Äkta makar på Torshälla GK

Idag var det tävlingspremiär för oss, Kerstin och mig, i en äkta makar tävling efter det att Kerstin spelat ner sig till 36 i hcp. Tävlingen gick av stapeln på Torshälla GK och det var foursome poäng som gällde. Vi fick 26 slag.

I samma boll gick ett par som hade Torshälla som hemmabana och de hade 27 slag. Dessutom gick ett kombinationslag Torshälla/Sigtunabygden och de hade 32 slag.

Vi valde att jag slog ut på ojämna hål och Kerstin på jämna. De övriga två valde tvärt om.

Rundan började med ett streckat hål då jag slog tredjeslaget i bunkern och sedan hade vi lite nervösa puttar. Misstaget tog vi snabbt igen då vi gjorde par på tvåan och fick fyra poäng efter ett jätteutslag av Kerstin. Spelet rullade sedan på och vi noterade ytterligare ett streck på det sjätte hålet. Efter nio hål hade vi 18 p och det hade även Torshällaparet. Kombinationslaget hade 15 p.

Efter fikat blev det fart på kombinationslaget då de tog 11 p på fyra hål. På dessa skrapade vi endast ihop fyra då det återigen var jag som bl a slog inspelet på 13:e i bunkern så att vi sedan gick poänglösa därifrån. En tvåpoängare på 14:e följdes upp av en fin birdie på det 15:e hålet efter en suverän fyrametersputt av Kerstin. Det gav fyra poäng och vi blev lite gladare igen.

Det 16:e, vilket är ett par fyra med index ett, blev ett katastrofhål för hela bollen och vi gick helt poänglösa därifrån. När händer något sådant?

Lyfte oss lite på slutet och inför det sista hålet var vi en p efter Torshällaparet där alla hade ett slag. Det hela slutade med att de gick i på sju, par fem, och jag satte boggieputten med lite koppsnurr.

Vi landade på 33 p liksom Torshällaparet och vi kom alltså före på bättre hcp. Kombinationslaget landade på 29 p då de tappade lite av spelet efter den strålande öppningen på andraslingan.

Placeringen blev 13 av 51 lag vilket är mer än godkänt. Vinnarna hade 36 poäng.

image283

Bo, Kerstin, Maj-Britt, Monica och Tord efter genomförd runda på Torshälla GK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback