Härliga människomöten!

Under den långa resan som bestod av 230 mil i bil till Kirkenes och sedan 240 båtmil följt av 120 landmil hem till Strängnäs igen så träffar man ju massor med människor som är så faschinerande att träffa och här kommer några av alla de som vi mötte.
 
 
"Killen" från Stockholm som hade tagit sig en cykeltur via Riga, St Petersburg och Murmansk till Kirkenes. Mötte honom utanför Andersgrottan och han skulle efter besöket vända hemåt och räknade med att vara hemma i mitten av augusti. För tre år sedan cyklade han jorden runt på nio månader.
 
 
Våra svenska bordsgrannar under middagarna på båten. Paret närmast fönstret kommer från Motala men hade bott i Jörn ett antal år. Flytten gick söderöver för att komma närmare barn och barnbarn. Golfbanan i Motala använder de till att åka skidor på.
Paret närmast kommer från Täby och de hoppade av en dag innan Bergen och tog flyget hem från Trondheim.
 
 
Sångaren Stig Roland från Arvidsjaure som stod i Hammerfest med sin husbil och spelade härlig dansbandsmusik. Han har varit på Strängnäs marknad ett antal gånger men håller sig numera i norr och på sommaren blir det en tur till Norge. Efter Hammerfest så var det en marknad vid Tana Bru på gång.
 
 
William Hakvang på Lofotens Krigsminnemuseum i Svolvaer på Lofoten. Han hade själv byggt upp ett mycket fint museum som det tyvärr var lite för kort tid att besöka. Hade behövt ett antal timmar för att hinna igenom det men det får väl bli en tur dit igen. Tack William för fin guidning och det kommer att bli flera artiklar om museet när vi kommer så långt i resebeskrivningen.
 
 
Paret från Oslo som åkte från Tromsö till Trondheim med "svärföräldrarna". Myckat att prata om på akterdäck under den soliga förnatten på väg mot Trondheim. Hoppas vi ses i Falun!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback