Hockeyjobb?

Skumt det där med transferfönster i hockey!

Eller vad tycker du Purjo?

I natt stängde det och det innebar att halva SSK som inte har något att spela för släpptes iväg till andra klubbar. Dels de som ska kvala sig uppåt och även de som ska försöka stanna kvar i sin serie.

Frågan är var klubbkänslan finns inom hockeyspelandet?

Spännade headcover!

Tack Acke och Anders för den nya headcover till drivern. Fint märke på den men frågan är vad som ska vara i "fodralet" på toppen.
 
Har mina aningar men vad skulle du ha i det lilla "fodralet"?

Sista februaridagen!

Tänk vad fort februari har gått!
 
Kanske beror det på att det bara är 28 dagar eller går tiden fortare nu för tiden?
 
Det är ju fyra veckor sedan vi kom hem från Turkiet och det känns som igår!
 
 

10:e plats!

King Course på Cornelia Golf Club

 

Bästa alternativet för gäster boende Cornelia Golf Resort är att spela Cornelia Golf Club. Greenfee och golf med förbokade starttider ingår i våra hotell- och golfpaket. Individuella tillval förekommer till golfpaket som ingår. Det kan t.ex. vara att köpa till ytterligare greenfee på samma bana, byta en greenfee som ingår till närliggande bana eller köpa till mer greenfee på annan bana i närheten.

 

Inte så mycket bättre för den andra banan på Faldo King Course på Cornelia Golf Club!


Vasaloppet - hur många?

Fick just rapport av bror min som ska köra Strängnäsborna till Vasaloppet i morgon. Från 20 är de nu nere i 12 åkare och frågan är hur många som kommer till bussen i morgon som han också har kunnat byta från en stor till en lite mer lättkörd mindre buss.

Kommer själv ihåg mars 1978 då vi var till Finland och körde Finlandi Hiito som startade på en sjö där det var en dm vatten. Ingen bra start på ett sex mil lång skidlopp.

Önskar åkarna på söndag LYCK TILL!

Genomklappning av Hedwall!

Minus fyra på de sista tre hålen och vips fem slag efter ledaren. Så kan det gå och nu ligger både hon och Anna på minus fyra och en delad fjärdeplats.

Tänk så fort det kan vända i golf.

Nu till biltvätten!

Cyklarnas stad!

 
 
Oj vad cyklar det finns i Köpenhamn och dessutom några med många människor på. Dessutom en cykeldiciplin av bästa sort. Stopptecken, stannade för rött ljus, släppte fram gångare och många med hjälm på huvudet.

Ulfhäll i konkurs - mässen utrymd!

Som ni läst i tidningen så har Ulfhälls herrgård gått i konkurs och det innebär att vårt mässavtal är uppsagt.
 
För att få koll på alla inventarier så flyttades ALLA föremål från mässen ut i onsdags.
 
Nu är de förrådställda på säker plats och sagan "mässen på Ulfhäll" är därmed slut!
 
Styrelsen letar nu nya lokaler för mässen.

Tagit 23 placeringar!

Gick något bättre för Anna Nordqvist i natt och hon gick ut på på plats 27 och ligger nu fyra. Detta efter en 67 runda och nu på minus fyra. Täten dock på hål 15 och minus åtta och där bland annat Carolin Hedwall.

Veckans fredagscitat!

Lyckliga är endast de som har sitt sinne inriktat på något annat mål än sin egen lycka.
 
John Stuart Mill

På andra sidan - dessutom golf!

Fick under natten mail från en kamrat som är i Australien och bland annat skrev han så här
 

"Naturligtvis är klubborna med. Vi har hittills spelat på Kingston Heat och Royal Melbourne (ww top 10) och i går på Barnbougle Dunes på Tasmanien också en ww top 30 bana –fantastiskt!

Fortsätter vidare söderut efter spel idag på Launceston."

 

Låter inte helt fel och kanske dags att planera en resa dit?


Boulekväll!

Återigen en kväll i boulehallen på f d P 10 området. I kväll fyra "spelare" och en ryggskadad Leif S som tyvärr inte kunde deltaga i spelet men nu hade han bestämt att det ska vara matchprotokoll under kvällarna.
 
Tre matcher var, alla mot alla, och i den första vinst mot Bill. I den andra vinst mot suveränen Jan och därefter obligatoriskt fika.
 
Efter pausen spel mot "brandchefen" Thomas och där vinst i sista klotet med 13-11.
 
Innebar att jag blev "historisk" vinnare av Idris boulesällskaps första "tävlingskväll"!

Hur var det med tornet!

Jo det är så att de fyra "svansarna" symboliserar de fyra nordiska länderna så nu har ni lite ytterligare "onödigt vetande" som kan vara bra att ha i bagaget.

Sex spelade hål!

Har precis spelat årets första golfrunda på hemmaplan eller var den i början av januari?
 
Lasse, Stig, Klas-Göran och jag vandrade runt den förkortade röda slingan och spelade hyfsat bra golf. Tyvärr så var vädergudarna inte med oss då det började regna, 27 feb, på andra hålet och sedan kom det regn hela rundan.
 
Icke för ty så är första rundan avklarad!
 

11:e plats!

TAT Beach Golf Club

Tat Golf är en 27-hålsbana. De 3×9-hålen går att kombinera till olika 18-håls rundor. Observera att på Tat Golf gäller mjuka spikar på skorna. Tat Golf har förmodligen den bästa drivingrangen i Belekområdet.
 
Kanske inte så högt då vi ju aldrig besöker rangen!

Elframfart!

Fick igår kväll möjligheten att köra en elbil och det var en spännande upplevelse. Susade fram och inte ett ljud från "motorn" och man undrar ju vad folk tänker när man kommer glidande.
 
