Skejtande grip!

Just nu är det mycket om det nya militärfordonsmuseum som planeras i Strängnäs. Tidigare har det varit "kriget" mellan Skövde och Strängnäs om lokaliseringen och nu är det andra tidningsrubriker.

Det första var den skejtande gripen som presenterades i gårdagens tidning
http://www.ekuriren.se men som efter många synpunkter nu tagits tillbaka till förmån för en traditionell pansarvagn.

Delar till fullo kritiken, en symbol som Sörmlandsgripen skall inte förlöjligas med en skejtboard och en kanon under armen. Hoppas att ledningen i museiföreningen inte kommer med ytterligare förslag i denna jipporiktning. Det skulle inte underlätta det fortsatta arbetet.

Det andra var beslutet på kommunfullmäktige i måndags att sälja marken till museiföreningen. Som vanligt många och långa diskussioner och till slut kom de till beslutet att sälja marken och det var bra. Blir dock lite fundersam då en av politikerna uttrycker följande om det nya museet "En lekplats för gutter".

Frågan är om hon någon gång åkt förbi Linköping och sett reklamen eller besökt deras "guttermuseum"?

Kommentarer
Postat av: Andrea

Trodde nästan att det var ett dåligt skämt när jag läste tidningen igår, förstod inte alls komplingen med en skejtboard... Bra att de ändrade symbol!

2008-11-26 @ 11:27:26
Postat av: Tumbaline

Strålande då får vi två lekplatser i denna barnvänliga kommun. Visholmen och Näsbyholm.

2008-11-26 @ 17:13:22
Postat av: UTE

Hej Andrea och Tumbaline!

Andrea, delar din uppfattning.

Tumbaline, kul att du hittat hit och trevligt med nya kommentarer då jag ibland får lite få kommentarer från ALLA läsare. Bra med ytterligare en "lekplats" och den som vi redan har är toppen tycker barnbarnet Albin och jag. Tror dock han ännu är lite för liten för nästa "lekplats". Han får nog stå på tillväxt innan han får åka dit.

Men om kommunen är barnvänlig vet jag inte riktigt om jag håller med om. Vad finns mer som är barnvänligt?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback