Golfresan on Tour i Sala

Idag var det dags att ta sig an Salabanan igen. Vi hade tillsammans med 121 andra par anmält oss till Golfresan on Tour som går runt om i landet under hela sommaren.

Start var tionde minut, tre par åt gången, från 08.00 till 14.30. Vi startade själva kl 11.30 så det blev en lagom morgon. I bollen gick även ett par från hemmabanan som hade 16 resp 12 i hcp. Dessutom gick två killar, även de från Sala, som spelade sin första tävling idag. De hade börjat med golf för tre år sedan och hade idag 36 resp 35 i hcp. De fick 41 slag, d v s fem hål med trippelslag för att få två p (hade bl a nio/ett på ett hål).

Paret började med en birdie, fyra p, och killarna började med par och fyra p. Vi började lite långsammare och landade efter nio hål p 11 p. Grabbarna vände på 25 p och paret på 22 efter bl a en eagle, fem p, på det femte hålet.

Nu måste det till en skärpning och den kom. Vi gick hem på 20 p lika mycket som grabbarna och paret hade 17 p hem.

Slutresultat 45, 29 och 31 för oss. Killarna gick upp i ledningen med sina 45 p och det skall mycket till att matcha dem. Den ena av dem slog ut med järntrean och drev ut min drive med flera meter. Om de spelar lite tävlingar eller "kontrollerade" rundor så skulle de nog sänka sig rätt snabbt.

För egen del gäller det att ta nya tag och det kommer nog flera partävlingar framöver. För egen del gäller det att ladda om för i morgon skall Jonas och jag spela tredje omgången i Stadiumgolfen mot två "damer" på Flensbanan. Rapport kommer i morgon.

image301

Kerstin har just slagit ut på det sista hålet och här slår Saladamen ut. Till vänster ser vi killarna som landade på 45 poäng, bra jobbat och vi hoppas på en seger och en biljett till finalen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback