Halmstads GK Norra banan

På min minst sagt virriga färd runt i landet för att hitta en trevlig golfbana att spela så hamnade jag till slut i Halmstad och fick en starttid på den mytomspunna Norra banan.Första tee på Halmstads Norra och ni ser att det var en riktig fin sommardag fast det fortfarande var april och temperaturen var drygt 25 grader. Bilden tagen från restaurangens uteplats på övre planet.Spelade med tre killar från Karlstad, Malmö och Växjö och här ser vi Jonas från Karlstad som slår ut på det berömda
16:e hålet där det går en stor "älv" rätt över fairway några meter före green på det drygt 150 m långa par trehålet.

Gjorde själv par på hålet så det var väl inte så svårt hål eller var det ........Bollen efter oss på väg in på green på det 18:e hålet. Min tredje runda på hemmaplan i år och det blev 30 poäng. 14 ut och 16 in och det är väl helt ok på en ny bana. Slog över lag för långt men det berodde nog inte på att jag slå längre utan det såg nog längre ut än det var. Puttningen gick som vanligt BRA så det var en helt ok rond.

Mycket fin bana som jag gärna spelar igen!

Trevlig Valborg!

Just nu är det 11 grader ute och solen på väg ner och röken börja lägga sig tät över området. Känns dock lite konstigt att tända eldarna när det är fullt dagsljus UTE men det beror väl på sommartiden.

När jag var liten så var det alltid bäcksvart när elden tändes ute på landet i Kvicksund. Det var tider det.

Trevlig Valborg och ha nu en avkopplande helg!

Själv skall jag ha jättekul i morgon men vad det är får ni vänta och se för det kanske dyker upp på bloggen.

Sands GKPasserade för några dagar sedan förbi Sands GK utanför Jönköping och hade spetsat in mig på en runda. Tyvärr var det folktomt på första tee och inga spelare på väg ut och att gå en sådan här bana själv och första gången är ju ingen höjdare.

Det var dock ett antal spelare ute på banan så den var fullt spelbar och i ett gott skick fick jag höra av klubbchefen som gärna ville värva mig som medlem. Tyvärr något långt att åka men en bana som givetvis måste spelas i framtiden för den såg väldigt spännande ut. På bilden ser ni första hålet som är ett par fyrahål och det finns en fairway på väg mot flaggan som ni ser men den är nog svår att hitta. Kan tänka mig att det blir ytterligare spännande när ruffen får växa upp.

Är du intresserad av en runda så är det bara att du hör av dig.

Hackers OpenI fredags var det dags för årets första tävling inom PGA, P 10 Golf Ass. Det var den sedvanliga Hackers Open som en gång i tiden var en partävling där den ena var en spelare med hcp och den andra med något annat hcp eller utan hcp.

Nu är det en partävling och återigen vann Lars och Torbjörn som fick dela ut priset till sig själva i och med att de vann förra året och i vinsten ingår arrangörskapet för nästa års tävling.

Eller kan det vara så att de är hcpmyglare?


Anna Nordqvist

Anna Nordqvist från Torshälla gjorde sin andra tävling på LPGA Touren i helgen och det gav 15 269 dollar i kassakistan. Hon kom på delad 17:e plats efter fyra rundor på det lite ojämna resultatet 67, 74, 67 och 75.

Tänk om hon gjort 70 på de sämsta rundorna då hade hon landat 274 i stället för 283 och då kommit delad tre och fått runt 75 000 dollar men det är väl inte fy skam med 15 269 dollar och fortsättning lär följa.

Tänk att vi stod bredvid varandra i tennistältet i Eskilstuna och tränade för några vintrar sedan och hur olika det kan gå med resultatet av träningen!


87 slag av Peter Hedblom!

Såg att Peter Hedblom varit ute och spelat på Europatouren igen och han en dag gick på 87 brutto. Kollade på scoren och det var som att läsa den egna ronden ibland.

Slutsaten är att de där proffsen kan de också om de har en dålig dag eller berodde det på vädret?


Grillad på morgonen!

Har under vecka fått tips från Vice ordf i Strängnäs CK att det var gemensam träning kl 09.00 på lördagarna och det startade vid SMOL-stugan. Eftersom hustru går på yoga vid den här tiden så passade det ju bra.

Iväg i morse och vi var tre till antalet. Deras gemensamma ålder är väl ungefär 0,75 % av min så ni kan ju tänka er hur det gick. Vi fastställde att vi skulle köra Lännarundan på knappt fyra mil. Hängde med bra till Länna men fick släppa lite innan Länna då vi fick motvind. Bra körning till Åker då vi hade medvind och låg på knappt 40 km/h.

Sedan motvind hem och då kan ni ju tänka er hur det gick för 57-åringen mot 22-åringarna. Fick givetvis släppa och rullade så sakta hemåt. Kom att tänka på fornstora dagar i både löpning och cykel då det för det mesta gick ut på att grilla varandra när det var gemensam träning.

Tror att min tid kommer åter i detta avseend då det kanske dyker upp två jämnåriga nästa gång och då ni...............

Regalskeppet Vasa

Idag den 24 april 1961 så bärgades regelskeppet Vasa i Stockholm. Det är alltså 48 år sedan som ni kanske såg bilderna på den då svart/vita tvapparaten då skeppet så sakta kom upp ur leran.

Tänk vad tiden går!

Det är kanske lite onödigt vetande men det kan ju vara bra med lite sådant också inför kommande möten med kända och okända personer.

Ha en BRA helg!

Golf i Italien!

Fick igår mail från kamraten Peter. Han är broder men inte den rätta brodern men det får bli en senare förklaring.

Han är just nu i Italien, Bergamo, och spelar golf med sina kunder och de skall spela två rundor per dag. Själv spelar han inte golf så han undrade om han skulle ta lite bilder och skriva ett reportage om golfen i Bergamo. Självklart blev svaret och förhoppningsvis kommer det något om detta på bloggen.

Frågan är dock?

Hur blir man kund hos Peter?

GUIF:s kommande matcher

Såg i tidningen att söndagens bortamatch inte kommer på tv utan den får vi titta på via webben. Det var ju hela 13 000 som gjorde det i onsdags när det var hemmamatch så det lär bli fler på söndag.

Tisdagens hemmamatch kommer dock på tv och det passar perfekt då jag den dagen är på tjänsteresa i södra Sverige.

Vi hoppas på Globen den 9 maj!

Veckans fredagscitat!

Sanningen är det värdefullaste vi har.
Låt oss spara på den!

Mark Twain

Seger för GUIF

Kul att GUIF slog gästerna från Göteborg igår kväll. Nu är det 1-1 i matcher och vi är tillbaka på ruta ett. Skall bli spännande att se vad GUIF kan göra på söndag i Partillebohallen då tredje matchen går av stapeln. Som de spelade i söndags när matchen var på tv så såg det ju inte så bra ut och det verkar ha varit ett annat lag igår.

Det är bara att hoppas att det blir GUIF-matchen som sänds på tv på söndag.

Åter till vintern!

I morse var det minus fyra grader när jag hämtade tidningen och nu är det plus fyra utanför fönstret. Hade tänkt att ta en runda på golfbanan under em efter dagens arbete som bl a har varit att uppfylla statens krav på redovvisning av "pengarna".

Blir inte så utan nu sitter jag nog kvar i stugvärmen och tar fram något bra att läsa. Kanske dags att öppna senaste golftidningen och få lite tips inför kommande spel.

Året U 2 lottad

Då är lottningen av årets U 2 Match Championship genomförd och spänningen var tät i klubblokalen då lottningen skulle genomföras i kväll.

Vi har två ny spelar med och det är Sture och Christer E som stod överst på väntlistan och dessa skall nu få bekänna färg i den sjunde upplagan av tävlingen.

Nu skall 90 spännande matcher spelas innan finalrundan den 26 september och ni vet väl att matchspel är den ädla formen av golftävlande.

I gruppen Ben Hogan tävlar i år

Ulf B
Roger
Torbjörn
Göran
Anders
Kjell
Lars
Hans, fjolårssegraren
Stig och
Mats

I gruppen Sam Snead tävlar i år

UTE
Ulf D T T
Ulf E
Willy
Bengt-Erik
Christer B
Örebro-Janne, som tror på seger
Sture
Christer E och
Per-Olov

Rolig tävlingsform och mycket trevliga deltagare så vi ser fram mot en härlig golfsäsong och fortsättning lär följa.

Tiomilaskogarna

I helgen som gick så avverkades 10-mila orienteringen och för första gången gick tävlingen i södra Sverige. Tidigare har den alltid gått av stapeln runt Stockholm med några utstickare bl a till Norrköping.

Sprang den första gången 1975 och det var norr om Stockholm och det var en upplevelse. Sedan blev det ett antal och den sista sprang jag 1997 i Vilstaskogen i Eskilstuna. Det var andra gången den gick där och även första gången någon gång på 80-talet var jag med i samma skog.

Trevlig aktivitet som dock är lagd på hyllan. Tidigare var det stora rubriker i lokaltidningen veckorna innan tävlingen med laguppställningar och tips och funderingar innan tävlingen. Nu finns det inget innan tävlingen och det enda som finns efter tävlingen är resultatet och då endast de tre första lagen.

Såg dock ett längre reportage på tv och det var ju många lag med men frågan är hur återväxten är i en sport som orientering. Nu vill nog många sitta framför datorn och spela i stället för att svettas i skogen.

Frågan är om sporten finns kvar om 30 år då den gamla generationen lagt skorna på gravstenen!


Storstyk för GUIF

Frågan är om det inte blir tre snabba matcher och sedan är Sävehof i SM-final.

GUIF hade inte mycket att sätta emot idag och det blev en 10-målsförlust nere i Göteborg. Till och med i GUIF:s specialvapen, kontringarna, var Sävehof bättre och vad gäller målvaktsmatchen så var hemmamålvakten dubbelt så bra som gästernas två målvakter.

Ny match på onsdag i Eskilstuna och det skall mycket till om GUIF skall rubba gästerna. Hemmahallen är dock en fördel och det kommer nog att bli lapp på luckan vilket innebär 2 600 personer i den gamla slitna hallen.

Bara att önska grabbarna LYCKA TILL så att det blir ytterligare en hemmamatch innan det är slut eller skall de överraska och vända och gå till SM-final.

Hacker Open!

På fredag, 24 april, är det dags för PGA:s första tävling för året. Det är den sedvanliga Hackers Open och inbjudan kom i veckan.

Tävlingen går på Strands GK och är en partävling där det gäller att para ihop en som har hcp och en som inte har hcp. Nu när regementet är borta så är det lite si och så med reglerna och det är en partävling under gemytliga former som gäller.

Tyvärr har jag annat för mig på fredag så i år kommer jag inte till start men jag önskar er alla som ställer upp LYCKA TILL!

Lottning inför årets U 2!

På måndag, 20 april, är det dags för lottning inför årets U 2 i golf.

Tävlingen går för sjunde gången och det är 20 herrar som spelar match och i september är det dags för den årliga finalen.

I år hälsar vi två nykomlingar med i gänget och det är Sture som var med som reserv förra året för P-O som hade en storflytt och det är Christer E som varit med som reserv under finaldagen ett antal år. De som lämnar gänget är Lennart och Kjell Thu och det av olika anledningar. Vi tackar dessa herrar och önskar de lycka till på banan medan vi spelar vidare.

Spännande blir det på måndag och frågan är vilka man skall få tampas med, slå, i år.

Fortsättning följer givetvis på bloggen.

Cykel vs golf?

Idag efter dopet så blev det åter en ordentlig sväng på racercykeln och frågan är vad som kommer att prioriteras i år?

Golf är ju rätt roligt men frågan är om inte en svettig tur på en racercykel slår att stå och vänta på tee för att slå ut. Det tar så väldigt lång tid på golfbanan och det ger ju inte så värst mycket kondition heller.

Fortsättning lär följa i denna fråga och vad tycker du om cykel eller golf?

Stor dag för Ella Othilia!

Idag döptes Ella Othilia i Husby Rekarne kyrka och det är ju en stor dag om man endast är tre månader och tre dagar!Här ser vi Ella och storebror Albin i samband med fotograferingen efter dopet.Gudmor är Åsa och gudfar är Marcus som här stolt visar upp Ella.Doptårtorna var fina och de gillade Albin skarpt.

Önskar dig Ella all lycka och välgång i livet!

Bloggpublicitet!

I fredags var hela första sidan av lokaltidningen fylld av en rektor här i kommunen som bloggar. Han hade skrivit om alkohol i olika former på sin blogg och vill ni läsa mer så är det bara att gå ut på www.ekuriren.se 

Han hade nog inte förstått riktigt det där med sin befattning. Vissa är det 24 h om dygnet och det är bl a en rektor. Andra som kan vara i det facket är ju mitt f d arbete som officer. Det gäller att förstå detta och skriva med omdöme.

Fick dock frågan av hustru. Du har ju skrivit om ölen på Azorerna som du tycker smakar bra. Det kanske är dags att ta bort det inlägget för du kanske hamnar på första sidan i lokaltidningen för det och det skulle ju inte vara bra.

Men ölen är ju god på Azorerna, som flera av er läsare även håller med om, och kanske det skulle locka ännu flera läsare till bloggen om de skrev om den på lokaltidningens första sida.

Tror dock inte att jag hamnar där och tur är väl det för då skulle ju UTE bli avslöjad och kanske även bli anklagad för "felaktiga" inlägg på bloggen.

Cannondalen på grönbete

Idag tog jag ner den fina racern från väggen i garaget och laddade med 5,5 kg i däcken. Den har nu hängt där ett antal år men nu känner jag suget igen att få rulla ut på vägarna och borra ner huvudet och dra runt på tunga växlar.

1998-2000 så avverkade jag Joutenheimen runt och det var de sista tävlingarna i sadeln. Tävlingen är 43 mil och man avverkar drygt 5000 höjdmeter över tre bergspass. Kändes som stortävlingarna på kontinenten och ett riktigt kraftprov för de cirka 300 deltagarna. Vätternrundan är en ungdomtävling i förhållande till den tävlingen. Får se om jag hinner träna upp mig till årets tävling eller om jag skall varva cykel och golfen?

Vinnare av UTE International i Golftidningen

En av de få som vunnit UTE International dök upp i det senaste numret av Svensk Golf. Ingvar S från Åkersberga ser ni på sidan 62 och han pratar väl om sin hemmaklubb. Konstigt att han inte nämnde något om den storseger som han har erövrat på internationell mark i och med seger i UTE International.

Övriga som har segrar är Örebro-Janne, Hasse H, Anders Ö och sedan UTE som vann premiärtävlingen och testupplägget på Azorerna 2004 och även nu senast vecka fem i Lisboa.

Ny upplaga kommer nog vecka 105, sjunde upplagan, om vi inte även skall försöka oss på en höstvariant.

Vad sägs om det?

Veckans fredagscitat

Man kan inte välja när och hur man ska dö.
Det enda man kan bestämma är hur man ska leva.

Joan Baez

Nya golfbollarTror nog att golfbollar heter golfpallot på finska för det ser ju ut som golfbollar. Om de sedan kostar 1:90 euro per styck eller per hekto eller något annat det vet jag inte.

Golfer som analyserar bollar utan och innan har nog aldrig haft med denna variant på sin blogg men det kanske är dags. Då jag dock är en renlevnadsmänniska som inte nyttjar dessa laster så kan jag givetvis inte ge några kommentarer över golfpallotens prestanda och smak.

De såg dock GODA ut!

Aldrig fucka upp!

Det är namnet på Jens Lapidus andra bok som kom i pocket för ett tag sedan. Den första läste jag förra året på någon resa och den andra köpte jag inför Helsingforsresan och nu är det knappt halv boken kvar.

Skall fortsätta nu och frågan är när jag släcker i kväll eller i frampå morgontimmarna för det är spännande och jag kan verkligen rekommendera boken om du gillar SPÄNNING!

Grattis Conny!

Idag fyller Conny i Jönköping år och det är xx år.

Hoppas att du har en BRA dag och vi ses på lördag hälsar UTE!

En tur till Helsingfors!

Har legat lågt några dagar men det har givetvis sin förklaring!Tog den här stora båten till Helsingfors och det är ju jättebåtar. God mat och dryck samt en fin badavdelning och sedan även en stor gågata mitt i båten. Att det sedan inte var den minsta krusningen på vattnet är ju en fördel för UTE som inte gilar sjögång.

Dock kallt väder i Helsingfors så det blev inte så lång tur på stan utan bara en promenad till de närmaste varuhusen.

Trevlig resa som kan rekommenderas och att det sedan är lite folk och bra priser gör ju inte det hela sämre.

Bloggers

är namnet på det lag som kommer att gå långt i årets upplaga av Stadium Golf Match Play. Som vanligt är det Golfers och jag som skall försöka ta oss så långt som till utlandet.

Vi får väl hoppas på namnet och i mitten av maj sätter det igång. Bara att börja träna på svingen.

Många bloggläsare idag!

Påskdagen innebär ju ledigt och kanske tid över för lite allmänt hängande över datorn. Ser nästan så ut när jag studerar antalet läsare men jag får hoppas att det var på morgonen eller kvällen då det varit ett härligt väder idag.

Skall bli lika härligt väder häromkring i morgon så njut av ledigheten och annandagpåsk!

Nu skall jag börja träna!

Hasse G som är pro på Fogdö GK är drygt 70 år och är där från morgon till kväll tillsammans med sin lilla hund.

När vi hålat ut på sjätte hålet såg vi honom på banan och hans bil stod farligt till bakom green på 15:e hålet.

Vi mötte honom sedan när vi spelade det korta 12:e hålet och där gjorde jag ett par så allt väl så långt.

När vi sedan skulle spela in på det långa 15:e så dök Hasse upp igen och nu låg jag tio meter från green och skulle bara chippa in bollen och då kom dagen "snabbaste chipp" som Hasse sade och det resulterade i ett slag på två meter. Bra inspel och enputt gav en dubbel och Hasse kom med goda råd när de andra knallade vidare. Inte nog med det.

När vi hålat ut på 18:e, gjorde enkelt par, så hade Hasse dukat upp med bollar på övningsdelen. Han kände givetvis sitt ansvar då jag tog grönt kort för honom 1997.

Instruktion och träning och det gick till slut mycket bra. Vad han sade avslöjar jag inte utan det är vår hemlighet. Fortsatte tränande på gräsmattan hemma efter trädgårdsarbete, altanframplockning, däcktvätt och biltvätt (två bilar) och det fungerade bra även då.

Slutsats: Skall ringa Hasse och be om några lektioner och frågan är var vi skall börja? Men det finns nog mycket att förbättra och tänka på men det får ju inte bli för invecklat heller!

Fortsättning följer.

Premiär på Fogdö GK

Vilken bana och vilka greener!

Har ni inte spelat på Fogdö Folkgolfbana så har ni missat något. Idag hade de höjt priserna till påskpriser så det kostade 100:- för en runda. Vilka greener, inte många banor som slår dessa snabba och jämna greener. Det man kan klaga på är tee då de inte är några höjdare men det får man ju fixa till genom att pegga upp bollen.

Började med en trippen efter att varit i dagens första dike av tre. Följde upp med tre par och gjorde sedan dagen birdie på banans näst svåraste hål, det sjätte. Mycket nära eagle då birdieputten endast var 20 cm. Var efter nio hål sex över.

Hemspelet något sämre då ytterligare två diken besöktes vilket gav en trippel och en "fyra över". Slutade på 88 slag och 80 netto. Bengt-Erik 89/77 och Robert 74/72 så han var i en klass för sig själv. Bl a gjorde han två birdie, trean och 18:e.

Trevlig bana, trevliga kamrater och ett mycket vackert väder. Vad mer kan man begära.

När vi var åter lite före 11.00 var det en väldigt lång kö vid första tee och de som gick ut då hade nog ingen "varvtid" på drygt tre h med fikapaus.

Hjälp på vägen!

I morse var det en tidig morgon för Bengt-Erik, Robert och jag hade bestämt träff 07.30 för avfärd till Fogdö och årets första runda på hemmamark. 
Snabb ilastning och sedan iväg.
När vi svängde av gamla E 20 och in på 55:an så var det en minibuss som åkte sakta och när de fick syn på oss slog de på varningsblinkersen. Vi var ju på väg till golfbanan så ut och påbörjade omkörningen. Då vinkade en man åt oss genom det öppna förstret och gestikulerade . Han vill nog att vi skulle stanna men som sagt vi var ju på väg till teetime. Vi åkte vidare och då slog de av varningsblinkersen och fortsatte färden.
Frågan är vad syftet var med den manövern?
Man har ju läst så mycket i tidningarna och frågan om det var något skumt på gång?
Vi vet dock inte för vi var ju på väg till teetime och hann fram i tid!

Grattis alla Ulfar!

Blir ett grattis till alla som har det fina och klingande namnet Ulf så här en dag för sent.

Gårdagen var fylld av aktiviteter så att till och med datorn slogs aldrig på utan det var annat på agendan. Bland annat Ella och Albinpassning medan föräldrarna och Andrea med sällskap åt påskbuffé på samma ställe som vi åt på dagen innan, Ulvhälls herrgård.

Sedan var det fika och mycket annat och när alla åkte åt respektive håll så var det bara att krypa till kojs.

Återigen GRATTIS alla Ulfar och ha en fortsatt bra helg!

Grattis alla ni som fyller år idag!

Lite onödigt vetande så här på långfredagen.

Idag är den dag då det är flest svenskar som fyller år.

Drygt 25 000
svenskar fyller just den 10 april så grattis på er alla!

Cancerfonden

Idag passerade Gert Fylking och Robert Aschberg förbi Strängnäs under sin marsch från Ystad till Haparanda.Syftet med marschen är att samla in pengar till cancerforskningen och främst kampen mot prostatacancer. De hade börjat dagen i Härad och lite efter 10.00 anlände de till parkeringsplatsen vid Vasavallen där ett stort antal kommunbor väntade inför den gemensamma marschen ner till Västerviken.

       

Det finns ett antal personer som givetvis går med längs marschvägen och den som varit med längst är Daniel från Kristianstad som hakade på fjärde dagen då de passerade Karlshamn och avser vara med till slutet den 6 juni i Haparanda. Intervjuade Daniel under marschen ner till Västerviken och dagens uppslutning var den klart största som de upplevt under de 77 milen som de nu har avverkat.

BRA GJORT AV STRÄNGNÄS!

   

Här ser vi Daniel på väg ner mot Västerviken och dessutom på en bänk i Västerviken med en svalkande glass. Killen till vänster har varit med länge men återkom idag efter en dryg veckas uppehåll p g a hälseneinflamation.

       

I Västerviken var det bl a tal av kommunalrådet Jens som dock missade att de gick från söder till norr men man kan ju inte komma ihåg allt. Dessutom intervjuades de av en "tupp" som var maskera och det var ingen mindre än Ville från Bygglov som bor här i kommunen och det blev en glad överraskning för de båda vandrarna. Efter ett tag var det dags att gå vidare mot Enköping och från "Sveriges närmaste stad" hade fyra maän från 1300-talet anlänt för att göra följe över Mälaren.Till sist en bild på Gert och UTE.

Bara att hoppas att vi samlade in mycket pengar i Strängnäs och det är bara att önska herrarna lycka till i fortsättningen!

Påskbuffé

Idag var det jag som stod för maten så det blev en enkel lösning.
Påskbuffé på Ulvhälls Herrgård tillsammans Kerstin och bror min och hans hustru.
God mat och dryck och dessutom enkelt att fixa.
Arrangemanget kan verkligen rekommenderas!

Glad Påsk!


Med den här fina bilden från en av våra många rondeller här i Strängnäs vill jag önska alla läsare

EN GLAD PÅSK!

40 bollar på rangen!

Då har klubborna gjort debut för säsongen. Tog med 7, P och L ut till rangen som ännu inte är öppen så det är självplockning som gäller. 40-talet bollar smälldes iväg och de gick som vanligt rakt och så långt som jag önskar mig.

Ser alltså bra ut inför säsongen men det får nog anstå tills jag gör nästa besök på rangen eller någon bana då jag nog vill ha lite bättre väder. Dessutom skall man inte förivra sig i säsongsstarten.


Sävehof valde GUIF

Då är vi framme i semifinalrundan i handbollen och igår så valde Sävehof att möta GUIF och det hela börjar nästa söndag då det är match i Göteborg. Andra matchen spelas sedan onsdagen den 22 april i Eskilstuna och förhoppningsvis så blir det en tur dig.

Sävehof hade att välja mellan GUIF och Hammarby och tror tydligen att GUIF är ett lättare byte. Det tror inte jag och jag tror att det i slutänden är GUIF och Hammarby som gör upp om guldet i Globen i början av maj.


Färjelaget!

Så var det återigen Färjestad som blev Svenska mästare i hockey. Bara att gratulera värmlänningarna och de är ju alltid bra när det gäller.

I Skogstorp har det enligt uppgift varit två läger. Mamma Caroline som kommer från Jönköping hejade givetvis på HV medan pappa Jonas som redan för 25 år sedan hade en Färjestadsmössa givetvis hejade på Karlstadlaget. Albin tog parti för pappa och hejade också på det som han kallade Färjelaget.

Det blev som det blev men inga sura miner i Skogstorp!


Ottilia

Grattis Ottilia!

För några månader sedan var namnet Ottilia inte så känt hos mig men nu har jag vetskap om två stycken. Den ena är givetvis Ella Othilia som är knappt tre månader och den andra är f d grannen Gunnel som avslöjade att hon heter Ottilia då jag berättade om Ella.

Grattis båda två och ni ser en dagsfärsk bild på Othilia på
http://albint.blogg.se

Siegrothska Officersmässen flyttar till Ulvhälls Herrgård

Igår kväll var det årsmöte i Officerarnas Kamratförening vid Södermanlands Regemente. Det är den förening som blev kvar efter att regementet lades ned 2005 och som bland annat äger Officerskårens inventarier som finns på mässen.

Knappt 50 medlemmar kom till mötet och det finns drygt 500 i föreningen varav 200 är aktiva och resten är medlemmar som någon gång gått med i föreningen och då blivit ständig medlem och därefter "lutat sig tillbaka".

Den stora frågan på mötet var mässens framtid. 2010-12-31 så går nuvarande hyreskontrakt ut och vad händer då? Vad kommer Vasallen då att komma med för bud? Osäkerheten är stor och därför hade styrelsen tagit fram ett antal alternativ på lösning och det de förordade var en flytt till Ulvhälls Herrgård. Ett annat alternativ var att avvakta och se hur det går med det nya pansarmuséet och möjligheterna att komma in där.

Mötet beslutade att mässen skall flytta till Ulvhälls Herrgård och flytten inleds 2010-01-01 så det gäller att passa på om ni vill ha en fest eller annan aktivitet på den fina mässen.

Bra jobb av styrelsen och det är det enda rätta att flytta då osäkerheten om framtiden är stor.

Lunch för 5:-

Du missade väl inte att det var billig lunch på BK idag.

Eftersom det var femårsfest så kostade lunchen givetvis 5:- och det var en höjning med en krona sedan förra året. Du kan tro att det var mycket folk där och det var många som bjöd på lunch då det kostade en tjuga för fyra. Tänkte inte på det, skulle givetvis ha bjudit några jag också.

De var dock förutseende då lunchen bestod av fältmat i form av makaroner och köttbullar eller falukorv och potatismos.

Det var dock GOTT och BILLIGT!

Tänk vad livet kan förändras!

Fick i ondsdags på Druidmötet veta att en kollega hastigt hade avlidit kvällen innan och i lördags var det dödsannons i tidningen. Han var fortfarande i tjänst och endast 55 år. Det sista året på MD-staben satt vi rummen bredvid varandra och han var även med i en av kamratföreningarnas styrelse.

Tankarna går till de anhöriga och jag delar deras sorg.

Tänk vad fort ett ljus kan slockna och det gäller att leva i nuet och fånga dagen för du vet inte vad morgondagen har i sitt sköte!

Prispengarna borta!

Då var prispengarna sedan vecka fem borta!

Var en sväng till Intersport under eftermiddagen och eftersom jag tror på en riktig regnig sommar så blev det en ny regnjacka som jag hoppas tål riktigt mycke med vatten. När sedan byxorna blir upp-packade så blir det nog ett par sådana också.

Vilket märke och vilken färg få ni själva gissa?


Strängnäs Golfrestaurang!

Den har varit öppen nästan hela vintern förutom en månad i samband med jul och nyår. Tillströmningen av kunder till luncherna blir bara större och större och det är tur att även klubbhörnan utnyttjas för gästerna.

För några månader sedan lämnade de buffévarianten och nu serveras maten snyggt och prydligt upplagt och till detta finns ett fint salladsbord med färskt bröd och flera drycker att välja på. Tycker själv det är trevligare med upplagd mat då buffén ofta såg ut som en fältmåltid i det militära. Självklart kan du om du är hungrig hämta lite ytterligare mat hos kocken men hur ofta behövs detta inte då det gäller att hålla vikten.

Barnportioner har de också och det brukar ju vara köttbullar och potatismos och liknande men inte här. När Albin och jag var där i fredags så blev det barnportion "raggmunk och fläsk" dock önskade han sig mycket lingon vilket kocken givetvis fixade.

Tack för god mat och lycka till med restaurangen!

Ni som har vägarna förbi, ät gärna på golfklubben - ni kommer inte att ångra er!

GUIF vidare

Som ni kanske såg på tv igår så gick GUIF lätt vidare till semifinalspelet i handbollsslutspelet.

22-35 mot ett tröttkört LUGI som inte kom igenom GUIF-försvaret. Avgörandet kom i början av andra då GUIF trots en man utvisad gjorde två mål och efter åtta minuter av andra skilde hela 10 mål och då vek de ner sig.

Sävehof klara sedan tidigare och idag blev även Hammarby klara men i matchen Alingsås-Lindesberg så kommer avgörandet först på onsdag då de möts i Alingsås. Just nu 2-2 i matcher.

Frågan är sedan vilket lag Sävehof väljer i semifinalen?

Spelar dock ingen roll för det skall bli kul att följa det unga GUIF-laget och se hur långt de kan ta sig.

Lycka till!

Ny krona!

Ni vet väl att vi fått ett nytt mynt i dagarna.

Fick mitt första exemplar av enkronan igår då jag handlade gott frukostbröd på Café Prinsen. Snygt och prydligt mynt och en mycket fin baksida med texten.

Sverige 1809, 2009 Finland och Den underbara sagan om ett land på andra sidan hafvet.

Frågan är dock hur mycket den är värd och när den skall vända i värde?

Gatan sopad!

Nu är det VÅR!

Ett härligt vårteckan är när det sopas på gatan utanför huset och året påvräkta sandning återvinns. I år har de sandat med "större stenar" och det är väl någon som är billigare än tidigare varianter eller det kanske finns något annat motiv vad vet jag!

I veckan kom dock sopmaskinen och "störde" då jag satt på baksidan och läste Golfresan i den härliga solen. Totalt sju gånger for sopmaskinen upp och ner på gatan och det var en nyputsad gata om blev resultatet.

Tack kommunen för snabbt sopande i år och nu är det VÅR!

Tre timmar till match!

Idag är det åter dags för handboll mellan LUGI och GUIF.

Fjärde kvartsfinalen och idag är det Lundensarna som har hemmaplan. Två ett i matcher till GUIF som vann knappt i tisdags på hemmaplan. Gick lättare förra lördagen i Lund då det blev en klar seger med 30-25.

Klockan 16.00 får vi bänka oss framför tv-apparaten och hålla tummarna för GUIF.

Golf i torsdags

Nu är sommardäcken på och jag tänkte då förklara det där med golf i torsdags. Det är inte så att det blev en runda för egen del utan jag hade tillfälle att besöka vännen Ulf som har Viasat Golf och då det är spel i Lisboa denna vecka och på den bana där vi var vecka fem så var det extra intressant.

Estoril Open på Oitavos Dunes och det är den bästa golfbana som jag spelat. Spännande att se hur de spelade hålen och jag kan anmäla att de har lite längre till flaggan än vad vi hade. Några hål som var extra spännande att se var femte och sjunde. Femte par fyra och 420 m i motvind och där var jag knappt inne på tre slag utan vind. Sjunde där de i torsdags var kraftig motvind och de slog drive, drive och ändock inte var inne på green. Själv gjorde jag ett enkelt par där sista dagen men då var vinden 180 grader.

Avslutning idag och i morgon och jag såg att Jesse som bär åt Peter Hedblom får fritt dessa dagar. De får väl ta en sväng in till Lisboa.

Fullmatad vecka!

Hej på er på lördagsmorgonen!

Andrea tyckte att det var lite dåligt med inlägg och här kommer en förklaring som kanske är en orsak eller hur var det.

Fullmatat sedan i onsdags då det var lunch på Ulvhäll med kamratföreningen och Druiderna på kvällen.

Torsdag flytt i kommunhuset och sedan lite "golf" framåt kvällen.

Båda dessa dagar har det mellan aktiviteterna varit UTE jobb som varit en tidsfaktor.

Igår var det sedan Albinpassning från tidig morgon till sen kväll. Tog tåget över kl 08.19 och Albin åkte hem 21.30 så ni förstår att det varit fullt upp så bloggen har fått vila.

Nu skall däcken bytas så nu får det bli stopp igen!

Ha en BRA helg!

Veckans fredagscitat en dag för sent!

Mod är ofta brist på kunskap, medan feghet är baserad på god information.

Peter

Vilken svettig match!

GUIF tog nu kommandot i kvartsfinalserien genom att vinna igår kväll i Sporthallen. 2 100 åskådare på plats och det var lite mindre än förra veckan men igår så sändes matchen i tv också. Kan dock rapportera att det blir VARMT i hallen och sitter man sedan direkt under taket så blir det ju inte svalare.

27-26 i hemmafavör och hemmalaget borde ha sprungit ifrån ett antal gånger men LUGI vek inte ner sig i första taget.

Nästa match på lördag och jag såg att även den går i tv och då kommer jag nog att sitta bänkad!

Lurad!

Nej! Jag skall i år inte ens försöka lura er. Det får ni bli på något annat håll så se till att vara på er vakt.

Själv blir jag aldrig lurad så det är bara för mig att sitta och titta på eller!