Helgen höjdpunkt

Helgen som var så stod det "barnpassning" på agendan. Tog tåget till E-tuna och på perrongen stod en förväntansfull Albin och väntade. Tog vändande tåg åter till S-näs och sedan blev det en lugn fredagskväll med riddarkorv på menyn.

           

Tidig lördag morgon bar det sedan av till stationen för vidare färd mot storstaden. Innan vi satte oss på tåget så blev det till att titta på dressinen som står som ett konstverk i rondellen och även till att häsa på "betongsuggorna". Vi fick varsin stol men det var nästan fullt på tåget.Vi var ju lite hungriga så det blev en hamburgare med juice och äppelklyftor och till det en robot som följde med hem.

   

Det behövdes ju också för sedan blev det en liten promenad till slottet och det var många turister i stan så det var fullt med folk. Tittade på postavlösningen och det var alltså ingen vaktavlösning för nu finns det inte så många regementen som kan gå högvakt längre. Men det vet nog inte turister något om så det gör ju inget. En fin postavlösning var det och det var första gången jag själv såg denna ceremoni.Sedan till dagens mål - Livrustkammaren som ligger i slottet och det kan jag verkligen rekommendera.Började med en guidad tur för barn där guiden på ett proffsigt sätt visade upp delar av alla föremål som finns i källarvalven. Barnen lyssnade och svarade även på de frågor som ställdes.

       

Efter den guidade turen så blev det egen rundvandring och det var mycket att se och vi hittade också en groda som vi försökter förvandla till en prinsessa eller var det prins?

       

Det fanns också två rum för alla barn där det bl a fanns utklädningslådor så att alla kunde vara riddare eller prinsessor. Här ser ni riddare Albin i egen hög person.På vägen hem kunde vi sedan studera vaktposterna lite närmare och här ser vi posten från Helikopterflottiljen som står på post i Slottsbacken.Pannkakorna smakade sedan gott och de gick åt i ett nafs på Pizza Hut och som minne från resan kom det ytterligare en riddare till samlingarna.Ni kan tro att vi somnade gott alla tre när vi framåt kvällningen kom åter till Strängnäs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback