom totalt på 80:e plats av 105 lag.
 
Vad det gäller vädret kan inte alla skylla på detta. Linus och Linus som startade 08.20 hade 41 poäng och slutade tvåa. De har runt två i hcp och då gäller det att hålla ihop spelat.

Vann gjorde två killar i 35-årsåldern från hemmaklubban. Den ena med runt 25 i hcp och den andra storspelare med + 2 i hcp. De hade 42 poäng och vann en golfresa till något härligt resmål i världen. Grattis!

Vad gäller bilden så är den inte från gårdagen utan från Bathala på Azorerna våren 2007.

Fredagstävlingen

Igår var det sponsorgolf på Strängnäsbanan. I vanliga fall så blir sponorerna inbjudna till DI-golfen men i år så finns det ingen DI-golf p g a de "dåliga tiderna" så då blev det en mycket trevlig sponsorgolf med enbart sponsorer.

Tyvärr kom bara fyra lag till start tillsammans med ett lag från golfklubben. De som deltog var Mälarmontage, Hälsoskaparna, Bernhardssons Möbler och Strängnäs bärgning och transport.

Hade blivit "kallad" av  Lars som äger det sistnämnda företaget och utöver oss två var även Pär med i laget.

Tävlingsformen var scramble och vi var tvungna att ha sex utslag vardera. Slingan var för dagen gul och blå.

Började med en lätt birdie där vi tog Lars utslag och sedan slog ha själv in till 2 dm från flaggan. Gjorde en bogie på tvåan och sedan par fram till åttan och nian där det återigen blev birdie. På åttan var jag själv när HIO och Pär som puttade först satte lätt putten. På nian var vi nästan upp på green efter monsterdrive av Lars osh sedan slog både Pär och jag till greenkant.

34 slag ut och två under.

Sedan följde sex par och två bogie och ett avslutande par. När det var sju hål kvar hade Pär fyra utslag kvar men det löste vi bra. Tyvärr puttade vi alla tre fel på sjuan och på åttan fick vi ta ett något dåligt utslag från Lars. På nian delade Pär fairway och slog sedan upp till flaggan och liksom på åttan blev det en koppsnurr från birdie.

38 slag in. Totalt på par och med hcp 15 så slutade vi på 57.

Mälarmontage vann på 51, vi tvåa tack vare lägre hcp då även Hälsoskaparna hade 57, Bernhardssons 59 och golfklubben 61 även fast de hade pron Anders och proffset Pelle i laget.

Efter tävlingen god middag och trevlig samvaro samt prisutdelning.

Tack Lars för inbjuda och tack golflubben för ett trevligt arrangemang.

Veckans fredagscitat!

Den enda människa du kan ändra på är dig själv.

Svenskt ordspråk

En ny oavgjord!

Hej Ulf!
 
Vi delade till slut på 18:e, således noll / noll.
 
Hälsn Stig O´ och Torbjörn D.

Åttonde matchen

Vänsterspelaren "Järndoktorn" stod för gårdagens motstånd och det blev veckans runda, gul/röd. Det var första gången på två månader som jag kom ut på den röda och upptäckte då att de vita pinnarna bytts ut mot röda på "Solbergahålet". Blir ett nytt hål i och med detta.

Fick lämna sju slag till JD och då är det att lämna slag på de tre första vilket känns tufft. Gick dock bra då jag vann två och delade det tredje. På ettan och tvåan gick JD i diket och på trean gjorde jag en bogie efter bunkerbesök och JD bjöd på en dubbel.

Två delade, vinst på "Utsikten" och sedan tre delade vilket innebar noll förlorade hål och en ledning på tre efter nio hål.

Förlorade röd ett där JD  hade slag och gick i på en bogie. Tog tvåan och trean på fint par och uppgivet hål då jag låg en meter från pinnen och JD låg i tjocken mellan tee och green. Förlust på fyran där JD gjorde ett fint par och jag missade den korta men sneda parputten.

Tre upp när JD hade två hål med slag framför sig. Första delade vi då jag gjorde bogie och JD en dubbel efter halvt vattenbesök på tredjeslaget.

På nästa blev det dubbelt skarpt vattenbesök av JD. Andraslaget i vattnet och därefter slog jag in på green. Dropp och fjärdeslaget i samma vatten och JD tog upp min boll på green och tackade för en trevlig och välspelade em.

Vi fortsatte de tre hål som återstod och gjorde då sex enkla par så det var två välspelande herrar som klev 18:e green.

Tack JD för en trevlig stund på banan!

Segern skrevs till 4/3 och det var den åttonde segern och i och med att Örebro-Janne fick stryk av Purjo så är gruppsegern bärgad.

Nu återstår match nio och det är mot just Örebro-Janne och den är bokad till den 18 september så uppladdningen har börjat inför detta möte.

Finaldagen är sedan den 26 september.

Purjo slog Örebro-Janne!

Idag har det varit minst fyra U 2 matcher på banan och den första rapporten kommer här.

Spelade match mot Janne idag, 2 slag skulle lämnas av mig och vi bestämde oss för gul-blå slinga.
 
Läget blev  enl. följande : +1 , 0 , +1 , +1 , +2 , +1 , +2 , +3 ,+4 efter 9 hål där jag gick på 38 slag brutto kändes bra .

Därefter följer +3 , +3 , +3 ,+2 , +1 , +2 , +3 , och därmed 3-2 till undertecknad.

Tack Janne för en trevlig runda där du supportades av Stefan "bowlingkungen".

Ulf E

Åttonde matchen!

I morgon är det dags för den åttonde matchen i årets U 2. För motståndet står vänsterspelaren "Järndoktorn" och varför han heter så skall jag förklara senare.

Utslag kl 14.10 och vi får se om det blir gul/röd som är veckans bana eller vi kanske smiter över på blå efter de första nio då den är lite mer spännande. Beslut måste dock givetvis fattas innan första utslaget.
 
Förhoppningsvis blir det spel i fint väder med sol för det var de visade i rutan för en stund sedan.

Fortsättning följer och sov gott!

Lite kvällsskratt

Lennart från Kil!

Lennart från Kil är byns störste charmör. Han har alltid haft smak för motsatta könet. En ny kvinna som han aldrig sett tidigare dök upp på dansstället Sandgrund. Lennart bjöd upp kvinnan, och under dansen frågade han vad kvinnan hade för yrke.

- Jag är sexolog, svarade hon.

- Då måste jag fråga dig: Är det  sant att italienare är de bästa älskarna?

- Nej då, svarade hon, vi har gjort  studier om det, och det är faktiskt araberna som är bäst i sängen.

- Araberna??? Men jag har hört att  turkarna har de största dolmarna, sa Lennart.

- Nej då, det finns studier på det  också. Det är faktiskt finnarna som har de längsta sakerna, sa kvinnan ogenerat.

- Finnarna????

- Ja, men nu måste jag vara lite frågvis, sa kvinnan nyfiket:

- Vad heter du, som dansar så bra och frågar så mycket?

- Mohammed Mäkinen...

"Drömrunda"


Idag blev det nästan en drömrunda tillsammans med Matz H som häromdagen ringde och undrade om vi kunde spela lite "måndagsgolf". Lite regn fick vi på oss men mitt spel kom igång efter fem hål då jag låg sex över par. På de återstående 13 hålen gick jag tre över banans par.

Vi gick gul och blå och följande var resultatet

Bogie
B
B
B
Dubbel
Par
P
P
D         44 slag och 16 p

P
Birdie
P
B
B
P
B
Birdie
P        37 slag och 22 p

Totalt 81 och 38 p. Så nu är hcp nere på 11,1.

Här kommer informationsskylten!

och rätt svar kom just från Tobbe. Bra jobbat!


Annorlunda parkering!Spännande parkering eller hur!

Såg bilen på Nygatan i Strängnäs när jag passerade där vid lunchtid idag. Som ni ser så har också polisen varit där och kontrollerat parkeringen.

Hoppas att den nu är på rätt köl!

Vems tunna?Vilken fin tunna eller hur!

Frågan är dock var den finns?

Vem den byggdes för?

Samt när den användes?

Nu gäller det att vara lite historiker och vem kommer att bli först med svaret.

Veckans fredagscitat!

Planer är ingenting, planering är allting.

D Eisenhower

(gäller nog för golfspelet också)

Hur ser gubben ut?

Många har frågat hur PGA-gubben ser ut så här kommer en reprisbild.


Första onsdagsgolfen!

Igår så gick jag första onsdagsgolfen för året. En herrtävling som går varje onsdag med särskild starttid 13.00-14.00 men det går även att gå ut närhelst under dagen.

Ulf B och jag gick ut 12.40 och jag slog till med en höjning till 11,5 genom att gå på 30 poäng. Tyvärr gick det inte lika bra på par treorna idag utan det blev endast fyra poäng på dessa då det blev nollor på både gul åtta och blå trea. Tänk så det kan skifta från dag till dag.

De sista nio fick vi sällskap av Olle som var med och startade upp klubben för många år sedan och fortfarande kan svinga en klubba.


Olle på blå sex som är ett fint "långt" korthål i skogen!

Vad gör UTE konsult?

http://www.krisberedskapsmyndigheten.se/templates/Page____12557.aspx

Om ni tittar på sidan ovan så kanske ni hittar en intervju med UTE konsult som bl a förklarar vad som jag nu sysslar med förutom ALLT annat som fyller dagarna.

Går det inte med länken så är det msbmyndigheten, rakel, bli rakelkund, hur ansluter vi och "planera för rakel i full skala".

Behöver ni hjälp eller förklaringar så hör gärna av er.

290 år sedan!

Idag är det en stor dag för oss som tillhört Södermanlands regemente!

Det är exakt 290 år sedan som ryssarnas härjningar och planerade intåg mot Stockholm stoppades vid Södra Stäket.

Den 13 august 1719 så stod slaget och om vi inte funnits så kanske vi hade pratat ryska idag.

Ni hittar lite om slaget på länken nedan.

http://www.arkeologiuv.se/projekt/syd/slagfaltsarkeologi/sodra_staket_1719.htm


H 55 mot Katrineholm!

I tisdags kväll var det seriefinal mot Katrineholm i H 55 hemma på Strängnäsbanan och det blev en klar seger för laget. 10-2 skrevs segersiffrorna till och de som delade var Kjula och lagledaren Anders.

Kjula som har 2,7 i hcp och har ett slag fick lämna 10 slag till sin motståndare och det är säkert spelat när man då kan spela oavgjort mot en välspelande 11 hcpare. För Anders gällde det att sätta en något lång putt på sista för att dela hålet och matchen och det gjorde han givetvis säkert. En del spelar bäst under press.

För egen del fick jag lämna fem slag till min namne Ulf från Katrineholm. Segern skrevs denna gång till 2/1 och det som avgjorde var denna gång par trehålen. Av de sju hål som jag tog var det samtliga par trehål och jag hade greenträff och par på alla fyra hålen. Motståndaren tog fyra av de fem hål där han hade slag och det femte som han tog var blå fem där mitt inspel studsade olyckligt och for ut i skogen och resultatet blev en bogie.

Sista matchen för säsongen är även det en hemmamatch mot Gripsholms GK den 25 augusti.

Får se om man då platsar i laget?

Vänsterhäntas dag!

Det är bara att gratulera alla som är vänsterhänta för idag är det Er dag!

GRATTIS!

Är det även så att alla som spelar från vänster på golfbanan är vänsterhänta? Tror inte det för de finns nog vänsterspelare som är högerhänta och även tvärt om. Får väl fråga Järndoktorn på onsdag när vi skall mötas i U2 för han spelar golf "från fel håll".


Delad poäng i kvällsskymningen!

Då har det under natten kommit rapport från två spelare och så här skrev de.

Hej!

Resultat

Mats L- Roger G     0-0


Med vänlig hälsning

Roger G

och

Hej!

Roger G och jag kunde inte skilja oss åt utan gjorde remi. Vi började kl
17.50 och hann färdigt till kl. 21.05, men då började det skumna på.

Mats

Efter dessa rapporter så är det ingen tveklan om att det blev 0-0.


Ulf D T T mot Örebro-Janne!

Då kommer den sista rapporten från Ulf D T T som därmed är den förste att avverkat alla nio matcherna och nu ser fram mot slutspelsdagen!

Hej Ulf!

På Arboga GK hittade jag återigen mitt fina spel. 1 birdie, 11 par, 4 bogeys och två streckhål. Första nio 37 slag, 6 bättre än hcp!! Sedan lite sämre några hål, men efter par på 15´de hålet var det klart, 4/3. Janne spelade aldrig dåligt, men idag var jag helt enkelt bättre!

Mvh Uffe


Vinst nummer sju!


Idag blev det vinst nummer sju i årets U 2. För motståndet stod Willy och det var återigen gul och blå som gällde.

Började dagen med årets sämsta utslag från tee med en boll som gick 50 meter och in i skogen till vänster. Tänk så det kan gå ibland. Hålet givetvis till Willy som gjorde fem och jag sex.

Willy kontrade på tvåan där han hade slag genom att slå ut i skogen och komma ute på fem och ge upp hålet.

Trean till Willy som hade slag och vi gjorde fem båda två.

Gjorde birdie och vann fyran.

Willy tog femman då jag återigen träffade en av tallarna till höger på inspelet.

Par på sexan och Willy i bunkern.

Par på sjuan och delning då Willy hade slag.

Willy åttan på par och jag nian på par så efter nio hål 0-0.

Gjorde sedan bogie, par, par ,par, par och var då två upp.

Willy nästan i vattnet på korthålet och slog in och hade en fyrametersputt kvar. Jag hade slag över bunkern till en flagga som stod kort men valde att fegspela in och ha en sexmetersputt kvar. Missade parputten och Willy satte sin. Som alltid - det lönar sig inte att fegspela.

Tog sjuan på bogie då Willy gjorde en trippel efter en socket under stora granen på andraslaget - dormy.

Var inne på tre på åttan och Willy var kort bunkern på tre, lobb i bunkern och två slag i bunker och lade upp den en meter från flaggan och fick den för sju. Slog i på sex och slutresultatet skrevs till 3/1 efter en mycket välspelad match från båda håll.

Tog dock tre av de fem hål där han hade slag, delade ett och förlorade ett vilket var avgörande idag.

Det som fungerade extra bra idag var spelet på par femmorna. Aldrig har jag varit så långt efter två slag. På gul fem, bland träden till höger, på gul nio i högra bunkern, på blå fem i höjd med bunkern framme vid green och på blå åtta i höjd med bunkern vid green.

Frågan är vad jag åt idag som gjorde dessa "jätteslag" med mina mått mätt? Får väl äta samma sak nästa onsdag då Järndoktorn står på tur.

Fortsättning följer!

Finaldagen bokad!

Lördagen den 26 september är det finaldag i årets U2 och nu är starttiderna bokade.

10.10 till 10.50 slår vi ut och det är bara för er läsare att boka upp er och det gäller givetvis icke deltagare också för det kommer att bli mycket publik.

Willy idag och Sture nästa onsdag...................

Det kommer att bli match sju och åtta i årets U2 och sedan återstår att få ihop det med Örebro-Janne som gärna spelar på hemmaplan i Örebrotrakten.

Han kommer bl a att möta Ulf D T T i morgon på Arboga GK lite före 09.00. Tror nog att Ulf har en fördel i det valet då han skjuter långt och det gynnas på den banan (men han måste förtränga ALLT vatten).

Lycka till i morgon!

Ny sport?


Boll som boll!

Det här kanske vore något att börja med då det ser riktigt spännande ut att kasta, eller man kanske rullar, kloten. Full aktivitet på planen vid Visholmen när jag passerade tidigt idag på morgonen. Dock verkar medelåldern något hög så det får nog vänta..................

Fredagens resultat

Hej


Här kommer resultaten från en mycket varm och trevlig PGA tävling 2009-08-07.


En mycket spännande tävling för tävlingsledaren eftersom det dök upp ett antal ej för tävlingsledaren föranmälda spelare. Toli F i skepnaden av Björn L.


Eferanmälda Peter J och Stefan J.


Trevlig att vi blev 11 st.


Stort tack till Maxan som bokat tiderna och ordnat det fina vädret. 


Vi börjar med närmast hål som Björn L vann med utmärkta 4 meter till hål.


Längsta drive hade Stefan J med 225 meter.


Jag förmodar att Kerstin T blev glad att äntligen få hem gubben igen.


Ulf tog i sedvanlig ordning ytterligare en inteckning med fina 79 slag.


God två:a var en gammal ringräv, ordförande på Strand Torbjörn C på 80 slag.


På samma resultat men med något högre hcp kom Jyrki K.


 Därefter kom i fallande ordning:


Olle W 82 slag

J-E J 84 slag

Utsedda tävlingsledaren Stefan A 87 slag

Björn närmast hålet L 87 slag

Gubben Bertil E 88 slag

Lars A 95 slag

Skogsmullen Peter J 103 slag

Samt långtslående Stefan J med ett okänt antal slag


Till protokollet för framtida efterrättelse


Mvh

Stefan 


Prästen hittade bollen!Så här såg den dock inte ute!

Nej det var en av mina "reklambollar" märkta med min logga som prästen och Rotarykamraten Jan F hittade. Han hittade den på röd fyra och i täta skogen till höger om green. Frågan är vad han gjorde där och frågan är vem som "lagt" en så fin boll i den skogen?

Men det är ju inte alltid bollen går dit man vill så det är ju också ett ställe att hamna på.

Jan ville lämna tillbaka bollen men det fick han givetvis inte göra utan den kanske ligger på Katrineholms GK för där skulle han idag spela Sörmlandsutbytet.

Fortfarande gäller dock

Golfbollar har man bara till låns!

PGA 090807

Åter dags för spel om "gubben" som vissa har stående i fönstret så den ses av alla och som en del har gömd i garaget.11 spelare på startlinjen och den som saknas på bilden, Jyrki, hade sprungit ner på rangen för att slå de sista slagen innan start.

Ett strålande väder och det ser ni ju på att de flesta valt en ljus överdel.

Slog till och vann på 79 netto och det var ett före Torbjörn och nyss nämnda Jyrki. Hade Jyrki inte tagit bort kvistarna i diket på första hålet innan slaget och därmed pliktat två slag så hade han kanske tagit gubben för första gången. Hårt men så är det.

Gubben står nu åter i ett GARAGE och nästa kamp för PGA är den 11 september.

090807

Tänk vad man kan leka med siffror och ovanstående var gårdagens datum.

Hur många tror ni tänkte på att det var denna "spännande" kombination?

Veckans fredagscitat!

dock även denna gång en dag för sent

Livet består inte av att ha bra kort på hand, utan av att spela dem man har väl.

Josh Billings

Ha koll på vädret!

Fick i dagarna tips av vännen Magnus om en bra vädersida. Hade dock redan grepp om den och det är bara att gå in och se hur länge HÖGTRYCKET skall fortsätta.

Bara att passa på och njuta och sidan hittar ni på
http://www.yr.no

En dag med Albin i Stockholm!

                                           

Tänk vad mycket man kan hinna med en dag i Stockholm och här är några bilder från fredagen då Albin och farmor och farfar var i Stockholm.

Tunnelbana - lite läskigt!
Gamla stan och de små gränderna!
Kanonkulan i husgaveln på Stortorget!
Albin mitt på inre borggården!
Högvaktsavlösningen - dagen höjdpunkt och så vi fick vänta för att hålla våran bra plats!
Glass så klart!
Spårvagn till Djurgården!
Picknick på Djurgården!
Högt över Stockholm i Kaknästornet - kul!

Efter det så fick det bli hemresa för tre "trötta" Stockholmsbesökare, men kul var det!

Årets bästa match!Igår var det som sagt match i H 55 mot Flens GK hemma på Strängnäsbanan. Gick som fjärde spelare och fick möta Vidar som fick ett slag. Det visade sig att Vidar var en av de bästa matchspelarna som jag mött och det säger inte lite. Han var till och med snäppet bättre än Örebro-Janne.

Delat första hål, tvåan till Vidar som hade sitt slag där, fem delade hål. Kommer speciellt ihåg det femte där Vidar slog ut sitt andraslag i ruffen och sedan hackad sig upp på green på sju. Själv slog jag över green på tredjeslaget och hamnade bakom en en och droppade, knepig dropp och rullade av. In på sex för "fegspel" och nu skulle Vidar putta sin 12 m putt nerför och den gick givetvis rätt i kopp. Där stod jag med lång näsa och räddade delning på åtta. Tänk så det kan skifta.

Åttan till mig på fint par och nian till Vidar då jag efter dropp för dikesbesök slog fram till 130 m kvar och lade upp den för fyra meters parputt. Vidar låg 10 ovanför hålet och satte givetvis även denna "något svåra" putt mitt i hål, birdie.

Ett upp till Vidar vid vändningen men nu peppade lagledaren med att det skulle bli den blå slingan som jag gillar extra mycket. Hur kunde han veta det?

Birdie på 10:an efter att satt en fyrametersputt. Vidar tog 11:an då jag låg mask på utslaget. Delade 12:an på boggie.

Sedan kom vändningen. Tog 13 och 14 på enkla par men han tog 15 då jag gjorde en dubbel efter bunkerbesök. Tog sedan 16 och 17 även dessa på enkla par och segern var klar med 2/1.

Kommer speciellt ihåg avslutningen på 17:e. Efter två slag 110 m kvar och låg tyvärr höger bakom de tre stora ekarna. Tog 9:an och slog ett perfekt slag över ekarna som lade sig en meter kort hålet och birdieputten gjorde en koppsnurr och parputten blev 25 cm. Vidar slog tredjeslaget i dike, slog in och missade parputten och då var det klart.

Gick de åtta hålen på blå på tre över par vilket är BRA. Spelade inte sista efter utslaget då jag agerade forecaddie eftersom den andra matchen i bollen avgjordes först på sista green och då till vår fördel.

Totalt 9-3 till Strängnäs!


Finaldagen på SPM Open!

Då var det dags för några bilder från finaldagen på SPM Open.Även duktiga golfspelare kan gå i vattnet på gul fyra!Hård dag på jobbet för ett golfproffs!Skyltar som på en "stortävling"!David Jonsson från Karlstads GK slog långt på blå fyra!

Lång förbi tallen på höger sida.Gäller att markera bollen!

Det är Pär Nilssons boll på blå fem efter andraslaget. Den låg i ruffen till höger om green på detta par femhål. Slog upp bollen till en meter hitom flaggan och gick härifrån med en birdie. Men som ni tidigare har sett så blev det en dubbel på nästa hål.

Kul att följa dessa spelare och lära sig något nytt eller är det för sent?


Summering av juli!

Hur var det då med golfandet i juli?

Det blev sex besök på golfbanor under juli.

Golfresan med Purjo på Orresta och Nynäshamn.

Sörmlandsutbytet på Sundbyholm då det blev en sänkning.

Proam inför SPM Open.

Två niohålsrundor med hustru på Strängnäsbanan.

Som jag tidigare sagt kvalitét går före kvantitet eller är det vädret eller något annat?


H 55 mot Flen!

Har blivit tillfrågad om jag kunde vara med i morgondagens hemmamatch i H 55 mot Flen. Då konsultandet ännu inte tagit fart efter sommaren och tiden då finns så skall det bli kul att vara med igen.


Hoppas dock slippa detta läge där Pär Nilssons, Vreta Kloster GK, segerchanser försvann under helgens SPM Open. Blå sexa, 15:e hålet sista dagen, och det blev tyvärr en dubbel och "ras" från - 7 till - 5.

Hur gick det på Gripsholms GK?Det blev tufft!

Tyvärr så blev det respass idag på Gripsholms GK.

Jag delade min match mot sonen, 49 år, efter att fått lämna tre slag. Var två ner när det återstod fyra hål men tog 15:e och 17:e och delade de två övriga.

Jonas fick lämna nio slag till fadern vilket blev tufft då "gubben" spelade säkert. Jonas hade dock lika efter nio och sedan gick det fram och tillbaka. På 16:e satte "gubben" en långputt som gjorde att det blev dormy. Jonas tog 17:e men på 18:e så kom "gubben" igen och det blev 2/0.

Trevlig match och det är bara att bryta ihop och komma igen!

Fint hål på Nynäshamns GK


Här kommer ett av de fina hålen på bergsslingan på Nynäshamns GK. Det är det fjärde hålet och som ni ser så är det ett par tre där Purjo och jag gjorde ett enkelt par efter att valt min boll.

Stadiumgolfen tredje omgången!

I morgon kl 09.20 är det dags för den tredje omgången av Stadiumgolfen och det är match mot far och son på Gripsholm GK.

Får väl hoppas på samma strålande väder som idag och att vi slår lika bra slag som vi sett under SPM Open.

Fortsättning följer!