Jonas har genom några kontakter fått uppdraget av VW tidningen Forum att utnyttja bilen i två veckor och sedan bli intervjuad och ha synpunkter om bilen. Får väl själv försöka få ett uppdrag och då gärna med någon större bil typ Tuareg.
 
 

Dubbelvakten!

Vid slottet i Köpenhamn finns fyra lika pampiga byggnader och vid två av dessa är det dubbelposter och vid de andra två endast enkelposter.
 
 
Kan det bero på att det bor två kungliga familjer på slottet och just i de två byggnader med dubbelposter?

Fogdö GK helt öppen!

Fick i kväll en rapport från Åke i Stallarholmen att han igår spelat på Fogdö GK och att den var helt öppen med 18 hål och ordinarie greener. Vintergreenffe gäller och den är 100:- så det är bara att styra kosan ut på Fogdölandet om du vill spela golf i februari månad.
 
Såg när vi åkte till Köpenhemn i torsdags att det var fullt spel på banorna i Hässleholm och Eslöv. Tänk vad bra de har det i Skåne!

Vinst i Partillebohallen!

Guif gästar Partille och Sävehof.
 
GUIF ångar på och tog en ny fin seger i kväll då laget gästade Sävehof i Partillebohallen. Efter en jämn första halvlek gasade gästerna på och segers skrevs till 24-28 vilket innebär att GUIF nu innehar tredjeplatsen i serien.
 
Bara att hoppas att de ångar på och kommer bland de fyra första i serien och därmed får tre hemmamatcher i kvartsfinalspelet.
 
 

12:e plats!

Pascha och på Antalya Golf Club

Antalya Golf Club är en komplett golfanläggning med tillhörande hotell Sirene Golf Resort. För att få ut det bäst och mesta av golfen på Antalya Golf Club bokas boendet absolut bäst på Sirene Golf Resort. Antalya Golf Club har två 18-håls slingar Pascha Course och Sultan Course, den senare anläggningen mästerskaps slinga.

 

Frågan är om mästerskapsbanan kommer så mycket högre?


Köpenhamns operahus!

Byggnaden är 12 våningar hög och det är bara "toppen på isberget" som ligger ovan jord.
 
 
Pampig byggnad precis vid vattnet!

Lånad skylt från Malmö!

 
Eurovisionsfestivalen ska vara i Köpenhemn i år och skylten har de lånat från Malmö. Tävlingen ska avgöras i den gamla varvsbyggnaden som just ny byggs om för ändamålet. Kanske lite billigare än OS 300 miljarder men nog kostar det.

Mannen i garderoben!

 
Jag kom ut ur garderoben idag och det efter ett av många uppdrag i Andrea´s nya radhus.
 
Listan fylls på varje kväll så det är spännande att Timella och se reaktionen när "chefen" kommer hem och inspekterar efter dagens arbete.
 
I morgon stå x och y på listan!

En stark "järndoktor"!

Har tagit fram min MTB igen efter att haft den utlånad till diverse tjejer i flera år och då var det dags att höja sadelstolpen en smula.
 
Oj vad jag har kämpat och haft på 556 och återigen tagit i.
 
Fick loss den men inte upp den så nu var goda råd dyra - vem är starkast i vänkretsen om inte "järndoktorn" så en signal till denne man.
 
Han tog en kvällspromenad igår kväll och efter att hans händer lagt sin ande på cykel och speciellt sadelstolpen så vips var den uppe.
 
Tur att man har så snälla och starka kamrater som kan komma till hjälp.
 
Stort tack till "järndoktorn"!

Vad symboliserar tornet?

 
Ett berömt torn i Köpenhamn och frågan är vad tornet symboliserar?

Fettisdagsbullar!

 
al a Kerstin och de smakade utmärkt efter dagens broccolisoppa!

Golfbanan öppen!

Kan bara konstatera att det nu går att spela på ordinarie greener igen på Strängnäs GK.
 
Igår öppnade röd slinga och det är sex hål öppna. 1-3 med ordinarie greener. Fyran kortad till par tre och med p-green och sedan avslutar du med 8-9 och även där ordinarie greener.
 
Daggreenfee 100:- så det är bara att ta fram klubborna igen!

13:e plats!

Queens Course på Cornelia Golf Club

Bästa alternativet för gäster boende Cornelia Golf Resort är att spela Cornelia Golf Club. Greenfee och golf med förbokade starttider ingår i våra hotell- och golfpaket. Individuella tillval förekommer till golfpaket som ingår. Det kan t.ex. vara att köpa till ytterligare greenfee på samma bana, byta en greenfee som ingår till närliggande bana eller köpa till mer greenfee på annan bana i närheten.

 

Blev den ena av de smala och trånga banorna på Faldo Course på Cornelia Golf Club. Kan det bero på den svår terrängen vid sidan om banan?


Kända platser i Köpenhamn!

 
Men vad är det för stor byggnad förutom entrén till Tivoli?

Torsdagens smörrebröd!

 
Och med lite god dryck därtill!

GB, ej Hemglass, NCP?

Självklart är det "ramsan" för att minnas länderna i Mellanamerika!
 
Guatemala
Belixe
 
El Salvador
Honduras
 
Nicaragua
Costa Rica
Panama
 
Alltid bra med lite "ramsor"!

Banrankingen klar! 15 och 14 plats!

Då var banrankingen av alla 15 Belekbanorna klara och det har varit ett spännande uppdrag att sammanställa de inlämnade rapporterna.
 
Då är det dags för resultatet och det kommer att presenteras här på bloggen under de kommande veckorna och vi börjar från botten.
 
På 15 och 14 plats kom de två banor som vi spelade både första och andra året
 
PINES och DUNES på Sueno Golf Club!

Sueno Golf Resort är den resort i Belek som andas mest golf. Här ligger de två 18-hålsbanorna direkt utanför hotellet och det är bara att ta hissen ner till 1:a tee. Med andra ord inga tidskrävande transporter. Banorna är mjukt böljande parkbanor av bästa kvalitet med separerade hål kantade av väldoftande pinjeträd.

 ”Pines” är den lite längre banan, med en hel del spektakulära hål och välplacerade vattenhinder.

”Dunes” har par 69 men kräver kanske ytterligare precision i slagen. Vad som kännetecknar båda banorna är den vackra parkkaraktären, den fina konditionen och att fairways alltid är böljande, vilket gör att man sällan hittar ett helt plant läge. Hål 9 och 18 på båda banorna är kort och gott magnifika, precis utanför hotellets terrass, varav en är en spektakulär ö-green.


Placeringen kanske beror på den "böljande" fairway som gör att du aldrig står med bollen i samma plan som du själv står.


 


Var var vi i den röda bussen?

 
De goda brödbitarna gav ju inget resultat så då försöker vi med den här röda bussen?

Onödigt vetande i Mellanamerika?

Vad är då följande för onödigt vetande?
 
GB, ej Hemglass, NCP?
 
Lycka till och nu gäller det att tänka till!

Hönan eller ägget - skjutfältet eller Häradsborna?

Tog en långpromenad efter hockeymatchen för att skingra tankarna lite efter dagen händelser.
 
Hörde då att det var skjutningar på Häradsfältet och det lät som på den gamla goda tiden. Började då fundera lite på Häradsborna som klagar på ljudet från fältet som togs i anspråk på 1940-talet.
 
Frågan är om de klagande Häradsborna var först på plats eller var det kanske skjutfältet?
 
Alltid spännande att följa människors klagande - hönan eller ägget är frågan?

225 000 dollar!

 
Stort grattis till Torshällatjejen Anna Nordqvist så återigen stord överst på pallen på LPGA Touren. Fin vinst i Thailand och utöver äran även 225 000 dollar i handväskan (om hon nu har någon)!

Blev ingen vändning!

Oj vad bra Kanada var!
 
Inget snack om saken och de trummade på även fast de ledde med tre noll så rätt segrare i hockeymatchen.
 
Bara att lyfta på hatten och gratulera Kanada och svenskarna till ytterligare en medalj.

Ska de kunna vända?

Det är frågan när det återstår en period av OS-finalen i ishockey?
 
Tungt att Crosby fick chansen och en sådan missar han inte.
 
Tror tyvärr inte på någon vändning men ett silver och en 15 medalj är ju inte helt fel.

Vart var vi!

 
Har varit på en liten tripp i tre dagar och frågan är "vart har vi varit?

Sista skiddagen!

Vilket väder, vilka spår och vilka åkare!

50 km och skate och om knappt två timmar vet vi om det blir en 12 medalj för de svenska skidåkarna?

Fortfarande i täten!

Spännande att följa Anna Nordqvist på nätet vad gäller damernas LPGA. Sista dagen och fortfarande i ledningen efter nio hål dock dagen på par och de andra knappar in.

Hoppas att det håller!

Golfförberedelser!

Fick just tre "sommarbilder" från den här f d kollegan och PGA spelaren som nog befinner sig på sydligare breddgrader och förbereder golfsäsongen på hemmaplan.
 
Ser inte helt fel ut(e)!

Tjejvasan i morgon!

Kul att de nu även sänder direkt från tjejvasan så det får väl bli TV soffan i morgon eller ska det bli ytterligare snöskottning?

Brons, brons och minst silver!

Oj!

Medalj 13 och 14 blev brons. Ett till skicross damer och ett till curling herrar oh sedan blir det minst ett silver till hockeyherrarna.

Finalen på söndag och det mot Kanada som slog USA i semifinen.

Bara att parkera sig framför TV apparaten på söndag.

Kvar i toppen!

Efter en parrunda så är Anna Nordqvist kvar i toppen efter två dagars spel.

Ledning med ett slag och vi får hoppas att det går lika bra i helgen.

Veckans fredagscitat!

Mitt i den kallaste vinter insåg jag till slut att inom mig fanns en oövervinnerlig sommar.
 
Albert Camus

Anna Nordqvist i topp!

Återigen en topprunda av Anna Nordqvist i veckans första runda på LPGA touren.

66 slag och ett före ett antal spelare. Hoppas att det inte blir som "vanligt" att det var veckans bra runda. På den senaste tiden har det bara blivit det och hoppas att det är slut på denna trend.

Ny hemmaseger!

Återigen en hemmaseger med ett mål och det mot toppkonkurrenterna LUGI från Lund. 

I och med att Kristianstad fick stryk på hemmaplan mot Malmö så tätnar det i toppen.

Kristianstad 37
Alingsås 36
GUIF 35

Ser ut som att det blir en spännande avslutning på serien!

Stolpe ut(e)!

VÖN föll och blev tvåa av de tre som hasade över linjen i kvartsfinalen!

Damkronorna tappade spelet i tredje perioden!

Curlingdamerna slog en sten för hårt och guldet till Kanada!

Ett silver så inte helt fel!

Ny medalj - men vilken valör?

Nu är det curling och damfinalen mot storfavoriten Kanada.

Blir en svår match där svenskarna slår från underläge men en skräll vore inte helt fel!

Hoppas att stenarna hasar åt rätt håll!Hockeybrons?

Nu är det dags för damerna att spela match om bronset och vi får hoppas på vinst!

Tror nog att det blir ytterligare en medalj då Schweiz inte verkar lika taggade som svenskarna.

Lycka till!

VÖN

Viktor Öhling Norberg går bra i skicrossen och vi får hoppas på en fortsatt bra tävling där han nu är framme i kvartsfinal. Han hade ju den bästa tiden i kvalet så det ser ju bra ut.

2002 20 feb - hoppas det går bättre i år!

Under en kvartsfinal i ishockey under årets vinter-OS i amerikanska Salt Lake City mellan Sverige och Vitryssland skjuter vitryske spelaren Vladimir Kopatin ett skott från halva planen. Pucken studsar på svenske Tommy Salos axel och glider sedan in i mål. I och med detta blir ställningen 4–3 till Vitryssland och under matchens få återstående minuter ändras inte läget, varför Sverige förlorar gruppspelet och därmed är ute ur ishockeytävlingen.

Vilket slutvarv!

2014 Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson
 
Stina Nilsson presenterade sig ordentligt idag i och med slutvarvet i sprintstafetten. Vilken körning och på upploppet så körde hon om Denise Hermann i det tyska laget och det innebar ytterligare en medalj till de svenska skidåkarna som nu är uppe i hela 11 st.
 
Två lopp kvar så några till kan det bli!

Nytt fallbrons!

2014, Bronsjubel, Foto: TT
 
En riktig turgubben den där Emil Jönsson!
 
Ytterligare ett brons i och med att tysken föll och det är väl bara att gratulera Emil!

Platt sten!

Niklas Edin, curling. Foto: AP Photo/Wong Maye-E/TT.
 
Tyvärr platt fall för lag Edin i semifinalen och det blir kamp om bronset som gäller. Tyvärr kom grabbarna inte upp i normalt spel och då blev engelsmännen för svåra. Synd då de spelat så bra under kvalveckan.

Solklar diskning!

Collage Tim Tscharnke Anders Gärderud. Foto SR, collage TT
 
Var det inte en solklar trängning och "tackling" av finländaren som fick tysken på fall i den näst sista kurvan?
 
Tysken föll ju även 1976 då Anders Grärderud vann OS guld men då var det han själv som snavade!
 
Tror att både tysken och ryssen hade varit för finnen om inte "tacklingen" kommit.

Tisdagens verksamhet!

Igår blev det till att gå i skogen under fm med både Ella och Albin. Bland annat var vi och besökte den läskiga skogen som numera är försvunnen i och med gallringen i Stadsskogen.
 
 
Albin och Ella vilar på en bänk med "pinnarna" i högsta hugg.
 
Efter lunch blev det sedan en ny tur till Ishallen och idag var det klubbor som gällde på em så det blev en spännande kamp. Albin skrinnade på och vann matchen med 11-4. Vi hemkomst blev vi sedan bjudna på hallongrottor som Ella och farmor bakat.
 
Satt bra i magen på hungriga hockeyspelare.
 
 

Strängnäsprofilen!

Nu har man blivit en Strängnäsprofil också!
 
Idag kom resultaten från den 11 upplagan av UTE Int i lokaltidningen också och där kallades jag för Strängnäsprofilen!
 
Undrar vem som har hittat på det?
 
 

Tack för Cup Cake!

I kväll blev det sedan en tur till en tjej som gick Cup Cakekurs i Stockholm igår.
 
Resultatet perfekt och vi kommer gärna åter!

Två killar på hal is!

Under em en tur till Ishallen för att prova skridskorna. Vi var som två Bambi på hal is och roligt hade vi men det känns i benen och vi kommer att sova gott
 

En tur i skogen!

På fm idag blev det en tur i skogen tillsammans med Ella och det var matning av djuren som gällde.
 
 
I morgon blir det en morgontur igen och span om djuren varit framme?

11 har röstat och tre återstår!

Mycket spännande att se hur det röstas på Belekbanorna och nu är det bara tre som återstår att rösta.
 
Så fort det är klart så kommer det på bloggen.
 
I väntan på spännande läsning och det är en bana som just nu har siffran 11 efter 11 avgivna röster.
 
Frågan är vilken bana det kan vara?

Golfprylar innan Blocket!

Lite rensning i garaget och här kommer en golfbag och två golfresefodrar till försälning innan de läggs ut på Blocket.
 
 
Golfbag Wilson med 14 fack och många sidofack. Obetydligt använd. 300:-.
 
Två oanvända golfresefodral. Det ena med hjul och det andra utan. 150:- st.
 
Bara att du hör av dig!

Båda guld - senast 1972!

GULD även för Sveriges herrar och det var senast 1972 som samma land vann båda stafetterna. Då var det Sovjet och idag var Ryssland tvåa.

Stort GRATTIS!

Hellner efter ett varv!

Nu har de åkt ett varv och Ryssland 19 sek efter!

Drygat ut ledningen med några sekunder.

Två varv kvar!

Puhhhhhhhh!

Ryck av Olsson!

Andra varvet i sprintbacken för Johan Olsson och en ledning på 20 sek.

Ryssland och Norge med Italien i släptåg 35 sek efter när de går ut på sista varvet.

Finland helt körda!

Lord Nelson!

Vilken förstasträckan av Lars Nelson!

Först tappa skidan och sedan rycka sönder fältet - vilken bragd!

Bra fortsättning av Daniel Rickardsson som satte fart på sista varvet.

Seg hockey!

Ser lite segt ut för Tre Kronor och just nu ledning med bara 4-3 mot Lettland.

Tur att vi har Henrik Lundqvist i målet.

Åtta min kvar och vi hoppas på vinst!

Lite golfbanesiffror!

Nu 145 spelade banor och 114 på hemmaplan och 31 i utlandet.
 
De senaste sex i utlandet och det var Belekbanorna
 
Kaya
Faldo King och Queen
Gloria Old och New
Montgomerie
 
I topp bland banorna kommer Montgomerie följt av svenska Bro Hof och därefter Lissabonbanan Oitavos Dunes.
 
Vad gäller bara svenska banor får jag återkomma efter lite klurande men jag vet ju kön och det är de båda "åkerbanorna" i Sörmland.

GULD!

Hoppsan!
 
Första guldet idag och den åttonde medaljen till Sverige och dessutom samtliga i längdskidåkning.
 
Gastkramande och vilka lopp tjejerna gjorde. Extra plus till Anna Haag som inte gick med och därmed höll undan för "väggen" och även för norskorna. Givetvis även extra plus till Kalla som åkte ifatt och om på upploppet.
 
Blir nog lika spännande under morgondagen!

GUIF på andra plats!

21 - 27 skrev segersiffrorna till i dagens match borta mot Ystad och det måste kännas skönt för grabbarna då det är en lång bussresa hem.
 
10 - 12 i halvlek och det verkar ha varit en säker seger. Resultatet innebär en andraplats just nu i den något haltande tabellen. Målet är ju att komma bland de fyra bästa för att få en bra lottning i slutspelet.
 
Nästa match hemma mot toppenlaget LUGI på torsdag. Kanske dags för en resa till smedstaden igen?

Medalj sex och sju!

Toppen nästan!
 
Blev dock två fina medaljer även idag borta på OS. Silver och brons till de två skidåkarna som haft en tuff säsong och detta även för ettan.
 
Rena bragdpallen och ett stort grattis till medaljörerna.
 
Nu är det bara att börja valla inför morgondagens damstafett och det är väl medaljchans även där. Tror på en nordisk pall med grannarna i väster på toppen och grannarna från öster på andraplatsen och vi från mittdelen på position tre.
 
Dessförinnan damhockey och en tuff match mot Finland men även pucken är rund så allt kan hända!

Veckans fredagscitat!

Vi är vana vid att människor förhånar vad de inte förstår.
 
Johann Wolfgang von Goethe

Alla hjärtans dag!

 
Önskar er ALLA en bra Alla Hjärtans Dag!
 
Tänk på att jordelivet inte vara för evigt!

Två mc!

 
En mycket god vän som nyss passerat 60 har kanske fått lite åldernoja eller???????????????????????????
 
I alla fall har han köpt två mc av offroadmodell. En BMW och en Honda och båda av 90-talsstuk. Mycket häftiga och jag vet att en av dom är till salu så har även du lite noja så hör av dig så kan jag förmedla köpet.
 
Skulle nog för egen del hellre satsa på en cab!

Skjuter han prick idag?

2014, Björn Ferry, Foto: TT
 
Bara timmar kvar tills starten för distansloppet 20 km och fyra svenskar till start. Idag är det inga straffrundor utan tilläggstid som på den gamla goda tiden och det är inte alls lika häftigt som gemensam start och straffrundor.
 
Vi får dock hoppas på mitt i prick idag!

Häftig skidåkning!

Henrik Harlaut i slopestyle skidor i Sotji-OS. Foto: AP Photo/Sergei Grits/TT.
 
Oj vilken skidåkning!
 
För några dagar sedan hade de brädor på fötterna och idag var det skidor. Men samma resonemang!
 
Blev Henrik Harlaut bortdömd i finalen för att han satte ner en hand på ett hopp? Han hade de klart svåraste hoppen men......................
 
Det som dock är helt klart är att han hade de häftigaste hået och även de största byxorna. 4 XL var det och han vinner helt klart OS byxkamp!
 
 

Är vi före norrmännen?

SOCHI 20140213 Sweden's Charlotte Kalla competes in the Women's Cross-Country Skiing 10km Classic at the Laura Cross-Country Center during the Sochi Winter Olympics February 13, 2014 in Rosa Khutor Foto: Tobias Röstlund / TT
 
Grattis Charlotte!
 
Nytt silver och nu är vi uppe i fem stycken och frågan är hur många norrmännen har i skidspåren?
 
Och hur ser det ut nästa söndag när den sista tävlingen är körd, femmilen för herrar?
 
 

Bra Teliabesök!

Har den senaste tiden blivit jagad av försäljare som vill att jag förlänger mitt abonnemang på mobilen då bindningstiden gick ut i januari.
 
Har avfärdat dessa då jag inte köper något av dess "skojare". Blev ett besök hos Telia i Eskilstuna på väg till bp-uppdrag och det blev lyckat.
 
Träffade en trevlig kille som spelar golf på Mälarbadens GK så det blev mycket golfsnack men även koll av fast telefoni och bredband och även mobilen.
 
Slutade med nytt avtal för samtliga delar och x antal kronor billigare för fast och bredband men med samma innehåll. Dessutom y antal kronor billigare för mobilen och då med noll månaders bindningtid.
 
Tack för bra hjälp och nu är frågan vad jag ska använda z till?
 
 

Snö och tö - hur tänkte du nu?

 
Under dagens motionspass så hittade jag den här högen med fimpar vid parkeringen vid "giraffstallarna".
 
Frågan är hur hen tänker som tömt askkoppen på det här sättet.
 
IQ?

Oj vilken skidåkning!

 
Spännande att se de svenska åkarna igår och att hela tre stycken kom till final. De var ju samtidigt i ett heat och kom med all tre tillsammans med Petter N från Norge. Sedan kört för norrmannen.
 
Vilket raffel i finalen och skulle vara roligt att se bilderna på när Emil smet förbi den liggande snöhögen med tre åkare. Har inte sett den men det måst ju finnas på bild.
 
I kväll starta hockeyturneringen och tänk att världens bästa spelare är på plats. Ska bli spännande att följa de blågula!

Folkrepubliken försvann!

1992 – Den kommunistiska Mongoliska folkrepubliken (Mongoliet) avskaffas[2] och landets namn blir nu enbart Mongoliet. Denna ändring kommer till stånd efter att reformerna i Sovjetunionen i slutet av 1980-talet och de kommunistiska regimernas fall i Östeuropa 1989 har lett till, att Mongoliet på liknande sätt har börjat reformeras. Redan 1990 har fler politiska partier än det kommunistiska blivit tillåtet och landets första fria parlamentsval hölls samma år (även om kommunistpartiet då fick 85 procent av rösterna).
 
Skulle själv vilja åka dit och se Ulaan Bator som jag bara sett från 10 000 meters höjd och även ta en sväng ut i Gobiöknen.
 
Har hittat en resa som innehåller Transibiriska järnvägen genom Ryssland och med målet Peking. Den gör uppehåll i Ullan Bator och med ett besök i öknen.
 
Vore något och ska börja leta efter resesällskap då två tilltänkta inte vill följa med!
 
 

Mesigt störtlopp!

Snart dags för damernas störtlopp från OS och förhandssnacket handlar om att det är en "mesig" störtloppsbana.
 
Ska ju vara en utmanande och lite farlig bana så att det verkligen blir störtlopp och så att publiken ser riskerna med åkningen också.
 
Hur blir det?
 
Bara att slå på apparaten och själv skaffa sig en uppfattning!

Prispengarna till boule!

Blev fem presentkort i olika valörer under golfveckan i Turkiet. Idag började jag tulla på dessa då bouleklot inköptes på Intersport.
 
Har de två gånger jag varit med lånat av Stig men nu blir det egna i fortsättningen. Har kört med svarta så det blev en förpackning som innehöll sådana så att jag håller färgen.
 
Bara att kasta på om det nu heter så?

Två UTE Int vinster i Örebro!

Janne är en av två spelare som vunnit UTE Int två gånger och därmed två tavlor på väggen i Örebro.
 
Här ser vi dessa och en från Tunisien 2006 och en från årets tävling i Turkiet.
 
Kul att de kommit upp på väggen.
 

Fin entré på Strängnäs golfklubb!

Oj vad fint det blir i receptionen på Strängnäs Golfklubb!
 
I och med att Intersport slår igen golfshopen så kommer det att finnas ett antal golfprodukter till salu i receptionen och därför ombyggnationen.
 
Blir mycket snyggt och trevligt och ser nästan ut som ett riktigt "barhäng".
 
Snyggt jobbat Pelle och ni andra som ser till att det blir fint och gemytligt i de gamla lokalerna.
 
Åk gärna förbi och titta och beröm "hantverkarna".
 
Passa dessutom på att äta lunch för kocken i köket är en pärla och ni kommer inte att bli besvikna på maten.

STORA pappersdagen!

En gång om året tömmer jag den låda där årets viktiga post hamnar och idag var det dags.
 
Hela golvet fullt av diverse handlingar. Ekonomi, pension, affärer, garantier, årsavgifter och mycket mycket mera.
 
Hål i handlingarna och sedan in i rätt pärm men givetvis även mycket i pappersåtervinningen.
 
Skönt att det är gjort och nu 365 dagar till nästa STORA pappersdag!

Nio år tillbaka!

Enligt mästerfotografen det roligaste året av alla!
 
Kan förstå honom och ni hittar kanske anledningen bland de fina korten!
 
Håll till godo med UTE Int 2005 på Azorerna!
 
http://jalbum.net/a/1465617

Älgvarning!

 
Var en sväng till Jonas i Skogstorp innan matchen idag och på väg därifrån stötte jag på denna älgko med kalv.
 
Nära vägen så det gäller att se upp ordentligt!

Vinst - avgörande nio sek före matchslut!

 
Oj vilken bra och spännande match idag i Sporthallen.
 
15-15 i paus och i andra halvlek målsnålt och gästerna i ledningen några minuter före slutet. Kvittering och sedan målvaktsräddning och en japan som inte lyckades men returen till DP som satte bollen i mål. Nio sekunder kvar och gästerna tog ut målvakten och matchen slutade med att gästerna sköt från ingen vinkel mitt i huvudet på Rikard Larsson.
 
27-26 och en härlig vinst för hemmagrabbarna.
 
Bäst i respektive lag målvakterna som båda gjorde toppmatcher.
 
Tyvärr Acke så blev det samma siffror i Stockholm men då till gästerna Malmö!

Vilket farande - Ishotell och Svenska Rallyt!

Tänk vad barnen far nu för tiden men de kanske inte är barn längre!
 
Den ena var till Kiruna och bodde på Ishotellet, red Islandshäst och for fram på snöscoter!
 
Den andra till Karlstad for och såg på de som åkte ännu fortare på is och snö dock i tö!
 
Hoppas att helgen varit lyckad!
 

Halvranking!

Sju av 14 har nu rankat banorna i Belek och det ser spännande ut.
 
En superbana inte helt oväntat i topp men frågan är hur det sedan kommer att se ut(e)?
 
Ska bli spännande att se slutet och vilka sex som ska bokas till nästa år?
 
 
 

GUIF - Alingsås!

Stormatch på gång idag i E-tuna då Alingsås som ligger i toppen på tabellen kommer på besök till Sporthallen.
 
Blir nog att ta fram den röda tröjan och bege sig till hallen tillsammans med bror min. Tyvärr har Bengt-Erik förhinder men det går nog bra ändå.

Silver två!

Lika spännande som igår och de blev ju ett bra resultat!
 
Alla fyra svenskarna bland de 14 bästa och ett nytt silver genom Marcus Hellner!
 
Stort grattis!

Vilken skidåkning!

Snart Bode Miller i banan och frågan är om han ska ta det eftersom han är storfavorit.

Tuff bana och riktiga tuffa grabbar så inte helt lätt störtlopp.

Vilken "gubbe"!

Ole Einar Björndalen - 40 år i januari och en straffrunda och sedan guld i skidskyttesprinten.

Vilken grej och han har även över 90 världscupsegrar.

Ska bli kul att följa hans framfart och nästa är jaktstarten.

Lycka till!

25 mars - Azorerna!

 
Nu vill Solresor utnyttja golfarna från Strängnäs!
 
När vi nu åtta spelare ska till Azorerna så kom de på att de kunde utnyttja oss som lockbete för ytterligare resenärer. Därför denna annons i senaste Svensk Golf.
 
Frågan är hur många vi får med oss och vad vi får i provision?

Ett silver!

Oj vilket lopp av Kalla!
 
Tyvärr lite sämre för brädåkaren men tycker själv att han hade ett minst lika bra åk som de som var på pallen. Tyvärr en bedömningssport och redan är det full fart på nätet vad det gäller domarna.
 
Svårt men de gör ju sitt bästa!

OS och två golftidningar!

Idag börjar OS på riktigt och igår kom det två golftidningar i lådan!
 
Tänk så det kan kollidera men det är väl bara att luta sig tillbaka i tv-soffan och ta fram tidningarna när det blir lite dötid.
 

Götes betraktelse 2014!

På alla banor i Turkiets Belek vi vandrat. Nu har alla vi stridande golfare strandat.

Hur vi än resonerar och hur det än går är det allas mening att det varit fantastiska år.

 

På 15 banor vi nött våra skor, hemma är det inte många som på detta tror.

Bland oss finns det många med olika form, när vi spelat i sol, vind, regn och storm.

 

Hotell som vi bott på har hållit en fantastisk kondition, fast på Sueno höll det på att bli en liten kollision.

Några stod vid receptionen och stred, vi väntade på ett positivt besked.

 

Det påstods att betalning inte skett, vi som visste visade vårt leende brett.

Det påstods att avgiften av arrangören inte gjorts, då räddade CB kvällen med att visa sitt kort.

 

Det finns inget att klaga på den service som vi får, en del av oss vill hjälpa till med nakna tår.

Medan vi andra tar ett dopp i polens pöl, kommer Anderlund in med en bricka full med whiskey och öl (tack Stefan).

 

Att prioritera dessa 15 banor är inte lätt, tror att många sätter Montgomerie som nr 1,

Gloria New och Gloria Old är ett bra val, men hur ska vi se på den frusna och isbelagda National.

 

Nobilis var en mästerskapsbana av kvalité, men en del runt omkring ställde till förtret,

Att ha banpersonal som ständigt skulle klandra, på hur och vilket underlag man på fötterna skulle vandra.

 

Oavsett vilken bana som är bäst i kondition, försöker vi alla alltid göra vår bästa prestation,

Att plötsligt i backsvingen få höra, ett vrålande ljud stråla in i vårt öra.

 

Minnena tillbaka går aldrig ur, det finns alltid någon som iakttar och ligger på lur,

Två stycken rookies finns med detta år, undrar om dom en del av sleven får.

 

Förhoppningarna var stora när vi besökte Verde Gloria,

vi väntade förhoppningsfullt att slå ut på vår bana, vad som sedan väntade kunde vi knappast ana.

 

Vi klädde oss i regnställ för säkerhets skull, snar blev både vi och bagen av regnvatten full,

På 9:e hålet som såg ut som en damm, äntligen körde Tengbrand golfbilen fram.

 

Efter hål nr 9 vi slutade för i dag, det är ingen ide att slå mera slag,

Vi samlades i klubbhuset under torra tak, nu fattades det bara en enda sak.

 

Våran rookie Åke Jansson hade ansvaret för vår kort, det visade sig vara lättare sagt en gjort,

Stolt som en tupp han reste sig upp, vi undrade vad som hände, skulle vi nu få krupp.

 

Med scorekorten under armen i högsta hugg, vi såg genom fönstret, men förstod inte ett dugg,

När han plötsligt till sin mun satte en cigarett, nu undrade många gjorde han verkligen rätt.

 

När han lyfte på armen och tände sitt bloss, var dom flesta resultaten borta för oss,

Vi kunde se våra scorekort singla i skyn, vi tittade förvånat när dom sjönk ner i dyn.

 

Ingen vill bära en väst som är röd, väldigt många slag på idag han bjöd,

Man ska svinga lugnt och inte ta spjärn, då hjälper det inte att vara doktor i järn.

 

En som varit med mycket i världen kan man förstå, han är ju född redan 1942,

På alla hans berättelser han sätter färg, det gäller våran andra rookies Klas-Göran Berg.

 

Vi sätter kurs mot nya mål, trots deras omusikaliska vrål,

Om dom vill buga och bocka och kroppen hela, så är det helt okey bara vi får spela.


Vilken bana är bäst i Belek?

 
Just nu pågår en ranking av de 15 banor som vi spelat i Belek de senaste fyra åren.
 
Det är 14 spelare som spelat ALLA banor i Belek och fem har hittills lämnat in rankingen och de övriga har ytterligare några dagar på sig.
 
Spännande att se utfallet men jag kan avslöja att det ser väldigt lika ut på de fem inlämnade. Någon bana som på någons ranking kommer lite högt eller lågt i jämförelse med de övriga men i stort samma lista.
 
Underlaget ska givetvis ligga till grund för nästa års resa då vi ska försöka spela de sex högst rankade!

Boulespelet har lossnat!

Igår kväll var det dags för andra besöket i boulepalatset på gamla P 10. Nu har jag kommit på kasttekniken, om det heter så, och igår blev det inledningsvis en uddamålsförslust och sedan två klara segrar och då bland annat mot boulekungen Leif.
 
Bara att hoppas att man får vara med i fortsättningen?
 
 

Veckans fredagscitat!

Vi föds som original, men dör som kopior.

Thomas Thorilds

Tio år tillbaka!

Lite yngre, vackrare och kanske även lättare!
 
Här kommer P-O:s bildspel från första UTE:e resan 2004 som gick till Azorerna.
 

http://jalbum.net/a/1464235


Tack P-O för ännu ett fint bildspel!


Vinnare UTE Int genom åren!

2004                                                 Försöksår på Azorerna (Ulf T)

2005                                                 Ingvar Strandberg - Azorerna

2006                                                 Janne Ericson – Tunisien (Hammamet)

2007                                                 Hasse Hansson – Lissabon (Aroeira, Quinta de Peru)

2008                                         Anders Östberg – Lissabon (Quinta de Marinha, Oitavos Dunes)

2009                                                 Ulf Tengbrand – Lissabon – ” -

2010                                                 Jonas Mauritzson – Lissabon – “ –

2011                                         Tomas Burman – Belek (Sueno Pines o Dunes, TAT, National)

2012                                  Tomas Burman – Belek (Sueno Pines o Dunes, National, Lykia Links)

2013                            Kurt Rosendahl – Belek (Antalya Pascha o Sultan PGA, Carya, Nobilis)

2014          Janne Ericson – Belek (Gloria Old o New, Cornelia Faldo King o Queen, Kaya, Montgomerie)


Slut på UTE 2014!

 
Då avslutar vi årets tävling med en bild på den alltd glade och pratglade Göte från Åker som så gärna ville vara med på bild på bloggen!
 
Tack alla spelare och läsare för denna gång!
 

UTE på Montgomeri

 
Vid första tee på banan och mina poäng under veckan blev 35, 31, 34, 35, 19 och 24. Det innebär ett nytt hcp på 13,0 efter tre rundor inom zonen och tre höjningsrundor. Frågan är vad som hände efter dag fyra men kan bara konstatera att det var ett antal träd som kom ivägen de två sista dagarna.
 
 
 

Ledarbollen!

 
Roland från Stockholm, UTE själv, ledaren och sedan vinnaren Janne från Örebro och sist men inte minst Göte från Åker.
 

Bildspel UTE Int 2014

Vår vän och golfspelare P-O är förutom detta en duktig fotograf också och har alltid kameran med.
 
Givetvis även i Belek och här kommer ett suveränt bildspel över vår resa.
 
Luta dig tillbaka och titta och njut!
 

http://jalbum.net/a/1463836


Nio rundor i januari!

Blev hela nio rundor i januari månad och det med tre på hemmaplan och sex i Belek.
 
Vilken start på året!

Boll fyra!

 
Tre rödbyxade! Torbjörn från Åker, Lasse, Stig och fjolårsvinnaren Kurt.
 

Boll tre!

 
De svartjackade, nästan! Lars, CB, Jonas från Gnesta och Tommy från Sundsvall.

Boll två!

 
Björn och grannen P-O, Pertti från Knivsta och Sture.
 

Flyttkarl - dag fyra!

Nu är det bara att dra på sig blåstället för fjärde dagen i rad!
 
Inge återhämtning efter golfandet utan flytt av Andrea till nytt boende. I lördags heldag med tunggrejor och i söndags och igår övrigt samt montering möbler.
 
Idag det sista i gamla lägenheten och fortsatt "pulande" i det nya boendet.
 
Frågan är vad som utgår som arvode eller UTGÅR det?

13,0

Är mitt nya hcp efter sex rundor i Belek. Det innebär tre rundor inom zonen och tre höjningsrundor. Inte så illa så här dags på säsongen.

Boll ett!

 
Klas-Göran i "sistavästen, Stefan vinnaren den sista dagen, Åke och Bengt.
 

Boll ett slår ut!

 
De fyra herrarna i förstabollen slår ut på den superfina Montgomeribanan och dessutom i ett strålande väder.
 
Först Klas-Göran sedan Bengt, Åke och sist dagens vinnare Stefan!

"Rödbyxorna"!

 
Dag tre och dag sex så har det börjat dyka upp röda byxor på spelarna och i år var det sju av 20 som kom i röda byxor dessa dagar.
 
Här ser ni "rödbyxorna" innan avfärd och vi får hopps att det sprids till nästa år!

Torbjörn betraktar hotellet!

Torbjörn står och tittar på det stora fina hotellet från entresidan. Havet på motsatta sida och vi bodde ca 75 m från hotellet i det som de fyra enkelrumsboende i hotellet kallade för annexet. Vi fick aldrig se deras rum och frågan är vad som var vad?

Trenivåsrum!

 
Moderna golfrum i Turkiet!
 
I den lägre delen bubbelpool och i den andra direktutgång till poolen som tyvärr inte var fylld så här års.
 
Nog en toppenlägenhet under turistsäsongen.

Nionde hålet och jag gjorde par!


Här håller de på att klippa greenen på det nionde hålet på Montgomerie när vi anländer. Lite senare spelade vi denna långa par fyra. I min boll var det tre som fegade på andraslaget och spelade fram till 100.
 
Själv tog jag träfemman och landade några meter utanför green till vänster. Sedan chip och enputt och det var ett av få bra spelade hål den dagen.
 
Även detta ett kort av mästerfotografen Jonas!

Montgomerie golfklubb!

 
God morgon så här på söndagsmorgonen med massor med blötsnö utanför fönstret. Har svårt att tänka sig att vi i torsdags hålade ut det 108 hålet på vår golfresa på denna fantastiska bana.
 
Här ser vi Kurt, Stig, Torbjörn och Lasse när det ska avsluta tävlingen.
 
Tack Jonas för en fantastisk bild!