Åtta banor i USA!

Såg bland kommentarerna att golfaren Owe varit över i USA och turistat tillsammans med sin hustru.
 
Åtta nya golfbanor hann han med under resan och frågan är då hur länge han var i det stora landet i väster och dessutom vad gör hustru när Owe svingar på golfbanorna?
 
Skulle vara kul att få banorna presenterade och lite upplevelser också!

Kommentarer
Postat av: Owe Asplund

Vi var i USA 23 dagar på plats + resdagar. Intrycken håller på att "sammanställas" men golfen är klar. Hustrun är med och kör golfbilen eller drar vagnen (bara 1 bana vi fick gå). Min motprestation var att jag deltog i alla "hikningarna" i nationalparkerna vi besökte samt var tyst och snäll när vi besökte diverse outlets. Sen delar vi intresset för sol och bad som blev en hel del då vi hade tur och hade sommarväder hela tiden vi var där + lite andra upptäcktsfärder. Vi åkte drygt 500 mil under vistelsen som startade i Las Vegas och slutade i samma stad. Golfbanorna som besöktes var:
578 Coral Cliffs GC 2013 USA UT
579 Thunderbird GC 2013 USA UT
580 Sky Mountain GC 2013 USA NV
581 Dixie Red Hills 2013 USA NV
582 Furnace Creek 2013 USA CA
583 Prismo State GC 2013 USA CA
584 Riverwalk GC 2013 USA CA
585 Las Vegas GC 2013 USA NV
Spekulativa Canyon-banor var Coral Cliff och Sky Mountains. Furnace Creek i Death Valley var också en minnesvärd bana under havsnivån. Las Vegas GC är den äldsta banan i staden (det fanns några stycken). Gemensamt för alla banorna var skicket på greenerna som var i mitt tycke likvärdiga med när de är som bäst i Sverige (kan det ha med klimatet att göra?) Övrigt varierade skick och svårigheter med respektive bana. En sympatisk sak är att det tillämpas förutom differentierad greenfee under dagen också senior rabatt så greenfeen under vistelsen varierade från $8 (9-hål med bil) till $65 (varav $15 för medföljare). Så det är relativt överkomligt om man undviker vissa PGA-banor att spela golf över där. Våra intryck "att turista som vi gjorde" är enbart positiva och det är otroligt vad man får uppleva/se. Muren som byggts på gränsen mot Mexico och som "hårdbevakades" glömmer man inte. Trafiken är något annat man inte glömmer om man åkt genom Los Angeles - generellt kan sägas att hastigheten på vägarna och i städerna ökat även i USA och ansågs numera vara ett "problem" Var på TV från flera platser som funderade på vilka ev. åtgärder som skulle kunna hjälpa för att få ned hastigheten. Man kan också konstatera att Sverige står sig väl inom många områden vid en jfr tex data och betal/kreditkort(som är 10 år minst efter i hanteringen)Fortfarande är "Cash is King" det som gäller mer generellt i det stora landet. Det var en kort beskrivning - intrycken/minnen brukar dyka upp efterhand.
/Owe (ej tidsomställd än - men med nya klubbor till nästa år)

2013-11-13 @ 21:23:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback