Fortsättning på dramat!

I tisdags var det dags för den andra omgången i Stadiumgolfen för Bloggers som vi heter i år. Vi hade hemmamatch och har i år valt Kallfors som är Jonas hemmabana. Detta beroende på banornas kvalitét, Kallfors är perfekt vad gäller greener vilket man tyvärr inte kan säga om min egen hemmabana Strängnäs GK där greenerna är under all kritik. Bara att hoppas att de kommer till rätta med detta inför kommande säsonger.

För motståndet stod Mikael, hcp 10,9, och Rolf, hcp 16,8, från Katrineholm. Mikael, två år äldre än Jonas, fick jag möta och jag fick ett slag och Rolf, två år äldre än mig, fick Jonas möta och han fick lämna fyra slag.

Jonas gjorde processen kort med sin motståndare som hade stora problem på greenerna och tog de fem första hålen och sedan var det bara att spela på.

Själv förlorade jag det första hålet vilket sedan visade sig att bli det enda som skulle förloras denna dag. Slog tredjeslaget på parfemhålet över green från 110 m med en lätt P. Visade sig att det var en dag då bollen flög väldigt långt.

Delad tvåa, vinst på tre och fyra, delad femma där jag hade slaget.

Vinst på sexan där drivern började bli het. Utslag på 240 meter och då slog Mikael två bollar i vattnet så hålet gavs upp.

Korthålet delat, vinst på åttan där drivern bar iväg 235 meter och det återstod då 185 meter på detta parfemhål. Inget fegspel här utan träfemma till 10 meter kort för en lobb över bunkern och enkelt par.

Vinst även på nian där Jonas tipsade om säkert spel till vänster för att slippa den 163 meter långa sjön och även stora tallen som ni som spelat Kallfors kommer ihåg. Återigen "inget fegspel" utan drive över sjön och fint runt tallen för att stanna vid 100-metersplattan. Lätt P och par och fyra upp.

Tog sedan 10:an och 11:an. 10:an efter att slagit tredjeslaget i vattnet och droppat och lobbat in femteslaget på green för en tvåputt. Hålet förlorat trodde jag men Mikael som låg bortom green på tre duffade, spelade in, puttade för långt, missade putten och i hål på åtta. Så fortfarande gäller "det är inte klart innan bollen är i hål"!

11:an tog jag på par då Mikael återigen missade puttningen, fyrputt efter att legat på green på tre.

Delat korthål och sedan slog han ut boll ett på 13:e i skogen till höger och boll två i skogen till vänster och efter att spelat på p-bollen och lagt den i ett dike 10 meter framför slagplatsen så gav han upp matchen och seger för dagen med 7/5.

Eftersom Jonas var Dormy sedan 11:e hålet så var matchen klar och han delade nu 13:e så hans segersiffror skrevs till 6/5.

Vi gick hem efter en varm och lyckad golfrunda men gästerna från Katrineholm fortsatte för att spela hela banan och träna främst på puttningen som var viktig på dessa greener.

Fortsättning följer och den 10 juli kommer lottningen för nästa omgång.


Kommentarer
Postat av: Jocke

Kul för er. Har väntat otåligt på rapporten från någon av er hur det gick i tisdags. Mycket bra inlägg med mycket intressant info. Lycka till i fortsättningen också.

Postat av: Janne

Fantastiskt spel av er båda, lycka till i fortsättningen.

2009-07-02 @ 14:34:13
Postat av: UTE

Tack till er båda!

Tyvärr kom inlägget först idag då det var barpassning av Albin hela dagen igår och med den temperaturen och det tempot som var igår så blev det en lättvaggad insomning.

Hälsningar

UTE

2009-07-02 @ 15:16:20
URL: http://ute.blogg.se/
Postat av: Golfer

Tack för uppmuntran Janne och Jocke. Och tack UTE för bra spel.

2009-07-03 @ 08:14:20
URL: http://golfers.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback