Golfmaskinen

Golfmaskinen

Nu gäller det att träna ordentligt inför säsongen. Som Ni har sett på tv så gäller det att slå långt och då är denna svingmaskin ett ypperligt redskap att träna på. Maskinen finns givetvis i Strängnäs och denna står på Hälsoskaparna. Inte för mycket vikt men ordentligt med upprepningar och jag garanterar att svingen blir bättre till sommaren. Lycka till!

Blir den klar?

Blir den klar?

En ny vagnbod byggdes under senhösten i direkt anslutning till parkeringen vid Strängnäs golfklubb. Det var ett antal äldre herrar som tillsammans med byggherren reste byggnaden. Nu står den där i vinterskrud och det är bara att hoppas att den blir klar till säsongen så att den kan fylla sitt ändamål.

Träffade trädet

"Träffade trädet"

Ni känner väl igen det nionde hålet på blå slinga på Strängnäs golfklubb? Den fina eken är det träd som många upptäcker när de skall spela in mot green. Bilden är tagen på morgonen den sista februari 2007 då diset låg tungt över banan. Har Du inte "träffat" trädet så tag chansen till sommaren.

Kameran utomlands

Kameran utomlands

Under förra veckan var kameran ute och reste. Resenärerna hade ett moln på hela veckan och de så ut som pepparkaksgubbar när de hämtades på Arlanda. Fotor är taget på sanddynorna på Fuerteventura.

36 hål i Uppsala

Även i Uppsala brukar "Golfers" och jag tampas på banan. Veckan efter midsommar så går det en herrtävling över 36 hål som är mycket trevlig. Banan i Uppsala är utmanande och lagom svårspelad. Tyvärr har det varit regn några år så det har inte blivit 36 hål. Hoppas på bättre väder i år och vi kommer säkert till start även i år.

Två veckor kvar

Då är det två veckor kvar tills planet mot Azorerna lyfter. Skall bli skönt att lämna snön för lite gröna golfbanor på denna härliga ö mit ute i Atlanten. Sex veckors vistelse skall väl kunna innebära att svingen blir något bättre inför säsongen. Skall även se till att REvents gäster trivs med golfen och ön. Kanske vi ses där och jag vet att det finns lite platser kvar.

Stadiumgolfen

Då är det hög tid att anmäla sig till Stadiumgolfen igen. Nej det är inte så bråttom men jag kan rekommendera denna tävling. Har spelat ett antal gången och förra årer gick jag och "Golfers" till femte omgången. Detta bland annat efter att ha slagit ett välspelande par från Lanna på deras hemmabana.
I femte omgången fick vi tyvärr stryk på 19:e och de som slog oss gick sedan till Sverigefinal och även till slutfinal på Azorerna där de kom mitt i fältet.
Kanske vi se på banan!

Sörmlandsutbytet

För den spelsugne finns det möjlighet att åka runt och spela tävlingar på ett antal klubbar i Sörmland under golfsäsongen. Kravet är att Du är med i någon av de klubbar som är med i utbytet. Kostnaden brukar vara som vid en vanlig klubbtävling och detta är ett sätt att komma runt på andra banor och mäta sig med andra spelare. Vet av erfarenhet att det gäller att var ute tidigt med anmälan då det fort blir fullt. Det är extra viktigt till vissa banor som många vill spela till en billig penning.
Har sett på tävlingsprogrammet att det även är ett antal äkta makartävlingar inlagda. Har konstaterat att det blivit populärt med äkta maka så att även dessa kommer nog att bli populära.
Har hittat tävlingsprogrammet på Gripsholms hemsida så det är bara att ta fram kalendern och boka. Kom ihåg att vara ute tidigt med anmälan.
Lycka till!

Spel över världen

Då kommer det täta rapporter om att det nu är golfspel över världen. I helgen kom det sms från P-O som då hade spelat den enda golfbanan som finns i Oman. Det var en nio-hålare som han upplevde som väldigt trevlig men det var nog för att det gick så BRA. Christer har åkt till Thailand och han följs av Bengt-Erik till helgen. De skall nog tjuvträna. Hasse och Roger skall till Spanien i olika omgångar och det är nog några till som skall ut och slipa formen inför sommaren. Dessutom har vi ju Janne som nöter i golfhallen i Örebro och jag vet att han just nu specialtränar korta puttar!

Stenson mästare

Vilken golfhelg det har varit framför tvapparaten. Tänk att Sverige har en världsmästare i matchspel. Det var en fröjd att se Stenson spela och förhoppningsvis är det många med mig som tycker att match är den ädla formen av golf. Tänk så snabbt det vänder. Vem kunde tro att Stenson skulle klara kvartsfinalen när han på 18:e fick droppa bollen ute i sanden. Det är bara att lyfta på hatten och nu har vi en herrgolfare rankad femma.

Bra golfblogg

Kan verkligen rekommendera bloggen golfers.blogg.se. Det är riktig höjdarblogg för den som är golfintresserad. Det är blandade artiklar allt från tester till jag vet inte vad men det är MYCKET golf.
Skriv vidare golfers.

Inbjudan till U 2

Då kan jag rapportera att inbjudan till årets U 2 har gått ut. Skickade ut den under natten efter det att jag sett Henrik Stenson gått till final i Arizona. Kändes som rätt tillfälle då det var fint matchspel som presterade. Speciellt hans slag efter dropp på det 18:e hålet i kvartsfinalen. Där kan man snacka om vändning i matchspel. Hoppas att han spelar lika bra idag för det kommer vid vinst att bli det största som en svensk herrgolfare presterat.
Redan under morgontimmarna så har två spelare anmält sig till spel och det ser ut som den femte upplagan av matchspelsserien snabbt kommer att bli fulltecknad.
Under året kommer vi att använda denna blogg som lite av navet i tävlingen och jag kommer att lägga detta i en ny kategori som givetvis heter U 2.

Fina festlokaler!

På det f d regementsområdet P 10 i Strängnäs finns den fina mässen fortfarande kvar i ursprungsskick. Det är nu Officerarnas kamratförening som driver mässen och är Du intresserad av att ha någon tillställning där så gå in på www.p10.se så ser Du hur det ser ut. Det går även att boka lokalerna där.

Tomma lokaler!

Nu är det snart tomt i den stora stabsbyggnaden som varit regional ledningsplats för FM i Strängnäs sedan 1963. I gårdagens Strengnäs Tidning finns en artikel som beskriver detta och den kan även läsas på www.ekuriren.se Frågan är vad det kommer att bli i framtiden. Nya kontor, lägenheter eller kommer byggnaderna att rivas och ge plats för sjönära villor i fin miljö?

Träffade Europatourvinnare

För knappt en vecka sedan träffade jag en alldeles färsk Europatourvinnare här i Strängnäs. Det var en brunbränd Jesse Karlsson och vem är nu det? Jo Jesse är en perfekt caddie och han bar bagen åt Peter Hedblom när han vann på Europatouren för knappt två veckor sedan. Förra året så kom jag till banan en solig em då det var ödsligt och inga på väg ut. Efter en stund kom Jesse och vi blev en fyrboll med låghcp spelare och jag på 11. Det är ALLTID tävling så även denna gång och jag i lag med Jesse vann även fast reglerna angav att max boggie gällde för att vara med i spelet. En härlig runda! Hoppas att det blir tillfälle att spela med Jesse även i år.

Kamratskap efter 35 år!

Idag kom mail från Magnus som är en av kamraterna som började sin militära bana samma år som jag, 1972. 1974-1975 var vi knappt 180 st som genomförde utbildningen på Krigsskolan Karlberg och nu finns en maillista med ett stort antal kamrater från denna tid som fungerar väl. Detta kan jag se efter att skrivit och orienterat om att även jag lämnar FM i förtid vilket många av oss gjort. Redan efter 30 min hade två av kamraterna från KS hört av sig. HÄRLIGT med sådana kamrater!

Med på hemsidan!

Nu är det inte många veckor kvar tills det är "muck" efter 35 år i Armén. Kan nu konstatera att samarbetet med REvent rullar på. Idag kan jag se att det finns ett fint erbjudande om att resa just till Azorerna på deras hemsida. Den som letar vidare kan även finna UTE på bild.

Femte upplagan av U 2

För Er som väntar på inbjudan till den femte upplagan av U 2 matschspel så kan jag meddela att inbjudan är under produktion och att den snart kommer ut. Femte upplagan är alltså i antågande och just nu står det 2-2 mellan grupperna och med fyra segerherrar som heter Ulf B, Ulf D T T, Lars K och Ulf T. Ser ut som det är bra att heta Ulf vad det gäller matchspel.

Lagledare H 55

Då har jag uppnått en ålder som innebär att jag får lämna H 45 för H 55. Samtidigt har de ställt frågan om jag är villig att axla manteln som lagledare efter Stickan som avsagt sig uppdraget. Då den ädla formen av golfspel är MATCH så har jag givetvis tackat ja till uppdraget. Det är bara för hugade spelare att ladda formen och anmäla sig som villiga spelare i kommande seriespel.

Fortfarande snö på banan

Då är det sportlov i trakten och vintern hänger i. Detta till glädje för alla som vill vara ut i snön och på våra isar. Passerade idag förbi golfklubben och fyllde på med ytterligare broschyrer för reseföretaget REVent. Skall bli kul att se om någon nappat på erbjudandet om att åka till Azorerna. Kan även rapportera att det pågick avverkning av träd runt green på röd två. Såg ut att vara de träd som finns bortom och på vänster sida. Bara de inte tar bort de träd som står hitom och till vänster. Bakom dessa brukar det var spelare som hamnar efter sitt andra slag.

Albin kanske blir golfspelare?

Albin kanske blir golfspelare?

Då har Albin börjat träna även på golfen. Som Ni ser så är det närspelsträning som gäller då det finns många slag att vinna där. Klubban som Albin hanterar är en Ping av bästa kvalitet.

Barnbarnet Albin

Barnbarnet Albin

Här ser vi barnbarnet Albin som just nu ser ut att bli rallyförare men det går nog att omvända honom!

Vårgolf på Azorerna

190738-2
Under våren kommer jag att tillbringa sex veckor på Azorerna och beredd att ta emot just Dig och Ditt golfsällskap!
Kontakta gärna REvent på 063-461 63 för ytterligare information.
VÄLKOMNA!

Självpresentation

190738-1

Hej!
Här ser Ni mig på första tee på Aoreira ett den 1 februari 2007. Bilden är tagen i samband med fjärde upplagan av UTE International som detta år gick av stapeln söder om Lissabon. Tidigare år har tävlingen spelats på Azorerna och i Tunisien. Deltagarantalet är 16 st golftokiga herrar från Mälardalen som "satsar" på golf.
Den 9 mars så lämnar jag mitt jobb i Försvarsmakten efter 35 år. Den 13 mars åker jag sedan till Azorerna för att ta hand om REvents golfresenärer. REvent har vi mycket goda erfarenheter av och det skall bli spännande att knyta nya kontakter med alla golfare som skall besöka den härliga ögruppen mitt ute i Atlanten. Öarna kan med fördel rekommenderas för ett besök och det kan även vara utan golfutrustning.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!
På den här bloggen kommer jag att skriva om mina upplevelser inom och utom Sverige och även på och utanför golfbanan.