Negativt solljusbesked!

Hörde just att i Stockholm under nov så hade solen varit framme i fem timmar. Det normala är 54 timmar för nov månad så det har nog sett lite mörkt ut just i år.

Ljushögtid i domkyrkan!

Efter skogen blev det snabbt ombyte för lite andlig spis. Ljus- och ljudhögtid i domkyrkan och två förställningar. Vi var på den första kl 16.00 och det var en fullsatt kyrka som fick höra ljuvlig musik och se ljuset spela över kyrkan inre.
 
Frågan är om det var fullt även kl 18.00 och det kan nog kocken rapportera om då han gick dit efter disken.

Kolbullens dag!

Idag blev det firande av första advent i skogen och då vid vår fina grillplats. Druidbröder med respektive var inbjudna till begivenheten och ett antal hade hörsammat inbjudan. Kocken Peter bjöd på kolbulle med lingon, öl, grillkorv, våffla med sylt och grädde samt kaffe. När gästerna anlände så blev det också ett glas glögg för värmen men det hade inte behövts då sol ske och elden gjorde sitt.
 
 
Mycket trevlig arrangemang som vi hoppas kommer åter!

Hugo i vila!

 
Nu har Hugo varit på höstöversyn och har fått gå i vintervila. Huset är stängt och han har dessutom fått en fin namnskylt. Bara att vänta på nästa växtsäsong.

Taket på plats!

Efter frukostmötet blev det till att byta skepnad till byggnadsarbetare då taket skulle på på den renoverade vedboden.
 
Blev perfekt och tack mr X för leveransen av plåttak. Kom till och med grannar och frågade vad timpriset var för arbetet men frågan är om de då menade när jag har snickarbyxor eller kavaj. Kan väl säga att det är lite prisskillnad mellan de båda skepnaderna!

Kyrkan i förändring!


Spännande frukostmöte idag då kommunen månadsmöte hade förlagts till domkyrkan. Domprost Johan pratade om kyrkan och dess betydelse i stadsbilden och de förändringar de kommer att jobba med under de närmaste tio åren.
 
Frågan är om han kommer att lyckas men det är bara att önska honom lycka till!

Veckans fredagscitat!

När man är ung längtar man ut, när man är gammal längtar men hem.
 
Cora Sandel

Handboll eller vad?

 
Förra torsdagen var jag med Albin på handbollsträningen och här ser vi en bild från uppvärmningen. Frågan är om det är handboll eller vad för något de sysslar med?
 
I kväll är det träning igen och frågan är om de värmer upp på samma sätt?

Överkörning av GUIF!

Inte många trodde på GUIF-seger igår i Sporthallen men ack vad vi bedrog oss. GUIF från början till slut och resultatet blev en förkrossande vinst med sju bollar mot fjolårets SM-segrare Alingsås.
 
De isländska killarna i målet och på linjen gjorde båda stormatcher och frågan är om inte Aron i målet skulle ha fått utmärkelsen lagets bäste spelare. Gick till Wiktor Östlund men han var också på strålande humör och bombade in nio bollar.
 
Lätt att åka hem med gubbarna till Strängnäs efter en sådan afton i Sporthallen!

Sotaren fyllde 50 år!

I måndags kom de stora paketen med lastbil.
I tisdags var det montering av kaminen och det var ju perfekt väder för detta.
Igår kom sotaren för provtrycknng och proveldning så nu är det bara att börja hugga ved också.
 
Det roliga var att han dessutom fyllde 50 år igår men hade glömt bort det när de hade planeringsmöte förra veckan så bara att lösa sina uppgifter. Tyvärr hade jag ingen tårta hemma.
 
Senare under dagen kom även Jonas förbi då han varit och grattat en medarbetare på SEVAB som fyllde 60 igår.
 
Tänk så det kan bli med födelsedagar!

Ny kaminbild!

Fick i går en signal från en presumtiv köpare av fejkkaminen om att bilden var dålig så här kommer en ny.
 
Bara att hör av dig om du är intresserad och spilsbränsle ingår för första brasan.

Långpromenad i Malmö!

 
 
blev det under lördagen och här några bilder från den spännande staden med bl a det "skruvade" huset.
 
 

Nytt hål i berget!

Om några månader eller år så ska det vara en ny tunnelmynning på den här platsen. Just nu röromläggning så att "vattnet" kan passera från vattentornet och ner till de som bor centralt. Frågan är när vi ska få se hålet?
 

Maten under helgen!

På tåget blev det en paj i restaurangvagnen!
 
 
Under em en tur i Malmö och då tea tillsammans med två goda vänner från Stockholm som jag skulle ha samåkt med på tåget.
 
 
Under kvällen trevlig gåsamiddag med svartsoppa, gås och givetvis äppelkaka med vaniljsås till efterrätt. Kan upplysa om att det inte var läge att ta fram mobilen och fota under middagen så tyvärr inga bilder.
 
 
Under lördagen lunch vid Lilla torget och på kvällen ytterligare middag med fotoförbud.
 
Dessutom två hotellfrukostar så nu behövs lite motion för att återfå "formen"!

Sol över Strängnäs!

Sol över Strängnäs och det är första gången som solen är framme ordentligt under denna månad. Tog nyss en promenad på 1,5 h och så här såg det ut när jag passerade tågbron vid stationen.

"Öppen eld" till salu!

 
Nu är det ommöblering på gång så eldstaden med spisbränsle har gjort sitt. Vill du ha en mysig "fejkkamin" så ge ett bud.

90 år idag!

Idag är det bara att lyfta på hatten för P-O Kinnander som fyller 90 år!
 
P-O är ju känd för alla sina insändare i lokalpressen om försvarets dåtid och nutid. Vi får hoppas att de kommer att fortsätta många år framöver.
 
STORT GRATTIS P-O!

Fram eller bak!

Fick sms från Roger igår med följande fyndiga text!
 
 
Se framåt och tack för senast!
Vi ses i januari
 
 

En skogsbild till!

 
Fick en bild från bror min igår också och den var från vårt senaste "grillparty"!

Fiket på torget!

Till sist en bild på den gamla fina caféet vid torget där dagens rundor på Azorerna för det mesta analyseras.
 

Färden till Malmö!

Blev en spännande färd till Malmö i fredags! Började med att det tåg som jag tänkte åka med var försenat men när jag kom ner till stationen så kom ett tidgare tåg in som också det var försenat. Slängde mig ur bilen och hann precis köpa biljett och hoppa på tåget.
 
"Vi blir stående här då det är signafel i Flemigsberg" hördes ur högtalaren!
 
Bara att hoppa av och ringa till Kerstin som nu var på väg till skolan - "Bakåt" - du får skjutsa mig till Södertälje.
 
Stod i mörkret på trottoaren och väntade då en bil med två damer stannade och frågade om jag var på väg mot Stockholm. Nej till Södertälje Syd blev svaret men de hade inget emot att köra via Syd så jag nappade på erbjudandet. Samtidigt kom Kerstin och hon såg lite förundrande ut. Snabb förklaring och sedan mot Södertälje.
 
Frågan är varför de stannade och frågade om jag ville med?
 
Stort tack och väl framme vid Syd så uppenbarade sig det stora kaoset. Hundratals människor som sprang fram och åter och ringde alla möjliga nummer.
 
Mötte Birgitta och Pär som var på väg mot Göteborg som stod i den stora skocken.
 
Mitt tåg skulle gå 08.25 men fick senare reda på att det hade gått norr om Mälaren mot Malmö. Lite före tio hördes i högtalaren att det var ett tåg på gång mot Malmö så ett snabbt beslut liksom 20-talet andra. Bästa att hoppa på och sedan iväg mot Malmö med "Snälltåget" som var ett gammalt kulttåg men med en fin restaurangvagn.
 
Drygt 1,5 h senare än beräknat anlände jag till Malmö men i god tid före helgens första begivenhet - gåsamiddag!
 
Nu har jag nyss skickat mail till SJ och frågan är vad jag får tillbaka för den "uteblivna" resan?

Veckans fredagscitat!

Torbjörn saknade citatet i fredags och mycket riktigt så var jag på "uppdrag" men här kommer det.
 
Byta ett ord eller två, gjorde det lätt att gå.Alla människors möte borde vara så.
 
Hjalmar Gullberg

På toppen av banan!

Måste som vanligt bli några bilder från toppen på bana C. Hål fem med härlig utsikt och på den ena bilden skymtar vi bilföraren och på den andra har till och med UTE kommit med på bild då jag verkligen gillar platsen!

Fick inte vara med men ........................

Under fre och lör var de stortävling på Batalha med BPI som arrangör och 88 spelare till start varav 80 från fastlandet. Innebar två dagas spel på Furnas och vi fick spela som "proffs" bland resterna på sön då de ännu inte hade plockat bort mtrl från tävlingsdagarna.

I väntan på Tony ........

 
uppe på Furnas efter en bra runda på den fina bana med den trevliga personalen.

Snygg driver!

 
Träffade ett par från England uppe på Furnas och han visade stolt upp sin driver som han slog väldigt långt med.
 
Märket på ovansidan hade han beställt från Tyskland och är bara att klistra på den befintliga drivern. Nu är det bara att leta på nätet efter firman och sedan är frågan är vad som ska vara motiv. Har du något förslag?

Azorisk paradmiddag!

På hotellet så serverar de en meny som består av öns specialrätter med dryck och den blev det andra kvällen.
 
 
Tyvärr så var desserten så god att jag höll på att missa fotot!
 
     

Längsta drive - tyvärr!

 
Varje dag var det utöver vanligt spel även tävling om två närmast hål och två längsta drive. Tyvärr för Roger så var den lång men lite vid sidan av spelfältet. Vem som var betydligt kortare och vann det kommer jag inte ihåg!

Klassiska Talisman Hotell!

 
Bodde på det klassiska hotell Talisman mitt i centrala Ponta Delgada. Vi fick även i år de gamla fina rummen ut mot gatan och Lasse bodde i hörnrummet med två balkonger och själv bodde jag i rummet bakom det vänstra trädet. Om jag tagit bilden en dag senare så hade ni sett balkongen perfekt då trädgårdsarbetarna "skalade" trädet på alla grenar under em.

Kicki och Jörgen!

 
Kicki och Jörgen från Sundsvall som vi träffade på redan på Arlanda och som bodde på vårt hotell. Vi fixade så att Tony körde runt dom på ön två dagar då vi spelade golf och det uppskattade de verkligen.
 
Desstuom ville de vara med på bloggen så här kommer de och ha det nu så bra i lastbilshytterna i Sundsvall!

På väg till affären!

 
Trånga gator i Ponta Delgada då staden är byggd för hästskjutsar. Här ser vi kamraterna på väg till supermerkado för inhandling av vatten och bananer inför kommande golfrundor.

Åter till Tony!

 
Då har det blivit en golfvecka på Azorerna och möte med Tony igen. Som vanligt hade vi med oss renkött till vår duktige chaufför och här ser vi överlämningsproceduren på Batalha golfklubb.
 
Tack för den här gången och hoppas att du nu får en bra "vinterperiod"!

Ernstvin också!

 
Nu har det inte bara smugit in sig Ernstinredningsprylar i hemmet utan även dryck. Frågan är om det går att dricka?

Ny golfpokal!

 
Rajder Cup står det på den nya golfpokalen som jag fick i min hand förra helgen. Den kom till slut och utgör vandringspris i den golfmatch som vi spelat mellan logerna Idris och Doru under två år. Båda åren så har vi i Idris vunnit och pokalen lovades redan vid förra vårens möte och hade vid vårens möte ännu inte kommit fram.
 
Nu hade Kjell L fixat den och nu får vår golfansvarig Stig O ta hand om den och försöka se till att vi får behålla den nästa vår!

11 år sedan!

Han blev guvenör!
 
 
Skådisen som växlade karriär!

Några år sedan första "kvällstidningen"!

1944Tabloidtidningen Expressen kommer ut med sitt första nummer, och därmed inleds utvecklingen av den moderna riksspridda svenska kvällstidningen.
 
Själv kan jag skryta med att inte köpt någon kvällstidning på knappt tre år.
 
Kan väl avslöja att det inte är så svårt att avstå!

Hur ska det gå med spåren?

Har hört att den förre spårläggaren fått "sparken" från sitt uppdrag. Nu ska en annan organisation med anställda som bara jobbar dagtid och endast i veckorna sköta om eventuella skidspår.
 
Frågan är om snön hädanefter bara kommer att falla dagtid och på vardagar?

Grattis Purjo!

Stort grattis till Purjo som idag fyller 60 år!
 
Hoppas att du får en BRA dag!

Dokumentations - Sverige!

Hörde i veckan att Sverige är bäst på att dokumentera ALLT!
 
Om SKOLA, VÅRD och OMSORG i stället lade tiden på det de skulle göra så skulle allt bli mycket bättre och även mycket billigare.
 
Frågan är vem som har bestämt att ALLT ska dokumenteras och till vilken nytta?

Veckans fredagscitat!

De uppförde sig som vilda djur. De varken rökt eller drack.
 
Aksel Sandemose

Debut på Sibylla!

Idag blev det debut på den nya Sibyllarestaurangen ute vid Solberga.
 
Mycket fint bygge och frågan är vem som fått till det så här bra?
 
Dessutom var hamburgarna riktigt goda så stanna gärna till och prova även ni!

Layout och producent!

Nu har jag börjat som producent också. Har blivit tillverkning av en fotobok efter ett äventyr som jag inte upplevt.
 
"Cykling i Österled" är nu på tryck och det blir nog en bästsäljare när den kommer från tryckeriet.
 
 

Revansch i kväll!

GUIF förlorade ju i inledningen av serien oväntat borta mot RIK. I kväll har de chans till revansch då Göteborgslaget kommer till Sporthallen i Eskilstuna.
 
Bara att hoppas på mycket publik och en välspelad match där hemmalaget går segrande ur "striden"!

Nionde gången Zlatan!

Då fick Zlatan guldbollen för nionde gången och det ska väl mycket till om han inte ska ta den nästa år också!
 
Kommer det någonsin i framtiden att finnas en spelare som kommer att komma upp i nio eller kanske tio guldbollar?
 
Vi får väl hoppas på Albin!

Hur kommer det att gå med "geten"?

Då har nu alla tre spelarna presenterat sina förslag på hur våra pengar ska fördelas.
 
Hur kommer det att gå den 3 dec och dessutom när SD kommer att spela sitt nästa kort. Frågan är om det blir röstningsdagen eller om det kommer ett besked innan dess?
 
Jag har givetvis mina egna funderingar men den här gången sparar jag dom för mig själv.

Mässen på ny plats!

Då har vår mäss flyttat från det konkursade Ulfhäll till hotell Rogge mitt i centrum. Invigningsmiddag i lördags och cirka 40 gäster på plats. God mat och god dryck och efter bandklippning så serverades kaffe och avec i den nya mässen.
 
 
Mycket stilfullt inredd lokal och det är bara att hoppas att den får behålla sin fina finish.

Restaurangbesök i "skogen"!

 
 
Igår var det dags för att öppna restaurang "skogen" uppe vid grillplatsen. Stor krögare bror min och själv var jag ansvarig för elden. Bjöds på grillad specialkorv till förrätt och sedan den klassiska kolbullen som blev perfekt.
 
Våra gäster trivdes verkligen och frågan är när restaurangen öppnar igen?

Förlust idag för GUIF!

Blev ju en storvinst för GUIF mot Lugi för ett antal veckor sedan på hemmaplan men i kväll tog de revansch när de vann med två bollar hemma i Lund.
 
Frågan är när GUIF ska få till det ordentligt på bortaplan?

Druidmöte i Täby!

Igår var det första mötet för den nya ämbetsmannakåren i storlogen. Mötet var i Täby och efter en fm träning i Strängnäs för några veckor sedan så gick de tre mötena med glans.
 
Själv har jag nu fått en ny befattning efter 12 år i den gamla som jag inte avslöjar. Den nya lite lugnare och min ersättare i den gamla klarade sig utmärkt.
 
Nästa möte i Uppsala framåt våren så bara att stoppa undan pärmarna tills dess.

Regeringen och skolfrågan?

I början av nästa vecka kommer alliansen att lägga fram sju förslag om hur skolan ska utvecklas under kommande fyra år.
  1. Betyg i årskurs fyra
  2. Tioårig grundskola
  3. Nej till att alla gymnasieelever måste ha högskolebehörighet
  4. Nej till obligatoriskt gymnasium
  5. Möjlighet till ordningsomdömen i högstadiet och gymnasiet
  6. Flera idrottslektioner
  7. Fortsatt möjlighet till skolavslutning i kyrkan
Låter som rätt kloka förslag och frågan är hur SD kommer att ställa sig och frågan är hur regeringen kommer att driva den här politiken om den röstas igenom?
 
Om ett tag kommer sedan budgeten och ytterligare en spännande fråga för riksdagen!

Idag kladdkakan!

Är godsak på godsak den här veckan i och med att det är kladdkakans dag idag.
 
Smakar bäst till grädde och det brukar bli stora bitar.
 
Hoppas att ni också får en bit.

Gustav Adolfsdagen!

 
Blev den här igår och den smakade inte helt fel!

Veckans fredagscitat!

Lär dig att säga NEJ.
Låt inte munnen överbelasta ryggen.
 
Jim Rohn

Två nya "bröder"!

Igår kväll var det reception i  logen och det innebar två nya "bröder". Kända ansikten som jag varit med att rekrytera och det är Hans och Bengt som kommit med.
 
Perfekta "killar" som kommer att passa utmärkt i vår loge och det syndes redan igår kväll på herrarna och även på övriga bröder att det här blir bra för logen.
 
Nu gäller det att fortsätta rekrytera för det är genom detta som vi utvecklas och dessutom överlever.
 
Är du intresserad och lite nyfiken på Druidorden så är det bara att du hör av dig!

Säsongspremiär för boulen!

I kväll är det inget på agendan så tid för en tripp till boulehallen på gamla regemantsområdet och lite "bollkastning".
 
Kul aktivitet och det är extra roligt när kasten går bra, om det nu heter så, och få sätta de riktiga entusiasterna på plats. Vi får hoppas på en bra kväll och att kulorna rullar rätt.

Seger både i Åker och Eskilstuna!

Bra kväll för både hockeykrigarna i Åker och handbollskämparn i Eskilstuna.
 
Seger mot Haninge och Ystad så glada miner på de båda orterna och det är bara för grabbarna att kämpa på.

"Känd" Åkersbo i tidningen!

Såg att en Åkersprofil hade smugit sig in i dagens tidning och kom med ett uttalande.
 
Trodde att den mannen bara sysslade med golf och inte med "politik"!

Då var den här!

Den vita snön börjar åter falla utanför stugan och det är dags att byta däck på bilen. Hörde dock på radion att på lördag så ska det åter vara åtta plus så det blir nog till att lätta på gasen i stället.
 
Den stora frågan är dock om det kommer att bli en snövinter eller en grön vinter. Funderar på en snöslunga men det får nog anstå några veckor. Vi får se hur det blir?

Hoppas på bakelse!

Gustav Adolfsdagen och det är dags att hissa flaggan!
 
Dessutom måste det nog bli en bakelse dagen till ära.
 
Önskar er en BRA dag!

New York Café!

 
Ett riktigt "häng" i Budapest är New York Café och vi tog afternoonfee en em och det behövdes ingen middag efter den sittningen. Ni får inte missa stället om ni åker till Budapest!
 

Snickare idag!

 
Idag blev det till att snickra till en sida på Andreas vedförråd. Hann bara med en sida då det på em var "häng" med Albin i Eskilstuna och det var fika, bollspel och mycket annat på programmet.
 
I morgon efter lite affärer blir det till att snygga till den andra sidan också och sedan på med färgen.

Vandring längs Marviksleden!

 
Efter en storstad så passade det ju bra att återvända till naturen. Det gjorde vi idag då det blev vandring på den sex km långa Marviksleden som ligger uppe i skogarna bakom Åkers Styckebruk. Inte bara vi där ute så även UTE kom med på bild. Mötte sex vandrare och sedan två svampplockare som tagit cykel ut till storskogen.

Slut på Hösttouren!

Då har alla de 21 tävlingarna avgjorts och det är två spelare som varit med alla tävlingarna och det är kamraten Torbjörn Delving från Strängnäs och Ulf Hansson från Torshälla.
 
För egen del så matchade jag Torbjörn de 18 första men sedan slog "vintertiden" till.
 
Flest deltagare var det i Eskilstuna (137) och minst (54) på avslutningsdagen på Wasa.
 
Totalt 1 886 starter varav Strängnäs GK var bäst med 336 och Strand och Wasa i botten med en vardera. Tvåa var Torshälla GK med 279.
 
För egen del ingen placeringsförändring fast jag stod över de tre sista tävlingarna utan en åttonde plats av 87 som fått poäng. Nådde även målet som var 50 och det blev till slut 56.
 
NU FÅR KLUBBORNA VILA!
 
 
 
 

Ny huvudstad?

 
Då har det åter varit ett höstlov och den här veckan blev det fyra dagar i en av Europas huvudstäder och frågan är vad den staden heter där Kerstin fick lov att köpa både mössa och halsduk?

Ljust på kyrkogårdarna!

 
Var för en stund ut till kyrkogården här i Strängnäs för ljuständning och det var en ljus kyrkogård som vi besökte.
 
Verkligen fint med alla ljusen och vi sänder en tanke till nära och kära som lämnat detta jordeliv genom detta ljus i mörkret!

Veckans fredagscitat! (dock en dag för sent)

Lär dig att säga nej. Låt inte munnen överbelasta ryggen.
 
Jim Rohn