P 10 IF 100 år

Den 10 augusti 1908 så bildades P 10 IF och det var på den tiden som regementet låg i Malmköping.
Nu är regementet nedlagt men idrottsföreningen finns kvar. Dock bara med en verksamhet och det är orienteringsskytte som i fornstora dagar kallades för fälttävlan, dock utan häst.
I helgen har det varit 100-årsfirande i samband med en olskytte-tävling som arrangerades i trakten av Ärla. Igår kväll var det även middag och kamratmåltid på golfrestaurangen.



Skjutmomentet övervakas av ordf Marcus A .

Under kvällen genomfördes även prisutdelning efter första dagens tävling och då fick ordf även hjälp av en gammal Karolin som kom och berättade lite om regementet och dess historia.



I bakgrunden Stig R med kamreran i högsta hugg och eftersom han är redaktör för tidningen Mångkamp så kommer det väl även ett reportage där.

    

Fångade även några av de tidigare "idrottsledarna" på P 10. Längst till hö på den vä bilden ser vi Andreas F som sysslar med ultralöpning och nästa år skall springa tävlingen som går från klacken i Italien till Nordkap. Tävlingen pågår i 64 dagar utan någon vilodag och den är upplagd som Paris-Dakar med en organisation som flyttar start och mål och allt omkring varje dag.

Låter väl som en utmaning.

Kommentarer
Postat av: Kirsten

Fin stämning vid tävlingarna, Peter T och Marcus A hade bra koll på allting. En hel del utländska deltagare var med igen i år. På kvällen var det ekstra roligt att återse vännerna från P 10, och den gamle karolinen... ack ja, synd att Du inte levde den gången det begav sig... Du skulle ha vunnit många slag!

2008-10-05 @ 14:57:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback