En heldag i Lissabon

Idag var min forsta dag "day off" sedan jag kom hit till Lissabon (undrar vad arbetstidavtalet sager om det).

Efter en lang frukost vid det fina frukostbordet sa styrde jag kosan mot Lissabon. For att vara riktigt turist sa tog jag bussen till slutstationen nedanfor Kristi Konung. Staty liknande den i Rio och den ar 110 m hog och sjalva figuren 30 m. Den ar gjuten av 40 000 ton cement fran Skanska.

Darifran pendlarbaten over floden Tejo som ar cirka 3 km bred. Landar med baten i centrala Lissabon och efter 10 minuter till fot sa var jag vid det stora handelstorget. Tog en sightsingbuss runt centrala Lissabon och da far man se det mesta av varde. Resan tog 1 h och 40 min. Darefter lunch pa en uteservering foljt av lite strosande runt i centrum.

Samma vag tillbaka och jag akte innan alla pendlare skulle hem. Nagra andra akte senare och da var det ko till baten.

Lissabon ar verkligen en storstad och den ligger mycket vackert pa kullarna pa den norra sidan av floden. Hela 32 km strand har staden och det bor cirka 2,5 milj manniskor i staden. Tyvarr sa ser man aven baksidan av staden, tiggare, forsaljare av allehanda "konstiga" saker, uteliggare och annat som inte ar sa trevligt att uppleva.

Helt klart ar dock att staden ar vart ett besok.

Trevligt mote pa golfbanan

Harom dagen da vi skulle spela pa Aroeira II sa motte jag ett kant ansikte vid klubhuset. Kande genast igen killen och det var Bjorn Pettersson fran Sala som ar en av de battre pa Sverigetouren. Nar han i somras var i Strangnas och spelade SPM Open sa gick jag med honom under en av speldagarna. Det var en upplevelse att se honom spela. Nu har han gatt vidare fran forsta omgangen i arets Europatourkval och skall nasta vecka spela andra omgangen som gar i Spanien. Nu gick han och nagra till en traningsrunda pa Aroeira II som enligt Bjorn ar en riktigt svar bana fran vit tee.

Lycka till i Spanien och hoppas att vi far se dig pa Europatouren nasta ar!

Hur ar det i Sverige?

Som ni forstar sa ar det riktigt gott vader har i Lissabon. Sol och mellan 20-25 grader varje dag sa det ar som en sommardag i Sverige.

Hur har du det sjalv?

Det vore kul att fa nagra kommentarer runt detta. Fatta musen och tryck pa kommentarer och skriv hur du har det.

Tack pa forhand!

Strangnasframgangar

Idag sa avverkade vi veckans forsta tavling och den gick av stapeln pa Aroeira I. Bengt P fran Strangnas som kom hit i sondags spelade sin forsta runda pa banan och placerade sig pa tredje plats i det 15 man starka faltet.

Agneta P och Goran S, ocksa fran Strangnas, kom nagot langre ner i prislistan.

I morgon ar det ledig dag da de flesta tar en tur in till Lissabon och ser pa det hektiska livet dar inne. Ni vet val att det ar full fart i denna stad och trafiken ar inte att leka med.

Nasta tavling gar av stapeln pa torsdag och da ar det pa Aroeira II.

Fem slag over par

Da var det dags for den forsta "fem over par"!

Den intraffade idag pa forsta halet pa Aroeira II. Slog tredjeslaget i greenbunkern for att sedan komma upp pa det sjunde slaget och sedan tvaputta pa detta par fyrahal.

Tung borjan med det blev till slut 92/79 sa det ar ju ratt bra efter att forlorat fem slag pa forsta halet.

Annars ar det som vanligt den har perioden - sol fran en klarbla himmel och 23 grader.

Gaster fran Strangnas

Denna vecka ar det hela fyra stycken gaster fran Strangnas som kommit hit till Lissabon for att svinga sina klubbor.
Igar spelade jag med Britt-Marie och Goran och jag skall inte rapportera vam av dem somvann den interna familjekampen.

Dessutom anlande Agneta och Bengt igar kvall och eftersom de var ett dygn sena fick de specialhamtning pa flygplatsen av hotellet chauffor Rui.

Sa denna vecka galler det att vara lite extra pa hugget sa att det blir flera fran Strangnas som lockas att resa med REvent.

Nya gaster

Har just skickat ivag dagens hemvandare, 23 st, till flygplatsen sa nu blir det en lite lugnare dag. Har dock tva SAS-golfvinnare som kom igar och forstapriset bestar av tre dagars golfspel har i Lissabon sa jag skall se till att de kommer ut till banan idag.

I kvall kommer sedan 23 nya golfhungriga personer fran Stockholm och Kopenhamn sa det ar bara att kora igang pa ny kula. Kommer fyra kanda ansikten sa det skall blir extra kul.

Vadret for de kommande sju dagarna ar ocksa lovande. Pa kartan finns endast en stor sol och dagstemperatur pa mellan 22 och 25 grader.

Tung dag pa Quinta do Peru

Igar var det spel pa Quinta do Peru och eftersom vi spelade partavling redan i torsdags, m a a kommande strejk som inte blev av, sa var det meningen att vi skulle spela singel. Det blev dock inte sa da alla ville spela parspel efter torsdagens trevliga ovning.

Grabbarna fran Boxholm och gubbarna fran Stockholm och jag delade upp oss i fyra lag med en fran varje grupp medans ovriga spelade med sina respektive.

Spelade periodens samsta golf under de forsta 10 halen och da lag vi fem efter det andra laget i bollen. Da kom en vandning och borjade spela bra sa nar vi var i mal sa var vi basta grabbollen med resultatet 73. Kom pa en tredje plats och segrarna fran Ostersund hade 71 slag.

Tank att gofen kan vaxla sa!

Ficktjuvar pa sparvagnarna i Lissabon

I varas nar UTE-ganget var har i Lissabon sa blev P-O bestulen pa sin planbok pa sparvagnen har i Lissabon. Som tur var sa kande han att nagon tog planboken sa han rusade efter tjuven och fick tillbaka planboken.

Igar nar det var ledig dag sa var bl a "grabbarna" fran Stockholm inne i stan och precis samma sak upprepades. Som tur var kande Lasse hur en hand smogs ner i han framficka och han lyckade sla till handen. Nar han vande sig om sag han nagon forsvinna och dessutom sa sade "kumpanen" som stod kvar "jag gjorde inget".

Sa passa upp nar du ar i Lissabon och tanker aka de gamla sparvagnarna som ar en av manga sevardheter har i stan.

Strejken avblast

Nu ar pilotstrejken har i Portugal avblast vilket innebar att det nu skall ga enligt plan. 23 gaster hem pa lordag och 23 nya anlander. Bland dessa finns fyra stycken fran Strangnas men jag avslojar ju inte vilka det ar som skall hit till Lissabon och tjuvtrana och dessutom uppleva de fina banorna har.

Benfica - Celtic

Har idag forutom golf pa Quinta do Peru avnjutit matchen Benfica - Celtic pa en lokal bar. Ni kan tro att det blev liv nar Benfica gjorde matchens enda mal.

De som hade firdag idag och var inne i Lissabon rapporterade att det var en trevlig atmosfar i staden trots att det var hela 10 000 Celticanhangare som kommit hit for att se matchen.

Vi var tre som spelade golf och idag kom det forsta regnet pa en manad och det drabbade oss under 15 min nar vi var pa 13:e halet pa Quinta do Peru.

Kan aven rapportera att det blir flygstrejk aven kommande lordag vilket medfor att vissa gaster aker hem redan pa fredag och vissa pa sondag. Hur de som skall komma hit pa lordag kommer hit ar annu inte lost sa det kanske blir en "ensam" vecka nasta vecka.

I morgon ar det dock spel pa Aroeira I och pa vaderkartan har solen aterigen anlant.

Lars fran Sala

Idag sa genomforde vi veckans forsta tavling och den gick pa Aroeira II. Slaggolftavling med 19 deltagare, av 23 resenarer, och Lars fran Sala slog till och vann pa 69 netto. Detta var hela tre slag fore tvaan.

Nasta tavling gar pa torsdag pa Aroeira I for i morgon ar det ledig dag med resa till centrala Lissabon.

TAP Air strejkar

Idag kl 06.30 lamnade den forsta gruppen hotellet for att atervanda till Sverige efter en skon golfvecka med bra golf och ett stralande vader.

Tyvarr sa var de tillbaka pa hotellet kl 17.30 efter VANTAN pa Lissabons flygplats. Piloterna pa TAP Air hade idag en endagarsstrejk som tyvarr drabbade dessa golfare. Nu ar det avfard fran hotelletkl 05.00 och sedan gar hemresan via mellanlandning i Paris. Vi far hoppas att det inte blir nagra flera endagarsstrejker.

Vi som var med UTE International 2004 kanner igen situationen men da var det en storm som drabbade oss nar vi skulle hem fran Azorerna. Nytt hotell, upp mitt i natten och hemkomst cirka ett dygn forsenade.


Varmt i Lissabon

Igar var det nastan 30 grader har i Lissabon och alla skulle till stranden for det var lordag. Ni kan tanka er hur trafiken var da.

Sjalva spelade vi golf pa Aroeira II och hade forsta teetime kl 12.00 sa det blev en solig och varm golfrunda.

Igar kom ocksa den andra gruppen med forvantansfulla golfare. 13 st fran Stockholm och 10 fran Kopenhamn sa idag blir det lite korigt att styra tva grupper pa olika golfbanor.

Nu skall det blir en morgonjoggingtur pa stranden och se solen ga upp till ytterligare en solig dag i Lissabon.

Straffet kom direkt!

Berattade om de vattenhal som finns pa Quinta do Peru igar och beskrev Christers bravader.

Som vanlig sa straffas man direkt!

Nar vi kom till det attonde halet sa gick det inte battre an att min Pro V 1:a inte ville samma vag som jag utan nu ligger den i dammen. Dropp och fem i pa halet.

Det var min forsta boll som "forsvann" sa det var val pa tiden for den har ju passerat ett antal hal under veckan.

Quinta do Peru

Idag var det dags for den tredja av de banor som vi skall spela har i Lissabon, Quinta do Peru. Den ligger 28 km fran hotellet och tack och lov ar det ut fran stan sa vi slipper de varsta koerna nar vi skall till banan.

Nar vi kom dit idag kom nasta overraskning. I mandags nar jag var dar och rekade sa var allt i sin ordning men idag hade de stangt klubbhuset och inrattat ett nytt i en annan byggnad. Anledningen var att de skall bygga ett storre klubbhus som skall sta klart om ett ar. Lite roligt da jag pa morgonen hade berattat for gasterna om den fina restaurangen i klubbhuset.

Idag var det matchspel mellan de "aldre" och de "yngre". Sjalv fick jag ersatta den kille som hoppade av sent forra veckan p g a sjukdom och han ingick i de "aldre". Gick bra och de "aldre" vann med 6,5 mot 2,5. Detta innebar att jag i kvall fick en fin middag utan kostnad. Sjalv vann jag med 3/2 och gick pa 85/77 da jag bara fick 8 slag pa "den latta banan".

Sommarvader

Idag har det varit den varmaste dagen sedan jag kom till Lissabon. Klarbla himmel och 28 grader nar vi var pa golfbanan. En av "gubbarna" fran Nybro glomde bort att dricka sa efter 12 hal var han tvungen att lagga sig i 30 min for att kunna fortsatta rundan. Sa tank pa att drick mycket nar det ar varmt pa golfbanan.

Aroeira II

Idag har vi varit och spelat pa den andra av de tva banor som finns i Aroeiraomradet. Denna bana ar byggd sa sent som 2000 och ar en modern bana med mycket vatten. Dessutom ar det smalt och sa ar greenerna stora och ondulerade.

Idag var det aterigen tavling och idag kom vi i den andra bollen, treboll, mycket bra. Det blev en vinst pa 72, sjalv kom jag trea pa 74 och siste mannen kom fyra pa 75. Till saken hor att han hade fem slag pa banan och gick pa 41 + 39.

I morgon bar det av till Quinta do Peru som ar en bana som ligger cirka 30 km fran hotellet i riktning mot bergen inat landet.

Vet att min van Christer mycket val kommer ihag denna bana efter att varit i ledningen i en tavling dar fram till det
16:e halet. Halet ar ett par tre med mycket vatten och Christer gjorde 13 i pa halet. Dar "flot" vinsten i den tavlingen. Far se hur det gar pa halet i morgon och innen dess skall aven det attonde halet passeras som har samma utseende som det 16:e.

Stralande golf!

Idag var forsta dagen pa golfbanan for de nyanlanda. Eftersom de sent fatt ett avhopp sa undrade de om jag ville ersatta honom da det ar lagspel som galler. Sjalvklart staller man upp men de kanske angrar det efter dagens spel!

Gick Aroeria I pa 80 brutto och det gav 69 netto. Slog 40 + 40 och det var en bra runda som inneholl en birdie, nio par, sju bogey och en dubbelbogey. Tvaan hade 73 men han raknas som dagens segrare i kompisspelet.

I morgon ar det dags att pegga upp pa Aroeira II och da ar det lite tuffare da banan innehaller mycket vatten.

Fortsattning fçljer!

Tisdagen

Igar var det dags att samverka med hotellschefen for att komma overens om allt som skall ske nar gasterna ar har. Valkomstmoten, middagar, hotellrum mm mm.

Efter att ha gjort detta sa gick resan over den 7 km langa bron som gar over Tejo och som byggdes 1966. Den bro som byggdes darefter, Vasco da Gamabron, ar hela 17 km lang och blev klar 1997, aret innan varldsutstallningen var har i Lissabon. Den ar Europas langsta bro.

At lunch inne i Lissabon och sedan fortsatte farden till flygplatsen. Vad galler trafiken sa ar Stockholmstrafiken en vindpust mot trafiken har i Lissabon. En utmaning som gick bra och inte en repa pa bilen nar den lamnades ater.

17 kompisar fran Nybro anlande sedan med planet som kom fran Kopenhamn och bussresan gick bra i den harda kvallstrafiken sa en god middag kunde avnjutas pa hotellet kl 20.30.

PUH! vad varmt

Kan rapportera att det just nu ar 26 grader och sol i Lissabon (kl 13.00 pa mandagen). Landade igar kvall efter fyra timmar i luften och tog mig sedan genom Lissabon i sondagstrafik och morker till hotellet 15 km soder Lissabon.

Ett vagvalsfel sa en busschauffor som inte kunde nagon engelska ritade en skiss sa att jag kunde aterga till "den ratta vagen".

Idag har jag besok de tva golfbanorna som ar aktuelle en tid framover, Aroeira I och II samt Quinta do Peru.

Skall nu ta en stund vid poolen for att fa lite svalka.

Stängd kiosk!

image564

Att kiosken efter nio hål var stängd hade vi full koll på. Det var bara för de "gamla officerarna" från nedlagda P 10 att uppsöka en plats i lä, ta fram den medhavda matsäcken och genomföra en fältmässig fikapaus. Här ser vi Göran, Kent och den ännu aktiva Stafan under den "korta rasten".

Årets sista PGA

Idag genomfördes årets sista PGA på "Ondskans" golfbana, Solbacka GK. Vädret var tufft och det var inte många grader och vinden bet i ordentligt. Tävlingsledare var P-O!



Deltog gjorde

  

Kent, Göran, Stefan, UTE, P-O, Börje, Lars och Björn.

Vann gjorde UTE på 87/76. Slog längst på 13:e gjorde Kent och närmast pinnen på 12:e kom Göran.

Vi får hoppas på nya tag nästa år och nu återstår bara Glöggolfen i samband med Lillejul.

Konstigt djur!

Om Du har spelat Solbacka golfbana någon gång så kanske Du stött på ett mycket konstigt djur på det sjunde hålet!



Djuret kommer in från vänster och vi hann förbi hålet innan det kom in på green.

Toyotahålet

Den lokala Toyotahandlaren har ett hål även han. Det är avslutningshålet på den gula slingan och hålet är ett av få där det är vatten i spel. Går utslaget till vänster är det dammen och går det till höger är det skogen. De långtslående upplever inte detta utan går in på två slag.

Riktmärket kan kanske vara tornet på Strängnäs domkyrka som syns tydligt från tee.



Kör man sedan själv en Toyota gäller det att skärpa sig extra mycket på tee.


Bernhardssons hål

Christer har nästan ett eget hål på Strängnäs GK!

Nej så kul är det inte utan det är Bernhardssons möbler som har ett hål, blå två, och det är ett kort par fyra där de bästa når in på utslaget. För oss vanliga gäller det att spela ut och sedan ta sig över bunkern som finns framför hela green.



Gäller även att ta sig ut genom "hålet" innan man kan andas ut.


En höstrunda på Strängnäs GK

Idag den 9 oktober är det en riktigt fin höstdag här i Strängnäs. Det är som gjort för en tidig runda på golfbanan och när jag peggade upp kl 08.45 var det fyra grader och en strålande sol från en nästan klarblå himmel. Banan visade sig från sin vackraste sida och höstfärgerna och de stora fina ekarna gjorde rundan till en härlig upplevelse.



Gul ett och tyvärr så missade jag parputten!



Gul två och här ser ni utslagsplatsen, både gul och röd, uppe på avsatsen. Många har nog fastnat i eken till vänster någon gång. Idag slog jag över kullen och låg "på rätt plats" för inspel. Gula slingans svåraste hål, par fyra.



Gul tre, ett kort par fyra där det går att nå green på utslaget. För oss vanliga gäller det att ligga till vänster för ett fritt inspel och som ni ser så låg jag där idag. Flaggan syns till vänster och den var inte snällt placerad idag bakom vänstra bunkern.



Gul fem, par fem uppför och här är vi många som hamnat i skogen till höger efter andraslaget.



Gul sex och här är det nedför och inte så långt så här är det många som gör par. Dock en jättegreen så ibland kan det bli långa förstaputtar. Till vänster ser ni gul fem och till höger ser ni flaggan på blå fyra.



Gul sju och här ser ni var ett bra utslag skall ligga. Gäller sedan att "hitta" gattet till green.

Som banan är idag är den verkligen härlig att spela och har ni någon dag ledig och skall spela höstgolf så besök gärna STRÄNGNÄS GK, http://www.strangnasgk.se

Några bilder från gårdagen

           

Förväntansfulla spelare inför prisutdelningen!



Ulf E vann närmast hål efter tre slag på blå fem. 615 cm från pinnen. GRATTIS ULF!



Göran E kom fyra totalt och tog även närmast hål på röd tre. Det var den absolut sista spelaren som slog på hålet och Göran lade sig 432 cm från hål. Gjorde dessutom en säker birdie på hålet. GRATTIS GÖRAN!



Den slutliga tvåan Lennart fick ett resefodral så att han kan åka med REvent www.revent.nu på lite golfresor utomlands. GRATTIS LENNART!



P-O blev trea totalt efter säkert finalspel. Han började darra lite när vi passerade vattenhålen mot Willys där han försöker fylla dammen med bollar. Avgjorde dock på det 17:e hålet. P-O fick en puttingmatta och frågan är var den skall få plats i huset. Han kommer dock att bli en bättre puttare nästa år kan jag garantera. GRATTIS P-O!

     

Ytterligare golfspelare som fick pris efter årets kämpande på banan och nedan ser ni det flytande priset som ALLA fick som pris.

Återigen en fyndig text av vår AD Ingrid.



TACK FÖR I ÅR ÖNSKAR ULF OCH ULF!

Finaldag i U 2

Under dagen genomfördes finalspelet i årets U 2.

Efter 90 matcher var det dags att spela om förstaplatsen och även om bästa gruppen.

I ledarbollen gick jag och Lennart och det var en jämn historia under de första nio hålen. Efter att jag tog det första hålet delade vi fem stycken. Därefter tog Lennart två och sedan tog jag det nionde så vi var lika när vi vände.
Lyckades sedan knipa fyra hål ytterligare genom bogey och tre par. Delade röd fem på bogey och sedan gjorde jag par på sexan och segern skrevs till 5/3. Innebär ytterligare en tavla till golfrummet!

I kampen om tredjeplatsen drog P-O det längsta strået och vann mot Göran med 2/1.

I lagkampen stod det efter fyra års spel 2-2 och idag vann Sam Sneadgruppen med 7-5 viket innebär ledning med 3-2 i lagkampen.

Önskar ALLA deltagare en härlig höst och vinter och kom ihåg att det åter blir grönt på golfbanan.

Tack för i år!



Ulf och Ulf.

Tjeckien

I Tjeckien så är det mycket grått och mörkt. Husen är för det mesta i grått och andra mörka färger och så fort man lämnat motorvägen och kommit ut på de små vägarna så är det mycket mörkt. När man sedan ser landskapet på morgonen upptäcker man att det är massor med byar. Troligtvis är elen väldigt dyr vilket innebär att det är "mörkläggning" som gäller.

     

Järvägsstationen i Karlstein, matvaruaffär på landet, bygata och motorvägen mellan Prag och Plzen. Vad gäller hastigheten på motorvägen så var den mycket hög och det var oavsett om du hade en ny eller gammal bil. Dessutom var det mycket långtradare som trafikerade denna motoväg i öst-västlig riktning.


Sista matchen spelad i årets U 2

Då har det sista resultatet levererats och det var en glad Göran som rapporterade att han vann på sista green och resultatet skrevs till 2/0. Detta innebär att Göran tar andraplatsen i gruppen, Torbjörn trea och Stig fyra.

På söndag spelas den avgörande rundan där segrare och placeringarna två till fyra skall fördelas. Övriga spelar bästboll match för att avgöra om man tillhör den bästa gruppen. Just nu står det två/två mellan grupperna efter fyra års spel.

Fylligt reportage kommer givetvis efter söndagens finalspel.

Granöbygdens GK

Det var inte bara jag som kom från Granöbygdens GK och var deltagare i förra veckans golfvecka i Tjeckien.
Från klubben längs Umeälven kom även Robert och K-G och vi upptäckte vårt gemensamma medlemskap under en av kvällsdiskussionerna.



Grabbarna från Granöbygdens GK http://granobygdensgk.se

PS! Kan anmäla att jag endast är stödmedlem och blev rekryterad av Birgitta när hon var på Azorerna under våren. Min huvudklubb är http://strangnasgk.s  DS!


Kanelbullens Dag

Ni har väl inte missat att det idag, den 4 oktober, är Kanelbullens dag!

Har ni det så kan ni gå in på
http://albint.blogg.se för där finns bra anvisningar hur det går till att baka de allra godaste kanelbullarna.

LYCKA TILL!

Karlstein

Karlstein består av EN gata som går från dalen upp till borgen och längs gatan ligger alla affärer och pensionat. Det är inte tillåtet att åka bil längs gatan utan det är promenad eller hästskjuts som gäller.
Orten är ett mycket omtyckt turistmål och det är fullt på parkeringen med bussar och bilar varje dag.

   
   

Byn är väl värt ett besök!


Slicers

Under golfveckan så hade vi med oss en egen golforkester från Sverige. Det var de golfspelande grabbarna från Gävle som tillsammans bildar bander

SLICERS

De spelar 50, och 60-talslåtar så att det står härliga till. Dessutom kör de live karaoke så det var bara för gästerna att ansluta till orkestern och sjunga en låt.

   

Vill ni läsa mer om Slicers eller boka upp dom för en (golf-)fest så gå in på http://www.slicers.se


Prisbordet

Prisbordet under REvent Cup bestod av prisbucklor, kristall, och nyttoprylar och många av dessa hade REventlogga på sig.

Det var pris i huvudtävlingen, bästa dam, närmast hål, lagpriser, lottade priser och dessutom fick alla ett vackert diplom som minne av veckan.

   


Karlsteins golfbana

Här kommer några bilder från den fina golfbanan i Karlstein som ligger cirka 20 km från Prag.

     

     

Ser väl härligt ut?


Golf Park Plzen

Fjärde speldagen hade vi lyckats byta till oss spel på Golf Park Plzen och det var verkligen inget nedköp.

Anläggningen ligger nära Plzen och är byggd för endast fyra år sedan och har verkligen hög klass. Tyvärr hade vi regn hela dagen men spelet fullföljdes och alla uttryckte önskemål om att få återkomma till banan och det säger ju inte lite om banan.

Banan går längs en flod och vattnet är i spel mest hela tiden.



Ettans utslag och det är ett par fyra som går ner mot floden.



Förväntansfulla damer på första tee.

 

Spännande uppdelning på herrarnas toalett och tyvärr så fanns det ingen "holk" för de med hcp över 36.



Vattenhål efter åtta hål där det fanns mycket att dricka.



Det elfte hålet som är banans mest minnesvärda. En riktig ögreen där det lär ligga många bollar i vattnet. Ut till green finns det endast en smal träbro.



17:e green och 18:e tee med klubbhuset i bakgrunden.



Riktigt snyggt klubbhus med god mat.


Resort Darovnsky dvur

Vårt resmål för golfveckan i Tjeckien var golfresorten Darovansky dvur som ligger cirka nio mil från Prag i riktning mot Plzen. Den ligger 15 km från motorvägen och efter att passerat ett antal små byar så kommer man fram till anläggningen.

Anläggningen är byggd vid en gammal bondgård som varit i värdfamiljens ägor i över 100 år. På anläggningen finns drygt 100 rum med totalt 242 bäddar. I den fina broschyren som finns över anläggningen så presenteras de olika aktiviteterna som finns och det är inte lite. Tyvärr är inte standarden och tillgängligheten den allra bästa på de olika aktiviteterna så detta drar ner betyget. Dessutom är personalen lite svåra att nå vilket även det drar ner betyget på anläggningen.

Vad gäller golfbanan så är det tre slingor med nio hål som är cirka 10 år. Standarden kan väl liknas med Strands folkgolfbana som finns nära Strängnäs. Fullt spelbar men inte någon bana som man drömmer sig tillbaka till.

Slutbetyget - fullt godkänd anläggning som dock med små medel skulle kunna lyftas ordentligt. Om man dessutom krattade bunkrar och flyttade kopparna några gånger under veckan så skulle det bli mycket bättre på banan.



Golfresorten Darovansky dvur



Backen uppför gul fyra. Till vänster ser vi Stig O från Strängnäs streta sig upp.



Medspelarna i bollen på sjuans green och i bakgrunden syns anläggningen.


Prag

Vilken stad och vilken puls!

Efter två dagars golfspel så var det dags för en guidad tur i Prag. Resan in till Prag tog drygt en och en halv timme och den gick huvudsakligen på den mycket trafikerade motorvägen från Plzen.

Inne i Prag stannade vi vid slottet med palats och kyrkor. Därifrån gick turen ner mot Moldau och över floden på Karlsbron. Förbi Gamla torget med det astronomiska uret till Mustek och sedan via Vaclavplatsen till en restaurang i centrala delen av staden.

Här kommer ett antal bilder från vandringen.


En av kyrkorna vid slottet.



Ståtlig byggnad som nu byggdes om till konsthall.



Den största kyrkan vid slottet.



"Två" vaktposter runt slottet.



Moldau från Karlsbron



Utsmyckning på Karlsbron.



Uppträdande på Karlsbron.



Ena brofästet på Karlsbron.



Astronomiska uret.



Rundvandringen avslutades med lunch i centrala Prag där även nationaldrycken Be.......... serverades.