Puttanalys

Har under dagen analyserat gårdagens fina golfrunda och kom fram till samma resultat som vid tidigare analyser. Det helt avgörande för att göra en bra score är spelet nära och på green.

Igår blev det 14 puttar på första nio och ytterligare bättre på andra nio då det endast behövdes 13 puttar. Totalt 27 puttar på 18 hål, ingen treputt och ett snitt på 1,5 puttar per hål. Den statistiken står sig nästan på en tourtävling men där är greenerna nog lite värre än på Stallarholmen.

Men ändock det är 1,5 i snitt och det är BRA!

Nya fartkameror

På vägen mellan Strängnäs och Enköping har det sedan några år varit ett antal fartkameror söder om Mälaren.
Detta har givetvis sänkt hastigheten på den här mycket farliga vägen. Dessutom har de nog inbringat ett antal kronor till staten också.
Nu håller de på att montera upp ett antal även norr om Mälaren och förhoppningsvis skall detta innebära att hastighet även där kommer att sänkas.
Pendlade den här sträckan mellan 1997 och 2002 och har sett ett antal omkörningar som har slutat lyckliga med Guds försyn. När vi sedan närmat oss Enköping så har vi sett bilarna några hundratal meter längre fram på gärdena efter dessa otäcka omkörningar. De har inte tjänat mycket på omkörningarna med livet som insats.


KÖR NU LUGNT I SOMMARTRAFIKEN!

Stilig skyltMånga förbättringar har det blivit på Strängnäs GK under detta år. Bland annat så har denna stiliga skylt kommit upp som hälsar medlemmar och gäster välkomna till klubben.

På andra sidan står det givetvis "Välkommen åter"!

SAAB 97XDen här bilen har jag aldrig tidigare träffat på men igår så stod den på Stallarholmens GK med en jättehusvagn bakom sig. Den heter SAAB 97X och frågan är vad den har för bensinförbrukning. En viktig fråga i dessa bensinprisdagar men häftig var den.


Stallarholmens GK

Idag var det andra gången som jag spelade Stallarholmnens GK och banan var mycket bättre denna gång än förra året då jag spelade en PGA där ute.Här ser ni utslaget på det 16:e hålet. Ett par fem där du står högt vid utslaget.

Banan är verkligen värd ett besök om du inte tidigare varit där. Spännande hål, fin natur, fina greener och du har möjlighet att träffa på massor av ormar som vi gjorde två gånger idag!

Segertal

Segertal måste man ju givetvis hålla och här ser ni detta tillsammans med dagens vinst och dagens tävlingsledare på Stallarholmens GK.


EagleNära HIO och eagle var det på det 17:e hålet idag. Hålet är par fyra och 208 meter långt och så här nära låg dagens utslag. Blev tyvärr inge eagle men en lätt birdie.Här ser ni utslaget uppe i skogen och bollen skall även över sjön som finns före green.

Seger idag!

Idag så var det utbytestävling på Stallarholmens GK och återigen så gick det riktigt bra. Spelade första nio på 44 slag efter fyra par, fyra bogey och ett par fyra hål där jag tyvärr hade åtta i. Vet inte riktigt vad det kan heta men det blev som sagt åtta i. Detta också utan att haft någon boll ute i skogen utan spelat på samma boll hela tiden.

Sista nio gick på 38 slag vilket innebar en birdie, fem par och tre bogey. Dette innebar 82 brutto och 70 netto.
Seger och tvåan hade 74 netto. Återigen en bag i pris så nu börjar huset fyllas av golfbagar.Medspelarna i dagens boll. Daniel från Gripsholm som var något seg efter fredagens svensexa. Göran från Fogdö och Sundbyholm som hade Ingmarie med som caddy.

Axel OxelstiernaDet är inte bara sport på golfbanan!
På Strands GK finns även historia och det är det gamla trädet som står längs stigen upp till utslaget på det tionde hålet.
Vid detta träd hade Axel Oxenstierna för vana att binda sin häst när han var ute och red i dessa fina trakter.
Mer historia hade inte mina medspelare att berätta om trädet men gammalt var det och historiskt såg det ut och det kanske är någon läsare som kan utveckla trädets historia.

Trosa StadsloppIgår kväll var det inte någon lugn kväll framför tv:n utan fullt prat inför massor av löpare och en stor publik.
Som vanligt första fredagen efter midsommar så går Trosa Stadslopp av stapeln och i år var det för 22:a gången.
Knappt 2000 löpare och starter från 19.00 till 21.00 då huvudklassen startade.
Har varit huvudspeaker sedan 2002 tror jag eftersom jag har en funktionärströja från det året i samlingarna.
Trevligt arrangemang och jag blev uppbokad direkt inför nästa år då tävlingen går den 26 juni.Fullt med folk på torget i Trosa där löparna passerar efter knappt fem km, till vänster, och sedan kommer i mål efter 8,9 km i den högra fållan.
Har du ett träningsmål så kan Trosa Stadslopp vara ett av dessa.

Ung igen?

Igår så var det match i H 45 serien och kvällen innan ringde lagledaren Ulf E och önskade "förstärkning" till laget.

Vet inte om det var det, eller fotbollen, eller motståndarna Strands GK eller tabelläget som gjorde att de inte hade fullt lag.

Känner mig dock något yngre efter detta inhopp i "de yngres gäng"!

Resultatmässigt så blev det vinst med 8 - 4 och själv så gjorde jag en bra match och vann mot Lars med 3/2.
Började med fyra par och hade vid vändningen fyra över banans par.

Den enda som förlorade av oss var Janne som fick spela mot Pro Janne från Strand som för dagen gick två under banans pra. Strängnäs-Janne gjorde par på de första fyra men låg ändock under då Pro Janne gjort två birdie och ledde med två. Måste vara tung att spela mot sådana herrar.Mina två namne i H 45 laget efter mycket fina utslag på tionde hålet. De är lite mörka för de ville inte vara med på biid.

Förutom Lars så spelade Göran mot hemmaspelaren Tomas som tog grönt kort förra året och i år sänk sig från 20 till 16 i hcp i år i bollen.Tomas tar i för kung och fosterland på det 16:e hålet.
När de gick ut på sista hålet ledde Tomas men missade "tyvärr" en halvmetersputt så matchen delades.

Kul att få vara med ungdomarna och att man kan ge dem en match!


Helgens aktivitet!

Har fått tips från en av mina läsare att det är dags att ta sig över Mälaren till Enköping i helgen.

Där genomförs den stora hamnfestivalen i dagarna tre, tors-lör, och bl a finns Axels tivoli på plats för den som har barnasinnet kvar. Dessutom är det ett antal kända artister som uppträder under festivaldagarna.

www.hamnfestivalen.nu så hittar du all information om dagarna.

Ha en BRA helg!


Veckans fredagscitat!

Avsluta varje dag och var färdig med den.
Du har gjort vad du har kunnat.

Ralph Waldo Emerson

Nytt inbrottUnder natten till onsdagen var det återigen åverkan och inbrottsförsök på bollmaskinen på rangen på Strängnäs GK. Tänk vilka krafter som måste till för att bryta den extraditsatta "bommen" som kom till efter tidigare inbrott.
Ni ser även vad som står på skylten "Myntfacket tömmes varje kväll" och det görs verkligen så det kan inte vara stor förtjänst att ge sig på denna maskin.

Veckans H 55 match

I tisdag så var det dags för vårens sista match i H 55 serien för oss i Strängnäs. Efter fem vinster och en oavgjord match kom så den första förlusten. Det blev storstryk mot Katrineholm borta, 10 - 2, så nu är det bara att invänta höstsäsongen då de fyra bästa från varje seger skall göra upp om det hela.

Fyra matcher väntar och de nya motståndarna är Gripsholm, Trosa, Åda och Södertälje.

Poängmässig så är det fyra lag på fyra poäng, Flen, Gripsholm, Åda och vi.
På tre poäng återfinns Katrineholm.
På två poäng Trosa och Södertälje.
En poäng har Sundbyholm.

Vi får se hur det går i höst och frågan är om man platser efter att prioriterat Uppsala i tisdags?


Dagens "straffarbete"!Vet ni vad det här är?

Ja det ser ni ju och hur roligt tror ni det är att olja 36 st sådana här fyrkanter.

Men fint blev det och nu är det klart och dessutom var det tre trätrappor också.

Puh!

Den kända Golfer!

Innan start idag så minglade jag lite på golfklubben.
Pratade med två "grabbar" och efter ett tag frågade den ena om Golfer hade fått sina nya klubbor.
Tänk att det är så känt att Golfer finns och att det är så många som läser hans blogg
http://golfers.blogg.se och att de dessutom vet om att jag känner den "kände Golfer".
Kul och jag vet att de omtalade klubborna skall komma nästa vecka så vi får hålla ögonen på bloggen.

Fadderrunda

Idag så gick jag en fadderrunda med Tobbe som håller på att bli en "golfspelare".
Tobbe har nyss slutat sexan och har fått golfutbildningen i present.
Vi gick röd slinga och när vi stod på tee så kom Hans lunkande och han frågade om han fick gå med och det fick han givetvis.
Tobbe hade läst på sin läxa bra och kunde allt om hur man skall uppträda och göra på banan. Tänk om alla var så duktiga - då skulle vi ha golfrundor långt under fyra timmar.
Nu spelade han från gul/svart pinne men det kommer inte att dröja länge innan han är på gul tee och driver ut mig med hästlängder.
Lycka till Tobbe i det fortsatta golfandet och vi ses på banan.

HIO på Uppsala GKSå här nära var Hans att göra HIO på det 14:e hålet idag. Tyvärr så var det hans p-boll och eftersom vi hittade hans första boll och det blev dropp för vatten och en tvåputt så blev det fem i på hålet och noll poäng.

Tänk om det blivit HIO på p-bollen.

Vilket öde!

Synsams stora herrslag!

Idag så har Golfer och jag spelat den årliga tävlingen i Uppsala och det blir en heldag på golfbanan.
Avfärd 06.15 och hemkomst 19.50 och under tiden har vi avverkat 36 hål under skilda spelformer.

Dagen inleddes med singelspel och eftersom de bygger om banan så var det nio nya hål i skogen som vi inte tidigare har spelat som var inledningen eftersom vi startade på första hålet.

Vi spelade med två hemmaspelare, Ulf och Hans, som guidade oss runt på skogshålen så vi kom därifrån med gott resultat. Som avslutning spelades de nio hål som tidigare var hål ett till nio.

Vi landade på 32 resp 30 poäng. Själv inledde jag med ett streckat hål då jag hade hela tre slag för att ta mig ur greenbunkern. Dessutom ytterligare ett streckat hål och sedan 4/1 på alla par trehålen. Hade 13 slag och de hade index 14-18. Inte särskilt roligt och det är ju inte troligt att dessa fem par treor är de lättaste!

Efter fm låg vi tia av 23 lag och var 11 poäng efter täten.Golfer slår andraslaget på det avslutande par femhålet som vi gjorde par på under em.

Under em var det foursome och vi valde att Golfer skulle slå på fyra av de fem korthålen. Landade åter på 32 poäng och tyvärr hade vi en svacka på hål nio till tolv då vi endast skrapade ihop 2 poäng. Gjorde dock en bra avslutning och dagen enda birdie kom på det sista hålet då jag sänkte en sexmetersputt efter ett bra utslag och ett fint inspel av Golfer.
Våra kamrater under em, Olov och Anders, hade en tung dag på banan och kommer nog inte att skriva allt för mycket om dagens golf.

Totalt 94 poäng och det gav en niondeplats. Segraren hade 104 så vi tog in ett poäng under em.

Trevlig tävling och trevliga spelkamrater så det blir nog till att anmäla sig även nästa år.Golfer lägger upp bollen på green på det nionde hålet som är ett korthål i skogen. Gick därifrån med fyra i och två poäng.


Dagens detektivjobb två!

Nu är det dags för nästa uppdrag och ledtrådarna denna gång är

mabra.com

måbralättviktarna

och sedan är det slut på ledtrådar.

Vad är svaret?

Lycka till som de brukar säga efter "hästraden" på radiosporten!

Albin och midsommarafton!

http://albint.blogg.se där hittar ni Albin och hans bravader på midsommarafton.
Har fått rapport från mamma Coroline att han var en hejare på att dansa kring stången.

Titta och njut!

HIO på Strängnäs GK

Nej så bra spelade vi inte att det blev någon HIO men bra spelade vi.

Dags för den femte matchen i årets U 2 och för motståndet idag stod den alltid välspelande Stig O. Tyvärr så har Stig drabbats av att ett antal gånger per runda slå s k so...........

Så också idag och det avgjorde matchen. Stig slog "snett" två gånger och det räckte. Vann på det 17:e hålet och resultatet blev 2/1.

Var aldrig i underläge och med lite analys så kan jag konstatera att det blev tre par och en bogie på par femmorna. Dessutom ett antal ytterligare par. Vi spelade även det 18:e hålet och det bra spelet fortsatte då vi båda gjorde birdie. Stig hade en putt på 15 cm och min var drygt två meter.

Ronden gick på under tre timmar och vi letade aldrig boll och då är det kul att spela golf.

Tack Stig för en bra match och som vanligt en trevlig stund på banan!

PS! Kan dock rapportera att Stigs fru Doris för någon vecka sedan gjorde HIO på gul åtta genom att slå direkt i hål med tränian. Så lite HIO är det DS!

Toppenväder!

I natt så regnade det ordentligt här i Strängnäs och det har fortsatt med skurar hela dagen. Hann med en runda på golfbanan och då kom endast två skurar som inte påverkade oss allt för mycket.

Jag som planerat målningsarbete under veckan men det får väl bli att se över den torra men vertikalskurna gräsmattan i stället. Lite gödsel och sedan har man klippjobb resten av sommaren.


"Glasögonormstävlingen"

I morgon är det dags för ett av årets kraftprov och jag skriver inte mer om detta utan ni får läsa det hela hos den gode skribenten Golfer som ni hittar här http://golfers.blogg.se

Nyttig sommartallrikDå tänkte jag att byta ämne från golf till mat i bloggen.

Vet att det är många som sysslar med det och har synpunkter på hur det skall lagas och se ut så här kan det vara läge att ha lite synpunkter.

Nej, så farligt är det inte men nog ser prinskorvsomletten god ut med lite grönsaker och den smakade gott och är nog nyttig också.

Slappa grabbar!Här ser ni två verkligt slappa grabbar som håller på att inventera "sommarhuset". Mycket spännande saker finns det i huset och det tar sin tid att studera allt och ibland så måste man ta en paus och vila lite.

Roligt är det och tid har vi!

Ulvhälls Herrgård

Om du söker något bra ställe att bo på samtidigt som du önskar spela bra golf så kan jag verkligen rekommendera Ulvhälls Herrgård i Strängnäs. Ligger endast en drive från Strängnäs GK:s fina bana och du kommer inte att ångra din golfutflykt.Här ser vi ett gäng från bl a Avesta som hade Ulfhäll som mål under midsommarhelgen. Här passerar de oss på tionde tee och det var väl maten som lockade.

Läs mer på
http://www.ulvhall.se

Trevlig golfvärd!

På Strängnäs GK finns en mycket trevlig golfvärd som är där nästan varje dag. Olle heter han och till och med på midsommarafton så fanns han på plats och såg till att alla gäster och hemmaspelare kom iväg i rätt tid och hade det bra på banan.All heder åt Olle och ha en bra sommar!


Huggsnok?

Mötte denna varelse på gul nia på Strängnäs GK på midsommaraftonen och frågan är vad det är för slags orm?

Snok eller huggorm?Så passa er om ni skall ut på banan för så trevlig tycker inte jag att den ser ut.

Årets kortaste natt!

Natten som var till idag var årets kortaste. Tänk vad härligt att sitta ute och när kl är 23.00 så är det fortfarande ljust ute.

Flaggan skall dock ner från stången kl 21.00 eller har det kommit nya bestämmelser om detta? Vi diskuterade det igår kväll och någon påstod att reglerna hade luckrats upp. Vi fick ingen klarhet i det men du kanske vet?

Igår så halades dock flaggan exakt kl 21.00 och Hans gjorde det helt enligt reglementet.


Golfleksak!Om du är golfare och har svårt att slita dig från golfen så är detta det optimala spelet som kan sysselsätta dig i timmar.

Det gäller att få upp golfbollen på pegen i den vattenfyllda kupan. Ser lätt ut vid första anblicken men jag kan garantera att det är svårt men det är liksom golfen svårt att slita sig från "uppgiften".

Dammen läggs igen!Varför håller man på att fylla igen den första viken på dammen på röd fem på Strängnäs GK?

Enligt helt obekräftade rykten så är det "storspelarna" som klagat och sagt att hålet är för svårt som det tidigare såg ut. Men frågan är ju då om de är några "storspelare" om de inte kan lägga bollen där de vill.
Vi amatörer spelar nog hålet som ett par fem med bonus om tredjeslaget kommer nära flaggan på inspelet och vi går därifrån med ett par.

Tycker själv att de är synd att de lagt igen viken!

Veckans fredagscitat!

Eftersom det är midsommarafton så kommer här ett extra tänkvärt citat!

Glöm inte att den som lever med planer för framtiden håller sig ung!

Ibland blir det fel!Ibland blir det bara fel!

Denna annons var införd i lokaltidningen idag och frågan är vem som törs svara på den så här dagen före midsommar.

Glad midsommar!

Önskar alla läsare av bloggen, och alla andra också, en riktigt Glad och God Midsommar!

Albin i skolanNu har Albin börjat i farmors skola och igår så började övningarna. Det första var att komma ihåg sitt namn och det har Albin inga problem med så efter bara några minuter så var kexen i hans mage.Då det var klart övergick de till att studera molnen som var mycket fina igår och de såg bland annat Janne Långben på himlen.

Som avslutning på "skoldagen" så blev det ytterligare kakor. Farmor hade bakat jättemycket kakor som Andrea skulle ha och bjuda på idag när hon hade sin sista arbetsdag innan det nya jobbet. Kanterna hade farmor med sig och vi åt upp allt och smulorna gick till rådjuren så det fanns inget kvar till mamma när hon kom hem.Farmor jättegoda kakor!

Broderlig delning

Idag fjärde kampen i årets U 2 och min namne med kamratnamnet "Purjo" stod för motståndet.

Tre hål till mig, tre hål till Purjo, tre hål till mig och sedan kom det första delade hålet. Tog sedan 11:e hålet och var då fyra upp men i match är det ju inte "klart innan det är klart"!

Så två till Purjo efter eget bunkerbesök och trädbesök. Tre delade och Dormy två. Ett trädbesök och en dålig putt senare så var vi i mål på den 18:e greenen och matchen delad.

Som vi sade till varandra "bländande spel varvat med misstag där vi vann hålen".

Då tyckte vi båda att det var broderligt att dela på poängen och så blev det ju.

Bara att ta nya tag och inte göra några misstag nästa match.

Tack Purjo för en trevlig dag på banan! 

4 x 12 - 0

Igår var det åter hemmamatch i H 55-serien och det var Mälarbaden som tagit sig hit till Strängnäs. Ryktet hade spridit sig att vi i våra tre hemmamatcher vunnit med 12 - 0 alla tre gångerna. Detta mot Vingåker, Solbacka och senast Flen förra tisdagen. I försnacket hördes att det nog skulle bli någon poäng till gästerna denna gång.

Men efter bländande spel av Pekka, Hans, UTE, Christer, Leif och Bengt-Erik så blev det ånyo en hemmavinst
med 12 - 0.

Själv så spelade jag mot deras lagledare och kände mig aldrig hotad fast han efter underläge med två vid vändningen slog till med birdie på de första blå hålen. Delade trean och sedan tog jag tre på raken varefter vi delade det svåra Äppelträdet och då var det 3/2 och klart.

När jag satte den sista putten för delning sade han "Synd, för jag har gått och retat mig på dig hela tiden".

Känns ju skönt att i matchspel ha både spelövertaget och övertaget i den psykologiska kampen också.

Nu har vi 63 - 9 i målkvot och 11 poäng. En omgång återstår och det är på tisdag mot Katrineholm borta. Spelar inte då för då skall Jonas och jag till Uppsala för att avverka den årliga 36-hålstävlingen.


Stefan, min motståndare som var lite "störd" på mig.


Christer hade Dormy fem men avgjorde först på 17:e hålet i matchen mot Bertil.

Dagens detektivjobb!

Idag så behöver ni nog lite tankeverksamhet så här kommer en uppgifter att lösa och jag ser fram mot att få resultatet redovisat på bloggen.

Vad hittar ni på följande hemsida som har anknytning till UTE?

http://www.ftiab.se

Ni behöver kanske någon ledtråd och då nämner jag bara ordet "nyhetsbrev!

LYCKA TILL!

Bilen for iväg!

Igår kväll var Kerstin på avslutning på Ulfhälls herrgård och själv så höll jag på med lite "pulande" i trädgården och vad hände då?

Jo, vår bil for iväg på utflykt utan någon av oss vid ratten!

Men det är inte så farligt som det låter, det var bara Andrea som nu tagit körkort och igår for iväg på sin första biltur utan någon annan i bilen. Färden gick till Tuna Park och sedan till Albin i Skogstorp och efter några timmar var bilen åter med en lycklig Andrea vid ratten.

Grattis Andrea!

Fint kakfat - Taxinge Slott!Idag efter 5-kilometersspåret och lite trädgårdsarbete så måste depåerna fyllas på. Det var bara att bege sig till Taxinge slott och Slottscaféet. Där finns de godsaker så långt ögat kan nå och det är bara att lägga på fatet och se glad ut. Vad det kostar spelar ingen roll för det är väldigt gott.Inte GI-metoden direkt!

Givetvis finns det ett antal butiker som säljer souvenirer och annat "krimskrams". När Kerstin var där passade jag på att beöka kommande "julgris".


100-års jubileum - Strängnäs Express

Igår var det en stor dag i Strängnäs. Det var exakt 100 år sedan ångbåten Strängnäs Express anlöpte ångbåtsbron alldeles nedanför domkyrkan för första gången.

Mycket folk hade mött upp på bryggan och det var fullt med passagerare med på båten från Stockholm och även en hel del som klivit ombord i Stallarholmen. Det var tal av kommunfullmäktiges ordförande Anders Svensson och biskopen Hans-Erik Nordin. Dessutom spelade kulturskolans ungdomsorkester och de avslutade givetvis ceremonin med Kungliga Södermanlands Regementes Marsch.


Här ser vi biskopen gå i land på ångbåtsbron.


Här spelas Kungliga Södermanlands Regementes Marsch så det står härliga till!

Sedan fick de som ville gå ombord och bekanta sig med ångbåten och det var en strid ström med besökare.
Hittade dock en fripassagerare.Dessutom måste man ju ta sig en titt ner i botten på båten där pannan står.Fram på em så gick båten åter till Stockholm där den nu finns under namnet Storskär och den som vill kan givetvis ta sig en tur med båten som varje kväll gör en sväng i Stockholms skärgård.

Trevligt arrangemang och uppskattat av Strängnäs innevånare. All heder åt kommunen för detta fina initiativ.

Sjätte inteckningenNu har jag kontrollerat "gubben" och i och med segern igår så blir det sjätte plåten med namnet på.

Finns sedan tidigare en med sex inteckningar, Bertil E, så nu gäller det att skärpa sig extra noga så att man blir först med att komma upp till sju inteckningar.

"Blippen" lärde sig något!

Igår när vi spelade PGA så lärde sig Blippen något som han alltid kommer att minnas.

På sista green hade han en 30 cm putt som tyvärr stannade 10 cm hitom hål.

Vad skulle han göra? Ni som har varit med länge vet vad som hände.

Han gick fram och skulle med baksidan av putten slå i bollen men då hände det som "brukar" hända. Bollen gick bara halvvägs så det var fem cm kvar.

Nu har han lärt sig att alltid vara koncentrerad och inte slappna av för då kan det bli en tvåputt från 10 cm.

Laddning inför matchen!

Här ser ni dagens laddning inför matchen!Blev en riktig midsommarlunch och nu är det bara att luta sig tillbaka och vänta på matchen.

Vidare till tredje omgången

Nu har tävlingsledningen efter långa överläggningar kommit till beslut i vårt överklagande av lottningen till andra omgången i Stadiumgolfen som jag fortfarande kallar det då jag inte ännu lärt mig det nya namnet.

Resultatet blev att båda lagen går vidare till tredje omgången och dessutom att till nästa år så kommer Gotland att bli ett eget kvaldistrikt. Det andra beslutet är ju det bästa så att vi inte för tredje gången blir "drabbade av gotlänningar" redan i inledningsomgångarna.

Att vi gått vidare är ju också kul men det roligaste är givetvis att spela spännande matcher och gå segrande ur dessa "strider".

Lottningen för tredje omgången kommer i början av juli och frågan är vad som "drabbar" Jonas och mig då?

Gubben åter på Kantarellstigen!

Idag så var det dags för juni månads PGA och tävlingen gick idag på Strängnäs GK med Stefan A som tävlingsledare.


Sammanbiten tävlingsledare!

Vi spelade gul och blå slinga och åtta spelare kom till start.

Längsta drive slog Kent med 201 m, alldeles bakom låg John-Erik och jag på knappa 200 m.

Närmast hål knep dock John-Erik med dryga tre m på gul fyra.

Som ni förstår av rubriken så fick jag återigen "släpa" hem gubben och frågan är vad hustru kommer att säga när hon framåt kvällen kommer hem och återigen får se den rosa gubben? Resultatet blev 78 netto och tvåa var Kent på 79 och trea förre innehavaren av gubben Lars A med 80.


F d P 10:are i glatt samspråk efter dagens runda!

Fredagen den 13 juni!

Är ni skrockfulla så är det här ingen höjdardag!

Men det är inte så farligt utan det är bara att ta dagen som den kommer och låta det rulla på.
Klockan är ju runt 16.00 nu så två tredjedelar har ju "avverkats" av dagen.

Men som vanligt - det gäller att fånga dagen!

Vad gäller den 13 juni så det datumet 1903 så började HD producera motorcyklar borta i Milwaukee Wisconsin USA.

Dessutom hittade jag att den finländske mördaren Juha Waljakkala är född den här dagen 1965. Frågan är dock vad vi har för nytta av att veta det!

Veckans fredagscitat

Den som inte åker vilse får inte se mycket.

JOLO

Dopad golfspelare eller .........

Här ser vi den misstänkte spelaren i full sving!Frågan är vad som har hänt med Bengt-Erik eller hade han otillåten hjälp?

Spelade idag den tredje matchen i årets U 2 och för motståndet stod Bengt-Erik.
Fick lämna sex slag till honom och vi skulle gå gul och blå slinga.
 
Vad hände -

tre dåliga slag på 13 hål slog han
varvade par med birdie
inte en klubba "med kraft i backen"
puttade som en gud

Så det blev en lätt och välförtjänt seger för Bengt-Erik med hela 7/5. Det var tur att vi inte spelade poäng för då kan jag garantera att det hade blivit en kraftig sänkning.

Har dock vissa funderingar angående teekulornas placering och det framkom efter matchen att B-E igår klippt alla tee och själv satt ut kulorna. Dessutom for Acke fram och tillbaka och körde den nya välten på hålen framför oss och ibland var han borta så det inte var vältat. Misstänker även att detta var planerat.

Nej då - förlorade idag mot en mycket bra spelande Bengt-Erik och segern var mycket välförtjänt.

Nu står det 1 - 1 i matcher i år och nu gäller det att verkligen ladda för nästa BELUT-match och frågan är vart B-E då tänker styra kosan?


Storfrämmande

Igår så var dagis stängt i Skogstorp så Albin följde med mamma Caroline till Strängnäs för en heldag med farfar.

Som vanligt fullspäckat program och det inleddes med besök i skolan och skolavslutningen hos farmor på Långbergsskolan.

Efter lite lek hemma så var det lunch och som efterrätt så blev det lite bokstavskakor och med lite hjälp fick vi till Albin.Var är A?

Sedan till golfbanan för lite träning och Albin som är effektiv började efter ett tag köra med dubbelutslag. Frågan är om det är en P-boll direkt?Ett besök i golfshopen blev det också och Albin fastnade för ett nytt överdrag till klubban som han tyckte att farfar skulle ha.Dagen avslutades med lite terrängbilskörning innan det var dags att åka hem med mamma.När jag ringde senare på kvällen så hade Albin somnat gott och jag kan rapportera att även farfar gjorde det igår kväll.

80 banor!

Räknade igår kväll över banbesöken och i och med besöket på Mosjö GCC www.mosjogolf.se så är det nu 80 banor avverkade.

Det är 68 i Sverige och 12 utomlands.

Hade innan säsongen målet att komma upp i 100 totalt men det känns lite avlägset i och med alla "konsultuppdrag" men det är ju lång tid kvar på året.

2 - 0

Grattis till segern mot Grekland!

Var det Grekland som vann EM för fyra år sedan kan man ju fråga sig efter dagens spel.
Hur skall det nu gå mot Spanien som jag tyckte var mycket bra mot Ryssland.

Fortsättning följer och det gäller att ladda inför lördagen.

Sikta rätt!Här ser ni kamraterna i dagens boll. Peter från Skövde och Thord från Västerås.
Thord blev bäst i bollen på 25 följd av Peter med 24.
Lite synd om Thord som efter nio hål hade 16 poäng men sedan slog till med tre poäng på fem hål.

Det spännande på det här hålet är siktmärket vid utslaget. Hålet är ett kort par fyra med out till vänster och en "sjö" till höger.

Vad tror ni jag siktade på? Ni kan ju själva se hur träden viker sig så riktmärket blev det två vindkraftverken som ni ser ute på slätten. Resultate blev sedan att bollen låg perfekt mellan out och vattnet. Att det sedan blev sex i efter en treputt är ju en annan sak.

Puttningen var också mycket spännande idag då du fick lova att tänka på om det var med eller mot. Puttade du mot och det var helt plant fick du ändock hålla upp för vinden. Var lite svårt i början men sedan kom man på det.

Tack Peter och Thord för en trevlig men blåsig dag på banan!Flaggorna och "nedfallna träd" på puttinggreen.

Storm på NärkeslättenIdag så var det dags att ge sig av till Örebrotrakten och spela Assistancekåren Open 2008. Tävlingen var förlagd till Mosjö GCC och banan ligger alldeles bortom Mariebergs köpcentrum. Många känner nog igen kyrkan i bakgrunden som ligger precis bredvid gamla E 20.

Vi möttes av vind som skulle bli värre och när vi varit på banan cirka 30 min så blåste det runt 25 meter i sekunden. Ni kan tänka er Närkeslätten och den vinden.

Några axplock på hålen vill ni väl ha så här kommer två som jag minns mycket väl.

Par 5 och index 1 som var 525 m i rak motvind. Drive, träfemma, träfemma och cirka 125 kvar så det fick bli hybriden på 24 grader som träffade green och en tvåputt för två poäng. Övriga två i bollen streckade hålet.

Par 3 på 155 meter där kulorna idag satt på 160 meter. På gul åtta i Strängnäs som är 150 meter och du står högt så slår jag järnsex. Tog ner en klubba och bytte ytterligare en gång ner till järnåtta. Bra slag i medvinden och bollen låg 25 meter bortom green, 185 meter med järnåtta låter väl inte helt fel.

Resultatet då!

Slog till med 23 poäng och det gav en åttonde plats bland 24 spelare i A-klassen. Vinnaren hade 31 och vinnaren i B-klassen hade 31 poäng. Kan nämna att trean i klassen hade 25 och sedan var det hela fyra stycken på 24 poäng.
Resultatet idag blev inte hcppåverkande då det var "för dåliga resultat".

Banan var en ny upplevelse med mycket vatten och totalt gick tre bollar i vattnet. Det var andra som förlorade betydligt flera bollar. Känns som att banan kräver ett återbesök för ett betyg på banan i dagens väder är svårt att ge.

Tack Bärgar-Lasse för att jag fick följa med.


Ninni på prispallenNinni som tidigare var chef för garnisonens telefonväxel har nu sadlat om och bliviti "golfproffs".
Hon syns på banan varje dag och det ger resultat som ni ser.
På prispallen idag och jag vet att det är dags i morgon igen för då är det seriematch som gäller.
Får även tack Ninni för hjälpen med dagens fotografering också!

Känd segrare i A-klassen!I A-klassen segrade Jesse Karlsson även han på 71 netto. Han är som ni vet caddie åt Peter Hedblom och har en mycket välbesökt blogg på Svensk Golf. Han fick idag tre slag på banan och gjorde 16 par och två boogie, gul nio (i vattnet) och blå sex där han inte träffade green på utslaget.
Verkar vara bra att vara caddie!
Grattis Jesse och lycka till i fortsättning runt om i världen och vi skall med glädje läsa om dina bravader på bloggen!

SEGER idag!Idag gick det bra på golfbanan och efter 40 slag på första nio och sedan 43 på de sista nio så blev det netto 71 vilket gav en seger i B-klassen. Klassen var den största för dagen med hela 74 deltagare.
Första nio bestod av en birdie på gul fem. Fem par (1, 3, 4, 8 och 9). En boogie på sexan och två dubbelboogie, borttappad boll på tvåan och en duff på sjuan.
Andra nio av tre par (11, 13 och 15). Fem boogie (10, 12 och 6-18). Samt en dubbelboogie på 14 då jag var ute i skogen och botaniserade.
Härligt att efter 16 höjningar i år äntligen få till en sänkningsrunda!Charlie som gick i samma boll kom tvåa, även han på 71 men med något sämre hcp. Han fick en fin klubba i pris och var glad för den.Tre 71:or och den tredje kom i absolut sista bollen men hade 18 i hcp vilket inte hotade Charlie eller mig.Härligt att stå överst på resultattavlan!

Mina bollkamrater idag!Idag, lördag, var det singelutbytet här på Strängnäs GK.
Det innebär att alla som är medlem i någon golfklubb i Sörmland har möjlighet att till endast tävlingskostnaden deltaga i tävlingen. Idag var det hela 163 stycken anmälda och startdjupet var från 08.00 till 15.30.
Själv gick jag i andrabollen i B-klassen och alla vi fyra som gick i bollen hade kryssat i tidig start vilket vi då också fick.
Från vänster ser vi Charlie från Strängnäs, Weine från Stallarholmens GK och Stig från Trosa GK vilka var mina kamrater för dagen.
En riktigt trevlig runda hade vi i det härliga sommarvädret.
Redan i morgon är nästa singelutbyta och då är tävlingsplatsen Jönåkers GL.

6 juni!Sveriges nationaldag, Svenska flaggans dag, helgdag från och med 2005!

Den här dagen

1523 valdes Gustav Vasa till kung av Sverige just i Strängnäs!
1924 nöjesfältet, mitt emot Gröna Lund i Stockholm invigs!
1944 Dagen D, invasionen i Normandie!

Födda den här dagen är bland annat Björn Borg och Niklas Sundström.

Sveriges nationaldag

Hoppas att ni får en härlig nationaldag!

Veckan fredagscitat i värmen!

När du är åttio år gammal har du lärt dig allting, du måste bara komma ihåg det.

George Burns

Fina vinster på Druidmötet!

Igår kväll var det "årets priser" på lotteriet under Druidmötet.

Peter L har de senaste åren ställt upp och sponsrat med sex greenfee inkl lunch på någon golfbana i Stockholmstrakten. Förra året var det Drottningholm och i år skall det bli Wermdö GCC.

De två segrarna i fjol får vara med även i år, Sture H och jag själv, och de övriga lyckliga blev Stig O, Markuu K, Kjell R och Christer B. Redan idag på fm kom mail från utsedde reseledaren Markuu som föreslog en dag i augusti.

Totalt såldes 200 lotter så det kom in lite pengar till klubben och

ETT STORT TACK TILL PETER L FÖR DE FINA PRISERNA.

Nu gäller det att spela bra eller också blir det till att köpa många lotter nästa år.

Torrt i Sverige!Här kommer en bild från våren spel i Lissabon!

Nej, det är bara Janne som "klätt ut sig" under dagens spel på Torshälla GK för att skydda sig mot solen.
Det är verkligen torrt ute nu så det är fullt förståligt att det är eldningsförbud och det gäller att vara försiktig med grillen.

Fotboll på 60- och 70-talet!Vi fick verkligen trevligt sällskap och en god guide när vi idag spelade på Torshälla GK.

Anders E som jag spelade fotboll tillsammans med när vi var "små" och som nu är medlem i Torshälla kom till start och var en god representant för banan. Trevligt att återigen möta en gammal kompis och givetvis så hade vi mycket att prata om. Han berättade bl a att han nu sålt villan och flyttat till en lägenhet för att tillsammans med frun kunna spela mera golf och nu hade de även köpt en husvagn så att färden kunde ställas till golfklubbarna runt om i landet.

Snacka om livsförändring!

Idag blev det ett antal socket på de första nio så vi tyckte lite synd om Anders. Det rättade dock till sig på de sista nio och han långputtar gick verkligen i så det går nog bra på tävlingen på söndag i Jönåker.

Lycka till på söndag och tack för idag önskar UTE och Janne!

Ibland vänder det!

Idag var det STOR match mot Örebro-Janne och som jag tidigare skrivit så var det Torshälla GK som gällde.
De senaste två åren så har jag vunnit så nu var det en taggad Janne som kom till start.Vilket elände!

På första hålet så hade jag slagläge men slog då ut i ruffen och efter att varit inne på fyra och sedan treputtat så var det ett noll.
Två noll eftersom jag slog i vattnet på tvåan.
Hade slag på trean men efter årets duff så delades hålet.

På fyran kom VÄNDNINGEN. Korthål och Janne slog rakt mot flaggan över vattnet och hade en tremetersputt kvar. Själv till vänster och hade en 12 metersputt från den högre platån till den nedre. Såg ut som tre noll men putten i för en birdie och Janne missade sin tremeters.

Ett delat hål, sedan tre till mig och ett till Janne så det var ett upp till mig efter nio.

Två upp efter att Janne slagit två slag i bunkern på tian.

Snyggt spel av Janne på par femman och enkelt par vilket betydde ett återtaget hål.

Två delade och sedan var det åter dags för Janne att slå två slag i en bunker på 14:e så vips var det två upp igen.
Vi delade korthålet på fina par.

16:e och jag hade slag. Sällskapsspel fram till green på tre. Janne skulle putta först vilket vår medföljande domare Anders E bestämde. Miss, precis bredvid hålet, så då fegputtade jag till 10 cm till höger om hålet och då var dagen klar.

Vinst med 3/2 och det trodde jag inte efter Jannes utslag på det fjärde hålet.

Men efter 12 metersputten i hål så gick det vägen! 

Det är golf i ett nötskal!

Loppet är kört!

Fick den här historien av en av mina trogna bloggläsare och jag tror nog att han blir glad när den kommer med på bloggen så håll till godo och tänk att ibland kan "Loppet vara kört!"

Jonte sitter vid frukostbordet och läser Hallandsposten när hans fru går fram till honom
och dänger en kastrull i huvudet på honom.


- Aj aj, varför gjorde du så där? frågar Jonte och gnider sin ömma skalle med handen.


- Jag hittade en lapp i din ficka igår med namnet Jennifer på, svarar frugan.

- Men kära vän, jag var ju på travet igår och hästen jag satsade på i tredje loppet var Jennifer.


Hans hustru tror på förklaringen och ber skamset honom om ursäkt.


Ett par veckor senare när han som vanligt sitter och läser sin morgontidning vid frukostbordet går hans fru fram
till honom och ger honom ett våldsamt slag med stekpannan i huvudet. När han kvicknar till efter några minuter säger han med en svag stämma:


- Varför i hela fridens namn slår du mig på det där viset?


Hustrun stirrar på honom med en blick som kunde döda:


- Hästjäveln ringde igår!!


Stadiumgolf på Gotland?

Idag har lottningen för andra omgången i Stadiumgolfen, som i år heter Stadium Golf Match Play, kommit och vet ni vad som händer.

Jo, bland tusentals lag så blir vi återigen lottade att ha bortamatch mot ett lag från Gotland redan i andra omgången. Min emenente lagledare,
http://golfers.blogg.se , har redan reagerat och ringt och påtalat svårigheten för tävlingsledningen och vi får se vad som händer.

Om det blir match på Gotland så gäller det att skaffa sponsorer som ställer upp och hjälper oss med resa.
Så det är bara att anmäla sig som sponsor och jag kan garantera att ni kommer att få valuta för pengarna då vi i år känner oss som ett vinnarlag.

HÖR av er och kom med förslag och vad gäller sponsorbiten så är det jag som har ansvaret för den.


Hur gick matchen igår?Här kommer de sista två bollarna in på Sunbyholms sista green efter att ha spelat sig detta härliga par fyrahål upp mot klubbhuset. Kan avslöja att de båda Anders för Strängnäs GK båda vann sina matcher just på detta hål och båda med 1/0.  Eftersom vi i förstabollen hade varsin seger, Hasse för oss och i andrabollen en seger, Leif, och själv så spelade jag oavgjort så blev det en seger för gästerna med hela 9-3.

Totalt efter fyra omgångar så är det 7 poäng och 39-9 i målskillnad vilket är en bra start på årets sereiespel.

För egen del alltså oavgjort mot Peder som hade 7 i hcp så jag fick sex slag. Dessa behövdes verkligen då Peder slog 100 m längre på utslagen. Höll dock emot bra och här är några minnen från gårdagen.

Ettan - tredjeslaget lobb över greenbunkern och sedan en fyrametersputt hårt i bakkant för vinst.
Tvåan - tredjeslaget upp mot stenen och sedan rull mot pinnen. Fem i och eftersom jag hade slag så blev det 2-0.
Trean och fyran skall vi glömma.
Tre delade hål.
I vattnet på åttan.
Tog nian där jag hade slag.

Peder påstod då att det var två upp till honom men då jag läst matematik A så fick jag det till lika.

Vi glömmer 10 och 11.
12:an kan vi skriva mycket om. Två dåliga slag. 120 till pinnen från ruffen. Slog till tre meter från flagg och sedan hårt i bakkant för par på detta svåra hål.
14 - Peder skulle slå långt och det gjorde han MEN snett, hålet till mig och lika.
15 - vi trodde Peders boll gick i ruffen så jag fegspelade andraslaget MEN hans boll låg perfekt. Ett ner.
16 - Peder inne på tre och själv slog jag fjärdeslaget över green. Nu började det bli tufft. Chip in till tre meter från flaggan och vad gör då Peder? Treputtar och då gäller det att återigen sätta putten vilket jag givetvis gjorde.
PUH!
17 - korthål och Peder på green. Själv i greenbunkern. Ännu tuffare. Bra bunkerslag och återigen tre meter kvar. Peder enkelt par och en måsteputt som återigen sitter. Återigen PUH!
18 - och avgörandet. Peder i skogen och själv var jag på green på tre och Peder på fyra och efter en dålig putt så gav han upp hålet.

Lika och detta var en av årets mest spännande matcher och återigen så kan jag konstatera att det inte är klart innan sista putten är slagen!

Första hålet på Sundbyholms GKMycket läckert öppningshål som från gul tee är 325 m och utslaget är placerat högt så du har en härlig utsikt över hålet.
Igår så hade arrangörerna dock placerat de gula kulorna på vit tee så hålet mätte 350 och då blir det ett helt annat hål.
Slog utslaget i höger bunker, slog andraslaget till höger om greenbunkern, 60-gradaren över bunkern och sänkte sedan fyrametersputten för ett par och seger på hålet.Här ser ni bunkern som vaktar längst in mot skogen till höger.

Här kommer inga fram!Så här såg det ut på Sundbyholms GK igår kväll. När det är dags för match i H 55 serien så gäller det att alla andra håller sig borta för då är det allvar. Nej så farligt är det inte, det är trevlig samvaro, bra golfspel men dock lite allvar.

Fíck inte vara med på bild!Under kvällens golfrunda så var det tre spelare som hade turbovagn medan min är av gammal hederlig typ.
Här ser vi de glada "förarna" av vagnarna och min står lite moloket bredvid. Dessutom fick inte jag vara med på bild.
Spelet var varierande med både bra och dåliga slag men så skall det ju vara i golf.
I morgon är det åter dags för seriespel och efter tre vinster så har jag fått förnyat förtroende och i morgon går färden till Sundbyholms GK och deras trevliga bana.

Redan juni!

Tänk vad fort maj månad har gått!
Det var ju bara en blinkning sedan jag var i Gävle och speakade på deras MTB-tävling och det var den första maj.
Nu gäller det att ta tillvara de här härliga kvällarna som årstiden bjuder och verkligen njuta.
Ha nu en bra junimånad och tänk inte på att det snart vänder men så är ju livet.
Det går upp och det går ner!

Långa skuggorrrrrrrrIgår kväll så var det verkligen långa skuggor på golfbanan. Vädret var ju strålande så det var riktigt behagligt att slå ut först 19.30. Så här såg det ut på det långa par tre hålet blå sex. Tyvärr var det någon ur golfklubbens ledning som fick för sig att det fina trädet som stod på höger sida stod i vägen så förra året föll det tyvärr till marken.
Långt är det, 186 m från gul tee, och står kulorna långt bak och flaggan långt in på green så är det drygt 200 meter så det gäller att ta i ordentligt. Om det nu skulle hjälpa.
Fint är det i alla fall i kvällssolen.Kerstin slår ut och jag kan avslöja att bollen hamnade alldeles innan green och efter en tvåputt så var paret säkrat.