Vingåkers GK

image278

Sista greenen på Vingåkers GK

Vingåkers GK vid Båsenberga var för mig en ny upplevelse. Banans första nio hål byggdes 1990 och förra året kompletterades banan med ytterligare nio hål.

Mycket fina fairway och greenerna var för dagen mycket snabba så det gällde att hålla varsamt i puttern.

Inledningsvis spelas fem gamla hål och sedan bär det av upp i skogen för nio nya.

"Bär upp i skogen" gör det verkligen då det sjätte hålet, par fyra 322 m index 3, går rätt upp och sedan svänger höger med kraft. Landningsytan är stor som ett "A 4 papper" och på sidorna är det skog och berghällar. Förstår att det här blir stopp i spelet när det är mycket folk på banan.

Därefter trevliga hål på andra sidan åsen och det som man kommer ihåg speciellt är det trettonde, par fyra 345 m index 2, där Du har att besluta om hur mycket Du vågar satsa över vattnet. Dessutom är det out bortom fairway så man får inte var för försiktig. Hålet därefter går över åsen och är relativt enkelt om man bara spelat det tidigare. När Du passerat åsen igen så återstår fyra av de gamla hålen in till det fina klubbhusområdet.

Slutintryck av banan är att den är värd att besöka och det underlättar givetvis med ett inspelningsvarv om Du skall göra en bra runda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback