Fogdö GK

Samma som igår. Halv dag golf och halv dag arbete och idag var golfen på Fogdö GK.

Åkte ut tidigt för att hinna med dagens agenda och det var den första kyliga dagen för hösten. Vid tidningshämtningen 05.45 var det vatten på bilen efter gårdagens regn men 06.45 när bilen skulle rulla var det dags att ta fram isskrapan. Återbesök i huset för mössa och vinterhandskar.

Golfstart runt åtta på den fina banan förutom greenerna som är både bra och dåliga och ojämna. Detta innebar att det idag blev sju stycken treputtar och det är många år sedan något sådant inträffade. I övrigt bra spel med träffade greener på nästan alla hål.

Blev 41 slag ut och 43 in och minus sex slag så blev det 78 netto, 27 poäng, par 69. En tionde plats och sex poäng.

Det var sjätte tävlingen och det återstår 13 men får se om det blir något mer besök på denna tour då vädret ser ut att gå mot kärvare tider och arbetet pockar på.

Dock trevlig tävlingsform och har du tid över så är det värt ett besök på banorna och avgiften är bara 100:-. Nästa deltävling är på torsdag och på Viksbergs GK.

Eskilstuna GK

Igår blev det en halv dag på golfbanan och en halv dag med jobb.

Gjorde premiär på Hösttouren som är en tour som går över 19 tävlingar där de fem bästa resultaten räkna och där poängfördelningen är 15 till 1 poäng för de 15 bästa på varje tävling.

Slog 39, par 34, slag ut efter bl a en birdie på andra hålet. Gjorde en dubbel och det var på nionde hålet. Började sedan med en dubbel och gjorde sedan en birdie på 16:e hålet också. Blev 42 slag in, par 35, så i slutänden 81 slag brutto och 70 slag netto.

Det innebar en femte plats och 11 poäng.

Bra bana som var i fint skick och vädret var härligt höstväder.

U 2 finaldag!Igår var det finaldag i årets U 2 spel. Totalt har 90 golfmatcher avgjorts med skiftande resultat och det var i år sjunde upplagan av tävlingen.

Avslutningen är upplagd som dels en lagtävling mellan Sam Sneadgruppen (Ulf T) och Ben Hogangruppen (Ulf B) och dels en placeringstävling om plats ett till fyra.

I lagtävlingen så var det 3,5-2,5 för SS innan dagen men det utjämnades igår då BH vann dagen med 7-5. Alltså 3,5 mot 3,5 efter sju år. Kan inte bli jämnare.

I placeringsmatcherna så tog Stig den tredje platsen efter att slagt i Willy med 2/1 efter en jämn match.

Själv spelade jag finalmatchen mot BH gruppsegrare Hasse som för övrigt vann förra året. Fick lämna ett slag och som vanligt på gul tvåa.

Hasse började svajigt och jag tog ettan efter att fegspelat och puttat ur bunkern vid green (har fått tipset av Örebro-Janne för många år sedan och kollar alltid framkanten inna ett greenbunkerslag). På tvåan hade Hasse slaget och det var inga problem för honom då han var på green på två. Tog trean efter att återigen puttat ur bunkern och Hasse återigen svajat på utslaget.

Fyran tog Hasse på birdie och jag gjorde bara par!

Delad femma och sedan fyra par av mig och lite knackigt spel av Hasse som innebar fyra upp vid vändningen.

Socket på tian, två träträffar på 11:an och två upp. Hasse i bunkern på korthålet och i diket på 13: och återigen fyra upp.

I ruffen och åter i trä på 14:e samt i vatten på 15:e innebar två upp.

Delade 16:e på dubbel och delade 17:e på bogie vilket innebar 2/1 och en tredje seger i tävlingen.

Sammanfattningsvis bra spel första nio och sämre de sista nio men hade fyra att gå på så det kändes helt ok. När sedan Hasse inte heller kom upp i normal standard så gick det vägen även i år. Hade Hasse varit på topp de sista nio vet man inte hur det hade slutat.

Nu ser segerraden ut så här

03 Ulf B
04 Ulf D T T
05 Lasse
06 UTE
07 UTE
08 Hasse
09 UTE

Tack alla kämpar och ha nu en BRA höst och vinter och sedan får vi hoppas på en åttonde upplaga 2010.

Eventuella golfspelare som vill vara med kan ju ställa sig i kö om det skulle bli något avhopp till 2010.Priserna från gårdagen!

KOS Cup

Idag blev det en runda i och med KOS Cup som jag inte vet vad det betyder. Blev dock en 77-runda netto efter 43 ut och 44 in.

Gjorde dock tre birdie, gul tre och fyra samt blå fem. De två första var riktiga långputtar på minst åtta meter medan den sista var nära en eagle på parfemhålet. 40 cm bortom hålet låg bollen som lätt rullades i.

I morgon är det finalspel i U2 så nu gäller det att ladda eller ...............

Lite skratt!

Vad är en nyckelring?

- En grej som gör det möjligt att tappa alla nycklar på en gång.


Veckans fredagscitat!

Det finns inget värre än aktiv dumhet.


Lördagens pris!Blev ett terpack bollar och en bärbag av märket Ben Hogan. På prislappen står det 1695:- men den är till försäljning till ett betydligt lägre pris då det redan finns en fin bärbag i garaget.

Det är bara att höra av sig inför "bärsäsongen"!

Självgående vagn!Peder som ni ser skuggan av hade en "självgående" vagn som for fram som ett "monster" på banan. Den kunde ge sig av ett antal meter men sedan tappades kontakten och frågan är hur långt och nästa fråga är då hur du hinner upp vagnen innan katastrofen?

Nionde segern!

Idag var det dags för den sista matchen i årets U 2.

Örebro-Janne stod för motståndet och det är en mycket säker matchspelare så de kunde gå hur som helst. Gul och blå gällde och jag fick lämna ett slag vilket skulle komma att påverka matchen i hög grad.

Tog ettan efter bra utslag och ett bra andraslg som tyvärr kom lite i träden och blev kort. Lobb in och en sexmeters som satt fint. Janne missade sin parputt.

På tvåan kom slaget och efter lite spel så slog Janne in sitt tredjeslag från 100 meter och jag lobbade mitt tredjeslag till tre meter från flaggan. Jannes putt strök hålet och det var en putt på 50 cm kvar. Satt återigen parputt.

Vad gjorde Janne då?

Jo tog upp sin markering och gick därifrån!

Stod som ett fån och tackade för hålet och då kom Janne på det men som alla vet så är det du själv som bestämmer vad du skall göra. Snopen blev jag dock och Janne "något sur på sig själv".

Janne kom dock igen och tog trean och fyran. Jag femman, han sexan, jag sjuan och sedan ett delat korthål. Tog nian då Janne missade första kortputten.

Två upp vid vändningen.

En toppad lobb och ett slag där jag inte uppfattade att det var motvind gjorde att det stod 0/0 efter 11 hål.

Lät Janne slå i en dryg metersputt på 12:an men den gick inte i! En ännu kortare på 13:e och det kändes nästan skämmigt att inte ge honom den men även den hittade inte hålet. Gjorde par på långhålet och Janne hittade bunkern vid green så hux flux tre upp och fyra hål kvar.

Delade det långa korthålet och sedan delade vi Äppelträdet så den nionde vinsten var klar på green på det 16:e hålet.

Nu väntar finaldagen på lördag och en kamp om platserna och om lagsegern.Örebro-Janne på det 18:e hålet med sin motorvagn.

Tre månader från och tre månader till!

Ni vet väl att idag är det höstdagjämningen vilket innebär att nu blir mörkret längre än ljuset.

Men om tre månader så vänder det igen och ni tycker väl liksom jag att november är en toppenmånad!

Långtslående och "långvridande"!Mina två medspelare i lördags.

Till vänster Peder från Sundbyholm som slog LÅNGTTTT och vann längsta driv överlägset. Började strålande men tappade på slutet.

Till höger Göran från hemmaklubben Viksbergs GK och som bor granne med sjuans tee. Tänk att ha så nära till sin hemmabana att man gjort en egen stig för att komma dit. Göran hade en enorm uppvridning och den slog överlägset vår vän Stig O:s uppvridning och då kan ni tänka er hur den ser ut. Frågan är dock om det gynnar spelet att se sitt eget klubbhuvud slå i fotknölen vid uppvridningen?

Avslutning H 55 på Viksbergs GKSå här såg det ut i lördags då Urban slog ut på avslutningstävlingen i H 55 på Viksbergs GK. Dessutom fick vi en lapp med flaggplaceringarna så det var som på en riktig stortävling.

Startade själv från 10:an och började med ett enkelt par på korthålet nerför. Sedan gjorde jag av med fem av de 13 slag som jag hade på 11:an och 12:an. På 11:an där det var längsta drive så blev det en boll out till höger och på det långa 12:e hålet skulle inspelet ske med 60-gradaren som toppades och därefter fick vila.

SKÄRPNING!

Par, par, bogie, birdie, bogie och par så det slutade på sex över efter nio hål. Fortsättningen blev också BRA - Par, bogie, dubbel, par, par, bogie, par,bogie och par vilket innebar ytterligare fem borta och totalt 42+41 och 38 poäng. Tänk så det kan svänga.

Blev en andraplats då segraren hade 38 också men bättre hcp.

Ett streck (trippeln)
Två enpoängare (två dubblar)
Nio tvåpoängare
Sex trepoängare (birdie på 16:e, par fem, två par fyror, 14:e och 18:e och tre par treor, 5:e, 7:e och 9:e).

En lyckad dag i solsken!

GUIF - Oj, oj, oj!

Var och tittade på GUIF mot Drott igår i Eskilstuna Sporthall. Frågan är var GUIF-spelarna var?

En bedrövlig öppning och endast sex mål på hela första halvlek. Lite bättre start på andra då de ett tag endast var två bollar efter men sedan rasade det igen.

Hoppas på bättring för annars ser det TUNGT ut!

Priset!

Fick pris förra veckan då jag kom femma i tävlingen Hälsoskaparna. Blev en ryggsäck som vännen Claes tog eftersom jag startade i förstabollen och inte gillar att gå och vänta på prisutdelningen, finns annat att göra också.

42+42 blev det och en 73-runda då det var frågan om slaggolf.

Det går upp och ner för Sture!

Det går upp och det går ner....
Mötte Janne på Torshälla idag
(fredag).
Han  berättade om en lång fantastisk putt som Du slog på hål 4  när ni möttes förra året.
Jag slog en liknande på hål 17 och lyckades därmed vinna med 2/1
svejs

Fredagskvällen

Druiderna brukar ha sina möten på onsdagarna men den här gången var det en fredagskväll. Förstår inte riktigt varför och det ses i leden. Knappt 30 på mötet och 24 till måltiden.

De som kom hade desto roligare och efter en upptagning av sex nya bröder som Druider så serverades en utsökt måltid komponerad av kockarna Mats och Pär.

Inget fattades av mat och dryck och man gjorde ju en miss som körde då det ingick både rött, vitt och dessertvin till maten.

Eller kanske man gjorde rätt?

Det kommer kanske att ses på golfresultatet från lördagens drabbning på Viksbergs GK.

Tack Mats och Pär för en utsökt måltid!

Två dagar med Albin!

Torsdag och fredag blev det mycket tid med Albin!Efter inneaktiviteter under kvällen efter att Albin anlänt så blev det desto mer under fredagen

Hockeyspelande på pappa Jonas hockeyspel
"Djungelpromenad" under två timmar med pilbågeskjutning
Raggmunk och fläsk
Lekplatsen i Västerviken under två timmar
Blodpudding och lingon
mer behöver det inte var

och sedan kom mamma och hämtade Albin för hemfärd mot Skogstorp.

En härlig dag hade vi då haft och det kan man leva länge på!

Onsdagskvällen!

En festlig kväll på Ulfhälls Herrgård var det i onsdags kväll. Off Kamratförening hade sin första kräftskiva där i och med planerna att flytta delar av vår fina gamla mäss just till Herrgården. Anledningen är som ni förstår Vasallens nya prislapp på nuvarande lokaler då de givetvis vill "tjäna pengar".

40 medlemmar var vi som hade en trevlig afton i glada vänners lag och det kommer att bli en bra lösning att flytta in i Herrgården.

Dagens fredagscitat

Det finns inget värre än aktiv dumhet.

Goethe


Stig vs Göran

Hej Ulf!

Tack för igår, vilka engagerade kockar.
Här kommer resultatet från dagens match.
Stig O - Göran E 7/5.

Hälsn / Stig O´

Bengt-Erik vs Sture

Hej Ulf!
 
Nu har jag spelet min sista match i grundspelet för i år.

Matchen var mellan Sture H och mig. Vi träffades på rangen där Sture slagit ett par hinkar. Vädret var perfekt för golf och Sture på bra humör, ovetande vilket stålbad som väntade.
 
Seger för mig på hål 1, 2 och 3 och fortsättningen blev nästan lika blytung för Sture. Efter 9 hål var jag 5 upp. Lite kaffe och choklad och Sture stålsatte sig att prestera bättre.

Svingen verkade lite rostig och ytterligare två förlorade hål. Nu tänkte Sture helt övergå till järn men på blå 3 hamnade bollen i gräset och återfanns ej.   
  
Seger till mig med 8/6 och vi avslutade med resterande hål i trevlig samvaro. 
 
Nu kommer jag att finslipa vissa detaljer inför avslutningen.
 
Bengt-Erik L  

Par fyra - 28 slag och sju bollar!

Låter väl härligt!

Det var just vad en god kamrat uppnådde i fredags då PGA avgjordes på Flens GK. Ni som spelat banan kommer nog ihåg det åttonde hålet.

Ett utslag mot en fairway som lutar från vänster till höger och inte kräver någon drive.

SEDAN ETT ANDRASLAG ÖVER EN SJÖ PÅ LÄNGDEN!

Det går givetvis att korta av hålet till höger och "fegspela". Detta gjorde dock inte kamraten utan han skulle tydligen gå för green. Rapporten från bollen bakom var att de såg spelaren gå fram och tillbaka till sin bag och hämta bollar. Den åttonde gick inte i vattnet så det blev till slut 28 på scorekortet.

Frågan är hur man känner sig med en 28 och tio hål kvar?

Hammarö GK

Bana nummer 94!

Om fredagens bana kommer långt ner så kommer denna bana att placeras i tätgruppen.

Hammarö GK ligger ända nere vid Vänerns strand och är en underbar naturupplevelse med mycket vackra och utmanande hål.

Mycket välskött är den också och med en fin restaurang och en fin kiosk så saknas ingenting.

Här ser ni tee på det femte hålet och bakom ligger green på det fjärde hålet.Femte hålet svänger åt vänster. Par fyra på 340 meter med index fem.Här ser ni tornet som inspekterades av "byggnadsingenjören" P-O.Slutsats - en bana som jag gärna spelar igen!

Versatower, 1100MXX och TH7DX

Amatörradiomast med antenn. Mastens höjd cirka 20 meter i tre sektioner och markfäste.

I toppen försedd med rotor 1100MXX Emotator och antenn TH7DX.

Säljs till högstbjudande och finns i Strängnäs.

              

Drake C-line

Radio för det gamla amatörbandet bestående av mottagare R-4C, sändare T-4XC och högtalare MS-4.

Säljes till högstbjudande och finns i Strängnäs.
Är den sann?

Att läsa i Bristol Evening Post nyligen:

Utanför Bristol Zoo ligger det en parkering med plats för 150 bilar och 8
lastbilar.
Den har varit bemannad sex dagar i veckan i 23 (!) år av samma charmerande
och väldigt vänliga parkeringsvakt med sin biljettmaskin.
Avgiften är £1 per bil och £5 per lastbil. Förra måndagen dök han inte upp
på sin arbetsplats,
så Bristol Zoo management ringde Bristol Citys kommun för att be dem skicka
en reserv p.g.a. parkeringsstrul.
Kommunen sade att bilparkeringen inte var deras ansvar. Bristol Zoo frågade
om inte parkeringsvakten var anställd av kommunen?
"Vilken parkeringsvakt" svarade kommunen...

Mannen är nu försvunnen från sin bostad efter att ha tagit ut dagliga
parkeringsavgifter på ca. £400/dag de senaste 23 åren....

Ihopräknat är det ca 47 miljoner kr med dagens valutakurs...

Varför inte starta eget?

Forshaga GK

Förra helgen besökte jag en bana som jag spelade redan runt 2000. Det var Foshaga GK som ligger norr om Karlstad vid Dömle stiftsgård. En bana mitt UTE i ingenting. Förra gången var det riksmästerskap för Druider som logen i Karlstad hade förlagt UTE i ingenting.

Banan var spelklar 1990 och är ritad av Lars Andreasson. Har inte hört det namnet tidigare så det är väl inte någon känd golfbanearkitekt?

Det besannas också när du kommer till hål 10 till 12. Tre exakt likadana hål. Par fyra med en bäck som skär fairway efter 100-150 meter. Hålen går fram och tillbaka över fältet.

Nedan ser ni Sture som satsar för att komma över Dömleån. På andra sidan något till vänster ser ni ett träd som de har klätt in med plankor och det är fullt förståligt. Själv slog jag andrabollen direkt i trädet.Lite kul är att de har ett par sexhål som är 635 från gul och 520 från röd tee. I motvinden blev det tufft och första uppgiften var att passera damtee. I övrigt är det bara LÅNGT.

Ni ser boll två skymta på det LÅNGA hålet.

Det 15:e hålet går för övrigt paralellt med hålet men åt andra hållet och är samma upplevelse.Att det sedan på flera ställen är långt att gå mellan hålen höjer inte betyget på banan.

Slutsumman gör att banan kommer långt ner på UTE:s golfranking som i nuläget består av 94 banor.

Willy petade ner Ulf D T T

Hej Ulf!
 
Match Willy - Christer E 2-1.
En match under härlig höstsol på bra bana.
Christer når inte alltid upp till det fina spel han har inom sig, tur för mig.

Willy

I och med detta resultat så passerade Willy Ulf D T T och den som kan komma ifatt honom och ta andraplatsen i gruppen är Örebro-Janne som har två matcher kvar.

Roger vs Göran!

Igår kom en kort rapport från Roger som förkunnade att han vann med 1/0 mot Göran.

Nu återstår fem respektive två matcher och sedan är det dags för slutspel den 26 september.

Hälsoskaparna!

I söndags avgjordes tävlingen "Hälsoskaparna" på Strängnäsbanan. Som ni förstår är det ett av de två gym som finns i staden som står som värd för tävlingen.

Fick starta i A-klassen bland de "stora grabbarna" men skötte mig bra efter en trevande inledning. Gjorde dagens enda dubbel på första hålet där andraslaget gick i diket. Sedan fyra par och fyra bogie så 42 ut.

Samma siffror in efter tre par och sex bogie.

Netto 73 och en femte plats. Segraren hade 71, sedan två på 72, bl a Ulf D T T, och jag och Tomas C som gick i samma boll på 73. 23 startande i klassen så jag är helt nöjd med resultatet.

Nu får klubborna vila lite tror jag!UTE:s 73 på väg upp!Fyran Tomas till vänster i samspråk med segraren Jocke. Båda fick tre slag och slog 73 resp 71 netto.

Genomsläpp på golfbanan!

I fredags så hade vi tävling med 11 bollar i startfältet och start från 09.00. Precis innan så kom det sex "grabbar" och peggade upp och gick ut.

Lite konstigt tyckte jag men det fick sin förklaring när vi hade gått igenom en boll och kom ifatt den andra efter nian. Det var tre gäster och de kallade en av spelaren i den boll vi gått igenom för storsponsor av banan och han hade fått tillstånd att "springa ut före tävlingen".

Frågade om det var företagsgolf men det var "golf efter en storaffär" som på frågan vad det var skulle presenteras på måndag.

Träffade "storsponsorn" när de kom i mål och han skämdes lite för att de inte hade lyckats med uppgiften att "springa iväg". Avslöjade att jag hade haft lite span och undrade vad som skulle presenteras på måndag men det blev bara tyst. Han undrade givetvis om byggherren avslöjat något men det hade han givetvis inte gjort.

Skall bli spännande att läsa i tidningen i morgon och se om jag "hittar affären"?

Vem "storsponsorn" är får ni gissa!

Bra lekplats!

Igår var det storbesök från Skogstorp igen. Som så ofta blev det ett besök i Västerviken och den fina lekplatsen för Albin och farfar. Alltid mycket att hitta på och det är lätt att hitta lekkompisar i parken.och här släpper jag taget!


Distriktsmästerskap i golf för Rotary

Distriktsmästerskap golf 2009!


Fredagen den 11 september genomfördes årets distriktsmästerskap i golf för distrikt 2370. Tävlingen genomfördes på Strängnäs GK i ett strålande höstväder och med Strängnäs Rotaryklubb som värd.


Tävlingen hade lockat 33 spelare från 12 klubbar. Flest startande hade Mariefreds Rotaryklubb och arrangörsklubben med vardera sex startande. 


I A-klassen som spelade slaggolf segrade hemmaspelaren Kai O på fina 74 netto. Tvåa var Rolf H från Södertälje Östra Rotaryklubb på 79 netto. 


I B-klassen som även de spelade slaggolf så blev det en familjestrid där Claes N från Stockholm Söder Rotaryklubb segrade på 76 netto före hustru Solveig N från Södertälje Mälaren Rotaryklubb på 78 netto. 


Fullständig resultatlista finns att finna på
www.golf.se, tävlingar och Strängnäs GK. 


I och med resultatet 74 netto så tog även Kai årets inteckning i ”Pauls planka” som är vandringspriset till dagens bästa spelare och som instiftades redan 1964. 


Lagtävlingen hade samlat fyra lag, de tre bästa resultaten från klubben räknas. Vann gjorde även i år Strängnäs Rotaryklubb vilket innebär att klubben återigen får arrangera tävlingen 2010.


I laget ingick förutom Kai O även Matz H och Peter L. 


Resultat lagtävlingen

 

1.       Strängnäs RK                         237 slag

2.       Södertälje Mälaren RK             243 – ” –

3.       Mariefreds RK                         245 – ” –

4.       Nacka RK                               252 – ” – 


Närmast hål på gul fyra kom Sten O från Mariefreds Rotaryklubb med fina 211 cm från hål. 


Längsta drive på blå fem hade Solveig N från Södertälje Mälaren Rotaryklubb och Peter L från Strängnäs Rotaryklubb. 


Strängnäs 090911 

UTE

Tävlingsledare

Ovanstående är referatet sedan fredagens tävling. Som tävlingsledare var det mycket att stå i så det blev 51+45 vilket gav 85 netto vilket inte är mycket att rapportera om. En bra tväling blev det dock och det får man glädjas åt.


PGA på Flens GK

Här kommer rapport från fredagens PGA på Flensbanan!

Hej!

I dag, fredag, spelades PGA på den fina banan Norrtorp i Flen.

Vädret var fantastiskt och för somliga också spelet – Jyrki segrade på 66 slag! Och vi spelade slagtävling (bolluslingen ska i hål) -- för några blev det en tuff golfdag.

Lars A har nog satt rekord på 8:e hålet (andraslaget är tänkt att man ska slå över en sjö på längden)! Tur att han hade många bollar med sig! Göran M valde att avbryta tävlingen när det gick riktigt tungt.

Resultat:

1.       Jyrki               66
2.       Olle W            72
3.       Bengt-Erik      77
4.       P-O                81
5.       Kent               83
6.       Björn             83
7.       Lars               många
8.       Göran            brutit

Närmast hål vann Björn på 12:an.

Längsta drive Olle, ca 225 m på det fina 18:e hålet. 

Jyrki tackade dagens tävlingsledare Björn, som också fixat ett trevlig prisbord från Mekonomen

Nästa tävling är ”Höstdimman”, som går på den trevliga banan Solbacka Gk den 9 oktober. Kallelse kommer ca två veckor före.

P-O

Budbärare


Dormy tre och dela matchen!

Igår hade P-O dormy tre på Bengt-Erik i en match i U2 som utkämpades på Flens GK.

Då fegade P-O på Kalle-Ankahålet, den 16:e, men Bengt-Erik spelade tufft och gjorde par. På nästa slog P-O ut i skogen till höger och då var det kört på det hålet.

Nu var det bara att dela sista hålet och då slog Bengt-Erik till med en jäddedrive och P-O svarade med två bollar i vattnet och matchen delades.

Tror nog att det kändes lite tungt för P-O!

Skyttepaviljongen brann ner!

Idag har det inkommit läsarbilder till UTE-bloggen.

Tidigt i morse brann den gamla skyttepaviljongen som låg vid Stora skjutbanan på det nedlagda regementet ner.

En kvinna som var ute på sin motionsrunda på Svältenspåret upptäckte branden och larmade räddningstjänsten men den gamla träbyggnaden gick inte att rädda.Den övertända paviljongen.Efter en stund var det bara rester kvar av byggnaden.

Känner inte till historien kring byggnaden men en stilig byggnad var det och det finns nog många minnen och berättelser kring den.

Tipsaren kommer att premieras och har ni några tips så hör av er.

Veckans fredagscitat - lördag!

Var mot dina föräldrar så som du vill att dina barn ska vara mot dig.

Grekiskt ordspråk


Arninge GKI förra veckan så blev det två nya banor i boken. Den 93:e var Arninge GK som ligger vid Ullnasjön nära Vallentuna norr om Stockholm.

Banan blev spelklar 1996 och arkitekt är Björn Eriksson med flera.

Som det står i Golfguiden så är det en varierande skogs, park- och seasidebana. Stämmer rätt bra och det hade räckt att spela de första nio hålen som är riktigt trevliga i skogen.

De sista nio hålen är seaside men för egen del tycker jag att det var nio hål fram och tillbaka på gärdet.

Har inte riktigt förstått den bantypen utan som ni förstår så tycker jag att en riktig skogsbana är en mycket bättre variant och en större naturupplevelse.

Men som sagt - smaken är som baken!

God finish på banan och trevligt klubbhus men den hamnar inte i topp på rankingen utan på den nedre halvan


Grattis Andrea!

Grattis på födelsedagen önskar din far!

Bankgolf!

I tisdags var jag på den här golfklubben och spelade sponsorgolf.Det var en av våra banker som bjudit in till spel och det blev en härlig golfdag med middag och prisutdelning på kvällen.

Spelade ihop med två tjejer/damer och vi hade mycket trevligt i bollen. Många gemensamma nämnare hade vi och det är kul att "hitta" dessa under en golfrunda. Att vi dessutom stundom spelade bra golf gjorde ju saken inte sämre.

Det var Els-Marie från Studiefrämjande och Susanne från Hallberts frisersalong. Golf kunde de spela båda två och Susanne som har 12 i hcp och spelar tre runder om året spelade verkligen bra. Hon spelade i sin ungdom och lade av för 19 år sedan när hon fick barn. Frågan är när hon började spela golf och hur bra hon var när hon slutade spela på allvar?

Kul var det och tack för en trevlig dag!Susanne tar i på 11:e hålet.Els-Marie slår ut på 11:e hålet.

Vad gäller resultatet så blev det 43 ut och 42 in efter en birdie, 9 par, 3 bogie, 4 dubbel och en trippel. 85/73 och 35 poäng. Inledde med p, d, d, p och d vilket innebar att sex slag var förbrukade. Sedan började det flyta på. Nästa d kom på 11:e där jag gick i greenbunkern två gånger, vänster och höger. Trippeln kom på 16:e där förstabollen efter lång väntan slogs ut i skogen till höger då jag "glömde" att det blåste ordentligt från vänster till höger.

Birdien gjorde jag på det långa korthålet, 12:e, som mäter 180 meter och efter en lätt drive låg jag tre meter till vänster och satte putten.

P-O mot Purjo!

Hej!

Spelade mot Uffe E i går (9/9). Jag hade nio slag mot honom. Började inte så bra – hade slag på de tre först hålen (gul) och vi låg lika efter tre. Gjorde par på fyran och tog första hålet. Sen gick det lite fram och tillbaka, men jag hade tre upp när vi gick ut på blå. Spelet började gå bättre och bättre och på blå fem var det klart. Jag vann med 5-4. En förklaring till segern var nog dagens puttning, min första treputt kom på 18:e hålet.

Mvh

P-O

Såg i sammanställningen att P-O har en match kvar och det är mot B-E L och de står på samma poäng.

VILKEN MATCH!


Oavgjort!

God kväll!

Idag har det varit en rafflande omgång i U2!!!
Lasse mötte Mats L och det blev oavgjort på sista hålet, 1-1.
Trevlig golf i skön sensommarvärme.

Imorgon blir det ny omgång, denna den sista tror jag Lasse sa, spelas
mot Ulf B.

Ha det gott
Birgitta

Hammarö Open

Lördagen tävling var förlagd till Hammarö GK söder om Karlstad och nu var det ett mycke bättre väder. Behövdes efter fredagens vedermödor. Samma tävlingsform idag men nya lag och det fick inte förekomma att några spelade ihop idag igen. Inga problem efter sedvanlig lottningsprocedur.

Alla lag nya så det var bara att sätta igång efter att den förvirrade startern sagt sitt.

Här ser ni fyra förväntansfulla spelare och har inte P-O och Bengt-Erik lite tävling i blicken?P-O tar i på det korta fjärde hålet och i bakgrunden syns Vänern. Snyggt hål.Utslaget på femte hålet och Stefan laddar medan P-O förbereder sig mentalt efter en något knackig inledning.Idag bättre spel överlag dock större spännvidd, från 73 till 95. Själv slog jag till med 73 efter att gott de första nio på 40 slag. Andra nio lika bra fram till sista hålet. Låg då på 37 slag men här var det dags för längsta drive. Inget för mig men skam den som ger sig. Skulle nog ha spelat som vanligt för här for bollen ut i skogen, hoppsan. Nio i på detta par fyrahål. 46 sin och 36 poäng på rundan.

Vann dagens pris gjorde P-O och Bengt-Erik tre poäng före Stefan och Stig och fem poäng före Lasse och mig.

Dömle Open

Vi hade en hel golfbana för oss själva i fredags!

Tidigt i fredags morse drog åtta förvantansfulla "grabbar" västerut för två dagars golfande. Första dagen spel var förlagt till Forshaga GK norr om Karlstad. I höjd med Örebro började REGNET som sedan skulle följa oss från och till under hela dagen.

Fikastoppet i höjd med Karlskoga blev kort men gott.

Vi hade starttider runt 10.30 men det fanns inte en bil på parkeringen vid golfbanan och det förstod vi när vi spelade ut.

Ni ser själva hur det såg ut och det är John-Erik som framrycker på tredje hålets fairway. Det blev mycket placerande av bollen både på fairway och även på green.Banan passerar Dömle å och här är John-Erik i verklig närkontakt med vattnet, det var vi alltid, och här extra nära. Självklart dropp.Tävlingen avgjordes som partävling med som vanligt ett antal extratävlingar. Här ser ni gänget efter dagens vedermödor i klubbhuset där de två i shopen även hade sett till så att de hade tillgång till kylen.Vad gäller resultaten så var de HÖGA. Bäst blev Stig på goda 83 och eftersom jag spelade på 86 så tog vi hem segern. Dock berodde detta mycket på att vi endast hade två extrapoäng av de 30 som skulle fördelas.

Det skilde bara fem poäng till kön som då givetvis hade 88.

Själv inledde jag med årets klart sämsta nio hål. Hade 56 slag ut och avslutade hål sju till nio med tre fina tripplar. Hade förlorat de 12 slag som jag fick plus ytterligare sju vid vändningen och hade endast skrapat ihop sex poäng.

Skärpning UTE!

Just det - in gick det på 42 slag i regnet och blåsten. Det gav ytterligare 17 poäng och slutet blev 23 poäng.

Personalen som var på väg att efterlysa oss blev mäkta imponerade av 42 in och det hade varit ett gångbart resultat även i fint väder talade de om.

Skönt att man kan lyssna på sig själv ibland.

Multi Event!

I torsdags var det dags att "speaka" lite igen. FM hade en försökstävling i multisport på Karlberg i Stockholm och de hade kontaktat UTE Konsult för att få lite ljut över Pampas.

Drygt 40 tremannalag som tävlade i denna typ av patrulltävling där det var både fysiska moment men även kluriga moment där huvudet behövdes. Blev det inte rätt så gällde straffrundor och efter knappt två timmars kämpande kom patrullen från Ing 2 i Eksjö först över mållinjen.

Bakom målskynket ser ni Dianas Tempel och platsen har jag ett speciellt minne av och det var för knappt 34 år sedan.

Frågan är vad det är för minne?

Göran tog ytterligare en seger!

På telefon kom idag en glad rapport från Göran som igår, lördag, slog Kjell T med 4/2.

Det var den andra segern för året för Göran och nu har han två matcher kvar.

Mats vs Göran

Hej!

Matchen undertecknad mot Göran E slutade 4/3.

Mvh/Mats

Inga problem för Hasse!

Då var finalspelare två klar. Hasse spelade sina två sista matcher och det blev bara en förslust och det vet ni var mot Torbjörn. Så det gäller att ladda ordentligt inför finalen för Hasse kan spela mycket bra men även lite mindre bra.

Här kommer Hasses resultatrapport.

God kväll i stugan!

Roger G, Acke och jag körde en dubbelmatch idag (torsdag), (alla mötte alla). Spelade själv stabilt hela rundan (inte som mot Torbjörn alltså). Acke hade inte sin bästa dag medan Roger spelade bra.

Resultat; Roger - Acke = 3-2. Hans - Roger = 5-4 och Hans - Acke = 5-4.

Ha det bra, vi syns om inte tidigare så vid avslutningen

mvh Hans

Bättre än rotavdrag?

Ur en blondins dagbok

Kära dagbok, förra året bytte jag ut
alla mina fönster mot dyra tre-glas-lågenergi-fönster.

Den här veckan ringde en man från
firman som installerat fönstren.
Han påpekade att dom gjort jobbet
för ett helt år sedan men ännu inte
fått betalt.

Ok, bara för att jag är blondin så
betyder det inte att jag
automatiskt är dum. Så jag berättade
för karl'n vad hans snacksalige
försäljare sagt
för ett år sedan, nämligen att efter
ett år så har de här fönstren
betalat sig själva.

..........och hallå, det har gått ett år nu!

Det blev tyst i andra änden av
tråden så jag lade på.

Han ringde inte upp igen.
Han kände väl sig dum.

Veckas fredagscitat - IDAG!

Den största uppenbarelsen är stillheten.