Särsta Open - tre vinster

Kerstin och jag var igår inbjudna till att spela Särsta Open på Vassunda GK. Särsta är en "stadsdel" i Knivsta som har sitt årliga golfmästerskap och i år var det fjärde upplagan. Vi var inbjudna av Rita och Pertti som var två av de många golfare som jag lärde känna på Azorerna. Tävlingsledningen består av dessa samt Birgitta och Kurre.



Vi och tävlingsledningen för Särsta Open. Rita och Pertti i mitten.

Hela 21 spelare kom till start uppdelat på nio damer och 12 herrar. Det var poängboggie som spelades och dessutom var det en lagtävling i form av de tre bästa i varje boll. Närmast hål var på det 131//124 m långa 12:e hålet och längsta drive var det på det 17:e hålet.

Kerstin som för dagen spelade sin första enskilda tävling slog verkligen till. Hon vann närmast hål på 6,20 m och hon vann även längsta drive för damerna. Inte nog med detta, tillsammans med Eva och Birgitta vann hon också lagtävlingen på fina 90 poäng.



Kerstin, Eva och Birgitta tar emot lagpriset av Kurre.

För egen del gick det också bra efter en något knackig inledning.

Slog i vattnet på första hålet, noll poäng. Slog för långt på andra hålet, en poäng. Slog två bollar i vattnet på det tredje korthålet.

Bytte från regnbyxor till vanliga byxor för att ändra på något och vände därefter på 14 poäng. Efter korven så lossnade det och hemvägen bestod av sju par, en boggie och en dubbelboggie vilket innebar 39 slag och hela 22 poäng. Landade på 36 poäng och detta räckte till seger med fyra poäng.

Tävlingen avslutades med middag på klubben och under kvällen genomfördes eftersnack hemma hos Birgitta och Kurre.

Vi får tacka för en mycket trevlig dag och frågan är om vi efter denna lyckade dag får en inbjudan till den femte upplagan nästa år. Vi får hoppas det för det var mycket trevliga deltagare och en mycket inbjudande bana.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback