Heter något på bog.........?

Det där med blommor var inte min starka sida i skolan men vackra är de. Eftersom jag vet att ni är många blomsterfantaster, eller var det bi, som läser bloggen så kommer här en vacker växt från Kreta och den heter något på bog.... tror jag.

Någon som kan mer är välkommen att lämna en kommentar.


Kommentarer
Postat av: Inger

Blomman heter Bogavilla(med undantag för stavningen).Väldigt vackra blommor som vi har sett mycket av vid Medelhavet./ Inger

2008-10-13 @ 17:44:09
Postat av: UTE

Hej Inger!

Kul att du lär oss här i Strängnäs lite om blommor också för jag tror nog att det är den bereste Inger från HV 71:s hemstad som har lärt oss vad blomman heter.

Hälsningar

UTE

Postat av: Kirsten

Hallå hallå! Man kan också säga att den helt precis heter Bougainvillea...uppkallad efter den franske sjöfararen Bougainville. Växten kommer ursprungligen från Brasilien, men finns nu odlad överallt där det är varmt! Den trivs jättebra i starkt solsken, på vita murar eller klättrande upp längs stammarna på höga träd. Det här exemplaret är väldigt fint, Ulf!

/Kirsten

2008-10-15 @ 21:44:47
Postat av: UTE

Hej Kirsten!

Tack för ett utförligt svar och kul att höra att det även var en sjöfarare inblandad. Du ska tro att det var ett fint exemplar för det var därför jag fångade den på bild.

Ha det bra Kirsten önskar UTE!

2008-10-15 @ 21:57:52
URL: http://ute.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback