Island runt på sex dagar - Reykjavik

Efter tidig landning så hade vi en heldag i Reykjavik efter att bilen hade hämtats ut.

Första stoppet blev givetvis vid Blå Lagunen som ligger i anslutning till Keflavik. Inget bad p g a den bistra väderleken men det skulle det bli senare.



Efter incheckning på studenthotellet så var det dags att utforska staden. Första målet var den i stadsbilden dominerande Halligrimskirkjan.



Tornet är hela 73 m högt och däruppifrån har man en fantastisk utsikt över staden.



Här ser vi vyn ner mot centrum med shoppinggatan och bargatan.

Det gäller att planera besöket i tornet så att man inte kommer när det är hel timme för då slår klockorna riktigt ordentligt.



Precis utanför kyrkan finns en staty av Leifur Eiriksson, Islands störste äventyrare, som kom till Amerika långt före Christofer Columbus.



Efter kyrkan så var det hamnen som var målet och där såg vi de fem valfångstfartygen som legat och väntat på att få börja fånga valar igen. De har legat i hamn sedan 1989 då Island förbjöd valfångst.



Lite fönstershopping och en lokal öl innan det var dags att besöka rådhuset och sedan Perlan







Sex enorma tankar som används för förvaring av det heta underjordiska vattnet som värmer upp staden. På toppen en restaurang med utsiktsplattform där Du har en bra utsikt över staden och bergen. Tankarna rymmer 24 miljoner liter vatten och står för nästan hälften av Reykjaviks vattenkonsumtion.

Dagen avslutades med en tur i bil runt stadens ytterområden och då hittade vi givetvis en av stadens åtta golfbanor. Sedan var det bara att bege sig till studenthotellet för att förbereda den första dagen i bil.



Studenthotellet i bakgrunden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback