Skidor i Kanada

En av U 2 spelarna, den långtslående men ibland lite tempramentsfulle Ulf D T T landade i natt i Kanada för ett par veckors häftig skidåkning. Han skulle bl a besegra några dubbelt svarta backar som kompletterades med diamond i namnet.

Låter LITE brant!

Ni hittar hans resa på
www.resedagboken.se och hans resa heter "pudersnojagaren" så det är bara att gå in och läsa.

Hoppas bara att han kommer hem med alla ben intakta inför kommande golfsäsong. 


Veckans fredagscitat

Vänskap är en själ som tagit bostad i två kroppar.

Aristoteles

Mötte en kompis!

Idag var det en sväng till huvudstaden för två möten.

Det första 10.00 på Södermalm så efter tåg 08.11 och en snabb tunnelbanetransport så var jag på Medborgarplatsen redan 09.15 så då passade det ju med en niofika.

Klev in på ett fik i Söderhallen och där satt endast två byggjobbare så det var lugnt och trevligt. När jag stod och beställde så kom ytterligare en man in och när han började prata så hörde jag att det var ju en gammal kompis. Vände mig om för att heja men hejdade mig då det ju var en "kompis" men det var Gösta Ekman som jag kände igen på rösten från bl a många Jönsonfilmer.

Han slog sig ner vid bordet bredvid och vi fika bredvid varandra under en stund och sedan drog vi vidare i olika riktningar men nu har jag ju fikat med honom eller!

Veckan hyrbil

Ni som är långläsare av bloggen kommer väl ihåg den stora jeepen som vi hyrde när vi var på Island 2007.Den här gången var det mycket bättre väder så det fick bli en lite mindre bil som dessutom var lite luftigare men den var liksom den på Island "häftig"!

HotelletHär ser ni hotellet som vi bodde på under förra veckan på Fuerteventura och Corralejo. Vi hade tur som fick ett mycket bra beläget rum alldeles bredvid poolbaren och med solen i rätt riktning. Dessutom inte allt för långt från vattnet som ni ser.

Ett stort antal rum som låg som en ring runt poolområdet som dessutom var nergrävt så den blåst som ofta finns på ön inte kom åt turisterna.

Ett toppenhotell!

Spökskrivare!

Ber att få tacka min förnämlige spökskrivare Andrea som fick uppdraget att sköta bloggen förra veckan då jag själv sysslade med nedanstående verksamhet.Inte helt fel och tack Andrea!

Vaktpost vid kyrkanHar hört att de skall börja med vaktposter utanför vår domkyrka.
Såg den första som övade på uppgiften i fredags när det var dags att besöka alla riddare som finns i kyrkan.
Det vara Albin som passade på och ni ser på blicken att det är en allvarlig vakt som även håller den bössa som inte var med på rätt sätt.
Efter övande som sagt en stund i kyrkan för att titta på riddare, gravar, sköldar, hästar, små prinsessor och mycket annat spännande som finns i kyrkan.
Tänk så mycket spännande det kan finnas i en kyrka!

Dags att åka hem!Som vanligt så finns det alltid ett slut på det roliga.

Här ser vi Bengt utanför vårt hus kl 06.30 lokal tid då bussen just var på väg.
07.30 var vi incheckade då det går betydligt snabbare ut ur landet än i i landet.
09.05 lyfte planet och 14.10 svensk tid landade vi, 13.10 portugisisk tid och 16.20 var vi på resecentrum i Strängnäs.
I år var det bara ett kolli som var borta och det var Stigs resväska som for någon extra väg för att slutligen landa i Strängnäs.

Nu får väl planeringen inför kommande UTE International påbörjas och kanske det i år blir en UTE National också det jag hör att det efterfrågas!

Avslutningsmiddagen

Nytt för året var att huset Stig, Sture, Pär och Örebro-Janne bjöd in till gemensam avslutningsmiddag. Tillställningen började dock med fördrink i huset Lars, Christer, Anders och Björn.

Det bjöds på mycket god mat som kocken Pär stod för, pasta med lax och räksås och ett mycket gott vin till detta. Som dessert blev det sedan glass med flamberade bananer.

Efter middagen prisutdelning och allsång och där fick vi höra vår vän Sture stämma upp i massor av gamla godinger. Tänk vad en del har dolda förmågor och Sture var en riktig sångare som sjöng så att alla hängde med!

TACK FÖR DEN GODA MATEN OCH DEN TREVLIGA KVÄLLEN!

DruidhalvanAv årets startfält så var 50 % av församlingen medlemmar i Druidorden och ni hittar information om vad vi sysslar med på
http://www.druidorden.se

Från vä Pär, Bengt. P-O, Sture, Christer, UTE, Stig och Lars.

Frågan är om vårt utemöte här på terassen på Oitavos Dunes med Atlanten som bakgrund får räknas som ett logemöte?
Men ett reportage har P-O lovat skriva som han skall sända till vår Druidtidning.

Det kan ju vara bra för att skrämma logebröderna inför kommande golftävlingar inom logen. Det är först regionsmästerskap på Gotland i maj, riksmästerskap i Östersund i augusti och sedan vårt eget logemästerskap i sept/okt.

Veckans fredagscitat

På tidens vingar flyger sorgen bort.

La Fontaine

Många pilsnerbollar!I år har de lagt om banan och stängt det gamla klubbhuset. Det första hålet är det gamla 11:e hålet och det är ett utslag för "riktiga" spelare. Som ni ser trångt och till vänster är det en trädridå och alldeles bakom den out i och med rangen. Till höger det fina hotellet och där hotellet slutar en trädridå.

Många äro de förväntansulla spelare som satt den första bollen i träden till vänster för du vill ju inte gäran förstöra det fina hotellet. Så även UTE under en av rundorna!

Frågan är sedan om du vill bo i ett av rummen som har utsikt mot första tee och höra dagens drivar gå igång kl 08.00 efter att du haft en trevlig kväll i baren?

Ella och FarfarFyra veckor och en dag är Ella på det här kortet och hon växer och frodas.

I början känns det lite ovant att hantera en så liten varelse men nu går det riktigt bra och tänk er att bara vara drygt en månad och ha hela livet framför sig.

P-O och den rosa peggen!En del gör ju allt för att chocka motspelarna!

P-O hade dagen till ära tagit fram den rosa peggen när tävlingen skulle avgöras på Oitavos Dunes. Det var nog tur att startpersonalen lyste med sin frånvaro annars är frågan om denna "man" hade kommit ut på denna tuffa bana?

GRATTIS PÅ TVÅÅRSDAGEN!

Då är det till att fira en födelsedag i huset!

UTE-bloggen fyller TVÅ år så det måste ju firas på något sätt. Vet inte riktigt hur men det får väl bli en god middag framåt kvällen.

Det hela började den 15 februari 2007 i och med UTE International i Lisboa. Golfers hade just startat sin blogg
http://golfers.blogg.se och efter hemkomst från Lisboa fick jag hjälp av Andrea att starta min egen blogg. Sagt och gjort och för exakt två år sedan kom det första inlägget och detta är det 1 465 inlägget.

Återigen grattis och önskar om möjligt någon kommentar på de gångna åren och vad ni läsare önskar er i framtiden.

Hälsar två-åringen!

Åker kryssade i fredags!

Purjo var besviken i fredags kväll när bottenlaget Hanviken gästade Åkers hockeylada.

Det blev oavgjort och det skulle enligt förhandssnacket vara en enkel seger på hemmaplan. Nu får de vara glada för den delade poängen då gästerna tog ledningen med 4-5 när endast sju minuter återstod. Kvitteringen kom när det återstod fem minuter så det blev ytterligare en oavgjord match vilket det även blev i onsdags på bortaplan mot Lidingö.

Än är det inte kört utan laget siktar fortfarande på en kvalplats och det skall inte vara någon omöjlighet.

Anna Nordqvist klarade cuten!

Endast tre av de åtta svenskorna som spelar golf på Hawaii klarade cuten och de som gjorde det gjorde det med minsta möjliga marginal.

En av de tre var Anna från Torshälla och det i sin första ordentliga tävling på LPGA-touren. De är sex över par och hela 14 slag från ledaren men vad gör väl det.

Lycka till under dagens finalrunda och det skall bli spännande att se vad som kommer in på kontot efter dagen?

Grattis Helena!

Det är bara att säga grattis till Helena Jonsson och hennes guld i skidskytte!

Spännande var det och efter första skjutningen såg det ju inte så bra ut men vilket skytte i stående.
Det är bara att önska henne lycka till under resten av VM-veckan.

Dum/DumDet var inte bara vi som bodde i de fyra villorna.

Det fanns även små kryp som ibland infann sig i vår gemskap men dessa tog städpersonalen enkelt död på genom Dum/Dum. Det var bara att ställa fram medlet på någon plats och sedan var saneringen klar när vi kom åter framåt kvällen. Frågan är dock vad burken innehöll men det är nog bäst att inte vet detta och frågan är om Dum/Dum säljs i Sverige?

I morgon är det tävling!

Då var det ingen som nappade på att ha en golftävling på isen så då blir det till att tävla med sig själv.

Kommer i morgon att bege mig ner till Mälarens is och ha med mig nödvändig utrustning. Tävlingen kommer att bli en närmasthåltävling och avståndet kommer att vara runt 100 m. "Målet" kommer att vara en hink och jag kommer nog att ta den skurhink som nu varit ute på många golfresor och skyddat mina klubbor. Problemet är bara att den är vit men med ett ATA-band runt den så ser man den nog bra.

Får väl tävla med mig själv och då kommer det att spelas både med gamla och nya klubbor och vita, gula och rosa bollar. Skall bli kul att se vem som kommer att gå vinnande ur tävlingen men jag tror inte på de rosa bollarna!

Får väl se om tidningen nappar och gör ett reportage om "tävlingen"?

Dagens fredagscitat!

Kärlekens tragedi heter inte döden, den heter inte skilsmässa - den heter likgiltighet.

William Somerset Maugham

Håll i hatten!

idag är det ju fredag och tittar du på kalendern så ser du dessutom att vi har kommit 13 dagar in i februari.

Är du skrockfull så gäller det att "hålla i hatten" och inte gå på för många brunnslock osv.

Hoppas du får en BRA dag!

PS! Du vet väl att i och med att februari har 28 dagar så kommer samma dag och datum åter i mars DS!

BjudmiddagTill vänster de äldre och till högre de yngre under kvällen "bjudmiddag".

Ett glatt gäng som dock chokade köket vilket innebar lång väntan och nästa år får vi nog leta upp en något snabbare restaurang.

Träning inför avgörandetSå var det matchen mellan de äldre och de yngre?

Efter åtta matcher så var det 4-4 och även i år så fanns det ett förlorarhus även fast de bytt ut en av de boende. Sitter det i väggarna?

Då blev det till att avgöra matchen på puttinggreen och nu fick de som vunnit sina matcher vara hålvärdar och se på "eländet". Nio hål puttingmatch och de åtta deltagarna lottades samma i matcherna genom slantsingling.

Hårda matcher blev det och upplösningen först i sista matchen och jag har "glömt" vilka som spelade mot varandra men vinsten till de YNGRE!

Torbjörn var den gladast för dagen för förra året var han med i de äldre när de vann och i år hade han kommit till de yngre och vann i år igen. Frågan är var han hamnar nästa år?

Anrik klubblokal!I klubbhuset på Estoril så sitter känslan i väggarna.

Klubben är från 1930-talet och det satt ett antal herrar och pratade och åt i klubbhuset när vi var där. Hade tillfälle att växla några ord men en av de äldsta herrarna och han berättade att han var där varje dag och gick antingen åtta eller 18 hål och sedan åt på klubben. Måste vara ett härligt liv och jag kan förstå att han hade trevligt i det klubbhuset.

Här ser vi några UTE-golfare som har det trevligt och berätttar och ljuger om dagens bravader.

12:e hålet på Estoril - inte att leka med!Innan 12:e hålet på Estoril finns en lite men mycket uppskattad kiosk. Du får själv bre din smörgås och ALLA drycker finns att inhandla.

Därefter kommer hålet som är SMALT och går nedför. Out till vänster och skog till höger. Slog ut med driver och kom ner på fairway. Örebro-Janne slog out och sedan in i skogen. Hålet till mig om inte .....................................

Spelade fram, skulle bara upp på green sedan, kom inte upp, tog i och for rätt över green, inne på fem.
Örebro-Janne fram på fyra och enkelt upp på fem.

Puttade först och kom nära hålet och då puttade Janne och satte den sju meter långa putten.

Inte lite LÅNG i snoken efter det safespelet.................................

I match är inget givet 4.

Fast i trädet!

Spela bollen som den ligger är grundregeln i golf!

Så även på det 11:e hålet på Estoril. Var lite snål och försökte ta den raka vägen men det blev lite för rakt. Tog till en dropp och sedan ytterligare ett dåligt slag. Såg på Örebro-Janne att hålet nog var vunnet men återigen - match är match. Inne på sex och satte sedan en sexmetersputt. Janne strulade till det i anslutning till green och även ha i kopp på sju.

I match är inget givet 3.

Ny drivingrange!Under dagens snabbmarsch runt stan på Hälsans stig, ca 10 km, så upptäckte jag denna spelare som hade tagit sig ut på Mälaren för att pröva svingen. Han var precis utanför Sjöviken och hade försett sig med röda bollar.

Kom då på en tanke inför helgen!

SKULLE DET INTE VARA KUL MED EN TÄVLING PÅ ISEN?

Kanske längsta drive?

Kanske närmast hål på ett korthål?

Eller varför inte en trehålsbana som de tävlande kan gå tre varv?

Ingen marknadsföring genomförd men frågan är om det vore något?

Startavgifterna kan vi, förutom priset till segraren, skänka till välgörande ändamål så frågan är vad du tycker och kommer du till start?

Mail och mail!

Så här när det börjar bli ljusare om dagarna så passar det väl med en liten insändarhistoria. Men frågan är vad det har med att det ljusnar UTE! Men här kommer den.

Brevlådan

En man var ute i sin trädgård och klippte gräsmattan när hans attraktiva blonda kvinnliga granne kommer ut ur sitt hus, springer fram till sin brevlåda, öppnar den, men slänger igen brevlådelocket nästan direkt och springer så tomhänt och ilsken in i huset igen. Efter en stund upprepar det hela sig igen. Hon kommer ut ur huset, springer fram till brevlådan, öppnar den, slänger igen locket och springer in i huset igen lika tomhänt och förbannad som  förut. När mannen klippt klart gräsmattan, kommer hon ut ytterligare en gång och denna gång drämmer hon igen brevlådelocket så hårt att det lossnar. Nu måste mannen fråga vad hon egentligen gör, så han frågar lite försynt innan hon når ytterdörren igen:
- Ursäkta, är det något fel?
Blondinen svarar upprört:
- OM det är något fel? Klart det är något fel! Min jäkla dator därinne säger hela tiden: YOUVE GOT MAIL.

Parabolgreen!På Estorils åttonde hål har de den häftigaste green som jag någonsin upplevt.

Hålet är ett par tre på knappt 200 meter och green är som en stor parabol som de grävt ner i jorden. Längst ner så finns det givetvis ett brunnslock och det är svårt att hitta någon plan plats att sätta flaggan på.

I år slog jag i en av bunkrarna, slog upp och sedan in på green och låg tre meter bakom flaggan och rörde knappt bollen när jag puttade och de rann så fint i hål. Örebro-Janne hade samma läge men missade sin parputt och låg då dubbelt så långt från hålet och så gick hålet till mig.

I match är inget givet 2!

Tredje hålet på Estoril!Tredje hålet på Estorilbanan är ett höjdarhål.

Tee högt upp och det är "en bit" till fairway börja. Skog till vänster och höger och denna gång höll de på att gallra skogen till vänster vilket Torbjörn hade nytta av då de kunde peka ut bollen bland grenarna. Lite lutande fairway och sedan ytterligare längre ner en liten green som vaktas av två bunkrar.

Gjorde ett fint par efter bra utslag och ett ännu bättre inspel som landade tre meter från flaggan. Örebro-Janne slog andraslaget i en av bunkrarna så jag trodde att jag skulle ta tillbaka ett MEN. Bra bunkerslag och en enkel putt för par vilket gjorde att vi delade hålet.

I matchspel är inget givet!

De äldre mot de yngre!

Den fjärde dagen är för de flesta som åker på en golfresa en vilodag. Det passar lagom att vila och sedan avsluta med ytterligare två dagars trevlig golf.

Så är det dock inte för UTE-golfarna. Vi hade så de första åren men ALLA ville spela golf även den lediga dagen så nu är det Ryder Cup som gäller. De äldre mot de yngre och de som förlorar står för middagen på kvällen. Liksom förra året så begav vi oss till den anrika Estoril Golf Club som är den äldsta golfklubben i Lissabonområdet. Det syns och speciellt i det "gamla" klubbhuset som ni ser i bakgrunden på bilderna.

Lagen står samlade på det första tee än så länge så är det två segervissa lag som står beredda för spel.

Lissabonöl!Öl har de även i Lisboa och här ser vi den lokala ölen i området där vi var.

Smakade helt ok men den går inte upp mot Especial som du skall smaka på om du har vägarna förbi Azorerna.

Telefonbloggaren!Så här ser det ut när Golfer håller på och telefonbloggar. I knät har han tävlingsprotokollet så det är nog dagens resultat som skall ut på bloggen så att ni som följde tävlandet kunde följa tävlingen nästan som på de stora tourerna.

Får passa på att tack Golfer för den fina servicen från tävlingen och även kamperandet ihop som i år var för femte gången.

Nästa begivenhet tillsammans med Golfer är nu Stadiumgolfen där vi har spelat ihop i ett antal år och varje år tagit oss en bit på vägen.

Vi får hoppas på ytterligare steg i år!

Stadig frukost!

    

För att spela golf en hel dag så åtgår det kalorier och det fick vi i stora mängder vid frukosten. I år var vi hänvisade till stora frukostmatsalen på hotellet men det gjorde inte så mycket för där fanns det verkligen mycket att äta.

Det gamla klubbhuset var stängt och banan var nu ändrad så första hålet var det tidigare 11:e hålet.

Vita outpinnar!Fint väder hade vi några dagar så det till och med gick att spela golf i shorts. Denna MAN hade byxor där det gick att ta bort den nedre delen av byxbenen vilket han gjorde på tee på det 12:e hålet. Resten av rundan var vi övriga i bollen rädda för att slå uot då vi såg vita outpinnar överallt på spelfältet!

De två västarna!Har redan fått frågan - vad betyder den röda och gula västen?

Här har ni svaret, den ena är givetvis ledarvästen och från cykelvärlden så har jag kommit på den gula ledartröjan.

Tror mig dock veta att de inte har någon "Jumbotröja" i de stora loppen men vi har det och som du ser så är den i detta fall röd.

Vilka som för tillfället finns i västarna får ni själva försöka lista ut.

Veckans fredagscitat

Livet är fullt av stora saker för dem som vet att umgås förtroget med små saker.

Sigfrid Undset

Matchande byxor!Det gäller att klä sig "rätt" på banan och i det här fallet hade personen i fråga försökt matcha den portugiskiska gräsmattan. Det var nästan så det lyckades men frågan är om inte byxorna är snyggare än gräsmattans färg?

Stig i spegeln!


Har Stig börjat spela från vänster?

Nej så är det ju inte utan han utnyttjar den stora spegel som finns på rangen på Quinta de Marinha för att skåda sin fina sving. För om vi skulle ha en bedömning av svingstilar förra vecka så skulle Stig utan tvekan hamna i topp. Så mjuk och stilren sving är det inte många som har men det är ju som sagt inga stilpoäng och det är tur för en del!

Efter rundan!


Så här trevligt kan de se ut efter en runda och frågan är vem som i detta fall hade betalat ölen? Platsen är på balkongen i klubbhuset på Oitavos med Atlanten i bakgrunden. Banan ligger inte långt från Europas västligaste punkt på "fastlandet".

Årets UTE Internationaldeltagare


Årets deltagare samlade på första tee den första dagen. Som ni ser så är det ett "svart" gäng och det är inte många som frångår den färgen under veckan. Det är bara Torbjörn som kör i lite mer färgglada byxor som rött och blått. Kanske jag hade en annan färg någon dag, vem vet?

I bakgrunden ser vi hur de nu även håller på att bygga ett jättehotell i anslutning till banan och där kan vi nog tänka oss att bo någon gång.

Örebro-Janne instruerar

Örebro-Janne är en hejare på att lämna goda råd till sina kamrater på golfbanan. Vi har dock avslöjat honom och det är bara ett sätt att få motståndaren osäker.

Här ser vi honom hur han är igång på första tee och berättar om ett nytt grepp som skall gå "jättebra". Lite senare så blev han lottad att slå ut i första bollen och det var med stor osäkerhet som han ställde upp på tee med 15 par ögon som skulle bedöma hans utslag.


Det gick dock bra och han spelar ju alltid säkert den där Janne från Örebrooooo!

Vodka i "plastpåse"!När du åker med TAP så är det god service och du kan givetvis få en vodka efter maten och då kommer "flaskan" in på detta viset. Ser lite lustigt ut och jag kan inte svara på hur den smakar för det är en kamrats "drink" som jag tog ett kort på.

Han såg dock ut att må bra efter konsumtionen!

Sena från start!Så här såg det ut förra söndagen då vi skulle bege oss ut i världen och spela golf. Flighten till Lisbon var försenad knappt fem timmar p g a att en mojäng läckte. Vi fick först gå ombord men sedan så var det bara att gå in i terminalen igen då det lät konstigt från någonting.

Prylen fanns i Köpenhamn så det var bara att vänta och de servade oss med mat under tiden. Kl 00.00 lokal tid, 01.00 svensk tid, landade vi och 01.00 var vi i våra villor och sedan var det tee off kl 09.05 så det var bara att vända i sängen.

Finaldagen och slutresultatet!

              

Här ser ni de fyra bollarna som tidigt i lördags startade finalrundan i UTE International på Oitavos.

Sex man var inblandade i kampen om de första platserna och det var förutom ledarbollen (gula västen) även Pär och Jan som ses till vänster i andrabollen. Det skilde 11 slag mellan ledaren och Pär som var på sjätte plats.

För egen del så var Stig tre slag efter och han hade fem slag mer i hcp så han var ju i "ledningen". Anders sex slag efter och tre slag mer i hcp så han var tre slag efter och sedan Golfer och Jan som var nio slag efter och de har samma hcp som jag har.

Efter nio hål så var det 48 för mig och 50 för Stig så vi låg exakt lika. Efter 11 hål så var Stig i ledningen med ett men sedan avgjordes rundan på 12-14 hålet. Gjorde själv tre par 3, 5 och 3 medan Stig gjorde 4, 8 och 4 vilket innebar en ledning på fyra slag. Samma resultat på 15-16 och sedan lite gummiarm på 17 då han tog igen två slag. På 18 så gjorde jag 5 och Stig 6 vilket innebar en seger med tre slag efter 108 spelade hål. Nästan som på touren.

Pär gjorde en bra runda och passerade både Jan och Golfer vilket innebar förljande slutresultat

UTE 482
Stig 485
Anders 491
Pär 493
Golfer 494, hcp 12,4
Jan 494, hcp 12,5

Jämt spel under veckan med följande resultat i singelspelet med placeringen inom parentes 83 (3), 80 (3), 82 (5), 80(2) och 79 (3). Dessutom så satt puttningen efter lite inputtande första dagen.

Tack alla som var med och på återseende!

Åter i Sverige!

Då är vi golfare åter i vårt hemland efter sex härliga golfdagar i något behagligare temperatur. Har själv knappt 200 härliga bilder som det nu gäller att sortera och sedan skriva lite text till. Dessa kommer så fort som möjligt men nu har UTE Konsult fullt upp några dagar. Stockholm idag, Uppsala i morgon och sedan Strängnäs på onsdag.

Kan dock redan nu avslöja att totalsegrare efter 108 hål blev UTE själv. Marginalen till tvåan var endast tre slag så det var som ute på de stora tourerna. Detaljerad summering av sista speldagen kommer.