Stockholm Marathon

Om knappt två timmar skall det 30:e Stockholm Marathon starta.
Hade själv "förmånen" att springa de sex första mellan 79-84 men sen fick det vara nog.
Medaljerna satt ett antal år på väggen men är nu undanstoppade i någon låda och frågan är om de någonsin kommer upp på väggen igen.
Totalt blev det 17 marathonlopp och den bästa tiden blev 2:52:56 och bästa tiden i Stockholm blev 2:59??.
Det var innan golfen det!
Önskar alla löpare lycka till och själv så skall jag nu återvända till solstolen för ytterligare en golftidning tror jag.
När det sedan blir lite svalare så får det nog bli en niohålare på banan.

Egen fairwayNu är arbetet med att göra en egen fairway med green på tomten igång.
Nej så illa är det inte men igår så gjorde den här inhyrda maskinen det tungt för UTE.
Totalt så producerade den 12 kärror med mossa och gammalt gräs från gräsmatta på Kantarellstigen.
Nu ser det tomt ut mellan grässtråna men mossan är borta och med lite regn och gödning så kommer det att bli mycket klippande framöver, frågan är dock om det är så roligt?

Björn på golfbanan

Igår kväll så blev det en niohålsrunda på banan när solen börjat lämna den högsta punkten på sin dagliga bana.
En utsökt aktivitet som lockade ut ett antal spelare fast det var fredagkväll.Som vanligt så stötte vi på björnen på banan!
Det är inte så farligt som det låter för ni som spelat vår fina bana vet att det finns en björn på blå fem. Ett par femhål där det gäller att sikta på en stor ek vid utslaget och när du sedan börjar vandringen fram mot bollen (för de fllesta, en del brukar även hamna bland enarna till höger hur det nu kan gå till) så ser du björnen som klamrar sig fast i ekstammen en bit upp i trädet.Vill du går på björnsafari utan att vara rädd så är det bara att spela den blå slingan på Strängnäs GK.
Kan bara upplysa att det var "ruggigare" på green innan. När vi skulle putta så behagade en årssnok ta vägen över greenen men som tur var så var han inte i hålet.

Veckans fredagscitat

Det är bara om man börjar, som det omöjliga kan bli möjligt.

Anonym

ÖrebroJanne på Torshälla GK!

Nu är datum spikat!

Ytterligare en tuff match och denna gång mot ÖrebroJanne som tyvärr har fått stryk de senaste två åren.

Först på Strängnäs GK då han missade en putt på 15 cm som han innan han slog den kommenterade "den här kan bli avgörande för matchen". Det blev den också men tyvärr inte åt Jannes håll.

Förra året var det på Jannes hemmabana i Örebro, Kårsta, där han till och med för dagen ändrat slinga så vi startade på den gamla smala delen som han trodde skulle knäcka mig. Det blev inte så utan "lätt" vinst med 5/4 eller något sådant.

I år har han valt Torshälla GK och nästa torsdag kl 09.00 är det dags.

Nu håller han nog på att vässa formen!

Tre dagar - tre golftidningarTänk er vilken lycka för en golfspelare!

Tre golftidningar på tre dagar. I måndags så kom Golf Digest, i tisdags så kom Golfresan (och jag får tre nummer och jag har försökt avboka men det går inte så är det någon som vill ha ett ex så slå en signal) och igår så kom Svensk Golf.

Förstår att de har lite koll på varandra och slåss om vem som skall bli först varje gång.
Nu är det bara att sätta igång och läsa och se vad de har att erbjuda i råd och resor!

Frågan är vilken tidning som är bäst. Vad tycker du?

REventkeps

Bertil som jag mötte igår i H 55 matchen kom till start i en välkänd svart keps.

REvent stod det givetvis på den och det hade sin förklaring då Bertil varit i Tunisien och spelat på Citrus golf i vintras. Han tyckte att det var en mycket lyckad resa och talade bara väl om REvent.

När du nu själv skall börja planera för nästa golfresa så besök gärna
www.revent.nu och se hur utbudet är. Det finns nog en resa även för dig och som du kommer att se så genomförs det även i år en REvent Cup i Tjeckien i slutet av september och den resa kan jag verkligen rekommendera.

Konstig pegsamling

Fina teemarkeringar hade de på Ängsö golfklubb men på tee på det sista hålet så hittade vi något konstigt!I anslutning till hålskylten så satt det ett stort antal peggar och frågan är vad det skulle föreställa?
För egen del så tycker jag bara att det såg fult ut men det kanske har något syfte men då bör det förklaras på något ställe på klubben.Nedskräpning?

12 - 0 igen

Tänk vad duktiga vi golfare i Strängnäs GK:s H 55 lag!

Igår blev det ånyo en vinst med 12-0 när vi mötte Solbacka GK på hemmaplan.
För egen del blev det 2/0 efter att jag fått lämna åtta slag till Bertil. På 15:e till 17:e hålet så missade han "tyvärr" enmetersputtar som gjorde att vi delade dessa hål, på 15:e och 16:e hade han även slag. Dormy ett och på sista var vi inne på två resp tre och jag "fegspelade" då för fem i och vinst på hålet men så är det ju i matchspel.

Den tredje segern för egen del och nu är det bara att ladda för nästa match som är Sundbyholm borta nästa tisdag. Banan i Sundbyholm är en av mina favoritbanor så den matchen ser jag fram emot.

Fina hål och fin avslutning

Tänk vad det kan gå upp och ner i golf. I fredags så hade jag som jag skrev 10 över på de sista fyra hålen och i söndags var det tvärt om.

På de sista fyra hålen på Ängsö så gick jag ett under och fick för detta 13 poäng. Inte helt fel och man kände sig som en storspelare.

Först ett par på det långa korthålet över vattnet.
Sedan en birdie på det korta, 323 m, med kraftigt svängande par fyra hålet.
Sedan par på hålet nedan. Par fyra och 345 m långt. Många som får lite slice på bollen brukar hamna på tomten till höger och framme vid den lutande greenen så vaktar två vattendrag.Avslutade sedan med par även på sista hålet, par fem och 454 m, och andraslaget sakall över ett dike.Men som jag sagt tidigare GOLF ÄR FÄRSKVARA men det är ju ändock skönt att gå ett under på fyra avslutningshål.
Kan även rapportera att Ulla-Britt och jag vann på 41 p efter 17 ut och härliga 24 in.

Ängsö GK

I söndags var det golfspel för en 70-åring, Mats L, och då hade vi ställt kosan till Ängsö GK mellan Västerås och Enköping.
En mycket naturskön bana som ligger i ett naturreservat. Lite långt att gå mellan hålen ibland men det har sin förklaring då det var mycket som skulle tas hänsyn till när banan byggdes för drygt 20 år sedan.Här slår Astrid ut på det 16:e hålet och alltdeles bakom ser vi green på det 15:e hålet som är ett par tre på dryga 150 meter och med MYCKET vatten innan green.I väntan på utslag på det 17:e hålet tog vi en paus under ett vackert blommande träd.

Fin bana som var i god kondition och som är väl värd ett besök. Även bra restaurang som serverade en fin Morsdagsmiddag. Dock något hög greenfee, 400:-, som sänker betyget på helheten.

Spårvagnsresa

I lördags var det dags för logen Idris att göra en utflykt i repris. Resan gick återigen till Djurgården i Stockholm och där var det först visning av spårvagnshallarna med allt dess innehåll. Mycket imponerande och det är tur att det finns olika böjelser här i livet. Efter visningen av hallarna som ligger i direkt anslutning till Vasaskeppets tidigare plats så var det dags för en spårvagnstur in till Norrmalmstorg. Eftersom det var en strålande dag så var det fullt med folk ute och alla övriga vagnar var också på spåret.Jag fick inte köra men väl sitta på förarplats då vi var åter till vagnhallarna.Bild från renoveringarn av ytterligare en gammal spårvagn.

Efter spårvagnsbegivenheterna så var det sen lunch på Lilla Hasselbacken vilket inte var helt fel denna härliga majdag.
Framåt kvällen gick bussen, som styrdes av broder Olle, åter till Strängnäs och vi alla som var med får tacka Ulf I för ytterligare ett fint arrangemang.

Nu är många inlagda!

Har haft en knappövning i några timmar men nu är alla som anmält sig åter i min mobiltelefon.
Känns skönt att var med i matchen igen och se vem som ringer.


En dag på golfbanan!

Igår var det PGA tävling på Gripsholms GK med nio startande. För egen del blev det en dag på golfbanan med bra spel i 14 hål och sedan kom raset. 10 över på de sista fyra hålen och två bollar i vattnet. Så kan det gå och resultatet 86 netto och 23 poäng och det var årets lägsta resultat. Bara att ta nya tag nästa gång och årets höjning är nu 1,6, återstår bara 0,4 och sedan är det stopp för året. Hoppas dock på en dag då Gud är God och att det kommer en sänkning.
Den som lever får se!Jensen och Jensen var de övriga två P 10-arna i bollen och även de hade det tungt.
Vi hade 85, 86 och 93 netto så ni förstår nog att vi hade mer trevlig samvaro än bra golf i bollen!

Stallarholmsbron rasade!

Läste i dagens tidning att de genomfört en övning i Stallarholmen där uppspelet var att bron ut till Sveriges största insjöö rasat. Måste ju vara bra att de genomför sådana övningar och det krävs nog ett gediget arbete för att få fram en plan för ett sådant skeende.
Hoppas att de tänkt på allt!Det hade de nog gjort för de hade till och med tänkt på Räddningstjänstens båt Fenix.

Veckans fredagscitat

Att erkänna ett misstag är att tillstå att man blivit klokare.

Johann Kaspar Lavater

Vet han vem han pratar med?

Örebro-Janne vet ibland inte vem han pratar med har det framkommit.
Han skulle idag till S-näs för att vara barnvakt och tänkte då passa på att spela lite golf och då givetvis match i U 2.
Sagt och gjort.
Janne tog fram telefonlistan och ringde Lasse som han trodde. Janne tyckte dock att han lät lite konstig men det var helt ok att de möttes kl 09.00 för match.
Vem dök då upp på första tee om inte Ulf P E.
Janne blev lite lång i ansiktet och Ulf tyckte det var lite konstigt att han under hela samtalet igår kallades för Lasse.
Så det kan gå om man inte har ögonen med sig. Undrar om Janne ser lika snett på banan för då blir det nog svårt att vinna ytterligare matcher i U 2.
Frågan är hur det gick idag?

Gubben är åter på Kantarellstigen!

Idag avgjordes den hårda kampen om BELUT-gubben. Då det var jag som var den senaste förloraren så var det jag som fick välja bana och det föll på Nynäshamns GK, http://www.nynashamnsgk.se/  i Körunda där jag spelade en gång förra året och då vann.


13:e hålet där B-E slog tredjeslaget till banarbetarna i bunkern.

Mycket fin bana i en härlig natur och greenerna var verkligen härliga.

Det blev verkligen en hård kamp som avgjordes först på sista hålet. Fick lämna sex slag till Bengt-Erik. På första nio så tog vi två hål var och delade fem så det var lika i halvtid. Sista nio så delade vi endast två och hela sju hål vanns av någon och det "böljade" enligt följande

10:e Bengt-Erik satte en långputt för par på detta långa par femhål
11:e Delning efter att Bengt-Erik haft lite problem på utslaget (B-E hade slag)
12:e Hålet till UTE efter att B-E återigen missat utslaget LIKA
13:e Hålet till UTE efter att B-E missat ett inspel och gått i bunker
14:e B-E nästa ute i sjön på detta korta par trehål. UTE enkelt par. TVÅ upp för UTE
15:e Hålet till B-E efter att UTE toppat bunkerslag som gick "mycket långt" (B-E hade slag)
16:e Hålet till B-E som efter dropp i skogen lade upp bollen sex meter från kopp och säknte putten från detta läge. Själv säkra fem i men vad hjälpte det när B-E hade slag LIKA (B-E hade slag)
17:e Par tre på 149 m och B-E satte upp den tre m bortom pinnen. "Lite" puls men lade upp järnsexan precis utanför green och hade sex meter till hålet. Tvåputt och B-E missade sin birdieputt hårfint. LIKA och ett hål kvar.
18:e Par fem och med vatten till höger på utslaget. Här kom tyvärr B-E enda riktigt dåliga utslag. Var det nerverna? Mitt i vattnet. Gick själv hyfsat rakt och var precis innan green på tre. B-E slog fjärdeslaget in bland träd till höger. Femteslaget i bunker. Sjätte precis upp. Sjunde in på green och sedan tvåputt. Själv in och tvåputt. 9 - 6 på hålet och den jämna kampen var slut.

Nu är gubben åter på Kantarellstigen och jag vet att B-E redan nu funderar på nästa kamp som kommer att gå redan i år då dagens kamp var en uppskjuten match sedan fjolåret.
 
Vilken bana kommer han att välja?


B-E funderar på inspelet till green på det fjärde hålet. Hålet delades på 6 resp 7.

Dags för årets match!

I morgon är det dags för årets viktigaste golfmatch.
Mötet med Bengt-Erik och kampen står om den fina BELUT-pokalen.
En årlig match där fjolårets förlorare har att bestämma spelplats och det skall meddelas motståndaren senast 24 h innan start. I morse ringde jag Bengt-Erik och meddelade att jag plockar upp honom kl 07.15 i morgon och att färden går till Nynäshamns GK i Körunda. Kampen har utspelats sedan 2000 och i dagsläget har jag inte koll på ställningen då det står på priset men i morgon skall jag förhoppningsvis ha det hemma och då kan jag meddela tidigare resultat.
Nu i säng för att ladda!

Kalmar GK

    

Första hålet på Kalmar GK är ett par tre med Östersjön som närmsta granne.
Tänk vad häftigt att börja med ett par tre över vatten och endast 40 meter från klubbhuset.
Något för de som är nervösa på första tee!

Vinst och oavgjort igår!

Gårdagens sena kvällsmatch mot Torshälla borta i H 55 serien slutade med delade poäng mellan lagen, 6-6.
Själv gick jag i andra bollen och mötte den välspelande Janne H som jag tidigare spelat bandy ihop med. Det var dock knappt 40 år sedan. Tänk vad tiden går fort.
Fick sju slag och de utnyttjade jag inte för där jag hade slag så vann Janne ofta hålet. Tog dock ofta de hål där jag inte hade slag så efter 16 hål så var det fortfarande lika. Då var det dags att skärpa till sig och det 17:e där jag hade slag tog jag efter att Janne skulle slå över en greenbunker och då hände det som ofta händer - rätt i bunkern.
Sista var då Janne tvungen att vinna för att dela matchen men si det gick inte, gjorde par och det innebar till slut 2/0 till mig.
Åter en seger och då får man vara kvar i laget. Övriga vinnare var Hans och Christer. Vilka övriga tre var har jag glömt.
Göran A var den andra hemmaspelaren och han var för ett antal år sedan i Sverigeeliten i segelflygning men för tiotalet år sedan växlade han fält runt Ekeby och nu är det golf som gäller. Spelade mycket bra och var ett över banans par efter nio. Vann sedan med konortabla 4/3 mot x. Tänk vad en del har lätt för sig i olika sporter!
Nästa tisdag är det Solbacka hemma och hoppas att man får vara med.

Dagens golf - match i H 55

I kväll är det dags för andra omg i H 55 spelet. Bortamatch mot Torshälla och det är en bana som passar utmärkt för mig. Börjar med nio hål i öppen terräng och lagom tills man är varm är det dags att bege sig in i skogen.
Mycket bra för mig.
Vi får väl hoppas att regnet ger sig men som vanlig - "det finns bara dåliga kläder".
Dessutom hoppas jag att vi kommer i mål innan det blir mörkt!

Oljiga greener?

I söndags när vi spelade första omg i Stadiumgolfen så var det ett riktigt kallt väder.
Dessutom hade det kommit regn på morgonen.
Greenerna var snabba trots vädret men det hade dykt upp något annat på vissa greener också.
Såg ut som en "härlig" oljesörja men det var något annat.
Bilder och teori hittar ni på
http://golfers.blogg.se
Ser inte så trevlig ut och frågan är om Golfer har rätt?

Albin på besök!

I helgen har Albin varit på besök för mamma och pappa var på bröllop.På lördagen blev det först en tur till brandstationen då vi hade lite golfpriser till Ulf E som kommit tvåa på Gripsholm dagen innan. Vi fick då en riktig rundtur i brandstationen vilket Albin verkligen gillade.

 Lite "prylar" fick Albin också av den snälle Ulf.

På em blev det sedan en tur till golfbanan där det var en rekryteringsdag. Det fanns bl a hästar att rida på och det blev debut för Albin på en hästrygg. Olle bjöd även på en tur i golfbilen vilket nog var lika roligt som hästryggen.

En biltur med Olle är också spännande när man är tre år.

Dagen avslutades med "lördagsgodisinköp" på ICA.


Vinst - Stadiumgolfen första omg!

Idag var det dags att starta upp årets upplaga av Stadiumgolfen, eller vad den nu heter i år. 14.00 var det utslag på gul etta och sedan gällde blå som sista nio. Motståndarna var från Katrineholm och "grabbar" i vår ålder. Jag fick ett slag medan Jonas fick lämna tre slag.

För Jonas blev det en lätt resa då motståndaren Christer hade en tung dag på banan och Jonas vann enkelt med 6/4.

För egen del så blev det lite hårdare. Tog de första två hålen men efter åtta så var vi lika. Tog nian då Hans missade en tvåmetersputt för delning. Delade tian. Tog elvan. Hans tog tolvan och sedan var det tre delade hål. På sextonde kom sedan avgörandet. Hans hade ett jätteutslag, jag något kortare som innebar framspel mot green. Hans satsade på green men hamnade i den stora granen till höger och fick slå en p-boll. Vi hittade inte "granbollen" och Hans var inne på fyra och jag inne på tre. En bra långputt av Hans och en sedan ytterligare en i för sex. Puttade själv fram till 50 cm kvar och den fick jag givetvis inte. Efter dagens heta putter så var det inga problem och i och med detta var matchen över. Två upp och två hål kvar och matchen slutade därmed 3-1 till oss.

Nu är det bara att börja ladda till nästa omgång!

Gödning påverkar bollen!

Igår när vi spelade på Gripsholm så hade de passat på att sprida gödning på greenerna i och med att det regnade. Ni som själva gjort detta vet hur gödning och regn beter sig. Det blir en jädra sörja och det var det alltså på greenerna igår. Inte så lustigt och hälsosamt. På det nionde hålet hade jag en putt på 30 cm kvar och tänkte att här behöver jag väl inte göra rent bollen. Men där missbedömde jag situationen. På undersidan av bollen var det en redig klutt och även på klubban - bollen gick 15 cm och där stod jag som en "förvånad gubbe". Men vad gör väl det, det är ju bara på lek, men hade den gått i så hade jag varit ett bättre än "Purjo"!
Dessutom är det svårt att äta och dricka när allt är påverkat av kladdet. När jag sedan kom hem så var det givetvis nödvändigt med utrustningsvård och alla kläder, inkl regnställ, åkte direkt in i tvättmaskinen.
Inge roligt med gödning och regn men det behövs nog!

Fredagstävling

Igår var det golftävling och återigen var det på Gripsholms GK. Det var en kommuntävling som jag som konsult blivit inbjuden till. Kändes lite tungt att gå ut i regnet och de fåtaliga plusgraderna som var på lunchen igår men är det tävling så är det.
Resultatmässigt blev det en tredje plats på 81 slag netto. Samma resultat hade tvåan som var den kände U 2 och UTE-spelaren Ulf "P" E. Han har dock något bättre hcp så han kom tvåa.
Det här var bara första deltävlingen i kampen om bucklan. Den andra deltävlingen går i höst på Strängnäs GK och Ulf och jag är bara tre slag efter ledaren så det är inte kört.
Nästa fredag är det åter dags för tävling på Gripsholms GK då det är andra deltävlingen i PGA, P 10 Golf Ass. Då gäller det att ta nya tag.

Jag vann!

Jag vann en av Cecilias böcker!

Cecilia som är en "träningsnarkoman" och ivrig golfspelare rensade sitt skrivbord på en tidning i södra Sverige för någon vecka sedan. Där hittade hon ett antal böcker som han bestämde sig för att lotta ut på sin blogg
http://blogg.skanemedia.se och jag anmälde då intresse för en bok om yoga. Tänkte att den skulle passa Kerstin bra då hon håller på med det. Igår så kom paketet och det innehöll boken som jag önskade.

TACK CECILIA!
 
Kan rapportera att Kerstin kastade sig över boken direkt. Lycka nu till med golftävlandet i helgen.

Död mobil!

Under veckan som gick så gick min mobiltelefon till de sälla jaktmarkerna. Tyvärr så följde adressboken med och nu har jag bestämt mig för att försöka återskapa den. Det andra alternativet hade varit att minska på mobiltelefonringandet.

Så känner du på dig att du fanns med eller du kanske vill vara med i den nya så maila, ring, sms:a eller svara på bloggen så kommer du givetvis att läggas in i adressboken.

Tack på förhand!

Förändrat väder!

Tänk vad vädret kan skifta. Förra helgen 28 grader och strålande solsken. Idag plus tre och regn.
Jag som hade tänkt mig en snabb sväng till Eskilstuna för lite samverkan med Polisen och sedan en em på Gripsholms golfbana. Får väl fundera på om det blir någon golf för att ta fram toppluvan känns inte allt för lockande.
Men som jag alltid har sagt

"Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder".

Frågan är om jag lever upp till detta idag?

Får dock önska er ALLA en trevlig helg och tänk på att i morgon är det Norges nationaldag så det finns alltid något att fira.

Veckans fredagscitat

Överdrifter ställer tingen i annat ljus.

Stadiumgolfen 2008

Då var det åter dags för Stadiumgolfen, som även bytt namn till något som jag glömt, och vi får se hur det går i år.
Jonas, som är lagledare, och jag har tagit oss till femte omgången de två senaste åren. Detta innebär omgången före Sverigefinalen och de som vi fick stryk av 2006 gick vidare till utlandsfinalen. Det gjorde tyvärr inte fjolårets vinnare.
På söndag är det dags för första omg och vi möter på hemmaplan, Strängnäs GK, två "killar" från Katrineholm och Bråviken och de har 11 resp 16 i hcp så det blir jämt och bra. Jonas har drygt 13 och jag knappt 13 i hcp.

Jag gör som vanlig - slår på bollen och Jonas sköter det takitiska så skall det nog går bra!

Klar vinst mot Vingåker!

Idag var det premiär för seriespelet och H 55 laget mötte Vingåkers GK på hemmaplan.
Tyvärr var vi inte allt för gästvänliga utan vann matchen med förkrossande 12-0.
Själv så blev det en klar vinst med 5/4 efter betydligt bättre spel än under gårdagen.
Nästa vecka väntar Torshälla på bortaplan och enligt lagledarens uttagningsregler så lär det bli exakt samma lag. Förlorar man en match så är det kört kommande vecka. Hårda men rättvisa regler.

"Lättsam" förlust igår!

Det känns ju alltid tungt att förlora på golfbanan men igår gick det lätt.
Förlorade den första matchen i årets U 2 med 3/2 och den som vann var Willy.
Strålande spel av oss båda och jag fick lämna fyra slag till Willy och det är ju tufft när man förlorar hålen på fina par.
Inget att göra åt men det kommer att gå lättare i nästa omgång får jag hoppas då jag möter Örebro-Janne. Han vill ju givetvis att vi spelar på någon bana i Örebrotrakten för att dra fördel av det och det kan han nog behöva!

Idag är det dags för första matchen i H 55 och vi möter Vingåker på vår strålande hemmabana. Kan rapportera att greenerna aldrig varit snabbare än vad de är just nu. Den greenevält som köptes in i vintras har nog redan återbetalat sig.

Första matchen i årets U 2

I morgon är det dags för den första matchen i årets U 2 turnering.
Möter Willy och vi kommer att slå ut cirka 15.00 och jag vet inte vilka slingor det är i morgon men det spelar ingen roll.
Det går lika bra på alla tre så det är bara att spela som vanligt och det kan gå hur som helst med golfspelet för "det är färskvara" att spela golf.Får se om gul etta kommer i spel i morgon?

Stolt farfar!

Fick nedanstående mail från sonen Jonas som han vidaresände från annan avsändare!

Hej allihopa!
Resultat från rinkbandysektionens prickskyttetävling. Först vill vi lyfta fram den största bedriften på prickskjutningen det var Albin Tengbrand 3 år han sköt hela 4 poäng av 20 möjliga, va skall det bli av honom (en ny Foppa kanske) eller vad tror du mr X.

Segrade gjorde Y på 9 poäng, 2a kom pappa Z ( Värme) 6 poäng och o 3a kom Albin Tengbrand son till Jonas Tengbrand ( Marknad ). Bra jobbat allihopa

Rinkbandysektionen/ Å

Känns skönt att vara farfar till Albin!


Utsprucken hängkaragan!


Vitsippor ute i .......Tänk vilka fina vårblommor vi har!

Veckans fredagscitat

Man kan mycket väl hålla sig med nostalgi
så länge man inte lever i det förflutna.

Lionel Bart

MTB

image937

Här ser vi Sveriges kommande elit i MTB får vi hoppas.
Tyvärr så har nog sporten dalat lite sedan storhetstiden i mitten av 90-talet. Jonas och jag startade vår karriär i början av 90-talet och det blev ett antal mil i skogen och det var jättehärligt och väldigt tufft. Vi höll på i tiotalet år men sedan kom väl tjejer för Jonas och golfen för mig mellan så nu hänger cyklarna och samlar damm i garaget.
Men de finns ju kvar så en dag ...................

Vassunda GK

Vilken bana och vilka greener!

En riktigt härlig uppgift att ta sig an Vassunda GK idag efter en god lunch i restaurangen som öppnar först i morgon.
Det var sponsorgolf för sponsorerna och det var fem lag som ställde upp i tävlingen som var en scramble.
Spelade själv för ÅC Bygg som är ett stort byggföretag i Knivsta. Ägaren, Pertti, var på Azorerna förra våren och vi har sedan hållit kontakten och i måndags så beordrade han mig till Vassunda idag."Chefen" slår ut på det 12:e hålet där vi gjorde dagens enda birdie!

Förutom oss två så ingick Lennart i laget och han är elföretagare och även han från Knivsta. Dessutom hade Pertti kallat på Urban från Västerås som liksom han är Rotaryan och mc-åkare.
Vi fick ihop 64 netto efter en birdie, 13 par och fyra bogie. Tyvärr så blev det en fjärde plats, precis utanför prispallen men vi kan glädjas åt att Lennart tog närmast hål på 12:an med 412 cm. Pertti var den som sedan fixade birdie.

En fin dag hade vi och det var ju ett strålande väder.Glada kämpar på Vassunda GK!

Tack för denna gång!

image928

Tack Azorerna för denna gång!

Får också passa på att tacka alla trevliga människor som Christer och jag hade tillfälle att träffa på ön denna gång.
Ingen nämnd och ingen glömd!

Ha nu en bra sommar och vi kanske ses på golfbanan eller på Azorerna.

Sista affären

Innan det är dags att gå ombord på planet hem till Sverige så finns det en sista chans att handla med sig lite hem.

Många "måste" givetvis göra detta och det är ett evigt bärande ombord på planet. Dessutom allt det som inhandlats via beställningskupong och som åkt från Sverige och sedan tillbaka.
Under vem som bestämt detta och vad det kostar i flygbränsle? Det måste väl vara någon inom EU eller?

Här kommer i alla fall en bild på "den sista affären"!

image927

Simling Bil Cup 2008

Idag var det dags för den första tävlingen på hemmaplan.
Simling bil hade bjudit in till Simling Bil Cup 2008 och tävlingen gick i år på Gripsholms GK i Mariefred.

Skall först passa på att tacka Tomas och Jonas för inbjudan och det trevliga arrangemanget och det var som en riktig stortävling då det stod Toyotabilar av olika modeller runt nästa hela banan. Tyvärr var det ingen bil till den som gjort HIO på det nionde hålet som var närmast håltävlings hålet. Det var dock ofarligt då han som vann låg knappt fyra meter från hålet.

Till tävlingen som hade knappt 50 startande var det också ett antal kändisar från TV-sporten med. Vad sägs om Jan Svanlund, Christer Ulfbåge, Johan Ejeborg, Peter Jonsson, Arne Pontan och några till. Tyvärr gick jag inte ihop med några av dessa men Leif, Steen och jag hade också en trevlig runda.

Resultatmässig så blev det en femteplats i A-klassen på 30 poäng. Samma antal poäng hade fyran, Robert, som också var den första pristagaren. Vann gjorde en annan Ulf på 35 poäng och han får nu representera Simling bil på Sverigefinalen på Arlandastad i början av september.

Hade tyvärr en bunkerdag i dag vilket innebar ett antal fina inspel tyvärr hamnade i bunkern med några extra slag som följd. Så är det ibland men i morgon är en ny dag och då bär det av till Vassunda för ett nytt företagsevent. Får hoppas att bunkrarna där visar sig från den fina sidan. Kan dock rapportera att banan var i mycket bra skick och greenerna mycket snabba.

Ölhallsföreståndaren

image925

Garaget på Especials bryggeri höll på att göras om till "pub" som skulle användas under karnevalveckan.
Låter ju bra för då är det ju nära till ölen men som ni ser så fanns det ju även möjlighet att få sig en läsk ur automaten.

Föreståndaren höll just på att kolla alla grejor och jag tycker att han är mycket lik en vän från Sverige och Strängnäs eller vad tycker ni?

image926

Ombyggnation av Avenidan

    

Avenidan i Ponta Delgada ser inte ut som den gjorde första gången jag var på ön 2003. Då var det en gammal fin strandpromenad med ett antal caféer. Nu finns bara ett av dessa kvar och resten av området håller på att byggas om ordentligt och sedan förra året så har det hänt väldigt mycket.

Det skall bli en fin angöringsplats för kryssningsfartyg, småbåtshamn, strandpromenad med affärer och under allt så skall det finnas ett stort p-hus för alla små bilar som rullar in till staden varje arbetsdag.

Skall bli spännande att se hur det ser ut nästa gång man "angör" staden.

Ponta Delgadas bästa café!

       

Mitt i centrala Ponta Delgada ligger öns bästa café som öppnade redan 1931 vilket ni ser på en av bilderna.
Nej det vet jag inte om det är men det är det som ligger bäst till. Mycket trevlig att sitta där och ta en öl, en fika eller en glass. Kan verkligen rekommenderas och det finns alltid mycket att titta på!

image922

Vi fick hålla i pokalerna!

image917

Vi tog i alla fall tillfället i akt att få hålla i en etappsegrares pokaler. Det var Helen och Kenny som vann första dagen på fina 38 poäng och fick dessa fina pokaler som nu nog pryder dierktörsrummet i Olofström och byggbaracken på något storbygge.

Dessutom tog vi kortet för att lämna till vår huvudsponsor som hjälpte oss med resan. Vi behöver ju inte säga att vi bara lånade pokalerna!

Prisbordet!

Mycket fint prisbord!

image915

image916

Tyvärr så fick vi inte ta del av det men det gör inte så mycket. Det var trevliga medspelare, fina banor och ett härligt väder. Vad mer kan man begära.

De som lyckades bäst var

1. Anton och Leszek 107
2. Bo och Christina 105
3. Gary och Pia 105
4. Christian och Lars-Erik 104
5. Jonny och Lena 103
6. Niklas och Bengt 101
7. Christer och UTE 100

Lottning av årets U 2

Ulf T
Willy B
Janne E
B-E Lar
Hans  S
Lars K
Ulf E
Stig O
Göran E
Torbjörn

Det är gruppen Sam Snead och här kommer även gruppen Ben Hogan   
                          
Ulf B
P-O R
Roger G
Lennart S
Ulf D T T
Kjell Thur
Kjell Thy
Mats L
Anders H
Christer B

Nu är det nio matcher i grundspelet och sedan är det dags för finalspelet mellan resp etta osv. Dessutom är det den stora kampen mellan grupperna där nu Sam Snead leder med 3 - 2 efter fem års tävlande.

Helgens trädgårdsarbete!

          

Urgrävning av två rabatter och nya stenar mellan rabatterna och gräsmattan.
I den stora rabatten skall det ner nya växter och i den mindre skall det dit fina stenar men det får bli ett projekt på lite sikt.

Treårskalas!

         

Idag hade Albin treårskalas för släkten och det var en stor tårta och massor med kakor.
Den bästa presenten var nog alla polisgrejor som han fick av kusinerna Sara och Astrid.

image933

"Nu ska jag ut på tjuvjakt. Stopp i lagens namn"!

Vårblomma!

image929


Det är fint i naturen nu!
Tycker själv att maj månad är årets bästa då allt vaknar till liv.
Gäller att fånga dagen.

Peter Hedblom på Strängnäs GK

Inte var dag som världsspelare tar sig an Strängnäsbanan.

Så var dock fallet igår då Gävlesonen Peter Hedblom tog sig runt banan. Det kanske var ett inspelsvarv inför SPM Open som går här i Strängnäs i sommar och förhoppningsvis har Peters caddie Jesse Karlsson lockat hit Peter.

Undrar vad han hade på gul slinga där jag själv igår kväll slog 47 slag.

Vi får hoppas att Peter dyker upp i sommar för det skulle vara ett riktigt dragplåster!

Galamiddag!?!

    

I programmet för veckan stod det att det på onsdagen skulle det vara galamiddag med prisutdelning på golfklubben. Därför hade vi givetvis packat ner smokingen men den fick vi tyvärr inte använda. Blev buffé direkt efter sista rundan men det var vällagad mat och en fin dukning. Vid respektive bord satt vi hålvis och hade mycket att berätta om efter dagens runda.
Trevligt var det och det gjorde inget att vi inte fick använda finkläderna!

Arbetssäkerhet?

   

Tror inte att det finns så mycket skyddsombud på Azorerna som i Sverige!

Hittade dessa två killar som höll på att måla huset på en av Ponta Delgadas mest trafikerade gator. Den ena stod halvvägs ut i gatan och höll i stegen och den andra hängde i stegen under taket på tredje våningen och målade glatt.

Undra hur en sådan övning skulle ha sett ut i Sverige?

Gamla vänner

    

Under veckan på Azorerna så träffade vi, jag, två gamla bekanta. Den första som vi träffade var Terra Alves som fortfarande sjöng i baren på Villa Nova. På det hotellet så bodde 16-mannagruppen för ett par år sedan och då var det riktig allsång i baren när Terra Alves drog igång.

Den andra var min vän rallyföraren som jag träffade förra året på en av promenaderna i stan. Nu när Christer och jag tog en morgonpromenad då vi hade sen starttid så var garaget åter öppet så vi tog återigen en titt och växlade några ord med ägaren som inte kan någon engelska. Vi kan ju inte portugisiska men det gick bra ändå!

Träden föll!

I onsdags när jag kom hem från "jobbet" så var det full fart på grannarnas tomter. De hade anlitat en expert för att fälla ett antal träd som ger skugga och dessutom massor med barr och kottar.

    


Spännande att se hur enkelt det är att ta ner träden om man kan det. Allt gick bra och nu får även vi mer sol, minder barr och mindre kottar. Grannarna har dock ett tufft jobb framför sig att rensa tomten från stockar och grenar!

Veckans fredagscitat!

En opitimist köper sig en ny plånbok för sin sista sedel.

Anonym

39 slag!

Idag blev det en niohålsrunda på röd slinga. Mycket folk på banan så alla tider på 18-hålsslingan var bokade.

Gick runt på 39 slag och hade då fem puttar som stannade inom dm från hålet.
Känns bra och det blir nog en runda i morgon också om regnet upphör.

image918

Demonstrerade INTE!

Igår var det ju första maj och det är som ni vet den enda helgen som inte är kopplad till någon religiösa händelse. Det är arbetarrörelsens speciella högtidsdag och att införa den beslutades i Paris 1889. Året efter firade arbetarrörelsen första gången första maj här i landet, och två år senare 1891, demonstrerade man för första gången i Stockholm för åtta timmars arbetsdag.

Själv stod jag över första maj, som jag brukar, och hjälpte Gävle CA med att genomföra Gävle Ungdomscup i MTB vilken genomförs Kristi Himmelsfärds dag varje år.

image910

Speaker UTE i full aktion den första maj!

Historisk dag igår!

Ni vet väl att det var en historisk dag igår och då tänker jag inte på att det var första maj och alla demonstrationer.

Dagen sammanföll ju med Kristi Himmelsfärds dag och mellan 1748 och 2800 så sker detta endast tio gånger. Vi som upplevde dagen igår kommer aldrig att få uppleva det igen.

Hoppas att ni nu minns dagen och kan berätta för kommande generationer om den.

Grattis bror Peter

Idag är det så att bror min Peter fyller år och jag tror att det är 51 eller har jag fel?

Får dock bli ett stort GRATTIS via bloggen så att alla vet att jag har en storebror!

GRATTIS PETER!