Årsförsta!

Då kom just inbjudan till tävlingen "Årsförsta" som i år arrangeras av John-Erik J som vann förra året. Det är "straffet" för att man spelar bra.
 
Tävlingen går nästa fredag, 8 maj, på Strängnäs GK och första start kl 09.00. P-O och jag har lagt till några "gubbar" på maillistan så att återväxten är tryggad. Vi får hoppas på att de nappar och vill vara med och spela i detta glada gäng.
 
 

Ha en BRA afton!

 
Önskar er en BRA Valborg och kom ihåg att nu kommer årets bästa månad så passa på och NJUT!

Med Ella på militärmuseet!

Idag blev det ett par timmar på militärmuseet Arsenalen med Ella. Albin har varit där förut med farfar så nu var det lillasysters tur att få åka med farfar och b l a se den strv som han for fram i i sin ungdom.
 
Spännande museum både för stora och små så det kan verkligen rekommenderas. Ligger längs E 20 vid utfarten från Strängnäs mot Eskilstuna. Nu har de dessutom öppnat ett regementsmuseum som beskriver Södermanlands regemente fram till nedläggningen 2005.

Skogstorps GOIF -05!

 
Då kommer här även en lagbild på årets lag. Spännande säsong då det nu gäller seriespel och det på stor plan och sjumanna. Slut på att "jaga" bollen och nu gäller det att hålla sin position och dessutom spela smart.
 
Lycka till grabbar!

Seriespel Norra A herrar -05

10:00 3 maj BK Sport svart - Skogstorps GoIF  
14:00 10 maj Skogstorps GoIF - Triangelns IK grön  
13:00 16 maj Eskilstuna Södra FF svart - Skogstorps GoIF  
14:00 31 maj Skogstorps GoIF - Eskilstuna City FK blå  
19:00 8 jun IFK Eskilstuna blå - Skogstorps GoIF  
14:00 14 jun Skogstorps GoIF - Triangelns IK svart  
18:30 16 jun Hällbybrunns IF vit - Skogstorps GoIF  
11:00 16 aug Skogstorps GoIF - Torshälla-Nyby IS svart  
11:00 29 aug Skogstorps GoIF - BK Sport svart  
10:00 5 sep Triangelns IK grön - Skogstorps GoIF  
11:00 12 sep Skogstorps GoIF - Eskilstuna Södra FF svart  
13:00 20 sep Eskilstuna City FK blå - Skogstorps GoIF  
13:00 27 sep

Seriestart för H 55

Förra året blev det inget seriespel för H 55 i klubben då ingen ville vara lagledare. I år har Kennet och Göran Eriksson tagit på sig uppdraget och idag börjar seriespelet i div två. Blev en dagradering i och med avhoppet förra året.
 
Match på hemmaplan mot Mälarbaden idag men då det inte är öppet så skjuts matchen på framtiden.
 
Ska försöka vara med i spelandet efter vår cykeltur och får önska laget lycka till!

Hälsoskaparna "lägger ner"!

Nej så farligt är det nog inte men det blir nya ägare till anläggningarna och det här mailet kom från Inger som ägt det sedan starten.
_____________________________

 

Hej!

Innan djungeltelegrafen börjar gå för mycket vill jag informera om att Hälsoskaparna byter ägare efter 25 år i Strängnäs och 9 i Mariefred. WorldClass är köpare.

Inget kommer att förändras i vårt koncept och vår personal arbetar kvar.

Alltså inget att oroa sig för.

Ev. ändringar blir bara till det bättre.

T.ex kommer vi i Strängnäs INTE att ha stängt mitt på dagen i juli, som vi haft tidigare!

Vi finns kvar som Hälsoskaparna t o m juli.

Välkommen till en spännande tid med Din träningsanläggning!

Hälsningar

Inger Lindelöw

________________________________

 

Vi får önska dom en god fortsättning!


Höjda busspriser!

Fick just rapport från CB att de höjt busspriserna i Helsingborg och då ser det ut på det här sättet.
 
 
Undrar hur många som får plats.

Kom efter direkt!

Hoppsan!
 
Vilken början för GUIF i gårdagens tv-sända semifinal i handboll. Alingsås hade bestämt sig och redan efter tio minuter stod det 6-0 till hemmalaget och knappt ett skott från gästerna. GUIF kom dock igen lite och ett tag var de bara tre mål efter men då fick Alingsås tre snabba mål och då gick luften ur gästerna.
 
När sedan Wiktor Östlund fick sin tredje utvisning, som var hårt dömt, och därmed rött kort var det godnatt för gästerna. Andra halvlek spelades av och på slutet rann det iväg lite till så till slut en niomålsvinst med 30-21.
 
Många tekniska fel och dessutom målvakter som inte kom upp i acceptabel nivå och sedan ett hårt spelade hemmalag gjorde att det blev en enkel hemmaseger.
 
Frågan är om GUIF har något att sätta emot den sjunde maj då andra matchen spelas i Eskilstuna. Vi får hoppas på att de gör en bra analys och sedan att publiken hjälper till ordentligt.

Dagens godbit!

 
Ulfs specialare!

Ytterligare vårblommor!

 
För några veckor sedan var det blåsippan och förra veckan vitsippan. Igår på golfbanan så hittade vi även gullvivan men det är nog någon månad tills vi ser liljekonvaljen.

Resultat från Hackers Open

Här kommer resultatet

Vinnare av årets Hackers Ulf Tengbrand och Christer Bernhardsson 69 slag

2) Tobbe Cairén och Pelle Larsson 70 slag

3) Bengt Petersson och Hans Söderberg 70 slag

4) Björn Liljehag och Bertil Eklöf 70 slag

5) Stefan Anderlund och Lars Lagerstedt 71 slag

6) Bengt Degerman och Lars Karlsson 72 slag

7) Bengt-Erik Larsson och Acke 74 slag

8 ) P-O Rosén och Lars Arlehed 74 slag

Vi hade en solig, blåsig och bra dag på banan och väldigt bra resultat.

Mvh

Arrangörerna Stefan och Lars L


På sista green!

 
 
Segrarparet till vänster och Tobbe och Pelle till höger kom på platsen bakom och som sagt CB:s putt var avgörande då Tobbe gjorde ett enkelt par på sista hålet. Bra puttat CB.
 
Sedan några bilder från prisutdelningen. Som ni ser så kom det med en rollup också i bakgrunden
 
 
 
Tack för de fina bilderna P-O!

Premiärseger!

Idag så tog jag fram klubborna för första gången sedan tävlandet i Turkiet. Var Hackers inom PGA som gick av stapeln ute på en mycket fin Strands GK. Bra arrangemang av fjolårssegrarna Stefan och Lars i ett mycket fint golfväder.
 
 
Bra spel från CB de två sista hålen gjorde att vi tog en seger på fina 69 i dagens bästboll. På 17:e stänkte han i en putt på åtta meter och det var inte mycket sämre på sista greenen då han satte en putt på korta fyra meter. Bra spelat CB och tack för det.
 
För egen del 87 b och 71 n vilket är banans par så helt ok spel. Två birdie på par femhålen, 6 och 14, men tyvärr en trippel på 12:e hålet då bollen retfullt spann på green och rullade nedför backen ner i vattnet. Förskte givetvis göra som de stora grabbarna och frågan är hur resultatet blev?
 
Tack för kortet CB!
 
Nu blir det bara två golfrundor till innan cykelfärden. Peak på Frösåker den 5 maj och Årsförsta på Strängnäsbanan den 8 maj.
 
 

Veckans fredagscitat!


Touringpremiär!

Då har det blivit en premiärtur på touringcykeln som jag har skaffat inför kommande äventyr. Blev Vansö - Näsbyholm och sedan åter till Strängnäs.
 
Rullade perfekt men måste justera sadelhöjden något. Har 75 cm på MTB och enligt alla tester så skulle jag ha 80 cm på denna cykel. Kändes dock lite hög så det får bli en första sänkning till 77 cm.
 
Ny tur i morgon!
 

Färdigtvättat!

Då var den sista sidan tvätta också så nu är det bara till att åka och köpa färg. Frågan är dock vilken färg och sedan var den ska inhandlas?
 
Får dock bli en senare frågan!

Strängnäs Kungsträdgården!

 
Fick en läsarbild i morse och hen kallade den "Strängnäs Kungsträdgården" vilket stämmer rätt bra.
 
Snyggt och tack för den!

Ska Växjö avgöra!

I kväll är det den sjätte SM-finalen i ishockey och det har så här långt blivit idel bortasegrar. Ska detta fortsätta eller ska Växjö ta sitt första historiska SM-guld?
 
Hopparn nog boulen för en fåtölj framför apparaten.

Klar seger - GUIF i semifinal!

Blev en lätt seger för GUIF i den femte och avgörande matchen mot RIK i kvartsfinalen.
 
31-25 blev slutresultatet efter klar ledning redan i paus. Lottningen klar inför semifinalen och det blir Kristianstad mot Ystad och GUIF får ta sig an Alingsås.
 
Kul att det blir en fortsättning så att Andrea, Acke, Bengt-Erik och jag kan fortsätta med våra trevliga resor till Sporthallen!
 
Daniel Ekman avlossar bössan

Acke deppar!

Då var lag nummer tre klart till semifinalen och det blev Kristianstad som slog Hammarby med 30-20 efter att sprungit ifrån under andra halvleken.

Nu saknas det fjärde laget och det avgörs i morgon i Sporthallen i Eskilstuna. GUIF eller RIK är frågan och vi får hoppas att den ledsna Acke nu byter till GUIF inför morgondagen.

Födelsedagsfika hos Assistancekåren!

 
Blev storfika hos Lasse i morse och även vakthunden Dylan fick vara med på ett hörn. Blev dock avbrutna av ett samtal som förkunnade att det stod en bil i handicaprutan i Läggesta som skulle bort. Så är det att vara bärgare.

Hustvätten fortsätter!

Var och köpte ny koppling till slangen då jag under gårdagen blev duschad på ryggen ett antal gånger då kopplingen släppte från borsten. Skönt i värmen men inte så roligt.
 
Gick betydligt bättre med den nya kopplingen och efter dagens arbete är hela garaget klart. Nu återstår en sida och det är långsidan i österläge. Blir lämpligt med vila i morgon och sedan en sluttvättdag på torsdag.

Perfekt hustvätt!

Har målat huset tre gånger sedan inflyttningen 1981. Första gången 1985 då det fick den lasyrfärg som var originalet. 1995 blev det gul täcklasyr och sedan 2005 blev det en ny färg i och med grått och återigen täcklasyr.
 
Redan 2015 så dags för ytterligare några styrkningar. Började förra veckan med att byta vindskivor och några dåliga brädor på garaget samt en knutbräda. Igår startade tvättningen och hittade en perfekt borste som du kopplar vattenslangen till som underlättar arbetet.
 
Hann igår med en långsida, en kortsida och halva garaget. Idag blir det resten av garaget och sedan den sista långsidan på torsdag.
 
Känns i kroppen så det behövs en vilodag i morgon och då står annat på programmet. Bl a handboll på kvällen.
 
 

Grattis gånger två!

Stort GRATTIS till Bärgar-Lasse och Annelie!
 
Den ena fyller år idag och den andra har namnsdag så vi ställer oss upp och HURRAR får dom!
 
 

Peter är inblåst!

Bror min ringde i kväll igen och rapporterade att det var tredje kvällen som det var tomt i stugan. Detta p g a den storm som råder i området med mycket hårda vindar vilket innebär att ingen skidar vidare ute på fjället.
 
Han hade det dock bra och hade just bakat två limpor som skulle in i ugnen och sedan skulle det bli söndagsmiddag med köttgryta och ris.
 
Dessutom höll han på att plöja igenom några böcker vilket kunde vara lämpligt nu när det inte fanns så mycket annat att göra.

Premiär i UTE-rummet!

Vilket väder det blev efter lunch idag!
 
Efter en snabb färd till Eskilstuna fram och åter så blev det till att ta kvällsfikat i UTE-rummet och det var premiär för året. Bara att hoppas att vi nu är på väg åt rätt håll och att den riktiga våren är här för att stanna.

GUIF fick styrk i Hamburg

Blev förlust med 27-22 i Hamburg och totalt förlust med 53-51 vilket innebär att det är slutspelat i IHF-cupen för GUIF:s räkning.
 
Nu gäller det att grabbarna slickar såren och kommer igen för på onsdag är det den avgörande matchen!
 
Ska det vara slut för säsongen eller blir det semifinalspel kommande veckor.
 
En vinst är vad som gäller annars är det slut för säsongen.

Fint krattväder!

Perfekt väder för att kratta idag!
 
