9 hål till!

I kväll blev det en runda på den gula slinga i stället för "elden". Gick på 43 slag efter en knackig inledning men avslutade sedan med fyra par. Klubborna går som ett självspelande piano och frågan är hur detta kommer att sluta?

Tårthjälp!

Vill ni ha hjälp med tårtbak så vet jag var det finns en bra tårtbagare.
Titta här och njut av hans mästerverk
albint.blogg.se

Golfbilsdebut

image907

Förra tisdagen när de var dags för finalrundan i tävlingen på Batalha A + B så var det regn på morgonen och för att slippa bli allt för blöta så beslutade CB och jag att idag får det bli golfbilspremiär. Sagt och gjort och det var en trevlig upplevelse. Vi boade riktigt in oss med klubbor, handskar, dryck, mat och till och med tog vi ut två fina handdukar som sittunderlag.
Nu slutade regnet före starten som blev försenad ca 45 min p g a dimma så det blev en torr dag även för de som gick. På Batalha får du köra "fritt" så det går mycket bra att dela på en bil.
Tror dock att det även i fortsättningen får bli "gående golf" då detta nog ger lite mer motion än at åka bli på banan.
Roligt var det dock och tro nog att jag skall söka en caddie till kommande matcher i Stadium match play detta år då det känns skönt att endast kunna gå och tänka på slagen utan att fundera på övrig utrustning.
Spekulanter till uppgiften kan anmäla sig direkt!

Vilande taxichaufför

Dag ett och två hade vi förmånen att starta först av alla bollar och då det var hela 18 bollar så beställde vi en taxi för hemtp till Ponta Delgada. Kostar 10 euro från Batalha och 30 euro från Furnas.
Furnasdagen hade vi beställt taxin till 15.00 men vi var något tidiga så vi gick ner till parkeringen några minuter innan tre och där vilade vår taxichaufför och vi lät honom vila till 15.00 för det är långa dagar för chaufförerna på Azorerna. Tp gick dock utmärkt och han guidade oss på ett härligt sätt under båda åkturerna.

       

Snacka om pluggad boll!

Fick under veckan en fullpoängare och det var på det hålet som jag den andra gången gjorde veckans enda birdie  på. Som det kan variera i golfspel. När det blev tio i så var det ett bra utslag, bra andraslag och sedan knappt 100 m kvar. Bra slag MEN

               

Fjärde i ett spännande läge, tre i bunkern och sedan en treputt skall nog bli tio och en "fullpoängare". Tänk om bollen landat en meter till höger men så kan man väl inte tänka eller?


Vilken dryck? Välj själv!

image896


Vår dryckehörna på rummet. Den vänstra för kvällarna, den mittre för golfen och den högra lät vi stå. Ni ser själva priset, 13:50 euro, och om du går till affären två min bort betalar du mellan en och fyra euro för en dubbelt så stor och minst lika god flaska vin. Undar hur länge dessa flaskor står på rummen?


Stenläggare

Redan förra våren så hade jag med en bild på stenläggarna på Azorerna och här kommer en ny. Blir lika faschinerad varje gång jag ser dem i aktion och ni skall veta att det är ett evighetsgöra att lägga sten på Azorerna.
Det finns mycket och det är mycket snyggt.

image892

Especial

        

Especial heter den lokala ölen som produceras på ön och den är verkligen GOD. Några konkurrenter har givetvis dykt upp men jag föredrar Especial. Bryggeriet ligger mycket centralt och alldeles bredvid Hotel Royal Garden där vi bodde.

Många glas!

image887

En bordsstudie från avslutningsmiddagen och som ni ser så var det ett av glas välfyllt bord.
Frågan är vad det var i alla glasen?

Spelkamrater dag tre

image886

Sista tävlingsdagen så spelade vi ihop med Kersti och Erik frän Österåker. Erik hade mycket begränsat med klubbor i sin minimala bag och vid kontroll så visade det sig att han under flera år bokfört alla slag och nu kommit fram till den minimala uppsättningen klubbor. Det kanske inte behövs 14 klubbor för Erik hade full kontroll över spelet med sina få klubbor.

De ledde med ett poäng när vi startade på A 3 min i mål var vi fem före och vi hade en mycket trevlig runda.

Tack Kersti och Erik!

Här ser ni oss vid den avslutande måltiden.

Kvällsmat på Azorerna

    

Två varianter av kvällsmat under tävlingsveckan.

Den vänstra känner ni alla igen, ost, bröd och vitt vin. Till detta såg vi på kickboxning på någon av de många kanalerna som finns på hotellet.

Den högra är från restaurangen, hålet i väggen, under Arriba. Dagens biff, stor, som låg på ett bröd och uppe på brödet vilade minst en hel vitlök. Mycket pommes till och grönsaker får du beställa vid sidan om. Priset ca 10 euro.

Sjätte U2

I morgon är det lottning för den sjätte upplagan av "U2 match championship". 20 grabbar i sina bästa år som spelar den ädla formen av golf, matchspel, över hela sommaren. Finalen går i slutet av september och då skall dels segrare koras och sedan skall bästa grupp utses. I år ser vi en nykomling bland oss och det är Acke som är den som är bäst att fixa hålen på golfbanan. Undrar om han har någon fördel av det?

Tidigare segrare är Ulf B, Lasse K, Ulf D T T och UTE två gånger. Vem skall bli den lycklige vinnaren 2008?

image893

"Grabbarna" samlade inför fjolårets lottning.

Nya klubbor och 42 slag

Idag var det hemmapremiär på golfbanan och då var det givetvis dags att ta fram de nya klubborna. Gick blå slinga nu framåt kvällen och det blev en birdie, två par, fem b och en db. Totalt alltså sex över par och 42 slag. Känns helt ok och fortsättning följer.

Mera marknadsföring

image891

Då har äntligen UTE-muggen kommit och detta är det först sålda exemplaret. Kommer att bli en bra give away för UTE konsult och kanske för ute.blogg.se för ni vet ännu inte vad det står på baksidan.

Saluhallen

image885

Om du är i Ponta Delgada så hoppas jag att du har tid att besöka saluhallen. Full kommers av grönsaker, kött, fisk och ost. Dessutom finns det några souvenirbutiker och jag kan tipsa om fina svarta kepsar för 4 euro. Mr X försökte köpa upp alla denna gång men jag vet att försäljaren har ett stort lager så det finns gott om de snygga kepsarna.

Kryssningshamn

Hamnen i Ponta Delgada är en mycket välbesökt kryssningshamn. Den sista dagen kom ett av världens största kryssningsfartyg in och det var en imponerande syn.

Dagen före var det också ett kryssningsfartyg, dock av något annat annat slag och med endast 70 passagerare. Vi försökte komma nära fartyget men det gick tyvärr inte p g a alla vakter.

image884

Frågan är vad en biljett på fartyget kostar?

Spelkamrater dag två!

image882

Andra tävlingsdagen var det Furnas som gällde och vi startade på det nionde hålet. Par fyra, 366 meter och med ett gatt på utslaget (vilket jag inte klarade). Vi spelade med Lars och Jim från Skåne och vi hade mycket trevligt i bollen. Vi gick på 34 och Lars och Jim på 33 så efter dagen var vi lika på 64 poäng. Slutsiffran för "Skånebröderna" blev 97 och en sammanlagd 11:e plats.
Hoppas att nu Jim knackar på hos Kerstins kusin i Åhus och hälsar från oss i Strängnäs då de bor bredvid varandra vid torget i Åhus.Det "smala" gattet!

Vackra B 6

Det hål på Bathala som alla spelare fotograferar, om de har en kamera, är B 6. Par tre hål som har ett högt utslag och där man vid fint väder har hela havet framför sig.
I havet brukar man ofta se den stora atlantbogserare som finns statsionerad på ön. Denna gång så såg vi den inte så den var väl ute på havet och hjälpte något fartyg som behövde hjälp.

Ett fint hål är det!

image881

Batalhabanan

Om ni inte visst det tidigare så skall jag nu avslöja att ni som spelat Batalhabanan har vandrat på historisk mark.
Namnet kommer av att det på platsen stod ett slag mellan portugiser och spanjorer för många hundra år sedan. Portugiserna segrade och det är därför som öarna nu tillhör Portugal.

Nu är det golfbana och om man duffar ordentligt så kanske man har tur att hitta något historiskt föremål. Frågan är om det i Sverige hade varit tillåtet att bygga en golfbana på en sådan mark. Tänk vad skulle arkeologerna säga?

image877

B åtta och vi är många som slagit över green på andraslaget på detta par fyra som verkligen går ner mot havet. Här måste man slå kort och rulla in om man inte har ett slag med riktig backspinn.

       

Bilder tagna från den övre restaurangen på banan och från vänster:
Tee på A 1 och hålet är ett spännande par fem där man som förstagångsspelare har svårt att hitta green.
Green på B nio där närmast pinnen avgjordes på tävlingens sista dag.
Tee på B ett och utslaget går "något" uppför.

Furnasbanan

Banan ovanför byn Furnas på Azorerna började byggas redan på 1930-talet. Den byggdes främst för de som utvandrat till USA och som på somrarna återkom till ön och då ville spela golf. De första nio hålen (1-4 och 14-18) grävdes för hand vilket man förstår när man vandrar över den något böljande banan. De nio sista hålen byggdes betydligt senare och det syns på bankaraktären.

image872

Mr X slår in mot 18:e green på Furnas och om jag inte missminner mig så blev det en birdie?

            

Från vänster:
Röd tee på 18:e hålet som innebär att man ser hålet vilket man inte gör från gul tee.
Nionde hålet och som ni ser så är det ett trångt gatt att passera genom på utslaget.
Från nians tee och upp mot sjunde hålet och de stora kullarna som blommar i augusti.
Boll på väg in på green på det första hålet och lätt par av Christian som i lag med far sin kom på fjärde plats totalt på 104 poäng.

Veckans fredagscitat!

Förr var det föräldrarna som hade många barn.
Nu har barnen många föräldrar.

Hur gick slaget?

image871

Spännande lägen uppstår ju ibland när det är dags för en golfrunda.
Här har mr X hamnat i en sådan och fråga är om han ger sig till känna och nästa fråga är givetvis "hur gick slaget"?

Vem slår på strömmen idag?

Idag börjar firandet av Portugals näst största religiösa högtid. Förberedelserna har pågått hela veckan vi varit på ön och det mesta sker kring torget vid Fortet. Lampa på lampa har satts upp och totalt skulle 260 000 lampor upp.

            

Här är några bilder från monteringen av alla lampor och vi fick se lite testkörning när vi var på väg hem en kväll.
Vi frågade givetvis vem som var den lycklige som skulle slå på JÄTTESTRÖMBRYTAREN idag men det fick vi inget svar på.

Vi får hoppas att det går bra i alla fall och att inte jätteproppen går!

HIO på Furnas!

Tänk att åka på golfresa till Azorerna och sedan passa på att göra HIO på Furnas 11:e hål.
130 m var det från röd tee till hålet förra lördagen då Birgitta Lindberg från Åkersberga slog till.
Hon blev verkligen fint uppvaktad av arrangörerna vid prisutdelningen då hon fick en mycket fin klubba att sätta upp på väggen. Vad jag inte vet är om hon har kvar bollen eller finns den i något vatten uppe på Furnas?

image865

Hon blev även hyllad på planet hem så till slut visste hela planet om Birgittas lycka och vi är många som fortfarande väntar "på första gången"!

image866

Boll fem!

Kan vãl avslõja att den femte bollen fõrsvann igâr och det var âterigen pâ A 1. Den hãr gângen var det dock pâ tredjeslaget som frân 150 m skulle segla upp pâ green men det hãnde andra saker. Lâg i ruffen alldeles fõre vattnet och kom lite under bollen sâ tvâ meter fõre vattenslut sâ fõll den med ett plask i vattnet.

Christer rãdda dock oss genom att gâ runt sjõn och ge oss ett poãng.

Fem dagar och fem bollar, alla givetvis med logga, kãnns vãl helt ok eller?

Vi hittade ãgaren till bollen!

Igâr nãr det var sista tãvlingsdagen sâ var det en av spelarna i bollen som slog lite snett pâ B 4 och den gick ut till hõger i buskarna. Vi bõrjade givetvis leta fõr det var viktiga poãng som vi spelade om men vi hittade inte bollen men vi hittade en annan som vi tyckte var konstigt att den inte blivit funnen av den tidigare ãgaren!

Igâr kvãll nãr vi satt vid torget fõr en kvãllsfika sâ kom det fyra Skânegrabbar och eftersom vi kãnde till en av grabbarnas bakgrund och kunde koppla logan pâ bollen till honom sâ frâgade vi om det gâtt snett pâ B 4 och det hade det mycke riktigt gjort. En rolig historia och som tack fõr att vi hittat bollen fick vi ett trepack med bollar idag pâ morgonen med samma logga.

Tack fõr dessa men som vanligt "GOLFBOLLAR HAR MAN BARA TILL LÂN"!

260 000 lampor!

Till helgen sâ kommer Ponta Delgada att fyllas med mãnniskor frân hela vãrlden dâ Portugals nãst stõrsta religiõsa hõgtid hâlls hãr pâ õn.

Omrâdet kring torget vid fortet hâller nu pâ att iordningstãllas fõr festen och det ãr lampor õverallt. Igâr nãr vi vandrade hem i nattens mõrker var det som vanligt febril aktivitet och de hade bl a test av ett antal installationer. Vi frâgade givetvis hur mânga lampor som monteras fõr festen och det ãr imponerande 260 000 lampor!

Vâr andra frâga var vem som pâ fredag slâr pâ den stora brytaren fõr att allt skall tãndas men det kunde ingen svara pâ.

Det ãr inte bara lampor utan det ãr ãven ett stort antal barer som monteras upp och gatan upp mot bryggeriet kommer att bli en riktig bargata och dãr kommer nog att vara fest pâ fredag!

Ledig dag!

Idag ãr det ledig dag frân golfen sâ det ãr nog rundturer fõr de flesta fõr att kunna fâ med sig lite kultur och historia frân õn ocksâ.
Sjãlv sâ har jag varit pâ golfklubben och fõrhandlat infõr eventuellt kommande arrangemang. Dãrefter en svãng till saluhallen fõr lite kepsinkõp och de har en svart och gul som jag kan rekommendera, pris 4 euro.
Lite sallad pâ stan och nu lite bloggande.

Fâ samtidigt passa pâ att TACKA ALLA DELTAGARE I TÃVLINGEN. Ingen nãmnd ingen glõmd!

Har varit mycket trevligt att trãffa nya mãnniskor frân hela landet och nãr vi ãr âter i Sverige sâ kommer givetvis bloggen att fyllas pâ med att antal bilder frân vecka.

Õnskar alla golfare en trevlig sommar och som vanligt titta pâ bollen!

Dâ var den internationella karriãren startad!

Idag var det den tredje och sista dagen av tãvlingen hãr pâ Azorerna. Idag spelade vi ihop med Kersti och Erik Jansson frân Õsterâker. Vi slog ihop 36 poãng och slutresultatet fõr Christer och mig blev

Dag ett - 22:a plats med 30 poãng
Dag tvâ - 5:e plats med 34 poãng och vi avancerade till 10:e plats totalt
Dag tre - 4:e plats med 36 poãng och vi avancerade till 7:e plats totalt

Toatalt 100 poãng och segrarna hade 107 poãng. 36 lag var med och tãvlade.

Nu skall det snart lâsa hãr bakom oss sâ ytterligare inlãgg och bilder kommer i morgon och de flesta bilderna kommer att lãggas ut nãr vi âter landar i Sverige hãlsar Christer och UTE.

Õverkõpt!

Nãr vi i kvãll skulle lãmna hotellet sâ dõk nãsta person upp.

Gotia Golfs representant hãr pâ õn och de har ju resor hit i âr.

Han hade hõrt talas om Ulf T och alla nõjda golfresenãrer som var hãr fõrra vâren.

Fõrhandlingar kommer att ske efter morgondagens runda uppe pâ Batalha och frâgan ãr vad de har att erbjuda UTE konsult?

Fortsãttning fõljer!

Bloggfavorit

Nãr vi kom tillbaka till hotellet idag sâ kom en herre fram och frâgade om jag var Ulf vilket jag naturligtvis inte kunde neka till.

Vad hade jag nu gjort?

Nej sâ farlig var det inte - han ville bara tacka fõr den fina bloggen om Azorerna som han hade hittat pâ Svensk Golf sâ det ãr bara att suga i sig och skriva vidare. Frâgan ãr bara hur han hittat den pâ Svensk Golf!

Dagens spelkamrater

Vãrlden ãr liten!

Jim frân Âhus i Skâne bodde bara 100 m frân Kerstins kusin Berit och nãr jag skulle fõrklara vilket hus sâ frâgade Jim om det ãr det gula huset och det ãr helt rãtt.

Lars var den andra ãven han frân Skâne och han jobbade med muddring õver hela vãrlden och fõretaget som han jobbade fõr hade bl a vãrlden stõrsta muddringsverk.

Bâda ungdomar i vâr âlder och de fick 32 poãng idag och hade ett bãttre igâr sâ totalt ãr vi ett fõre.

Hoppas att vi stõter pâ lika trevliga golfare i morgon.

Birdie

Idag sâ blev det en birdie av UTE. Furnas femte hâl som ãr en par femma och dãr mânga den fõrsta gângen luras att slâ rakt fram men du skall slâ õver bondens âkrar fõr att hamna râtt. Slâr du rãtt fram har du ãven chansen att hamna i pottbunkern som jag skrivt om sâ mânga gânger.

Bra utslag i den kraftiga motvinden, favoritklubban trãnio och sedan 100 m kvar, fick ta en âtta med 100 m till greenkant i blâsten. Slog ner tvâ meter till hõger om flaggan och putten hãrt i bakkant.

Hãrligt med birdie pâ ett sâdant svârt hâl och jag vet ingen av mina kamrater som gjort det?

Fyra dagar och fyra bollar!

Fõr alla bolletare kan jag nu rapportera att det finns fyra bollar utplacerade efter fyra dagars spel.

Tvâ pâ Batahla A slinga hâl nummer ett. Bâda gângerna som jag slagit ut sâ har jag glõmt vinden frân havet sâ bollarna ligger i reniingsverket.

En pâ B slingans femte hâl dãr jag fõsõkte gâ den gena vãgen men bollen hade inte samma uppfattning.

Den fjãrde ligger pâ Furnas och pâ det sjãtte hâlet. Ett kort par fyra som svãnger kraftigt hõger och i bõjen finns en stor kulle med massor med fina blommor och "vita pinnar". Dãr planterade jag en boll inspelsdagen och Kenny konstaterade att det nog pâ kullen finns bollar fõr mânga tusen och som kullen ser ut sâa ãr det nog svârt ãven fõr en bolletare att tõmma kullen.

Kan rapportera att Peter L har sponsrat mig med bollar till tãvlingen och det stâr nâgot namn som bõrjar pâ G pâ bollarna men det vill jag inte gõra reklam fõr hâr.

Dag tvâ!

Idag var det kanonstart uppe pâ Furnasbanan och det sâg inte sâ lovande ut vãdermãssigt nãr vi satte oss i bussarna kl 0830. Kanonstart kl 1030 och vi startade pâ det nionde hâlet som ni alla som spelat banan vet ãr ett par fyra som slutar med vatten till vãnster och en upphõjd green med ett antal bunkrar.

Katastrofstart med noll poãng efter att jag sjãlv slagit i skogen till vãnster pâ utslaget.

Igâr sâ var det ju en 22:a plats av 36 lag och vi hade 30 poãng. Pâ Batalha fâr jag 15 slag och Christer 29. Idag 11 och 23 - 10 mindre - hur skulle dagen sluta?

Vi kom igen starkt och bõrjade jaga poãngen och 10:e till 18:e hade vi 18 poãng och sedan tog vi ytterligare 16 pâ ett till âtta sâ till slut blev det 34 poãng och det gav en hedrande 4:e plats. Hoppas att det stâr om detta i Strengnâs Tidning i morgon.

Totalen har ãnnu inte kommit upp men vi tog in fyra slag pâ Helen och Kenny sâ det ãr bara fyra kvar och det skall vi ta i morgon pâ avslutningsdagen.

Vad gãller vãdret sâ blev det regn pâ de sista tre hâlen sâ rummet ser nu ut som ett torkskâp.

Ölhistoria

Cheferna från ölbolagen Carlsberg, Heineken, Norrlands Guld och Budweiser var och spelade på en golfbana i Sverige.

När de spelat färdigt så satte de sig ner i restaurangen vid golfbanan och beställde mat, sedan frågade servitören vad de skulle dricka till:

-Jag tar en Carlsberg, probably the best beer in the world, sa chefen för Carlsberg.

Chefen för Heineken höll inte med, så han beställde just en Heineken vilket han ansåg vara bäst.

-Jag tar en Budweiser, för om det är det bästa ölet i USA så är det bäst här också, sa chefen för Budweiser.

-Jag tar en Cola, sa chefen för Norrlands Guld lugnt.

Alla de andra tittade på honom förvirrat och frågade honom varför han inte drack Norrlands Guld till maten.

-Om inte ni ska dricka öl till maten så ska inte jag göra det heller......

Fõrsta tãvlingsdagen!

Idag var det dags fõr den fõrsta tãvlingsdagen och vi gick ut kl 1136 och spelade med ett par frân Âkersberga. Vi lyckades fâ ihop 15 poãng bâde ut och in sâ vi hamnade pâ 30 poãng totalt. Detta innebãr att vi nu ãr nio poãng efter ledarparet men det ãr ingen omõjlighet att ta in.

Sjãlv sâ gick jag pâ 47 ut och 48 in och totalt 95 /80 vilket ãr helt ok pâ denna svârspelade bana. I morgon tar vi nya tag och âven fast det ãr mândag sâ beger vi oss till Furnas kl 0830 och sedan ãr det kanonstart kl 1030 och vi kommer att slâ ut pâ det nionde hâlet.

Vi satsar pâ att avancera fõr att sedan slâ till pâ tisdag dâ det ãr avslutning pâ Batalha A + B.

Mina vãnner!

Har under dessa dagar pâ Azorerna trãffat mânga av mina vãnner sedan fãrra âret.

Den fõrsta att kommentera nâgot var hovmãstaren pâ Batalha. Han kãnde knappt igen mig och tyckte att jag blivit mycket yngre nãr jag nu rakat bort skãgget vilket jag nu har tid med som "pensionãr".

Tack fõr detta och nu blir det inget skãgg pâ ett bra tag.

Den andra var hovmãstaren pâ hotell Royal Garden som igâr nãr jag besõkte restaurangen direkt utropade Mr Wulf. Kãnns skõnt att vara igenkãnd men frâgan ãr om jag ãr en varg?

Hãrligt ãr det ialla fall att trãffa alla trevliga mãnniskor hãr pâ Azorerna och behõver ni hjãlp vid ett eventuellt besõk hãr pâ õn sâ hõr gãrna av er!

Fint startkit!

Idag sâ startade tãvlingen och nãr vi kom till banan sâ delade de ut ett mycket fint startkit bestâende av

handduk
tygpâse med golfklubbens logga
skopâse
pikétrõja

Problemet ãr bara det att storleken pâ trõjorna ãr USA standard sâ den small som jag fick kan jag vãnda mig om i sâ P-O du har en trõja att avhãmta pâ Kantarellstigen dâ den passar dig perfekt och dâ du samtidigt gillar Azorerna skarpt.


Hur kan man gõra 27 poãng pâ sju hâl?

Idag nãr det var dags fõr den fõrsta tãvlingsdagen sâ passade vâra trãningskompisar Helen och Kenny pâ att slâ till ordentligt. De gjorde 27 poãng pâ sju hâl.
Hur ãr detta mõjligt?
Frâgan ãr vad drack de till frukost eller var det sâ att de spelade bra golf idag?
De ligger i alla fall pâ andra plats med 38 poãng och ãr bara en poãng efter ledarbollen.
Lycka till i morgon men vi kommer att jaga er!

HIO pâ Furnas 11:e hâl!

Igâr nãr det var inspel pâ Furnas sâ passade Birgitta Lindberg frân Âkersberga GK pâ att gõra hio pâ det 11:e hâlet. Det ãr 130 m frân rõd tee och bollen landade nâgra meter fõre hâlet och rullade sâ vackert i.

GRATTIS Birgitta och Christer och jag hade fõrmânen att spela med Birgitta idag!

Furnas i BLÂST!

En av de vackraste banorna som jag spelat ãr Furnasbanan och jag vet att mânga av mina kamrater som spelat den instãmmer. Idag var det en hãrlig dag pâ banan utan regn och dimma men med en mycket kraftig vind vilket inte underlãttade spelet.

Vi spelade âterigen bãstboll tillsammans med Helen och Kenny frân Olofstrõm. Idag var jag i lag med Kenny och min blygsel gõr att jag inte kommer att delge er resultatet men vi hade en trivsam runda.

Vi tog hjãlp av Tony sâ att vi kom hem direkt efter rundan sâ att vi nu kan fõrbereda oss infõr morgondagens fõrsta tãvlingsdag. Bathala A + B och vi slâr ut kl 1136.

Kan nãmna att det idag var stort reportage i lokaltidningen hãr pâ õn sâ det gãller att hâlla i fõr dâ kanske man kan hamna pâ bild i tidningen och det skulle ju bl a gynna vâr huvudsponsor Bernhardssons Mõbler i Strãngnãs.

Vem vet svaret?

Idag sâ intrãffade en hãndelse i spelet som vi inte har svaret pâ.

En av deltagarna i bollen slog ett nâgot dâligt utslag och passerade inte de rõda kulorna. Dessutom sâ blev det inte bãttre ãn att ãven andraslaget inte kom fõrbi de rõda kulorna.

En pilsnerboll ger ju en õl till alla i bollen men vad ger en dubbel pilsnerboll?

Hoppas att vi fâr svar pâ frâgan fõr vi fick bara en õl och har kanske nâgot att krãva av den "skyldige".

Veckans fredagscitat!

Gruvar du dig för något
gör det genast.

Dock en dag fõr sent!

Dagen runda, inspel pâ Bathala A + B!

Idag var det inspel pâ den hitre banan, Bathala. Vi hade turen att fâ den fõrsta starttiden och det var 09.30. Vi spelade med Helen och Kenny och i lottningen sâ blev det Helen och jag mot Christer och Kenny och spelformen var bãstboll.
Motstândarna inledde starkt och tog de tre fõrsta hâlen. Sjãlv slog jag min fõrsta boll out till hõger. Tãnkte inte pâ vinden frân havet sâ dãr fõrsvann den fõrsta bollen.
Vi kom tillbaka och efter nio hâl var det lika. Sedan jãmt och nãr vi slog ut pâ det sista hâlet ledde motstândarna men Helen tog hâlet fõre Christer sâ matchen slutade oavgjort sâ alla var lyckliga nãr vi lãmnade sista green.
Ny match i morgon och vi fâr se hur den slutar efter 18 hâl pâ Furnas.

Perfekt resmâl!

Vare sig ni ãr golfare eller bara vill uppleva ett speciellt resmâl sâ res till Azorerna.
Kan varmt rekommendera õn och ni kommer inte att bli besvikna om ni âker hit.
Stilla och lugnt, trevliga mãnniskor, underbar natur och ãven bra golfbanor fõr de som har den bõjelsen.

Âkt till Azorerna, ni kommer inte att ângra er!

Gamla vãnner!

Igâr nãr vi landat sâ hade jag trãffat tre olika vânner inom nâgon timme fõrutom all personal pâ hotellet och inom Solresor som vi trãffade.

Den fõrste var Tony - vâr speciella taxichauffõr hãr pâ Azorerna. Har kãnt Tony sedan 2003 och ãr det sâ att ni skall hit sâ slâ en signal sâ fâr ni telefonnumret sâ kan jag lova att ni har en perfekt support under er vistelse hãr pâ õn.

Den andre var X - nãr vi stod i kõn pâ cafét pâ torget sâ hejade en kille pâ mig. Pratade med honom och nãr vi skulle avsluta samtalet sâ fick jag lov och frâga var vi trãffats. Han berãttade dâ att han jobbat 38 âr pâ Miloverkstaden och kãnde bâde mig och bror Peter. Sã ãr det ibland nãr man ãr kãnd i stan!

De tredje var Helen och Kenny - Gãster som jag hade hãr pâ õn fõrra vâren. De ãr fõrtjusta i õn och har ãven planer pâ att kõpa hus hãr pâ õn.

Tãnk vad vãrlden ãr liten!

Sol och en õl!

image864
Sâ hãr ser det ut pâ torget i Ponta Delgada den 17 april 2008. En õl i den hãrliga solen och trevligt sãllskap. Vad mer kan man begãra. I morgon bõrjar golfande sâ det fâr bli en tidig kvãll i kvãll hãlsar UTE och Christer frân en hãrlig õ.

Pâ Azorerna

Dâ har vi âterigen landat pâ Azorerna!

 

Efter drygt fem timmars flygning frân Arlanda sâ landade vi lokal tid kl 13.00 hãr i Ponta Delgada. Strâlande vãder mõtte oss och em har vi ãgnat ât installering pâ rummet. Lite rundvandring i staden och sedan kl 16.00 var det vãlkomstmõte med golfinformation. Sedan var det vãlkomstparty med mingling. Nu har vi inhandlat fõda till morgondagens golfinspel och nu har vi vandrat till internetcafét hãr i stan.


Den absolut sista resvãskan som kom frân flygplanet var UTE:s men det ãr ju huvudsaken att den kom fram. Hãr ser vi Christer markera den sista resvâskan.

image863


Ny fågelfråga?

image860

Vårfågel i vår fina hängkaragan som ännu inte har fått några knoppar?

Vad gör du farfar?

image861

Ny cykeltur med Albin i söndags och han vet att farfar alltid har med sig kameran så det gäller att se upp och som ni ser så är Albin på sin vakt.
"Utbildningen" fortgår enligt plan och det kommer inte att dröja innan pappa Jonas får ta bort stödhjulen från cykeln.

Socionomdagarna

Då har jag blivit en upplevelse rikare!

Har under två dagar varit med och förberett och deltagit i den första av två dagar på Socionomdagarna på Stockholmsmässan. En helt ny miljö men väldigt lätt att skapa nya kontakter inom social verksamhet och det var många behandlingshem som var där och marknadsförde sig.

Vi får hoppas att det gått bra och att
www.drottningenskalla.se fick ut sitt budskap och att namnet nu är känt runt hela landet.

Idag onsdag så sköter de sig själva och jag får hoppas att det går lika bra för dom som är där idag som för oss som var i montern igår.

image859

Montern färdig efter uppbyggnad i måndags.

Simling Open!

Då har en inbjudan till företagsgolf kommit och man får tacka så mycket för den.

Det är den lokala Toyotahandlaren, Simling Bilaktiebolag
www.simlingbil.se  som spelar Simling Bil Cup på Mariefredsbanan den 7:e maj. Spelas i två klasser och det är slaggolf som spelas. Vinnarna kommer sedan att gå vidare till Sverigefinalen som går på Arlandastad veckorna efter att Masters har spelats där.

Tack Jonas för inbjudan och jag kommer med min Toyota (nytvättad)!

Näst sista hålet

image858

Ytterligare ett fint hål på Aroeira nr ett. Det sjuttonde hålet är ett kort par fyra och det svänger vänster efter drygt 150 m. Som ni ser så var det även fint väder så golfspelandet gick extra lätt. Här ser vi en stilren sving av Ulf B och den hamnade fint framme i kurvan.

MarknasföringsPEG!

Nu har de efterlängtade pegarna kommit. Det är nog till och med så att Golfer kommer att bli imponerad för detta är marknadsföring på hög nivå, eller gräsrotsnivå?

På de nya svarta står det ute.blogg.se så det är bara för de som hittar den, eller de som får sig den tilldelad efter en trevlig rond att gå in och titta på bloggen.

På de nya blå står det UTE KONSULT 070-268 03 02 och dessa är till för att få ny kunder till verksamheten. Det går även bra att ringa även om du ännu inte fått eller hittat någon peg.

Nu lever jag verkligen upp till Semper Passus Ante, alltid steget före, eller vad tycker du?

Politik i Strängnäs

Nu är det hela havet stormar i Strängnäs vad det gäller politiken. Alliansen som styrt sedan valet har nu blivit osams och fp och c har krävt det m kommunalrådets avgång. Det hela har nu pågått i drygt två veckor och idag så har de sagt ifrån på skarpen så nu är det bara att börja om från början.

Nu skall fp och c ha förhandlingar med s om samarbete och det kanske blir en ny allians.

Tänk så det kan gå och det kanske vore något att bli - politiker. Nej tror nog det är bäst att hålla sig ifrån det och i stället syssla med annat som att t ex ........................................

Spännande är det dock och frågan är vad det kostar skattebetalarna och kanske det nu blir som s vill, en skattehöjning för att klara skola, vård och omsorg. Men frågan är om skattehöjning är rätt medicin?

Europas längsta bro!

image852

Här ser ni Europas längsta bro och det som vi ser är högbrodelen i den norra ändan av Vasco da Gamabron. Bron blev klar till världsutställningen i Lissabon 1998 och var då Europas längsta bro. Hur det är idag vet jag inte men lång är den, 17 km och den finns i den östra delen av Lissabon och leder trafiken söderut över floden Tejo.

"Grabb-bollen"

På nästan varje golfresa brukar det dyka upp en grabb-boll. Så också på denna resa och de spelar alltid bra golf och slå väldigt långt. Dessutom är de alltid trevliga och i detta fall så passade även en av grabbarna på att fylla 40 år under veckan.

GRATTIS!

image857

Vårstädning idag - nej du!

Idag kl 0900 så var det samling för att vårstäda golfbanan här i Strängnäs. När jag vaknade så var det noll grader och snöblandat regn i luften. Inte mycke till väder att vårstäda i så det fick bli en långfrukost med morgontidningen i stället.

Det får bli packning inför Azorerna under dagen för mån till ons så är det Socionomdagaran i Älvsjö som gäller och jag skall då hjälpa
www.drottningenskalla.se med marknadsföringen.

Ha en BRA söndag i detta vårväder!

Avslutningsbankett!

Så här kan det se ut på en "avslutningsbankett" efter en golfresa. Tänk så fort man får nya vänner!

        

Skål!

image851

Välförtjänt pris efter en härlig golfrunda. Men det går lika bra med en läsk.
Vad gäller ölpriset så har fältstudierna givit följande resultat. Ölen är dubbelt så dyr norr om floden Tejo än söder om densamma. Frågan är bara om detta är en av urvalsfaktorerna för att välja resmål?

Kebnekaise

Fick sent igår kväll samtal från bror min som just anlänt till Kebnekaise efter en veckas skidmarsch från Abisko.

Även han arrangerar resor men som ni redan listat ut så är det under mer strapatsliknande former än golfresor eller!!!!!!!!!!!

De hade ätit en god middag på turiststationen och idag hade de reservdag och några skall åka på en dagstur upp i Tarfaladalen och några skulle stanna på turiststationen och sitta på en renfäll i solen och dricka vintoddy.

I morgon går sedan resan vidare på skidor i den myckna snön som i år finns där uppe till Nikkauokta och sedan buss och tåg åter till sydliga breddgrader.

Ni som följer väderleksrapporterna kommer väl ihåg att det i Nikkaluokta var minus 42 för några veckor sedan. Känns kallt.

För den som vill åka med på nästa tur så är det bara att höra av sig så skall jag förmedla kontakten till bror Peter.

Räknade hon rätt?

image850

Tänk vad skönt och härligt det kan vara efter en golfrunda!
Sammanfattning, nya vänner, fint väder och sedan det där med resultatet.
Frågan är bara om hon räknade rätt?
Det hade nog blivit en "ölvinst" även denna gång om det varit tävling mellan bollarna eller ......................

Snabeldrake!

Då är det dags att sätta igång med dagens kraftprov!

SNABELDRAKEN skall igång och det är bara att sätta fart även fast det är någon som har namnsdag idag.

Vem kan det vara?

He en BRA helg önskar UTE!


11:e hålet

image849

Tänk er att få slå ut på det elfte hålet på Aroeira nummer två i Lissabon. Inte helt fel och ni skall veta att efter detta fina hål så väntar ett par tre hål som går över vatten och är långtttttttttt. Där gäller det att titta på bollen men det är ju å andra sidan bra att göra vid alla golfslag.

Veckans fredagscitat!

Omtanke om andra
ger en känsla av välbefinnande.

Nästa vecka sker den internationella tävlingsdebuten!Nu filar vi på klubborna inför den internationella tävlingsdebuten.
Har ännu inte kontrollerat om det sänds direkt eller i efterhand på Viasat golf?

Vilken "vårdag"!

Igår var det dags för årets första bakslag i vädret. En dm snö på bilen när man vaknade och det är den 10 april.

Nu ser det lite bättre ut utanför fönstret och snön är nästan borta men enligt de som kan det där med väder så skall det ju vara tre bakslag innan våren är här på riktigt.

När kommer de två nästa? Hoppas inte till helgen för på söndag skall det vara städdag på golfklubben och några skall jobba och några skall "hänga på krattskaftet" för att få tillbaka sin städavgift.

Kom den över?

image848

Ett fint golfhål på Aroeira nummer ett är det 14:e hålet. Ett korthål över vatten och det är ca 110 meter från gul tee och knappt 100 från röd tee. Från tee är det vatten hela vägen fram till den lilla smala greenen som har två bunkrar och sedan skog bakom sig.

Här ser vi några spelare skåda efter bollen och frågan är om den kom över?

Partner sökes

Såg att det nu var dags att anmäla sig till Kuriren Cup i golf som nu går för jag vet inte vilken gång i ordningen.

Eftersom Kerstin ännu inte känner sig mogen som tävlingsspelare så får man väl gå ut på nätet och söka en partner. Det är ju så många som får kontakt på detta vis nu. Kruxet är bara att den jag söker måste vara medlem i Strängnäs golfklubb och den första omgången spelas söndagen den 11 maj och anmälan skall vara inne senast den 1 maj.

Är du sugen på lite parspel i golf så hör gärna av dig!

Först till kvarn gäller.

UTE med fru i Lissabon

image844

Stadsporten in till centrala Lissabon blev en bakgrund för kortet där även jag hamnade på bild.
Vi står på det stora Handelstorget som ligger alldeles vid floden Tejos strand.

Vi kom även med på bild uppe på toppen, nästan, på hissen som leder upp till de övre kvarteren.

image845

Som ni ser så var det bra väder i Lissabon och den som tittar på väderleksrapporterna under dessa dagar kan konstatera att det nu är riktig sommarvärme i Lissabon. Även vi går förhoppningsvis mot sommarvärmen.

Jogadores!

image846

Tror att jag fångat två "jogadores" på bild. För så mycket portugisiska har jag lärt mig att det betyder golfspelare eller betyder det joggare?

Det här är förbjudet!

image847

På det tionde hålet på Qinta de Peru så är det förbjudet att gå in på tomterna och hämta bollen om den av någon anledning gått snett. Kan anmäla att det är mycket trångt och de som bor i husen har nog hjälm på sig när de sitter på sina uteplatser.

Här har jag kommit på en spelare som "återtar" sin boll men jag konstaterar samtidigt att han inte var inne på tomten utan sträckte sig rejält efter bollen. Han hade också kontrollerat om det var någon hemma vilket det givetvis inte var.

Håll i ordentiligt om ni någon gång slår ut på Quinta de Perus tionde hål!

Oitavos golf

Idag var det extra roligt att kila över till Ulf och titta på Viasat golf. Det var Europatourtävling på Oitavos golf som ligger någon mil utanför Lissabon.

Varför var det då extra roligt? Jo vi spelade banan när vi var och spelade UTE International 2008. Det var finalbanan och vi var många som nog tyckte att det var den finaste banan som vi spelat. Tänk att man kan sitta framför tv:n och följa spelet på en "spelad bana".

Häftigt!

Tung förlust!

Sådan tur Hammarby hade i kväll!
 
Det var inte långt ifrån att de regerande mästarna förlorade kvartsfinalspelet i handboll mot GUIF. Den sista och avgörande matchen blev en rysare där Hammarby såg ut som klara vinnare i halvtid. GUIF gav dock inte upp och när de små spelarna i GUIF:s minikjedja började trolla med "gubbarna" i Hammarby så togs försprånget in. I slutet så drog dock Hammarby det längsta strået men de fick sig dock en riktig tankeställare inför kommande matcher.
I nästa omgång så valde de H 43 men nu är de nog lite skakade - det finns inga lätta motståndare.

Tack GUIF för fina matcher och lycka till nästa år!

8 000 läsare!

Så många är det inte som tittar in på min blogg varje dag men jag känner en som har denna höga läsarsiffra.

Jesse - som går caddie åt Peter Hedblom har lyckats komma in på
www.golf.se som bloggare och när jag pratade med honom senast så nämnde han att han haft 8 000 läsare dagen innan.

Inte illa. Ni kan själva kontollera hans blogg och jag tror nog att jag skall försöka "köpa" in mig så att han skriver http://ute.blogg.se i något inlägg inom kort. Frågan är bara vad han skall ha för detta? Men när jag nu gjort reklam för honom så kommer det nog att bli billigt.

Heter det inte tjänster och gentjänster!

Vad är under täcket?

image842

Igår var det dags att åka till Albin och överlämna den något för tidiga 3-årspresenten. Frågan är dock vad som fanns under täcket. Första kommentaren var - jag ser ett hjul!

Snabbt som ögat så kom han på hur det skulle gå till och nu har mamma och pappa fullt upp att springa fram och tillbaka på vägen.

Lycka till Albin!

image843

Okänd pilsnerboll

image840

På Qinta de Perus tionde hål så finns det stora skyltar som säger att det är absolut förbjudet att gå in i trädgårdarna och hämta eventuellt sneda bollar som slagits från gul tee.

Mycket smalt utslag med över 100 m till röd tee. Här ser vi en spelare som tyvärr inte lyckades ta sig förbi röd tee. Han ville dock inte vara med på bild.Här dyker han dock upp i miniatyr och jag kan rapportera att det blev par efter sänkning av en åttametersputt nedför.

Ett glas vin (STORT)!

image839

Kan rapportera att det går att köpa vin på glas i Lissabon också. Men där är det inga krusiduller. Kyparen fyller på tills du är nöjd och ibland så blir ett glas vin lika stort som en "stor stark".

Tror inte att det skulle fungera i Sverige eller?

Veckan fredagscitat!

Livet är för kort för att vara smått!

Riktiga turister!

image838

När man är på golfresa så gäller det att skicka vykort också som "riktiga turister". Här ser vi tre typiska golfturister som inhandlar sina kort längs gågatan från Handelstorget upp mot Baixa i centrala Lissabon.

Som ni ser så sken solen på oss.

Den blåa rundturen

Från Handelstorget utgår rundtursbussarna i Lissabon och vi tog den blåa turen. Tog cirka två timmar och kostade 14 euro. Längs resan finns det ett antal stopp där det går att kliva av och sedan är det bara att kliva på någon senare buss. Det kommer en var 20 minut.Utsikt från den stora parken längst uppe på avenyn och ner mot hamnen.Monumentet över alla upptäcktsfarare som gav sig ut på världshaven från Belem. Här tog vi ett lunchstopp.


Även vaktposter har de i Lissabon.


Skön seger i kväll!

I kväll var det stormatch i Eskilstuna!

GUIF mot regerande mästarna Hammarby och GUIF var tvingade att vinna i denna den fjärde matchen.
Vilket tryck i hallen och vilken spännande match. Kan förstå att det är lite lättare att spela på hemmaplan om man har ett sådant publikstöd.

Tremålsledning i paus men sedan kom Hammarby ikapp till 17-17 men då kom ännu ett ryck från hemmalaget.
Till slut seger med 29-25 och på söndag är det den femte och avgörande matchen i Stockholm.

Hoppas att ni såg matchen på SVT 24 och jag hoppas att GUIF vinner på söndag för då kommer det att bli ytterligare resor till Eskilstuna.

Segervissa Norrlänningar

image833

Här ser vi två segervissa norrlänningar. Den ena från Härnösand och den andra från Strömsund. Någon kallade den andra för klykt...... men jag vet fortfarande inte vem det var?

Trevligt hade de det i alla fall och jag hoppas att golfen gick lika bra nästa dag!

H 55 2008

I år har jag lämnat uppdraget som lagledare till nästa i tur och i år är Anders Östberg detta för Strängnäs GK H 55 lag. Eftersom jag stod kvar som lagledare hos sammanhållande så fick jag idag årets matchplan och under våren spelar laget sju matcher på följande sätt.

13/5 Vingåker hemma
20/5 Torshälla borta
27/5 Solbacka h
3/6 Sundbyholm b
10/6 Flen h
17/6 Mälarbaden h
24/6 Katrineholm b

Ser ut som en drömlottning att få slippa spela Vingåker, Solbacka och Mälarbaden borta vilka banor jag inte rankar så högt.

Önskar laget lycka till!

Egen grill!

När du spelar golf så går det åt rätt mycke kalorier. Självklart så måste detta fyllas på och vi hittade ett bra ställe precis utanför hotellet lite till vänster.

O Lavrador hette stället och bland annat så fanns det kött på egen stekhäll. Detta provade vi givetvis och det var gott och trevligt men det blev en herrans massa rök men vad gör väl det för ett gäng hungriga golfare.

image830

Hungrig fyrboll!

image831

Egen grill som smakade gott!

Bärgar-Lasse i Lissabon

image837

Massor av bärgningsbilar fanns det i centrala Lissabon. De hade fullt jobb med att köra iväg felparkerade bilar som hade fått en ordentlig fotboja. Här ser vi en på väg någonstans och frågan är vad det kostar att lösa ut bilen?

Plutonsutflykt

Eftersom jag hade varit på stället tidigare och hittade till centrala Lissabon och även hade nämnt det på informationsmötet så frågade Värmlandsbollen om de fick hänga på in till centrum den lediga dagen.

Självklart så vad det ok och detta hörde Strömsundarna som satt bakom på uteplatsen vid Aroeira två. Vi bestämde avmarschtid till 09.40 och på kvällen var det sedan någon till som frågade om det gick bra att hänga på. Inga problem.

På morgon klockan 09.40 samlades 24 personer i receptionen och gruppen gav sig av. Promenad, buss, båt och sedan fem minuters promenad till Handelstorget så var vi i centrala Lissabon där gruppen skingrades.

image832

Gruppen samlad vid busshållplatsen. Alla kom välbehållna hem på kvällen med massor av nya intryck.

Första april!

Tänk vad lurad man kan bli den första april.

Förra året vid den här tiden så var jag på Azoreerna och hade som vanligt golfspel den första april. När vi satt i bussen ut till banan kom jag på att här måste till ett skämt.

De har ju mer kor än människor på huvudön så det fick bli ett koskämt. Sagt och gjort.

Orienterade om att det hade kommit in kor på banan och slinga A och B på Batahla var avstängda p g a detta. Greenerna var söndertrampade. Skulle alltså bli två rundor på den tuffa C-slingan. Hörde lite mutter i bussen men inga stora protester. När vi närmade oss banan så repeterade jag att det skulle bli två varv på C men ännu ingen som reagerade.

När vi stod uppställda för genomgång så fick jag ju avslöja att det var den första april. Tänk att man kan lura en hel busslast golfare.

Det roliga är att förra veckan var det ett par med till Lissabon som satt i bussen och de tyckte att det var ett av de bästa skämten som de gått på.

Hoppas att du inte blivit lurad idag!

Sommarhuset på Aroeira två

image829

På Aroeira nummer två finns det många vackra hus och ett som jag har fastnat för är glashuset på det åttonde hålet. Hus byggdes förra våren när vi spelade banan för första gången med 16-mannagänget från Strängnäs.
På bilden ser vi några Strängnäsdamer som just slår ut på det sjunde hålet och som också blev imponerade av huset men jag tror att de tänkte för mycket på fönstertvätten!

Tack ALLA trevliga golfare!

image828

Tack alla trevliga golfare, REvent och golfvärden Pelle för en mycket trevlig golfvecka i Lissabon. Det var ju påskvecka så då får vi väl börja med en bild på den påsktårta som mötte oss på den första gemensamma middagen. Vi var väl drygt 30 golfspelare av skiftande kvalitét men alla med ett mycket glatt humör.

Tänk vad fort man lär känna nya människor och så lätt det är att bli vänner.

Mycket trevligt och jag och Kerstin vill tacka er ALLA för en mycket lyckad Lissabonresa.

Ha det bra och sköt om er och tänk på att ta hand om varandra!

Legat nere!

Tänk vad tråkigt det är när man inte kan komma ut på sin blogg!

Speciellt inte efter en golfvecka i Lissabon med härligt golfspel.

Servern har varit nere för översyn och allt skulle vara klart under helgen men så blev det inte men nu är det klart så nu skall det bli bilder och texter från veckan det kan ni vara säkra på.