Presidenten pa besok!

I morgon ar det storframmande har pa Quinta de Marinha. Presidenten kommer pa besok och skall spela golf. Ni ska tro att det har putsats pa banan under de senaste dagarna och banan ar avstangde under fm i morgon p g a detta event.

Reklamskyltar har placerats ut och ett antal Audi av sallan skadat slag har korts ut pa banan under em. De star spannande till och det ar bara att hoppas att morgondagens deltagare kan svinga klubban ratt annars sa kan det bli lite bucklor i de fina bilarna.

Tyvarr sa ar vi inte inbjudana utan vi far traska ner till Oitavios och ge oss an denna harliga bana och da missar vi ju ocksa chansen att se presidenten svinga!

I morgon skall det avgoras!

I morgon ar sista speldagen i arets upplaga av UTE International 2009. Det ar 18 hal pa Oitavios som galler och det ar sa kallad jaktstart som galler och startfaltet ser ut pa foljande satt

Boll ett

Lars K
Bjorn
Lars A
CB

Boll tva

Torbjorn
P-O
Bengt
Roger

Boll tre

Roland
Sture
Par
Janne

Ledarbollen

Golfer
Anders
Stig
UTE sjalv

Forutom dagspriset tavlar vi om slutplaceringen och dessutom avgors narmast hal och langsta drive sa det ar mycket som star pa spel under morgondagen.

Spannande ar det och vi hoppas pa lite battre vader an idag for blaser det och regnar sa ar Oitavios inte att tas med!

Skon seger mot Janne!

I gardagens matchspel sa blev det sa att jag skule fa mota Janne och vi gick i sista matchen i sista bollen.

Janne borjade starkt och tog de forsta tva halen sa det var lite skakigt.
Tva delade hal och sedan blev det ett skogsbesok som gjorde att jag tog det femte halet.
Fina par pa sjatte.
Janne missade en mycket kort putt for vinst pa det sjunde halet och dar borjade matchen att vanda.
Tog attan efter en tremeters nedforsputt som gick i kopp.

LIKA

Tog aven nian pa aterigen en nedforsputt som sa fint gick i kopp.
Tian tog jag av bara farten efter aterigen lite strul av Janne.
Delade 11:an da jag aterigen lag i underlage men sankte en femmetersputt.
Janne tog 12:an efter fikapausen da jag verkligen strulade till det for egen del men det vill jag glomma sa fort som mojligt.
Delade 13-15.
Tog sedan 16-17 coh segern skrev darmed till 3/1 och som manga av er vet sa ar det extra skont att sla Orebro-Janne da han ar en riktigt tuff matchspelare.

Far val for egen del saga att matcherna mot Janne ar hojdarmatcher och det ar extra roligt att kunna ge honom en match och dessutom sla honom.

Vi far val se nar vi mots nasta gang!

Sjatte deltavlingen!

Efter en snabb lunch och forsok att torka lite utrustning sa var det aterigen dags att bege sig ut pa banan. Nu for nio hal bastboll och aterigen sa var paren ettan tillsammans med 16:e man osv. Tyvarr sa fick P-O bryta efter nio hal pa fm p g a frossa och feber sa mittenganget fick spela tre man som fick plussa pa sitt resultat med tre slag.

Segern nu till Sture och Par som kom i mal pa ett under banans par d v s 35 slag. Tvaa Lars K och UTE pa 37 och samma resultat hade Stig O och Lars A men de hade nagot samre hcp. De som kom sist hade 42 slag och det vet de sjalva.

Nu ser leaderboarden ut som foljer

1. UTE 403
2. Stig O 406
3. Anders A 409
4. Golfer 412, hcp 12,4
5. Janne E 412, hcp 12,5

Hogsta resultatet nu 468

Fortsattning foljer i morgon!

Femte deltavlingen!

Idag pa fm var det dags for den femte deltavlingen i UTE International 2009.

Singelspel pa Quinta de Marinha och vadret blev efter det forsta halet regn men med en behaglig temperatur.

Segern gick till Lars A som ar ny i ganget och spelade pa fina 77. Tva blev jag sjalv pa 80 och det ar jag mycket nojd me i detta vader. Hogsta resultatet blev 104.

Totalt efter den femte omgangen sa var totalresultatet foljande

1. UTE 366
2. Ander A 368
3. Stig 369
4. Golfer 370
5. Janne E 372

Siste man ligger nu pa 431

Vinnarhus och forlorarhus!

Igar sa var det ett glatt hus och ett nagot mindre glatt hus har i Lisboa. Detta eftersom i det ena huset bodde idel forlorare av matcherna och i det andra idel vinnare. En av vara forra deltagare vet vilka som ingar i forlorarhuset men det berattar jag inte.

De blev desto gladare efter puttningen da de alla fyra skarpte till sig och vann puttningsmatchen och darmed blev ett "vinnarhus" aven de. I vinnarhuset var det en som blev vinnare pa nytt och det var den unge Torbjorn som givetvis ingick i de yngres gang.

Ryder Cup

Igar var det vilodag fran veckans tavling men tro inte att vi lat klubborna ligga och vila. Nej sedan nagot ar tillbaka sa ar det da dags for tavling mellan de aldre och de yngre. Detta borjade vi med eftersom nar vi tidigare hade en vilodag sa var det i alla fall 12 av 16 som spelade golf.

Sa i onsdags kvall sa hade lagledarna, Golfer for de yngre och Orebro-Janne for de aldre, mote och presenterade efter nagon timme hur matcherna skulle spelas.

Vad som stod pa spel var en middag som vi igar kvall at pa en lokal restaurang.

Hur gick det da?

Jo efter de atta matcherna sa var det fyra vinster for vardera lag. For de aldre vann Sture, P-O, Roger och Roland och for de yngre vann Golfer, UTE, Torbjorn och Par. Det hela fick darfor avgoras pa puttinggreen och da fick alla de som forlorat putta mot varandra efter en liten lottning. Da kom avgorandet och det blev de yngre som gick segrande ur kampen och vi ata gratis och gott igar kvall.

Vi yngre far darmed TACKA de aldre for maten!

Dagsaktuell stallning i UTE International 2009

Ni kommer val ihag att Golfer forutom att spela golf aven hinner med att blogga fran sin mobil och ni hittar det pa foljande blogg

http://golfersblogg.blogspot.com/

Ga in och las for det kommer inlagg flera ganger om dagen.

For egen del sa ar det fullt upp att vara "tavlingsledare" sa mina bilder kommer att publiceras forst efter hemkomst!

Vem skall bjuda pa middag!

I morgon ar det vilodag fran UTE International 2009 men tro inte att vi lagger ifran oss klubborna for det!

Nej i morgon ar det matchspel pa Estoril som galler. De aldre moter de yngre och just nu pagar lagledarmote i min villa. Janne for de aldre och Golfer for de yngre skall komma overens om vem som skall mota vem genom ett finurligt lottningssystem som jag inte beskriver har.

Kl 18.00 ar det sedan samling for delgivning av matcherna och aven borjan pa uppladdningen infor morgondagen. Laget som forlorar star for middagen i morgon och det kanns ju alltid battre att bli bjuden pa middag.

Forra aret vann "tyvarr" de aldre sa vi yngre har revanch att krava.

De aldre ar: Lars A, Janne, Roger, Sture, Roland, Stig, Bengt och P-O
De yngre: Golfer, UTE, Anders, CB, Torbjorn, Par, Lars K och Bjorn

Skall bli kul att atervanda till Estoril som ar en spannande och utmanande bana och resultatet kommer sa smaningom!

Stallningen i UTE International 2009 efter tre dagar

I mandags pa Oitavios sa far det foljande i taten

1. Par H 74
2. P-O R 82
3. UTE 83
4. Golfer 83
5. Bengt P 83

Igar pa Quinta de Marinha

1. Stig O 76
2. Anders A 78
3. UTE 80
4. Sture H 83
5. Roger G 84

Bastbollen pa em

1. Stig och Bjorn Z 36
2. Sture och Anders 36
3. Janne E och P-O 37
4. Torbjorn D och Bengt 37
5. Roger och Roland J 39

Idag pa Quinta de Marinha

1. Golfer 77
2. Stig 78
3. Janne 80
4. Anders 81
5. UTE 82

Som ni ser sa ar det manga namn som dyker upp och det skiler endast nio slag mellan ettan och sjunde man i sammandraget och det ser ut sa har.

1. Stig 281
2. UTE 286
3. Janne 288
4. Anders 288
5. Golfer 289
6. Par 289
7. Bengt 290

Den som ligger sista har 344 och det far ni inte reda pa vem det ar.

Nu aterstar 18 hal plus bastbolla nio hal pa  Quinta de Marinha pa fredag och sedan kommer avgorandet pa lordag. Vem skall fa lyfta "bucklan" efter 18 hal pa Oitavios da vi har "jaktstart" vilket innebar att den som ledar gar ut sist.

Tva birdie!

Det ar ju inte sa ofta som man gor en birdie men det hander ju da och da.

Nu har det hant tva ganger och den forsta var pa det 12:e halet pa Oitavios i mandags. Ett 174 m langt par tre hal dar bollen harligt rullade i hal efter en tio meter putt.

Idag var det dags igen och det var pa det tuffa fjarde halet pa Quinta de Marinha. For de som spelat banan tidigare sa var det forr det 14:e halet. Ett par tre over en stor ravin och bollen landade fint pa green i hojd med flaggan och den fem meter langa putten satt skont i hal.

Sa pa fredag ar det val dags igen da det verkar slinka ner en birdie varannan dag!

Vadret!

Ni funderar val pa vilket vader som vi har har i Portugal och det kommer har en liten rapport om detta.

I mandags sa var det uppehall men kraftig vind som gjorde att banan som vi spelde var mycket svarspelad speciellt da det blaste mot. Temperaturen runt 15 grader.

Igar var det en stralande dag med solsken och mellan 15 och 20 grader. Nagra av oss spelade till och med i shorts. Dock inte jag da ni vet att jag for det mesta spelar i langbyxor. Dessutom kunde man ta fel pa outpinnar och dessa herrars inte allt for bruna ben. En harlig golfdag.

Idag har det varit lagt i tak och dagen borjade med regn pa de forsta nio halen. Sedan uppehall och en kort skur pa sista halet. Ni har det klarnat upp och temperaturen har varit helt ok.

For morgondagen ser det ut att bli som igar och det later ju inte helt fel!

Forsenade fran start!

I sondags sa bar det av till Lisboa for en veckas golfande. Tyvarr sa blev vi fem timmar sena fran Arlanda p g a att en lite hydralventil gatt sonder. Den fanns att tillga i Kopenhamn sa det blev till att vanta pa planet fran Kopenhamn. Tyvarr hade ett plan lyft fem min innan de fick reda pa att de skulle ha en lite pryl med sig.

Det gick ingen nod pa oss da vi bl a fick matkuponger att ata for. Kl 02.00 slackte vi lampan i Lisboa och da var den 03.00 hemma i Svarige men kl 09.00 stod vi pa banan for utslag. Da var ingen trott!

Svensk Golf sidan 83

I senaste numret av Svensk Golf så hade de ett reportage på sidan 83 om golf i Lissabon och på banan på bilden, Oitavos, så slår förste spelaren i UTE International 2009 ut kl 09.20 i morgon.

Det ni!

Tävlingen går för sjätte gången och ett taggat startfält åker snart mot Lissabon där det igår var 15 grader och sol!

Lång dag igår!

Tyvärr så blev det inget tid för bloggen igår.

Det var som jag skrivit dags att inviga en ny Druidloge i Stockholm och det var fullspäckat program från 09.40 fram till hemkomst 19.30. En del fortsatte på banketten som var men själv blev det till att åka hem och packa resväskaen.

Trevligt var det dock och det var 145 personer på invigningen och allt gick som en glans och det är bara att önska den nya logen LYCKA TILL!

Häftigt efter!

Alltid kul att läsa tidningen och som lite av sportnöd så blir det till att studera dessa sidor lite extra. Såg i morse att det varit skidskyttesprint i Antholz i Italien och att det inte hade gått så bra för svenskorna. Anna Carin på en 22:a plats och Helena på en 26:e plats.

Det som dock var anmärkningsvärt var Helenas tid efter segraren, hela en timme och tio minuter, frågan är hur hon åkte och sköt och hur gjorde de som kom efter henne.

I morgon är det jaktstart och det skall bli spännande att se den tävlingen eller inte!

PGA 2009 - årets första tävlingsinbjudan

Då har årets första tävlingsinbjudan vad gäller golfandet kommit och det var som brukligt P-O som är ständig sekr, som svenska akademin, i PGA som kom ut med spelprogrammet för året.

Det börjar den 24 april, bara tre månader kvar, och slutar med Glögg-golfen den 18 december. Själv är jag arrangör av tävlingen den 12 juni och på programmet står det att arrangören bestämmer tävlingsplats. Är sugen på att ta Bro-Hof
http://www.brohofslott.se men frågan är hur många som då kommer till start. Men kul vore det!

Veckans fredagscitat

Jag vet vad jag flyr ifrån, men inte vad jag söker efter.

Michel de Montaigne

Ny Druidloge i Stockholm

För ett antal år sedan så gick det inte så bra för den druidloge, Elvin, som fann i Stockholm så det blev till att lägga ner den. Nu har det tagits nya tag och på lördag så är det dags att återigen instifta en druidloge i vår huvudstad.

Då några av de bröder som valde att stanna kvar i orden kom till oss i Strängnäs så var det naturligt att logen Idris har hjälp till med instiftandet och därmed också har blivit den nya logens moderloge.

Så på lördag är det lokalinvigning, logeinstiftande och bankett i centrala Stockholm och det är bara att önska den ny logen lycka till. Vad det gäller namnet så är det hemligt fram till instiftandet och det skall bli spännande att hör vad det kommer att bli. Någon kanske har ett förslag?

Trådlöst nätverk

Bloggandet har utvecklats tack vare hjälp av de kära barnen i familjen.

Jonas hjälpte till med inköp av en bärbar dator och Andrea har hjälpt till med installationen av trådlöst bredband så nu kan bloggandet ske från alla platser i hemmet.

Kul och tack Andrea och Jonas!

14 grader och sol med några moln!

Det är vad prognosen säger om vädret i Lissabon på måndag då vi slår ut på Oitavios golfklubb.

Banan är av bästa sort och ligger nästa så långt västerut som du kan komma i Europa.

Har aldrig varit med om bättre service än vad vi fick på banan förra året och det kommer att bli riktigt kul att återse banan. Dessutom har vi valt att spela banan två gånger detta år trots att greenfee ligger alldeles under 2000:- vilket vi dock inte behöver betala.

VM handboll och bandy!

Kollision i VM var det för en stund sedan.

Dock gick det ju bra för handbollsherrarna som vann sin fjärde match mot ett enkelt motstånd. Det blir tuffare i morgon mot Kroatien på deras hemmaplan.

I bandy går det sämre och med minuten kvar av första halvleken så ligger dom under med 2-1, eller är det vi?

Vi får hoppas att de tar sig samman och ger Ryssarna en kamp i detta "lilla VM".

Nästa veckas spelplats!

Quinta da Marinha!



Estoril



och till sista Europatourbanan Oitavos.



Ser rätt härligt ut!

Följ spelet under UTE International 2009

Nedanstående finns att läsa på Golfers egna blogg inför nästa veckas UTE International. Han är en riktig bloggexpert så den som vill följa spelet gå in och läs på hans blogg - han tar kort med mobilen och skriver i mobilen. Har själv inte gått den kursen!

Läs och njut nästa vecka!

Om en vecka bär det av till Portugal och UTE International 2009. Nu har jag lyckats väcka liv i den
reseblogg som jag skrev under min Skottlandsresa i augusti 2008. Jag planerar att blogga från veckan i Portugal. Något inlägg per dag ska det bli. Om tekniken fungerar kanske jag ska tillägga.

Resebloggen finns här:
http://golfersblogg.blogspot.com/

Ett första inlägg som beskriver tävlingsprogrammet finns upplagt HÄR.


Oitavio

Flera intressenter!

Tyvärr så fick vi ett återbud igår till UTE International 2009.
Det gick dock inte lång stund efter att erbjudandet hade kommit ut i cyberrymden innan den var tillsatt. Det var många som var intresserade så det kanske blir till att utöka deltagarantalet till nästa år.
Den som nu återigen kommer till spel är Pär H som tidigare varit med både på Azorerna och i Lissabon.

Ellatårtan

Igår så kom den nya lilla medlemmen i familjen T i Skogstorp hem. Nu för tiden så stannar man inte så länge på BB och lilla Ella var knappt två dygn när hon tillsammans med mamma fick åka hem.

Där väntade stort tårtkalas för familjen, faster Andrea och mor- och farföräldrar. Fin rosa tårta med speciell text blev det och alla ville givetvis hålla i den lilla krabaten. Dock inte farfar som fick leka vidare med Albin och alla Turtlar och Riddare.

         

Återbud - plats till Lissabon finns!

Tyvärr så har det kommit ett återbud inför golfresan nästa vecka så här finns chansen att åka och spela golf med kort varsel och till ett BRA PRIS!

Vi, 16 st, åker till Lissabon nästa söndag, 25 jan, och är borta en vecka med sex golfdagar.

Du kan läsa om tidigare resor här bredvid och även gå ut på Golfers blogg
www.golfers.blogg.se

Är du intresserad så hör av dig så får du svar på eventuella frågor.

Kaos i UTE:köket!

Helgmornar är mycket trevliga då det finns tid till lite längre frukost och att läsa tidningen lite extra nog.
Dessutom finns det tid att äta lite "bättre".

Idag blev det dock kaos i köket - en viss "deltagare" i frukosten höll inte reglerna vad det gäller morgonstidningen flyt runt bordet. Efter att var och en läst fyra delar och det endast fanns en kvar så var det den del som båda skulle sätta tänderna i, helgbilagan som är mycket läsvärd.

Hur hade det då blivit så? Jo den tysta överenskommelsen att skicka delarna i högervarv var bruten så "kaoset" var ett faktum.

Så nu får jag väl läsa den sista delen i kväll.

Tänk så det kan gå om man bryter en tyst överenskommelse!

Grattis ALLA Anton!

Idag är det Anton som har namnsdag och jag känner några som har detta trevliga namn och vilka kan det vara?

Albin Anton, Jonas Anton och Ulf Anton!

GRATTIS!

Veckan fredagscitat en dag för sent!

Fullt upp igår så här kommer fredagscitatet!

Ge alla ditt öra, men endast några få din röst.

William Shakespeare

Albin har blivit storebror!

Tänk dig att inte ens vara 24 h gammal och hamna på en blogg!
Det gör i alla fall Albins lillasyster som föddes igår kl 20.20.
Hon vägde 4265 g och var 52,5 cm lång.



Här ser vi Albin och den nya familjemedlemmen Ella Otilia och hon skall kallas för Ella.



Albin och farfar fick också hålla i Ella innan hon ens var 24 h gammal!

BARA ATT ÖNSKA FAMILJEN OCH ELLA LYCKA TILL HÄR I LIVET!

Vem får "segerpokalen"?

Då är förberedelserna i full gång inför den sjätte upplagan av UTE International och frågan är vem som kommer att få höja "segerpokalen" den 31 januari på Oitavos Golf utanför Lissabon.

Så här ser priset ut och som vanligt är det uthämtning av det på hemmaplan.



Det viktigaste är dock inte att vinna utan att deltaga
eller hur var det nu?

I ledningen

Kul att följa Anna Nordqvist framfart på golfbanan.

Igår blev det sex under par och en ensam ledning i kvalet till Europatouren. 67 slag och det bästa resultatet under de tre första dagarna. Hela 12 slag ner till 30 plats, skrev tidigare 20, som är gränsen för ett tourkort. Ser ju inte ut att vara några problem och vi får hoppas att hon spelar lika bra idag så kanske det blir en seger.

Lycka till!

Anna Nordqvist avancerade idag!

Nu ligger Anna på en delad fjärde plats efter två rundor i kvalet till Europatouren. Hon är tre slag från täten och gick idag på 69 vilket var dagens bästa resultat. Ytterligare fyra spelare gjorde 69 och av dessa så finns en före och två på samma resultat totalt. Ensam ledare är Beth Allen från USA på 141 efter 70 och 71.

Två rundor återstår och 20 spelare får spela på Touren. Näst bästa svenska återfinns på 49 plats.

Resultatet ser du på
http://www.golf.se

Stadium Golf Match Play

Nu har inbjudan kommit till årets upplaga av Stadiumgolfen som jag brukar kalla det. Det fullständiga namnet ser ni i rubriken men det är så himla krångligt tycker jag.

Golfer och jag har spelat tillsammans i flera år. Tror att vi startade 2002 eller 2003? De tre senaste åren så har vi varit med till fjärde och femte omgången, sjätte är Sverigefinalen.

Frågan är om vi skall ta nya tag i år eller satsa på någon annan Tour där det kanske är mera pengar att spela om?

Nej, tror nog att det räcker med Stadiumgolfen och vi får se hur det blir!

Hur var "Gubbträningen"?

Nu sitter nog många och väntar på svaret på frågan och det enkla är väl att svara som Wassberg gjorde en gång

"Gå dit själv så får du väl se gubb......"

Men så svarar inte UTE utan här kommer en kort redogörelse efter gårdagens prova på kväll:

18 gubbar och jag var junior och den äldsta över 80 år och det var, nej det säger jag inte. Kvinnlig ledare som körde hårt i 60 min och det var mycket på stället till musik och den egna tyngden som vikt. Övningarna kunde göras i valfritt tempo och en del hade lågintensiv träning medans andra svettades ordentligt. Helt upp till dig själv vilken nivå du tränade på.

Trevlig träning som jag kommer att återkomma till och det finns plats för fler!

Bloggen läses i Singapore!

Tänk er att UTE-bloggen läses även borta i Singapore! Det är väl inte illa att den har hamnat så långt bort och hur vet jag det?

Jo om ni har varit observanta så har ni sett att Uffe Tay kommenterat inlägget om träning. Hans skriver där att han nu är i Singapore och "lyfter skrot" även fast det är runt 30 grader i skuggan. Det är nog för att kunna slå längre på banan i sommar men frågan är hur det känns i 30 grader. Dessutom har jag flera gånger förklarat för Uffe att det är omkring och på green som spelat avgörs.

Kul är det dock att han hört av sig från Singapore!

Nu skall träningen igång!

Att gå på gym har jag testat men det upplevde jag inte som någon större hit.
För andra kanske det passar men inte för UTE.

Så i kväll blir det till att testa något annat och jag skall bege mig till en av idrottshallarna här i Strängnäs och testa SatsaFriskt gympapass. Passet heter passande nog "gubbgympa" men de har flera pass i veckan så vi får se hur det bli i fortsättningen.

Ni kan läsa om det på
www.sbmf.se och frågan är om det passar kommande golfspel.

Men det är ju aldrig fel att träna!

Åkers Hockey!

I morgon så krigar spelarna i Åkers Hockey vidare med hemmamatch mot Sollentuna HC i Åkershallen kl 19.00.

Laget ligger på en fjärde plats i den jämna serien där dock Vallentuna BK har gjort ett ryck.

Den stora frågan till lagledaren för laget är dock varför min länk har försvunnit på hemsidan?
 
Frågan är om detsamma skall ske på bloggen?

Anna Nordqvist enkelt vidare

Tänk dig att ha en marginal på hela 29 slag till strecket efter fyra rundor! Det innebär drygt sju slag per runda.

Det var vad Anna från Torshälla GK hade i förkvalet till Europatouren och idag börjar slutkvalet över ytterligare fyra rundor. Det kommer nog inte att gå lika lätt denna vecka men på torsdag ser vi resultatet och de 30 bästa denna vecka får fullvärdigt tourkort.

Spelet går att följa på
www.golf.se

Det är bara att önska Anna lycka till!

Vart tog snön vägen!

Tänk vad fort det går!
 
I fredags så åktes det skidor på golfbanan och idag så är det helt bart ute. Lite varmgrader och den blåst som un är utanför fönstret gör att det går fort och de kommande dagarna skall det bli mellan tre och fem plusgrader.

Frågan är om det behövs någon mer snö i år?

Två veckor kvar!

Nu är det dags att börja fila på svingen!

Om två veckor går planet till Lisboa och den sjätte upplagan av UTE International. Tidigare har tävlingen avgjort på Azorerna två gånger, Tunisien och de senaste åren S och V om Lisboa.

I år återvänder vi ånyo till Quinta de Marinha som hur konstigt det än låter ligger V om Lisboa. I nära anslutning till de banor som vi spelar ligger Europas västligaste landdel.

16 kallade spelare skall där avverka sex intensiva speldagar för att kora mästaren i den sjätte prestigefulla kampen i UTE International.

Fortsättning följer!

Har en fryspåse ett kön?

Om du är som de flesta människor, tänker du inte så mycket på vanliga, triviala ting, MEN vad du kanske inte vet är att många av dessa saker har ett kön.

Till exempel:

1. Fryspåsar - Manliga eftersom de håller inne med allting men går att se rakt igenom.

2. Kopieringsmaskiner - Kvinnliga eftersom de, när de väl stängts av, tar en stund att värma upp igen. De är effektiva
reproduktionsapparater om man trycker på rätt knappar, om man inte gör det kan helvetet braka lös...

3. Däck - Manliga eftersom de ofta tappar greppet när de blir gamla och ofta är för uppblåsta.

4. Luftballonger - Manliga eftersom du måste sätta en blåslampa under den för att det ska bli nån fart på den, sen är det
förstås det där med varm luft...
 
5. Tvättsvampar - Kvinnliga eftersom de är mjuka och kramvänliga och lätt binder en massa vatten...

6. Webbsidor - Kvinnliga eftersom de får så många träffar...

7. Tunnelbanan - Manlig eftersom den använder samma gamla ställen att plocka upp folk på...

8. Timglas - Kvinnliga eftersom vikten med tiden hamnar i nedre delen...

9. Hammare - Manlig eftersom den inte har utvecklats mycket de senaste 5000 åren, men den är händig att ha hemma.

10. Fjärrkontroll - Kvinnlig .....HA ! ! ! Du trodde säkert att den skulle vara manlig, MEN tänk på att den skänker mannen glädje, han skulle vara helt "lost" utan den och, trots att han inte alltid vet vilka knappar han ska trycka på, så fortsätter han försöka!

Veckans fredagcitat!

Så länge du är övertygad om att det du gör har en mening, kan du ta dig
igenom både rädsla och utmattning och ta nästa steg.

Arlene Blum

Var finns skidspåren?

Nu finns det en bra sida på nätet där du kan hitta aktuella skidspår och dess status.

http://www.skidspar.se

Tror till och med att spåret på golfbanan i Strängnäs finns med och där går det också att kommentera aktuell status på spåret.

Tänk vad man kan hitta på nätet!

Golf!

Golf är det STORA mysteriet!


Män vana att styra imperier gäckas av en liten boll,
som andra med föga större intelligens än en gökklocka behärskar.
En gåta, men så är det.


Huvud i hål!



Nu är det p-greener på golfbanan och det går ju att göra fina formationer i snön runt dessa och dessutom av skuggor.

Här ser ni hur "huvudet går i hål" och dessutom ser ni några som tagit en sväng runt pinnen på sin vandring i solen på golfbanan.

Ni ser väl att denna gång är det röd sex som är avbildad.

Skolorna i Strängnäs!

Om knappt 30 min så är det nämdsammanträde här i Strängnäs och idag skall den långdragna skolfrågan beslutas.

Har genom spaning fått reda på att Karinslundsskolan och Långbergsskolan skall läggas ner och det skall bli en stor centrumskola av Vasaskolan och Paulinska skolan.

Tosteröskolan skall flytta till Karinslundsskolan och av Långberget skall det bli "dagis".

De små och dyra landsortskolorna, Länna, Fogdö och Härad görs det inget åt. STOR SKANDAL, lägg ner dessa och låt barnen åka in till centralorterna och bedriva en rationell och pedagogisk utvecklad skolgång och lämna de kostnadskrävande skolorna.

Fortsättning lär dock följa även efter kvällens nämndsammanträde!

Ny snöscoter


Före jul så visade jag en bild på den nya snöscoter som bror hade fått för att köra upp skidspåren här i Strängnäs med.

När jag idag passerade golfbanan så fanns det fina spår uppkörda och döm om min förvåning när den här fina saken stod vid parkeringen. Den var dock "övergiven" och frågan är om den är i körbart skick.

Fin var den dock!

Inga skidspår på green!



På sommaren är det förbjudet att dra vagnen över green men det verkar vara tillåtet att åka skidor på green!
Eller det kanske är en p-green? Du som vet kan säkert se vilket hål det är också och annars är det bara att gissa?

Det här var en ensam åkare som släpat sig fram på banan. Vid parkeringen finns det dock ett spår uppkört men det var hälften gräs och hälften snö under dagen. Men nu har det ju kommit ytterligare av den vita varan så snart är det nog spår på rätt ställen även på golfbanan.

Golfspelare sökes!

Minus 17 eller minus 16 spelar väl ingen roll. Kallt så det förslår men golf går ju att spela även i tjocka kläder.

ISGOLF i morgon på Strands GK,
www.strandgolf.se, vore väl härligt.

Vem hänger med?

Semper Passus Ante

"ALLTID STEGET FÖRE!"

Nu är det konstaterat att lokaltidningen, Strengnäs Tidning
www.ekuriren.se, läser UTE-bloggen!

För hur kan de annars komma sig att de som förstasidesnytt två gånger under den senaste tiden haft artiklar om det som skrivits på UTE-bloggen dagen innan?

Först var det isjakterna som var ute och åkte på fjärden då isen hade lagt sig i mellandagarna och idag var det en blid på Galten, eller var det Suggan, från Gripsholms slott och dess öppettider i helgen.

Om de inte själva läser så finns det kanske en tipsare hos er läsare - vem vet?


Galten och Suggan!

Ni vet väl att kanonerna på Gripsholms slott heter Galten och Suggan!

I dagarna har ni möjlighet att se slottet från insidan då de har vinteröppet, 3-6/1 12.00-15.00, och då passerar ni de stora kanonerna på väg in i slottet. Det var vad vi gjorde idag då kvicksilvret kröp ner till minus 15 grader. Vi hade också sällskap av Albin som var gäst hos oss den gångna natten och vi såg riddare på många ställen på slottet så det var en toppentur på många sätt.

Tack för ALLA julkort!

Ber att få tacka för alla julkort som kommit till UTE:s adress.
Lika roligt varje år och det är bättre med riktiga kort än de som seglar runt i cyberrymden.


Röd fyra i kvällssol!


Solen kommer inte så högt över horisonten så här vid nyårstid. Här ser vi det fjärde hålet på den röda slingan där det gäller att inte slå för långt på utslaget utan lägga sig i höjd med den bortre eken. En träfemma räcker gott och väl.

Skogens konung!



Inte bara sugna golfspelare är de som förlägger sina promenader till golfbanan för att få lite sol på sig. Även skogens konung finns där ute och det är nog den stora älgtjur som finns i anslutning till den blå slingan som nu ensamt kan spankulera runt och njuta av den fina golfbanan.

Veckans fredagscitat - årets första!

Som får bli två då det inte var något förra veckan!

Lev om dagen
så att du kan sova om natten.

Det är den sista grimasen du gör
som märks.

Högvakt för 30 år sedan!

Nyårsafton 1978 så var det så att bröderna T bytte av varandra som vaktchefer på Kungliga slottet i Stockholm. Så igår var det exakt 30 år sedan som de båda skytteplutonerna från andra kompaniet på P 10 bevakade slottet. Detta måste givetvis firas på något sätt så det blev till att återse platsen för händelsen. Efter lite "spaning" av bror så hade han ordnat så att vi fick möjlighet att träffa dagens vaktchefer och även deltaga i överlämningsfikat efter vaktavlösningen. God hjälp hade han haft av Hans W på I 19 då det var detta förband som var den pågående vakten.


Bröderna T. UTE med dagens pågående vaktchef och PTE med dagens avgående vaktchef vilket var förhållandena även för 30 år sedan. Dessa båda löjtnanter var - 2 år 1978.

         
Vaktcheferna efter att de anmält sig för chefen I 19, I 19:s fana och Arméns Trumkår som genomförde ett mycket uppskattat figurativt program.


Hedersplatser vid överlämningsfikat efter pågången. Vi träffade även lite gamla bekanta i form av Jan M och Gustaf F och det är ju alltid trevligt att återse gamla kamrater.


GOD FORTSÄTTNING!

Önskar er alla där ute i hela stora vida världen en GOD FORTSÄTTNING på nådens år 2009!