Ord på tapeten!

Den här veckan har två ord varit på tapeten och det är
 
HEN och RAS
 
Det ena ska "in" och det andra ska "ut" och det har många synpunkter på och både hit och dit.
 
Jag vet vad jag tycker och frågan är om du törs ha någon åsikt?

En dag på Birka!

 
Oj vilken spännande och rolig dag!
 
I dagens vackra väder blev det återigen en vattenresa och den här gången till Björkö och vikingastaden Birka och detta tillsammans med Jonas, Albin och Ella.
 
Båten gick från Mariefred och sedan var det drygt tre timmar på ön så det blev guidad tur, mat och även ett dopp i Mälaren.
 
Efter återkomst till Mariefred anslöt Andrea och då blev det en stor glass i det varma vädret.
 
Toppendag!

Hurtigrutten dag fem!

 
Vi vaknade i Trondheim och såg den fina Nidarosdomen från båten. Där låg också systerfartyget Trollfjord. På väg ut på havet igen passerade vi även fortet Munkholmen.
 
Åter strålande väder när vi åkte ut i Trondheimsfjorden och då passerade vi bland annat varvet där Midnatsol byggdes.
 
Nästa stopp i den fina staden Kristiansund som ligger på ett antal öar med fina broar mellan öarna.
 
På väg mot Molde återigen lokal middag och nu såg vi även ett anatl förjor som går mellan öarna i havsbandet. Dessutom ett antal försvarsanläggningar.
 
Fin vy när man anlöper Molde med det späannande hoellet och även den fina fotbollsstadion där Tippeligaledarna Molde spelar sina hemmamatcher.
 
När vi lämnade Molde gled kaptenen förbi hotellet så det blev fina bilder på båten i "spegelhotellet".
 
Vi mötte den här dagen även Kong Harald och det efter att vi lagt ut från Molde.

Tidig morgonvinst!

Idag kl 06.30 var det kö på första tee på Strängnäs GK!
 
Alla ville ut innan regnet kom och vi kom ut lite före 07.00 och var i mål god tid innan regnet kom.
 
Match mot Stefan A och efter vinst på de första fyra hålen skrevs dagens vinst till 6/5.
 
Tre matcher kvar och det är mot Acke, Kurt och Björn. Frågan är hur det kommer att sluta i år?
 
 

Hurtigrutten dag fyra!

 
 
Dagen började med att alla kallades till soldäck där det vankades tran och whiskey när vi passerade Polcirkeln. Det förstnämnda var inte så gott så det var skönt att det inte var så lång mellan dryckestationerna.
 
Kort stopp i Nesna och sedan vidare till Sandnessjöen där det blev en kulturell stadsvandring. Efter avgång passerade vi de "Syv söstre" som är mellan 902 och 1106 meter höga.
 
Sedan kom vi till Brönnöysund som alla känner till i Norge för här finns Brönnöysundsregistret som handlägger alla företag i Norge (bolagsverket).
 
Efter avgång passerade vi den berömda Torghatten med hålet i berget som är 160meter långt, 35 meter högt och 15 meter brett.
 
I Rörvik mötte vi sedan Nordnorge och där blev det ett studiebesök på denna något äldre Hurtigrutenbåten.
 
När natten närmade sig blev det en fin solnedgång och även en fin måne ute på det öppna vattnet.

Hurtigrutten dag tre!

 
Under den tredje dagen på "sjön" blev det Lofoten av hela slanten. Uppvaknande i Harstad där en god kamrat med hustru klev på båten för någon månad sedan.
 
Sedan Risöyhamn där det är muddrat en kanal så att båtarna kommer igen det smala sundet. Vidare till Sortland och sedan till Stokmarknes där Hurtigruttmuseet ligger och där blev det givetvis ett besök.
 
På väg mot Trollfjorden klev några av mitt i Raftsundet för att åka på örnsafari och vi som tittade på "avstigning" fick också se två örnar som redan var på väg mot betet.
 
Sedan in i Trollfjorden där det var trångt och en vändning av båten som var spännande.
 
Framåt kvällningen kom vi till Svolvaer som är "huvudorten" på Lofoten och mycket sprudlande mellan de höga fjälltopparna. Där blev det ett besök på Lofotens Krigsmuseum som var mycket fint med många föremål från andra världskriget. Väl värt ett besök om ni har vägarna förbi och kanske något för vännerna på fordonsmuseet här i Strängnäs att besöka och få lite tips och idéer.
 
Innan kvällsgån ett besök även i sista hamnen på Lofoten, Stamsund, som ligger inklämt mellan fjällen.

Blytung förlust idag!

Idag var det dags för den femte matchen i årets U 2 och efter en varm dag på banan så blev det förlust med 2/0 mot Lars L.
 
Spelet var väl inte på topp och när dessutom träden stod i vägen och sprinklerlocken både låg i vägen och såg till att inspelet på 17:e hamnade i bunkern i stället för på green så är det helt ok att förlora matchen. Fick dessutom lämna 11 slag så inget att säga om förlusten.
 
Nya tag på onsdag då det är dags för match sex mot Stefan A.

Hurtigrutten dag två!

 
Under natten sov vi över stoppen i Kjölefjord och Honningsvåg där de som skulle till till Nordkappsklippan klev av och fick åka buss upp till klippan. Vi vaknad lite före stoppet i Havösund som ligger väldigt lång norrut. Lite innan passerade vi ett ännu mindre ställe på en ö, Måsöy, och frågan är hur de tänkte som slog sig ner där en gång?
 
Vidare till Hammerfest som är världens nordligaste stad där vi gjorde ett längre stopp och det blev
  • Sikksakkveien upp på berget
  • Kyrkan
  • Centrum
  • Isbjörnsklubben
Den här gången gick jag med i Isbjörnsklubben vilket jag ångrade att jag inte gjorde senast jag var här 1995. Det går endast att gå med på plats i Hammerfest.
 
Precis innan Hammerfest hade vi även passerat Norges största gasanläggning som bland annat exporterar gas till Spanien och Sydamerika.
 
Vidare på vår färd besökte vi Öksfjord och Skjervöj, så samhällen långt ute i kustbandet, för att komma till målet för dagen den fina staden Tromsö. Anlände dit 23.30 och under det två timmar långa stoppet blev det en stadsvandring i den helt vakna staden och exakt 00.00 var vi uppe på den stora bron och njöt av midnattsolen.
 
Tillbaka på båten alldeles före avgång 01.30.
 

SPM Open 2014!

Blev en spännande slutrunda den sista dagen på årets upplaga av SPM Open på Strängnäs GK.
 
Amatörspelaren från Rättvik gav verkligen Peter Hedblom en match ända till 17:e greenen. Då blev det tyvärr dagens enda bogie efter bunkerbesök och treputt från cirka tre meter. Den första putten rullade precis bredvid hålet men nedförputten blev till en lång retur som även den strök hålkanten.
 
På 18:e låg Hedblom utanför green och Wictor något närmare men då slog Gävleson till och sänkte ännu en birdie och sedan blev det en miss så seger med två slag.
 
 
Jesse vår greenkeeper som för dagen var caddie åt Peter Hedblom.
 
 
Björn Pettersson från Sala och Djurgårdens GK som alltid spelar bra i Strängnäs.
 
 
Peter Hedbloms fina utslag på 14:e som tyvärr stannade precis bakom eken.
 
 
Efter att knackat fram bollen så hamnade tredjeslaget under elstängslet till vänster om green och efter mycket funderande slogs bollen som den låg och det är tur att det är gummiskaft på golfklubbor! Här komme dagens enda bogie efter allt detta strul på hålet.
 
 
Fin service till åskådarna under finalvarvet.
 
 
Den gamle stormålvakten i Brynäs Heimo Klockare som numera bor i Eskilstuna hade dagen till ära tagit med sig sin gamla plockhandske som Jesse fick prova efter fullbordat varv. Peter garvar glatt och han är ju en stor Brynässupporter.
 

PGA augusti!

Idag har inbjudan gått ut till PGA augusti som går på Strängnäs GK den 8 augusti.
 
Redan efter en timme så var det ett antal spelare anmälda si det ser ut att bli en intressant tillställning.
 
Välkomna att anmäla er ni som inte redan gjort det!

Hurtigrutten dag ett!

 
Efter en härlig veckas resande genom Sverige, Finland och Norge var det dags att entra Midnatsol som är det senaste av Hurtigruttens båtar och det var lite större än Lofoten.
 
Sju bilar skulle om bord och jag fick åka in i hissen först och det var inga problen. Först på och sist av blev det alltså.
 
Första stoppet efter fyra timmar i Vardö och Norges ostligaste samhälle med ständigt arktiskt klimat och en sol som är uppe från 28 maj till 29 juli. Tyvärrr är det mörkt under två månader på vintern också och den 21 januari skjuter de salut på den gamla fästningen som var Norges försvar mot ryssen.
 
Vidare längs med Ishavet och de två små byarna Båtsfjord och Berlevåg där det bor cirka 1 000 personer i vardera. Båda har dock flygplats och som ni förstår lever de på fiskeindustrin.
 
På kvällen match Tyskland - Brasilien och ni kan ju tänka er livet då det är ca 75 % tyskar av de resande på Hurtigrutten.
 
Dags att krypa till kojs!

Mot Grense Jakobselv

 
Den "lediga" dagen i Kirkenes inleddes med en färd in i centrum och besök vid Andersgrottan där ett stort antal Kirkenesbor sökte sin tillflykt när bomberna föll över Kirkenes under andra värdskriget. Där träffade vi killen från Stockholm som var på väg hem på cykel och skulle vara hemma i Stockholm i slutet av augusti.
 
Kontroll av Hurtigruttbåten och det var Lofoten som skulle gå den här dagen och firar 50-årsjubilum detta år och är detäldsta fartyget i tjänst. Hoppas vår båt är större!
 
Krigsmonument följt av militärmuseet som var mycket sevärt.
 
Sedan bar det av till gränsen mot Ryssland ute vid Grense Jakobselv och där var det 26 grader och strålande sol ute vid Ishavet så en stund på playan. Givetvis även ett besök vid Oscar den II kapell.
 
Under kvällen blev det ompackning av utrustningen inför båtfärden.

SPM Open

SPM Open startar idag på Strängnäs GK och nyss gick publikbollen ut.
 
Peter Hedblom, Björn Pettersson och Jacob Glennemo och hoppas att de kan spela bra golf i värmen så att publiken får något spännande att titta på. Ska försöka komma ut i morgon och titta på spelarna och se om man kan lära sig något.

Vilken värme!

Plus 32 grader igår och just nu står det helt stilla utanför huset.
 
Fråganär om det inte blir ännu varmare idag?
 
Bara att njuta och ta det lugnt och stå över fredagsstädningen.
 
Det kommer nog andra tider då dammråttorna kommer att få sitt!

Den långa vägen till Kirkenes!

 
 
 
 
Efter frukost där vi var ensamma hotellgäster så startade de fyra söndagsetapperna.
 
Först Karesuanto till Kautokejno som är 14 mil. Först en bit i Finland och sedan in i Norge till tomtens hemby.
 
Etapp två Kautokejno till Karasjok också det 14 mil. Fikastopp där vägen delar sig mot Alta och Karasjok. I Karasjok besök på samecentrum.
 
Etapp fyra Karasjok till Tana Bru och här gick vägen efter gränsälven hela tiden. 18 mil och efter exakt 9 mil blev det frukt och drickapaus. I Utsjoki blev det en sväng in i Finland för att prova den nya fina bron. Lunch i Tana Bru och sedan ytterligare 14 mil längs Ishavet ut till Kirkenes.
 
Rengöring av bil från 10 000 knott när vi kom fram och sedan till boendet 500 m från Ryska gränsen på Sollia som hade sin restaurang vid sjön och med utsikt mot gränsstationen.
 
På natten härlig midnattsol på berget bakom boendet.

Veckans fredagscitat!

Vart du än går, oavsett vädret, ta alltid med dig ditt eget solsken.
 
Anthony J. DÀngelo

Grattis Kerstin!

Idag är det Kerstin som har namnsdag i fruntimmersveckan så det är bara att bocka och bjuda för alla Kerstin.
 
GRATTIS KERSTIN!

Kiruna - Karesuando

 
Under lördagen var det en kort etapp som väntade, cirka 25 mil.
 
Inleddes med besök på hembygdsgården och kyrkan i Jukkasjärvi. Därefter via Suptallen innan Vittangi som de håller på att göra fin till Karesuando. Halvvägs lunch i terrängen och vi förstår varför det fanns en raststuga. Tusentals av knott bodde på detta ställe.
 
I karesuando besök i Laestadii pörte och lite ytterligare andlig spis och sedan givetvis den ståtliga kyrkan.
 
Bodde sedan på den finska sidan i Karesuanto.

Grattis Örebro-Janne!

Idag höjer vi på hatten för vår vän i Örebro Janne E som fyller år.
 
Hur många det vet vi inte och det har ju inte någon större betydelse.
 
GRATTIS JANNE!

29 av 73!

Idag blev det en runda på Kallfors och det var dags för Sörmlandsutbytet på den fina banan utanför Järna.
 
Runt 140 startande och kanonstart som startade 10.00 och det tog drygt 5 h och 30 min att komma runt.
 
Gick åt lite vätska i det härliga vädret och de åkt till och med runt med en vätskebil så att du kunde fylla på vatten längs med banan. Tack för det!
 
Blev tyvärr en trippel och en kvadruppel och det på mitt sista hål vilket var det fjärde. Detta plus fyra dubblar ledde till netto 79 och en 29 plats bland de 73 som kom i mål i B-klassen.

En dag i Kiruna!

 
Under dagen i Kiruna blev det under fm
  • Golfbanan som har ungefär 400 greenfeegäster per år
  • Gamla jvgstationen och jvghotellet som är nedlagda då stationen är flyttad
  • Kyrkan som skall flyttas
  • Nedlagda reg I 22 som det inte blev några bilder från då det är "hemligt"
  • Stadshuset där tornet och dörrhandtagen ska med till nya stadshuset
Under em ner på 545 m djup i gruvan och besök i utställningsgruvan.
 
Sedan en lugn kväll i Jukkasjärvi där det blev en sväng längs bygatan och sedan fotboll på tv-apparaten.
 
 

Piteå - Kiruna

 
Första stoppet vid Storforsen som är Nordens högsta fors och sedan blev det givetvis ett stopp vid Polcirkeln lite söder om Jokkmokk.
 
 
Efter lunch i Jokkomokk passerade vi Inlandsbanan och kom till kraftsverksorten Porjus med minnessten och golfbana av det enklare slaget.
 
 
Färden gick vidare på Inlandsvägen och via Dundret och Gällivare kom vi till målet Jukkasjärvi.
 
Inte mycket kvar av ishotellet men det kommer ett nytt nästa år.
 

Vinst över Purjo!

Idag blev det en andra vinst i årets U 2 och det mot Ulf E.
 
Även här var det dormy på slutet och det efter det 16:e hålet och sedan knep han det 17:e efter en fin birdie där han var uppe på green på två slag. Idag var det dock motspelaren som krånglade till det på det sista hålet så ett par för mig och en bogie för Ulf innebar vinst med 2/0.
 
Två segrae, en oavgjord och en förlúst så här långt och hoppas på ytterligare matcher i närtid.

Härnösand - Piteå!

                
 
Färden gick via Högakustenbron där vi stötte på min gamla kurskamrat Thomas som numera bor norr om Ö-vik. Skuleberget där andra fick klättra längs med väggen och även hoppet i Ö-vik stod vi över.
 
Lunch på Puttom golfbana och en sväng in om björkarnas stad till slutmålet Piteå golfbana som har perfekt boende och med "egen" parkering.

Mot Hurtigrutten!

 
Resan startade med vägen inne i landet via Enköping, Gysinge, Sandviken och ut på E 4:an i Söderhamn. Därefter Sundsvall och målet utanför Härnösand.
 
Stopp norr om Sandviken, Söderhamn, Sundsvall och Härnösand.

Boende på Sågverkets vandrarhem som ligger i nära anslutning till färjeläget ut till Hemsön. Mycket fint vandrarhem som var med i senaste numret av Turist och kan verkligen rekommenderas.

En pinne idag!

Match mot Hasse idag och efter att vi inlett strålande med 41 slag var på det första nio varav Hans gjorde  birdie på ettan och trean och jag inledde med fem raka par så delade vi broderligt på matchen på 18 greenen.
 
Dormy ett till mig men Hans klippte till med ett par på sista och jag gjorde "tyvärr" bara en bogie efter att varit lite för kort på utslaget.
 
Nästa match på måndag mot Purjo!

Söker motstånd!

Söker U 2-motståndare till lördag och/eller söndag morgon då det är dags att beta av ytterligare några matcher i denna trevliga tävling.
 
Är det någon som ställer upp så är det bara att ni hör av er.

Tre kamper i en!

Idag på morgon så togs klubborna fram för första gången sedan 26 juni så drygt tre veckor utan golfande!
 
Blev en "kamratrunda" mot Torbjörn och det var match som gällde men efter ett tag började vi även räkna slag och poäng då vi hade bestämt att håla ut på alla hålen.
 
Mycket jämt och vid vändningen
 
Torbjörn 46 slag, 15 poäng och två upp i matchen!
Ulf 48 slag och 14 poäng
 
Andra rundan avslutdes med ett par för Ulf och det innebar att matchen delades då det var Dormy på 18:e utslaget.
 
Slagmässigt
 
Torbjörn totalt 97-13=84 och 25 poäng
Ulf 93-13=80 och 29 poäng
 
Så var "återdebuten" och jag kan rapportera att alla utslag på första nio gick åt höger men det blev bättre på sista nio!
 
Nu gäller det att komma igång med U 2:andet också!
 
 
 
 
 
 

Veckans fredagscitat!

Håller du fast det förflutna för hårt mot ditt bröst är dina armar inte fria att omfamna nuet.
 
Jan Glidewell

Härliga människomöten!

Under den långa resan som bestod av 230 mil i bil till Kirkenes och sedan 240 båtmil följt av 120 landmil hem till Strängnäs igen så träffar man ju massor med människor som är så faschinerande att träffa och här kommer några av alla de som vi mötte.
 
 
"Killen" från Stockholm som hade tagit sig en cykeltur via Riga, St Petersburg och Murmansk till Kirkenes. Mötte honom utanför Andersgrottan och han skulle efter besöket vända hemåt och räknade med att vara hemma i mitten av augusti. För tre år sedan cyklade han jorden runt på nio månader.
 
 
Våra svenska bordsgrannar under middagarna på båten. Paret närmast fönstret kommer från Motala men hade bott i Jörn ett antal år. Flytten gick söderöver för att komma närmare barn och barnbarn. Golfbanan i Motala använder de till att åka skidor på.
Paret närmast kommer från Täby och de hoppade av en dag innan Bergen och tog flyget hem från Trondheim.
 
 
Sångaren Stig Roland från Arvidsjaure som stod i Hammerfest med sin husbil och spelade härlig dansbandsmusik. Han har varit på Strängnäs marknad ett antal gånger men håller sig numera i norr och på sommaren blir det en tur till Norge. Efter Hammerfest så var det en marknad vid Tana Bru på gång.
 
 
William Hakvang på Lofotens Krigsminnemuseum i Svolvaer på Lofoten. Han hade själv byggt upp ett mycket fint museum som det tyvärr var lite för kort tid att besöka. Hade behövt ett antal timmar för att hinna igenom det men det får väl bli en tur dit igen. Tack William för fin guidning och det kommer att bli flera artiklar om museet när vi kommer så långt i resebeskrivningen.
 
 
Paret från Oslo som åkte från Tromsö till Trondheim med "svärföräldrarna". Myckat att prata om på akterdäck under den soliga förnatten på väg mot Trondheim. Hoppas vi ses i Falun!

Peter i Paris!

Då har Parisfararen även skickat lite bilder från resan och här kommer det lite spännande cykelbilder!
 
 
Chauffören (Paris-Travemünde 98 mil - 13 h), bilarna, hela team Stockholm, matstopp i Tyskland och serviceteamet!

Åter på hemmaplan!

Då är det dags att börja "vardagen" igen efter drygt två veckor på resande fot.
 
Blev en tur genom Sverige och Finland till Kirkenes i Norge där vi förra tisdagen gick om bord på Hurtigrutten för en fantastisk sjöresa på 240 mil ner till Bergen.
 
I söndags så blev det Bryggan i Bergen och sedan har vi kört spännande vägar i Norge och besökt de tre målen vi hade för resan där
 
Flåmbanan
Lerdalstunneln
Gaustatoppen
 
Kommer att bli lite inlägg och bilder under kommande dagar då jag fått gå igenom de 1200 bilderna som togs!
 
Här kommer dock en från gårdagens toppbesök på Gaustatoppen.
 

Knappt 150 startande!

Igår var det Sörmlandsutbyte på Strängnäs GK och knappt 150 startande så här en söndag mitt i semestertider.

Missade själv att anmäla mig men det kommer flera tävlingar framöver. Bland annat på den fina banan i Kallfors i mitten av nästa vecka.

Hoppas att man får plats där!

Äntligen rätt!

Men det satt långt inne!

Spännande match som böljade fram och åter men jag tycker att det segrande Tyskland var det bättre laget även om Argentina hade många goda chanser.

Nu får det vara slut med tv-tittandet och nu får jag väl leta fram golfklubbarna igen!

Cykelservaren på väg hem!

Kan rapportera att cykelservaren är på väg hem mot Sverige och Strängnäs igen.

Målgång i centrala Paris i fredags och igår blev det halva vägen hem och idag ska de vara åter i Stockholm.

Vi får väl hoppas på lite bilder vad det lider.

Lätt Tysklandsseger!

Blir en lätt seger för tyskarna i kväll!

Skall inte vara något problem för det är klasskillnad på lagen men man vet ju inte vad som kan hända på fotbollsplanen.

Gäller att bänka sig klockan 21.00 i kväll och sedan är klickandet över!

Glad granne!

Idag är Lendert som bor granne här på K-stigen lite gladare än han var härom kvällen.

Gick lite bättre för Nederländerna mot Brasilien än mot Argentina härom kvällen.

Grattis till bronset!

Frågan är dock vart Brasilien är på väg med sitt fotbollslirande?

Är epoken slut?

Veckans fredagscitat!

Många förstör sin semester genom att göra för mycket medan de gör ingenting.
 
Konrad Klein

Vilken utskåpning!

Såg ut som Tyskland spelade mot Albin och Skogstorps pojkar 05 igår under den första halvleken.

Fem mål mellan minut 11 och 29 och brassarna stod som rundningsmärken. Slog av apparaten efter första halvleken för att gå till sängs.

Vi får hoppas på lite bättre match om en halvtimmen och vi får hoppas på Nederländerna så att vi kan se fram mot en spännande final med två europeiska lag.

På väg mot Paris!

En del har det bra så här i sommartider!

En mycket god vän är på väg mot Paris och ska anlända dit på fredag. Han ingår i team Rynkeby som är på väg på cykel till Frankrikes huvudstad och ingår i den insamling till Cancerfonden som innebär cyklister från många håll som strålar samman på fredag.

Han sitter inte i sadeln utan ingår i servicteamet och kör proviantlastbilen.

Ska bli spännande att höra hans berättelse och vi önskar honom lycka till på färden mot Paris!

Två icke tippade!

Idag dags för den ena semifinalen och som ni förstår två av mina ICKE önskade lag men nu räder så.

Gillar inte något av lagen men måste ju hoppas på något och då får det efter mycket funderande bli Tyskland!

Kommer jag att ha fel även i kväll är frågan?

100 % fel!

Kan bara konstatera att jag så här i sommartider fick 100 % fel vad det gällde resultaten i kvartsfinalerna i VM.
Till och med straffarna gick emot mig i den sista matchen där Costa Rica föll mot Nederländerna.
Bra gjort att kunna tippa fel men TRÅKIGT!

Tredje missen!

Har ju hejat på Frankrike, Colombia och Belgien och alla dessa lag har fått stryk.

Nu återstår bara Costa Rica och jag hoppas att de slår grannens hemland Nederländerna.

Blir det inte så så har det blivit 100 % fel!

V dag i Almedalen!

Spännande att höra hur V ledaren breder ut talet i Almedalen och lovar ett bättre Sverige om han bara får ta över och vara med och leda landet!

Frågan är om det inte blir lite hur som helst om de kommer i ledarspåret tillsammans med S, MP och FI.

Vilken soppa och vilken framtid för Sverige.

Tyskland vidare!

Tyvärr blev det inte som jag ville!

Tyskland vann helt rättvist och det är bara att gratulera till semifinalplatsen.

Vi får hoppas på bättre tur i matchen om en stund då Colombia kommer att chocka mot hemmanationen.

Veckans fredagscitat!

Att känna tacksamhet och inte uttrycka det är som att slå in en present
i ett paket men utan att ge bort det.
 
William Arthur Ward

CB:s dag idag!

Men jag tror nästan att han har slutat fylla år eller hur är det med den saken kan man fråga sig?
 
Dock ett stort grattis så här på födelsedagen!

Fjärde tävlingen idag!

Just nu pågår golfveckan på Strängnäs GK och idag var det dags för den fjärde tävlingsdagen.

Runt 30 par i dagens tävling och det är väl helt ok.

Resultaten hittar ni på golf.se och i morgon är det dags för den sista tävlingen som Stoffe på Intersport sponsrar.

Tyvärr har jag inte tid att spel i morgon men önskar deltagarna "Lyck till"!

Nya matcher i morgon!

Tror på Frankrike mot Tyskland och i den andra matchen så kommer Colombia se till att värdnationen kan flytta upp på läktaren.

Uppdrag granskning!

Tittade igår på uppdrag granskning och det var en spännande "kille" som de försökte sätta dit men det gick inte så bra för den stackars reportern.

Torbjörn T höll sig kall och hade svar på alla frågor och det blev inte så mycket till sensation.

Kul att han dessutom sponsrar kommande båt i Amerikas Cup!

Halva året gått!

Hoppsan!
 
Då har halva 2014 gått och det är bara att bocka av en härlig vinter, vår och försommar!
 
Vi får hoppas att högsommaren kommer nu och vi får njuta av vårt fagra och avlånga land.
 
Ha en BRA fortsättning på sommaren!

Nio plus 35!

Det är facit på årets golfrunderäknande.
 
Nio rundor i juni och 35 innan dess, varav 13 utomlands, så totalt 44 st så här vi halvårsskiftet.
 
Frågan är om det blir 88 innan året är slut?