Cirka 60 personer kom till årets städdag och vi var sex st som fick uppgiften att se till att det blev snyggt i diket runt kiosken och även tee på 10:e hålet. Kicki, Max, Owe, Hans, Torbjörn och jag fixade det precis på tilldelade tre timmer och då hade vi en 15 min lång kaffepaus efter halva tiden. Givetvis blev det lite skafthäng ibland för att lösa några "världsproblem" också.
 
Härlig dag i solen!

Språngnick i mååååål!

För en stund sedan ringde en glad Albin efter dagens tre matcher på Kvicksunds IP. Förlust i alla tre matcherna men de hade kämpat väl och mött ett bättre motstånd så de var glada för att avverkat säsongsdebuten.
 
Albin extra glad för årets första fotbollsmål och det gjordes genom en språngnick vid bortre stolpen efter ett fint inlägg av Liam.
 
Ska bli kul att åka och titta på laget då det som sagt är sjumanna i år.
 
Kämpa på grabbar!

Bror i fjällen!

Vinterbild
 
Söndagen före påskhelgen åkte Peter upp till den här platsen för att jobba som stugvärd fram till den 5 maj då han är åter i Strängnäs.
 
STF fjällstuga Tjäktja ligger som tredje stuga söderut från Abisko och det är tre km upp till själva passet som ligger ytterligare tre km söderut.
 
I torsdags fick han en telefon inmonterad i stugan och han ringde för att kontrollera sambandet. Gick perfekt men det går inte att ringa till stugan.
 
Han rapporterade att det varit ett tufft väder över påsken med kraftig blåst och snö. Dock ingen dag då de varit insnöade utan folk har kunnat komma och lämnat stugan varje dag. Som mest 40 gäster och som minst noll i stugan som har 20 sängplatser.
 
Gott om snö också och vattenhålet som de håller öppet ner till det rinnande vattnet var i torsdags sex meter djupt.
 
Hans träning består av skidåkning och varje dag tar han ett pass upp till passet och har härlig utförskörning tillbaka till stugan.
 
Låter som ett bra jobb!

När börjar träningen?

 
Kanske dags att börja leta efter klubborna i garaget så att en ev golfsäsong kommer igång?
 
Just nu dock satsning på cyklandet då det är drygt en månad kvar till start.

Nu fotboll!

Förra helgen var det sista helgen med handboll och i morgon börjar fotbollssäsongen för Albin. Sammandrag på Kvicksunds IP och tre matcher står på programmet. Bland annat mot förra veckans arrangör av handbollscupen Irsta.
 
I år är det större plan och sjumanna som gäller och vi har fått tipset om att Albin ska spela på mittfältet i uppställningen 3, 2, 2. Kanske blir det en tur till Kvicksund efter räfsandet.

Städdag på golfklubben!

I morgon är det städdag på golfklubben och det blir till att ta fram räfsan. En trevlig stund, tre h, då det blir lite hjälp till klubben och även lite hängande på krattan och småprat med gamla och nya vänner.
 
Frågan är hur många som

Vem är Stefan?

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/20641991/453/normal/e3904cefc689c/annons.jpg

Femte match för GUIF!

Blev stryk även igår på bortaplan i Göteborg mot RIK.
 
Richard Blank (nummer 7) drog på sig ett rött kort i slutet av den första halvleken efter att ha dragit Redbergslids Nikola Stojcevski (9) i armen.
 
26-23 till hemmalaget och nu måste det bli vinst på onsdag i Sporthallen om det ska bli någon fortsättning på säsongen för Eskilstunagrabbarna. Blir nog till att ta en tur till hallen och heja på dom.

Fisketårta!

Har under senaste tiden genomfört en utbildning för fisketillsyningsmän och igår var det avslutning med bl a skriftligt prov. Innan provet hade vi en rast efter att vi gått igenom det sista och att polisen som var med pratat om hur samverkan ska gå till och då hade jag fixat en fisketårta.
 
 
Dagens fråga är då - vad heter fisken?

Veckans fredagscitat!

Har idag fått ett insänt från en läsare och det tackar jag så mycket för och här kommer det.
 

Hem från Dublin

 
Bra flygtider både dit och hem. 09.50 från Arlanda och 10.15 från Dublin och med 2.50 så var det perfekt.
 
Vid in och utflygningen så passerade vi båda gångerna två golfbanor varav den ena en riktig linksbana. Kanske vore något att ta med klubborna dit.

En vänsterbudget!

Då kom den vänsterbudget grundad på svikna vallöften som vi väntat på och Magdalena förklarade nu hur det ska bli bättre i Sverige.
 
  • Vänstern med och bestämmer
  • Högre skatter
  • Flera skatter
  • Höjda arbetsgivaravgifter för ungdomar
  • Mindre ROT och RUT - mera svartjobb
  • Slopad läxhjälp
  • Mycket mera bidrag och dessutom högre - en bidragspolitik
 
Vi får hoppas på ändringar 2018!
 
 

Idag föds flest barn på hela året!

Hur kan det komma sig?
 
Bildresultat för nyfödd bebis

Dagens kloka ord!


Dag tre i Dublin

         
 
Blev det bl a det gamla fängelset och Jamesom och mycket annat också. Kvällen avslutades med "middag" på rummet.

Säker GUIF-seger!

Daniel Pettersson gjorde en riktigt bra andrahalvlek när Redbergslid besegrades med 26–25 i Sporthallen.
 
Blev seger för GUIF i gårdagens hemmamatch och nu står det 2-1 till Eskilstunalaget i kampen om semifinalplatsen. Segern säker och ett tag i andra halvleken var det hela sex bollar mellan lagen och GUIF spelade bara för vinst under de sista minutrarna vilket innebar att gästerna kunde skicka in det sista målet för vid 29.59 på klockan.
 
Vi får hoppas på vinst i Göteborg på torsdag!
 

Handboll även i Dublin!

 
Går att följa GUIF:s spel även om man är på en annan plats här på jorden!

En fullmatad dag i Dublin!

 
Oj vad mycket man hinner med i en stad om man bara vill!
 
Dag två var fullmatad med bl a största besöksstället i Dublin - GUINNESS!

Dag ett i Dublin

 
Lite bilder från dag ett till Dublin. Bra flygtid med avgång 09.50 och två h och 50 min till Dublin. Buss till hotellet och sedan bara byte av skor och ut på stan. Blev den röda hoponhopoffbussen och hela det ena varvet. Lunch på stan och kvällsmiddagen på hotellet innan skön sömn i de stora sköna sängarna.
 
Innan sänggång fastställdes planen för morgondagen.

GUIF - RIK igen!

Ny match i Sporthallen i kväll och nu gäller det för GUIF att spela som i lördags för då ska det nog bli en hemmavinst igen. Peter är stugvärd i norr, Bengt-Erik och Nutte är i Spanien och spelar golf med olika gäng så det blir Acke och jag som får hålla fanan högt i kväll.
 
Vi får hoppas på bra spel och hemmavinst!

Vindskivor på em!

 
Efter lunch så fick jag hjälp av Jonas A att ta ner lite vindskivor också och nu ligger de nya tillsågade och nymålade i garaget. I morgon bitti är det dags för stege och ditmontering av nya inför sommarens husmålning.

Färdigkrattat!

 
Blev till att kratta klart gräsmattan under fm och under det tillplattade tråkiga gräset kommer nu det nya med stormsteg. Bara att vänta på lite gödning också så att Hugo får fullt upp.

Förlust i semi!

Blev vinst i både åttondelen och kvarten för Albin och GUIF lag fyra igår fm. Det var bara att sluta kratta gräsmattan och åka till Västerås igen och match mot Pargas från Finland.
 
Blev förlust med 19-9 mot de slutliga segrarna men att komma till semifinal är strongt i den stora cupen. Bra jobbat grabbar!
 

12-9

Blev vinst i första matchen för Albin idag på morgonen och det var en riktig morgonmatch. Redan 09.09 var det avkast och efter underläge med två bollar i början blev det sedan vinst med 12-9 efter bra försvarsspel.
 
I näst omgång möter de kamraterna i GUIF lag 4 och den matchen startar 12.13. Vinnande lag i den matchen ställs förmodligen mot de finska gästerna från Pargas.

Fullsatt i Sporthallen!

Igår var det fullsatt i Sporthallen i Eskilstuna och det var länge sedan sist. 2 609 personer såg GUIF göra en stormatch och vända halvtidsunderläge till vinst mot storlaget Hamburg.
 
 
Vinst med 29-26 till slut och vi får hoppas på lika bra spel i morgon och också en fullsatt hall.

Albin och Irstablixten!

Då är vi åter i Strängnäs efter att följt Albin i Irstablixten.
 
Två vinster och en oavgjord gör att han i morgon redan klockan 09.00 ställs inför nästa match och då gäller vinna eller försvinna.
 
Vi hoppas på en bra start på dagen och att han kommer vidare mot nästa nivå.
 
Lycka till!

Fyra dagar i Dublin!

Då  blev det en påsklovsresa till Dublin och bl a besök på dessa två ställen
 
 
Inte bara dryck utan mycket annat också och vi möttes också av en härlig vår med strålande sol och över 20 grader under de fyra dagarna på Irland.

Två veckor till Hackers!

Nu gäller det att börja tänka på eget golfande då det endast är två veckor till Hackers på Strands GK.

Spelar tillsammans med CB så det gäller att komma väl förberedd då han är i väldigt bra form.

Veckans fredagscitat!

I den mänskliga naturen står vi varandra nära,
men i vårt handlande går vi skilda vägar.
 
Konfucius

Dags för golf!

Idag är det dags att börja årets golfsäsong. Dock inte eget spel utan det gäller att slå på tv-apparaten och se Masters från USA.

Frågan är om någon svensk kommer på någon framskjuten placering på Augusta i Georgia.

Bara att luta sig tillbaka framåt kvällen!Grattis Ottilia!

Idag är det Ottilia som har namnsdag och vi ställer oss upp och hurrar för Ella i Skogstorp som har det som andranamn.
 
Grattis Ella Ottilia!

Det höll inte!

Följde kvällens match på webben och det var inte mycket till rätt i andra halvlek.

Efter 10-10 i halvlek så sprang hemmalaget ifrån och vann enkelt med 24-21 efter GUIF:s måltorka i inledningen av andra halvlek.

Tror tyvärr att det är kört för Eskilstunalaget och nu kommer RIK enkelt att vinna både i Eskilstuna på måndag och sedan även den fjärde matchen i Göteborg.

Tyvärr GUIF ni håller inte måttet i år!


Hoppas att de håller i i kväll!

I kväll är det dags för match nummer två mot RIK i kvartsfinalen och spel på bortaplan i Göteborg.
 
Får hoppas att grabbarna håller ihop spelet så att GUIF kan vända åter med 2-0 i matcher.
 
Bara att slå på webben kl 19.00 och följa matchen.
 
Lycka till!

Grattis Jonas M och Olle W!

Idag fyller golfaren och fotografen Jonas M år och det gör även förre storskytten och numera golfaren Olle W.
 
53 resp 75 så det är bara att lyfta på hatten!
 
GRATTIS!

Caroline af Ugglas

Caroline Thérèse af Ugglas Liljedahl, född 7 april 1972 i Bromma, Stockholm, är en svensk konstnär, pop- och soulsångare samt körledare.[1]. Caroline af Ugglas tillhör den friherrliga ätten af Ugglas.
 
Då är det i alla fall några som fyller år idag och ett stort grattis till er alla

Grattis Bengt Gustafsson!

Idag får vi ställa oss upp och hurra för Bengt G som fyller 60 år just idag på annandag påsk!
 
Ha en BRA dag Bengt!

Seger för GUIF!

Oj vad kul att det blev en seger för GUIF i den första kvartsfinalmatchen igår i Sporthallen. Tyvärr blev det so jag befarade och bara 1 250 personer på läktaren.
 
Tvåmålsledning i paus och ett tag i slutet stod de 18-18 men sedan kom ett litet ryck med fyra hemmabollar och en "klar" seger.
 
Bortamatch på onsdag, hemmamatch mot Hamburg på lördag och sedan match nummer tre måndagen den 13 april.
 
Vi får hoppas på vinst på onsdag!

Modern kontroll!

 
Idag var det orienteringstävling i Stadskogen och vi hittade den här moderna kontrollen när vi tog en söndagspromenad. Moderna saker och tanken går till svunna tider då vi i familjen jagade dessa röd/vita skärmar i skogar runt om i hela Sverige.

GUIF -05

 
Stort lag med många spelare och andre spelare från vänster i övre raden är vänsterspelaren Albin.

Var visst fredag igår!

En av hemligheterna med livet är att kunna förvandla stötestenar till stenar att kliva på.
 
J.P.

GUIF - RIK

Om två timmar är matchen igång och vi hoppas på en hemmaseger i dagens första match i kvartsfinalspelet!
 
Frågan är om publiken kommer eller om de gör som jag sitter vid påskbordet och har det trevligt tillsammans med dagens gäster.

Mötte påskharen!

 
Hoppsan! Vad var det som dök upp på andra sidan häcken? En påskhare tror jag bestämt att det var och lika fort som den kom försvann den.

Blåsippan ute i .......

 
Tog för en stund sedan tog vi 7,5 km spåret i Stadskogen och på det speciella stället hade blåsippan redan slagit ut.
 
Härligt för nu är våren här!
 
Ha en BRA påskafton!

Himlen brinner!

 
När vi åkte hem från handbollen igår kväll så fångade Albin den brinnande himlen.

Ägg på er!

 
Hittade idag ett fint ägg som pryder stadsbilden här i Strängnäs! Står vid Keramikens hus mitt i centrum.

GLAD PÅSK!

Önskar ALLA en riktigt trevlig påsk och hoppas att ni får det lugnt och fint med nära och kära!
 
Bildresultat för påskägg

Heldag med Albin!

Igår blev det en heldag med Albin då det i veckan har varit skollov i Eskilstuna. När vi kom åter till Strängnäs efter att jag hämtat honom i E-tuna blev det morgonfika på Prinsen.
 
Lite ärenden på stan och på Solberga och sedan lek och lunch hemma innan vi drog till skogs.
 
Utrustade med en full skottkärra med grejor och pilbågen på ryggen så bar det av till grillplatsen. Full aktivitet som avslutades med korvgrillning då vi även fick gäster i form av Kerstin och Andrea. Inte bara korv på pinnarna utan även skumgodis som slukades med god aptit.
 
Efter hemkomst och ombyte var det dags för handbollsträning i E-tuna och det var säsongens näst sista och nästa helg vankas storturnering i Västerås, Irstacupen. Det roliga är att den funnits så länge så till och med jag spelade den när jag var handbollsspelare i unga år.
 
På vägen hem besök på McDonalds och jag tror nog att Albin somnade gott igår kväll.
 
Tack för en härlig dag Albin!

Vilka "katastrofer"!

Leksand och SSK!
 
Hur kan det gå så här och vilka "katastrofer".
 
Den lilla är att Leksand betvingades av Malmö och nu får lämna SHL. Dalkarlarnas lag trillar ur och vilken sorg det måste vara i dalabygden.
 
Den STORA "katastofen" är SSK som vid säsongsstarten var ett av de tre favoritlagen till att gå upp i SHL och nu får de lämna allsvenska och det för första gången på 113 år. Sug på det.
 
Har inte koll på div 1 och alla konstiga seriespel men tänk om Åkers hockey ställs mot SSK i seriespelet. Har väl inte funnits på kartan i någons tankar tidigare.

Oavgjort för GUIF - men vilket speltillfälle!

Blev oavgjort för GUIF i onsdagens epilog mot serievinnarna Kristianstad. Fick rapport från Bengt-Erik att det var en hafsig och slitig match där Östlund skickade in kvitteringen när det återstod 20 sek.
 
Efter en dålig inledning så hade GUIF greppet om matchen tills på sluttampen då gästerna gick om men med lite tur så fixade de oavgjort. Hörde också att båda målvakterna spelade BRA och vi får hoppas att det spelet håller i sig nu när det vankas slutspel.
 
GUIF kom fyra och fick det lag som blev över och det blev Redbergslid. Första matchen i morgon på påskafton kl 15.00 och frågan är hur det blir med publik vid den tiden. För egen del blir det påskbordet i stället och vi får hoppas att match tre går vid ett lämpligare tillfälle!
 
Match fem hoppas vi slippa då GUIF nu måste skärpa till sig och bjuda upp till slutspelsmatchande.

Sen hcpregistrering!

Fick igår sex mail ang hcpregistrering och det var min rumskamrat Jonas som nu kommit på att säsongen närmar sig. Tror att det var sex höjningar så han går samma väg som oss andra fast han fortfarande tillhör "juniorerna".
 
Lycka till med spelandet i år Jonas och hoppas att vi får tid för en runda vid något tillfälle.

Storlag på besök

I kväll är det seriens suveräner som kommer till Sporthallen för match mot GUIF, Kristianstad. 

Blir en svår nöt för hemmagrabbarna att knäcka men kanske också en väckarklocka inför kommande finalspel som startar på lördag.

Vi får hoppas på ett vaket hemmalag!