Serieavslutning H 55

I morgon är det sista matchen i året seriespel för gubbarna i H 55. Det är långresa till Gripsholm som tyvärr förlorade förra matchen så de är nu inte med i segerresonemanget. Det står nu mellan oss och Katrineholm. Vi ligger två poäng före och även ett antal plus i målskillnad och de har Åda borta på tisdag. Självklart är det seger som gäller i morgon så att det inte blir någon målskillnadsaffär i slutänden. Flen har även de två poäng mindre än oss men kan inte komma ifatt p g a målskillnaden.

Får hoppas att det går vägen i år för förra året hade vi det i egna händer men fick stryk borta mot Jönåker så att Åda kunde gå om och vinna serien.

Som topp i morgon har vi nu tagit in Kjell "Kjula" som för någon vecka sedan var i Skottland och representerade Sverige i EM för 55-åringar.


Blöt golfbana!Så här ser det ut på blå slingas femte hål på fairway efter allt regnande. Inte konstigt att slingan har varit avstäng några dagar och att det nu var ett par veckor sedan den ingick i 18-hålaren.
Frågan är om den hinner torka upp innan säsongen är över.
Inte så kul men det är ju inte mycket att göra åt och det här är ju inte mycket mot orkanerna som finns på andra ställen!


Kraftfulla golfslag!Vem har sagt att golf inte är en kraftsport?

Här ser ni en av U 2 spelarna som laddar för fulla muggar på rangen innan dagens matchspel mot Willy.
Frågan är om det gick lika bra på banan som på rangen?


Eagle på blå tvåa!

Nej så väl var det inte!

Spelade i kväll från röd tee och det blir en helt annan bana. På blå tvåa så blev det ett bra slag som låg 10 meter hitom bunkern innan green och det var bara att lyfta över med 60 gradaren och bollen låg 10 cm hitom kopp.

Frågan är om man får räkna en eagle från röd tee?

Roligt var det och det var inte bara på detta hål utan på samtliga. Det blir fler rundor från röd tee då man får slå från lägen som man annars inte hamnar i.

Klockren pilsnerboll!

Gårdagens uppraggning gick bra och det var en trevlig runda på den gula och röda slingan. Eftersom man bara erhåller 25 % av det sammanlagda hcp så fick vi bara 6,8 slag på banan. Första nio gick på 38 slag och då hade vi bl a samtidigt dåligt slag som andraslag på gul sexa. Tyvärr så hade vi sedan en metersputt på nian som vi båda missa.

Andra slingan slutade på 42 så totalt 80/73,2. Även här missad kortputt och samtidigt dåliga slag och det har man inte råd med i Texas Scramble. De som gick med oss hade förnämliga 63,4 och då hade de en bogey på sista vilket innebar missad seger. Vinnande paret hade 63,0 och det är ju hela nio under par. Inte illa!
Vi slutade tia i det 15 lag stora startfältet.

Pilsnerbollen kom på röd fyra där jag i vanliga fall brukar slå en träfemma men nu blev det en klockren drive som slog i trädet i innerkanten och kom åter nästa upp på tee. Till glädje för övriga i bollen och det var bara att slant upp när vi var åter i klubbhuset.

Trevlig måltid med prisutdelning och förhoppningsvis så kommer tävlingen åter nästa år med betydligt flera startande.

Får väl hoppas att man blir "uppraggad" även då!

Uppraggad av vem?

Idag är det dags för tävlingen Kavaljeren på Strängnäs GK. Det är damkommittén som ansvarar för tävlingen och det gäller för damerna att "ragga" upp en manlig spelare som de inte har någon relation till.

Har blivit uppraggad av en "tjej" så nu gäller det att ladda batterierna och spela bra annars så kanske man är körd till nästa gång. Tävlingsformen är scramble och det är ju trevligt för då är chanserna att spela bra något större men samtidigt brukar det ju bli riktigt bra resultat i denna spelform.

Vem är då tjejen?

Det kommer jag givetvis inte att avslöja!

Azorerna under sju veckor?

Idag så fick jag erbjudandet att åka till Azorerna under oktober och november och leda lite golfspelare på deras utflykter till ön. Erbjudandet kom givetvis från en känd resebyrå som önskade att jag tog jobbet. Tyvärr så har jag nu ett uppdrag av annat slag fram till sista januari 2009 så det blir lite svårt att åka till Azorerna under sju veckor.

Anmälde givetvis att jag var intresserad av uppdraget under våren om det blir en fortsättning.

Jag som trodde att jag skulle sitta under korkekarna och lukta på blommorna efter alla dessa år i Försvarsmakten!

Men så blev det inte!


Vilka golfbilder!Det här är en av många bilder som Golfer har på sin blogg just nu efter förra veckans spel i Skottland.

Har ni inte besökt bloggen så har ni missat något och adressen är
http://golfers.blogg.se

Titta och njut och vi väntar med spänning på ytterligare artiklar.

Veckans fredagscitat!

Om du vill ha rikedom, så bygg först upp en rikedom av kunskap.

Jeffrey Gitomer

Lördagstips!

Fick en mail idag från en trogen läsare som kom med följande tips inför lördagen:

Hej!
Info från fel sida av Grodhavet.
Öppet hus på Ledningsregementet Lördag den 30 augusti mellan kl 10,00-16,00
Besökare välkomnas via Åkerbygrinden (norra infarten)
MVH
Mr X

Kul att få lite inlägg från er läsarna och jag tar gärna mot ytterligare tips.

Kaos i resultatlistan!

Tänk vad en vändning av en 6 till en 9 kan ställa till det!

Spelade bättre golf idag men den var inte på topp så det blev till slut 28 p. Av 25 deltagare så var det en femte plats men när det blev prisutdelning efter måltiden så var jag inte med på 28 p och då "anmälde" jag det till ansvarig som mycket bestämt svarade att jag och min markör Lars på Resman hade räknat fel. Tog inte diskussionen men som matematiker så visst jag givetvis att jag hade rätt.
Så var det dags för lagpriset och då hade Bisp Thomas Rotaryklubb 89 p, Strängnäs Rotaryklubb 90 p och sedan vann Mariefreds Rotaryklubb på 91 p. Pris, applåder och fotografering och sedan skingrades sällskapet.
Anmälde givetvis till den bestämde tävlingsledaren att jag ville se mitt scorekort och det gick givetvis bra. Stod mycket riktigt 28 p men han stod på sig och startade "maskinen" som påstod att jag hade 26 p. Mycket riktigt påstod den det men på hål 13 så stod det 9 och där hade jag 6 och 2 poäng.
Då blev det svett i pannan på den "bestämde". Hur gick det med lagpriset?
Tredje mannen i Strängnäsklubben, Jan F, hade 27 och den skull nu bytas ut mot en 28. Lika mellan klubbarna och nu var det dags för hcpsummering.
Först Mariefred och de kom upp i 52 och sedan med mer svett i pannan Strängnäsklubben som kom upp i 48.
Lagsegern alltså till Strängnäsklubben i år och allt hade blivit fel p g a en 6 som hade vänt sig.

Slutsatsen: Var gärna lite ödmjuk och lyssna från början så blir det nog rätt!

Bättre puttning idag?

Urusel puttning igår!
 
I analysen av runda kom jag fram till att på åtta av spelade 16 greener så slog jag ett slag extra på green. Det får man givetvis inte göra och det innebar ju igår förlust med 3/2.

Hoppas på bättre spel idag då det är KM Rotary på Gripsholmsbanan med drygt 30 deltagare. Poängbogey är det som gäller och det är ju en spelform som man nuförtiden inte så ofta upplever men det får väl gå det också.

Med hopp om en bra dag och resultatet kommer senare!

Arméns musikpluton!

Som avslutning på Strängnäs sommarmusik så hade arrangörerna givetvis lockat hit Arméns musikpluton som sattes upp på Södermanlands regemente i början av 1980-talet. Vem som var stf kompanichef på Livkompaniet där plutonen ingick får ni själva försöka lista ut(e).

Finalkväll igår i något murrigt väder med lätt regn och en mycket mörk himmel. Knappt 500 personer hade sökt sig till Ugglans Park och som extranummer kom givetvis Södermanlands regemtes marsch och som vanligt ställde sig alla upp och många f d officerare och anställda vid regementet stod i stram givakt.Tack för denna gång musikpluton och välkomna åter!

Tung förlust men vinst!

Idag var det näst sista matchen i H 55-serien och vi hade förra årets segrare Åda GCC på besök.
Vi ledde innan dagens omg på 8 poäng och hela fyra lag låg på 6 poäng (Åda, Katrineholm, Flen och Gripsholm). D v s en viktig match för den fortsatta kampen mot segern.
Dagen kamp avgjordes av sista paret på sista green och då var det två vinster och en oavgjord till båda lagen.
Bengt-Erik hade avgörande och efter fem slag hade de varsin tremetersputt kvar. B-E var ett upp men missade sin putt med någon cm. Skulle nu Ådaspelaren sätta sin så skulle det bli oavgjort i matchen och oavgjort totalt.
Tystnaden var total och där kom putten och även den stannade cm från hål.
Vinst till oss med 7-5 och Åda är borta ur segerresonemanget.
Måste väl nämna att jag var en av två förlorare och det blev pisk med 3/2 efter att puttningen inte fungerade idag.
Skall bli spännande att se övr resultat och ställningen inför finalen. Gripsholm mötte antingen Flen eller Katrineholm så där kan ytterligare lag vara bort ur segerkampen.
Pekka bör även få ett omnämnande då det var han som spelade oavgjort och han var bl a 4 ner efter fyra hål och när det var två hål kvar så var han två ner men tog sig samman och fixade oavgjort - starkt Pekka.
Får väl se om man får chansen även nästa tisdag, Gripsholm borta, men chanserna är nog små efter två förluster på raken.

Den nya dörren!

Nu är det färdigt!Se så snyggt det blev efter att alla goda råd strömmat in, inköp på byggvaruhuset och färghandlen genomförts samt arbetet utförts. Är det någon som behöver lite snickar- och målarhjälp så är det bara att höra av sig.

Det var ju inte så svårt som det såg ut och frågan är vad som nu står på tur?


Töreboda GK

Töreboda GK - en pärla i skogen!

I onsdags så blev det några timmar över och efter samtal med Anders Ö i Strängnäs så föreslog han Töreboda GK före Knista som är en annan bana i Karlsborgstrakten.

Det var inget dumt tips för banan var verkligen trevlig. Trevlig "dam" i receptionen som tyvärr inte hade någon boll på väg ut så det vara bara att avvakta och efter bara några minuter så dök lastbilsdrängen, kallade sig så, Oscar upp.
Han skulle spela onsdagsgolf och det blev ju bra med mig som markör och givetvis så anmälde jag mig själv för en hcprond.

Banan ligger mitt i skogen och många hål ligger i direkt anslutning till den fina sjön vid Månsarud.
Oscar berättade hela historien om banan under spelet och att gubben Gustav började med att bygga två hål till sig själv på gården, 12 och 13, och att det sedan rullat på och blivit en perfekt bana mitt i skogen.

Endast på ett ställe har schaktmaskinerna verkat och det är på det femte hålet där hålet efter hand har breddats. Han berättade även att det endast finns en fairwaybunker och den finns på det sjunde hålet.

             

Från vänster:
Green på det femte hålet och ni ser att hålet breddats, frågan är hur det såg ut tidigare?
Oscar slår ut på det tionde hålet, Bävern. Hålet var ett av de 500 bästa hålen i världen 2000, enlig tidningen GolfMagazine US.
Teeskylten på Bäverhålet.
Från green mot tee på hålet. Tog själv en klubba för mycket och gick över green. Inspelet sedan över green och i bunkern för att sedan lämna hålet med en dubbel.På väg ner mot green på det 17:e hålet. Mycket vackert!Knut bodde även på banan mellan det 17:e och 18:e hålet.

Under rundan framkom även att Oscar varit på Azorerna under våren och där givetvis träffat paret Wikströms som bor där och liksom Oscar är radioamatörer och golfare. Dessutom hade han träffat konsuln Ulf S som jag träffat ett antal gånger på Azorerena. Tänk vad världen är liten ibland.

Tack Oscar och Töreboda för en fin dag på den trevliga banan. Kommer gärna åter.

Vad blev då resultatet?

Oscar landade på 31 p och själv slog jag till med veckans andra 34-poängare. Inom zonen så spelet håller i sig.

Minus ett!

Golfresans tävling gick idag på en vattensjuk golfbana i Strängnäs och hela 103 par kom till start.
Ni som spelade idag kan tänka er hur banan såg ut i fredags, träskvandring var det då. Det var inte direkt någon rull och så här såg det ut efter utsalget på gul nia för en av spelarna i bollen.Pluggad så det förslår!

Vi, Krille och jag, gick ut redan 08.20 och sista bollen gick ut 13. 10 och prisutdelningen var kl 19.15 så det blev en heldag för de som väntade på pris. Vi slog 33 poäng och det blev en 18:e plats på detta. Segrarna hade 39 poäng och sedan var det några på 37 och sedan var det några på 36 och 35. Flera på 34 och hela 11 lag på 33.
Så denna vecka har det blivit 34, 34 ,34 och sedan idag 33 på två. Kanske skulle man spelat själv idag för då hade det nog blivit 34 igen. Undrar vad Ulf E och Urban hade som gick i bollen före?Killarna i bollen idag med spelkamraten Krille i mitten. Vem tror ni slog kortast från tee?

Lejon-Albin!

Igår var det en högtidsstunde igen. Det var dags att passa Albin då föräldrarna skulle på Marcus 30-års fest i skogarna runt Vingåker. Det var ju ett strålande väder och då det samtidigt var Mälardagen i centrala Strängnäs så blev det några timmar där och det blev till att sitta i polisbilar, brandbilar och ambulanser. Det fanns också ansiktsmålning så vi gick från staden med en Lejon-Albin.Lejon-Albin!

DI-golfen

I fredags var det åter dags för Dagens Industirgolfen på Strängnäs GK. Eftersom det samtidigt är sponsorgolf för de som är med och sponsrar banan så brukar det vara rätt många lag med. Tyvärr var det inte så i år men Strängnäs Bärgning och Transport, jag tror att det heter så, var givetvis med.
Det är Bärgar-Lasse som ansvarar för tremannalaget och i år hade jag återigen blivit inbjuden, TACK FÖR DET!
Tyvärr så ringde Lasse själv en timme innan start och meddelade att ersättaren för honom inte kunde jobba så det blev sönerna Carl-Magnus och Per-Erik som bildade lag tillsammans med mig.Det blev tredje gången denna vecka med 34 poäng men totalt blev det inte någon framskjuten placering för laget. Vi lyckades dock med Lasse krav och det var att ha Ramirent och Bernhardssons Möbler bakom oss och det lyckades vi med (de kom inte till start).
Maten efter tävlingen var mycket god och det blev en trevlig stund tillsammans med övriga spelare innan alla drog sig hemåt i augustinatten.


Karlsborgs fästning

Under en fm så var det inlagt lite kultur då det inte går att springa orientering hela dagarna.
Det kulturella var att få gå den spännande guidade turen i och runt Karlsborgs fästning. Det är verkligen en tur där det händer saker. Det smäller och kommer fram både det ena och andra under turen.

                   

                  

 

Några bilder från vandringen och bl a ser vi platsen där Sveriges guldreserv förvarades en gång i tiden. Ni ser även att de boende kunde ha en av de många kanonerna i sitt vardagsrum. Slutvärnet är ju Sveriges längsta byggnad och det är hela 678 meter långt. Dessutom finns en kyrka i mitten och den är den enda kyrkan som ligger på andra våningen och har en tretungad flagga på hjässan. Ljuskronan i kyrkan är gjord av bajonetter och i kyrkan skulle riksdagen husera om de skulle bli behov av att utrymma Stockholm på den tiden.

Några bilder från Master

                   

Här kommer några bilder från förra helgens Masterstävling på Arlandastad.
Från vänster ser vi den glade ägaren till de fina skorna där "anonym" givetvis hade helt rätt. Därefter några "kändisar". Sedan korten som behövs för att komma in överallt under tävlingen. Strängnäsbesök i REventmontern och sist ett
SAS-plan som flyger över VIP-tältet vid det 18:e hålet.

Far runt i Skottland!

Nu far han runt som en skottspole i Skottland och spelar golf. Den ena värstingbanan efter den andra och tänk att veckans jobb kom emellan annars kanske man hade varit där.

Se hur Golfer har det på
http://golfers.blogg.se/ och på http://golfersblogg.blogspot.com/

När han kommer hem i kväll så kommer det väl att bli fullt på den ordinarie bloggen också!

Veckans "jobb"!

Under veckan har det varit tre pratande dagar i Karlsborg. Försvarmaktens orienteringsvecka har genomförts och de kallade då på förstärking vad det gällde pratet och då ringde de givetvis UTE.

Har blivit några uppdrag genom åren och det är alltid lika trevlig att prata i mikrofonen. Tänk om man vore lite yngre för då skull jag nog satsa på en radiokarriär och när jag idag styrde hemåt så var en av mina radioidoler i etern, Pontus Enhörning. Tänk att kunna prata som han gör.Mikrofonen i högsta hugg och jag fick lite hjälp av Marcus som är uppvuxen i Strängnäs men som nu är officer på K 3 i Karlsborg. Dessutom bjöd Marcus på kräftor med tilltugg en av kvällarna och det tackar jag verkligen för.

Veckans fredagscitat

Förr måste man vara skådespelare för att bli stjärna. Nu är det precis tvärt om.

Francoise Rosay

Vinst för H 55 "gubbarna"

I tisdags så hade Strängnäs H 55 lag bortamatch mot Södertälje och jag fick igår rapport om att det hade blivit ytterligare en vinst och denna gång med minimala 7-5.
Seger för Hans, Leif och Acke som vanligt. Dessutom så klarade lagledaren Anders av att vända ett underläge till oavgjort på den 18:e och sista greenen. Starkt gjort och mycket viktigt för fortsättningen av seriespelet.
Två omgångar återstår och det är hemma mot Åda och sedan avslutning borta mot Gripsholm.
Förra året så snubblade vi på målsnöret och kom trea och vi får hoppas att det håller ända fram i år!

Wermdö G&CC

Ytterligare en bana att lägga till handlingarna och det är en bana som jag gärna återkommer till. Tyvärr var det blött efter allt regn men det är det ju på alla banor just nu.

Bankaraktären är spännande och det är både backigt och trångt så de långtslående får nog hålla igen ibland. Dessutom ligger ju bana utåt kusten så det är riktigt fin natur att vandra i. Själv trivs jag på banor där man inte ser alla 18 hålen under hela rundan utan vandrar från olika terrängpartier och hittar hålen enskilt i naturen.Från tee på det tredje hålet och som ni ser så går det utför efter utslag.Christer laddar på från tee på det sjätte hålet som ni ser svänger vänster och fortsätter så här efter det smala utslagetDamm till vänster, bunker hitom, sjö bortom och berg till höger. Inte helt lätt hål men verkligen fin natur.

Range, klubbhus och atmosfären runt klubben positiv men frågan om en greenfee på 600:- inte är något för mycket. Men banan ligger ju i Stockholm så det kanske är ok.

Resultatet för egen del helt ok men poängsumman behåller jag för mig själv.

Slutintrycket är att banan är klart värd ett besök.

Druidgolf på Wermdö G&CCI måndags så var vi sex herrar så styrde kosan till Wermdö G&CC för att ta ut vinsten på vårens golflotteri.
Redan kvalificerade som "vinnare förra året" var Sture och undertecknad. De som vunnit på lotten var Markku, Stig, Christer och Kjell.Druidgänget innan tee off.

Det blev som vanligt lite tävling och resultaten blev skiftande. Utöver vanlig pb så fanns ytterligare 12 p att fördela vilket gjordes på ett broderligt sätt (5, 4 och 3 p). Slutsumman för lagen blev 51, 62 och 70 och vilka som ingick i det segrande laget kommer inte att publiceras i dagsläget. Det kanske kommer litt känna om det blir en fortsättning på denna tradition som Peter L startade för ett antal år sedan. Alla vi golfare i Idris hoppas givetvis på detta och lotterna under lotterikvällen brukar gå åt med en rasande fart.

Tack Peter för ett trevligt lotteri och vi som var med i år tackar och bockar!Sponsorn Peter flankerad av Sture och Stig innan tee off.

Nattens månförmörkelseNatten som var så var det åter dags för en månförmörkelse. Jorden står då mellan solens ljus och månens yta och då ser det ut som på bilden. 23.14 var den som störst och då var 81 % förmörkad. Fenomenet inträffar ett par gånger per år och till skillnad mot solförmörkelse så är det helt ofarligt att titta på den utan några skydd för ögonen.

Vem äger skorna?Det var bara Ulf D T T som gissade på autografen och tyvärr så lyckades han inte lista ut det rätta svaret. Här kommer då nästa fråga och den är betydligt lättare och jag hoppas att det i morgon finns ett antal rätta svar på bloggen.

Vem är spelaren som bar dessa häftiga skor under lördagens spel på Arlandastad?

Lycka till!

Kepsskrivaren!Här ser ni kepsskrivaren och de är Per-Ulrik Johansson som satt i SAS-tältet och skrev på kepsar under en lång stund. De här spelarna skall inte bara kunna spela bra golf. De skall dessutom vara sociala och givetvis hjälpa sina sponsorer.
Verkar vara ett trevlig jobb som man kanske skulle "söka"!

Golfer från Arlandastad till Skottland!

Tänk vad han har planerat Golfer. Igår och idag på Arlandastad och i morgon till Skottland för spel på de stora banorna. Han hade till och med varit och pratat med Skottlands resebyrå som var på Arlandastad om hur han skulle lyckas att komma in på St Andrew. Hoppas att han gör det och gå gärna in och läs om besöket på Arlandastad och förberedelser inför resan på
http://golfers.blogg.se
Ha det bra och vi ser fram mot inläggen på bloggen!

Albin på TV!

Nu har Albin blivit en tv-kändis i Småland och det är bara att gå in på bloggen http://albint.blogg.se så ser ni inslaget från Smålandsnytt.

Det skall börjas i tid och kanske han snart är en stor tv-kändis!

HIO av Arne!

Idag när jag återigen var påA rlandastad så plingade det till i mobilen och efter att ha avverkat några presumtiva resenärer så tittade jag och såg då följande text.

HIO på blå trea. 164 m och jag slog en träklubba. Arne!

Bara att gratulera Arne R till bedriften och jag svarade givetvis och skrev att det nu bara var att fortsätta på den inslagna vägen och jaga nästa HIO. Hoppas att det firades med ädel dryck som det bör och återigen grattis Arne!

Vem gav Albin en keps?Då har det varit en heldag på Arlandastad och på sena em kom det en spelare förbi och lämnade en keps till Albin.
Men frågan är vilken storspelare det var?
Pris kommer givetvis att utdelas till första rätta svar!

Veckans fredagscitat!

Jag får mer och mer det intrycket att man förväxlar frihet med fräckhet.

Gino Cervi

I morgon Arlandastad!

Nu har golfarna satt igång på Arlandastad men jag missade första tee-off men det får jag ta igen i morgon.

Skall även i år hjälpa REvent och ni är välkomna till sponsorbyn och hälsa på och ni kanske kan vinna ett och annat inför kommande golfande. Även ni icke golfare är välkomna för det är trevligt att följa en golftävling direkt och det är precis som andra sporter mycket bättre "på plats".

Kommer ni inte dit kan ni läsa om REvent på
http://revent.nu

Tur till Stockholm

Idag tog jag ett av morgontågen till Stockholm för att påbörja höstens "konsultande". Tänk vad många som pendlar och hur många som passerar centralen varje dag. Det är som en myrstack och folk som far åt alla håll och kanter.
Vad är det som gör detta tempo? Vart skall alla och varför så bråttom?
Var rätt skönt att fram på eftermiddagen få återgå till lugnet i S-näs och mellan skurarna klippa gräsmattan i lagom tempo!

Stackars Ari!

Det är ju aldrig roligt att förlora och det vet ju en del av er som håller på med det där slående på små bollar.
Där ser man ju dock om bollen trillar i eller inte. Ibland är det extra tungt när de där korta på två dm slinker förbi men desto roligare är det när de där "enkla" på tio meter rullar över kanten.

Men hur är det då i brottning? Har tittat på spektaklet från OS och frågan är vad som är rätt men nu vet ju jag hur det skall vara så därför:

Helt fel domslut och Ari gjorde helt rätt som blev "skogstokig" på domaren.
Bra att han sedan kom tillbaka och kämpade ner motståndaren i bronsmatchen men sedan är frågan om prisutdelningen?

Inte så värdigt att lämna prisutdelningen och ta uppmärksamheten från segraren, kanske skulle han varit kvar i omklädningsrummet och helt struntat i ceremonin?

Nej, tycker han gjorde helt rätt och protesterade mot en sådan konstig sport där domarna styr resultatet.

Nya regler behövs och Pelle Svenssons förslag att via datorn och slumpen ta ut domare till matcherna fem minuter före matchen tycker jag låter som en bra början.

Gjorde Ari rätt? Vad tycker du?

Två förluster på två dagar!

Det blev en förlust igår också men jag sov bra ändå för mina kamrater skötte sig väl. Det var hemmamatch i H 55 mot Trosa och efter fyra hemmamatcher med 12-0 under våren så blev det igår 10-2 till oss. Det vill säga att efter 30 matcher så har vi endast en förlust och den står jag för.
Förlorade med 5/3 efter att förlorat fem hål på raken, åttonde till 12:e. Det har ALDRIG hänt förut men någon gång skall ju vara den första. Nu lär det vara slutspelat i laget för denna säsong så man får väl börja jobba i stället.
Hoppas att de sköter sig väl i matcherna mot Södertälje borts, Åda hemma och som avslutning Gripsholm borta.
Eller finns det en chans att man får vara med igen?

Södermanlands regementes högtidsdag

Den 13 augusti 1719 så räddade sörmlänningarna Sverige från att komma i ryssarnas händer.
Tänk om regementet inte funnits på plats vid Södra Stäket och kastat ryssarna åter i vattnet, frågan är hur det då hade sett ut i det fagra Sverige.
Nu gick det ju bra och som vanligt så firar vi sörmlänningar dagen. Tyvärr inte på samma sätt som tidigare då det alltid var regementet som gick högvakt på Stockholms slott. Idag har vi endast fanan på plats och den förs då av endast en fanförare.

Kommer just åter från en kväll i glada vänners lag på vår fina mäss som vi fortfarande har i behåll. Alltid lika roligt att träffas och tala om svunna tider.

För egen del är det också jubileum idag och det är exakt 36 år sedan jag gick den första högvakten på slottet. 13 augusti 1972 var det en ljushårig yngling som ingick i patrullen på slottet och skyddade det med gott resultat.

Vingåkers GK - ingen bana för mig!Då var det andra besöket avklarat på Vingåkers GK där vi här ser inspelet på det 14:e hålet. Förra gången match i H 55.

Banan var mycket blöt och det var mycket skiftande karaktär på greenerna. Vissa var mycket tröga medan andra var torra och mycket snabba. Dessutom finns det några "skumma" hål.

Slutintrycket - en bana som jag nu har spelat "tillräckligt" och som jag nog avstår från i framtiden om jag inte blir "tvingad" dit.

Morgonbesök i trädgårdenTrevligt att ha morgonbesökare i trädgården. Den här mamman stod nyss och käkade på Kerstins blommor ute i trädgården. Tittade man sedan ut mot "berget" så stod de två små barnen där och åt frukost också.Spännande att ha en djurpark i trädgården!

Förlust i Vingåker, men ingen tung!

Tyvärr så gick det inte vägen i den fjärde omgången av Stadiumgolfen.
Förlust borta i Vingåker och för egen del med 3/2 mot en kille som spelade mycket bra i förhållande till sitt hcp, 9,2.
Det är inte undra på att de var i finalen i Portugal förra året och de kommer enkelt att gå dit även i år.
Skulle vara kul att se hur många singelrundor han har registrerat i år?
Jonas åkte på en förlust även han och med 2/1 och hans kommentarer kan ni nog finna på
http://golfers.blogg.se

Vi får ta nya tag nästa år och det är ju bara på lek!

Masters på Arlandastad!

Kommande helg så går stortävlingen Masters av stapeln på Arlandastad. Skall även i år jobba med golfresor och då givetvis för REvent http://www.revent.nu och är det så att du besöker vår monter så har jag biljetter till subventionerat pris.

Boka och betala till mig och biljetterna finns sedan att hämta vid entrén.

Begränsat antal så först till kvarn gäller hälsar UTE!

Eva Dahlgren conta Peter Jöback!Igår kväll var det utomhuskonsert i slottsparken vid Gripsholms slott i Mariefred och det är inte den sämsta platsen för en konsert. Eva Dahlgren och Peter Jöback på scen och de kan inte vara den lättaste uppgiften för Peter att matcha Eva.

Mycket riktigt, det blir fem stjärnor till Eva och knappt en till Peter.

Men trevligt var det och tyvärr var det ingen sensommarkväll i värmens tecken för den sista kvarten kom återigen regnet.


Kamp i Vingåker på måndag!

Som jag tidigare nämnt så är det dags för den fjärde omgången i Stadiumgolfen och vi skall till Vingåker och möte ett par grabbar i 35-årsåldern. Jonas var snabb med kontakten och det var väl tur det för det brukar vara svårt att få till en ledig dag för fyra man. Det blir spel redan nu på måndag och kl 15.15 så peggar vi upp för att försöka ta oss vidare i denna riksomfattande turnering.

Får ber er ALLA läsare att hålla tummarna då så att vi tillsammans kan följa kampen vidare mot hägrande finalspel på Citrus Golf i Tunisien!

Översvämningar i Flen!

Idag stod det PGA i Flen på agendan men det blev till att återvända till bingen efter att tävlingsledaren P-O ringt kl 06.30 och meddelat att de ringt och framfört att banan stod under vatten.

Gubben blir alltså kvar på sin hemliga plats ytterligare en månad tills det är dags för nästa PGA som går de
12:e september.

Vi får hoppas på bättre väder då!

Ser att det regnar fortfarande och ni vet vad jag tycker om golf i regn!

Plankmåling får det bli i stället, dock under tak i garaget!

Snabbinkallad matchspecialist!

Igår så hade H 45 killarna återstart i seriespelet och det var hemmamatch mot Kiladalens GK som ligger utanför Nyköping. När det drog ihop sig till start så fick Ubbe ont i ryggen och då var goda råd dyra för den perfekte lagledaren Ulf E.

På telefon och en signal till UTE. Stod en timme innan matchen på byggvaruhuset och lastade brädor till den berömda porten, så nu är det på gång, eftersom det regnade i Västerås och resan till TPC blev "inställd".

Match är ju alltid match så det blev ett ja tillbaka till Ulf E. Snabbt hem och byta från snickarkläder till golfdress.

Hur gick det då? Jo den häftigaste regnskuren som skådats denna sommar kom när vi var på det 14:e hålet så spelet blev stoppat i 15 min. Där kom alltså regnet som jag undgått hela dagen! Ett par som låg lika beslutade att dela och gå hem och det kanske var lite väl tidigt.

Matchen vann Strängnäs med 7-5 och själv bidrog jag med en vinst och segern skrevs till 2/0 mot Roger som jag fick lämna fem slag till. Hade dormy tre men sedan knep han det 16:e där han hade slag och även de 17: där han hade ett suveränt inspel till 50 cm från flaggan. Reaktionen kom på avgörande hålet där hans utslag nätt och jämt passerade damtee.

Ytterligare en vinst så nu är det 14 vinster, två oavgjorda och två förluster i match detta år. Inte så illa eller?

080808

Häftigt datum!

Idag är det invigning av den stora Olympiaden där borta i öster. Tänk vad många timmar som man nu kan spendera framför tv-apparaten och se härlig sport. Men det är nog bättre att själv röra på sig ibland för det kan ju bli lite för mycket av det goda också. I morgon blir det dock en tidig morgon för att se damernas handbollsmatch och sedan herrarnas linjelopp på cykel.

Det kanske ändock blir "mycket" tv-tittande!

Läste även att dagen var en populär dag för att gifta sig på så alla ni som gör det får jag önska lycka till.
Kanke är det någon som man känner som kommer att passa på?

Veckans fredagscitat!

Var inte rädd för livet. Tro att livet är värt att leva och din tro kommer att se till att det blir så.

William James

Fjärde omgången i Stadiumgolfen

Nu är det dags för den fjärde omgången i Stadiumgolfen och lottningen kom sent igår kväll.
Det blev som vi förmodade bortamatch och nu skall vi bege oss bort till Vingåkers GK och möta två "herrar" som har nio och 17 i hcp.
De har på sin framfart slagit Niclas A som spelar för Strängnäs GK i andra omgången och i tredje omgången slog de far och son från Flen som vi vann mot förra året men fick stryk mot i femte omgången för två år sedan. De gick då vidare till utlandsfinalen.
Skall givetvis intervjua Niclas och höra om motståndarnas spel för det gäller att komma väl förberedd.
Vad gäller banan har jag spelat den en gång och det var förra året då vi hade bortamatch i H 55. Vet inte om Golfer har spelat den men kommer ihåg att det var några luriga hål, Kalle-Ankahål?, när man skulle över åsen från till och från de sist färdigställda hålen. Ni kan själva gå in och titta på
http://www.vingakersgolf.se
Nu gäller det att börja ladda för man vet ju aldrig när matchen går av stapeln för det är fyra kalendrar som skall synkas och vi har bara fram till den sista augusti på oss.

Inget Frösåker idag!

Hade tänkt att ta en tur till Frösåker idag för att följa damerna på Annikas sista tävling i Sverige.
När jag slog upp mina "blå" så var det som de förutspådde igår på tv. Regn och åter regn så det får bli till att följa tävlingen på nätet och samtidigt göra något annat inomhus.

Såg just att Anna Nordqvist från Torshälla börjat med ett par på det något svåra tionde hålet.
Det är bara att önska henne lycka till under dagen dock utan mitt påhejande på banan.

Tung förlust!

Tänk så tungt de svenska damern föll borta i Kina. Det var ingen bra början så nu kan det bara bli bättre.
Själv så var jag också på gräsplanen och spelade med min "Zlatan" som varit borta på semester hos "Astrid" i Vimmerby.
Fick se många bilder och filmer därifrån och Albin hade stortrivts hos "Astrid".Albin som fotbollspelare och ni ser att han idag uppträdde i Sveriges färger för att stötta damerna borta i Kina.

Ormbo?Har under tre dagar, inte hela dagarna, samlat ihop dessa ormar från fönsterbågarna i huset.
Det har totalt blivit tre fulla hinkar och dessa skall givetvis ersättas med nya och det är ett himla pillande.
Bakom mig kom "chefen" och putsade rutorna så nu är det skinande rent. Tänkte först utnyttja hushållsnära tjänster för detta arbete men nu sparade vi dessa pengar så det kanske kan bli en ny runda på Bro Hof eller något annat roligt.

Bloggvärde 15 064:-!

Nu har jag fått ett bud på bloggen!

Den som vill köpa bloggen har bjudit ovanstående siffror men jag tror inte att den är till salu ännu. Får väl skriva lite mer och hoppas att värdet stiger. Har du en egen blogg så kan du få "ett bud" på
http://www.bloggvarde.se

Har du ett bud på min blogg så hör av dig!

Regn, regn och åter regn!

Vilka dagar det har varit den senaste tiden.
Regn och åter regn, började ju i lördags och sedan var det ett uppehåll på söndag fm och det var ju tur att man gick ut redan 09.18 för just när jag lastat bilen för hemfärd så öppnade sig himlen igen.
Regn igår och regn idag och nog även regn i morgon men vad gör väl det för regnet behövs verkligen efter dessa sommarveckor. Lite konstigt känns det dock. I torsdags 30 grader och idag 13 men "sommaren" kommer nog åter.
På lördag är det KM över 36 hål men jag såg på prognosen att det även på lördag skall bli regn och eftersom jag är "en vackert väderspelare" så får det bli annat på lördag.

Efter regn kommer sol!

Vad man kan hitta på en golfbana!Det är inte bara golfbollar som man kan hitta på en golfbana utan även sådana här trevlig kryp.
Frågan är bara vad det kan vara? Har du svaret så vill jag gärna höra det.

Röda siffror i Torshälla

Idag har det varit Sörmlandsutbytet på Torshälla GK. Då det är en av mina favoritbanor så var det bara att anmäla sig.
B-klass var det som gällde för A-klassen var endast för singelhcp. Hade önskad tidig start och fick starta i tredje bollen
kl 09.18. Sista bollen gick ut 12.30 i klassen så de har ännu inte kommit i mål.

Spelade på 41 ut och 43 in. Blev fyra par och fem bogie ut och in blev det fyra par och tre bogie och tyvärr två dubbelbogie som var lite onödiga. Bland annat en fyrputt på 17:e hålet och det hör till ovanligheterna för UTE.

84-13 ger 71 så det blev röda siffror och även en sänkning och i och med att det inte var något katastrofhål så lär det nya hcp vara 12,0.

Placeringen kommer nog på nätet och förhoppningsvis blev det en topp tioplacering. När jag åkte fanns det en 65 och en 69 före på listan.

Inte illa av UTE att få röda siffror men det kändes rätt enkelt efter alla studier av de duktiga spelarna på SPM Open.

Andra dagen på SPM

Igår så var det andra dagen på SPM Open och tyvärr så kom det inget inlägg direkt igår. Det har dock sin förklaring då em spel tyvärr fick lov att avbrytas p g a åska och avbrottet varade drygt 1,5 h vilket innebar att de sista kom i mål precis innan mörkret föll och det var tidigt denna regniga dag.Victor och Krister fick igår efter åskstoppet spela i en tvåboll då killen från Boden gav upp i det dåliga vädret och kanske lite även p g a det mindre bra spelet.

Följde med de först nio och där gick Victor på 34 efter fyra birdie, tre par och tyvärr två bogie. Bogie blev det på blå ett där tyvärr andraslaget gick över green. Utslaget var ett jätteslag som låg på kullen där det är cirka 90 m kvar till green. Ett av de bästa utslagen jag sett på hålet.Tyvärr även en bogie på blå sex, par tre på 185 m, och där fick Victor slå andraslaget över höger greenbunker och flaggan satt precis bakom bunkern så det var inte lätt att komma nära pinnen.

Lämnade grabbarna efter nio hål då det blivit kväll för mig. Victor fick överta mitt paraply då hans gått sönder och det var nog tur att han tog det för regnet ökade under de sista nio. Såg sedan att det blev 40 in och totalt 74. Efter två dagar ett under och det skall bli kul att se slutresultatet.

Lycka till i fortsättningen Victor och det har varit kul att följa dig här i Strängnäs. Du kommer att gå långt!

Möte med OS-stjärna!

Det är inte var dag som man möter en blivande OS-stjärna men igår hände det mig.
Utanför en affär som är välkänd för många stötte vi på varandra men ingen av oss var på väg in i affären.
Speciellt inte Linnea som igår kväll flög till Kina för att deltaga i OS-handbollen.
Nästa lördag, 9/8 kl 05.00 på morgonen svensk tid så är det dags för den första matchen och då får vi bänka oss framför apparaten och heja på de svenska damerna.Stötte på den svenska storskytten Linnea T på stan igår och idag så landar hon i Kina för att representera Sverige i OS.
Stort med en Strängnästjej som Andrea spelat handboll med och som nu skall vara med i OS.

Lycka till Linnea!


Fredagscitat två dagar för sent!

Ju mer du glädjer andra, desto gladare blir du själv!

T Kleveness, frisinnad norsk präst

Ytterligare en golfmånad

Då är vi inne i augusti och det märks på kvällarna att vi går mot mörkare tider. Men det är ju också annat som lockar som t ex kräftor och för några även kanske surströmmingarna.

Vad gäller golfen så är antalet besök på golfanläggningar upp i 70 st.
Av dessa är 37 st tävlingsvarv och fördelade på följande sätt:

17 matcher, 13 vinster, två oavgjorda och två förluster (tunga mot B-E och Willy i U 2).

20 tävlingar, två sänkningar, en inom zonen och 17 höjningar. Sju under 30 p och 13 från 30 p och upp till 39 p.

Inledde säsongen på 11,5 och i dagsläget 12,3 i hcp.

Fortsättning följer!

Renoveringen klarNu är renoveringen av den 21 år gamla lekstugan klar. Andrea fick den av morfar och de senaste dryga tio åren har den varit förråd för allehanda ting. Nu är det dags för Albin att få överta stugan och frågan är hur han kommer att reagera när han får se den. Just nu är han hos Astrid i Vimmerby och det kommer att bli kul att hör honom berätta om alla upplevelser där.


Victor på SPM

Idag har SPM Open börjat och jag vill givetvis följa Victor från Vänersborg på den första rundan. Start 08.30 från gul ett.
Redan på trean blev det en eagle. Direkt i kopp från 119 m så det verkar vara ett lätt spel det här med golf.Bollen snyggt i kopp!

Enkel birdie på fyran och sedan en härlig birdie även på sexan. Drive som var i höjd med flaggan men på femmans fairway. Flaggan stod två meter in till höger. Det vill säga två meter efter bunkern och Victor hade ett slag på ca 60 m över bunkern. Bollen lade sig två m från flaggan och sedan i, mycket snyggt.Birdieputten på fyran.Inspelet på sexan och ni ser flaggan som sitter precis bakom bunkern. Snygg birdie!

På nian slog Victor sedan drive och järnsjua och kom då i högra bunkern så det blev tyvärr bara ett mycket enkelt par.
Första nio på 33 slag!Bollen på 11:ans tee.

På 13:e blev utslaget något kort men Victor såg håletoch ni ser det själva mellan tallen och björken någon meter över enens topp. Genom hålet och upp till två m från pinnen. Tyvärr missad birdieputt.Hålet från andra sidan.

På 17:e så bad Victor mig att gå fram och observera bollen och när han slagit ut så stäckte han ut vänsterhanden som markering att titta in i gatte. Mycket riktigt över vägen och in i gattet och knappt 150 m kvar. Vilket slag. Enkelt in på green och birdie.

       

Enkelt inspel på 17:e.

Andra hälften på 36 och resultatet 69 vilket var "ledare i klubbhuset" när bollen kom in.

I morgon går bollen ut kl 14.20 och ni är välkomna att följa med för jag skall givetvis återigen följa Victors bländande spel och går puttarna rätt väg så kan det bli mycket bra.

Rallycross

Igår kväll var det den årliga kvällsrallycrossen på Johannestorpsbanan som ligger i kanten på Härads skjutfält.
Tog cykeln dit ut så man slipper köerna vid hemfärd för det var runt 6 000 som hittat ut till banan.Full kubbning på startrakan.Bärgar-Lasse var också där men han hade fullt upp med bärgningar så det var nog en lukrativ kväll för honom.Några rullningar var det och även en bil som parkerade något utanför banan som här får hjälp att komma upp igen.

Fort går det också för de snabbaste bilarna axar 0-100 på under tre sekunder. Det är snabbare än en formel ett bil det men efter 100 kommer formel ett bilen och tar över. Spännande är det men det är nog en sport som kostar några kulor och frågan är varifrån alla pengar kommer för det är nog bara ett fåtal som kan leva på det.

Som avslutning kommer en bild från Häradsfältet i skymningsljus och det är mitt på fältet när jag skall svänga in på Pansarvägen som jag tidigare har framryckt på ett antal gånger men då under andra förhållanden.