Klubborna beredda

Ett av dagens två UTE möten blev inställt p g a att en av tre deltagare blivit sjuk. Tänk om jag har smittat henne?

Nu var det så bra att det var em möte så då blev det lite tid över för fritt arbete. Första åtgärden blev att skotta snö! Jo så blev det då vår del av gatan ligger i norrläge så det blev till att hacka bort snövallen och sprida den på gatan för att sedan sopa gatan fin. Som i alla villaområden så är det "lite tävling" om det ena och det andra och den här grenen vann jag med god marginal. Någon timme senare var grannen på andra sidan ute och sopade sin del, dock ingen snö, så han blev god två i detta moment.

Efter lite ytterligare snöskottning på tomten och dess norrlägen så kom jag på - GOLFKLUBBORNA!

In i garaget och tog fram

Bagen som var med till Lisboa och som stått orörd sedan vecka fem!
Den ny fina bärbagen som köptes i julas med alla andra klubbor i!
Finbagen som köptes förra året och nu var tom!

Stor omflyttning av klubbor och inte att förglömma alla tillbehör sattes igång så nu står det klart enligt följande

Bärbagen laddad med ett antal -02
Finbagen klar för spel med alla -08 i topptrim
Bag -02 med övriga klubbor

Planen är nu följande, börjar några rundor med bärbagen och låter finklubborna vänta till det är varmt och skönt ute.

Som ni förstår så är det inte bara att slå på bollen utan det är massor av prylar som skall hålla i trim också.

Javisst! Glömde skorna, får bli nästa etapp innan första tee up!

GUIF kvitterade!

Härligt att läsa att GUIF tog en klar seger nere i Lund igår. Vinst med klara 30-25. Dock var det en knackig start med ett 8-4 underläge efter 10 min men då tog GUIF en timeout som vände matchen.

Läste även att Niklas Gudmundsson som gjorde 13 mål i onsdags nu bara mäktade med tre mål. Läste på ekuriren att han hade punktmarkerat och det kanske var en bra lösning.

Kul att även Martin Nilsson fick chansen då jag tycker att det är en mycket bra försvarare. Han har inte varit på banan under de tre senaste matcherna som jag beskådat i Sporthallen.

Ny match på tisdag och Andrea och jag har fått VIP-inbjudan till matchen med mat innan och särskild loge så det känns kul att det nu står 1-1 i matcher.

Dessutom sänds matchen i TV så det är bara för er att bänka er där kl 19.00 på tisdag!

En brunbränd bror!

Igår kom han hem några dagar för tidigt i och med att efterträdaren skidade ut till honom då han längtade ut till ensamheten. Det var en månada sedan som jag körde Peter till stationen och nu har han arbetet som stugvärd vid Sitasjaurestugorna och träffat ett antal skidturister och scoteråkare.

När jag pratade med honom igår på telefon så nämnde han att det bl a passerat fem personer vid olika tillfällen som höll på att avverka en "grej" som finns i Norge. Att ta sig från södra punkten, Lindenäs, upp till den nordligaste, Nordcap. Det är en sträcka på 250 mil så det är ju en "häftig övning".

Frågan är hur länge de håller på och och vilka färdsätt de använder sig av förutom skidor, det är väl inte tåg och buss?

Skall länken försvinna!

Har  nu lagt en länk till Harrrys Golf som är det företag som sökte en golfspelare som skall spela ett antal golfbanor och skriva om detta på hemsidan.

Skrev i ansökan att jag hade en blogg och angav givetvis sökvägen och frågan är om länken finns kvar till sommaren?

Bragdguldet klart?

Vilken spännande avslutniing det blev borta i Sibirien av damernas skidskyttevärldscup. Tillsammans in vid sista skjuttillfället och på de tre tidigare hade de skjutit fullt båda två. Nu var det tre tyskor, en vitryska och Helena. Då missade Katti Wilhelm två skott så att även Semerenkov från Ukraina smet in på den femte platsen.

Det var precis vad som behövdes för att vinna cupen totalt då Hauswald var snabbast för dagen och gick mot en klar seger. Tvåa för Helena och då fick Katti vara bäst sexa. Då skulle de sluta på samma poänsumma och Helena skulle vinna eftersom hon hade en seger mer än Katti.

Ställningen häll in i mål och därmed blev det en världscupseger för Helena som innan säsongen hade målet att vara bland dom åtta främsta.

Frågan är om det räcker för ett bragsguld då vi bara skriver den 29 mars men vi får väl också årets första Majorvinnare i golf och det slår nog skidsyttet?
 
Den miss som Katti gjorde kanske kan jämföras med att missa en dmputt för att vinna en tävling så det känns nog tungt för tyska.

Trea i tävlingen blev också en tyska, Andrea Henkel, och frågan är om tanken fanns hos henne och hos ledningen om hon skulle ha slutat åka och släppt om Katti?

Vad hade vi tyckt om det och finns det någon regel för detta. Hände väl inom Formul I för något år sedan och det blev ju mycket skriveri om detta!

Tur att det inte händ så att det blev en värdig avslutning!

Trött fotbollsmatch!

Igår så kunde jag konstatera att jag även har TV 6 i burken. Då förstår ni hur mycket jag tittar på TV.

Det var i samband med Sveriges match i Porto mot Portugal. Såg första halvleken och något så sömningt som fotboll får man leta efter. Slog av och gick till sängs och det var tur det för jag såg på texttv imorse att det hade slutat 0-0.

Då fotboll kan vara intressant är i samband med EM- och VM-slutspelet men i övrigt är det inte mycket att hänga i julgran!

14 - 3 till gamla tiders klockor

I morse var det ju åter dags och jag skall inte tjata om "ställa fram sommarmöblerna" utan nu kan jag bara konstatera att de gamla skruvklockorna leder med 14-3 mot de som ställs om av någon annan, fråga mig inte vem.

De som automatiskt hoppar om är den på mobilen, den på datorn och även den nya i taket i sovrummet!

Nu återstår bara en och det är den i bilen som skall ställas om och sedan är det åter dags om ett halvår!

Jag sökte jobbet!

Blev i morse uppringd av två personer inom en timme som tyckte att jag skulle söka ett jobb.
De hade båda läst Svensk Golf som några fick igår och som för egen del låg i lådan idag.
Frågan är om de tycker att jag har för lite att göra eller är det något annat skäl?

Tack för din ansökan!.

Här ser ni beviset för att jag sökt jobbet och ni hittar annonsen på sid 142 i tidningen och ni kan även gå in på
www.harrysgolf.se och söka ni också.

Nog många som sökt men söker man inte så kan man ju inte komma på fråga.

Bara att hålla tummarna!


Veckans fredagscitat!

"Blott de tama fåglarna har en längtan.
De vilda flyger."

Elmer Diktonius

Söt fräckis!

Olle 4 år är ute o går med pappa o de passerar en bordell, Olle blir nyfiken och frågar pappa: Vad är det där? Pappan som inte vet hur man förklarar bordell för en 4-åring säger: Man får valuta för pengarna där.


Till helgen som kommer får Olle sin veckopeng och smart som han är, cyklar han ner till bordellen, går in och lägger pengarna på disken och säger: Jag vill ha valuta för pengarna! Hororna som inte vet vad de ska göra med en 4-åring ger honom 3 smörgåsar, 1 med ost, 1 med korv och 1 med skinka.

När Olle kommer hem, undrar pappa var han varit. Jo, jag var där man får valuta för pengarna.

VAAA? Skriker pappan.

Ja, säger Olle och vrider sig lite, men jag orkade bara 2, så den tredje slickade jag bara lite på skinkan.


"Näradödenupplevelse"

Tänk hur vi män reagerar på en förkylning!

Det är ju en "näradödenupplevelse" som kvinnor har lite eller mycket ringa förståelse för. Varför är det på detta vis? Är just nu riktigt förkyld och tror mig veta smittkällan men det håller jag för mig själv. Tycker väldigt mycket synd om mig själv och jag hoppas att alla andra gör det också.

Nu skall jag ta en huvudvärkstablett och sätta mig och fortsätta tycka synd om mig!

GUIF - LUGI

I kväll är det dags för den första kvartsfinalen i handbollsslutspelet och det är hemmamatch i Eskilstuna för GUIF:s kämpar. Har en biljett och det gäller nog att vara på plats tidigt för att få en bra plats för det blir nog fullt hus. Det vill säga 2 600 åskådare i den gamla hallen. Ni kan tro att det är tryck och VARMT då.

Har redan en plats till tisdagens tredje match men då är det sittplats och en logeplats också. Frågan är vem som sponsrat?

Ni som inte får plats kan gå ut på
www.ekuriren.se och följa matchen.

Bara att önska grabbarna LYCKA TILL!

Greklands nationaldag

Idag är det Greklands nationaldag och ni ställer er väl frågan hur jag har hittat detta.

Jo efter en "affärsresa" till storstaden så blev det en god lasagne till lunch hos Dimitri och då fick jag en genomgång på vad som händer i Grekland just denna dag.

Tack för lunchen och informationen och här kommer historien

Den grekiska bronsåldern uppstod kring Egeiska havet omkring 3600 f.Kr., främst på det minoiska Kreta och det mykenska Peloponnesos, och sträckte sig fram till omkring 1000 f.Kr. följd av de så kallade mörka århundradena.

Omkring 2000 f.Kr. anlände de första grekiska stammarna norrifrån in på den grekiska halvön. De främsta av dessa stammar var akajerna som följdes bland annat av joner och eoler.De byggde väldiga klippborgar som Mykene, Tiryns och Argos. Deras främsta kungar regerade i Mykene och hela deras kultur brukar kallas den mykenska.

Grekerna uppfann sitt alfabet omkring 800-talet f.Kr. Den nya kultur som uppstod omkring 800 f.Kr. bestod av flera stadsstater som grundade kolonier runt om i Medelhavet, stod emot flera persiska invasionsförsök och lade grunden till den hellenska civilisationen som Alexander den store spred över stora delar av den då kända världen.


Greklands militära styrka avtog så småningom och den romerska erövringen av Grekland inleddes 168 f.Kr. De östra delarna av imperiet kom framgent att domineras av den grekiska kulturen. När det romerska imperiet till slut delades i två delar hamnade Grekland åter i centrum: Med Konstantinopel som huvudstad spred Östrom, sedermera det bysantinska riket, den grekiska kulturen vidare ända till dess att Konstantinopel slutligen föll för det osmanska riket 1453.


Grekland förblev en del av det osmanska riket ända till 1820-talet då greker gjorde uppror och utropade sin självständighet. 1832 blev Grekland en monarki, med prinsen av Bayern, Otto I, som förste regent, i enlighet med fördraget i London samma år. 1912-13 Deltog Grekland i de båda Balkankrigen.

Efter första världskriget där Grekland blev indraget på de allierades sida så utbröt krig 1920-22 mot forna Osmanska riket, under Kemal Atatürk, då Grekland besegrades. 1936 tillträdde Ioannis Metaxas som diktator. Mussolini anföll Grekland 1940 via Albanien, men slogs tillbaka. 1941 invaderades Grekland av Tyskland, Bulgarien och Italien, och var ockuperat under återstoden av andra världskriget. Det moderna Grekland fick sin nuvarande utsträckning 1947.


Under andra världskriget utbröt ett inbördeskrig i Grekland som varade till 1949, mellan kommunister och konservativa.

Därefter var Greklands utrikespolitik dominerat av Cypernfrågan. Inrikes skedde ett rekorderligt stort antal regeringsskiften, tills Alexandros Papagos 1952 samlade landet. Han efterträddes vid sin död 1955 av Konstantinos Karamanlis.

1967 kunde militären ledd av Georgios Papadopoulos, understödd av USA, genomföra en statskupp, vilket ledde till att militärjuntan ledde landet. 1973 avskaffade Papadopoulos junta monarkin och 1974, efter att ha iscensatt en statskuppCypern under Cypernkrisen 1974, bröt militärjuntan samman. Följande år utropades en republik och Grekland blev en demokrati. Grekland gick med i EU 1981 och EMU 2001.


Strängnäs GK vårmöte

Igår var det vårmöte i Strängnäs GK och det var "god" uppslutning eller.
Av 1070 medlemmar så var det 63 på röstlängden. Det innebär 5,8 % av medlemmarna.

Några fakta från mötet

1070 medlemmar
500 spelrätter finns hos klubben till försäljning
pris 10 000:-
spelrätter finns på Blocket för 7 000:-
Handelsbanken ny bank
samarbete med Gripsholms GK och Sigtunabygdens GK
Johan Karlsson anställd som mek på klubben
Anders Baur är utsedd till klubbkapten för att som han sa
1. akivera pensionärerna
2. driva H 55 spelet på torsdagar
3. vara klubbens "trivselgubbe"
pay and play skall införas på niohålsslingan och i budgeten räknar de med två trebollar per dag som pay and play
förra året minus 400 000 och budgeten för 2009 slutar på plus 300 000.

Tror att det var allt och det som diskuterades livligast var pay and play. Det är ett måste för att försöka få in ytterligare medel annars så är det avgiftshöjningar igen.

Skall nog lämna en motion till nästa möte:

Medlemsavgiften betalas i efterskott - d v s genomför verksamheten och därefter konstatera hur det har gått och det som fattas delas på medlemmarna. Så gör de på vissa klubbar söderöver och där fungera det.

Synpunkter mottages tacksamt!

Helgen höjdpunkt

Helgen som var så stod det "barnpassning" på agendan. Tog tåget till E-tuna och på perrongen stod en förväntansfull Albin och väntade. Tog vändande tåg åter till S-näs och sedan blev det en lugn fredagskväll med riddarkorv på menyn.

           

Tidig lördag morgon bar det sedan av till stationen för vidare färd mot storstaden. Innan vi satte oss på tåget så blev det till att titta på dressinen som står som ett konstverk i rondellen och även till att häsa på "betongsuggorna". Vi fick varsin stol men det var nästan fullt på tåget.Vi var ju lite hungriga så det blev en hamburgare med juice och äppelklyftor och till det en robot som följde med hem.

   

Det behövdes ju också för sedan blev det en liten promenad till slottet och det var många turister i stan så det var fullt med folk. Tittade på postavlösningen och det var alltså ingen vaktavlösning för nu finns det inte så många regementen som kan gå högvakt längre. Men det vet nog inte turister något om så det gör ju inget. En fin postavlösning var det och det var första gången jag själv såg denna ceremoni.Sedan till dagens mål - Livrustkammaren som ligger i slottet och det kan jag verkligen rekommendera.Började med en guidad tur för barn där guiden på ett proffsigt sätt visade upp delar av alla föremål som finns i källarvalven. Barnen lyssnade och svarade även på de frågor som ställdes.

       

Efter den guidade turen så blev det egen rundvandring och det var mycket att se och vi hittade också en groda som vi försökter förvandla till en prinsessa eller var det prins?

       

Det fanns också två rum för alla barn där det bl a fanns utklädningslådor så att alla kunde vara riddare eller prinsessor. Här ser ni riddare Albin i egen hög person.På vägen hem kunde vi sedan studera vaktposterna lite närmare och här ser vi posten från Helikopterflottiljen som står på post i Slottsbacken.Pannkakorna smakade sedan gott och de gick åt i ett nafs på Pizza Hut och som minne från resan kom det ytterligare en riddare till samlingarna.Ni kan tro att vi somnade gott alla tre när vi framåt kvällningen kom åter till Strängnäs!

Vetenskaplig ölundersökning eller ....................

Fick en undersökning översänd från en kamrat som jag dock inte skall avslöja men här kommer den och frågan är om den är tillförlitlig?

Äntligen en vettig undersökning!

FÖR NÅGRA VECKOR SEDAN FÖRESLOG KANADENSISKA FORSKARE ATT MÄN BORDE SE ÖVER SIN ÖLKONSUMTION, MED TANKE PÅ RESULTATET PÅ EN NYLIGEN GJORD UNDERSÖKNING, SOM VISAR ATT ÖL INNEHÅLLER KVINNLIGA KÖNSHORMONER!

SLUTSATSEN FORSKARNA HAR DRAGIT AV DETTA ÄR ATT MÄN SOM DRICKER MYCKET ÖL 'FÖRVANDLAS' TILL KVINNOR.

FÖR ATT SE OM DETTA STÄMDE GJORDE FORSKARNA FÖLJANDE TEST, 100 MÄN FICK DRICKA VARDERA 6 ST 50 CL ÖLGLAS. DET VISADE SIG MYCKET RIKTIGT ATT 100% AV MÄNNEN:

a.. GICK UPP I VIKT

b.. PRATADE ÖVERDRIVET MYCKET OCH UTAN VETTIGT INNEHÅLL

c.. BLEV ÖVERDRIVET EMOTIONELLA

d.. KUNDE INTE KÖRA BIL

e.. KLARADE INTE ATT TÄNKA RATIONELLT

f.. SKULLE ARGUMENTERA ÖVER MINSTA LILLA SAK

g.. VÄGRADE BE OM URSÄKT NÄR DOM HADE FEL

MAN PLANERAR INGA FLER UNDERSÖKNINGAR


Livet går vidare.......

Inte så tungt som det låter men ni har väl notarat att det idag är vårdagjämningen.

Vårdagjämningen infaller den 20 eller 21 mars och då är dagen lika lång på hela jorden.
Tänk er det!

Därefter blir dagen längre här uppe i norr och den blir kortare någon annan stans. Så nu är det dags för oss på det norra halvklotet att ha närmast till solen i och med att det norra halvklotet nu lutar mot solen, om jorden kan luta!

Varje dag blir nu sju minuter längre och längst upp i norr är det till och med 10 minuter.

Tre månader till midsommer och FÅNGA DAGEN!

Veckan fredagscitat

Den får aldrig några vänner som är rädd för att skaffa sig ovänner.

William Hazlitt

Slottssprinten

                                    

Idag har det varit utflykt till Stockholm och Slottssprinten som avgjordes för sjätte gången. Mycket imponerande arrangemang som går runt slottet med 4000 kubikmeter snö som har kört dit under gårdagen.

Vännen Magnus var reseledare och i Stockholm anslöt Sten-Åke och Stig. Båda före detta officerare så det var en "samlad trupp" som sedan framryckte i staden. Först ett besök i kyrka för att få lite kultur. Därefter till utspisning i en mycket fin källarlokal i Gamla stan. Ytterligare lite kultur i en ny kyrka där det nog skall genomföras ett stort bröllop nästa år.

Därefter skidtävling i ett rasande tempo där heaten avlöste varandra i ett högt tempo. Vi stod i Slottsbacken och hade spåret framför oss och en jätteskärm bakom oss så vi hade full koll på verksamheten.

I damtävlingen blev det svenskt på tredje plats och i herrtävlingen blev det trippel norskt.

Som ni ser ovan så var kungen på plats och på bilden ser ni generalsekreteraren för tävlingen, Strängnäsbon Rutger S, framrycka och "leda" kungen rätt bland alla människor.

En trevlig dag i ett mycket fint väder och med en bra reseledare i broder Magnus.

Tack för denna gång och jag ser fram mot ytterligare "utflykter".

God "par trea"!
I söndags kom Lars A smygande med en "par trea" som tack för resan till Lisboa vecka fem. Inte helt fel och jag kan säga att det var en lättspelad par trea och frågan är om det finns fyror, femmor och kanske även par sexor.

Kul present och TACK Lars!

PGA på gång!

Svenska akademin har ju en ständig sekreterare och det har även PGA. Det vill säga P 10 Golf Ass och i natt kom kallelsen till vårens begivenheter och den första tävlingen är Hackers den 24 april och dit är det ju inte så långt.
Hoppas på många spelare och det är bara att boka dagen i kalendern.

Ella i tidningen!

Idag var det ett jättefint kort av Ella som är två månader och två dagar i lokaltidningen.
Ni får gå ut 
www.ekuriren.se och titta på det fina kort där även Albin finns med.

Grattis till den nya familjemedlemmen!


Vad är en "klubbkapten"?

Läste nedanstående på Strängnäs GK:s hemsida när jag igår var ute för första gången i år. Frågan är vad han verkligen skall göra och hur han skall göra det. Det låter nästan som en klubbdirektör som är överordnad övrig personal till och med intendenten eller?

Det är bara att önska Anders lycka till och att klubben drivs lika proffsigt som tidigare och med samma goda resultat.

Klubbkapten är en ny förtroendepost med uppgift att hålla kontakt med anställda, funktionärer, entreprenörer (krögare och golfshop), medlemmar och gästande spelare för att bilda sig en uppfattning om hur klubben fungerar.


Klubbkapten skall ta initiativ till nya insatser och verksamheter som ökar värdet av att vara medlem och betalande gäst. Inom ramen för uppgiften ligger också att uppmärksamma vad som kan förbättras i klubbens löpande verksamhet och att ge förslag om åtgärder.


Styrelsen har utsett Anders Bauer att vara klubbkapten 2009.


Skidor runt slottet!

Fick nyss ett telefonsamtal från Magnus som har koll på det mesta och han hade upptäckt att det är på onsdag som skidtävlingen runt slottet går av stapeln. Ni hittar information här och http://www.skidspelen.se/Content-Web-Page/b965515e-3b66-4fb4-b0ec-fdbd910efa77/stockholm-rps.aspx så det är bara att gå in och läsa.

Kval kl 14.00

Kungen inviger runt 15.00 och kl 17.30 är det färdigt.

Såg på sidan att det även är en viss Rutger som är Generalsekreterar och det är väl inte så dumt för en Överste eller...

Rutger Simonsson
Generalsekreterare
Tel:+46(0)70-2305010
rutger.simonsson@royalpalacesprint.seRunt lunch bär det iväg och vi hoppas att vi får se skidåkarna på detta sätt!

Fredagen den 13:e!

Hoppas att det gick bra i fredags då det återigen var fredagen den 13:e!

Nästa gång är först i november så ni kan ta det lugnt under sommaren och endast tänka på att ha det BRA.

Ha nu först en BRA vecka!

"Sällskapsdjur" eller inte?

Som ni vet så finns det mer och mer "djur" ju längre södut man kommer. Dessa två hittade Kerstin sista kvällen när hon tände ljuset på toalett. Hon är dock snabb och hade givetvis förberett moteld så i ett nafs var odjuren infångade och det skulle ha varit kul att se städerskans min dagen efter. Men de är nog vana och det var nog bara att ta fram ett medel och spruta lite.och detta var sista inslaget från denna resa!

U 2 2009 - sjunde upplagan

Då kan jag bara konstatera att inbjudan till den sjunde upplagan av U 2 har skickats ut. Svaren lät inte vänta på sig och efter 24 h har cirka hälften av de inbjudna, 10 st, svarat på mailen. Svaren har kommit från Strängnäs, Åker, Örebro och även från södra Italien och alla har varit positiva till fortsatt spel. Så ännu finns det inte någon ledig plats till årets upplaga.

Härlig strand


Så här härlig är stranden alldeles utanför Corallejo och det är gångavstånd från staden ut till stranden. Uppe på stranden finns det sedan ett antal stengropar byggda och det gäller att vara där tidigt för att kunna få en och de behövs ofta för det brukar blåsa rätt rejält.

Bärgningsbilar även härDet finns jobb för Bärgar-Lasse även på Fuerteventura för där var det ingen pardon. Stod du fel så var bilen borta efter inte allt för lång tid. Frågan är vart den tog vägen och vad det sedan kostade att få ut den?

Veckans fredagscitat

Gårdagen kan vi inte få tillbaka,
men morgondagen är vår att vinna eller förlora.

Lyndon B. Johnson

Hotellet


Så här hette hotellet och det var väl lämpligt att ta ett kort så att man kommer ihåg till nästa gång för det var mycket bra med god mat och service. Dessutom gott om promenadslingor som var lagom långa och mycket varierande.
Kan rekommenderas.

Här är vi på semester!


och i dubbel tappning också!

Första företagsgolfen

Då har även första inbjudan till företagsgolf för egen del kommit. Ett företag i Halmstad som bjudit in till företagspresentation och golf därefter. Presentationen är på Tylösand och sedan golf på Halmstads Norra.
Skall verkligen bli trevligt att få åka dit och se hela deras produktsortiment eller.........................


Plus tre kilo!


Ni kan förstå att man efter en vecka med "bandet" nu får gå på skonkost för att komma i garderoben igen men det är inga problem. Gäller bara att äta som vanligt och till det lägga den dagliga motionen så är man snart ner på matchvikten igen.

Förlust för GUIF

Tyvärr blev det förlust för GUIF i gårdagens seriefinal mot Sävehof borta. Fortfarande är det en andra plats och vi får väl hoppas att det går bättre i morgon då det är hemmamatch mot LUGI. Fick biljett i födelsedagspresent av en viss Jonas så det blir till att besöka Sporthallen i morgon och heja på handbollskämparna.

Inte så populärt band!Det här bandet gjorde att inkastarna på stadens restauranger tittade lite snett på oss. Det var ingen idé att försöka med oss för vi hade maten dukad på annat håll redan och jag kan anmäla att den var riktigt bra på hotellet.

Albins favoritdjurDet är de här djuren som Albin, knappt fyra år, verkligen gillar och det var synd att han inte var med på resan.
Men det blir flera tillfällen och då kanske han får följa med.

Golfevent

UTE Konsult har nu även börjat med golfevent och förhoppningsvis så har ni sett annonserna som varit inne i tidningen.

Uppdragen börjar nu komma in och det skall bli kul att ta sig an de olika aktiviteterna. Kan berätta att det ena är inte det andra likt men det är ju det som är affärsidé. Kunden styr och jag "fixar".

Är det någon som har någon fundering så är det bara att ni hör av er.


Ny ÖB - Sverker Göranson

Grattis Sverker!

Då har Sverige fått en ny ÖB och det är extra roligt att det är en gammal kamrats som blivit det. Sverker är liksom jag grundutbildad på stridsvagn Centurion. Han på P 6 i Kristianstad och jag på P 10 i Strängnäs.

1985-87 gick vi sedan högrekursen på dåvarande Militärhögskolan och eftersom vi endast var 28 elever så lärde vi känna varandra rätt väl.

Verkligen rätt person på det svåra ÖB-jobbet och det är bara att önska Sverker lycka till i det nya ämbetet!


Golfsimulator i Stallarholmen

Igår var jag "inhyrd" som mötesordförande då en förening skulle genomföra sitt årsmöte, säger inte vilken förening. Platsen för årsmötet var det stora gula huset som ligger mitt i Stallarholmen och jag hade tidigare fått tips av Birgitta att det skulle finnas en golfsimulator i huset. Mycket riktigt. När jag var på väg upp så såg jag skylten och öppnade givetvis dörren. Där inne fanns ägarinnan och även tre "killar" som just var ute på banan och hade kommit till det nionde hålet.

Trevlig anläggning och det skulle nog vara kul att ta en runda där. Någon som är sugen på en match?

Årets badpojke!Här ser ni årets badpojke så här långt eller var det årets bad........

Ni avgör själv men det var riktigt härligt i vattnet!

Spidermantårtan

         

Igår så var det stort "födelsedagskalas" för farfar och självklart skulle det vara tårta och det var inte vilken tårta som helst!

Ni kan tro att den var god och det som var över delade vi upp så att Albin fick med sig en del "med öga" hem till Skogstorp.


Hoppas att han inte fastnar!

Mycket snö, eller...

Så här har Ulf D T T det just nu långt bort i väster och när du läser han inlägg på Resedagboken ser de ut att trivas.

Gillar man skidåkning och speciellt i puder så måste det vara TOPPEN.

Kör försikgt och NJUT!

Nära till Lanzarote!Ett lappkast från Fuertenventura ligger Lanzarote och det går båtar mellan öarna varje dag. På bilden ser ni överfarten i lugnt väder men jag kan berätta för er att det ibland ser mycket värre ut. Kerstin och Andrea åkte dit en gång och då fick de sitta fastspända i stolarna under hela överfarten då det var omöjligt att stå upp i båten.
Kan bara anmäla att det var tur att jag inte var med den gången!

Veckan fredagscitat

Om du väntar tills du är säker på att det är rätt,
kommer du förmodligen inte att göra mycket av något.

Okänd!

Tack för all uppvaktning!

Då börjar dagen lida mot sitt slut och det är snart dags att dra sig tillbaka till sänghalmen.

Innan dess ber jag att få tacka ALLA som uppmärksammat att UTE just idag har fyllt år.
Ingen nämnd och ingen glömd. Känns extra roligt att stöta på en person på staden som bara kommer fram och gratulerar och när jag frågar "hur vet du det" så får man svaret att jag läste en kommentar på din blogg.

Kul och i morgon är det middag med nära och kära och jag undrar vad Albin hittat på och jag kan avslöja att jag hittat på något också som han kommer att gilla men vad det är kommer på bloggen först på lördag.

Titta in då och till dess ha det så BRA!

Finns öl även

på Fuerteventura och så här ser den utoch smakar helt OK!

Var finns alla lyftkranar?

I veckan nummer av Golf Digest påstår man att en tredjedel av världens byggkranar finns i Dubai. I Corralejo finns det åtta stycken som står stilla på en byggarbetsplats om har stått stilla i tre år. Fick efter lite "span" reda på varför. Byggmästaren hade börjat bygga sitt jättehotell på fel sida vägen och nu processade markägaren och byggmästaren. Tur att man inte är bygglovshandläggare och har handlagt det ärendet!

Fina träd, eller hur?

Finns inte så mycket växtlighet på Fuerteve men de här fina träden står på rad i centrala Corralejo och som ni ser är det benjaminfikusar som vi hemma i Sverige har i krukor.Det var tur att man inte somnade på biologilektionerna när man var liten eller är det så att man har en blomsterintresserad hustru?

25 grader i februari!

Behövs inga kommentarer!Härligt så här års!

5 tim och 34 min - för 30 år sedan

Kom just på att även jag har ju åkt Vasaloppet ett antal gånger när jag igår hade bänkat mig framför tvapparaten. Dock inte i sängen för ni har väl läst att ha en tv apparat i sängkammaren hämmar ...........................

1979 var det första gången de körde Öppet spår och då hasade jag ner från Sälen till Mora på 5 timmar och 34 minuter och det tycker jag är helt ok. Åkte ett riktigt Vasalopp -76 eller -77 och sedan har det blivit 10-talet Öppet Spår och även Halvvasan och Stafettvasan men nu lockar annat.

Bror min har dock rekordet inom familjen då han åkt på lite över 5 timmar och det är ju en kanontid.Stugvärd i fjällenSå här såg det ut vid järnvägsstationen för någon timme sedan. Körde bror min Peter dit och han är nu på väg till sin stuga som han skall sköta i en månad. Den ligger i obanand terräng bortom Ritsem långt upp i fjällvärden. Det är inte första gången så det är en erfaren stugvärd på väg mot norr.

Han har tidigare skickat två trälådor, fyra "banankartonger" och skidorna med bussgods så det är bara att hoppas att de finns på plats i Gällivare.

I morgon em genomgång i Gällivare, på tisdag till Ritsem och på onsdag får han skotertransport till sin stuga och vi får väl namnet på den när han är åter.

Bara att önska honom en trevlig marsmånad i fjällen och att det passerar trevliga turister förbi stugan.

Värd som värd och om det sedan är stug- eller golf- spelar väl inte så stor roll!

Ulf D T T i Kanada

Här ser ni trappan ner till den backe som vår vän Ulf D T T skall ta sig ner för. Den heter Delirium Dive och går nog inte av för hackor.

Kör försiktigt får man väl lov att säga.


Trappan ner till Delirium Dive.

ALBIN har namnsdag

Det är inte vem som helst som har namnsdag idag utan det är Albin och under em har det varit fikabesök hos honom i Skogstorp!

GRATTIS ALBIN ÖNSKAR FARFAR!

Ni som inte känner Albin kan gå in på hans blogg
http://albint.blogg.se så hittar ni lite om honom.