Dagsböter för broöppningen!

Idag kom domen mot vakthavande befälet som beordrade öppningen av Hjulstabron för att stoppa en bil som framfördes i hög fart efter att ha smitit från en tankning.

Chefsåklagare Håkan Roswall hade åtalat polisbefälet för tjänstefel. Han gjorde i rättegången gällande att åtgärden, att låta öppna bron, inte varit försvarlig av tre olika skäl:

• dels med hänsyn till de risker den inneburit ställd i relation till de brott som männen var misstänka för

• dels att det inte varit synnerligen angeläget att omedelbart stoppa fordonet och

• dels att andra metoder kunnat användas såsom att lägga ut en spikmatta efter Hjulstabron eller enbart låta fälla bommarna på bron.

Och vad sa då rätten?

Jo!

Rätten dömde vakthavande till 50 dagsböter a 280:- d v s 14 000:-.

Frågan är om det nu blir så att domen överklagas för det är nog många som tycker att det blev lite fel!

Eller också kanske det blir en insamling av de 14 000 kronorna!


Kommentarer
Postat av: Owe Asplund

Överklaga och insamling - är horribelt med den här domen tycker jag. Vad hade hänt om de kört ihjäl någon på andra sidan bron - hade det blivit dagsböter för att de inte stoppats när man hade chansen genom att öppna bron? Svensk flathet måste upphöra! Ingen kan ju vara lessen för att sådana försvinner från vägarna som inte begriper att man skall stanna om bommarna är fällda. / Owe

2014-04-08 @ 18:20:52
Postat av: Otto

Läs i Uppsala nyheter vars reporter var med på rättegången. Där framkommer det att personerna i bilen var onyktra el drogpåverkade. Livsfarligt att ha sådana förare på vägen som kan köra ihjäl andra människor. Fram med sanningen och fria befälet han gjorde bara sitt jobb med sunt förnuft.

2014-04-08 @ 19:32:24
Postat av: UTE

Ja ni!
Tänk om allt kom fram direkt så att vi fick reda på fakta. Självklart är det farligt om man kör igenom ett par nedfällda bommar men man undrar ju hur de tänkte då med den hastigheten passerade genom bommarna. Alkohol och droger kanske kan ha påverkat beslutet. Vi får hoppas på att "flatbeslutet" överklagas.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback