Snygga västar!Två olika färger på västarna och ni som kan det hela vet ju att ledaren alltid har den gula och i det här sammanhanget är det en röd för en annan placering.

Frågan är vilka som kommer att bära västarna och vilka som får ta de med sig hem?

Veckans fredagscitat!

Ordna upp ett bekymmer och du håller hundra andra från dig.

Kinesiskt ordspråk

Nya hus!

Tog idag på em en långpromenad i det vackra vädret och nu har det kommit ytterligare ett hus vid Storängskilen.Grunden började de med efter nyår och idag kom huset likt ett pussel. Nog bra byggmodell om det hinner få på taket innan det kommer någon nederbörd.

Återstår ännu många tomter som är lediga och det kommer nog att ta sin tid innan det blir fullt i området.

Rakeldag och Rakelmässa!

Har under några dagar varit på lite Rakeluppdrag.

I förrgår var det Rakeldag med SRS som är den leverantör som säljer rakelmodellen Sepura, den som polisen har. Trevlig tillställning i anslutning till mässan i Älvsjö. Knappt 200 personer och mycket teknik blir det då leverantörerna börjar prata om alla prylar. Nog kul för tekniknördar men jag som är generalist får ibland luta mig tillbaka och koppla av. Dock bra tillfälle att knyta kontakter och få lite nya uppdrag.

Igår sedan årets Rakeldag som MSB i år anordnade på Älvsjömässan. Knappt 700 personer och många olika aktiviteter. Stod över att ha någon monter utan bättre att mingla runt och på det sättet knyta ytterligare nya kontakter. Börjar nu bli känd inom införandeområdet och speciellt efter arbetet i kommunen då Strängnäs ligger först i kommunspåret. Bl a har det spelats in en film om införandet i Strängnäs som visades och nu kommer att finnas på MSB hemsida. Dessutom hade säkerhetschefen i kommunet ett pass och berättade om införande processen.

Nu får jag nog växla till golfbagen ett tag!


Lite återblick!

Innan 2010 var det 82 svenska och 12 utländska. Totalt 94

Under 2010 tillkom nio svenska så nu totalt 103!

Alingsås GK (under tjänsteresa)
Degerberga- Widtsköfle GK (sommarsemester)
Friiberghs GK (förlust i BELUT)
Gustavsviks GK (mellansvenska scratchserien och sänkning, bäste Strängnässpelare)
Kils GK (mellanskvenska scratchserien)
Vesterby (RM Druider)
Saxnäs GK (Ölandsresa med CB)
Surahammars GK (greenfeecheckar från Assistancekåren)
Vreta Kloster GK (mellansvenska scratchserien)

Spännande banor där Vesterby var bäst tätt följd av Degerberga-Widtsköfle.

I kön kom Friiberghs slagen bara av Kils GK som tyvärr kom sist. De hade dock väldigt god mat i restaurangen!

Lätt att komma ihåg antalet inför året då det bara är att tänka på en gammal strv som konstruerades i Sverige.Utsikt från tee på det 18:e hålet på Vesterby och med klubbhuset i fonden. Några fick hicka och "sköt" bollen direkt i vattnet.

Tillåtet med avståndsmätare!

Nu kommer frågorn om spelet i UTE International 2011.

Får vi använda avståndsmätare är den första?

Givetvis är det tillåtet och det snabbar ju på spelet så slipper de stega de som är osäkra. Vi andra som ser det direkt slipper ju dessutom vänta på att få slå våra slag.

Frågan är om det kommer flera frågor innan avfärd!

Riksmästerskap för Druider!

Den 13 augusti.

Ja just det på Stäketdagen.

Då går årets riksmästerskap i golf för Druider av stapeln just här i Strängnäs och på Strängnäs GK.

Vet inte för vilken gång i ordningen men det skall bli trevligt att få hit lite gäster och på fredagskvällen kommer vi dessutom att ha lite inspel och förfest på något lämpligt ställe.

Tävlingen är även öppen för medföljande och senaste gången var det runt 60 deltagare.


Snygga radhus!Det här snygga radhuset har kommit upp ute vid Fårhushagen under veckan. Det är två av fyra som nu står på plats och på tisdag kommer de andra två.

Ser mycket trevligt ut och frågan är vem som är den duktiga arkitekten som kunnat få till det så bra?

Bara att gratulera de som köpt en del och du som blir sugen, det fögra på bilden är fortfarande inte sålt.


Babblande kommentator!

Kul att Sverige vann dagens match i handbolls-VM. Hoppet finns fortfarande och i morgon är det ny match.

Alltid kul att titta på handboll men vilken bedrövlig kommentator i Claes Hellgren. Han var bra som målvakt och han är nog bra som tränare då han verkar kunna allt om handboll. Men måste han förklara ALLT som händer och rabbla sina kombinationer och spelprinciper. Vore mycket bättre att han pratade lite mindre och lät oss tittare själva kunna njuta av matchen.

Tror att jag i morgon slår av ljudet på tv-apparaten och slår på radiosporten för de är BÄST.

Gott med choklad!

Idag har det åter varit storfrämmande på Kantarellstigen. Efter lunchen så blev det två timmar i skogen med Albin. Bland annat så passerade vi ett stort "träsk" som var snötäckt och med massor med is som inte höll och det var ett riktigt äventyr. Tänk så roligt det kan vara i skogen.Efter skogsävenyret så passar det utmärkt med farfars hemmagjorda choklad!

Örebro-Janne tränar också!

Visa bildspel


Tuff start!

Søndag
30.01.2011

Kraftig regn 13° Flau vind, 1 m/s fra vest

Kraftig regn. Flau vind, 1 m/s fra vest. 12 mm nedbør i døgnet.

Mandag
31.01.2011

Regn Frisk bris, 9 m/s fra nord

Regn. Frisk bris, 9 m/s fra nord. 10 mm nedbør i døgnet.Ser ut att bli en tuff start på UTE Internationa 2011 för så här ser det ut på yr.no för de första två speldagarna.

Men de kan ju ha fel!

Insändarhistoria

SLUTA ALDRIG DRICKA VIN!

Jag gick nerför gatan när jag tilltalades av en mycket smutsig hemlös kvinna som bad mig om lite pengar till mat.


Jag fick  fram min plånbok och tog fram en hundralapp och frågade: Om jag ger dig dessa pengar kommer du då köpa vin för dem istället för mat?


Nej, jag var tvungen att sluta att dricka alkohol för flera år sedan svarade den hemlösa kvinnan mig.


Kommer du att shoppa istället för att köpa mat frågade jag då.


Nej, jag slösar ingen tid på att shoppa svarade hon. Jag lägger all min tid på att försöka överleva!


Kommer du att lägga pengarna på en skönhetssalong istället för på mat frågade jag.


Är du TOKIG!!! svarade den hemlösa kvinnan. Jag har inte fixat håret på 20 år!!


Okay, svarade jag. Jag kommer inte att ge dig dessa pengar. Istället så ska du följa med mig och min man på middag ikväll.


Den hemlösa kvinnan var chockad. Tror du inte att din man blir vansinnig om du gör det? Jag vet att jag är smutsig och jag stinker förmodligen rätt mycket.


Jag  svarade; det är okay. Det är viktigt för honom att se vad som händer med en kvinna som har slutat shoppa, slutat fixa håret och slutat med vin!!!Veckans fredagscitat!

Ingen är så blygsam att han inte gärna hör beröm.

Anonym

Träning inför UTE International!Dessa fyra herrar fångades igår på bild i Västberga. Där finns Budget golfhall och det blev en timme på mattan för spelarna.

Bengt-Erik i blått finns inte med i startfältet men frågade efter en kvart om det fanns något återbud då slagen satt.Vinnaren av 2010 års U 2 ligger bra till inför spelet i Turkiet men frågan är om han har rätt hcp och han verkade krokna på slutet.Vänsterspelare är alltid farliga och det är oavsett om det gäller säkerheten eller spelresultatet.Mannen som varit i ledarboll den sista dagen de tre senaste åren. Kommer han att slå till i år och frågan är hur bollen går efter att den träffat nätet 30 meter framför utslagsplattan?

Frågan är vem som "sänt" bilderna?

Vem spelar här?

Då är det snart dags att börja ta fram kalendern för årets golfande!

Igår ringde Purjo och rapporterade att nu hade spelschemat kommit för mellansvenska scratchserien i H 55.

Vi gjorde ju debut förra året genom att deltaga och i år är frågan vad ambitionen blir? Det får väl lagledningen bestämma. Spelschemat är dock klart och det är enligt följande

19 maj - Askersund
9 juni - Lindesberg
11 augusti - Eskilstuna
19 september - Söderköping

Vi spelar i div två och det är tio lag i gruppen.Urban slår premiärslaget för laget i serien 2010. Det var på Vreta Kloster och i år så kommer han inte med då han lämnat klubben för någon Stockholmsklubb.

Stolta föräldrar!

De stolta föräldrarna ville också vara med på bild så här kommer de.Tack för ett trevligt kalas och den goda tårta nummer två!

TvåårskalasetElla på lördagens tvåårskalas och mammas kakor smakade jättebra.


Trollande morfar!Så här går det till när morfar trollar för Albin och han ser ut att vara riktigt läraktig.

Frågan är om det blir trollkonstnär av Albin om några år?

SnöröjningTröttnade idag på all blöt snö och vips så var det en traktor och en lastbil som tog bort allt utanför garaget.
Tänk sån tur man kan ha ibland.


Far Karl-Anton 100 år!På måndag den 17 januari skulle far min, Karl-Anton, fyllt 100 år.

För 20 år sedan när han fyllde 80 var vi och åt födelsedagsmiddag på Ulfhälls Herrgård så vi tog igår kväll en 100-årsmiddag på samma ställe. Fick bli igår då måndagar kanske inte är kvällen då man äter och dricker så gott som vi gjorde igår kväll.

Givetvis utnyttjade vi de fina lokalerna i den fina officersmässen och vi kan verkligen rekommendera Ulfhälls Herrgård.Ella två år!

GRATTIS ELLA PÅ TVÅÅRSDAGEN!Vi kommer snart på tårtkalaset  hälsar farmor och farfar!

Årets pris UTE InternationalDå var årets förstapris, den obligatoriska tavlan, införskaffad och frågan är vem som kommer att få pryda sin vägg med den.

Mycket tuff variant i år och den pryder nog många väggar!

Dagens boktipsTre bra böcker som jag läst senaste månaden.

Började med Kokain som Lasse Wierup är medförfattare till. En bra bok som beskriver kokain från producent till konsument under de senaste århundradena.

I den fanns tips om El Choco som beskriver en svensk kille som hamnade i fängelse i Sydamerika och beskrivningen av tiden där går nog inte att jämföra med ett svenskt fängelse. Läsvärd så det förslår.

Den senaste blev Svensk maffia fortsättningen där givetvis Lasse Wierup och Matti Larsson fortsätter beskrivningen efter den första Svensk maffia som utkom för tre år sedan. Mycket läsvärd och inget för de som har svårt för en hård värld.

Veckans fredagscitat

Vår herre har skapat nötterna,
men han har inte knäckt dem.


Goethe

Säker vinst idag!

Om drygt en halvtimme börjar VM i handboll och idag blir det en lätt seger för Sverige!

Om det nu finns några lätta segrar.

Skidpremiär!

Efter 49 graders skillnad vid hemkomst från Gran Canaria och en julafton med barnbarnen så blev det två hostiga veckor i "sjukrummet". Nu är jag tillbaka på den vanliga platsen och idag blev det premiär i spåret.

Vilken njutning och det känns i benen men i morgon blir det en ny tur.


Boktips - Tour de France är ett jobbDet här är en bok för "lata" golfare att läsa. Marcus Ljungqvist var proffs i drygt tio år och cyklade 3500 mil per år. Det är lite tuffare än att loda runt på en golfbana och slå på lite bollar.

Kommer själv ihåg cykeltiden och den hänger kvar i garaget och kanske i år!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Biljetterna har kommit

Nu har biljetterna och starttiderna för UTE Int 2011 kommit.

Trevlig läsning och hela fyra nya golfbanor som skall "besegras".

20 taggade spelare och frågan är vem som kommer att få hålla segertalet den 4 feb kl 17.00?

Vem tror du?

Jag har mitt tips men det tänker jag inte berätta här på bloggen.

Teknisk support!

av "världsklass"!

Har investerat i en sådan där ny svart låda med massor med grejer i. Dessutom en "stor" skärm och en ny "sekreterare".

Den gamla var sju år och har nog sett sina bästa dagar.

Förstod att det inte bara var att sätt i sladden och köra igång så hjälp från start har P-O varit och igår och idag har vi jobbat från 10 till 16 för att få igång det hela. Nu var det väl inte jobb hela tiden utan också mycket annat. Bl a en god lunch i militär miljö på Ulfhälls Herrgård.

TACK P-O FÖR ALL HJÄLP! Det är kul att se dig hantera det tekniska och få allt att fungera.

Dödshjälp!

Liten historia från en läsare!

Igår kväll diskuterade jag och min fru det ena och det andra… Efter en stund kom vi på ämne gällande Eutanasi (dödshjälp).
 
Jag sade till min fru att om det någon gång skulle hända mig något, så tillåt inte att jag liggandes får föda från en flaska, utan att hon bara ska stänga av alla apparater som håller mig vid liv……

Då reste sig min fru, stängde av TV, kopplade ur dator och hällde ut min öl i vasken.
 
Kvinnor är snabba att ta livsviktiga beslut.

Strängnäs spårfixare!Strängnäs "bästa" spårfixare är bror Peter som ser till att det är fina spår i Stadsskogen, på golfbanan och vid Fredrikshall i Mariefred. Igår fick han hjälp av Albin som hjälpte till så att det inte kom några grenar vägen under spårabetet.

Efter några timmar var det dags för kaffe, choklad och bulle i tvättstugan innan det var dags för nästa spår.


Vacker vinternatur!Så här fint var det i Strängnässkogen igår em. Tyvärr kom den första tödagen sedan mitten av november idag så att den fina snön på träden försvann. Nu åter minus men i morgon blir det plus igen. Tänk på att ta det lugnt när du är UTE och går och tänk på att sanda för tidningsbud och postköraren.


Packline säljes!Nu har operation garagerensning börjat och först ut blir en Packline som är 90 cm bred och lackad i f d bils färg. Nyss utlagd på Blocket och är du intresserad så är det bara att du hör av dig.

Kvällshälsningar!

UTE

Ella och farmor i pulkabacken!

Nu är det perfekt med UTE-lekar och igår såg det ut så här i pulkabacken.

Frågan är vem som hade roligast, Ella eller farmor?


Plåtslagaren på taket!

Igår, fredag, så var det dags för plåtslagaren att göra det sista på det nya garagetaket. Nu är det stora taket klart och det blev mycket bra och dessutom snyggt. Återstår att lägga plåt och fixa till det lilla taket på UTE-förrådet som blev en bonus m a a av ett "snedsprång". Eftersom plåten är beställningsvara så tar det några veckor men det gör inget då pappen är på plats.Det gäller nu att ni tittar upp när ni passerar huset så att ni själva kan tycka till.

Vem skall ta första biten?Grattis Jonas!


Veckans fredagscitat!

Om du önskar att dina drömmar skall gå i uppfyllelse,
får du inte sova för länge.


Plåt igår - snö idag!

Oj vilket snöande under dagen!

Blåst och snö och jag vet inte hur många cm det har kommit men det är rejält mycket. Alla på gatan var ute och skottade och gatan är snart bara en bil bred så frågan är hur det kommer att sluta. Det enda som man vet är att i morgon så kommer det att vara en rejäl snövall som täcker infaten och då är det bara att ta fram spaden igen.

Det är det här som är tjusningen med att ha hus!

Plåt idag!

Idag klockan 08.00 kom Linkan och Micke och väckte oss med sina snöskyfflar.

Sedan blev det att vara hantlangare under dagen fram till kl 15.00 då all plåt var på plats. Tio stycken plåtar som var måttbeställda och passade perfekt på taket. Vi fick upp nio stycken fram till lunch kl 13.00 och när de sedan kom åter så hade temperaturen och snö gjort att det blev lite halt på taket.

Den tionde kom dock på plats så nu ser det ännu bättre ut på taket. På fredag kommer sedan plåtslagaren och gör det sista på garagetaket.

Plåten till det "lilla UTE-förrådet" är också beställt och när det kommer så blir allt klart.

Öppen spis!

Har nu även satt in en öppen spis i vardagsrummetmen för att slippa vedhanteringen så blev det en mycket enklare variant.

Utomhusarrangemanget!Lite arrangemang även utomhus och frågan är varifrån trollet kommer?

Nyårsmiddagen!

Då får det väl bli lite bilder av maten också och hjortytterfilén såg jag själv gående på Älebys ägor. Gården ligger på Sveriges största insjöö som är Selaön - lite onödigt vetande också!

     

Nyårsaftonens dukning!Dukningen är ju halva middagen och så här såg det ut på nyårsaftonen och jag kan villigt erkänna att det inte är jag som står för arrangemanget.


150, 102, 70, 73

Så ser det ut vad det gäller antalet golfrundor sedan "pensioneringen" 2007!Ser ut som om trenden har vänt vad det gäller antalet rundor och fråga mig inte varför dessa två herrar har kommit med på inlägget?