65 på Fogdö!

Hela 65 spelare tog sig ut till Fogdö idag för en golfrunda. Brukar inte vara många som kommer till den banan men det fina vädret och lättförtjänta poäng lockade flera i år.
 
Blev nog ett bra tillskott i föreningens kassa!

Rösta på Roland!

Fick just ett mail från vännen Roland som är en riktgi naturfotograf och som nu varit i norra Finland nära Ryska gränsen ännu en gång.

 

Nu startar Mitt i Naturen igen på torsdag den 30 okt kl 20:00. Jag har med ett bidrag i  tittarfilmstävlingen igen:

 

http://www.rolandsnaturfoto.se/2014/10/27/mitt-i-naturen-startar-igen.-23899996

 

Jättekul att få vara med igen. Min passion är ju att filma naturen och dess invånare.

Att sitta still och tänka på ingenting, kanske få se vilda djur, både när och fjärran, det är honung för själen...

 

Titta på torsdag och gärna en röst på Roland!


Den här dagen 1981!

 
Gick själv på MHS den här höstdagen och ni kan tänka er att det blev "liv" på skolan. Den gången var det också en riktig ubåt som det gick att ta på - frågan är vad det var förra veckan i Stockholms skärgård?

Normaltid och slutspelat på Touren!

Nu får det vara nog med golfandet för denna säsong!
 
Återstår tre omgångar på Touren. Idag på Fogdö, i morgon på Viksberg och på torsdag på Wasa men målet är ju nått och vädret är inte så lockande så nu gäller det att göra rent klubbor och skor och se fram mot kommande golfäventyr.
 
Tack Touren för den här gången!

Första bortavinsten!

Efter mycket om och men så blev det igår första bortavinsten för handbollskillarna från smedstaden. Stor ledning i halvtid i Skövde men sedan blev det spännande då hemmalaget gick ifatt men på slutet kunde gästerna gå ifrån och vinna med två bollar.
 
Nästa match nästa onsdag då skåningarna från Ystad kommer på besök.

Succè för Sibylla!

Tänk vad bra med en Sibylla vid Solberga och det var nog mycket pengar i kassa idag!
 
Långa köer både inomhus och även vid drive thrue och det blir nog ett "litet" avbräck för hamburgerstället ute vid
E 20.
 
Frågan är när det blir premiär vid Solberga?

Kom ihåg att ställa tillbaka!

Det har jag redan gjort och nu blir det snart sängen och en extra timme att vila ögonen - tänk vad skönt och tänk vad tidigt det blir kväll i morgon!
 
Sov Gott!

FN-dagen!

Idag är det dags att hissa flaggan då det är FN-dagen så bara ut i snålblåsten och lösa uppgiften!

Veckans fredagscitat!

Folk som man inte talar skit om är det ingenting med.
 
Wilhelm Moberg

Vidbynäs och Kallfors för 4800!

Nu har Vidbynäs och Kallfors gått ihop med ett erbjudande om spel på vardagar för 4800 och full spelrätt för 5900.
 
Ett klart lockande koncept och vore det inte för resvägen så skulle jag nappa på det direkt. Vore konstigt om spelare från Åker och de östra delarna i kommunen inte lämnade Strängnäsklubbarna och drog österut.
 
Vi får se hur det går framåt våren?
 
 

Kallt på Vidbynäs!

Idag spel på den fina banan i Nykvarn och lite över 100 spelare till start trots det mycket bistra vädret.
 
Resultaten blev därefter så det är inget att skriva om utan vi skriver om Kjell-Owe som idag gjorde sin 120 golftävling för året och det är en mer än förra årets 119 st. I veckan som kommer åker han till Spanien för 28 dagars golf och det är frågan om hur många av dessa rundor som är tävlingar?
 
 
Torbjörn och Kjell-Owe på 17:e tee på Vidbynäs idag.
 

Vart tar oss budGETEN?

Då kom äntilgen den superbudget som S skulle komma med och som verkligen skulle göra Sverige till ett vinnande land!
 
Frågan är om denna bidragsbudget ska hålla oss kvar på den höga nivå inom Europa som den tidigare regeringen med Borg i spetsen räknade fram. "10 milj i timmen Andersson" står fortfarande och tjatar om vad den förra regeringen gjorde dåligt men hennes förslag för framtiden ser inte så ljusa ut.
 
Frågan är vad alliansen och SD kommer att ta fram för taktik innan nu budGETEN ska röstas igenom?
 

Vilken pionjär!

1797 - den här dagen!
 
Världens första fallskärmshopp genomförs av André-Jacques Garnerin; han landar säkert i Parc Monceau, Paris.
 
Tänk dig att göra det här från en ballong på 1000 meters höjd. Tog sedan några år innan det gjordes i Sverige.
 
Den förste svensk som genomförde ett fallskärmshopp blev löjtnant Raoul Thörnblad den 9 juni 1920 [1]. Förste svensk att räddas tack vare sin fallskärm blev löjtnant N. Söderberg den 7 juli 1926.
 
För egen del blev det tre hopp och alla utanför Karlsborg och från en DC 3 och med lyckat resultat (vad jag vet).

Pampas Night!

I kväll är det åter dags för Pampas Night på Karlberg. Bara att ta på sig varma kläder och sjunga upp rösten så att det hörs ordentligt i högtalarna. Vet inte hur många år jag gjort resan till Karlberg och speakandet på denna spännande tävling. Kul att vara efterfrågad och dessutom lite klirr i kassan.

119 golftävlingar - det ni!

 
Spelade idag bl a med Kjell-Owe från Torshälla GK som är drygt 70 år och har 6,0 i hcp. Han var den spelare som förra året spelade flest golftävlingar i Sverige med sina 119 starter.
 
Idag så tangerade han den siffran och på torsdag kommer han att slå det rekordet i och med start på Vidbynäs. Inte illa och hur hinner han med? Vet att han dessutom är hängiven bagare som gärna visar upp sina surdegsalster vid fikat efter nio hål, så också idag.
 
På bilden ovan dock i lite knipa då han hamnade i skogen efter utslaget på det femte hålet men det var nog en reaktion efter en fin birdie på det fjärde hålet.

En 73:a på Flens GK!

Blev en betydligt trevligare och bättre runda idag på Flens GK.
 
Efter tre par (3, 5, 18), 13 bogie, en dubbel på tolfte hålet (par på andrabollen) och sedan tyvärr en kvadruppel på Kalle-Ankahålet (16:e) så blev det en 73:a och 36 poäng. Detta innebär att jag idag höll hcp och kom på 11 plats.
 
Fem nya poäng men tyvärr så är det en 10 som står först att bytas ut. Kvar på en åttonde plats totalt och sist av de fem Strängnässpelarna som finns på plats fyra till åtta.
 
Nya tag på torsdag och då blir det nog betydligt flera än de 99 som idag gästade Flen då tävlingen går på populära Vidbynäs utanför Nykvarn.
 
 

Aldrig mera Jönåkers GK!

Igår var det dags att åka till Jönåkers GK som tillsammans med Vingåkers GK är mina minusbanor i Södermanland.
 
Inte blev det bättre av att himlen öppnade sig redan från start och höll på hela rundan. Under sista nio var vi tvungna att flytta bollen på green för att försöka få lite torr green att putta på. Till slut gav vi upp detta och puttade efter bästa förmåga och med glada hejarrop när det skulle puttas.
 
Rena parodigolfen!
 
Resultaten blev därefter och en sak är säker.
 
ALDRIG MERA GOLF PÅ JÖNÅKERS GK FÖR UTE!

Bus i skogen!

 
Nu när det börjar gå mot spöktider gäller det att passa på. Igår kväll gjorde Kerstin och jag lite bus för Ella, Albin och Andrea men det hela slutade med "godisgrillning" i den mörka skogen.
 
Härlig lördagskväll!

Tidig morgongolf!

 
Det gäller att vara tidigt på plats när det gäller Hösttouren annars så går hela dagen åt till golf. I torsdags var vi först tillsammans med Leif A som bor i Strängnäs men jobbar på Stensunds folkhögskola utanför Trosa.
 
Det helt klart bästa arrangemanget hittills med marschaller som lyste upp höstmörkret och en härligt kioskverksamhet i klubbhuset med morgonpigga klubbmedlemmar. Lite kontrast till mottagandet på den egna klubben.

GUIF-vinst i Danmark!

Blev vinst för GUIF i gårdagens returmatch i Danmark mot Sönderjylland i EHF-cupen.
 
Vinst med 26-23 efter underläge i paus med två bollar.
 
Låter som lika bra spel som i onsdags och vi får hoppas att de nu hittat formen.

Är ladorna tomma eller halvfulla?

Hörde att den nya finansministern backat och nu påstår att ladorna kanske inte är tomma utan "halvtomma" eller kanske till och med "halvfulla"?
 
I kväll har vi tillfälle att se vår nya penningräknare i tv och då på Skavlan. Kan anmäla att jag inte är klistrad framför programmet men i kväll blir det nog till att bänka sig och se hur det går för henne. Frågan är om hon är kvar i valdebatten eller har insett att det nu är dags att börja "jobba"?

Nord Koreacyklisten i tidningen!

Igår var det en blänkare i tidningen om vår cyklist i österled. Den som vill se flera bilder kan gå in på e-kuriren och se hur han hade det under cykelresan. Mycket spännande och snart är det en fotobok på gång över resan.

Veckans fredagscitat!

Den som tror på att där det finns rök finns det eld, har inte varit ute och campat.
 
Changing Times

Hockey i Södertälje!

 
I kväll blev det sedan hockey i Södertälje tillsammans med Andrea, Peter och Tapio från Andreas jobb.
 
Match mot AIK och vinst med 3-1. Kul att titta på men att gå på handboll kan jag konstatera är snäppet bättre.

Blöt dag i Trosa!

Idag var det dags att ta sig an den fina banan i Trosa. Tyvärr var den blöt efter allt regne som kommit och inte blev det bättre i och med att det regnade under större delen av rundan.
 
Tobjörn landade på 81 och jag på 82. Själv efter två dåliga hål och tyvärr även några för många dubbelbogie. Torbjörn på hcp till det 14:e hålet då det blev en fullpoängare följt av en dubbel och sedan en kvadruppel och så var den scoren "körd".
 
Åter en vinst till Åker så nu ointagliga 11-4 i "stadskampen".
 
Grattis Åker!
 
Vi får ta nya tag på måndag då det är tävling på en av mina lägre rankade banor, Jönåker, men det ska bli ändring på det!

Acke och Stefan Lövgren!

 
Igår var det handboll i Eskilstuna och Acke hade två platser till lite mingel före matchen och sittplatsbiljetter till matchen. Detta genom en känd bank på orten. Hans svärson blev tyvärr upptagen så jag fick budet och följde med.
 
Stefan Lövgren spelade vänsternia i landslaget i hela 14 år. I Sverige representerade han Redbergslid och sedan blev det Tyskland TV Niederwürzbach i ett år och sedan tio år i Tyskland THW Kiel
 
Igår blev det föredrag för oss och Acke var inte sen att ta plats bredvid denna gigant på handbollsplanen.
 
Han fick också rätt vad gällde matchen igår då GUIF krossade LUGI med hela 41-25.

Storfrämmande hos Stoffe!

 
Igår var det storfrämmande hos Stoffe på Intersport ute vid Solberga. Längdlandslagets vallabuss på plats och den var stoooor.
 
Tänk att det ska behövas så här stora doningar för att få dit lite fäste och lite glid på ett par laggar.
 
Eller är det svårt och det kanske är avgörande i dagens superspår?

Gårdagens middag!

 
Här ser vi en bild på gårdagens middag tillagad av kocken på K-stigen. Enchilada med grillad paprika och rostad majs. Nu är det dags att sätt igång med dagens fisksoppa!

Ett bättre idag!

Blev en 71 runda idag och det är på banans par.
 
Två par, sex bogie och en dubbel på väg ut. In hade jag efter sju hål gjort av med tre slag efter b, b, p, db, p, birdie, p men sedan kom tyvärr en trippel efter vattenbesök och en treputt på en svårputtad green. Avslutade med bogie.
 
Torbjörn landade på 71 också och Leif på 73. Owe från Eskilstuna kom i på 86.
 
Blir nog ingen framskjuten placering på 71 på denna lättspelade bana så femma som jag har som lägsta siffra står nog kvar efter dagen men BRA spelat är ju huvudsaken.
 
Torbjörn tog en ny vinst så nu dormy i "stadskampen" då det inte är så många tävlingar kvar.
 
 
 
 

När HIO igen!

Idag blev det nästan dags att skriva in sig i HIO-klubben!
 
På det 15 hålet på Strands GK stod idag flaggan på 200 meter och det blir ju då ett lite långt par trehål. Tog fram drivern och passerade så fint i det lilla hålet mellan bunkrarna och bollen lade sig så fint pin high och 40 cm till höger om flaggan. Tog ett bra tag innan det var min tur och putten satt så fint i kopp.
 
Trevligt med så lätta birdie och det på 200 meter!

Läsvärd ledare!

Såg i dagens tidning att den nya finansministern fick på tafsen ordentiligt på ledarsidan.
 
Precis samma saker som jag skrev om igår och de tycker liksom jag att det är dags att inse att valarbetet är slut och det nu gäller att se framåt och det med rätt "ögon"!
 
Lycka till!

Oj vilken dålig ekonomi

Sverige har!
 
Hörde just den nya finansministern tjata på samma sätt som hon gjorde före valet om den svenska ekonomin.
 
Är det inte dags för henne att i stället kavla upp ärmarna och försöka fortsätta i Borgs goda anda?
 
Valet är ju över och det är ju hon som bestämmer just nu - hon verkar inte förstå det!

Målet nått!

Idag blev det en 72 runda på Mälarbadens spännande bana och det innebär att jag nu har nått målet 50 poäng på Hösttouren.
 
Nu är det bara att försöka spela bra och ta in lite på Torbjörn som har en näst intill ointaglig ledning i "stadskampen" med 9-4 efter 13 tävlingar.
 
I morgon dags för Strands GK som jag inte spelat tidigare i år.

Kinabilder

och inte bara det utan också någon bild från Nord Korea.
 
Tack för det cyklisten!
 

Nedgången har börjat!

Minus drygt 5 % den här veckan på börsen!
 
Ekonomi i landet går utför och frågan är om det beror på valet eller är det hösten som säger sitt?
 
Är det här bara börja är frågan?

Eftermiddagsfikat idag!

 
42 kvar så ingen idé att frysa in några!

Strängnäs marknad!

Idag Strängnäs marknad i stråland höstväder. Mycket folk i rörelse och det blev två inköp. Strumpor till Albin och Ella och kokosbollar till huset.
 
 
För vissa var det lite svårt att komma ut från parkeringen men det löste Andrea lätt. Frågan är vad bilägaren sade när han kom till bilen efter ett formellt samtal?
 

Bäddsoffa till salu!

 
Fin bäddsoffa som tar liten plats. Ny extramadrass.
 
800:- och för 1000:- får du även med fem fina kuddar.
 
Ring 070-268 03 02.

Två soffbord till salu!

250:-
 
 
Även nytt soffbord och det gamla som är två stycken ska lämna huset.
 
Ring 070-268 03 02 och du är intresserad.

Gammalt sockerskrin till salu!

 
Vi har även slutat med socker så det gamla fina skrinet är till salu.
 
450:-
 
Ring 070-268 03 02

TV-bänk till salu!

 
Nu har vi bytt TV-bänk så den gamla är till salu.
 
200:- och den är din.
 
Ring 070-268 03 02

Ukraina i repris!

 
Igår kväll möte med Off kamratförening på Rogge och förutom middag blev det en repris på Ukraina. Christer H som varit milattaché där borta tyvärr sjuk så Janne A som var förra onsdagen och pratade för en annan förening fick komma på återbesök.
 
Men som ni vet "repetition är kunskapens moder" så vi får väl gå efter detta.
 
Många bilder blev det och nu kan vi lite mer om konflikten där borta.

Veckans fredagscitat!

Ett fynd är något du inte har användning för till ett pris du inte kan motstå.
 
Franklin Jones

Kiladalen i regn!

Idag var det dags för banan i Kiladalgången och det blev en regnig tillställning. Regn från början till slut och en runda på 78 efter bara en trippel men tyvärr några för många dubblar.
 
I bollen gick även Kjell "Kjula" som fick två slag på banan och han slog till med hela sex birdie och tre av dessa kom på de sista tre hålen. Imponerande av en 62-åring. Bara att lyfta på hatten.
 
I bollen även bandyprofilen Christer N som har samma hcp som undertecknad och vid vändninge helt lika. Efter hårt kämpande så blev det en vinst med tre slag och avgörande kom på tredje hålet från slutet där Christer tyvärr slog andraslaget ut i skogen och inte kom igen därifrån utan noterade en fullpoängare.
 
Torbjörn spelade bra men tyvärr lite strul på sista hålet så det blev 12 plats och inga pluspoäng. Dock ytterligare en seger i "stadskampen" som nu är nära dormy.
 
Nya tag på måndag och då på vattenbanan i Mälarbaden!
 
 

Regnigt på Gripsholms GK!

Idag en regnig runda på Gripsholms GK. I bollen gick även 73 årige Kjell-Owe från Torshälla som var de som förra året spelade flest golftävlingar i Sverige. Det ni!
 
Han har dessutom 4 i hcp och fick idag fem slag. Tyvärr så var dessa redan förbrukade efter tre hål men han spelade på och det som man blir mest imponerad av är hans närspel där chipen alltid ligger inom en meter från hålet.
 
Inga poäng för honom och inte för mig heller efter denna runda. Så nu en åttonde plats i totalen.
 
Torbjörn spelade bra och blev tvåa och avancerade till en fjärde plats och är tio poäng före.
 
Nu 8-3 i "stadskampen" så nu måste det en skärpning om det inte ska vara slut snart!

Torbjör bakom trädet!

 
Torbjörn i problem bakom en fin björk på det näst sista hålet igår på Eskilstuna GK. Blev några korta slag men till slut en dubbelbogie på hålet och det är helt ok efter detta läge.

Ulf och IKEA!

Igår em och kväll blev det ett antal timmar med "IKEA-skruvande" i TV-rummet. Nu är den fin bänk på plats och det som tog tid var inte själva skruvandet utan alla sladdar mellan TV, boxer, dvd och ljudanläggningen. Bara till ljudanläggningen sex sladdar som skulle både hit och dit. Sedan sågande i bakstycket och några skivor så att alla sladdar kom dit de skulle.
 
Lite föra Aktuellt var det dags att skjuta in bänken mot väggen och när vi sedan tröck på de tre dosorna så hoppade allt igång och det var en perfekt bild och perfekt ljud.
 
Blir nog att ta fram den om någon vecka då vi kommit på att det ska bli en fondtapet bakom bänken och alla anläggningar men inga problem för nu vet jag alla "vägar"!

Skatt, vinster och Palestina!

Då kommer det ytterligare beslut som visar på hur det kommer att bli den kommande tiden och vi får att "tiden blir kort"!
 
Erkännande av Palestina som stat!
 
Kommunisterna får vara med och leda landet genom deras "jakt på vinster"!
 
Höjd skatt!
 
Idag började nedmonteringen av den svenska välfärden på allvar!

Medelgolf idag i Eskilstuna

Idag var det hela 137 spelare till start då Hösttouren gästade Eskilstuna GK. Blev en medelmåttig dag både för Torbjörn och mig. Vi kom placeringarna efter varandra på netto 78 som är åtta över par. För egen del två tripplar efter bunkerbesök, fem dubbelbogie, åtta bogie och endast tre par.
 
I och med samma netto tog Torbjörn åter hem dagen på bättre hcp och nu står det hela 7-3 i "stadskampen2.
 
I sammandraget är jag dock före med en sjätteplats på 44 och Torbjörn nia på 43.
 
Får se om det blir någon start i morgon på Gripsholm då mitt högerknä inte känns så vidare bra och det dessutom ser ut att bli regn i morgon.
 

Kakfat i Taxinge!

Några andra passade på att glida till Taxinge och rensa lite på deras goda kakfat.
 
 
Rena sockerchocken blev det nog efter dessa kakfat!

Choklad på chokladmässan!

 
Igår blev det en sväng till Älvsjömässan och Villa Hemmässa. Samtidigt var det choklad och något meramässa och dessa spännande chokladverk var till salu. Tyvärr blev det ingen hem till K-stigen.

Finaldag i U 2!

 
Då var det dags för avslutning för den 12:e upplagan av U 2. 18 spelare till start och fyra reserver hade kallats in. Ulf D T T, Leif A, Pekka och Kent ställde upp så att lagen blev kompletta. Två av dessa vann sina matcher och två förlorade.
 
I ledarbollen drog Owe det längsta strået och vann med 4/3 mot Hans efter att varit lika efter nio hål.
 
Övriga matchvinnare blev
 
Kurt
Leif
Stefan
Kent
Acke ( som vi ser synar skogen på några bilder)
Tommy
Torbjörn
Björn
 
Närmast hål på fyran var Björn med 123 cm och tyvärr ingen putt för birdie då Stig gav upp hålet.
 
Närmast hål efter tre på 18:e till Tommy som dunkade i en fin birdie.
 
I lagtävlingen så gick segern till Sam Snead med 10-8 vilket innebär att det nu står 7-5 till Ben Hogan efter 12 genomförda U 2 år.
 
Med detta tackar vi för i år och slår igen U 2 2014!

Mellan A och J!

 
Tänk så det kan bli - att någon träffar på en Cola som står mellan Anneli och Jonas.
 
 

Kanelbullens dag!

Hej på er!
 
Hoppas att ni inte glömt att det idag har varit kanelbullens dag. Om ni gjort det så går det lika bra att ta en bulle i morgon och det passar ju utmärkt när det dessutom är vilodag!

Finaldag i U 2!

I morgon dags för finalspelet i årets U 2. Nio matcher som ska avgöras och i ledarbollen går Hans mot Owe.
 
I matchen mellan grupperna står det just nu 7-4 till Ben Hogan och de har tyvärr hela fyra spelare borta och där kommer Kent, Pekka, Leif och Ulf D T T att ersätta.
 
10:00 går första boll ut och vi hoppas på uppehållsväder och en fin höstdag!

Fortsätter trots 15,0!

Tack för alla trevliga inlägg angående hcp!
 
Efter en 40 runda ut idag så blir det givetvis en fortsättning trots att hcp nu är uppe i 15,0. Har funderat på det hela och det kanske är bra att höja sig så att man spelar på det hcp som motsvarar ens kapacitet. Det innebär att jag nu måste fortsätta lite till så att jag kommer väl förberedd till tävlingen vecka fem.
 
Trevlig helg!

Är den på rätt sida?

 
Hur är det med Lars ögonmått? Frågan är om bollen är på rätt sida men det är ju historia nu eller?

Höstdimman!

Idag var det dags för den näst sista tävlingen i PGA för detta år. Åtta spelare till start på den trevliga banan vid Solbacka och det var verkligen dimma vid starten.
 
 
Ny inteckning i gubben som nu står i garaget och här kommer dagens resultat
 
UTE 77
Lars L 78
Bertil E 79
Kent E 80
Torbjörn 81
Björn 81
Stefan 82
CB 91
 
Längsta drive tog Torbjörn på det 15 hålet med goda 175 meter. Närmast hål var de ingen tvekan om då endast Kent träffade greenen och var 522 cm från hålet. Själv var jag närmare men tyvärr precis utanför green.
 
Nu återstår bara glöggolfen den 19 december!
 
 
 

31 - 21!

GUIF verkar ha vaknat efter den retliga förlusten i Göteborg i onsdags då en ledning tappades i slutet.
 
I kväll fick Skövde sota för det och det blev en tiomålsseger för hemmalaget. 31 - 21 och nu tre vinster och tre förluster och vi får hoppas att det vänder nu och att bortasegrarna kommer också!

Veckans fredagscitat!

Om du fokuserar på vad du har i livet kommer du alltid att få mer.
Om du fokuserar på vad du inte har kommer inget att vara nog.
 
Oprah Winfrey

Ny kulturminister!

 
Då har vi fått en ny regering och här ser vi den nya kulturministern.
 
Dessutom spännande att se om Magdalena Andersson kan axla Anders Borgs uppgifter och frågan är åt vilket håll Sverige då ska gå.
 
Det enda vi vet att vi kommer att gå en spännande tid till mötes!
 

14,9 - ska jag lägga av?

Nu blev det ånyo en höjning av hcp till 14,9 och frågan är om det är dags att lägga av?
 
Har tidigare haft funderingar på att sluta med golfandet när jag når 15,0 och nu ser det väldigt kärvt ut!
 
Har alltid legat mellan 10 och 14,9 allt sedan jag gick ner i hcp när jag började spela golf.
 
Dock måste jag fortsätta under hösten och sedan spela UTE Int i vecka fem nästa år och sedan får jag ta beslutet och om det är dags att börja tänka på någon annan fritidsaktivitet?
 
 

17 rundor i september!

Högsta antalet rundor i en månad blev det i september och det 17 till antalet.
 
Vet att Magnus tycker att det är mycket golfande på bloggen men tänk på oss golfare som tyvärr måste låsa in våra "verktyg" om någon tid då Kung Bore tar ett stadig grepp om landet!
 
Totalen i år nu uppe i 79!

Torbjörn rycker i matchen!

Nu 6 - 3 till Åkersbon i matchkampen i Hösttouren och nu måste det till en ändring annars blir det svårt att komma ikapp.
 
På måndag är det dessutom dags för Eskilstuna GK och den banan passar Torbjörn så frågan är hur jag ska komma närmare i matchandet?

Upp som en sol och ner som en pannkaka!

Är det inte så man brukar säga!
 
Lite sämre idag på Torshälla GK där jag brukar trivas och spela bra golf. Gjorde så även idag men tre håll ville inte som jag ville. På sjätte hålet en boll out och en kvadruppel. På 16:e en boll i vattnet och en trippel och det följdes upp med två bollar i vattnet på 18:e och även här en trippel.
 
När sedan resten av fältet spelar bra på den lätta panan i Torshälla så blev det till slut en 43 plats av 47 i mål.
 
Torbjörn spelade bra efter en knackig inledning och landade på par och det gav en 13:e plats så där har ni resultatet av den lätta banan!
 
I sammandraget en "backning" till plats fem och en poäng efter har vi Torbjörn på en sjunde plats.

12 poäng i Katrineholm!

Gick i tisdags upp på en tredje plats i sammandraget genom att ta en fjärdeplats och 12 poäng när Hösttouren gästade Katrineholms GK. Resultatet kom även här sent och en dag efter genomförd tävling och det är lite tråkigt att de inte kan komma ut med resultatet direkt.
 
Bra spelat så nu är det bara att "ånga" på!

Katrineholms GK - även de utan resultat!

Såg ut att vara ett bra arrangemang igår i Katrineholm men även här finns det fläckar!
 
Ännu inget resultat på nätet och vi får hoppas att det kommer under dagen. Spelade själv på 75 netto och det är bara två över då banpar är 73 på de slingor som vi spelade igår.
 
Blev fyra par (8, 9, 12, 14, de två sista par femmor) fem dubbelbogie (1 - fjärdeslaget över green, 4 - treputt, 5 - chipp över green, 10 - återigen en chipp över green, 18 - i bunker och sedan treputt nerför) och sedan nio bogie.
 
Hade under rundan fyra puttar i linjen som stannade fem cm eller kortare hitom hålet så det gäller att äta lite mera gröt inför nästa runda.
 
Frågan är nu hur övriga ca 45 spelare i A-klassen spelade igår?

Sista U 2 matchen!

Igår så spelade Stig och Bengt P årets sista match i U 2 tävlandet.

Det innebär att nu har det spelats 90 golfmatcher och på lördag är det dags för årets slutspel.

BH led med 7-4 men tyvärr har de måste kallat in fyra reserver då det är sjukdom, begravning och semesterresor som ställer till det.

Finalmatchen går mellan Hasse som är i sin fjärde final och Åkersproffset Owe.

Som det ser ut nu blir det ett fint väder på finaldagen