Bragdguldet klart?

Vilken spännande avslutniing det blev borta i Sibirien av damernas skidskyttevärldscup. Tillsammans in vid sista skjuttillfället och på de tre tidigare hade de skjutit fullt båda två. Nu var det tre tyskor, en vitryska och Helena. Då missade Katti Wilhelm två skott så att även Semerenkov från Ukraina smet in på den femte platsen.

Det var precis vad som behövdes för att vinna cupen totalt då Hauswald var snabbast för dagen och gick mot en klar seger. Tvåa för Helena och då fick Katti vara bäst sexa. Då skulle de sluta på samma poänsumma och Helena skulle vinna eftersom hon hade en seger mer än Katti.

Ställningen häll in i mål och därmed blev det en världscupseger för Helena som innan säsongen hade målet att vara bland dom åtta främsta.

Frågan är om det räcker för ett bragsguld då vi bara skriver den 29 mars men vi får väl också årets första Majorvinnare i golf och det slår nog skidsyttet?
 
Den miss som Katti gjorde kanske kan jämföras med att missa en dmputt för att vinna en tävling så det känns nog tungt för tyska.

Trea i tävlingen blev också en tyska, Andrea Henkel, och frågan är om tanken fanns hos henne och hos ledningen om hon skulle ha slutat åka och släppt om Katti?

Vad hade vi tyckt om det och finns det någon regel för detta. Hände väl inom Formul I för något år sedan och det blev ju mycket skriveri om detta!

Tur att det inte händ så att det blev en värdig avslutning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback