Tallin

Måste väl bli några bilder från Tallin också eftersom det även där blev ett stopp på åtta timmar. Vi passade på att ta en bussrundtur under de tre första timmarna och första stoppet blev vid denna stora utomhusanläggning. Här var det bl a cirka 300 000 människor som samlades och sjöng i början av 90-talet då de stora förändringarna skedde. Måste ha varit en imponerande syn att se 300 000 "sångare" på en gång.



Nästa stopp blev vid småbåtshamnen öster om centrum och ni minns väl att det var här som sjösporterna avgjordes under Moskv-OS 1980. Facklan var kvar men elden är väl snart framme i Peking.



En imponerande strand fanns det om man vände på sig vid småbåtshamnen och byggnaden som ni ser innehåller bl a ett spa som är välbesökt av svenskar.



Efter bussrundturen så avslutades turen med en promenad i gamla staden och där varnades det på detta viset för ficktjuvar. Mötte ett svenskt par när vi kom tillbaka till båten och mannen hade där blivit av med plånboken som innehöll
1 100:- och givetvis ett antal kort.

Tråkigt!



På det centrala torget var det stor medeltidsmarknad och där fanns MYCKET att köpa.



Passerade även förbi den största kyrkan innanför murarna där det var en strid ström med turister som skulle in och titta.



Skojiga stuprör hade de också!



Långa rader med blombutiker och klädesstånd fanns det men detta var inte så intressant för undertecknad så det får bli små bilder på detta.

   

En god öl fick det bli som avslutning på dagen i Tallin innan vi vandrade åter till båten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback