Skall f d Tipshallen rivas?

image656

För ca 20 år sedan så byggdes en "Tipshall" i Strängnäs. Den ser ut som den stora anläggningen i Jönköping och hitom hallen ut mot Mälaren byggdes ett stort hotell. De första åren var det lite aktiviteter i hallen men den kom nog till Strängnäs "lite för tidigt".

Efter ett antal år så köpte Jehovas vittnen hallen och har haft sina riksomfattande sammankomster där. Detta till glädje för Strängnäs stad och då främst handlare, restauranger och hotell och enskilda som hyrt ut sina förläggningsplatser.

Nu har Svenska Hem köpt hallen och om några år är den nog borta för att då ge plats åt bostäder.

En siluett och en epok försvinner då, men som sagt, det var nog lite för tidigt i mitten av 80-talet?

Kommentarer
Postat av: Golfer

Intressant. Visste inte att den sålts. Håller med, det var nog lite tidigt eller kanske snarare, det saknades något stadigt återkommande evenemang. Jönköping har ju HV71 och i Luleå (eller om om det är Boden) där man också byggde en tipshall finns hockeylag som fyller arenan.
Det gjordes ju några försök med mässor och fotbollsarrangemang där på 80-talet, men inget det blev fart i vill jag minnas.

Mitt starkaste minne från hallen var i samband med ett av de utsålda tattoo som genomfördes i hallen. Jag tror det var 1988 då vi i programbladet lyckades trycka västtyska flaggan bredvid bilden på den östtyska orkestern. Många hade korrekturläst, men ingen hade sett felet. Stor katastrof och upprörda känslor bland de östtyska gästerna.

Allt löste sig dock på ett bra sätt då Loods tryckeri ställde upp och tryckte små klisterlappar med flaggor på. Dessa klistrades in i 5.000 programblad av några värnpliktiga från P10 under natten till premiären. Det kan man kalla insats för freden.

Postat av: UTE

Hej Golfer!
Tror ocksa att det var 1988 for det var det aret som vi traffades for forsta gangen. Tank vad aren gar.
Halsningar
UTE

2007-12-19 @ 11:39:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback