Högvakt för 30 år sedan!

Nyårsafton 1978 så var det så att bröderna T bytte av varandra som vaktchefer på Kungliga slottet i Stockholm. Så igår var det exakt 30 år sedan som de båda skytteplutonerna från andra kompaniet på P 10 bevakade slottet. Detta måste givetvis firas på något sätt så det blev till att återse platsen för händelsen. Efter lite "spaning" av bror så hade han ordnat så att vi fick möjlighet att träffa dagens vaktchefer och även deltaga i överlämningsfikat efter vaktavlösningen. God hjälp hade han haft av Hans W på I 19 då det var detta förband som var den pågående vakten.


Bröderna T. UTE med dagens pågående vaktchef och PTE med dagens avgående vaktchef vilket var förhållandena även för 30 år sedan. Dessa båda löjtnanter var - 2 år 1978.

         
Vaktcheferna efter att de anmält sig för chefen I 19, I 19:s fana och Arméns Trumkår som genomförde ett mycket uppskattat figurativt program.


Hedersplatser vid överlämningsfikat efter pågången. Vi träffade även lite gamla bekanta i form av Jan M och Gustaf F och det är ju alltid trevligt att återse gamla kamrater.


Kommentarer
Postat av: Peter T

Tack bror för ett fin inlägg på din blogg.



Peter

2009-01-01 @ 19:52:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback