Sop och putt!

I lördags var det en fullspäckad dag med sop och putt och lite till!

Dagen började med en resa i den röda faran till Uppsala där vi först besökte curlinghallen. Efter en magnifik genomgång av Mats-Ola och hur man spelar curlig var det dags att entra isen.



Det var inte det lättaste kan jag meddela. Med en sko som var som en smörklick i stekpannan och en med betongfäste skulle vi ta oss ut på isen och sedan även få iväg stenarna och även sopa. Förstår nu vad de presterar på isen - inte att leka med men väldigt kul.



Laget innan start!

Efter lite övning och träning så var det dags för en match över fyra omgångar



Som ni ser så blev det vinst för Strängnäslaget med 3-2. Dagens slag stod Lasse för som i andra omgångens sista sten smet mellan garden och curlade så att han slog ut deras ledarsten i boet. Då vi dessutom hade en sten i boet gav omgången oss två poäng. Curling kanske en sport för Lasse efter golfen? Han pratade dessutom under hemfärden på natten om att starta en curlingklubb i Strängnäs.



Efter curlingen ett studiebesök då det var ett företagsevent. Vi besökte den multihall på 7 000 kvm som Pertti håller på att bygga åt Uppsala kommun. Byggnaden skall bl a inrymma fem tennisbanor och en multihall för bl a basket. På taket skall det sedan vara gräs. Spännande byggnad.




Efter lunch på Vassunda GK var det dags att bege sig ut på banan och slå på golfbollarna. I förstabollen gick CB och Roger tillsammans med Esso och Stellan som för övrigt är far till Erik Grönwall.

I andrabollen gick Lasse och jag tillsammans med Sören och Pertti.

Bästa resultatet blev Sören på goda 77. Pertti tvåa på 80. Vi från Strängnäs hade

Roger 83
CB 85
UTE 88
Lasse 91

Efter denna andra gren så var vi ytterligare fem poäng före värdarna och frågan är då vad Esso och Stellan hade?




Lasse, Sören och Pertti i väntan på att få slå in på det 11:e hålet. Närmast hål på 12: där bara UTE träffade och låg 415 cm från hålet. Längsta drive på 17: vann Lasse på mycket goda 198 m i den mycket hårda motvinden. Det roliga var dessutom att alla vi i andrabollen var förbi markeringen från förstabollen.



Kvällen avslutades med bastu och den sista tävlingen som var golfslag i trädgården. Här ser vi Lasse som avgör tävlingen till vår fördel och slutresultatet blev cirka 10 poäng upp för gästern!

När mörkret lade sig blev det en god middag och mycket trevlig samvaro.

Efter midnatt så bar det hemåt efter en mycket lyckad dag hos goda kamrater i Knivsta!

TACK PERTTI OCH ÖVRIGA FÖR EN TREVLIG DAG!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback