Slå i vattnet

På Flensbanan har de verkligen en annorlunda drivingrange.

Du står på strandkanten och slår rätt ut i vattnet och det är speciella flytbollar som Du slår med. Bollarna känns som vanliga bollar och uppför sig som vilken boll som helst MEN FLYTER.

I sjön finns en läns och det vore kul att se hur det går till när bollupphämtaren skrider till verket. Här är det ingen bil utan måste ju vara en båt? Inte vet jag men roligt skulle det vara att se det.

image257


Bilden visar länsen som omgärdar drivingrangen på Flensbanan.


Skön seger

Igår var det dags att spela den första omgången i Stadiumgolfen och Jonas och jag var återigen lottade mot Östen och Benny från Flen. Vi har mött dem två år tidigare och båda gångerna blivit utslagna på vår hemmabana, Strängnäsbanan. Senast förra året då vi var framme i femte omgången då vi förlorade på första särspelshålet. Östen och Benny gick därmed vidare till Sverigefinalen där de lyckades bra och de kom sedan i mitten av fältet i slutfinalen i Portugal.

I år hade de hemmabana och det var ju bra för undertecknad att träna lite i och med H 55 matchen på Flensbanan kvällen innan. Kan rapportera att flaggorna stod kvar på exakt samma ställe.

Tyvärr eller kanske turligt nog så kunde inte Jonas komma till start p g a arbetet utan vi fick sätta in en av våra reserver, matchspelsräven P-O.

P-O mötte i sin match den långtslående sonen Benny och fick sju slag. Benny slog väldigt långt från tee men hade svårt att få i metersputtarna och det kunde P-O glädja sig åt. Matchen böljade fram och tillbaka och det var ingen som ledde med mer än ett förrän P-O tog det korta 15:e hålet då Benny slog för långt och fick droppa sig fri.
Benny tog sedan Kalle-Ankahålet så P-O var ett upp när det var dags för utslag på den 17:e hålet.

Själv så mötte jag Östen som dagen innan varit i Norrköping och gått på 77 brutto och haft 42 p och sänkt sig rejält. Det innebar att jag fick fem slag och det tackar man ju speciellt för när det gäller match. Böljande spel även här och det var ingen som var mer än ett upp. Jag tog det korta Kalle-Ankahålet sedan Östen placerat utslaget uppe i enarna till höger, känd plats, så även jag var ett upp när vi kom till det 17:e hålet.

Upplösningen kom för oss båda på 17:e. Både P-O och jag hade slag då det är index två på hålet. Hålet är alltså felindexerat i förhållande till matchspel då det inte skall komma ett hål med så lågt index så sent.

Benny slog ett enormt lång slag och lade sig på det 11:e hålets fairway. P-O slog i vattnet. Själv lade jag ut mig rakt fram och det gjorde även Östen dock något kortare och till vänster, närmare hål. Slog mitt andra slag till 50 m hitom och Östen sitt till 20 m hitom. P-O droppade och slog upp på vägen i höjd med green.

Nu började det bli spännande och tyst i bollen!

Benny som hade drygt 100 m in slog till bollen och den gick något till vänster, studsade i slänten, vidare mot en stor sten, studs till vänster och ut i vassen.

Jag lobbade in min boll till sex m till vänster om flaggan. Östen slog in och hamnade fem m bortom flaggan. P-O slog från vägen, kunde ha droppat sig fri, och lade sig två m till höger om flaggan.

Efter mycket letande hittade vi bollen i vassen och Benny var ju tvungen att slå på den då den inte låg i vattenhinder. Slog upp bollen vilket var bra gjort men hamnade på andra sidan fairway. Slog därifrån in och hamnade sju m bortom flaggan.

Benny missade sin putt, missade även jag men låg bara en dm från hålet, Östen missade. Därmed var jag vinnare av hålet och min match. P-O hade två slag på sig från två m att vinna hålet och det missade givetvis
inte P-O.

Matchen slut och vi hade vunnit båda matcherna med 2/1.

En tröst är att från första omgången så går båda lagen vidare till en vinnarpool och en "andra chansenpool".

Vi får hoppas att vi träffar Edlundarna i Portugal i höst och önskar dem lycka till i fortsättningen!

image256

Edlundarna och P-O på den sista greenen på Flensbanan efter den spännande kampen i Stdiumgolfen.

Storvinst i Flen

Flen borta stod på programmet igår då det återigen var speldag för H 55 laget. 

Två nya var insatta och det var förra årets lagledare Stig O och den vänsterslående Sture H.Curt H var åter i laget och utöver undertecknad så kompletterades laget med förra veckans vinnare Christer och Bengt-Erik. Banan i Flen var i mycket bra skick och fairway var av ypperlig kvalitet och greenerna var betydligt snabbare än Strängnäsbanans varför puttarna inledningsvis passerade hål med god marginal. 

I första bollen spelade Curt och undertecknad. Själv spelade jag mot förre Strängnässpelaren Sven-Gunnar J och vann matchen med 4/3 efter att kopplat greppet redan på första hålet. Curt mötte förre allsvenske bandyspelaren i Hälleforsnäs Lars-Gunnar N. Det märktes att han varit bandyspelare då han slog oerhört lång med en kort men mycket snärtig baksving. Curt låg inför det 13:e hålet under med två men tog sedan fem hål på raken och vann därmed med 3/1 vilket var mycket starkt. 

I andra bollen så vann Christer med 1/0 och avgörandet kom på sista green där Christer tvåputtade medan motståndaren treputtade. Stig vann mot Flens lagledare med komfortabla 6/4. 

I sista bollen vann Bengt-Erik även han på sista green med 1/0. Sture delade sin match efter att lett med ett när de spelade ut på sista hålet. På green så satte motståndaren Kennet en femmetersputt hårt i bakkant medan Sture missade sin tvåmetersputt för att dela hålet och det blev alltså oavgjort i matchen.

En klar seger med hela 11/1 och det på Flensbanan som inte är den lättaste att spela. Detta tyder på goda insatser och vi tar nu nya tag inför hemmamatchen mot Sundbyholm kommande tisdag. 

Totalt nu två vinster och en förlust. 
image255 

Bengt-Erik och Sture på sista green. Vi ser Stures motståndares boll längst till höger som han satte och Stures framför honom som han missade.


Bortamatch mot Flen

Idag ser det ut att vara regn på gång och i tidningen ser det ut att bli regn fram till lördag.

Det stoppar oss dock inte från att idag ha bortamatch mot Flen i H 55. Vi skall alltså ta oss an den något svåra Flensbanan med bl a det luriga åttonde hålet och det¨ännu mer skumma sextonde hålet.

Vi ställer idag upp med Curt, Christer, Stig, Sture, Bengt-Erik och undertecknad. Ny sedan förra matchen är Curt, förre årets lagledare Stig och vänsterspelaren Sture. Christer och Bengt-Erik var ju säkra vinnare förra veckan så de får nytt förtroende.

För egen del passar det bra då det även är inspel inför morgondagens match i Stadiumgolfen då P-O och jag återigen skall bege oss till Flen för att möta Östen och Benny.

Bollhinkar

image254

På rangen på Strängnäs GK har det kommit upp en rolig men också allvarlig skylt.

Det har blivit en "vana" att lämna kvar sin hink på rangen och sedan gå vidare till nästa plats. Ofta är det upp till någon av slingorna för spel och det är ju då underligt att folk inte kan ställa tillbaka hinken då de passerar bollautomaten.

Men det är väl så att "det är någon annan" som skall göra det och det verkar så även vad det gäller uppslagna torvor och nedslagsmärken på green.

Om ALLA drog sitt strå till stacken så skulle det bli trevligare och vi skulle få en bättre bana.

Fina "gubben"

Då kommer här även en bild på den fina gubben som det har spelats om ett antal gånger inom PGA. Den första inteckningen tog Bertil E 1994 och den senaste var undertecknad under gårdagen. Kampen om den fina gubben fortsätter i mitten av juni.

Vem skall få den stora äran att förvara den över sommaren? Vet att vissa sammanboende inte är särskilt glada när vinnaren kommer hemsläpande med gubben.

Vad tycker Du?

image253

Eagleputt

Det 17:e hålet på Stallarholmens GK är ett par fyra som mäter 208 m. Det finns en mindre sjö mellan tee och green och green vaktas av bunkrar på båda sidorna. Index på hålet är 18.

Där lyckades jag idag lägga upp bollen på green och hade en sjumetersputt för eagle. Puttade rätt i längd men 40 cm till höger om kopp. Blev en enkel birdie.

Kändes kul att ha som "de stora grabbarna" - en eagleputt.

image252

Full koncentration innan eagleputten. Blev en enkel birdie.

PGA 070525

Idag genomfördes den första PGA, P 10 Golf Ass, för året. Tävlingen genomfördes på Stallarholmens GK och hela 13 spelare kom till start. Banan är en kombination av park- och skogsbana och visade upp bra greener och bra fairway.

Den fina "gubben" som utgör förstapriset står just nu i vardagsrummet då jag lyckades slå 85 brutto och 73 netto. Samma resultat hade Lars A och trea kom Bertil på 77.

Närmast hål på nian togs av Olle med fina 150 cm och Björn slog iväg bollen 210 m på det elfte hålet och vann därmed längsta drive.

Nästa PGA går den 15 juni på Enköpings GK.

image251

Mina "bollkamrater" idag, Lars och P-O, poserar vid klubbskylten innan utslag på det tionde hålet på Stallarholmens GK.

Vändning!

Då var det dags för årets andra match i U 2 för egen del. Det var dags att ta sig an den långtslående Lasse.

Han har speciellt hårda kulor och just nu har han köpt upp hela lagret av de hårdaste bollarna som finns hos Stadium. Det kommer att komma drygt 50 lådor till Lars från olika butiker runt om i landet. Antingen har han bollar för lång tid framöver eller också är det så att det går snett ibland!

Vad hände då idag?

Efter fem hål på blå slinga så var han fyra upp. Mycket bra spel från han sida med bland annat en pinnträff på blå två som studsade fem m åt höger - lätt par. Själv puttade jag fel på tvåan, nådde inte green på trean i motvinden, slog i diket på fyran och duffade på femman.

Började kännas tungt men då vände det. Lars slog i vattnet på sexan, i skogen på sjuan och duffade på nian. Ett ner efter nio och sedan en birdie på gul ett - lika. Lars i skogen på tvåan. Delad trea men sedan tog jag tre hål på raken och segersiffrorna skrevs till 4/3.

Det trodde jag inte efter fem hål utan då kändes det tungt. Men som vanligt "match är match" och återigen kan jag konstatera att matchspel är den sanna tävlingsformen vad det gäller golf.

"Örebro-Janne" mot "Bärgar-Lasse"

Under tisdagen var Janne från Örebro återigen i sin gamla hemstad för att spela en ädel kamp mot Lars i U 2.
Nedan följer Jannes rapport från matchen

Gul slinga

Det var en jämn match, 1 ner efter 16:e, Birdie på 17:e från min sida och vi var lika.

Två bra utslag  och bra inspel på tredje slaget, jag hade en putt på 5 m och Lasse en på bara 2 m.

Vad hände, jo Lasse 3 puttade och jag 2 puttade.

Alltså 1-0 till undertecknad

Så kan det gå och som de sanna matchspelarna vet så är det inte klart förrän den sista putten är i hål eller skänkt!

Fortsättning följer idag då jag själv skall ta mig an den långtslående Lars!

Mälarbaden - Bra golfbana!

Mälarbadens GK, staxt utanför Torshälla, vid Mälarens strand är en mycket trevlig golfbana.

Banan har nio hål som spelas två varv med olika tee och olika flaggor de olika varven.
Ett hål är till och med par fyra ena varvet för att varv två bli ett par fem hål.

Vatten är det också gott om och hela sju av de nio hålen har ordentligt vatten i spel, så ta med mycket bollar om Du åker dit.

Fina faiway och fina greener som tyvärr igår vid vårt besök var nydressade.

Banan är väl värt ett besök!

image250

Här ser vi Anders och Christer som puttar på det artonde hålet under gårdagens seriematch. Som Ni ser så är det två flaggor på green och varv ett är det vit som gäller för att sedan bli röda varv två. Spännande lösning.

Förlust mot Mälarbaden

Igår, tisdagen den 22 maj, var det bortamatch mot Mälarbaden.

Banan var i mycket gott skick och det enda som störde var att greenerna var nydressade.

Som Ni vet så är det en niohålsbana med olika tee för respektive varv och det finns två flaggor på green. Första varvet är det vita och andra varvet är det röda, eller var det tvärt om. 

I första bollen spelade tre Hans och undertecknad. Vi spelade bra golf alla fyra och hade en trevlig och snabb runda. Hans S fick tyvärr stryk av Hans B som är fostrad i Strängnäs GK, 2/1. Själv fick jag stryk av banarkitekten Hans M, 3/2. 

I andra bollen så vann Christer E efter en enastående upphämtning. När det var fem hål kvar låg Christer under med fyra men tog sedan fem hål på raken och vann med 1/0 på sista. Starkt spelat Christer. Anders Ö spelade jämt men fick tyvärr stryk på slutet. 

I sista bollen vann Bengt-Erik efter att hans kedjerökande motståndare fått slut på cigaretter och då tappade spelet. Bengt-Erik låg inledningsvis under men vände matchen. Acke inkasserade sin första förlust på många år i H 55 och det med hela 6/5 mot en mycket starkt puttande motståndare. Dessutom spelade han ofta drive, drive och putt på par fyrorna. Det gjorde även Bengt-Eriks motståndare och Bengt-Erik funderade på hur vår pro Anders skulle hantera en sådan elev. Dessutom har de båda runt 14 i hcp och spelade mycket bra. 

Förlust alltså med 8/4 och vi får ta nya tag nästa vecka i Flen!

image249

Hans S i svårt läge på 15:e hålet på Mälarbaden.

Nära HIO

image248

Idag så fick jag till ett bra utslag på blå tre.

Tränian talade och den gick rakt mot kopp och från tee såg det ut som om den var väldigt nära hålet.

När vi kom fram så konstarerade vi att "det var som vanligt" en synvilla och det var dryga metern kvar till kopp. Tyvärr blev det ingen birdie men ett säkert par.

Golfvärdar

image247

Idag så var det dags att möte en golfvärd på Strängnäs GK.

Tänk så mycket trevligare det är när det finns någon som hälsar välkomna och som också visar greenfeespelare tillrätta. Tyvärr så är intresset inte så stort och även klubbens ledning verkar inte prioritera denna verksamhet.

Det är synd för det är trevligt och all heder till de få som ställer upp som golfvärdar!

Det är inte klart förrän "den tjocka damen sjunger"

image246

Idag var det åter en match i U 2 på Strängnäsbanan. Bengt-Erik och P-O tog sig an den blå slingan två gånger. Mona gick med som "domare" och här kommer P-O rapport av matchen:

Efter nio hål på blå slinga ledde jag över B-E med tre upp.

Gjorde ett utmärkt utslag på blå 1 och B-E slog i vattnet, kände som att det nog var dags att knyta ihop säcken om några hål.
 

Pyttsan!
 

Lyckades inte ens vinna första hålet och två hål senare hade B-E reducerat till ett upp för mig. Han spelade ett helt annat spel än han visat de första nio, tyvärr gjorde jag det också.
 

Sen stod det och vägde några hål, men vid Äppelträdet var vi lika. Sista hålet gjorde B-E ett kanonutslag, själv hamnade jag i bunkern. Efter ett städat par tog Bengt-Erik matchen med rättvisa 1-0.
 

Så det kan gå!

Mälarbaden borta

På tisdag är det dags för den andra omgången i H 55 serien och Strängnäs GK möter då Mälarbaden på bortaplan.
Banan i Mälarbaden är en niohålsbana som spelas två varv och på green finns två flaggor. Den ena för första rundan och den andra för andra rundan.
På något hål finns det till och med olika tee så att hålet ena varvet är par fyra och andra varvet par fem.
Dessutom är det gott om vatten så det gäller att spela förnuftigt.
Strängnäs mönstrar följande lag: Hans, UTE, Christer, Anders Ö, Anders H och Bengt-Erik.

Första delade matchen

Det tog inte mer än fyra matcher förrän den första oavgjorda matchen spelades och det var Bengt-Erik som mötte Kjell Thy. Nedan följer Bengt-Eriks rapport efter mötet

"Nu har vandringen mot toppen börjat." Jag och Kjell Thy har spelat match och det blev oavgjort. Ingen av oss var mer än ett upp och jag var i ledning med ett efter 17 hål. Ett bunkerbesök på 18 gjorde att Kjell tog detta hål. Rättvis utgång av matchen.

Just nu har fyra matcher avverkats i den ena gruppen medans den andra ännu inte har kommit igång.

Tung förlust

Då var årets saga slut vad gäller Kuriren Cup.
Idag så var det dags för den andra omgången och Ninni och jag mötte Kallju och Gunilla. Vi hade exakt lika vad gäller antal slag så det var lätt att hålla reda på spelet.
Vi inledde bra genom att ta de två första hålen. Redan på ettan sänkte Ninni sitt inspel från 75 m direkt i kopp.
Sedan böljade spelet och när vi vände var vi lika.
De två första på röd tog vi men sedan gick spelet inte vår väg. Fyra hål på raken förlorade vi bl a genom att hamna i bunkern på trean och sedan slå tre i vattnet på femman och två i vattnet på sexan. DET FÅR MAN INTE GÖRA!
Sedan delade vi sjuan och åttan och segersiffrorna skrev därmed till 2/1.
Vi önskar Gunilla och Kallju lycka till i det fortsatta spelet och vi får ta ny tag nästa år.

image245

Här ser vi Gunilla, Ninni och Kallju innan vi skall påbörja den röda slingan. Vi hade en fyrboll grabbar före oss som vi fick vänta på hela tiden. Röd ett tog vi genom en birdie men sedan gick det som det gick.
Nya tag nästa år!

Ledare i klubbhuset

I onsdags inleddes onsdagsgolfen för herrar på Strängnäsbanan. Den bemannade starttiden är mellaen 13.00 och 14.00. Dessutom kan Du starta när Du vill under dagen och betala genom att lämna startavgiften till receptionen.
Eftersom P-O och jag hade andra uppgifter att lösa senare under dagen gick vi ut redan 07.30. P-O slog goda 32 poäng och undertecknad slog 30 poäng. Eftersom vi spelar i olika klasser så var vi båda "ledare i klubbhuset" efter rundan.
Senare under dagen så kom den stora massa och spelade men vi sjönk endast till andra respektive tredje plats. Vann i A-klassen gjorde Hasse på 35 poäng och i B-klassen vann Stig på sänkande 37 poäng.
Nya rundor väntar på onsdag.

Vinst mot Katrineholm

Vinst mot Katrineholm

Då var premiären i H 55 avklarad. Det var hemmamatch mot Katrineholm och vi gick segrande ur striden. Segersiffrorna skrevs till 9/3 efter att vi avverkat gul och blå slinga i inledningsvis mycket hård vind.
Segrade i sina matcher gjorde Christer, Anders, Acke och undertecknad. Hans delade sin match och det var lite snöpligt då han hade dormy tre, Curt förlorade sin match.
På bilden ser vi förstabollen med Hans och Curt som hemmaspelare när de hålar ut på 18:e green.
Nästa tisdag är det ny match och då är det mot Mälarbaden borta.

U 2 premiär

Då var det premiär för egen del i årets U 2.
Roger G och jag hade avtalat tid till kl 10.00 idag och eftersom det var tävling på gång så var vi båda där i god tid trots regnet. Det syntes inte till många andra ute på banan så vi bestämde oss för att gå gul/blå i stället för veckans gul/röd.
Efter lite växlande spel i regnet så var det lika efter fem hål. På "Utsikten" hade Roger lite snedträff så hålet gick till mig. Nästa hål delade vi men sedan knep jag två hål så det var två upp när vi intog lunch hos Samuel. Han serverade bland annat sillbullar vilka smakade mycket bra.
Vet inte om maten satte sig i Rogers sving eftersom jag tog de första fyra hålen på blå slinga och därmed var matchen avgjord. Resultatet 7/5 och vi spelade färdigt rundan för nu hade solen avlöst regnmolnen.

Äppelträdet

image243

På Strängnäsbanan har varje hål ett eget namn beroende på naturen eller kanske något annat.
Jag tror att Ni förstår vad hål blå sju heter?
Just det - äppelträdet!
Här ser Ni trädet i full blom och Ni ser också en av dagens bollar nästan inne på green.

Trevlig golfrunda

Idag var det åter dags för en runda på vår fina golfbana. Tyvärr så var Ulf B upptagen på jobb så Kerstin, Astrid och jag fick gå i en treboll. Vi gick på 3 h och 45 min och då hade vi en kafferast med korv efter nio hål. Dessutom kom Jesse och tre andra killar som spelade Kuriren Cup och passerade oss på det elfte hålet vilket tog ett antal minuter. Jesse var fyra upp och vi hoppas att de vann matchen.

image241

Här ser Ni Astrid och Kerstin när de hålat ut på gul fem. Som Ni ser så var det vackert väder i Strängnäs under em idag.

image242

Här ser ni när Astrid får till ett bra utslag på gul sju och Kerstin står i tur att slå ut. På green ser vi de som spelade Kuriren Cup och jag tror att matchen avgjordes där för när vi kom upp på åttan fanns det inga spelare vare sig på åttan eller nian.
Hoppas att Jesse gick vidare för det är en riktigt bra golfspelare och trevlig person.

Östen och Benny!

Då har lottningen till årets Stadiumgolf kommit.
Som vanligt så bildar Jonas och jag ett slagkraftigt lag.
Vad händer?
Jo vi skall återigen möta Östen och Benny från Malmköping med hemmabana Flen. Vi har mött dem två gånger tidigare, båda gångerna på Strängnäs, och båda gångerna fått stryk. Senast var i fjol då vi möttes i den femte omgången, innan Sverigefinalen, och då fick vi stryk på det nittonde hålet. Paret gick sedan vidare från Sverigefinalen och kom i mitten av fältet i huvudfinalen som gick på sydliga breddgrader.
Nästa lördag är det dags på Flensbanan och det kanske vore läge för ett inspelsvarv på banan så att "man hittar runt",
Fortsättning följer!

Räknade de rätt?

Här ser vi de sista fyra i gårdagens tävling och det ser ut att vara ett idogt räknande. Förhoppningsvis så blev det rätt till slut.

image240

Till slut blev det en resultatlista och av de 13 tävlande så blev det följande prispall

Bertil 72 netto, Lars 72 n och Ulf 77 n.
Längsta drive på blå åtta - Stefan 205 m och närmast hål på gul fyra - Claes på 250 cm.
Nästa tävling går den 25 maj och det är Max som arrangerar.
VÄLKOMNA ALLA PGA-SPELARE!

Vad fundera de på?

Här ser vi två av deltagarna under gårdagen och frågan är vad de fundera på?

image238

Bertil funderar väl på segertalet och P-O nedan fundera nog på hur han skall putta på sista hålet.
Funderingarna gick bra för båda för det blev vinst och ett fint par på sista hålet.

image239

Årsförsta

image237

Under gårdagen så genomfördes den årliga "Årsförsta" inom PGA. Tävlingen gick på Strängnäs GK och det var blå och gul som spelades. Här ser vi "den långsamma bollen" som de döptes till efter de nio första hålen. Det blev mindre letande de sista nio.
Det är Lars, Björn och Timo.

?rsf?rsta 2

Här ser vi boll två med John-Erik, Jyrki och UTE.

?rsf?rsta 3

Segraren gick i den tredje bollen och det var Bertil. Dessutom fick de segern på närmast hål på gul fyra. Claes var endast 250 cm från hål. På bilden ses Bertil, P-O och Claes.

Årsförsta

I morgon är det dags för Årsförsta inom PGA, P 10 Golf Ass.
Det är första tävlingen för officiella spelare och det är så att fjolårssegraren alltid är arrangör av nästa års tävling. Arrangerade förra året och även i år och hoppas väl på att det skall bli likadant nästa år.
Tävlingen går på Strängnäsbanan och det är i morgon blå och gul som gäller. Hela 15 spelare har anmält sig så det kommer att bli en hård kamp. Spelformen är slaggolf och det finns även närmast hål och längsta drive.
Nu skall jag ut och fila på klubborna och reportage kommer i morgon.
Nästa tävling går om 14 dagar och det är Max som är arrangör.

Toshälla har dragit sig ur!

Har precis fått meddelande om att Torshälla dragit sig ur årets spel i H 55 och därmed har vi ingen hemmamatch under midsommarveckan.
De två första poängen är därmed bärgade på WO och flera skall det bli. Dock genom fint golfspel och fint matchspelande.
Första matchen hemma på tisdag och laguppställningen anslås på fredag em.

Upplösningen

Uppl?sningen

Här är vi inne på gul nia som för dagen var det 18:e hålet. Inför hålet var det lika mellan lagen.
Efter 3,5 bra utslag, Christer låg lite i skogen till höger så skulle det avgöras. Hans, som här slår sitt andraslag, Sören och jag var alla inne på tre slag.
Christer som fick slå ett kort andraslag var över green efter fyra slag. Därifrån gjorde han ett perfekt inspel och enputtade.
Hans och jag gjorde våra par medans Sören treputtade. Eftersom alla hade slag så blev det två oavgjorda och matchen slutade därmed oavgjort.
Den som spelade klart bäst av oss idag var Christer som i år kommer att ta många skalper i U 2 om han fortsätter på detta vis.
Hur ofta är det att en sådan match slutar oavgjort?
Fortsättning lär följa.

Fika efter nio!

Fika efter nio!

Igår var det en perfekt golfdag och vi fyra samlades för en trevlig runda. Som vanligt var det "tävling" och för dagen blev det "bästboll/sämstboll". Lagindelningen skedde idag genom pegsingling och det blev så att Hans och Christer bildade lag mot Sören och mig. Efter dubbelvinst för motståndarna på Äppelträdet så var de fyra upp. På nian tog vi båda och var endast två efter när vi tog en välbehövlig långrast.

Första matchen

Under måndagen spelades årets första match i U 2. Det var P-O och Willy som tog sig an blå och gul slinga. Willy puttade mycket bra men det gäller att först ta sig till green vilket var lite svårare. P-O spelade som vanligt jämt och rapporten talar inte om några större "psykningar".

Vinst för P-O med 3/2 och därmed är matchspelandet igång.

Grattis P-O!

Kuriren Cup

Kuriren Cup

Då är den 32:a upplagan av Kuriren Cup igång här i Södermanland.
Idag var första omgången här i Strängnäs och drygt 90 lag kom till start. För egen del så spelar jag ihop med Ninni som är en riktig tävlingsmänninska. Idag mötte vid Elisabeth och Kari och det var en spännande match där vi drog det längsta strået på det 18:e hålet. Efter åtta hål låg vi under med tre men sedan tog vi fem hål på raken och sedan svängde matchen så det var lika när vi gick ut på det 18:e. Kari slog i ett träd och sedan slog han tredjeslaget i skogen med dropp som resultat. Själva låg vi i greenbunker på tre och sedan var det klart.
Kjelle som äger Intersport i Strängnäs ställde upp som fotograf och därför fick vi lov att posera utanför golfshoppen.
Fortsättning följer och frågan är vilka byxor vi då skall ha på oss?

Bilder från Azorerna

Om Du vill se ytterligare bilder från Azorerna så gå gärna in på

www.riitta.webalbum.se

Där ser Du de bilder som Riitta tog under den sista veckans golfspel på Azorerna.
Mycket fina och trevliga bilder.

Bro HofVILKEN GOLFANLÄGGNING!

Har idag varit på visning av den nya golfanläggningen utanför Bro norr om Mälaren.
Fick en mycket bra genomgång av anläggningen, rundresa på banan samt en visning av det fina klubbhuset.
Från svart tee mäter banan hela 7365 m vilket är den längsta banan i Europa. Gul mäter 5985 så det låter ju lite snällare för mitt hcp. Mycket vatten i spel och mycket fina bunkrar med vit sand i. Provputtade och det kommer inte att bli lätt att putta där.
Tack för visningen Ulf och får väl ta en funderare om eventuellt klubbyte, det är tyvärr lite långt att åka.

Lottning U 2

Lottning U 2

Då var lottningen av årets upplaga av U 2 genomförd. 14 spelare samlades under gårdagskvällen på Strängnäs GK och lottningen genomfördes under andäktig tystnad. Sex var tyvärr förhindrade att närvara p g a arbete. Vi har en ny från kölistan och det är Stig som anslutit till gänget.
Vid kontroll så är det i år sex spelare som bytt grupp sedan förra året.
Nu är det bara att köra igång matchandet och den 7 oktober kommer finalen att genomföras och då skall 100 matcher vara genomförda.
LYCKA TILL!

Grupp Sam Snead

Ulf T
Roger
Lars
Jan
B-E L
Kjell Thy
Christer
Hans S
P-O R
Willy

Grupp Ben Hogan

Ulf B
Lennart
Göran
Ulf E
Torbjörn
Ulf D T T
Hasse O
Mats
Stig
Kjell Thu

Favoritpar i Kuriren Cup

Favoritpar i Kuriren Cup

Här ser vi ett av favoritparen till Kuriren Cup på söndag. Det är intendenten Anna och restaurangägaren Samuel som bildar ett starkt par. De var igår synliga på rangen och Anna gav Samuel goda råd. Samuel slår efter idogt tränande väldigt långt och det är ju bra. Men vi som spelat lite vet att det för dessa ungdomar ibland även går väldigt snett. Hoppas det går rakt på söndag och gör det inte det så gäller det att greppa hårdare om klubban för då brukar det lösa sig!
LYCKA TILL!

Åter en runda

Idag blev det en runda på den gula slingan på Strängnäs GK. Gick ihop med Hasse och det blev på slutet en blåsig tillställning. Det blev åtta över par till slut så det är väl ok i blåsten. Nu gäller det att ladda för söndagens spel i Kuriren Cup. Går ut runt lunch och vi, Ninni och jag, skall möta ett par som får ett slag på oss.

Årets lottning av U 2

På torsdag kväll är det lottning av årets matchspel U 2. Det är femte upplagan och det är 20 "golfgubbar" som under säsongen skall gå inte mindre än 100 matcher för att en slutlig segrare skall kunna koras.
Tidigare vinnare har varit Ulf B, Ulf D T T, Lars K och Ulf T.
Vem som vinner i år kommer vi att kunna se i början av oktober.

Wilson demonstrerade!

Idag den första maj var det Wilson som demonstrerade på Strängnäs GK. Tyvärr hann jag inte med att prova deras nya klubbor men kände bl a på deras nya drive och deras nya järnklubbor. Inte fy skam och jag vet att Stoffe har dessa i shoppen så det går nog att prova en annan dag.
För det är väl så att resultatet av en golfrunda sitter i klubborna?

Golf eller demonstration?

Golf eller demonstration?

Idag den första maj avstod vi från att demonstrera och valde istället att spela golf. Det var den  första 18-hålsrundan på vår fina bana. Vi gick tillsammans med Astrid och Ulf.
Här ser Ni Kerstin, Ulf och Astrid på gul åtta och på green ser Ni bl a Ulla-Britt och Mats.
Banan var helt ok men det tar nog några månader innan den är ifatt Azorenbanorna om den ens kan möta sig med dessa.

Albin fyller år!

Albin fyller ?r!

I helgen har vi firat Albin som fyller två år. Han fick en hel del presenter och från farmor och farfar blev det en fotboll och ett fotbollsmål. Här ser vi honom när han öppnar ett paket från faster som nog innehöll lite bilar till bilmattan. Vädret var toppen så vi kunde sitta ute och äta den goda tårtan som Caroline gjort. Kan avslöja att även Caroline passade på att fylla år i helgen.