Golfresan på Orresta GK

I fredags var det Golfresan on Tour på Orresta GK och jag och Ulf E hade anmält oss och laddat för eventet. Vi hade starttid 08.34 så det var avfärd 06.45 och det vi inte visste då var att starten var framflyttad en timme med anledning av allt regnande. Det blev alltså en lång väntan innan start och när vi kom iväg så var det tillåtet att pegga på fairway p g a allt vatten. Spännande då drivern kunde användas inte bara från tee.

Började med bogie, dubbel och ett par och då hade vi kommit in i Uppland då tre hål finns i Uppland och resten i Västmanland. Fjärde hålet är ett par tre på 150 meter och eftersom det fortfarande regnade och blåste kraftigt så var det givetvis motvind på hålet och vad hände då.

Jo - båda out till vänster och det är inte så bra när det spelas greensome. Sju i och "dagen körd". Spelade på och gjorde sedan en uppryckning på hål 5-9 där vi gick två över. Vi gjorde bl a birdie på banans svåraste hål där jag chippade direkt i hål.

Vände på 46 och paret i bollen som var från Tortuna på 48.

Spelet fortsatte och på 11:an var vi på greenkant efter två slag, par fem, men tyvärr så gick det åt fyra slag att komma i kopp och så fortsatte det.

När vi gick från 17:e green till 18:e tee frågade Ulf hur vi låg till för att vinna "bollen" och eftersom vi låg på 42/42 så måste vi vara tre bättre på sista hålet, par fem. Våra motståndare hörde givetvis det hela och Ulf förklarade förutsättningarna.

Vad hände?

Herren i vattnet.
Ulf långt till höger och jag något bakom, valde Ulfs boll.
Damen 30 meter framför Ulfs boll.
Jag slog träfem till 120 meter kvar.
Herren rätt i en dunge.
Vi hittade bollen och damen slog en luftsving.
Herren i bunkern 20 meter framför dungen.
Damen gjorde sin andra luftsving för dagen i bunkern.
Herren slog ur bunkern men i sjön till vänster om green.
Ulf förklarade att han skulle slå ett säkerhetsslag in på green men hamnade i samma sjö.
Damen droppade och slog kort green, slag åtta.
Jag droppade och var i höjd med flaggan och höger fyra meter, slag fem.
Herren chippade in och var nära att gå i kopp men nu var det fullt, 10 slag.
Ulf missade putten knappt och jag slog i för sju

OCH VI HADE LYCKAT BLI BÄST I BOLLEN!


Våra medspelare och damen har just slagit ut och till vänster ser ni sjön och alldelses till höger om ladan dungen som "kom i spel".

Vad gäller totalen så blev vi 52 av 59 på 83,6 och våra medspelare 53 så det var inte mycket att skriva hem om men en trevlig dag var det och ett mycket bra arrangemang. Segrarna hade 66,0.

Fortsättning följer på onsdag då vi gör en tur till Nynäshamn för att försöka att inte slå bort oss på samma hål!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback