Gott Nytt År

önskar UTE alla sina läsare!

Vi ses nästa år, 2010!

Surahammars GK - dåligt!

Fick i höstas två st greenfeebiljetter till Surahammars GK av en trevlig golfspelare som jag gick tillsammans med under en golftävling. Han tyckte väl jag var en trevlig motspelare trots att jag slog honom.

Eftersom hösten var sen och biljetterna gick ut 2009, kanske därför jag fick dom, så skickade jag en mail till Surahammars GK och frågade om de gick att få dom förlända till 2010. Alltid trevligt att få spela en ny bana tänkte jag.

Klickade givetvis på "begär läskvitto" som ibland är bra att begagna sig av. Såg att de läste mailen dagen efter men ännu har jag inte fått något svar på min "enkla fråga".

TYCKER DET ÄR DÅLIGT ATT INTE FÅ NÅGOT SVAR - GIVETVIS ACCEPTERAR JAG ETT NEGATIVT SVAR MEN ATT INTE SVARA - JÄTTEDÅLIGT, eller var frågan för svår för Surahammars GK?

Nytt badrum!

Årets julklapp till hustru!

Från det härtill det härDet tog två veckor med mycket hårt arbete och med "lite" hjälp av badrumstekniker Clarence från Eskilstuna. Mycket snyggt och fint blev det jag kan berätta att det är jag själv som valt kakel och ALL inredning.

Härligt så det förslår!


Vinterbild från Strängnäs

Vinterstämning i Västerviken!


Foto: Kirsten Lindqvist


Racer-Ella!Så här glad blev jag igår då jag fick en egen bil.

Efter att ha kört den fram och tillbaka ett antal gånger så "glömde" jag bort mig och gick hela fem meter.

Det får vi väl kalla att jag började gå på riktigt julafton 2009.


Tomten kom!Tack tomten för att du kom till mig och alla andra som hade vänta så länge.

Tack även för alla julklappar och hoppas att gröten smakade.

Du är så välkommen nästa år igen.


Vinterjul!Senast det var en vit jul var 2002 - hoppas att det inte dröjer så länge innan nästa jul med detta fina väder!


Tekniska julklappar!En leksakshelikopter var en av de bästa leksakerna som X fick igår på julafton. Frågan är dock om X är med på bilden eller om det är två äldre "teknikkillar" som fattat tycke för den tekniska prylen när X dragit sig tillbaka för lite nattsömn.

För 25 år sedan var det radiostyrda bilar som lockad oss "teknikkillar" när nästa generation lagt sig och det verkar hålla i sig men prylarna har bytt skepnad!

Veckans fredagscitat!

Då är det dags för juldagen och en dag i stillhetens tecken och vad kan
inte vara bättre än en betraktelse ur bibeln eller!

Religion är det som avhåller de fattiga från att mörda de rika.

Napoleon


"Fulfuru"November och december - dags för ombyggnation!

I år var projektet fulfuru BORT, allt enligt Martin Timell och hans kamrater på något käckt tv-program. För två år sedan var det köket och i fjol var det sovrummet. I år blev det resten av ovanvåningen.

Nu är ALL furu borta. Taken vita, väggarna vita och ny dörrar och även de är vita.

Tänk vad tid och kraft och färg det gått åt men fint blev det.Fortsätter nu med trappen och trappräcken och även de skall bli VITA!


Designad dukning nummer två!Då var det dags för nästa designade dukning. Det blev på julaftonen och frågan är vem som stod för den?

Kan rapportera att det som bjöds på "faten" och i glasen var mycket uppskattat också.


Designad dukning!Snygg glöggdukning eller hur?

Taget direkt ur en av alla inredningstidningar som finns på marknaden.

Nej så är det inte utan det är kvällens lillejulsdukning och vem det var hos får ni gärna gissa.

Tomten kommer!Såg honom för en stund sedan och frågan är vart var han på väg?

Julefriden har lagt sig!Så här såg det ut igår på fm då Ella och jag vilade inför julen. Hon somnade som en stock och låg så här i drygt en timme. Själv så vilade man gott och det var någon som var snabb med kameran.

På em blev det andra bullar för då blev det en tur till pulkabacken med Albin.


GOD JUL alla läsare av UTE-bloggen!

Snart är det jul och jag får väl på detta sätt passa på att

från mig i stugan önska er alla

EN RIKTIGT GOD JUL!

Såg att en av de trogna läsarna, CB, redan lagt in en hälsning till alla er läsare OCH DET SKULLE VAR MYCKET TREVLIGT OM DET VORE FLERA SOM KUNDE GÖRA DET UNDER DETTA INLÄGG DE NÄRMASTE DAGARNA.

NÄR NI TITTAR IN SKRIV NÅGOT TILL ALLA ANDRA LÄSARE OCH NI FÅR SÅ GÄRNA VARA ANONYMA MEN SKRIV NÅGOT!

Tack på förhand och sköt om er!

Annandagsgolfen

Tyvärr alla ni som laddat för årets Mellandagsresagolf. Vi måste tyvärr ställa in och P-O får fortsätta att förvara priset på hedersplatsen i hemmet.

Det får väl inte bli ett helt år utan när det blir spelbart på Fogdö får ni hålla ögonen på bloggen för där kommer kallelsen.Fjolårets Mellandagsreagolfare samlade innan start. Bakom kameran hade vi också Toli och löängst till vänster ser vi den slutlige segraren P-O.

Smygreklam på bloggen!

Såg nyss på Rapport att det nu finns en hacka att tjäna genom att ta in lite reklam på bloggen. Frågan är vad som jag fått genom åren på alla inlägg om ditt och datt. Allt från fina svingar till dåliga golfbanor och mycket annat.

Nu kommer det väl att öka också för det finns ju en del läsare som ibland är riktigt "lättlurade" eller???????

Nu vänder det!

Idag är årets kortaste dag och det är nu det VÄNDER!

Trevligt och nu när snö kommit så är det ljust och härligt. Att det sedan är 15 grader kallt gör ju inte så mycket. Bara att pälsa på sig och inte allt för mycket svett när jag nyss avverkade en två timmars promenad.Snart är det så här grönt igen!

Storfrämmande!Igår var det en glad Albin som var här och hälsade på och även en ätande Ella som om några dagar passar på att bli ett år. Frågan är om hon innan den dagen hinner släppa taget och börja gå själv för nu är det nära.Det var många fler besökare men de ville inte vara med på bild.

Fjäder advent!Fina och stora adventsljus har vi i Strängnäs.

Dessa står i hamnen och frågan är om det är CB som är "tändare och släckare" då han bor ett stenkast ifrån?Hemma har vi en mindre variant men även den brann så fint igår kväll!

Nu kommer snart tomten!

Sista LillejulI fredags var det den sista Lillejul på Siegrothska Oficersmässen på f d P 10, Södermanlands Regemente. Vasallen skall nu ha så mycket i hyra att den "fattiga" föreningen inte kan matcha denna hyra. Därför går den del av inventarierna till Ulfhälls Värdshus och några till magasinering om det blir aktuellt med en mässdel i det nya museet.

Knappt 200 officerare som hade trevlig på mässen och ingenting fattades. Kören sjöng, första och andra versen sjöngs, flugan drogs och Julgripen kom.

Här ser Ni Staffan som var den sista Stf regch och UTE som vad den siste SC och som till slut blev den som kastade nyckeln i sjö och ni kommer väl ihåg att under minnesstenen finns en plåtlåda med innehåll som bara jag vet innehållet i.

Trevlig kväll och för några blev den extra lång tror jag. Nästa Lillejul kommer att gå av stapeln om ett år på Ulfhäll och vi får hoppas på lika god uppslutning då.

Ett tack till arrangörerna också - bra jobbat och ingen nämnd och ingen glömd!


Veckans fredagscitat!

Många ting, som inte kan övervinnas när de står tillsammans,

ger efter, när vi tar itu med dem ett och ett.

Plutarchos


Glöggolfen!Här ser vi startfältet i förra årets glöggolf med tävlingsledaren i mitten längst fram. I år är det Göran, röd, som är tävlingsledare i och med vinst i fjolårets tävling. Vi får hoppas på en fin vecka med inte allt för mycket snö så att tävlingen kan genomföras programenligt samma dag som Lille-Jul genomförs på mässen på P 10.

Extra viktigt i år då det är sista gången som det genomförs på mässen i och med att hyran nu skjutit i höjden, Vasallen har kanske dåligt med pengar?

Nästa år är vi förhoppningsvis på Ulfhälls Hergård.En sammanbiten Örebro-Janne innan start och förhoppningsvis kommer han till start även i år eller är det skidor för hela slanten?

TYVÄRR BLIR DET INGEN TÄVLING I ÅR DÅ SNÖ STÄLLT TILLDET!

Jesse slutar som caddie!

Läste på golf.se att Jesse skall sluta som caddie efter 12 år på touren. Nu skulle han försöka få något jobb på Strängnäs GK och det kanske behövs!

Vi får väl se honom på banan också och han är duktig även bakom klubborna och verkligen trevlig att spela med. Får väl försöka bli några rundor med honom och kanske kan man få några tips från honom för att sänka sitt hcp.


Veckan överraskning!

På en torsdag så är "veckans överraskning" ärtsoppa och pannkaka. Därför tog jag en sväng ut till golfkrogen för att få lite värme och god mat i kroppen efter en fm konsultande.

DE RUBBADE MINA CIRKLAR!

Ingen ärtsoppa och pannkaka. Hur kan de göra så efter en hel säsong med denna rätt varje torsdag.

Frågan är om de även tagit bort raggmunk och fläsk i morgon?

Tack golfkrogen för en BRA säsong och lycka till med ombyggnationen och hoppas att det blir ärtsoppa första öppningsveckan!

Ingen glöggolf!

Igår kom det tråkiga beskede att det inte är någon golfbana som tar emot oss i morgon för glöggolf inför Lillejulsfesten på kvällen.

Men det kanske känns lite skönt också!

För tittar man ut genom fönstret och vinden viner från norr och termometern står på minus sju så lockar inte golfen.

Vi får väl se hur det sedan går med Bloggolfen på annandagen då vädret enligt uppgift skall stanna på minusgrader och ytterligare snö skall komma.

Såg Anna Nordqvist

Igår var det storfrämmande i Sporthallen. Världen sjunde bästa golfare var på besök och fick utmärkelsens månadens idrottsprofil som delas ut av Eskilstuna-Kuriren.

Tänk att Eskilstuna och Torshälla GK kan ha en sådan världsspelare. Lite konstigt att se henne på tv från Dubai ena dagen och sedan se henne i Eskilstuna sporthall.

Bara att önska henne lycka till och vi kommer nog att få se henne klättra i världsrankingen framöver.

GUIF på topp!

Igår var det ett annat GUIF som visade upp sig i hemmahallen. Efter tveksamt spel under året så blev det nu tredje raka segern och det var ledarlaget Sävehof som fick åka hem utan poäng.

Efter att kommit efter redan från början mycket p g a en storspelande Sävehofmålvakt så skilde två mål i halvlek. När sedan gästerna smällde in tre raka mål på några minuter så såg det kört ut för GUIF. De vek dock inte ner sig utan vände och ledde med tre bollar när det var fem minuter kvar. Sävehof kom dock igen och så stod det 28-28 men då dundrade GUIF in två bollar och det hjälpte inte Sävehof att de fick inboll i matchens sista sekund.

Storspel av Robin Andersson och efter tre straffmissar så kom Martin Nilsson in och smällde stenhårt in fyra straffar och det på seriens bästa målvakt.

Nu är GUIF på slutspelsplats och det är bara att hålla tummarna att de behåller gårdagens spel för då kommer det att bli slutspel framåt våren. 

Var är spårmaskinen!

Jag vet!

"Spårgubben" väntas åter till Strängnäs under morgondagen, torsdag, och då kommer det nog att bli spår på i första hand golfbanan men det finns tillräckligt även i skogen så det kanske blir spår även där?

Dessutom skall det bli kallare och snön skall ligga kvar över jul.

Trevligt med en VIT jul!

Gösta Linderholm och UTE!Då har vännen Leif som är en riktig hejare på att fotografera skickat bildbevis på Gösta Linderholm och vinnaren UTE. Såg i dagens tidning att han har en repris på uppträdandet tillsammans med hustru Lena i Eskilstuna i mitten av april och det är värt ett besök.

Snökonsult!

Oj vad snö det har kommit det senaste dygnet!

För en stund sedan så letade sig även den inhyrda traktorn ut till dessa utmarker. Tyvärr hann jag inte ut för att övervaka honom. Satt förskjunken i mailen så det blev som vanligt en jättesträng utanför infarten.

Blev dock ett bra fyspass och när sedan grannen kom ut och "rapporterade" att han hade opererat sig i fredags så blev det ytterligare en uppfart.

Men vad gör det - som vi säger i Druiderna "en broder hjälper"!

Support tack!

Lite skratt den här snöiga dagen!

S
upporten: Vad kan jag hjälpa till med?

Kunden: Jag håller på att skriva mitt första mail och jag har skrivit bokstaven a men hur skall jag göra för att
få till den lilla cirkeln runtomkring?

Supporten: Är markören fortfarande där?


Kunden: Nej, jag är ensam här.


----------------------------------------------------------


Och nästa kund kunde inte koppla upp sig.

Supporten: Är du säker på att du använt rätt lösenord?


Kunden: Ja jag såg när min arbetskamrat skrev in det.


Supporten: Kan du säga mig vad lösenordet var?


Kunden: Det var fem små stjärnor.


----------------------------------------------------------


Supporten: Nu skall vi se hur ditt system ser ut, klicka på 'den här datorn'


Kunden: Men hur skall jag kunna göra det härifrån?


----------------------------------------------------------


Kunden till Hewlett Packardsupporten: Min laserskrivare är trasig.


Supporten: Vilken modell har du?


Kunden: Det är en Hewlett Packard.


Supporten: Jo, jag förstår det. Är det en svartvit skrivare?


Kunden: Nej, den är beige


----------------------------------------------------------


Kunden till Tele2supporten: Jag har köpt internet och vill ha hjälp
.

Supporten: Ok, hur långt har du kommit i installationen?


Kunden: Jag har packat upp lådan med internetet i


Supporten: Ok, har du anslutit alla sladdar och slagit på datorn?


Kunden: Slagit på datorn? Jag har ingen dator, jag har köpt internet.


-----------------------------------------------------


Kunden. 'Datorn hänger sig hela tiden.'


Supporten 'Har du många fönster öppna?'


Kunden: 'Nej, men dörren står lite på glänt....'


Julbord nummer tre!

Ja då var ytterligare ett julbord avverkat!

Ikväll var det Rotary som hade julvesper i domkyrkan. Domprosten Johan Dahlman genomförde vespern med bravu om man nu får säga så. Dessutom var det en fin kör som sjöng också.

Efteråt var det julbord i kyrkans bodar och det var återigen Susanne från Ulfhäll som stod för maten. Lika gott som igår. För underhållningen svarade ingen mindre än Klasse Möllberg med ett antal julvisor och som avslutning så spelade han på sin berömda såg!

Få se om julbord fyra även det kommer från Susanne? 

Årets bloggolf!Så här såg det ut annandag jul förra året då Golfer spelade in på det 16:e hålet på Fogdö Golfbana.

         

Ser ut att kunna bli en repris i år så boka redan nu upp dagen och skicka den andra hälften på "mellandagsrea"!

Julbord nummer två!

Igår var det dags för julbord nummer två och det var ett mycket fint julbord som Susanne på Ulfhälls Herrgård hade dukat upp.

Kan avslöja att det inte blev mycket gjort efter den lunchen. Gott var det dock och någon gång kan det vara trevligt att äta sig mätt.

Nummer tre och fyra kommer nog under veckan!

Bakåt för Anna - men framåt!

Det blev som sagt ett hopp bakåt för Anna Nordqvist sista dagen i Dubai men samtidigt ett hopp framåt.

Årets rookie på Europatouren och dessutom rankad sjua i världen.

Tänker att en Torshällabo kan vara det!

Skövde och GUIF!

Undrar hur det känns att vara Skövdebo efter två raka förluster mot GUIF?

Det blev en upprepning av onsdagens match i Eskilstuna när nu lagen möttes i Skövde. Den här gången blev det dock bara två måls marginal men det räcker och nu har det blivit ett hopp uppåt i tabellen för GUIF.

Hoppas att det går lika bra på onsdag då Sävehof kommer på besök i Sporthallen.

Kanske blir det en tur till smedstaden på onsdag?

Lite julrim!

Om ni nu skall bort på fest och tänker tacka för kvällen så kommer här ett litet julrim som ni kanske kan ha nytta av.

Julrim

Farmor njuter av julens atmosfär,
alla är samlade, gammal som kär.
Mor står och rör vid spisen,
far är ute och sätter på...

...kaffet i köket, julfika snart,
i stugan det pysslas i rasande fart.
Ute i kylan är drivan djup,
farfar vill gärna ta sig en...

..promenad
i det vita vinterland,
utanför fönstrets rimfrostrand.
Fler gäster det kommer in i husets sal,
alla är här för de har inget...

..emot
att här fira sin jul,
barnen leker och haver så kul.
Morbror på de små flickorna titta,
"Det vore fint med en liten..."

..bulle
till kaffet som nu är serverat,
till Kalle och vänner som har musicerat.
Och Benjamin syrsa har sjungit så sävligt,
men alla tycker att det låter för...

..resten
, säger mor, är julmaten klar,
och far bjuder brännvin till envar.
-"Här finns till alla "hörs hans dova stämma,
på landet bränner vi nämligen...

..inte
upp alla sopor, vi källsorterar,
och spar pengar till det som vi konsumerar.
Efter maten börjar morfar att mot farstun lunka
och säger -Jag måste faktiskt gå ut och...

..köpa
en tidning, vänta ni här,
jag kommer tillbaka om en stund sisådär.
Och snart kommer tomten och delar ut gåver,
i soffan sitter gamla mormor och...

..nynnar
på julevisor med mera.
Bredvid tonårsdottern som börjat fundera.
Skall hon berätta på julaftonskvällen,
att hon faktiskt blivit på...

..ett sådant
strålande julehumör,
för hon på flaska har fått en odör.
Som får varje man ner på knä och på huk,
fast allt hon vill ha är ju deras...

..kärlek
, men tänk nu ej mer på det.
För nu skall det sjungas om räven som smet.
Kvällen är slut, den har varit så kul,
och jag önskar er alla en riktigt God Jul!!!


Tiger tar ledigt!

Då börjar jakten på Tiger att mattas av men fortfarande är det rubriker. Idag så kom hans besked om att ta en time out från golfen och satsa på familjen.

Frågan är hur det kommer att sluta med familjen och med golfen. Vore tråkigt om det blev ett slut på dessa delar.

Bara att önska honom lycka till och att han klarar av ALLT!

Anna fyra!

Då blev det till slut en delad fjärde plats för Anna Nordqvist i årets sista tävling. Tyvärr en parrunda idag, 72, och kim som ledde med tre slag slog en 68 så Anna var till slut sju slag efter.

Maria Hjort slog också en 68 och blev trea fyra slag efter Kim. Michelle Wie en 65 idag och tvåa tre slag efter.

Undrar hur mycket en delad fjärdeplats ger i en sådan här tävling?

Veckans fredagscitat!

Det finns ingen så fattig att han inte kan hjälpa och
ingen så rik att han inte behöver hjälp.

Finland


Första jultallriken!

Idag var det dags för den första jultallriken och den åt jag på golfklubben tillsammans med 16 Druider.

Det var vår mycket duktige vice ordförande Christer som hade ordnat den årliga jullunchen och det blev en mycket trevlig stund tillsammans med glada vänner.

Tack Christer och undrar när nästa "jultallrik" blir av?

Anna Nordqvist på gång!

Igår blev det en 15:e plats för Anna Nordqvist under första dagen av Omega Dubai Ladies Masters efter en parrunda, 72. Idag blev det klättring till en delad niondeplats efter en 68-runda.

Fem slag efter ledaren In Kyung Kim från Korea som idag gick runt på 65 slag. Tvåan Michelle Wie från USA ligger dock endast tre slag före Anna och det återstår ju två dagar på tävlingen.

FÅR VÄL ÄVEN PASSA PÅ ATT TIPSA OM ATT NI KAN RÖSTA PÅ ANNA VAD GÄLLER JERRINGPRISET.

GÖR DET!


SEVAB och Telia!

Tänk så det kan gå!

Stadsnätet här i Strängnäs har haft Telia som en av leverantören av diverse tjänster, bland annat e-post. Nu har det lilla stadsnätet och det stora Telia olika uppfattning om fortsättningen så de cirka 800 personer som har Teliatjänsten kommer i kläm.

Bara att byta från @telia.com till något annat. Men ställer det inte till lite problem och jobb för den enskilde?

Jo visst! Meddela ALLA att man bytt e-post. Skriva om visitkort och brevpapper och mycket annat.

Men det gör ju inte så mycket det är ju bara 800 som drabbas och idag i lokaltidningen så var det återigen STORA rubriker och nu anklagar aktörerna varandra.

Stå på er Magnus, Kirsten, Peter m fl och jag önskar er lycka till och hoppas att det löser sig!


Äntligen storseger!

Efter debut som barnpassare av både Ella och Albin under hela eftermiddagen så blev det en sväng till Sporthallen i Eskilstuna och se GUIF spela ödesmatchen mot Skövde.

Ett helt nytt lag som uppträdde på banan och efter första halvlek stod det 19-9 och sedan spelades andra halvlek av och till slut så blev det en tiomålsvinst. Under andra halvlek så fick till och med alla bänknötare vara med på planen så det var en viktig match för alla i laget.

Härligt och laget liknade nu det lag som spelade SM-final i våras och det är bara att hoppas att detta var vändningen!

På hål nummer 11:a!

Såpan går vidare och förutom landshövdingen som svimmar så verkar Tiger ha passerat halva rundan!

Oväder på gång!

Då har det inkommit ytterligare en läsarhistoria som är lite rolig!

Snön är snart här  !!

Ingemar och hans fru bor i Östersund. En vintermorgon, när de åt frukost hörde dom nyhetsuppläsaren på radion säga:

-"Vi kommer att få 8-10 cm snö idag. Vi vill därför att ni parkerar er bil
på den sida av gatan med jämna husnummer, bara så att snöplogen kommer fram"
...varpå Ingemars fru går ut och flyttar bilen.

En vecka senare när de än en gång äter frukost, hör de följande meddelande på nyheterna:
-"Vi väntar in ett nytt snöoväder idag, och räknar med snömängder på
c:a 15-20 cm. Vi vill därför att ni parkerar bilen på den sida av gatan med ojämna husnummer, bara så att snöplogen kommer fram.
Ingemars fru går lydigt ut igen, och parkerar bilen på den sida vägen som nyhetsuppläsarna nämnde.

Nästa vecka utspelas samma scenario ännu en gång. Nyhetsuppläsaren meddelar att det väntas mer snö.
-"Vi räknar med 14-16 cm snö idag. Vi vill därför be er att parkera era bilar på den.............."
Då försvinner strömmen, och radion tystnar.
Ingemars fru blir mycket upprörd, och med ett bekymrat ansiktsuttryck
säger hon till sin man:

-"Älskling, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Vilken sida av gatan ska
jag nu parkera bilen på?! Du vet, så att snöplogen kommer fram."

Med kärlek och förståelse i rösten, som alla män som är gifta med blondiner
alltid har, säger Ingemar:

-"Men lilla älsklingen, varför låter du inte bilen stå kvar i garaget, bara idag?"


Nio kvinnor!!!!!!!!!

Idag på nätet kan man läsa om Tiger och nu är älskarinnorna nio stycken. Kom på att det är ju som en halv golfrunda så vi får väl se om det kommer upp i en hel runda innan såpan är slut.

Tänk vad många pengar som går förlorade och tänk så många som vill åt lite pengar så det dyker nog upp flera vad det lider.

Så var det det där med varumärket och hans framtida golfspelande?

För egen del tror jag att det är slut på de stora segrarna och att eran är SLUT!

Bra luktsinne!

Återigen en "söt" historia från en av mina trogna läsare.

En man och en kvinna var ute på söndagsutflykt i bilen. Efter ett tag passerade de en hage, där tjuren höll på för fullt med en ko.

Kvinnan:
- Hur kan tjuren veta att kon vill?
- Jo, svarade mannen, det känner tjuren på lukten.

Lite senare körde de förbi en hage med får, där baggen roade sig med en av tackorna. Kvinnan frågade igen:
- Men hur vet baggen att hon vill?
- Ja det är samma där, sa mannen, det känner han på lukten.

De kör vidare under tystnad. En stund senare tittar kvinnan på mannen och säger:
- Du är täppt i näsan idag va?

Gösta Linderholm

Brickorna tog slut i onsdags så det var bara att ta fram telefonen och ringa till Lena Linderholm och be att få komma hem och köpa en.

Inga problem och det blev ett trevligt besök i deras hem och en lång pratstund med konstnären själv.

Nu har jag en julklapp till hustru och det är bara att hoppas att hon inte har koll på inläggen.


Glad andra advent!

Får också passa på att önska er alla en "Glad andra advent" även fast det inte varit ljust på hela dagen och snön och kylan lyser med sin frånvaro.

Vi får väl vara glad att för det vänder om 14 dagar och att vi då går mot ljusare tider!

Brand i gymnastiksal

Natten till igår så började det brinna under en trappa på gymnastiksalsbyggnaden vid Vasaskolan mitt i centrum.

Tack vare automatlarmet och brandkårens snabba insats så räddades byggnaden men det blev omfattande rökskador.

Bra gjort Räddningstjänsten!

Förhoppningsvis så är byggnaden sanerad till vårterminen börjar så att eleverna kan gympa inomhus och slipper detta trista väder.

Tigers varumärke!

Tänk vad det skrivs om en liten krock.

Inte kunde man tro att det skulle bli så här när man först fick höra att han var på väg till gymet mitt i natten och halkade på gaspedalen!

Nu har det skrivits spaltmil om händelsen och spekulerat i fortsättningen. Tänk vad saker säljer och frågan är hur varumärket har vunnit eller förlorat på händelsen.

Frågan är också hur svingen påverkats och när vi får se Tiger på banan igen?

Victor Almström, tyvärr!

Tyvärr så blev det endast fyra rundor för Victor i kvalet till Europarouren. Något ojämt spel efter följande resultat 69, 80, 73 och en 65-runda. Det fanns en 62 och en 64 samt ytterligare ett par 65:or dag fyra så det var ju en bra dag.

Frågan är vad som hände dag två?

 Totalt efter fyra dagar plus tre och det krävdes minus tre för att få spela de sista två varven.

Bara att ta nya tag och förhoppningsvis så kommer Victor åter till Strängnäs nästa år och kanske man får spela i samma boll på Proamen, om man nu får vara med där?

Ny GUIF-förlust 2

Hur skall det sluta för förra årets finallag?

Nu blev det åter en förlust igår då laget uppträdde i rutan och fick stryk mot Sävehof borta. Ser inte bra ut och det är inte långt ner till sista platsen. Konstigt att laget inte kan prestera bättre då det i stort sett är samma "gubbar" som förra året.

Som vanligt - bara att bryta ihop och komma igen för ännu är inte loppet kört.

Kvällsfräckis!

                       Putte ringde hem till sin fru och sa:             
     
       - Du, jag har blivit tillfrågad att hänga med på en fisketur till   
    Canada med min chef och en del av hans vänner. Det är ett bra tillfälle
     för mig att få den befordran som jag väntat på, så packa tillräckligt 
    med kläder för en vecka och ställ fram mitt spö och fiskelådan. Vi kör 
    från firman så jag kommer förbi och hämtar upp det sen. Förresten, glöm
                   inte att packa ner min blå sidenpyjamas?      
            
                        - Sidenpyjamasen? undrade frun.         
             
                    - Ja, den blå, du vet. Vi ses sen. Hej!                  

    Konstigt, tänkte frun, men som den goda hustru hon var, gjorde hon som 
     hon blivit tillsagd. Följande vecka kom mannen hem, ganska trött, men 
               såg ändå pigg och glad ut. Frun välkomnade honom.   
         
                         - Har du fångat många fiskar?                     
 
     - Ja, massor av lax, några Bluegill och några svärdfiskar. Och vädret 
     var härligt! Men varför packade du inte ner min blå sidenpyjamas som   
                                jag bad dig om?                           
   
                 - Det gjorde jag. Den ligger i fiskelådan...!           


Lena och Gösta Linderholm

I onsdags kväll var det julloge på Druiderna och det var storfrämmande.

Willy hade fixat så att Lena och Gösta Linderholm kom och underhöll oss i knappt en timme. Mycket spännade program med sång och prat. Verkligen kul att höra Gösta Linderholm sjunga och det var många som sjöng med i bland annat "Rulla in en boll" och "Brittas restaurang" och andra kända låter.

Stort tack till arrrangörerna!


Fullmatad vecka!

Inte så mycket vid datorn men det beror på en fulltecknad agenda.

Måndag - flyttgubbe
Tisdag och onsdag - företagspresentation Rakel av fem presumtiva leverantörer
Onsdag kväll - julloge med Druiderna
Torsdag - invigning etapp fem av Rakel i Karlskoga
Fredag - möte med MSB i Stockholm

Skönt att det nu är helg!

Rakel etapp femIgår, torsdag, så var det invigning av etapp fem vad gäller Rakelinförandet i landet. Det hela ägde rum i Karlskoga och det var tre landshövdningar med och alla var kvinnor.

Från vänster Örebro, i mitten Värmlands och till höger Dalarnas.

Spännande invigning och de tre anropade olika aktörer i respektive län och fick svar på Rakelstationen.
Trevlig dag och för varje tillfälle så knyts nya kontakter som kan vara bra i framtiden

Veckans fredagscitat!

Vi har alltid nog med tid om vi bara använder den rätt.

Goethe