Janne tog två segrar!

Hej!

Efter nästan en månads ofrivilligt uppehåll från golfen var det så dags. För att åtminstone få fyra matcher före den 1/8,  så blev det match mot både Willy och B-E i går.

Resultat 3/1 mot B-E och 2/1 mot Willy. Min putter var nog lite vassare, det var nog det som avgjorde + min  nya sving, hela tyngden på vänsterbenet för att inte belasta höger knä.

Nu väntar jag bara på mitt "straff", det blir ingen mer  match före 1/8.

Mvh från Örebro Janne


Veckans fredagscitat!

När man är ute på djup vatten är det bäst att hålla munnen stängd.

Okänd

Så spelar ett proffs!

Då tänkte jag bara visa lite hur ett proffs spelar. Tänker inte på mig själv då utan gårdagens proffs Victor. Vi får väl börja med utslaget på gul sju och ni ser att bollen ligger långt förbi bunkrarna och det var väl drygt 50 meter kvar till green. Inspelet blev dock lite kort så birdieputten på fem meter gick tyvärr inte i.


Blå sju och här slog Victor drivern över det lilla berget som syns långt bort i fjärran från tee. Enkelt inspel nära pinnen som dock rann ner till höger då green lutar rätt mycket. Enkelt par. Ni ser att Kari tittar långt efter bollen.


Inspelet på avslutningshålet och bollen ca 70 cm bortom flaggan. Enkel birdie.
HUR SVÅRT KAN DET VARA!

Proam med VictorY!


Inte så att det var en segerdag på banan idag utan en Proam inför stundande SPM Open på Strängnäsbanan. Fick inbjudan från revisor, Hasth Ekonomikonsult, och det är ju bara att tacka ja annar vet man ju inte hur bokslutet slutar.

I laget ingick Micke som är son till Ekonomikonsult och Kari som är gift med en av medarbetarna i Ekonomikonsult.

Vår pro var Victor A från Viksjö som blev pro nu i sommar efter fyra års studie och golf i USA.

Ni ser väl på bilden vem som är vem?

Vi spelade gul och blå och de två bästa boängen räknades i laget. Vi fick 41+39 och segrarna hade 84 så vi var fyra efter. Viktor vann i bollen efter fem birdie och tre bogie, resten par. Började med två bogie och det var hans uppvärmning.

För egen del 14+9 vilket inte är något "att skriva hem om". Hade en bunkerdag då ett oändligt många "sandstränder" besöktes.

Varifrån kommer då VictorY?

Jo vid prisutdelningen så fick alla pro pris och Jalle från SPM sa till Victor att vi får väl lägga till ett Y till helgen och det hoppas vi all som gick i bollen på!

Lycka till Victor och fint spel och trevligt möte idag på banan!

Kjell vann också utan rök?

Hej Ulf!  

Ett resultat från idag. 

Kjell T/ Lars K  4/2  

Kjell Th

Det ryker ur Ulfs öron!

Hej!

Vann med 2/1 över Christer Ekstam I morse. Började knackigt och låg under med 3 efter 3 hål på gul slinga. Sedan skärpte jag till mig, 3 par och 2 bogeys, 1 db, vann 4 av dessa och delade 2. Ledde med 1 efter nio.

Christer spelade nu sämre än i början. Bogey på 10´an och par på 11´an på blå slinga gav mig en ledning jag aldrig släppte ifrån mig. Christer vann på blå 4´a och 5, vi delade 6´an och 7´an, sedan vann jag på 8´an med ett par. Vi var överens om att minst dålig vann. Ingen mästargolf direkt. 

På 17 hål gjorde jag 6 par och 7 bogeys, 2 dubblar och en trippel. Vän av ordning får nu ihop det till 16 hål, vilket stämmer. På blå 6 slog jag bort 2 bollar på utslaget till vänster och gav bort hålet. Det rök visst ur öronen på mig enligt säkra källor...

Mvh Uffe


Torbjörn vann!

Hej Ulf!


Tog en match mot Mats L i dag.  Började med lite regn som lättade på gul 6.a. Vi spelade båda på topp. Mats konstaterade att han inte hade spelat så här bra på länge. Det hjälpte föga då jag spela lite bättre och hade 1 upp efter  nian.

Spelet fortsatte i samma goda anda och jag fick slita hårt, men det blev klart på blå 7 efter ett bra par.

Slutresultat skrevs till 3/2 till undertecknad


Torbjörn


Spännande resultat av ......................

Hej i semestertider (även för pensionärer)!

Lasse K, Stig O och jag spelade dubbelmatch i förmiddags (måndag). Alla spelade bra men två drog det längsta strået.

Resultat: Lars - Stig 1-3; Lars - Hans 3-4 och Stig - Hans 3-4.

Ha det så bra, vi syns och hälsa

Mvh

Hans

Golfspelare sökes!

Lördagen den 8/8 går Golfresan på Sundbyholms GK och då det är en trevlig bana och en trevlig tävling tänkte jag försöka vara med. Den tilltänkte partnern, sonen Jonas kompis Tobbe, var redan "upptagen" och anmäld till tävlingen så det blev inte något vinnande team.

Nu sökes den som vill vara med och vinna tävlingen och i stället för att börja ringa runt på jag på denna trevliga idé.

Det är bara att höra av sig via bloggen, mail eller per telefon och tävlingsformen är greensome.

Väntar med spänning på hugade medspelare!

Förlust av 20:-

Igår kväll så tänkte jag gå en snabb runda på den blå slingan som jag tycker är den trevligaste med mycket omväxlande hål. När jag kom upp till tee efter lite tveksamheter då regnet hängde i luften så stod där tre herrar i min ålder.

Christer N som är f d allsvensk bandyspelare i Hälleforsnäs, Butti som är känd fotbollstränare i stan och Åke. De skulle just ut på en "tävling" och betet var 20:- till segrare.

Som ni förstår så blev det till att öppna plånboken. Slog 46/40 efter dubbel på fyran och femman efter dikesbesök på fyran och dåligt inspel och felläst putt på femman. Dessutom en trippel på sjuan då förstabollen inte ville vara med längre.

Vann gjorde Christer på 34 och sedan kom Butti, som har dubbelslag på alla hål, på 37 och Åke kunde vi inte hålla räkningen på.

Trevlig runda med trevliga medspelare.

Lite golf och mycket flytt!

Idag var det första rundan, nio hål, på hemmabanan i juli månad och då skriver vi den 26:e.

Det som har tagit tid är två flyttningar, och dåligt väder, dock inte för egen del utan för några släktingar. Det var fjärde gången på en golfbana denna månad och innan dagen så har det varit tävling på Sundbyholm, Orresta och Nynäshamn.

Får hoppas på lite mer tid framöver och efter två konsultdagar, mån-tis, så är det nu inbokat en Proam på torsdag då SPM Open spelas på Strängnäsbanan kommande helg. Skall spela i min revisors lag och det är väl bara att ställa upp då hon kallar annars vet man ju inte hur summeringarna kommer att bli i framtiden.

Igår var det en härlig återhämtningsdag med dessa två goa barnbarn och det är ju inte helt fel det heller!


Ella och Albin!

Bengt-Erik ångar på!

Hej Ulf!

Nu har jag spelat ytterligare en match. Matchen var mot Christer E och vi spelade gul-blå slinga. Jag fick 7 slag. Efter seger på 1:a hålet tappade jag 2 st. Efter 6 hål var vi lika och jag vann hål 7 och 8.

Vid varvning var jag 2 upp och av bara farten tog jag hem hål 10.

Vid hål 13 började Christer spela sig i riktigt svåra lägen och på hål nr 15 avgjordes matchen.

Om jag räknat rätt blev det en seger med 4/3 till mig.   

Efter 5 matcher är jag nästan nöjd med resultatet.  

B-E
     

Även Acke och Mats har mötts och den kampen vann Acke med 4/3!

Kjell mot Mats

Hej Ulf!  

Resultat från dagens match....Kjell Th/Mats L  2/1.  

Med en vänlig sommarhälsning Kjell Th

Hur gick det mot Christer?

Hej!

Idag mötte jag Christer B på Gripsholms golfbana. Han fick 13 slag mot mig, men det hjälpte föga. Jag fortsatte med det bra spelet från gårdagen. Ledde med 3 efter 3 hål, alla vilka Ch. hade slag på. På 4´an gjorde vi båda bogey, vilket betydde hålvinst för Christer, som f.ö blev hans enda hålvinst. Sedan delade vi två hål i rad, jag vann 7án, delade 8´an och sedan vann jag 9´an,, och ledde med 4.

Sedan började jag spela riktigt bra. Efter 5 hål låg jag ett under banpar på sista nio. Matchen var klar på 12´an, 7/6. Tyvärr missade jag inspelet på 6´e hålet, försökte nå på 2, men skyade träfemman och hamnade i vattnet. Missade därefter på alla hålen in, men det gjorde inget. Vi spelade i lite regn och grym vind.

Måste tacka Christer för en väldigt trevlig eftermiddag och det berodde inte på vinsten, utan det trevliga sällskapet!!

Mvh Uffe Tay


Ny vinst för Ulf D T T

Hej!

Jag spelar berg o dalbanegolf. I torsdags bra, igår dåligt, idag bra igen. Fortsätter det så, ligger Christer B bra till, eftersom vi möts imorgon...

Idag stötte jag och P-O på varandra på banan och tog ett snabbt beslut att mötas. P-O fick 9 slag. Efter de tre första där han har slag, låg vi lika. Sedan tog jag två, förlorade gul 7, vann 8´an och på 9´an behövde P-O bara slå ett slag...jag slog ut i skogen till höger, träffade gren, hamnade i diket på sten, m.m. Gav upp hålet.

Sedan började den riktigt bra golfen på blå slinga. Par, par, par, birdie ( chip från greenkant ). Vann alla fyra hålen, dormy! Kanonutslag, P-O likaså. Båda bra andraslag, P-O upp på green på tredje, jag slår i bunkern och puttar illa , P-O´s hål.

Sedan klackar P-O bollen ut till höger, nytt utslag i diket. Jag utslag höger första bunkern, sedan lobbwedge ca. 30 meter, studs på green, i hål, ny birdie!! 5/3.

Akta dig Christer B!!!

Mvh Uffe


Lasse vs Göran

Ulf!

Ytterligare ett resultat i U2.

Lasse har spelat mot Göran E och vunnit med 1-0.

Ha det gott!

Birgitta

Trippeluffe!

Hej trippel Uffe!! 

Roligt va?  

Jag vann över Uffe D T T med 2-1. Ledde hela tiden men endast med ett och två, Uffe var nära  kvittera men hade mycket otur med snedstuds och ibland snedslag.  

Sommarhälsningar!
 
Willy B

Albin och gycklaren!


I torsdags var det dags för ett besök i Mariefred och tornerspelet som avgörs där varje år sedan tio år tillbaka. För Albin var det andra gången och det var höga förväntningar som uppfylldes med råge.

Bland annat fick han träffa gycklarna och här ser vi Albin tillsammans med en av dem som verkligen kan sin konst.

Berg tre!Ett av de finare hålen på Nynäshamns GK är det tredje hålet på Bergslingan. Par fyra och dogleg höger.

Här ser ni green och backen upp till densamma. I onsdags så slog Ulf E bollen över skogen och vi låg 50 m från green. Slog med L lite för långt och det blev tyvärr en treputt då Ulf inte tordes ta i på förstaputten för då var risken stor att vi återigen skulle ha 50 meter "upp till green".

Fin utskit är det också!

Rotary DM i golf

Det finns även Rotary DM i golf och då vi vann denna tävling förra året så blev vi givetvis arrangörer detta år. I DM så är det distriktet som är området för att kunna deltaga och inom distriktet finns runt 50 klubbar och det är bl a klubbarna på Gotland.

Tävlingen går på Strängnäsbanan den 11 september och inbjudan har gått ut och redan har anmälningarna börjat strömma in.

En påminnelse kommer att gå ut i augusti för ni vet hur det är när man skickar ut en inbjudan "för tidigt" då blir den lätt bortglömd.

VÄLKOMNA TILL ROTARY-DM I GOLF DEN 11 SEPTEMBER PÅ STRÄNGNÄSBANAN!

Åter en dag för sent!

Förståndet har sina gränser, endast dumheten är gränslös.

Zarko Petan

Sture två matcher på en dag!

Sture ångar på och igår så var det åter dags för två matcher på en dag och det blev både ris och ros!

Han har under veckan med glans kommit upp i kravet för juli månad.

Hej Ulf!

Matchen, Sture mot P-O Rosen slutade1-0,
medan Dia Tsi Tay hade en formidabel dag och vann med 6/4!

Återkom gärna så får jag återuppta golfen. Som det ser ut nu blir det ingen golf före
2/8.= bra vila

Hälsningar!

Sture H

Ulf D T T vs Sture

Hej!

Imorse möttes jag och Sture. Min dag började helt kasst eftersom jag efter Wienresan kommit hem sent, blivit hungrig och ätit mackor + druckit 2 koppar kaffe vid midnatt. Det resulterade i en natt utan sömn...

Väl på plats fick jag lämna 8 slag till Sture. På gul runda innebär det att man lämnar slag de tre första hålen. Kändes tungt. Nåväl, jag spelade väldigt bra emedan Sture hade stora problem med utslagen. Efter 4 hål leder jag med 4!

Fick hål 1, låg då 2,5 m från hål på 2 slag. Bogey på 2´an, par på 3´an och birdie på 4´an. Bra utslag på både hål 5 och 6, men dåligt närspel. Sture tog bägge hålen. På gul 7´a gör Sture par ( där han har slag! ) och nu är ledningen hastigt och lustigt nere i ett hål. Vinner 8´an på par, men förlorar nionde hålet. Ska spela safe och tar järnfyran, men inte bättre än att jag slår ut mig i skogen till höger och får inte tag i bollen på första slaget därifrån. Alltså 1 upp efter 9 hål.

Sedan börjar jag spela riktigt bra igen och Sture missar lite mer. Så efter röd fyra leder jag med 5 hål och matchen är Dormy. Gör par på svåra Röd 5 och saken är klar. Vinst 6/4.

Vill tacka Sture för den trevliga rundan!

Ulf Dia-Tsi-Tay


Omgång tre i Stadiumgolfen

Nu har lottningen kommit för tredje omgången i Stadiumgolfen och vi har blivit lottade som bortalag mot Ingvar och Jonas Holm från Gripsholm och Hudiksvall.

Det är bara att hoppas att de har Gripsholm som hemmabana annars blir det en lång resa. Allt tyder dock på detta då deras reserv är en Gripsholmsspelare.

Jonas, Golfer,  har tidigare haft Gripsholm som hemmabana innan han förra året bytte till Kallfors och jag som Strängnässpelare har ju ett gratisutbyte med Gripsholm så det känns som "hemma" för oss båda på Gripsholm också.

Fram till den 9 augusti har vi på oss att spela och självklart kommer en fortsättning på "dramat"!

Dessa förbenade par treor!

Idag var det åter en Golfresantävling och denna gång gick den på den mycket fina banan vid Körunda. Det vill säga Nynäshamns GK. Ulf E och jag hade en härlig dag på banan i strålande väder och mycket trevlig sällskap i bollen.Fint spel och vi hade åtta par, sex bogie och två dubbel vilket innebär tio slag borta.

Men hoppsan - det blev ju bara 16 hål. Glömde visst femte och åttonde hålet. Två par treor där vi gjorde sex respektive sju i och slog bort sju slag. Det kallar jag kraftsamling.

På femte slog vi båda ut i vattnet till höger och Ulf duffade från dropprutan och jag slog in och sedan en enkel tvåputt!

På åttonde båda i bunker till höger, dock olika. Ulf toppade bunkerslaget out. Dropp och jag slog över green. In på fem och sedan återigen en enkel två putt för sju i!

10 SLAG BORTA PÅ 16 HÅL OCH SEDAN SJU PÅ TVÅ PAR TREOR -
VÄRLDEN ÄR INTE RÄTTVIS OCH INTE HELLER GOLFEN!

Mats slog Stig!

Hej!

Till min egen oförställda förvåning lyckades jag betvinga Stig O med 3/1 idag.

Mvh/Mats

och Willys variant!

Hej 1x Uffe!

Resultat Willy - Sture 0-0. Ledningen växlade, jag kvitterade på 17 och sedan delade vi 18.  

Willy

Stures två matcher

Då har Sture kommit igång riktigt bra och här kommer rapport från gårdagen då han avverkade två matcher!

Då får jag anmäla att matchen Sture - Christer B slutade 2-0 och att matchen Sture - Willy B slutade 0-0 varvid W konstaterade att ingen av oss ännu förlorat någon match.

God natt !

Kommunmästerskap golf och Rotary

Inom Rotary så är det inte bara möten med föredrag och välgörenhet utan det finns även golf.

Nu har inbjudan till årets Kommunmästerskap kommit och i år är det den andra Strängnäsklubben som arrangerar tävlingen på Strängnäs GK den 25 augusti.

Utöver de två Strängnäsklubbarna så är det även Mariefredsklubben som deltager och i år är det 13:e året som tävlingen spelas.


Älgsafari

På väg hem från Gripsholm tog vi vägen via Stallarholmen och jag kan rapportera att de speciella älgvarningsskyltar som finn på vägen från Stallarholmen in till Strängnäs är befogade.

På dessa står det angivet hur många älgolycker som inträffade 2008 och det var ett stort antal.

Kl 22.00 så såg vi en plus tre stora älgar som befann sig alldeles bredvid vägen ute på fälten och lugnt musande på det som bonden bjöd på.

Så mitt råd är att köra lugnt på vägen mellan Strängnäs och Stallarholmen och vill ni se älg så tag en tur på vägen vid skymningsdags!

BAO

Det visste jag inte vad det stod för innan gårdagskvällen vid Gripsholms slott. Det står givetvis för Benny Anderssons orkester och det var en riktig höjdarkväll vid slottet. Hela fyra timmar underhållande musik, en dansbana, hyfsat väder, inramningen med slottet och vattnet och massor av publik. Det var till och med så mycket bilar som skulle in till Mariefred så att kön började redan ute på E 20.

Helen Sjöholm och Tommy Körberg var också med tillsammans med Orsa spelmän och Benny själv.

Höjdarnumret kom på slutet och det var givetvis "Du är min man" som legat fem år på Svensktoppen.

Något som är extra roligt en sådan här kväll är tillfället att möta "gamla" bekanta från när och fjärran för det var många som man kände igen i publiken.

Bagens innehåll och lite övrigt


UTE:s golfbag

Bag Wilson innehållande:

Driver Wilson Staff 11,5 grader
Träfemma Wilson 18 grader
Fybrid Wilson 24 grader
Järn 5-P Wilson Nc 6 grafit (4 och S hänger på väggen i golfrummet)
Wedgar 52, 56 och 60 grader Wilson stål
Gammal damnia (skogsklubba)
Yesputter Callie 32,7, 2 grader up

Övrigt:
Handske Wilson
Bollar NXT Tour
Skor Ecco

Vänta på prisutdelningen!

Våra kamrater från Strängnäs GK, Lisa och Kari, startade i bollen före oss i fredags och även de var en timme för tidigt på Orresta GK vilket innebar att även de kom dit lite efter 07.00.

De spelade BRA och kom i mål på 70,0 och då var klockan 13.45. Klar ledning i klubbhuset och nu var frågan vad de skulle få för pris. Skulle det hålla hela dagen för en golfresa eller skulle det bli något annat fint pris var frågan?

Efter halva fältet var de på en tredje plats. Efter att 75 % kommit in var de på femte plats. Men sedan hände något för nu kom lagen som spelat i solsken och vindstilla in och när en boll var kvar var de på nionde och sista prisplats och ni förstår vad som hände. In kom två lag som passerade våra "väntande vänner" och det blev en 11:e plats och det efter fem timmars väntan på prisutdelningen.

Återresan påbörjades knappt 12 h efter att de anlänt och snacka om att golf inte tar tid!

Själv satt jag då på en god middag i Stallarholmen och det roliga var att våra vänner skulle på samma middag och anlände drygt två h efter utsatt tid men det blev ett roligt samtalsämne under kvällen.

Golfresan på Orresta GK

I fredags var det Golfresan on Tour på Orresta GK och jag och Ulf E hade anmält oss och laddat för eventet. Vi hade starttid 08.34 så det var avfärd 06.45 och det vi inte visste då var att starten var framflyttad en timme med anledning av allt regnande. Det blev alltså en lång väntan innan start och när vi kom iväg så var det tillåtet att pegga på fairway p g a allt vatten. Spännande då drivern kunde användas inte bara från tee.

Började med bogie, dubbel och ett par och då hade vi kommit in i Uppland då tre hål finns i Uppland och resten i Västmanland. Fjärde hålet är ett par tre på 150 meter och eftersom det fortfarande regnade och blåste kraftigt så var det givetvis motvind på hålet och vad hände då.

Jo - båda out till vänster och det är inte så bra när det spelas greensome. Sju i och "dagen körd". Spelade på och gjorde sedan en uppryckning på hål 5-9 där vi gick två över. Vi gjorde bl a birdie på banans svåraste hål där jag chippade direkt i hål.

Vände på 46 och paret i bollen som var från Tortuna på 48.

Spelet fortsatte och på 11:an var vi på greenkant efter två slag, par fem, men tyvärr så gick det åt fyra slag att komma i kopp och så fortsatte det.

När vi gick från 17:e green till 18:e tee frågade Ulf hur vi låg till för att vinna "bollen" och eftersom vi låg på 42/42 så måste vi vara tre bättre på sista hålet, par fem. Våra motståndare hörde givetvis det hela och Ulf förklarade förutsättningarna.

Vad hände?

Herren i vattnet.
Ulf långt till höger och jag något bakom, valde Ulfs boll.
Damen 30 meter framför Ulfs boll.
Jag slog träfem till 120 meter kvar.
Herren rätt i en dunge.
Vi hittade bollen och damen slog en luftsving.
Herren i bunkern 20 meter framför dungen.
Damen gjorde sin andra luftsving för dagen i bunkern.
Herren slog ur bunkern men i sjön till vänster om green.
Ulf förklarade att han skulle slå ett säkerhetsslag in på green men hamnade i samma sjö.
Damen droppade och slog kort green, slag åtta.
Jag droppade och var i höjd med flaggan och höger fyra meter, slag fem.
Herren chippade in och var nära att gå i kopp men nu var det fullt, 10 slag.
Ulf missade putten knappt och jag slog i för sju

OCH VI HADE LYCKAT BLI BÄST I BOLLEN!


Våra medspelare och damen har just slagit ut och till vänster ser ni sjön och alldelses till höger om ladan dungen som "kom i spel".

Vad gäller totalen så blev vi 52 av 59 på 83,6 och våra medspelare 53 så det var inte mycket att skriva hem om men en trevlig dag var det och ett mycket bra arrangemang. Segrarna hade 66,0.

Fortsättning följer på onsdag då vi gör en tur till Nynäshamn för att försöka att inte slå bort oss på samma hål!

Tung förlust för Bengt-Erik!

Hej!

Idag drabbade jag och B-E samman I Mariefred. En mycket jämn match, om än dåligt spelad, avgjordes på 18´e hålet.
 
Där fortsatte eländet för B-E från det 17´e hålet. På 17´de så hade B-E slagit tre slag och låg då precis framför röd tee och fjärde hamnade i diket. Gav mig hålet (jag hade slagit en bra drive).

På 18 tog han drivern, men inte bättre än att han hamnade i gattet till vänster och mask. Spelade fram sig, men i vattnet på tredje slaget. Jag hade 3-4 meter till hål efter 2 bra slag, och då gav han upp.

Annars var det jämnt. Jag ledde med 2 slag vid två tillfällen, mer var det inte. B-E hade ledningen med ett slag  två gånger.

Till slut 1/0 till mig.

Mvh Uffe


Fredagcitat en dag för sent!

Man kan inte kämpa ihjäl en skugga, den dödar man med ljus.

Sigfrid Swertz

Första oavgjorda i U 2

Då har första oavgjorda matchen spelats i årets U 2 och det var den 33 matchen som slutade 0-0 och här kommer rapporten.

Hej!


Match i fint väder i onsdags, dvs igår innan regent kom, mot Acke. Spelet hoppade fram och tillbaka och det slutade med en delad pott 0-0.


Hälsningar


Torbjörn


Köpt reklamplats!

Har sålt reklamplats på min vagn till ett sponsrande företag. Vet inte om jag blir proffs i och med detta men jag kunde inte tacka nej då de betalar bra.


Ni ser även den proffsiga tags som min AD Ingrid gör både till nationella och internationella event.

Bollen är viktig!Så här ser min märkning av bollen ut och det är inte alla som gillar den när det är dags för foursome eller greensome.

Förstår inte det?

Själv tycker jag att det är skönt att ha en glad gubbe som alltid tittar på en innan tee off och på green. Det vill säga, jag lägger bollen på ett speciellt sätt varje gång innan utslag och puttning.Vad gäller märket så är det NXT Tour och jag förstår inte de som spelar på diverse märken och med mycket olika typ av boll. Gäller att hålla sig till en typ av boll och försöka lära sig den.

Ny putter!

              

Nu har den kommit - den nya puttern och här ovan ser ni att det är en Yesputter och modellen är Callie.

Dessutom är den specialanpassad för UTE och det ser ni på medföljande beskrivning. D v s 32,7 lång och två grader up.

Skall det nu gå ännu bättre att putta är frågan?

U 2 resultat

Nytt resultat och Torbjörn ångar på!

Har nu spelat min fjärde match i årets U2.

Match mot Roger G. Vi hade ett fint väder och en trevlig runda. Efter 6 delade hål, 3 hål till Roger och 7 till undertecknad var matchen var slut på Blå 6.
 

Slutresultat skrevs till 4/3 till undertecknad


Torbjörn. D


41, 42, 83, 69, 2, 63, 37, 17-2, 1-3, 46, 8, 9, 1 och nu 11,2

Somnade visst över bloggen och ni har väl undrat vad det här är för siffror så här kommer förklaringen!

Det är sammanfattningen över golfspelandet i söndags så det var Sörmlandsutbytet på Sundbyholms GK.

41 slag ut
42 slag in
83 brutto
69 netto
Andra plats i A-klassen,  segraren hade även han 69 men bättre hcp
63 startande i A-klassen
37 puttar
17 tvåputtar - hade över tio andraputtar som var halvmetern heller mindre och givetvis ett antal koppsnurr men ingen birdieputt gick i och det var väl tur det
1 treputt - på sjätte hålet efter att vi spelat de fem första skogshålen och kom ut på det första öppna hålet och där var det betydligt snabbare och det tänkte man ju inte på
46 slag (några var dock även här puttar som slogs från foregreen)
8 par
9 bogie
1 dubbelbogie - på 16:e hålet där tredjeslaget gick i vattnet på detta par femhål, slog in och sedan som ni vet tvåputt
11,2 är då givetvis det nya hcp

Tror att det var alla fakta och det är bara att ta nya tag.

Nej - glömde visst priset. Blev ett dussin Pro V 1 och en handske som byttes till två dussin NXT Tour och sex dambollar till ett värde av 800:-.Avslutningshålet på Sundbyholms GK. Ett par fyra som spelas uppför mot klubbhuset. Gjorde ett par och låg efter två slag i höjd med flaggen dock sex meter till höger om densamma. Mycket svår pinnplacering i lutning och även fast jag höll upp ordentligt blev det en birdieputt som gick på "fegsidan". Dock mycket kort parputt uppför.


Golf kan variera!

Rolf C från Katrineholm GK som Golfer slog efter noter under tisdagens Stadiummatch på Kallfors var även han med i Sörmlandsutbytet på Sundbyholm i går.

Greenerna var inte så snabba som på Kallfors så han slog till och blev tvåa i B-klassen på 68 slag.

Tänk vad golf kan variera och tur att det är så snabba greener på Kallfors.

Nej, så är det inte för Golfer hade gjort processen kort oavsett greenernas snabbhet.   

Jonas kamrat på banan!

Igår var det tävling på Sundbyholms GK och där stötte jag på sonen Jonas kompis Tobbe. Han har återupptagit golfen efter några års uppehåll och startade nu i C-klassen där jag såg att han kom långt fram i resultatlisten.

Han berättade att hans sambo börjat rida och då måste ju han ha något att göra så det blev till att starta med golfen igen och med tvillinggrabbar på två år så är det nog rätt fullt i kalendern.

Här ser vi Tobbes utslag på ettan och den klöv fairway kan jag rapportera.Lycka till i fortsättningen!

Pegar för ett år?


I och med att du är med i Stadiumgolfen så kommer det också med ett startkit som bl a innehåller en fin piké och diverse andra prylar. I rabatthäftet så var det mycket från Stadium givetvis. Bland annat 500 pegar för 99:- och även 20% på 4 D kläder.

Så idag när vi var i E-tuna inhandlades denna ladding pegar och även ett antal pikétröjor och vanliga tröjor som kan vara lämpliga att ha på golfbanan.

Hoppas att pegarna räcker denna säsong?

Framför en speaker!

Så här kan de se framför en speaker om ett antal joggare och stavgångare värmer upp


inför sin del i Trosa stadslopp. Totalt över 2000 löpare som trivdes i solskenet i Trosa förra fredagen.

En glad Stig!

Det är segraren som rapporterar in resultatet efter avverkad match i U 2 och det är ju också ett "nöje"!

Fick nöjet att rapportera in en match;  

Stig O - Roger G 7/6.  

Somriga hälsningar

Stig O´

Trekant?

Verkar varit en treboll som spelat match mot varandra och det går ju också så här kommer insänt reslutat

Hans S - Göran E 4-3
Hans S - Ulf B 3-2
Göran E - Ulf B 2-1  

Ha det

Ulf

Bra närspelsvapen!

Det är ofta runt green som du tjänar slag och så är det även för UTE. På bilden nedan ser ni den gamla uppsättningen till höger och nuvarande till vänster och här kommer historien om när de byttes.


För cirka fem år sedan så spelade jag och vännerna Christer och P-O Danska resebyråns företagsgolf på en bana norr om Stockholm. Hur vi lyckat få inbjudan till Danska resebyrån och hålla oss kvar och spela två år är en helt annan historia.

Första året var det dock hela programmet för företagsgolf och vid rangen stod klubben pro och gav de sista råden inför golfandet. Han tittade dock även i våra bagar och i min fanns en P och en S som ni ser till höger. Han tittade på mig och sade på svengelska, en f d engelsman, att du bör skaffa dig lite bättre närspelsklubbor och började rabbla grader mm.

När jag funderade på baginnehållet lite senare kom jag fram till att många låga järnklubbor bara fraktades runt på golfbanan så förändring behövdes.

Kontaktade shopen på klubben och resultatet blev att nu finns givetvis P som går drygt 100 m även en G, 52 grader, som går 85 m, en S, 56 grader, som går 70 m och en L, 60 grader, som går 50 m.

Dessutom har jag kommit fram till att från greenbunkrarna används inte S utan det är L som gäller och det tycker jag att flera skall försöka med.

Det var sagan om närspelsvapnen!

Vad gäller hela programmet så kom P-O på att han var på TV när vi åt middagen efter tävlingen och det var mycket riktigt han som var på skärmen då det givetvis var ett filmteam på banan som filmade det hela. Kul att se sig själv på TV.

Veckans fredagscitat

Lär dig att säga nej. Låt inte munnen överbelasta ryggen.

Jim Rohn

Summering av första halvan!

Då kan årets första hälft summeras vad det gäller golfandet.
Betydligt mindre golf i år och det är nog bra för resultaten har blivit bättre.
Kanske inte mängden som avgör hur bra man spelar golf?

Så här der det då ut

Jan - sex tävlingar utomlands
April - en tävling och en sällskapsrond
Maj - fem tävlingar och fyra sällskapsronder
Juni - 11 tävlingar och tre sällskapsronder

Totalt 31 rundor. 23 tävlingar och åtta sällskapsrundor. Sex rundor utomlands.


Fortsättning på dramat!

I tisdags var det dags för den andra omgången i Stadiumgolfen för Bloggers som vi heter i år. Vi hade hemmamatch och har i år valt Kallfors som är Jonas hemmabana. Detta beroende på banornas kvalitét, Kallfors är perfekt vad gäller greener vilket man tyvärr inte kan säga om min egen hemmabana Strängnäs GK där greenerna är under all kritik. Bara att hoppas att de kommer till rätta med detta inför kommande säsonger.

För motståndet stod Mikael, hcp 10,9, och Rolf, hcp 16,8, från Katrineholm. Mikael, två år äldre än Jonas, fick jag möta och jag fick ett slag och Rolf, två år äldre än mig, fick Jonas möta och han fick lämna fyra slag.

Jonas gjorde processen kort med sin motståndare som hade stora problem på greenerna och tog de fem första hålen och sedan var det bara att spela på.

Själv förlorade jag det första hålet vilket sedan visade sig att bli det enda som skulle förloras denna dag. Slog tredjeslaget på parfemhålet över green från 110 m med en lätt P. Visade sig att det var en dag då bollen flög väldigt långt.

Delad tvåa, vinst på tre och fyra, delad femma där jag hade slaget.

Vinst på sexan där drivern började bli het. Utslag på 240 meter och då slog Mikael två bollar i vattnet så hålet gavs upp.

Korthålet delat, vinst på åttan där drivern bar iväg 235 meter och det återstod då 185 meter på detta parfemhål. Inget fegspel här utan träfemma till 10 meter kort för en lobb över bunkern och enkelt par.

Vinst även på nian där Jonas tipsade om säkert spel till vänster för att slippa den 163 meter långa sjön och även stora tallen som ni som spelat Kallfors kommer ihåg. Återigen "inget fegspel" utan drive över sjön och fint runt tallen för att stanna vid 100-metersplattan. Lätt P och par och fyra upp.

Tog sedan 10:an och 11:an. 10:an efter att slagit tredjeslaget i vattnet och droppat och lobbat in femteslaget på green för en tvåputt. Hålet förlorat trodde jag men Mikael som låg bortom green på tre duffade, spelade in, puttade för långt, missade putten och i hål på åtta. Så fortfarande gäller "det är inte klart innan bollen är i hål"!

11:an tog jag på par då Mikael återigen missade puttningen, fyrputt efter att legat på green på tre.

Delat korthål och sedan slog han ut boll ett på 13:e i skogen till höger och boll två i skogen till vänster och efter att spelat på p-bollen och lagt den i ett dike 10 meter framför slagplatsen så gav han upp matchen och seger för dagen med 7/5.

Eftersom Jonas var Dormy sedan 11:e hålet så var matchen klar och han delade nu 13:e så hans segersiffror skrevs till 6/5.

Vi gick hem efter en varm och lyckad golfrunda men gästerna från Katrineholm fortsatte för att spela hela banan och träna främst på puttningen som var viktig på dessa greener.

Fortsättning följer och den 10 juli kommer lottningen för nästa omgång.


Vilka greener på Kallfors!

Fullkomligt enastående greener kommer du att stöta på om du beger dig till Kallfors för en golfrunda.

Fint och kort gräs och du ser direkt linjen och bollen kommer att bege sig dit du siktar. Om det sedan är direkt i kopp är ju en annan sak och det får du tyvärr styra själv.


Golfer, Jonas, väntar på att få putta på den 13:e greenen som för dagen blev den sista.

U 2 i sommarvärmen!

Hej Ulf !  

Resultat 090630  

Kjell T/Torbjörn D    3/2      

Kjell

Kort och klart meddelande som visar på att golfandet fortsätter trots denna sommarvärme!