"Golfresan" i olika väder!


Så här såg det ut på första green igår när tävlingen Golfresan gick av stapeln här på Strängnäs GK. Bengt-Erik och jag hade valt tidig start då jag hade andra uppdrag som väntade under dagen. Fick gå i första bollen kl 08.00 tillsammans med bilåkande Sören och Roffe.

Alla andra var trebollar och då det var greensome så var det många bollar i spel och lusigt tempo med anledning av vädret. Det tog nog tid för de som spelade efter oss.

Kollade på yr.no innan avfärd till banan och det skulle sluta regna kl 10.00 och sedan skulle solen komma. Mycket riktigt. Vi hade 10 hål med regn och blåst och då golf för min del är en vackertvädersport så var det mest en "trevlig morgonvandring" mot 18:e green. Här kan man snacka om olika förutsättningar i tävlingen.

Vi gick på drygt 3,5 h så de hade till och med missat att placera ut beställaren på 18:e tee, så snabba var vi. Det blev 16 poäng ut och 12 hem så totalt 28. Medspelarna hade 13 ut och efter några hål på andra slingan var de om oss så då gällde det att bita ihop. På sju hål hade vi gnetat ihop sex poäng men sedan slog vi till med två par och sex poäng som avslutning. Sören och Roffe tröttnade och streckade de sista tre hålen och slutade på 22 poäng och en köplats i tävlingen.

Vi kom totalt på 80:e plats av 105 lag.
 
Vad det gäller vädret kan inte alla skylla på detta. Linus och Linus som startade 08.20 hade 41 poäng och slutade tvåa. De har runt två i hcp och då gäller det att hålla ihop spelat.

Vann gjorde två killar i 35-årsåldern från hemmaklubban. Den ena med runt 25 i hcp och den andra storspelare med + 2 i hcp. De hade 42 poäng och vann en golfresa till något härligt resmål i världen. Grattis!

Vad gäller bilden så är den inte från gårdagen utan från Bathala på Azorerna våren 2007.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback