Storm på Närkeslätten



Idag så var det dags att ge sig av till Örebrotrakten och spela Assistancekåren Open 2008. Tävlingen var förlagd till Mosjö GCC och banan ligger alldeles bortom Mariebergs köpcentrum. Många känner nog igen kyrkan i bakgrunden som ligger precis bredvid gamla E 20.

Vi möttes av vind som skulle bli värre och när vi varit på banan cirka 30 min så blåste det runt 25 meter i sekunden. Ni kan tänka er Närkeslätten och den vinden.

Några axplock på hålen vill ni väl ha så här kommer två som jag minns mycket väl.

Par 5 och index 1 som var 525 m i rak motvind. Drive, träfemma, träfemma och cirka 125 kvar så det fick bli hybriden på 24 grader som träffade green och en tvåputt för två poäng. Övriga två i bollen streckade hålet.

Par 3 på 155 meter där kulorna idag satt på 160 meter. På gul åtta i Strängnäs som är 150 meter och du står högt så slår jag järnsex. Tog ner en klubba och bytte ytterligare en gång ner till järnåtta. Bra slag i medvinden och bollen låg 25 meter bortom green, 185 meter med järnåtta låter väl inte helt fel.

Resultatet då!

Slog till med 23 poäng och det gav en åttonde plats bland 24 spelare i A-klassen. Vinnaren hade 31 och vinnaren i B-klassen hade 31 poäng. Kan nämna att trean i klassen hade 25 och sedan var det hela fyra stycken på 24 poäng.
Resultatet idag blev inte hcppåverkande då det var "för dåliga resultat".

Banan var en ny upplevelse med mycket vatten och totalt gick tre bollar i vattnet. Det var andra som förlorade betydligt flera bollar. Känns som att banan kräver ett återbesök för ett betyg på banan i dagens väder är svårt att ge.

Tack Bärgar-Lasse för att jag fick följa med.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback