Förkylningstider!

Tänk så det kan bli när en man blir förkyld!

Har själv blivit smittad av någon och jag tror att denna någon är barnbarnet Albin. Detta efter allt för mycket lekande förra helg.

Men nu till sjukdomsbilden - är det inte så att när vi män blir förkylda så blir vi det riktigt ordentligt och kan inte göra annat än att försöka återhämta oss, alltså en "nära döden upplevelse".

Våra kära kvinnor klarar det mycket bättre och kan vara i full sving trots en förkylning och har inte samma förståelse för oss män när vi är förkylda.

Är det inte så? och följdfrågan är givetvis varför?

Hoppas på många bra förklaringar både från KVINNOR och "drabbade" MÄN!

Ha nu också en bra helg i dessa mörka förkylningstider!

Veckans fredagscitat!

Om du älskar livet så kasta inte bort tiden, för livet är gjort av tid.

Benjamin Franklin

Vargar eller ej!Tänk vad ståtliga de är vargarna!

Stötte på 10 stycken idag på Skansen och de är verkligen fina djur. Eftersom debatten pågår efter kungens uttalande så får jag väl komma med ett inlägg också.

Självklart skall vi ha varg i vår natur men de skall givetvis hållas på en rimlig nivå och de som "inte sköter sig" skall tas bort som vilket annat vilt djur som helst. Tror dessutom att den inte är så farliga och de flyr nog oss människor om den inte känner sig hotad.

Ubåt på grund

Idag är det 27 år sedan U 137 upptäcktes på svenskt vatten i närheten av Karlskrona. Den hade gått på grund kvällen innan och sedan försökt tas sig loss för egen maskin vilket som ni vet inte lyckades.

Det var ju enligt Sovjetiska staten en felnavigering men frågan är hur det var med den saken. Det kommer vi nog aldrig att få reda på men spända dagar var det då för 27 år sedan.

Själv så tillbringade jag dagarna på Militärhögskolan på Valhallavägen och ni kan förstå att grundstötningen var föremål för diskussioner dagligen.

Hcpmyglare

Då har 100 rundor avverkats på golfbanan sedan starten i mitten av januari. Jag räknar alla tillfällen och det är oavsett om det är nio hål, 18 hål eller mer. Alla besök blir en etta i kalendern.

42 rundor är sällskapsspel och 58 är tävlingsrundor med följande statistik:

26 matcher, 18 vinster, två oavgjorda och sex förluster (Stadiumgolfen, mot Trosa och Åda i H 55 samt tre matcher i U 2, Willy, Bengt-Erik och Torbjörn) så dessa kan känna sig stolta.

28 singeltävlingar, tre sänkningar, fyra inom zonen, 19 höjningar och två annulerade p g a dåligt resultat.

Dessutom fyra partävlingar.

Startade säsongen på 11,5 och slutar nu på 12,3 så det blev en höjning med 0,8 i år och det kan väl inte göra att man blir kallad hcpmyglare eller............................

Är bara att ta nya tag nästa år.

Robert Karlsson, nedskräpning eller inte?

Såg igår ett spännande reportage om vår bästa golfspelare just nu, Robert Karlsson, på Sportspegeln.

Tänk så enkelt han slå till bollen men frågan är om det var nedskräpning eller ej som han sysslade med?

Han stod på en älvbrink långt upp i norr och försökte driva över älven men det såg ut som att de flesta bollarna hamnade i älven. Det verkar ju inte så bra för det finns nog inga bollplockare i den älven eller var det så att det var flytbollar som någon längre ner tog reda på.

Om det inte var det så är det nog lite nedskräpning eller!

Bästa kommunen?

Hörde just på nyheterna att 12 kommuner skulle sänka sin skatt nästa år och 12 skulle höja sin skatt.
Övriga 266 skulle behålla oförandrad skattesats.

De redovisade även vilken kommun som skulle höja skatten mest och det var STRÄNGNÄS!

Tänk vad bra det kommer att bli här i kommunen eller är det så att man dragit en nitlott som bor här?

66 dagar kvar!

Jo det är så att det idag är 66 dagar kvar av året och sedan är det dags för 2009.
Dessutom är det mindre än två månader kvar tills tomtefar skall besöka oss så det är bäst att vara extra snäll nu.
Hoppas att ni dessutom kom ihåg att ställa tillbaka klocka i natt, eller var det ställa fram?
Nej, ni som läser bloggen kommer ju ihåg att utbildningen skedde förra året men för nya läsare så kommer den här igen.


På våren ställs trädgårdsmöblerna fram och på hösten ställs de tillbaka!

Hundrade rundan!

Idag var det den hundrade rundan för året!

Torbjörn D bjöd på greenfee på Kallfors som han vunnit på utbytestävlingen 2007. Vi hade en starttid 13.17 men kom med bollen 12.51 och tur var det för de två sista hålen blev mörkergolf.

Spelade inop med Lotta och Björn från Botkyrka som genom jobbet även hade möjlighet att spela på Kallfors.
Mycket trevligt!

Torbjörn vann matchen med 2/1 och i övrigt var resultatet följande.
Torbjörn, 44+49=93, 17+12= 29. Ulf 52+45=97, 12+15=27.

Inget strålande spel men en skön dag på banan i det mycket vackra höstvädret.Lotta tittar långt efter bollen på det sjätte hålet!

         

Torbjörns problem på det 14:e hålet skulle lösas genom baklängessslag och slag med baksidan på klubban men som ni förstår hålet till mig.

Veckans fredagscitat!

Varför denna brådska? Det brinner ju ingenstans.

Ryskt ordspråk

Silver och brons fördelat!

Slagen med 1 h och 9 m och en andraplats för Golfer http://golfers.blogg.se där ni nog under hösten kan följa hans planering och taktik inför resan.

Endast 8 min och på bronsplatsen CB som är en välspelande golfare med humör och många internationella golftävlingar på sitt visitkort.

Nu har vi alltså fördelat pallplatserna och uppladdningen inför veckan är på gång!

Vinnare redan klar!

Efter 1 h och 22 min så var den förste tävlande anmäld till UTE International 2009.

Det blev den välspelande golfaren Torbjörn från Åker som kom långt fram i årets U 2 och även hade tätkänning i årets UTE International men tyvärr hade en dålig dag som drog ner veckans spel.

Nu är det nog planerat för en revansch och kul att du anmält dig!

Armhävningsgolf!

Det finns ju vissa som inte bara nöjer sig med golfspel på banan utan måste träna på annat också.
I de södra delarna av landet håller en viss typ av "armhävningsgolf" på att utvecklas och det är lite annat än Ulf D T T whiskeygolf som jag tidigare har skrivit om.
Ni kan läsa om fenomenet på
http://blogg.kristianstadsbladet.se/ceciliaisberg och vi får hoppas att fenomenet stannar i syd och inte kommer upp i landet. Den som vill kan nog boka en runda med Cecilia i Skåne och jag lyckar henne eller honom lycka till i en "armhävningsgolfmatch" mot Cecilia.
Kom just att tänka på Ulf D T T och tror att han skulle ha en god chans mot Cecilia då han ofta syns på Hälsoskaparna men så var det ju det där med whiskey........

Dubbelfarfar!

Då finns det både skriftligt bevis och även bildbevis.
Albin skall bli storebror och då kommer givetvis UTE att bli ytterligare 100 % farfar. Härligt!
Ni hittar bevisen på
http://albint.blogg.se och jag tror att Albin kommer att bli en jätteduktig storebror.

Mikrofonfrossa!

Tänk vad roligt det är att prata i en mikrofon!

Det tycker i alla fall jag och det är kanske därför man får lite uppdrag även inom detta område.
Igår var det åter dags för Pampas Night som är en nattorientering som går i anslutning till Karlbergs Slott i Stockholm. Givetvis så hade de anlitat UTE för "pratandet" och det är alltid lika trevligt att vara där.Så här såg arbetsplatsen ut igår kväll och i mitten givetvis mikrofonen.

Som ni förstår så är det inte bara att "prata" utan det krävs rätt mycket inläsning före dessa speakeruppdrag så det är inte bara att åka dit och "prata på".

Gick bra igår så nu finns en bokning klar för 2009.

UTE International 2009

Nu har inbjudan till tävlingen i januari 2009 gått ut och frågan är vem som kommer att knipa "anmälningspriset"?

Sex dagars spel väntar oss i trakten av Lissabon och är du intresserad av att stå på "reservlistan" så är det bara att du hör av dig. Det kan ju alltid bli något avhopp då vi är rätt många och du skall veta att du hamnar i ett glatt golfspelande gäng.

Segern nära?Janne och Stefan på 18: tee. Ni ser att vi redan här "släppt" fram Janne i ledningen, det syns på leendet, men nerverna höll på att sätta käppar i hjulet. I bunkern på utslaget. I träd och tillbaka. I greenbunkern och sedan i på sju.

Stefan och jag höll givetvis igen lite när vi såg att vi kunde gå ifatt så alla blev glada när vi hålat ut.

Tack för en mycket trevlig runda i fint höstväder!

Golfens matguru?

Då vet jag varför Örebro-Janne spelar så bra golf efter nio hål.

Igår så kom jag på honom!

Hade för avsikt att gå nio hål som en lite promenad innan arbetet kallade. När jag sedan anlände till banan så kom Janne där med "mågaspiranten" Stefan och det var dags för en match dem emellan. Blev givetvis inbjuden och nappade på detta. Vi spelade gul och röd och efter nio så var det jämt i bollen. Eftersom jag hade för avsikt att endast "springa runt" nio hål så fanns ingen föda i bagen och då det är lågsäsong med endast lunch i restaurangen så fick det bli en GOD BULLE i magen. Så även för Stefan. När vi sedan kom upp till tee stod renlevnadsmänniskan Janne där ochhade dukat upp sin medhavda matsäck på bordet och den var inte liten men vid närmare studieså var den mycket nyttig. Frukt och grönsaker och riktigt grovt bröd.

Efter denna matsäck så kom han igång och gjorde fyra par på raken och följde sedan upp med fyra bogie innan en avslutande med en dubbel. Det blev seger för Janne med fyra slag och Stefan och jag hamnade på samma resultat.

Men skall sanningen fram så kom Stefan och jag överens om efter nio att vi fick ju lov att se till att vår gäst och "svärfar" måste få vinna annars skulle han nog bli lite putt!

Vi får väl hoppas att Örebro-Janne missar detta inlägg.

Höstfärger!

Åter en strålande söndag med en klarblå himmel och en sol som gjorde sitt bästa att värma upp oss.Fint eller hur men om några dagar är alla bladen borta och höstens gråa färg har inunnit sig.

Gässens avmarschplats?Idag var det hundratals gäss samlade i viken vid Ulfhäll. Man kan ju ställa sig frågan om det hade utgått påbud att de skulle samlas där innan färden till varmare länder eller är det någon som kan förklar fenomenet?

Pang i bunkern!

Vet ni att stenar lyfter sig i jorden?
Det hade inte jag en aning om men så är fallet och extra spännande är det när de gör det i en bunker på golfbanan. Tänk att klappa till bollen och försöka slå ett fint bunkerslag och se klubban försöka påverka en jättesten. Bra för Intersport kanske men inte för dig själv och klubban.
Nu har de hittat en sten i bunkern till vänster vid green på gul sex och nu är den på väg bort.
Sprängbasen var där idag och snart smäller det!Ni ser väl bollen till vänster om flaggan och fyrametersputten satt snyggt i hål för dagens birdie!

Himmel och helvete!

Tänk att vara så här när från att förlora en boll på golfbanan. Gul trea och andraslaget till vänster och något kort och när du kommer över krönet så möts du av denna synBollen två meter från jättestängen med löv från alla våra fina ekar. De är ju snygga på sommaren men kan ställa till det på hösten. Hur svårt har det inte varit att hitta bollen i den "lövhögen".
Gick morgonens singelgolf på 42 slag efter en birdie, gul sex, två par, fem bogies och en dubbelbogie.
Nu är det slut på golfandet för denna vecka och nu återstår endast hårt arbete!

Sjöräddningen på uppdrag?Igår var det endast två båtar ute på sjön och den ena var nog på väg till vinteride men den andra var nog ute på uppdrag. Sjöräddningens fina båt som "gled" fram i god fart och med en besättning som var ordentligt utrustade med överlevnadsdräkter. Får hoppas att de endast var ute på en patrullrunda för att hålla färdigheten vid liv.

Vinterns golfresa - UTE International 2009

Tänk vad tiden går fort!

Nu har förhandsinfo gått ut om den sjätte upplagan av golftävlingen UTE International. Tävlingen kommer att gå av stapeln vecka 905 och tävlingsplatsen är ännu inte offentliggjord men det kommer att vara långt söderöver och spelet kommer att ske på tre olika banor under sex dagar om allt går i lås.

Nu är det bara för deltagarna att börja vässa formen!

Whiskeygolf!

Ibland så förekommer det att det spelas whiskeygolf på golfbanan. Spelformen innebär att den som vinner ett hål får som "pris" en rejäl whiskey. Det brukar ofta bli tungt för den som spelar bra i början och förmågan brukar snabbt nedgå och då är det någon annan som har chansen att få smaka på den ädla drycken. I slutänden så brukar det vara en något sämre spelande boll och nivån på deltagandet brukar vara densamma, låg.
Mötte en whiskeyspelande boll igår och de var på röd sjua och hade bara två hål kvar och ni kan själva tänka er hur spelarna såg ut.
Frågan är om de är på benen och på banan idag?

Årets sista golftävling!

Igår var det åter dags för krögarens avslutningstävling på banan. Pelle, som krögaren heter, och Pelle som jobbar i kansliet bildade ett lag och till start kom ytterligare 18 lag till tävling över nio hål scramble.

Dubbel-Pelle vann då de gick på 34 slag minus sina sju slag = 27. "Pelle i grytan" hade då bidragit med två kortputtar och ett utslag så ni förstår att Pelle-Proffs spelade bra.

Efter tävlingen mycket god buffé, prisutdelning och trevlig underhållning av Kent som ni kan se nästa lördag då han kommer att vara med i Dansbandsgalan på TV.

    

För Kerstin och mig gick det mycket bra och det blev en femte plats på 30 slag efter tre par och sex bogie. Kerstin puttade som en gud och sänkte ett antal långputtar vilket bidrog till det goda resultatet.Fina priser var det också. Kerstin tog en kockkniv och själv tog jag ett tiokort med luncher så nu är tio fredagar med raggmunk och fläsk "räddade".

TACK PELLE MED PERSONAL FÖR EN TREVLIG SÄSONG PÅ GOLFBANAN OCH LYCKA TILL I FORTSÄTTNINGEN!

Skogens konung på golfbanan!Just nu är det älgjakt i trakterna och de smarta djuren tar nu sin tillflykt till fredade områden.
Som "medlem" på golfbanan finns nu denna älg som satt sina avtryck bland annat på fairway på gul sjua. Kraftiga spår och han hade inte "lagat" efter sig.
Någon timme tidigare hade han kommit och ställt sig på röd tee på gul trea när ett gäng stod på gul tee. De hade inte varit allt för tuffa för det är en riktigt stor älgtjur som nu är "medlem" i klubben.

Vitt svartjobb!

I fredags så hjälpte jag en mycket god vän med ett målningsarbete och jag kan dementera att det var ett svartjobb utan ni ser att det var ett vitt jobb i dubbel bemärkelse. Idag skall hyllorna upp.Kul att ibland göra något där man ser ett resultat och snyggt blev det även denna gång.


God fredagsmat!

Den nya krögaren på Strängnäs GK kommer att ha lunchservering ända fram till den 19 december. Ingen dum idé då det är många människor som nu jobbar i storlagren som växt upp i närheten och dessutom så har ju nu Kilenkryssets fina kontorsbyggnad även kommit till.

Lunchen serveras mellan 11.00 och 14.00 och på fredagarna brukar dom ha nedanstående rätt som bara den är värd ett besök.Smaklig måltid!

Nu är han på plats igen!

I kommunen finns ett hockeylag som krigar i de lägre divisionerna, Åkers Hockey, och de har en lagledare som är en trogen nyttjare av Strängnäs golfbana. De har spelat ett antal seriematcher men kommentarerna från Purjo har uteblivit och då var det extra kul att idag se i lokaltidningen att nu fanns de där igen. Tror att det varit mycket jobb för vår vän och kanske något annat som kommit mellan den sista tiden.

Kul att läsa och lycka till med hockeykrigandet!

Veckans fredagscitat!

Bättre att dö stående än att leva på knä.

Dolores Ibarurri

Palmblommor eller vad är det?Den här klasen hängde på palmen som stod utanför hotellet.
Snyggt var det och det är väl en blomma eller en frukt, vad vet jag.

Konsult!

Åter en kär läsare som kommer med bidrag till bloggen och den här var ju riktigt BRA så här kommer den!

En bonde står och vaktar en stor flock med får som betar på kullarna. 

Då kommer plötsligt en splitter ny BMW på vägen nedanför. 

En kille i Broni-kostym, Gucci-skor, med Ray Ban-solglasögon och en YSL-slips sticker ut huvudet ur bilen och ropar till bonden: 

Om jag kan räkna ut hur många får du har på betet, kan jag ta med mig ett av fåren då?

Bonden tittar på killen och på den spridda flocken med får och svarar:
- Det är okej för mig! 

Killen kör fram sin BMW till bonden, tar fram en Dell Notebook som han öppnar på motorhuven.
Med hjälp av Nokias senaste 3G-telefon kopplar han upp sig mot en NASA-sida på Internet. Med GPS hämtar han den exakta positionen, och matar in den i en satellit som skannar betesområdet med högupplösta bilder.

Efter en stund öppnar killen den digitala bild han fått mejlad till sig, importerar bilden till Adobe Photoshop, fixar till den lite och skickar den till Processing Facility i Hamburg. Inom några sekunder får han ett nytt svar via mejl där det står: Picture processed and data stored. Så loggar han in på en MS-SOL-databas via ODBC och laddar ner ett exceldokument med flera hundra avancerade formler.

När detta är gjort mejlar han all data till en Xircom och på ett ögonblick får han svar.

Avslutningsvis gör han en 150 sidors fyrfärgsutskrift på sin minimala HP Colour Laserjet och kastar ett öga på den sista sidan:
- Du har exakt 1586 djur, säger han.

- Det stämmer, säger bonden, så du kan ta med ett av fåren.

Bonden tittar på när killen går runt för att välja ut ett av fåren som han sen jobbar hårt med att få ner i bagageutrymmet på BMW:n. 

Bonden frågar:
- Du, om jag kan säga exakt vad du jobbar med, får jag tillbaka fåret då?

Killen tänker en stund på detta och säger att det är okej.

- Du är konsult, säger bonden.

- Det stämmer! Svarar killen. Hur kunde du veta det?

- Det var lätt, säger bonden. Du kom hit utan att någon bett dig. Du tar betalt för svar som jag redan visste, på en fråga jag inte ställt. Dessutom har du ingen aning om hur den här branschen fungerar!

Så var nu så snäll och öppna bagageluckan och ge mig tillbaka min Bordercollie...

U 2 vinsamlingSom ni vet så spelar vi en matchspelsserie som heter U 2 och i år var det sjätt gången. Varje år tilldelas samtliga deltagare en vinflaska oavsett resultat. Antingen för att fira eller för att ha som laddning inför nästa år.

Själv har jag sparat flaskorna med innehåll och tänker mig att om några år så har jag en riktigt fin vinsamling eller?

Spännande matgäster!Tänk om dessa små fina djur strök omkring på restaurangerna här i Sverige.
Tror ni inte att någon myndighet då skulle slå till eller............

Ulf kommer från skogen!Varför går han så fort så att bilden blir suddig?

Jo, det kommer sig av att Ulfs andraslag på det sista hålet hamnade i skogen och då jag försökte fånga Ulf bakom rotvältan i bakgrunden fick han fart och svingade med blixtens hastighet och sedan småsprang upp på fairway igen så att inga bildbevis skulle hinna tas.

Så bildbevis finns inte men jag vet var han var!

Höstlöv

Idag så blev det några timmar över mitt på dagen så jag packade en bärbag med sex klubbor och åkte ut till golfbanan. Samma tanke hade B-E och även de två brandförmännen Ulf och Thomas.

Mötte först brandgrabbarna på väg upp till klubbhuset och de hade sin vana trogen stuckit direkt till golfbanan efter fullgjort pass och således redan avverkat den gula slingan. B-E hade sett FLO kommit farande på vägen och stod på första tee och väntade.

Trevlig runda med höstgolf, bollarna kvar på green, ingen puts av bollen på green mm. Vi gjorde dock ett fint spel på röd tre där vi lämnad green med fyra säkra par. Inte så illa och Ulf anmälde att det nog var den första fyrbollen i år som han gått med som gjort fyra par. Bra spelat grabbar!Höstgolfaran på sista green, B-E, Thomas och Ulf.

Så var det det där med höstlöv!Så här kan det se ut på den fina Strängnäsbanan när höstlöven börjar falla. Här letar vi efter B-E boll innan green på det åttonde hålet på röd slinga, Bärgar-Lasses hål, och efter en stund så hittade vi i alla fall bollen under en liten "lövhög".

Tack för idag grabbar och på återseende!

ChaniaEn dag var det inte sol så då fick det bli en tur med bussen in till Chania. Mycket trevlig stad och speciellt nere vid hamnen där restaurangerna och affärerna slåss om platserna. Här ser ni några av matställena nedanför de något gamla och spännande husen.

Affärsgatorna är många och trånga och det finns mycket till försäljning. En speciell lädergata finns det som givetvis lockar många till att köpa en väska med sig hem. Som ni vet så är det en av damernas speciella böjelser och den andra är skor.


På skogsutflykt

         

Efter lördagens besök på marknaden så var det under söndagen dags för en långpromenad i stora skogen. Självklart var svärdet och skölden från sommarens riddarspel i Mariefred med. Det kom väl till användning när Albin hittade ett träd som skulle "nedgöras". Kampen var hård men till slut fick trädet ge sig.
I det fina vädret blev det sedan en härlig fikastund i solen och farmors "skogsgodis" smakade utmärkt.

Arbetssäkerhet!

Frågan är vad arbetsskyddsverket eller vad det nu kan heta skulle ha för kommentar till nedanstående stege?Snygg är den dock.

Ekonomitips!

Har idag fått in ett ekonomitips av en av mina trogna läsare. Det var tänkvärt så här kommer det.

Hmmmmm.....


Om man köpte Ericsson aktier för 100 000 Kronor för cirka 3 år sedan så är de värda kring
4 600 Kronor idag.
Om man istället köpte Telecom, till exempel Song Networks, för 100 000 Kronor så har man idag kvar 791 Kronor.

Om man var klok och för 3 år sedan gick på bolaget och köpte starköl för 100 000 Kronor, drack ur dem, hade trevligt och idag går och pantar tomflaskorna så får man 6 741 Kronor.

Det är därför grabbarna på torget i centrum kallas för A-laget.

Inga grönsaker här inte!Så här skall en mixad köttallrik se ut eller hur?

Lite pommes under och sedan toppat med massor av olika köttbitar. Fick dock beställa in en grönsallad så att hela kostcirkeln fick sitt.

Kan också rapportera att jag blev mätt.

Heter något på bog.........?

Det där med blommor var inte min starka sida i skolan men vackra är de. Eftersom jag vet att ni är många blomsterfantaster, eller var det bi, som läser bloggen så kommer här en vacker växt från Kreta och den heter något på bog.... tror jag.

Någon som kan mer är välkommen att lämna en kommentar.


En marknad!Här finns en marknad eller hur CB?

Tänk att få åka till Kreta och "styra upp" alla skyltar som finns i stor mängd över ön. Här borde myndigheterna gripa in och bestämma hur det skall se ut och sedan genomföra det. Men ser det inte charmigt ut och det är väl bara i Sverige som allt skall styras upp eller?

Marknad med Albin!

Idag har det återigen varit dags för Strängnäs Marknad. Den går av stapeln den andra lördagen i oktober sedan urminnes tider. Mycket folk som vanligt och mycket att handla. För egen del är det två saker på listan och det är cocosbollar och naturgodis, övriga prylar hoppar jag. Som ni ser bara nyttigheter.

Idag hade vi en först tur under fm och på em blev det en tur med Albin och då givetvis till tivolit.

              

Många karuseller blev det och vi får väl ta en bild på cocosbollarna också!


Högst är bäst!Visst måste det vara så att den som bor högst uppe på berget är den som är RIKAST och BÄST!

Men samtidigt så är det ju långt ner till vattnet och allt annat som finns där nere.

Frågan är vilket som är bäst?

Flen var Solbacka!

Det blev ingen Höstdimma idag!

Jo för de fyra som åkt till rätt bana blev det tävling men för mig som av gammal vana åkte till den bana som det brukar vara på blev det till att åka hem igen. Såg lite skumt ut att ingen var på plats då jag anlände men väntade ett tag och 15 min innan start så ringde jag P-O som var tävlingsledare.

De var fyra på plats och väntade på mig men inte på Flens GK utan på Solbacka GK. Det fick bli att åka till hemmabanan och spela 18 hål på två timmar och tjugo minuter och sedan äta deras goda raggmunk och fläsk. Inte så illa det heller men nu åker klubborna ännu längre in i garaget.

Vattenbolaget!I Grekland så har de ett enkelt system att få dricksvatten till sitt nya hus. Det är bara att dra plastslangen till närmaste kopplingspunkt vid vägen. Köpa en muff och sätta på längst ut på röret och sedan är det klart. Frågan är om man kan göra det själv eller om myndigheterna gör det. Enkelt verkar det dock vara.

Veckans fredagscitat!

Var dig själv. Alla andra är upptagna.

Oscar Wilde

En skitsak!Lite spännande är det att gå på toaletten i Grekland och att mötas av denna skylt.
Det är ju bra att återvinna papper men kanske inte på toaletten.

Det beror på de smala rören sägs det och frågan är om det inte också beror på rördragningen för en dag när jag använde diskmedel i köket så hände nedanstående i avloppet framför toalettstolen. Spännande om man suttit där!


Höstdimman!

Nu blir det inte så mycket golf då höstmörkret börjar lägga sig över landet. Dessutom tar konsultandet mer och mer tid och då det är riktigt roligt så får golfrundorna bli färre.

På fredag blir det dock en runda då PGA, P 10 Golf Ass, har årets näst sista aktivitet. Tävlingen heter Höstdimman och blir regelmässigt förskjuten i starten. Antingen p g a dimma eller också är det frost på banan. Återigen är det Flens GK som kommer att besökas av de gamla pansarofficerarna. Klurig bana som ofta ställer till det för spelarna och speciellt för oss som lever efter måttot "fort och fel".

Sista tävlingen för året är sedan Glöggolfen som går i samband med Lille-Jul.


Olivlundens guld!Så här ser det ut på många ställen uppe i bergen på Kreta. Oliver i mängder och det kanske är därför de är så billiga men det verkar vara ett himla jobba att skörda oliverna då det på viss ställen är väldigt brant.

Gott är det dock!

Kretaöl!Så här ser ölburken ut på Kreta och här kommer även en annan variant av "ölförpackning" med lite tilltugg.Smaken kommer dock inte upp i samma klass som ölen på Azorerna.

Lite skräpigt!

Kan konstatera att vi i Sverige har det väldigt rent om man jämför med Grekland. Inte så mycket återvinning där utan det mest varkar hamna direkt i naturen och det ser ju inte så trevligt ut. Men det kommer nog att bli bättre även där efterhand som det skräpas ner eller.............En bild från gångvägen i olivlunden.

Trädet som delar stenen!Livet finns på de mest spännande platser.
Tänk på denna björk som valt att "bosätta" sig mellan de båda delarna av den sprängda stenen.
Eller är det så att det är trädet som delat stenen?

Sol på Kreta!

Det är inte helt fel att åka en tur till Kreta efter augusti- och septembervädret.
Det var vad vi gjorde förra veckan och jag börjar med en bild från vår balkong som låg ca 50 m från havet.Under veckan var det runt 27 grader i luften och behagliga 25 i vattnet

Köp en skrivare?För någon vecka sedan vann jag denna skrivare i en golftävling och trodde att en yngre T ville "köpa" den av sin far.
Det behövdes dock inte så nu står den oupp-packad och samlar damm.

Är det någon som vill köpa den så ser ni fabrikatet på den och ni skall få ett bra pris och det är fri hemkörning inom Strängnäs.

Ni kan se på följande länk vad den kostar.

www.http://kontorsvaruhuset2.rkv.se/butik_norr/Product.aspx?product_id=20080109092640NKCQJDNUII9ZIY6G3F

P 10 IF 100 år

Den 10 augusti 1908 så bildades P 10 IF och det var på den tiden som regementet låg i Malmköping.
Nu är regementet nedlagt men idrottsföreningen finns kvar. Dock bara med en verksamhet och det är orienteringsskytte som i fornstora dagar kallades för fälttävlan, dock utan häst.
I helgen har det varit 100-årsfirande i samband med en olskytte-tävling som arrangerades i trakten av Ärla. Igår kväll var det även middag och kamratmåltid på golfrestaurangen.Skjutmomentet övervakas av ordf Marcus A .

Under kvällen genomfördes även prisutdelning efter första dagens tävling och då fick ordf även hjälp av en gammal Karolin som kom och berättade lite om regementet och dess historia.I bakgrunden Stig R med kamreran i högsta hugg och eftersom han är redaktör för tidningen Mångkamp så kommer det väl även ett reportage där.

    

Fångade även några av de tidigare "idrottsledarna" på P 10. Längst till hö på den vä bilden ser vi Andreas F som sysslar med ultralöpning och nästa år skall springa tävlingen som går från klacken i Italien till Nordkap. Tävlingen pågår i 64 dagar utan någon vilodag och den är upplagd som Paris-Dakar med en organisation som flyttar start och mål och allt omkring varje dag.

Låter väl som en utmaning.

Grattis Hans!Här se vi årets vinnare av matchspelstävlingen U 2. Hela 90 matcher har spelats innan dagens finaldag och i finalen så drog Hans det längsta strået och vann med 6/5 mot Lennart som var i final för andra året i rad. Är det nerverna hos Lennart som sviker?

I kampen om tredje platsen så slog den "unge" Ulf D T T den något äldre Örebro-Janne med 3/2.

Det var sjätte året som tävlingen avgjordes och innan dagen stod det 3-2 till Sam Sneadgruppen. Avståndet kvarstår i och med att det i år återigen blev oavgjort, tredje gången, så nu är det 3,5 mot 2,5 i den även så "viktiga" lagtävlingen.

Vi får väl hoppas på en fortsättning nästa år och nu gäller det att försöka övervintra formen.De i dag 14 närvarande U 2:arna med Ulfarna i mitten och dagens segrare i rött.

Svensk djungel!Nu börjar löven att falla från våra träd och den svenska frodighet lida mot sitt slut för detta år.
Men som vi alla vet så kommer det en ny vår nästa år och hösten har ju sin charm också.

Höstprakt!Behövs inte så många ord till denna bild.

FÅNGA DAGEN!

Veckans fredagscitat!

Lyckan är anspråkslös.
Den har varken med rikedom eller
berömmelse att göra.


Okänd!